Hoe een luifel op een wieg te naaien

Baldahin op een wieg met hun eigen handen: een masterclass over het maken, evenals nuttige tips voor het kiezen van een materiaal en bevestiging

Baldahin op het bed krijgt bijna alle jonge ouders, die een knusse omgeving voor de baby willen creëren, evenals bescherming tegen bepaalde externe prikkels. Winkels bieden echter vaak alleen aan om een ​​mooi gordijn te kopen in combinatie met de rest van het beddengoed. In dit geval, als u het gezinsbudget wilt besparen, kunt u een baldakijn op een babywieg maken met uw eigen handen.

Dit artikel vertelt je hoe je thuis het gewenste gordijn kunt naaien en geeft handige tips voor het selecteren van materialen en het installeren van bevestigingsmiddelen. Bijzondere nadruk wordt gelegd op het belang van dit decorelement. Deze informatie moet worden gelezen door alle moeders die twijfelen of het de moeite waard is om "vol te proppen" 9raquo; ruimte met een ander gordijn.

Verschillende argumenten ten gunste van de aankoop van de luifel

Het is bekend dat het bed van de baby schoon en comfortabel moet zijn. Om ervoor te zorgen dat het kind zich op zijn gemak voelt, moeten we speciale aandacht besteden aan het ontwerp van het bed. En een enorme rol bij het creëren van de juiste sfeer wordt gespeeld door de luifel.

Ten eerste verdrijft het gordijn fel licht en dempt geluiden, waardoor het kind rustiger kan slapen.

Ten tweede beschermt de luifel tegen insecten. Het maakt ook de penetratie van stof niet mogelijk, waardoor allergieën worden voorkomen.

En ten derde is het een goede bescherming tegen wind en kleine tocht.

Je kunt bijna elk materiaal kiezen om te naaien, het belangrijkste is dat het natuurlijk moet zijn. En je moet je natuurlijk concentreren op de tijd van het jaar waarin het kind werd geboren.

Dus, voor de zomer is het mogelijk om een ​​luifel te maken van dun vlas, chiffon of tule. Gebruik in de winter zijde of dichte katoen. De kleur kan bijvoorbeeld worden aangepast aan de toon van het interieur van de kamer. Het is echter beter om zachte tinten te kiezen, zodat overmatige helderheid het kind niet irriteert.

Om geschikte verschillende linten, veters en kralen te versieren.

Het is vrij eenvoudig om doeken te maken, vooral voor de masterclass, die stap voor stap alle stadia van het werk verklaart.

4) Verschillende meters weefsel voor het grootste deel;

5) Smalle veelkleurige stof;

6) Kant, linten.

1) Analoog aan het bovenstaande diagram, tekenen we op ons papier ons eigen patroon van de juiste maat. Neem vervolgens het hoofdweefsel en snijd het doormidden.

2) Voeg vervolgens de werkstukken aan elkaar toe zodat de voorkant binnen is. We leggen een patroon aan de ene kant en schetsen de contouren. Snijd vervolgens de afronding af op het schema.

3) We brengen de lange zijde op de naaimachine door, ongeveer 30 cm open aan de bovenkant. Vergeet niet om de randen te vegen.

4) Markeer op de bovenkant van de staaf twee lijnen op een afstand van 5 en 20 cm van de rand. Neem vervolgens de bovenranden van de stof op met behulp van de naald en de draad, zodat de lengte 1 m is.

5) De decoratieve stof wordt in twee delen gesneden, waarbij delen van alle kanten worden verwerkt. Naai de segmenten langs de beoogde strepen en maak een zoom. Het is beter om het te naaien.

6) Vervolgens verwerken we de randen van de overkapping met lint, ruches of kant. Op de kruising van de zijkanten kunt u een nette strik bevestigen.

Baldahin is klaar! Het blijft alleen om het op de berg te trekken en mooi uit te spreiden over het bed.

Als u dit schema als basis neemt, kunt u verschillende luifels maken met verschillende decorelementen. Sommige mogelijke opties worden getoond in de onderstaande foto.

Het skelet voor het luchtgordijn kan ook met de hand worden gemaakt, als er geen mogelijkheid is om een ​​kant-en-klaar exemplaar te kopen of gewoon niet van de opties die in winkels worden aangeboden.

Er moet echter worden opgemerkt dat deze optie alleen geschikt is voor een kleine en zeer lichte overkapping. omdat meer gewicht het zelfgemaakte ontwerp kan gewoon niet volhouden.

De ring zelf, die op de stof wordt bevestigd, kan worden gemaakt van een conventionele borduurring. Het is beter als ze van hout en dik genoeg zijn.

De hoepel bestaat uit twee cirkels, die van elkaar moeten worden gescheiden. De stof is bevestigd aan de buitenste cirkel en rond de binnenste cirkel moet het touw kruiselings worden bevestigd. Sluit vervolgens de onderdelen aan en bevestig deze aan de houder, die bijvoorbeeld kan worden gemaakt van dunne plastic buizen. Of van een dikke metalen staaf.

Hieronder staan ​​video's die het proces van het maken van een baldakijn op een babybedje duidelijk laten zien. En ook geïnspireerd om hun eigen ideeën te implementeren.

Is het moeilijk om een ​​baldakijn op een babywieg te naaien met je eigen handen?

Een belangrijk en echt handig accessoire voor een kind is een luifel op het bed. Jonge gezinnen denken vaak na over het al dan niet kopen van een kant-en-klaar ontwerp in een winkel of zelf naaien. Laten we, uitgaande van dit, eens proberen uit te zoeken hoe snel en, belangrijker nog, het gemakkelijk is om een ​​luifel op een babywieg te naaien.

Iedereen weet dat de plaats waar de baby zal slapen, volledig aan bepaalde eisen moet voldoen. We hebben voldoende ruimte nodig om het kind echt comfortabel te maken. Niet minder belangrijk is de ideale zuiverheid. Het is de moeite waard om de materialen te kiezen waaruit het babybed, het beddengoed en andere dingen zijn gemaakt. Dit alles moet in aanmerking worden genomen. Maar welke rol speelt de luifel hierin? Dit is niet alleen een mooi interieur. Dit accessoire vervult een aantal belangrijke functies:

 • Baby is heel recent geboren. Terwijl hij zich nog steeds erg ongemakkelijk voelt in zo'n enorme wereld. Het is niet meer dan normaal dat hij zich ongemakkelijk voelt. Baldakhin wordt voor hem een ​​soort van bescherming. Het beperkt de ruimte.
 • Ook beschermt het betrouwbaar tegen alle insecten. Je hoeft niet langer geschikte middelen te vinden om je kind te redden van vervelende vliegen en muggen.
 • Baldakhin verdrijft het heldere licht dat in het venster doordringt. Alle ruis is perfect gedempt. De Kid zal veel rustiger slapen in zijn wieg.
 • Biedt uitstekende bescherming tegen wind en tocht.
 • Het wordt een filter dat de penetratie van stof niet toelaat. Voorkomt allergische reacties.

Welke gereedschappen en materialen zijn nodig?

Elke moeder kan zelf een luifel op de wieg van de baby naaien. Dit vereist alleen de eerste naaikwaliteiten, evenals een groot verlangen om echte gezelligheid te creëren en te bieden. Vergeet niet dat bij de vervaardiging van de luifel de eigen handen verbeeldingskracht en creativiteit moeten tonen. Incarneer de meest gedurfde ideeën in termen van creativiteit. Maak van het kinderkasteel een prachtige prinses of een majestueus schip. Alles hangt alleen af ​​van je voorkeuren en fantasieën.

Wat heb je nodig om dit handige ding voor je kind te naaien? Begin met de materiaalkeuze. Het moet natuurlijk noodzakelijk zijn. Het is noodzakelijk dat de stof voldoende frisse lucht afgeeft.

Gebruik geen synthetische materialen voor dergelijke producten, zelfs de mooiste. Denk eraan, we naaien alleen van natuurlijke stof.

U kunt accessoires en extra decoraties kopen die volledig bij u passen. Om een ​​echt meesterwerk voor een baby met je eigen handen te maken is heel eenvoudig, hiervoor heb je nodig:

 • Doek. Voor de economische variant is zelfs chintz, tulle, organza of kapron genoeg. U kunt ook kiezen voor een duurdere tapisserie, fluweel of zijde. Dergelijke luifels zullen een lichte schemering creëren. Dientengevolge zal de meest comfortabele en stille atmosfeer worden gecreëerd.

Als een luifel een standaard wieg maakt, is daarvoor een doek nodig van 1,5 meter breed en 2,5 meter lang.

 • Om de randen te verwerken, moet u een tape kopen die is gemaakt van satijnmateriaal. Het duurt ongeveer 5,5 meter. De breedte hiervan moet van 5 tot 8 cm zijn.
 • Als je besluit om een ​​frame met je eigen handen te maken, dan moet je een draad van voldoende dikte voorbereiden. Zodat je het goed kunt verdraaien en stevig kunt vormen. Als je wilt, kun je de kinderwinkel bezoeken en een frame in het voltooide formulier kopen.

Het is noodzakelijk om te beslissen over alle decoraties. Dit kunnen bogen, ruches, franjes, kant zijn. Je kunt met je handen iets heel moois maken van een tape of verschillende stukken stof.

 • Om de bovenkant van uw kap te versieren, hebt u een stevige tape nodig met een lengte van minstens 3,5 meter en een breedte van minimaal 8 cm. Op de boeg heb je nog 4 meter extra nodig.
 • Het is noodzakelijk om een ​​naaimachine, geschikte draden en scharen te maken.
 • Het eerste dat je hoeft te doen is een patroon maken. U kunt een kant-en-klare sjabloon maken en als u dat wilt, verzint u iets van uzelf. Wanneer het patroon klaar is, worden er twee stukken langs gesneden (de ene is een spiegelbeeld van de andere).
 • Plak aan de zijkanten en aan de onderkant van het product de tape. Daarna moet u de randen van de naaimachine zorgvuldig naaien met behulp van de gebruikelijke "zigzag" -lijn. Hetzelfde gebeurt met de tape.
 • De volgende stap is om de zijgordijnen te openen. Daarna moeten ze ook zorgvuldig worden verwerkt.
 • De volgende stap is om naar de top te gaan. De tape moet worden genaaid met het oog op het feit dat de houder vrij tussen de naden moet lopen. De afstand van de rand tot de stof moet minimaal 4 cm zijn, de tape moet zo sterk mogelijk zijn. Zelfs na een groot aantal wasbeurten zal de kwaliteit niet verslechteren. Dit zorgt voor de bescherming van de luifel. Hij zal er lang mooi en netjes uitzien.
 • Vervolgens wordt de houder genomen en voorzichtig in beide voltooide delen van het toekomstige product geschoven. Vergeet niet om de verbinding te versieren. Een uitstekende optie - strik of vlinder.

Nu blijft het alleen mooi om een ​​prachtige overkapping te versieren. Hier hangt alles alleen van je verbeelding af. Het is de moeite waard om ruches, franje of kant te naaien. De ideale oplossing is de grillig vallende linten, heldere applicaties, luxe borstels, prachtige randen. De huidige grootsheid voor een wieg is klaar.

Als je er niet in bent geslaagd om een ​​kant-en-klaar frame te kopen, wanhoop dan niet. Je kunt het zelf maken. Er is een heel eenvoudige manier:

Je moet de grote borduurring nemen, die meestal wordt gebruikt voor borduren (het is mogelijk dat ze in je kast lang inactief zijn geweest). De hoepel moet worden gedraaid. Op de buitenste cirkel van hen moeten worden geplaatst op een hoes. Rond de cirkel moet je het touw volgens het principe van kruis aan het kruis bevestigen, waarna je het borduurraam kunt verbinden. Rest enkel om het resulterende ontwerp met uw eigen handen boven de wieg van uw baby te bevestigen.

Het is noodzakelijk om na te denken over hoe de luifel zal worden geïnstalleerd. Het kan bijvoorbeeld worden geplaatst aan het hoofd of in het midden van de zijwand. Als u de voorkeur geeft aan de installatie aan het hoofd, kunt u het babybed helemaal sluiten.

Het is noodzakelijk dat de constructie zo veilig mogelijk wordt gefixeerd. De jongen kan op elk moment aan het gordijn trekken, dit mag niet vergeten worden.

Er is ook een meer gecompliceerde bevestiging. Het wordt uitgevoerd rond de omtrek van de babywieg. Deze optie wordt "royal" genoemd. Het vereist een extra ontwerp. Het bestaat uit vier houders, die zijn geïnstalleerd in de vier hoeken van de wieg. Boven is het frame, dat nodig is om de stof vast te houden.

Het is ook de moeite waard om de lengte van de gordijnen te bekijken. De standaardoptie - de gordijnen bereiken alleen het midden van de matras. Gordijnen van geringe lengte versieren alleen het babybedje. Ze zullen niet goed kunnen beschermen. Als de lengte groot is, zullen dergelijke opties interfereren.

Je kunt een vrolijke carrousel met speelgoed onder de overkapping bevestigen. Het zal de baby vreugde brengen.

De luifels moeten verschillende zijn. Het is erg handig voor het reinigen en wassen. Je kunt ook de omgeving in de kamer veranderen.

We hopen dat u begrijpt hoe u eenvoudig een luifel voor de wieg van uw baby kunt naaien met uw eigen handen. Dit vereist geen speciale vaardigheden. Je moet gewoon geduldig en gratis zijn. Als je je kind echt comfort wilt bieden en gezelligheid wilt creëren, moet je het zeker weten.

Laat een reactie achter

Wat is het doel van de elektrische aandrijving? Soorten Of het nodig is om te zijn

Inhoud Wat geeft u de voorkeur? Horizontale jaloezieën Verticale jaloezieën Plisse

Inhoudsopgave Vlecht Tips Tips Naaien Naaimachine Instelling Mooi

Inhoud Windows in de stijl van de cheby chic Shape Accessories Single

Spreien en gordijnen maken integraal deel uit van elke slaapkamer. zeer

Hoe een luifel op een wieg met uw eigen handen te naaien?

Detail van het middeleeuwse interieur, de luifel is opnieuw populair. Om hem een ​​belangrijke functie te geven van de bewaker van de kinderenslaap, hangen veel ouders een baldakijn op een babywieg. Het luchtscherm voert verschillende taken tegelijkertijd uit. Het verdrijft zonlicht, beschermt tegen vervelende insecten en stof, beschermt tegen tocht en vreemde nieuwsgierige ogen.

Baby's die nog niet gewend zijn aan de omringende ruimte, de luifel creëert een rustgevende sfeer van een gezellig nest. Oudere kinderen zullen het ongewone ontwerp van de overkapping waarderen. Een lodge van een sprookjesachtig dier of een kasteel van een betoverde prinses, de luifel verandert in een favoriete plaats voor games.

Het enige in zijn soort kan door eigen handen worden gemaakt, zelfs door degenen die zichzelf niet als virtuozen van naaien rangschikken. Als je voor het laatst een doek hebt gesneden in lessen huishoudkunde, maak je dan geen zorgen: een nauwkeurig patroon is geen noodzakelijk onderdeel van het afstemmen.

Bepaald met het materiaal voor de luifel, maak een keuze ten gunste van lichte, natuurlijke stoffen met rustige pasteltinten. Het zachte materiaal moet gemakkelijk zijn om te slijten en snel te drogen. Chintz en satijn, cambric en katoen, tule en chiffon, organza en linnen stoffen, die verwerven om een ​​luifel te naaien.

De zwaardere materiaalvariaties zijn geschikt voor tocht en als het bed zich dicht bij het raam bevindt. Zijde, tapijten, pluchen, fluweel zorgen voor een halfdonker, dat goed rust.

Je kunt twee versies van de overkapping opslaan: naai je eigen handen in een zomerse versie van een transparante tule en een winteruitvoering van een strak tapijt.

De lengte van het product varieert van kort tot lang en bereikt de vloer. Praktische moeders en vaders kiezen gordijnen net onder het matrasniveau. Bij te lange gordijnen loopt niet alleen het kind, maar ook de volwassene het risico verstrikt te raken.

Het maakt niet uit of het patroon u een ingewikkelde tekening lijkt, vergelijkbaar met het ontwerp van een complexe technische structuur. Elke mummie kan de decoratie met haar eigen handen op een babywieg naaien en liefde en verbeeldingskracht tonen. Er zou een verlangen zijn.

Het is belangrijk om het type luifel op het bedje te bepalen. Het apparaat kan worden hersteld:

 • op de wanden van de wieg met een hengelhouder. Een variant geschikt voor de bouw van een bed voor de jongste;

 • Op een rechthoekig bedframe, dat deel uitmaakt van het totale ontwerp. De duurste oplossing, hiermee kunt u een persoonlijk eiland van rust en stilte creëren, een plek voor afzondering en ontspanning;

 • op de muur aan het hoofd of langs de lange rand van het bed. In dit geval worden de plafondlijsten gebruikt. Spectaculaire, echt koninklijke draperie zal worden gewaardeerd door meisjes en meisjes;

De laatste twee opties zijn statisch, de eerste twee zijn mobiel, de overkapping kan met het bed door de kamer worden bewogen. Zorg ervoor dat de basisveiligheidsregel voor de installatie van de luifel is gemaakt - een betrouwbare bevestiging is gemaakt.

Een eenvoudig model met je eigen handen naaien is niet moeilijk. De geschatte afmetingen van het afgewerkte product zijn afhankelijk van de hoogte en vorm van de houder, de lengte van de overkapping, de grootte van het bed en de ontwerpkenmerken.

Om een ​​luifel te maken, hebt u nodig:

 • doekbreedte van minstens 1,5 m, lengte van 2-3 m;
 • versieringen: kant, franje, franje, borstels;
 • tape voor randbewerking, niet minder dan 5 m;
 • Sterke vlecht voor de decoratie van het bovenste gedeelte. De lengte is niet minder dan 3,5 m, de breedte is niet minder dan 6 cm. Als u van plan bent om te versieren in de vorm van een of meerdere bogen, moet de lengte worden toegevoegd;
 • ringframe, dat in de winkel gekocht kan worden voor vrouwen. De houder is gemakkelijk te maken met je eigen handen van een redelijk dikke draad. Geschikte ringen voor het borduren van een groot formaat, een oude tint en een sportbeugel.

Stap voor stap procedure:

 1. We snijden twee delen uit: rechts en links. U hoeft zich niet te houden aan een aantal ingewikkelde sjablonen. Kant en klaar patroon voor beginners naaien:

Zoals u in het diagram kunt zien, wordt het meest eenvoudige patroon gebruikt. De onderranden kunnen niet worden afgerond. Het belangrijkste is om twee lege ruimtes te krijgen voor gordijnen die qua grootte hetzelfde zijn en elkaar spiegelen.

Montage op een frame in de vorm van een vlecht is niet de enige mogelijke manier:

 • de eenvoudigste manier is om zelf de ondergoedoptie te maken: buig de bovenrand en naai deze op een afstand van 5-6 cm, zoals voor het elastiek op de rok. Deze versie van de kuliska is meer geschikt voor dichte stoffen. Dunne tule is niet bestand tegen een ernstige belasting en gaat snel achteruit;
 • meer verfijnde manier: gebruik in plaats van de crêpeband scharnieren en knoppen. Zo'n exemplaar wordt niet doorgegeven, maar op de houder geplaatst, zoals op de foto:
 • om de luifel te voorzien van linten en ze aan het frame te binden, zodat flirterige strikken uitkomen;
 • geschikt voor dikke stoffen. Pons gaten in het canvas van het bovenste gedeelte van de baldakijn, doe er metalen ringen op en passeer de buis van de houder. Deze methode wordt vaak gebruikt voor gordijnen in de badkamer.

Voor de meester, het creëren van een uniek ding met hun eigen handen, opent een echte ruimte voor fantasie. Tapes, knoppen en andere accessoires worden geselecteerd in de toon van de gordijnen of stoppen met contrasterende opties.

Speelgoedauto's kiezen voor jongens

Methoden om een ​​kind in het gezin aan te moedigen en te straffen

Hoe speelgoed kiezen voor jongens vanaf 4 jaar?

Schoentje voor kinderen

Wat kun je eten tijdens het voeden van een pasgeboren baby?

Symptomen en behandeling van atopische dermatitis bij kinderen

Здоровье и образ жизни Antwoorden: 3

Gezondheid Antwoorden: 0

Gezondheid Antwoorden: 2

Здоровье Antwoorden: 5

Activiteitenstroom

Categorieën

© 2010-2017 Country of childhood - site voor moeders en zwangere vrouwen

Alle publicaties op de site zijn alleen informatief van aard en kunnen geen medische aanbevelingen zijn en geen antwoorden op vragen over uw problemen. De antwoorden van specialisten en andere gebruikers zullen een voltijdbezoek aan de arts niet vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

16 − = 8