Boiler van lang branden met eigen handen video

Vaste brandstofketel van lang branden met eigen handen

Vaste brandstofketels zijn de meest economische manier om elke kamer te verwarmen. Beschikbaarheid van brandstof, onafhankelijkheid van het energiesysteem, eenvoud in gebruik - dit alles veroorzaakt de enorme populariteit van ketels onder de bevolking. Helaas is niet iedereen in staat om echt hoogwaardige apparatuur aan te schaffen, dus velen van hen zijn op zoek naar hoe ze een op vaste brandstoffen werkende ketel van langdurige verbranding met hun eigen handen kunnen maken - tekeningen, schema's, uitleg en feedback. In dit artikel leert u over welke principes de verwarmingsapparatuur werkt, wat de kenmerken van de constructies zijn en hoe ze vervolgens worden gebruikt.

Alle bestaande ketels op vaste brandstoffen kunnen voorwaardelijk in 3 groepen worden verdeeld:

Er zijn een aantal andere classificatie-eigenschappen, maar het is het principe van brandstofverbranding dat bepaalt bij het kiezen van een ketel.

In ketels van dit type brandt de brandstof langzaam met minimale luchttoegang, waardoor de hoeveelheid brandbaar gas toeneemt en, wanneer deze opnieuw wordt verbrand, stijgt het rendement van de ketel tot 85-90%. En hoewel sommigen geloven dat het erg moeilijk is om een ​​dergelijke ketel met eigen handen te maken, zullen we vertellen en, nog belangrijker, in de regel een pyrolyse-brandstofbrander met langdurige brandende werking met onze eigen handen maken (zie de tekeningen hieronder).

Foto 1 Schema van de pyrolyse-installatie van het apparaat op brandhout

Structureel is het een standaard houten oven, waar door de kleinere afmetingen van de verbrandingskamer de brandstof iets langzamer brandt. In de regel zijn het deze ketels die het liefst onafhankelijk worden vervaardigd. Over hoe je zo'n klassieke eenheid kunt maken, leer je ook in het artikel.

Foto 2 Schema van een klassieke langgestookte ketel

Het ontwerp van dergelijke ketels is niet alleen opmerkelijk voor de eenvoud van vervaardiging, maar ook voor de mogelijkheid van het verbinden van een tweede circuit voor het gelijktijdig verkrijgen van heet water met verwarming.

Dit zijn de meest efficiënte boilers, waarvan de efficiëntie bijna 95% is. Het grote voordeel van een volautomatisch proces, waarbij de pellets die in de hopper worden geladen, door middel van een schroef in de verbrandingskamer worden gegoten. Complex ontwerp en automatisering maken het zelf gemaakt moeilijk.

Foto 3 Regeling van vaste brandstofketel met automatische toevoer van pellets

Tot op heden wordt vaste brandstof op de Russische markt in een groot bereik gepresenteerd. Dit zijn:

 • Brandhout, inclusief euro (geperst naald- of bladverliezend zaagsel),
 • gegranuleerde bio-pellets (samengeperst zaagsel, turf, landbouwafval, enz.);
 • steenkool - alle variëteiten en fracties van steen en antraciet;
 • afval van houtbewerking en landbouwproductie.

Om te zorgen dat de verwarming rendabel is, wordt het aanbevolen om een ​​universele ketel te kopen of te produceren die op elke soort brandstof kan functioneren. Als u besluit dergelijke apparatuur aan te schaffen, moet u letten op de gecombineerde verwarmingsketels die op alternatieve brandstoffen werken en het schakelen gaat zeer snel en gemakkelijk. Het kunnen de volgende opties zijn:

 • elektrische combo's;
 • vaste brandstofcombinaties;
 • Universeel, met elke combinatie van brandstof.

Het principe van de werking van een dergelijke ketel is relatief eenvoudig: van onderen wordt koude lucht aangezogen, die door de wanden van de kamer loopt, het verwarmt, stijgt en de ruimte verwarmt.

Foto 4 We maken een ketel van geïmproviseerde materialen

In ketels met een lange brandtijd, in tegenstelling tot traditionele, moet de luchttoegang zo beperkt mogelijk zijn. Om de duur van de verbranding te vergroten en de hoeveelheid vrije ruimte in de verbrandingskamer te verminderen, moet u brandstof zoveel mogelijk en dichter laden.

Benodigde materialen en gereedschappen:

 • pijp 0,3-0,5 cm;
 • metaalplaat 0,5-0,8 mm;
 • metalen hoeken;
 • fittingen;
 • pijp met een diameter van 25 cm (u kunt een lege gasfles gebruiken);
 • lasmachine en elektroden;
 • de Bulgaar;
 1. We bouwen een luchtinlaatcontroller. Hiertoe een grote bout aan de buis lassen. Knip vervolgens de cirkel uit met een uitstulping rond de diameter van de buis, maak een gat met de rand zodat de bout vrij naar binnen komt en verbindt het deksel en de bout met een gewone moer. Deze cirkel zal het verder mogelijk maken om de hoeveelheid binnenkomende lucht en dienovereenkomstig de intensiteit van de verbranding te regelen.

 1. Op dezelfde pijp snijdt de Bulgaar kleine horizontale openingen door - deze openingen in de oven zullen lucht zijn.
 2. Knip uit een metalen plaat een cirkel met een diameter van 0,5-1 cm minder dan de diameter van de oven. Maak op de cirkel in het midden een gat, waar je een pijp met een plug erin steekt. Las hem 200-300 mm vanaf het einde.

 1. Bereid het ketellichaam voor. Als een gasfles als basis wordt gebruikt, moet het bovenste deel ervan worden verwijderd met een kraan, als de cilindrische buis Ø 25 cm is, moet de onderkant worden afgedicht.
 1. Een schoorsteen maken. Bovenaan de cilinder, na van de rand van 10 cm te hebben gestapt, een cirkel van Ø 100 mm met een Bulgaar uitsnijden en een dikwandige buis lassen.

 1. Installatie van de luchttoevoerpijp, waarvoor in de bodem van de oven onder de pijp het gat wordt uitgesneden en de pijp wordt ingebracht zodat de as buiten het lichaam van de ketel wordt geblazen. Zorg ervoor dat u het onder de schoorsteen plaatst om een ​​goede luchtcirculatie in het systeem te garanderen.
 1. Productie van een warmteafvoerscherm. Knip hiertoe een cirkel van Ø 20-22 cm af van een vel van 10 mm. Om het gemakkelijk te maken om het scherm te gebruiken, kunt u de hendel eraan lassen, waarvoor de fitting geschikt is.

 1. Vervaardiging van convectiebuizen. Maak van de metalen plaat een cilinder met een diameter van 5-7 cm die groter is dan de diameter van de oven. Door te lassen, bevestigt u de basis van de oven en de convectiekamer. De ketel is bijna klaar.

 1. De bovenkap van de ketel maken. Als een gasfles werd gebruikt, zou een dergelijke afdekking een eerder uitgesneden stuk zijn. Als de ketel gemaakt is van een plaat, knip er dan een cirkel van dezelfde diameter uit en lash, voor het gemak van de bediening, de hendels van de fittingen eraan.

Om een ​​optimale luchtcirculatie te garanderen, raden we aan om de poten of de steun aan de onderkant van de ketel te lassen met een hoogte van 25-30 cm. Het materiaal kan metalen hoeken of kanaalstaven zijn.

Het principe van de werking van een dergelijke ketel voor langdurige verbranding is hier te vinden:

Video 1 Het principe van het ketelmodel "Slobozhanka9quot;

Video 2 Boiler van lang branden

Houd er bij het maken van de ketel rekening mee dat de verantwoordelijkheid voor een veilige werking van de ketel voor een groot deel juist is. Voor de productie ervan is het noodzakelijk hittebestendig dikwandig staal te gebruiken, met een dikte van minimaal 5 mm. Hoe dikker het staal, hoe langzamer het lichaam zal opwarmen en houdt de warmte langer vast.

Het belangrijkste verschil tussen de pyrolyse-eenheid en de traditionele is de aanwezigheid van twee verbrandingskamers, waarbij de brandstof in de eerste verbrandt, en de tweede het brandbare gas produceert. Tussen deze kamers is een rooster gemonteerd, waardoor lucht circuleert.

Het wordt niet aanbevolen om het rooster doof te maken, de beste pasvorm voor de vervaardiging ervan is de aanpassing.

Het principe van de beweging van het koelmiddel door een dergelijke boiler wordt in de figuur getoond

Foto 5 Circulatie van het koelmiddel in het vaste-stookketel-systeem

De volgende materialen en gereedschappen zijn nodig voor de pyrolyse-ketel:

 • vel 4 mm;
 • pijpen met een dikte van 2 mm;
 • lasmachine en elektroden;
 • slijpstenen;
 • de Bulgaar;
 • boor;
 • strips, fittingen en hoeken.

Afbeelding 6 Tekenschema van de pyrolyse-ketel

Hoe u goed en in welke volgorde een pyrolyse-ketel kunt verzamelen, vindt u in de video.

Video 3 Productie en testen van vaste-stookketel 15-25 kW

Een duurzame langleverende ketel kan met de hand worden gemaakt. Hiervoor hebt u tekeningen, materialen, correcte berekeningen en geduld nodig. Als gevolg hiervan ontvangt u een energiezuinig en goedkoop verwarmingssysteem dat gedurende meer dan een decennium zonder problemen functioneert.

Ik maak een lange brandende pot met mijn eigen handen, heb de video bekeken, ik vond de blauwdrukken. Maar er is een vraag - in de ketel moet staal zijn? Noodzakelijk van hittebestendig staal?

En ik tekende tekeningen van een lang brandende ketel met mijn eigen handen))) keek gewoon naar de verschillende opties en schilderde. Er was niets moeilijk in dit - als je begrijpt waar het over gaat. Het belangrijkste is om de dichtheid te garanderen om te voorkomen dat er rook in het huis verschijnt - zowel de zuiger als het deksel moeten exact overeenkomen met de afmetingen. Dan zullen ze strak passen, en geen rook is verschrikkelijk! Wel, maak een pijp voor de schoorsteen waarder - ongeveer vier meter, of beter, als er meer is! Nou, vermijd de horizontale delen van de schoorsteen.

Karl, ik ben het met je eens dat je zelf een boiler brandt, het is belangrijk om het principe van deze apparatuur voor verwarming te begrijpen, maar de tekeningen zijn belangrijk. Als ze niet van tevoren zijn gedaan, komt er niets uit. In eerste instantie dacht ik dat ik alles ging koken als een fitter met ervaring, maar het bleek dat niet alles zo eenvoudig was! Uiteindelijk bleek het een onafgemaakte robot uit een fantastische film te zijn))) Ik moest alles vanaf het begin opnieuw maken. Dus de tekening is het belangrijkste in het hele ontwerp - als deze op de juiste manier wordt getekend, worden de dichtheid en de helling van de buis in aanmerking genomen!

Nee, ik keek, de tekeningen, ik begreep bijna hoe de ketel met vaste brandstof van langdurige verbranding door mijzelf wordt gemaakt. Vertel me gewoon hoeveel zal het branden? En dan overal andere informatie!

Ik wil zelf een brandstofketel maken. Ik heb foto's en tekeningen bekeken en verschillende schema's bestudeerd. Er was eens een interessante foto - onderaan was er een turbine, en je artikel over dit woord. Is het een soort speciaal model? Vertel me niet, wat voor een ketel, hoe is het gedaan?

En als u een lang-brandende boiler volledig met uw eigen handen maakt - hoe veilig zal het zijn? Ontploft niet? Vuur zal niet doen als je het niet volgt?

Bestudeer zorgvuldig de tekeningen en het werkingsprincipe. Van welke schrik tot hem om te ontploffen? Er is niets explosief. Als je alles goed doet, is het veilig. Om brand te voorkomen, is het niet nodig om het naast brandbare materialen te plaatsen. Wel moet de aandacht worden gevestigd op de juiste opstelling van de schoorsteen, maar dit is een conventionele oven en alle andere ketels worden beïnvloed.

Phoenix Sirius is slechts een bom. In het regime van potstil verspreid tot 4 liter per uur. SS ontving met het fort.

 • 01/17/2018 »Zelfgemaakt apparaat Phoenix - Narodny, Dream, Elegant, Mechanic en anderen

  Ik rijd de tweede keer naar Phoenix-elegant. Ik begrijp niet waarom zo'n hoge temperatuurdestillatie? Fire.

 • 01.01.2018 »Isoleren van een muur in een appartement van binnenuit

  In PIR-platen is het logisch, als u een eigen huis nodig hebt om snel thermische isolatie mee te nemen. Ruikt niet, niet.

 • 01.01.2018 »Het beste zelfgemaakte apparaat - hoe te kiezen en waaruit

  Hallo Elk jaar worden de apparaten verbeterd, kinderpijnen worden geëlimineerd, adviseren wij.

 • 01.01.2018 »Het beste zelfgemaakte apparaat - hoe te kiezen en waaruit

  Handig artikel. Als je mijn mening wilt weten, zal ik het delen. Ik doe ook mijn thuisbrouwen.

 • Hoe maak je een lang brandende brandhoutketel

  De meeste solid-state ketels hebben één belangrijk nadeel: de brandstof daarin is zeer snel uitgebrand en moet worden gecontroleerd om tijd te hebben om de volgende batch te plaatsen. Dit leidt echter tot irrationeel gebruik van brandhout, briketten, pellets en, bijgevolg, hoge verwarmingskosten.

  Een oplossing voor dit probleem kan een gekochte of zelfgebouwde ketel van lang branden op hout zijn die hun lang verval en hoge temperaturen zal handhaven. Bepaalde fabrieksmodellen kunnen zelfs werken zonder 20-25 uur in de rij te staan. Bovendien kunnen ze andere soorten vaste brandstof verwarmen, inclusief afval dat kan worden verbrand.

  Het werkingsprincipe van een lang brandende ketel

  Het basisprincipe van de werking van langleverende boilers is niet gebaseerd op het verbranden van de brandstof, maar op het smeulen in de verbrandingskamer. Op dit punt geven de houtbranden meer warmte af. Om een ​​dergelijk resultaat te bereiken in klassieke steenovens is onmogelijk, omdat ze geen actieve hunkering kunnen creëren.

  De ontwerpeigenschappen van de langverbrande oven laten toe om een ​​maximale efficiëntie van warmteontwikkeling te bereiken tijdens langdurig langzame houtrot. In zelfgemaakte instellingen kan één bladwijzer langer dan 6-8 uur meegaan.

  Om te vergroten, klik op de foto

  De ketel is uitgerust met een speciale regelklep. Nadat de boomstammen overvloedig beginnen te branden, moet deze worden geblokkeerd en zoveel mogelijk de zuurstofstroom met de lucht binnenin verminderen. Geleidelijk aan het smeulen scheidt het hout het zogenaamde "rookgas" af, dat bestaat uit methaan, koolmonoxide en waterstof.

  De belangrijkste warmtebron is precies "rookgas". Hij, die in de ontstekingskamer komt, ontsteekt, verbrandt zeer snel en geeft veel energie vrij.

  Zie ook de instructies voor het zelf maken van een saunapot

  Het wordt aanbevolen om een ​​lang brandende ketel op brandhout te maken uit stalen buizen of tonnen met een diameter van ongeveer 30-40 cm. Tegelijkertijd is de dikte van de wanden charmant niet minder dan 3-5 mm, anders zal het metaal snel uitbranden, de installatie zal onbruikbaar worden. In de hoogte kan hij 0.8-1 m bereiken - hoe hoger, hoe meer hout kan worden gelegd. Het is echter niet overdreven om te overdrijven.

  Om te vergroten, klik op de foto

  De installatie is verdeeld in drie voorwaardelijke delen:

  1. Verbrandingszone - rook- en smeulende ruimte erin
  2. De verbrandingszone - direct erin smeult de brandstof langzaam
  3. Laadgebied - in hoogte neemt het geleidelijk af, omdat hout en briketten uitbranden

  De luchtverdeler is een van de belangrijkste apparaten van de oven, omdat deze direct invloed heeft op de duur van het verval, waardoor de zone waarin de verbranding plaatsvindt wordt beperkt. Het vertegenwoordigt een ronde schijf van plaatstaal met een dikte van meer dan 4 mm, waarin zich een buis in het midden bevindt - waardoor lucht de oven binnenkomt. Om de distributeur onbelemmerd te houden als brandstof die smeult, wordt de grootte iets minder dan die van de verbranding.

  Om de grootte van de verbrandingszone, waardoorheen de lucht circuleert, te regelen, bevindt zich op de verdeler een waaier met een hoogte van maximaal 5 cm. Als deze groter wordt gemaakt, neemt de vrije ruimte binnenin toe en zal het hout zeer snel verbranden.

  De diameter van de pijp voor luchtinlaat wordt gelijk gemaakt aan 5-6 cm. Het kan integraal of telescopisch zijn. In dit geval mag het gat in de verdeler niet groter zijn dan 2 cm, anders zal zuurstofverzadiging optreden. In de top zal er geen extra demper zijn, die de tractie kan regelen.

  Een zelfgebouwde, lang brandende brandhoutketel kan ook worden aangesloten op verwarming in een woonhuis. U kunt dit op twee manieren doen:

  • Via de verbrandingskamer wordt de waterwarmtewisselaarleiding gepasseerd, in de tank wordt het water verwarmd door een spoel die rechtstreeks op deze buis is aangesloten
  • De schoorsteen wordt door een externe tank geleid. Rook in een warme toestand zal er doorheen gaan en de koelvloeistof verwarmen

  Als je beide manieren vergelijkt, moet worden opgemerkt: de eerste is veel eenvoudiger, maar de tweede is meerdere malen efficiënter.

  Video - we maken een brandhoutketel met onze eigen handen

  Vanaf het begin van het productieproces moet u beginnen met de voorbereiding van al het meest noodzakelijke:

  • Leidingen met de volgende diameters - 30 cm, 5-6 cm, 10 cm (de dikte van elke muur - niet minder dan 3 mm)
  • Stalen plaatdikte van meer dan 4 mm
  • Bulgarian
  • Apparatuur voor lassen
  • Handgereedschap

  Gooi de ketel weg op een geëgaliseerd, hard oppervlak. Als een dergelijke installatie thuis in het ketelhuis moet worden geïnstalleerd, moet u nadenken over het regelen van de fundering, een paar woorden waarover later zal worden verteld.

  We gaan door met het maken van de ketel:

  1. Neem een ​​geschikte buiskarakteristiek en snijd een stuk van 70 tot 100 cm. Door de kleine lengte kunt u niet genoeg hout laden, de grote zal de bladwijzer zeer oncomfortabel maken
  2. Nu is het noodzakelijk om een ​​distributeur te bouwen. Om het vrij te laten bewegen, is de diameter 15-25 mm kleiner dan die van de hoofdbuis

 • In het midden van de cirkel is het nodig om een ​​gat met een diameter van 15 mm te boren - hierdoor komt de lucht de verbrandingskamer binnen. Om ervoor te zorgen dat de schijf niet goed aansluit op de punten en er ruimte is voor luchtcirculatie, is het noodzakelijk om een ​​waaier aan zijn binnenzijde te lassen - meerdere platen tot 5 cm hoog

 • De pijp met een diameter van 5-6 cm is gelast aan het midden van de regelaar, terwijl de hoogte 10-15 cm meer is dan de ketel
 • Zoals eerder vermeld, wordt bovenaan aanbevolen een demper te maken waarmee de stuwkracht op elk moment kan worden aangepast, waardoor het proces van verval wordt beheerst
 • Onder de Bulgaarse deur, waardoor as wordt verwijderd

 • Ook in het onderste deel van de ketel is de bodem betrouwbaar gelast
 • Aan de bovenkant een horizontale schoorsteen met een diameter van 8-10 cm en een lengte van niet meer dan 40 cm (deze wordt in de warmtewisselaar geleid)

 • De nabewerkingsslag van de constructie is de afdekking voor de ketel, waarin een opening wordt gesneden voor de luchtinlaatpijp. Het moet de camera zo strak mogelijk vergrendelen
 • Een goed alternatief voor hout zijn briketten van verwarming - zie onze review

  De wanden van de ketel zullen constant worden verwarmd en zullen warmte-energie uitstralen. Als de installatie moet worden gebruikt om een ​​kleine ruimte te verwarmen, moeten er reflectoren omheen worden geplaatst - deze zullen de stroom verdelen, waardoor de warmte-inbreng in het interieur toeneemt.

  Als de kachel zich in een ruimte met een permanent verblijf van mensen bevindt, moet u nadenken over hun veiligheid. Een van de opties om het probleem op te lossen, is om de structuur te bedekken met metselwerk.

  De schoorsteen kan worden gemaakt van een buis van 20 mm. Het horizontale rechte gedeelte moet 5-10 cm groter zijn dan de diameter van de ovensectie. Om hem naar buiten te brengen is noodzakelijk met een minimum aan bochten - van 2 tot 45 graden.

  Verschillende andere functies:

  • Schoorsteen wordt aanbevolen om een ​​inklapbaar te maken, zodat het 2-3 keer per seizoen gemakkelijk kan worden gereinigd van roet
  • Verbind de schoorsteensecties in de tegenovergestelde richting van de gasstroom
  • Alle structuren en objecten die onderhevig zijn aan lichtontsteking moeten worden verwezen naar een veilige afstand

  Er kan worden aangenomen dat een lang brandende houtkachel constant wordt verwarmd tot hoge temperaturen. Een eenvoudige genivelleerde vloer, want niet het is niet de beste oplossing - je moet een fundament bouwen.

  De basis kan worden gelegd van gebrande baksteen of buta. Ze genezen niet bij verhoogde temperaturen. Iedereen die een meer solide basis wil maken, kan een solide monolithische plaat gieten.

  De ketel kan ook op poten worden geïnstalleerd, die gemakkelijk vanaf het kanaal worden gekookt. Ze verstoppen zich voor de ogen achter het metselwerk.

  Stap in de ketel van langdurige verbranding op hout, lucht moet, in tegenstelling tot de klassieke oven, in een bepaalde hoeveelheid. Om dit te bereiken, moet de bladwijzer volledig worden afgedrukt, in de hoop dat er geen vrije gaatjes achterblijven. Het wordt aanbevolen om zaagsel, pellets, turf of verbrand afval aan boomstammen toe te voegen.

  De brandstof moet worden gevuld volgens de volgende instructies:

  1. Verwijder de kap en verwijder de regelaar van de tank
  2. Om de brandstof strak te leggen
  3. Overtollig spuiten met ontvlambare vloeistof
  4. Installeer de regelaar, dek af en open de klep
  5. Gooi in de luchtslang van de balk en wanneer de smeulende smeier begint te verdoezelen

  Een eenvoudige ketel van lang branden op hout is klaar. Je kunt een dergelijk ontwerp maken in elke onverwarmde ruimte: van een kleine garage tot een workshop. Als alles correct is gedaan, hoeft niet te worden getwijfeld aan de efficiëntie en hoge efficiëntie.

  Vereisten en regels voor de installatie van gasketels + schema en posha

  Boiler van lang branden op brandhout - doe het zelf +

  Pyrolyse ketel door eigen handen - diagram en video instructie op

  Vereisten en regels voor de installatie van gasketels + schema en posha

  Boiler van lang branden op brandhout - doe het zelf +

  Pyrolyse ketel door eigen handen - diagram en video instructie op

  Ketel voor het bad met uw handen - zie de video-instructie + h

  Koppel de verwarmingsketel in eigen huis + circuits

  Elektrische boiler voor verwarming van privé-woningen - stroomberekening

  Gasketels met dubbele circuitcircuits - het principe van hun werking, t

  Gecombineerde verwarmingsketels: gas - brandhout en andere soorten en

  Het principe van de werking van de ketel van lang branden, gemaakt door eigen handen met het gebruik van tekeningen.

  Een ketel op vaste brandstof in een landhuis is een uitstekend alternatief voor een kachel. Door de installatie en installatie van waterverwarming kunt u minder tijd en energie besteden aan het verwarmen van het huis. De populairste modellen zijn uitgerust met een regime van lang branden. De ervaring van de meesters zegt dat een dergelijke ketel met de hand gemaakt kan worden met kant-en-klare tekeningen.

  Voordat we een boiler met vaste brandstof met onze eigen handen maken, is het een goed idee om te begrijpen hoe ketels van industriële productie werken en wat hun verhoogde efficiëntie veroorzaakt. De efficiëntie vermeld in de paspoortdocumentatie voor verwarmingsketels is vaak groter dan 90%. De reden hiervoor is een lange en bijna volledige verbranding van brandstof.

  Bij conventionele modellen met vaste brandstof die op hout, kolen of pellets werken, is de verbrandingskamer gebruikelijk, deze verwarmt en verbrandt brandstof naar de asstatus. Rook, die in dit geval opvalt, komt rechtstreeks in de schoorsteen en vandaar in de schoorsteen. Het contactgebied van de vlam met de wanden van de ketel in dergelijke modellen is klein en ze hebben geen tijd om op te warmen. Als gevolg hiervan gaat veel van de warmte met rook in de atmosfeer.

  In de ketel van lang branden, is het proces van het verbranden van hout verdeeld in fasen. Ten eerste warmen ze op tot een temperatuur van ongeveer 300 graden. Van verwarming wordt de hechting tussen de houtvezels verbroken, er komt rook vrij, verzadigd met waterdamp en brandbare gassen, en de houtblokken worden zelf verkoold.

  De zone in de pyrolyse-eenheden, waar de ontbinding van hout optreedt, wordt een gasgenerator genoemd. Om ontbranding van rookgassen in de gasgenerator te voorkomen, is de toegang van zuurstof tot brandhout beperkt. Gassen door tractie of geforceerde inflatie komen in een afzonderlijke zone van de oven, die de naverbrander wordt genoemd, waar ze branden. Rondom de kamer bevindt zich een warmtewisselaar, die snel opwarmt, waarna het water uit de kamer in het verwarmingssysteem komt.

  Voordelen van industriële pyrolyse-ketels op hout:

  • brandstof besparen - ze kunnen werken op een enkele lading van 6 uur tot 5 dagen;
  • hoog rendement, 0-95%;
  • milieuvriendelijkheid - rook bevat weinig gassen en roet schadelijk voor de atmosfeer;
  • veiligheid - de rook aan de uitlaat heeft een temperatuur van 120-160 graden Celsius;
  • hoog niveau van procesautomatisering.

  Nadelen van gekochte lang brandende ketels:

  • de neiging tot condensatie op de wanden van de warmtewisselaar en schoorsteen;
  • hoge eisen voor brandstofvochtigheid - niet meer dan 16%;
  • een hoge prijs, soms 1,5-2 keer hoger dan de kosten van conventionele ketels met vaste brandstof.

  Ketels met een lange brandduur hebben een dergelijk hoog rendement vanwege de ontwerpkenmerken en de fysieke processen die daarin voorkomen. Voor hun productie zijn dure materialen of complexe technologieën niet nodig. De meeste boilers zijn gemaakt van plaatstaal en hebben een gelaste constructie. Daarom, met de vaardigheid om met een lasmachine te werken, kan een dergelijke ketel met de hand worden gemaakt.

  Voordat u zelf tekeningen gaat maken, moet u het werkingsprincipe en het typische ontwerp van lang brandende ketels in overweging nemen en de meest eenvoudige en betaalbare kiezen.

  Door het type apparaat pyrolyse ketels zijn onderverdeeld in twee soorten:

  Wat betekenen deze kenmerken? Het is heel simpel: Het type verbranding geeft de locatie van de gasopwekkingszone aan.

  In ketels van mijn type De brandstof wordt geladen via een deur aan de bovenkant van de oven. De verbranding begint op het oppervlak van het totale brandstofvolume en de daardoor uitgestoten rook wordt geforceerd door geforceerd opblazen door de gehele dikte van het brandhout naar het onderste deel van de oven, waar het wordt verrijkt met lucht en verbrand. In dit geval wordt de massa brandhout extra verwarmd en stabieler verbrand.

  In ketels met een lagere verbranding De oven bevindt zich aan de onderkant en de naverbrandingskamer bevindt zich boven. Ze vereisen geen geforceerde inflatie, de beweging van lucht gebeurt met behulp van tractie. Plus dergelijke ketels - onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Minus - minder efficiëntie en beladingsvolume, en dus de tijd van continue werking.

  Video: zelfgemaakte pyrolyse ketel en het principe van de werking ervan.

  De ketel is met de hand gemaakt volgens de afgewerkte tekening, weergegeven in de figuur. De afmetingen op de tekening kunnen enigszins worden gewijzigd en het is belangrijk om de verhoudingen te observeren.

    Het werkingsprincipe van deze verwarmingseenheid is als volgt:

  • De brandstof wordt door de deur geladen, nadat de luchtverdeler op de maximale hoogte is gebracht;
  • Het wordt ontstoken met chips, berkenschors of een speciaal gereedschap.
  • Na de start van een stabiele verbranding wordt de luchtverdeler naar de bovenkant van de brandstof neergelaten, de deur van de sluis wordt gesloten, waardoor de actieve toevoer van zuurstof wordt beperkt.
  • In de bedrijfsmodus wordt de verbrandingsintensiteit geregeld door een klep op de verdeler. Door het ontwerp stroomt de lucht rechtstreeks de verbrandingszone in en wordt gedoseerd, wat bijdraagt ​​tot een uniforme langdurige verbranding.
  • Lucht, die door de buis gaat, wordt voorverwarmd, vocht verdampt daaruit. Als de brandstof opbrandt, valt de distributeur onder zijn eigen gewicht. Een ketting is ontworpen om deze op te tillen.
  • De brandstof smeult en laat de rookgassen ontsnappen die in het bovenste deel van de oven uitbranden. Je kunt zo'n ketel verwarmen met hout, zaagsel, pellets en houtverwerkingsafval - spaanders, spaanders, bouwafval. Voor elk type brandstof moet u uw luchttoevoermodus selecteren.

  De efficiëntie van de inrichting is iets lager dan die van industriële analogen, maar gezien de kosten van de vervaardiging is dit nadeel niet zo belangrijk.

  Benodigde materialen en gereedschappen

  De assemblage van de ketel wordt uitgevoerd door middel van lassen, dus de verplichte voorwaarde is de aanwezigheid van een lasmachine en de vaardigheid om ermee te werken. Tijdens het lassen met uw eigen handen, heeft u ook 2-3 elektrodeverpakkingen met een geschikte diameter nodig.

  Om het materiaal te snijden, heb je een Bulgaars met snijschijven nodig, voor het slijpen van de naden heb je ook slijpschijven nodig.

  Daarnaast heb je een hulpmiddel nodig voor het meten en markeren: roulette, gon, marker, kompassen voor het markeren van cirkels.

  Voor het krimpen van het eindproduct heeft u een compressor nodig.

   Materialen en gekochte producten:

 • Buizen van metaal 3-4 mm dik, Ø 40 cm, lengte 150 cm - voor het maken van ovenlichaam en buis Ø 45 cm, lengte 130 cm warmtewisselaar;
 • Metalen buis Ø 6 cm, lengte van de knuppel 120 cm - voor het luchttoevoerkanaal in de verdeler;
 • Twee ringen van plaatstaal met een dikte van 3 mm, met een binnendiameter van 40 cm, een buitenring - 45 cm - pluggen op een watermantel;
 • Plaatwerk 3 mm voor de uitvoering van de ovendeur en aslade. U kunt kant en klare gietijzeren deuren van een geschikte maat gebruiken;
 • Plaatdikte van 5 mm voor de luchtverdeler of een cirkel daarvan met een diameter van 40-42 mm;
 • Stekken van een hoek of kanaal met een geschikte afmeting voor het maken van een rotor;
 • Asbestkoord en linnen - voor isolatie van deuren.
 • Vervaardiging van schaal en warmtewisselaar

  De ketel wordt gestart vanuit het lichaam

    , als de meest kritische knoop, onderhevig aan aanzienlijke warmtebelastingen. De rest van de details worden aangepast met een dergelijke voorwaarde om de meest strakke constructie te creëren en om rooklekken en warmteverlies te voorkomen.

  1. Pijpen met een diameter van 40 en 45 cm worden in elkaar gestoken, uitgelijnd langs de bovenrand en blootgelegd met behulp van houten afstandhouders met dezelfde opening ertussen. Dit helpt plaatselijke oververhitting van de watermantel te voorkomen.
  2. Verbind ze door de boven- en onderkant van een korte buis aan elkaar te lassen met behulp van metalen ringen. Lassen proberen het meest soepel en van kwaliteit te maken. De bodem van de oven wordt gebrouwen rond een plaatwerk.

  • Maak onderaan de binnenbuis een gat in een rechthoekige vorm onder de asdeur. De deur zelf kan gemaakt zijn van plaatstaal of geïnstalleerd klaar gietijzer. De thermische isolatie van de deur is niet nodig - er zullen geen hoge temperaturen zijn aan de onderkant van de oven, dus de deur kan enkelvoudig worden gemaakt. Het moet noodzakelijkerwijs zijn uitgerust met een grendel die de deur stevig sluit, anders zal er lucht worden aangezogen, wat de zuurstofbalans in de ketel zal verstoren.

  • De deur van de verbrandingskamer wordt in het bovenste deel van de behuizing geplaatst. Hier zal het temperatuurregime strenger zijn, dus het is beter om een ​​deur te maken van plaatwerk en het te verdubbelen, zoals op de foto, met een pakking van twee lagen asbest. Dit, ten eerste, zorgt voor een betere thermische isolatie en helpt brandwonden te voorkomen, en ten tweede, verhoogt de stijfheid ervan, en wanneer de deur van de verbrandingskamer niet leidt. De deur is eveneens uitgerust met een dichte grendel.

  • Aan de zijkant of achter het bovenste deel van het lichaam, is een rookgaspijp gelast van de profielpijp met een gat voor verbinding met de schoorsteen. Tegelijkertijd wordt speciale aandacht besteed aan de kwaliteit van de naden aan de buiten- en binnenkant van het shirt - door het verkeerd gekozen regime kan hier condensvorming optreden en in combinatie met rookgassen bevordert het de corrosie. Lassen met schalen en niet-verwijderde schalen zijn het meest vatbaar voor corrosie.

  • In de bovenste en onderste delen van de watermantel zijn de mondstukken voor aan- en afvoer van het koelmiddel gelast. Ze zijn gemaakt van stukjes van een inch pijp van de gewenste lengte, met draden aan het uiteinde. Het is handiger om aftakkingen aan de zijkant van de ketel te plaatsen, weg van de rookleiding, zodat de rook- en verwarmingssystemen gemakkelijk kunnen worden onderhouden.
  • Het lichaam van de ketel is uitgerust met poten van restjes van een hoek of een kanaal - dus het zal handiger zijn om het tijdens de installatie aan te passen.
  • Voer een verwijderbare hoes uit met een diameter van 46 cm met een gat in het midden van 6,5 cm - deze wordt op het lichaam geïnstalleerd.
  • Alle delen en naden worden afgepeld met een Bulgaar en bedekt met een hittebestendige verf op basis van siliconen, ontworpen voor het schilderen van kachelelementen en autogasverwijderingssystemen - het verdraagt ​​verwarming tot een temperatuur van ten minste 800 graden.

  Luchtverdeler - niet minder belangrijke details. Voor hem het is beter om een ​​dik metaal te gebruiken - tenminste 5 mm. Ten eerste bevindt het zich in de zone van actieve verbranding en met een kleinere dikte kan het vervormen en uiteindelijk uitbranden. Ten tweede zal de luchtverdeler met een grotere dikte de massa van de brandstof beter drukken.

  1. Een cirkel met een diameter van 38 cm met een gat in het midden van Ø 6 cm wordt uit het metaal gesneden.Een buis met een lengte van Ø 6 cm en een lengte van 120 cm wordt aan het gat gelast, deze buis zal lucht in de verbrandingszone ontvangen.
  2. In het onderste deel van de verdeler is het noodzakelijk om de waaier - divergerende kanalen te lassen met een hoek of kanaal van 25 mm. Hun aantal kan verschillen, hoe meer kanalen, hoe gelijkmatiger de brandstof zal verbranden.
  3. In het bovenste deel van de pijp, is het noodzakelijk om een ​​schuifafsluiter of een demper te installeren om de luchtstroom te regelen, en ook om een ​​lus te voorzien voor het verbinden van de ketting, waarmee de verdeler naar de bovenste positie zal stijgen.

  Een lang brandende ketel wordt op een plat oppervlak geplaatst en geregeld op basis van het niveau, in geval van ernstige scheeftrekking, kan de circulatie van het koelmiddel verslechteren.

  De luchtverdeler wordt in de oven geplaatst en de bovenkant wordt op de bovenkant geplaatst, die op het lichaam wordt bevestigd door middel van lassen of vnatyag met verzegeld asbestkoord.

  Verbind de rookpijp met de schoorsteen. De leidingen van het verwarmingssysteem zijn verbonden met de leidingen van de watermantel.

  Na het vullen van het systeem kan de ketel gaan verwarmen. De testoven wordt uitgevoerd met een onvolledige batch brandstof, de regimes worden gereguleerd en alleen dan kan deze worden geladen om op volle capaciteit te werken.

  Zo'n ketel, met een bescheiden uitstraling, is heel goed in staat een land of landhuis, werkplaats, garage te verwarmen, het probleem van verwarming op te lossen.

  Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

  Door deze site te gebruiken, erkent u uw toestemming om cookies te gebruiken in overeenstemming met deze kennisgeving met betrekking tot dit type bestand. Als u het er niet mee eens bent dat we dit type bestand gebruiken, moet u de instellingen van uw browser correct instellen of de site niet gebruiken.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  47 − 45 =