Hoe een mixer te installeren

Juiste installatie van de kraan in de badkamer met uw eigen handen

De installatie van een kraan in de badkamer met uw eigen handen is een optie voor degenen die gewend zijn om alles zelf te doen. In dit geval zult u niet alleen moeten leren over de juistheid en consistentie van dit werk, maar ook rekening moeten houden met alle nuances en functies. Alleen in dit geval is het mogelijk om uw kraan zelf en kwalitatief te vervangen. Het werk is heel eenvoudig, maar verantwoordelijk. Laten we in detail zien hoe een mixer in de badkamer op de juiste manier kan worden geïnstalleerd en waar te beginnen?

Voordat je de mixer in de badkamer gaat installeren, moet je wat gereedschap en benodigdheden voorbereiden. Om snel en efficiënt te werken, hebt u het volgende nodig:

 • tang;
 • verstelbare sleutel;
 • schilderij tape;
 • Teflon afdichtingstape.

Verftape wordt gebruikt om bevestigingsmoeren in te wikkelen om beschadiging van het vernikkelde materiaal bij installatie of demontage te voorkomen. De sleutel is nodig voor het demonteren van de oude mixer. In de meeste gevallen wordt een teflontape, een fumper (FUM) genoemd, gebruikt voor waterdicht maken. Ondanks de beschikbaarheid van moderne materialen, gebruiken sommige loodgieters op de oude manier een kabel, maar toch heeft de fumka de voorkeur.

Isoleer de draden in verschillende lagen met de klok mee. Wanneer de moer wordt aangedraaid, wordt de tape ingedrukt en wordt de verbinding afgesloten. Het is belangrijk om te onthouden in welke richting de isolatie moet worden opgerold. Anders zal het schuiven en moet je terugspoelen - de oude tape wordt verwijderd en de nieuwe tape wordt in de juiste richting gewikkeld. In de meeste gevallen zijn de vermelde gereedschappen en materialen voldoende om een ​​mixer in de badkamer te vervangen of te installeren.

Methoden voor installatie en voorbereiding voor installatie

Vanaf waar het nieuwe product moet worden gelokaliseerd, hangt de installatie ervan af. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ​​mixer of wandmontage op te nemen. Als we de eerste optie overwegen, is deze direct ingebouwd in de muur of op de badkuip. U kunt de mixer op de standaard monteren. Deze installatie is mogelijk als er vrije ruimte is in de badkamer of bij het doorvoeren van de vloer. De duurste producten tot nu toe zijn onder meer in een rek gemonteerde mixers, waarvan de keuze zeer divers is.

De installatie van de kraan aan de muur gebeurt wanneer de wastafel en het bad naast elkaar liggen. Met deze optie kan, indien nodig, zonder veel moeite worden gedemonteerd, bijvoorbeeld om de mixer te vervangen. Het voordeel van wandmontage is een aantrekkelijker uiterlijk, maar er is geen toegang tot de verbindingsslangen. Het is vermeldenswaard dat als de gootsteen of wasbak gemakkelijk kan worden verwijderd, dan eerst de kraan wordt bevestigd, en pas dan de sanitaire inrichting.

Voordat u de kraan in de badkamer installeert, moet u het apparaat zelf voorbereiden, zoals hieronder zal worden besproken, evenals de algen in het geval van wandmontage. In feite zijn er al hulpstukken voor de montage van de mixer aanwezig. In het geval dat ze niet aanwezig zijn of de oude pijpen worden vervangen, moeten de volgende belangrijke punten in acht worden genomen bij het opzetten van nieuwe:

 • warm water wordt naar links toegevoerd, koud naar rechts;
 • de afstand tussen de assen van de fittingen moet 150 mm zijn;
 • Als de badkamerkraan aan de zijkant is geïnstalleerd, is de optimale hoogte 150-200 mm;
 • zodat het verbindingsgebied van de kraan is vermomd, moeten de fittingen in de muur worden geplaatst.

Vervolgens kunt u beginnen met het monteren van de mixer voor de daaropvolgende installatie.

Ontmanteling van oude en montage van een nieuwe menger

Het demonteren van de oude kraan in de badkamer zou geen problemen mogen veroorzaken. Het belangrijkste is om de toevoer van koud en warm water naar de menger te sluiten. Vervolgens moet u het resterende water in de kraan aftappen en kunt u doorgaan met het verwijderen ervan. Bij het demonteren is het niet nodig om grote inspanningen te leveren om beschadiging van de schroefdraadverbinding op de fitting op de muur te voorkomen.

Als de draad is beschadigd, moet u het wandgedeelte demonteren om de fitting te verwijderen. Op een andere manier zal dit element niet worden vervangen. Daarom moet je oppassen dat je je niet haast. Na het demonteren van de oude kraan, moet u de fittingen grondig reinigen van de isolatie.

In de meeste gevallen worden de producten in gedemonteerde vorm verkocht, dus na de aankoop moet u een badkamerkraan monteren. Tijdens de aankoop moet je de volledigheid controleren. Alle items moeten worden verpakt in cellofaan. De complete set moet uit de volgende onderdelen bestaan:

Tijdens de montage kan het nodig zijn de moeren aan te draaien. Om het oppervlak niet te beschadigen, wordt de spons van de sleutel of de moer zelf met een isolatietape of een verftape in meerdere lagen omwikkeld. Als het item beschadigd is, zal het vervangen ervan problematisch zijn.

Laten we eens zien hoe een mixer in de badkamer te installeren? Eerst moet je de excentrieken erin schroeven. Tussen de middens van de inlaatfittingen is een afstand van 150 mm over. Bij het uitvoeren van de installatie met een fout, zal het noodzakelijk zijn voorbijgaande excentrieken te plaatsen. De schroefverbinding wordt rond het afdichtmiddel gewonden, in de fittingen geschroefd.

Verder is het lichaam van de kraan gefixeerd en is het noodzakelijk om de horizontaliteit te regelen. Voor het plaatsen van de verbinding met de waterleiding was verborgen, decoratieve kopjes worden gebruikt. Bij het aansluiten van de mixer in de badkamer moet worden afgesloten verzegeling gommen, het voorkomen van de doorstroming van water. Dan kunt u doorgaan met de definitieve installatie van het kleplichaam, waardoor de moeren worden verdraaid, wat voor een betrouwbare verbinding zorgt.

Nadat de mixer in het bad is geïnstalleerd, moet de juiste installatie worden gecontroleerd, waarvoor koud en warm water wordt geleverd. Als er een lek is, moeten de moeren nog worden vastgedraaid, maar het belangrijkste is om het niet te overdrijven. De volgende is bijgevoegd. Er zal water doorheen stromen. Het wordt van onderaf aan het geïnstalleerde lichaam van de mixer bevestigd door middel van een schroefdraadverbinding met een moer.

Van bovenaf de slang en gieters bevestigen. De doucheslang is met een standaardmoer aan de mixer bevestigd. Om het samen te stellen met een gieter, wordt een conische verbinding gebruikt. Vergeet tijdens het monteren niet om de O-ring te installeren. Kies vervolgens de plaats waar de houder van de besproeiing aan de muur kan worden bevestigd en boor de gaten. Schroeven worden gebruikt voor fixatie. Dit was de laatste fase van de installatie van de mixer.

Hoe installeer je de mixer aan de zijkant?

Naast het bovenstaande is het mogelijk om een ​​mixer op een bad of gootsteen te installeren. In de regel gebeurt dit aan boord van de bovenstaande sanitaire uitrusting. Installatie kan worden uitgevoerd door dergelijke soorten buizen als:

 1. Metal. Biedt een verbinding van hoge kwaliteit. Installatie is mogelijk in de muur of beton. De installatie wordt gekenmerkt door zijn omslachtigheid en complexiteit.
 2. Hittebestendig metaal-plastic. Gebruikt voor een betrouwbare verbinding, maar wordt zelden gebruikt.
 3. Flexibele slang. Verwijst naar een eenvoudige en goedkope optie voor het aansluiten van een waterleiding met een mixer. De verbinding wordt gekenmerkt door betrouwbaarheid en flexibiliteit. Maar een dergelijke slang mag niet in beton of een muur worden geplaatst vanwege een relatief snelle uitval.

Hoe de mixer op een gootsteen of bad te installeren? Eerst moet u de lengte van de toevoerbuizen bepalen en bepalen. Hiervoor moet de kraan tijdelijk aan de gootsteen of het bad worden bevestigd. Na het meten van de afstand tussen de inlaatpoorten van de mixer, die wordt voorzien van water, rekening houdend met de hoeken en bochten. Over het algemeen wordt een flexibele slang gebruikt voor de toevoer. Het is noodzakelijk een gespannen staat te vermijden, maar een te lange lengte voor alles. Aandacht moet niet alleen worden besteed aan de afmetingen, maar ook aan de kwaliteit van de onderdelen.

Installeer het apparaat vervolgens in de volgende volgorde:

 1. Rubberafdichtingen worden op hun plaats gemonteerd en leveren slangen aan de klep met moeren.
 2. In de speciale groef in de behuizing van de menger wordt een rubberen inlegstuk voor verpakking gelegd.
 3. De toevoerslangen worden in het gat in de kom geleid, de pakking wordt tussen de kom en de menger geplaatst. Nadat het apparaat op zijn plaats is gemonteerd.
 4. Het apparaat is bevestigd met een bout en moer. Er moet voor worden gezorgd dat de installatie sterk is. Draai vervolgens de moeren aan, maar de aangebrachte inspanningen moeten worden gecontroleerd om niet te vast te draaien.

De volgende acties zijn vergelijkbaar met het monteren van het apparaat aan de muur. Installatie van een kraan in de badkamer is geen ingewikkelde procedure. Het belangrijkste is om de hierboven beschreven aanbevelingen te volgen. Voordat u de mixer gaat monteren, moet u ook vertrouwd raken met de bijgevoegde instructies voor het apparaat. Dit voorkomt onvoorziene situaties en schade aan het product.

Hoe een mixer installeren in de badkamer of in de keuken

C mixer, en dus een mixer die warm en koud water mengt, aan de uitgang warm wordt. Installeer de mixer - het is niet moeilijk en betalen voor de uitgenodigde loodgieter is niet altijd logisch. Maar voordat de mixer wordt geïnstalleerd, moet deze worden geselecteerd en helaas, in de overgrote meerderheid van de gevallen, is de verhouding tussen kwaliteit en prijs het meest direct: hoe duurder de mixer, hoe beter. Dit gaat over kwaliteit. Maar verder, de vraag hoe een mixer te installeren kan betrekking hebben op een grote verscheidenheid van zijn types. Installeer bijvoorbeeld een mixer in de badkamer of in de keuken.

Bij het installeren van een mixer zijn er twee punten, de eerste - middelhoge prijsmixers, de meest voorkomende onder de brede massa's van de bevolking, worden in de meeste gevallen niet geleverd met installatie-instructies, maar we zullen u vertellen hoe u een mixer van deze klasse installeert.

Een ander aspect van het probleem - dure elite sanitair, individueel ingesteld dat praten over het instellen van de mixer waarde van 10.000 roebel en nog veel meer heeft geen zin, omdat ze gemaakt zijn relatief kleine series en onze beschrijving kunnen niet precies overeen u een bepaald model gekocht. En zelfs een kleine discrepantie brengt het risico met zich mee van schade aan dure apparatuur. Maar dit is geen probleem, omdat dergelijke mixers zijn uitgerust met zeer nauwkeurige installatieschema's en instructies (als dit niet het geval is, probeer je een nep op te blazen onder het mom van een elite-apparaat). Bovendien, nadat je hebt geleerd om een ​​standaard mixer te plaatsen, kun je dure instrumenten gebruiken, als je wat langer hebt gepauzeerd.

De mixer met uw eigen handen installeren

Overweeg om een ​​mixer in de badkamer te installeren, met de plaatsing op de muur, aangezien dit het lastigste type installatie is.

Vereiste gereedschappen en materialen voor het installeren van de mixer

Om de mixer te monteren, de daaropvolgende installatie, evenals om de oude te verwijderen, indien nodig, jij benodigde gereedschappen - een stel verstelbare moersleutels met een werkbreedte van minimaal 32 mm. Nog steeds nuttig kan zijn:

gassleutel nummer twee (vooral als je de oude mixer moet verwijderen),

hexahedrons met 6; 8; 10 en 12,

schroevendraaiers met een kruis en platte steek.

Om de excentrische adapters te schroeven, hebt u mogelijk een gewone sleutel 12 tot 14 nodig.

Installeer de mixer zelf, maar maak geen krassen op de vernikkelde onderdelen, u wordt geholpen door een conventionele vinyltape voor elektrische werkzaamheden. Het moet op sponzen van de toetsen of op gedraaide details worden gewikkeld door twee of drie lagen. Het is wenselijk om sleutels met smalle kaken te hebben.

Mixers worden in de regel in gedeeltelijk gedemonteerde vorm verkocht en moeten vóór installatie worden geassembleerd. Meestal is het noodzakelijk om een ​​doucheslang met een mondstuk en een "gander" van de kraan te bevestigen.

De details van een goede mixer worden praktisch zonder gereedschap verzameld. Is het nodig om de moeren lichtjes aan te spannen met verstelbare toetsen. Alle afdichtingen bij het monteren van de mixer met hun eigen handen zijn voorzien van rubberen of siliconen pakkingen die bij de set worden geleverd. De verbinding rechtstreeks met de pijpleiding wordt uitgevoerd door middel van wartelmoeren en excentrische adapters.

Om de draden af ​​te sluiten, hebt u speciale afdichtingen nodig. Professionals geven de voorkeur aan linen tow ("kabolku"), we moeten ook een mixer met onze eigen handen installeren, het is beter om een ​​eenvoudiger FUM-tape te gebruiken. De schroefdraadverbinding FUM beschermstrook wordt gewikkeld op de draad zodanig dat wanneer de moer wordt aangedraaid schroefdraad gingen in de richting van de cassette, en niet tegen, of hoeveel band niet opgewonden, zal stevige verbinding niet. Voor kwalitatieve consolidatie van schroefdraadverbindingen van de mixer is het voldoende om veertien - vijftien windingen FUM-tape te maken.

Maar laten we teruggaan naar de daadwerkelijke verbinding. De afstand tussen nakidnymi-noten en de conclusies van de pijplijn is uiterst moeilijk vast te stellen met de nodige nauwkeurigheid. Om te compenseren voor de onvermijdelijke verkeerde uitlijning van de inlaatassen van de mixer en de buiskoppelingen, speciaal excentrieke adapters.

Aan de ene kant hebben ze een draad van drie kwart van een inch, met de andere halve inch. Op een halve inch haspel winden we de FUM-tape en schroeven de adapter in de uitlaat van de pijpleiding, en trekken hem niet veel aan. Hetzelfde gebeurt met de tweede verbinding, zodat de grote draden zich op hetzelfde niveau bevinden.

Omdat de uitvoeras van de adapter verschoven versie leiding relatieve rotatie, de afstand tussen de hartlijnen van de grote garenwissels die nauwkeurig past adaptor wartelmoer mixer draad.

De afdichting tussen de grote draad van de adapter en de wartelmoer wordt geleverd door een rubberen pakking, dus Noten kunnen in elk geval niet worden uitgesteld, omdat ze zeggen "wauw!". Het beste is om de moeren vast te zetten met uw hand, dan de knop nog een halve slag te draaien, dan het water te openen en de verbindingskwaliteit te controleren. Als er water onder de moeren druppelt, worden ze omhoog getrokken.

Een ander detail, bij de installatie van de mixer wordt meestal gebruikt latten die het aansluitpunt van de mixer in het water, ze moeten worden op de adapter geïnstalleerd voordat u begint om zichzelf te binden mixer.

Instellen mixer, die rechtstreeks met het apparaat (meestal geïnstalleerd als mengkraan, wastafel, bidet) nog eenvoudiger, is er geen behoefte excentrische adapter en de verbinding een flexibele slang.

Een paar tips voor het installeren van een mixer

Dat is alles. Tot slot, een paar tips: eerst - in geen geval de tijd nemen! Zorgvuldig nadenken over wat en hoe je niet lui zijn om een ​​pre-draai de nokken zonder zegel, proberen op, en zet het geheel op permanente basis. En toch, voordat u aan het werk gaat, sluit het bad, de gootsteen of de wasbak goed af, bijvoorbeeld met vodden, golfkarton uit lege dozen en plakband. Sleutels, en inderdaad de mixer voldoende zwaar vallende voorwerpen kunnen bepaalde problemen maken - chip het glazuur faience wastafel of bidet, schade breken of zelfs doorbreken acryl bad. Ook op de site kun je leren hoe je reparaties kunt uitvoeren in de badkamer, de kraanas kunt vervangen, de wastafel kunt installeren en nog veel meer. Stel vragen in de comments of per post. Stuur uw werk, foto's, we zullen ze op de site publiceren. Bestel werk voor specialisten! Steun het project! Veel geluk voor jou, goed voor je huis!

Beschrijf uw vraag en uw situatie zo concreet en volledig mogelijk! Stuur foto's en schetsen! Hoe nauwkeuriger u vertelt wat uw falen is, hoe nauwkeuriger u een antwoord krijgt! We zullen zo snel mogelijk reageren op uw bezwaren, meestal neemt het antwoord niet meer dan een dag in beslag.

 • AUTO 1
 • VEILIGHEID 7
  • Videobewaking 1
  • Beveiligingsdeuren en -vensters 1
 • VERBETERING 17
  • Park en banken 1
 • KINDEREN EN ONDERWIJS 1
 • ONTWERP 26
 • HUISDIEREN 1
  • Katten 1
 • VEEVOUD 7
  • Huisdieren toegestaan ​​1
  • Fokken van een vogel 3
  • Veeteelt 1
 • INSTRUMENTEN 1
  • Elektrisch gereedschap 1
 • COMPUTERS EN INTERNET 2
  • Bescherming tegen virussen 1
 • CULINAIR 2
 • MEUBILAIR 42
  • Banken en bedden 5
  • Productie van meubelen 1
  • Keukenmeubilair 3
  • Matrassen 1
  • Badkamermeubels 3
  • Gestoffeerde meubels 1
  • Tuinmeubilair 1
  • Slaapkamer set 2
  • Kasten 3
 • METAAL EN KOVKA 1
 • EIGENDOM 7
  • Vastgoedmarkt 2
 • APPARAAT 6
 • ANDERE 6
 • TUIN EN TUIN 8
  • Teelt van groenten 1
  • Gewasbescherming 1
  • Bewateren van planten 1
  • Bodem 1
  • Kassen 3
 • Tuinbouw 1
 • ZELFDEEL 2
 • SANITAIRE INSTALLATIES 71
  • Watervoorziening 2
  • Watervoorziening en waterputten 1
  • Engineering sanitair 2
  • Afvalwater- en watervoorziening 9
  • Waterbehandeling 1
  • Sanitaire uitrusting 17
 • BEELDHOUWWERK 2
 • VAK 1
 • CONSTRUCTIE 813
  • Balkons en loggia's 4
  • Exterieurafwerking 10
  • Poorten en poort 7
  • Waterdichting werkt 5
  • Deuren en ramen 24
  • Werfconstructies 4
  • Ontmantelingswerkzaamheden 3
  • Wegen en paden 7
  • Drainage werkt 1
  • Hekken en roosters 7
  • Land en Geodesie 2
  • Kunstmatige vijvers 3
  • Metselwerk en metselwerk 8
  • Bevestigingsmiddelen en ophangingen 10
  • Dak en dakbedekking 18
  • Trappen en veranda 7
  • Liften en liften 1
  • Schilderwerken 14
  • Geconfronteerd met werken 17
  • Coating werkt 11
  • Organisatie en training 9
  • Funderingen en stichtingen 40
  • Afwerkingsmaterialen 2
  • Afwerking werkt 16
  • Verwarming en ventilatie 33
  • Plafonds en plafonds 24
  • Ovens en open haarden 9
  • Betegeld werkt 5
  • Voorbereiding en ontmanteling 6
  • Vloeren en dekvloeren 50
  • Werken met gipsplaat 6
  • Layout en lay-out 1
  • Wederopbouw en restauratie 8
  • Reparatie en inrichting van gebouwen 11
  • Laswerkzaamheden 1
  • Sculpturen 1
  • Muren en scheidingswanden 17
  • Bouwtools 4
  • Bouwmaterialen 27
  • Building Technologies 5
  • Bouw van gebouwen 9
  • Thermische isolatie werkt 21
  • Prijzen en schattingen 1
  • Spackling werkt 6
  • Pleisterwerken 12
  • Geluidswering werkt 4
  • Onderzoek 1
 • TECHNOLOGIE 31
  • Audio- en video-apparatuur 1
  • Huishoudtoestellen 9
  • Grondbewerkingsmachines 2
  • Grondverzetmachines 2
  • Televisie en radio 1
 • TOERISME 1
 • ECONOMIE 35
  • Paddestoelen 1
  • Landhuis 10
  • Huishouden 16
  • Kleding en schoeisel 3
  • Winkelen 3
  • Magazijn 1
  • Overalls 1
 • ELEKTRICIEN 34
  • Verlichting en verlichting 2
  • Elektrificatie 5
  • Elektrische apparaten 6

 • Evgeny V. Morozov registreren Hoe u met uw eigen handen ventilatie in uw huis kunt realiseren
 • Evgeny V. Morozov registreert de watervoorziening (hoe water in het huis te trekken) vanuit de bron met uw eigen handen
 • Sergey to the record Watervoorziening (hoe water in het huis te trekken) vanuit de bron met je eigen handen
 • Olga. Hoe bouw je een garage met je eigen handen
 • Renat om te registreren Hoe u met uw eigen handen ventilatie in huis kunt realiseren

Het kopiëren van een deel of het voltooien van materialen op het internet met de installatie van een actieve geïndexeerde hyperlink naar chonemuzhik.ru is toegestaan.

Ander materiaalgebruik is alleen met toestemming van de redactie. Ongeautoriseerd gebruik van materialen wordt door de wet vervolgd. 16+

Abonneer je op de VKontakte groep! We hebben veel nuttig advies over huishoudelijk werk en accommodatie!

ALS U GEEN ANTWOORD OP UW VRAAG HEBT GEVONDEN, VRAAG ZIJN VS! WIJ ZULLEN ANTWOORDEN MET PLEZIER!

Hoe een mixer in de keuken te installeren: we voeren de installatie uit volgens alle regels

Keuken - dit is een van de gebouwen in een huis of appartement, dat in een verbeterde modus wordt gebruikt. Keukenmenger wordt onderworpen aan significante dagelijkse belastingen, dus het is wenselijk om een ​​kwaliteitsproduct te kiezen. Nadat de keuze is gemaakt, moet u uitzoeken hoe u de mixer in de keuken installeert, nadat u aan alle technische vereisten voor installatie hebt voldaan.

Waarop u moet letten voordat u met de installatie begint

Eerst moet u de installatiemethode bepalen: de mixer kan op het aanrecht, het lichaam van de gootsteen of aan de muur worden gemonteerd. Het is noodzakelijk om van tevoren de routes van de leidingen van de warm- en koudwaterleidingen te schetsen. In dit geval moeten de aansluitpunten toegankelijk zijn in geval van latere reparatie of onderhoud. Als u van plan bent een filter te installeren, moet u de plaats voor de installatie vooraf opgeven.

Een paar aanbevelingen voor het kiezen van een mixer

De mixer wordt altijd gebruikt in combinatie met een gootsteen, dus bij het kiezen van een product moet u uitgaan van zijn afmetingen en diepte, evenals:

 • de afstand tussen de muur en de opening voor de mixer;
 • de diameter van het gat onder de zijkant van de mixer;
 • de locatie van de gootsteen.

In dit geval moet de mixer van voldoende lengte zijn zodat het uiteinde van de tuit na installatie op het midden van de gootsteen of gootsteen valt.

De hoogte van de uitloop moet voldoende zijn om een ​​hoge pan onder de kraan te plaatsen. Maar ga niet tot het uiterste en koop een mixer die te hoog is. Anders worden er spatten gevormd die van de gootsteen wegvliegen.

Een andere belangrijke parameter met betrekking tot de geometrie van de menger is de draaihoek. Als de spoelbak zich dicht bij de muur bevindt, is het voldoende om een ​​mixer met een draaihoek tot 90 graden te installeren. Als u een spoelbak met twee kommen gebruikt, moet u opletten voor modellen met een rotatiehoek van 180 - 360 graden.

Verschillende stijlen van sanitaire voorzieningen

Nadat u klaar bent met het technische gedeelte, moet u beslissen over het uiterlijk. Tegenwoordig is de keuze aan mengstijlen zo groot dat zelfs de meest verwende eigenaar in staat zal zijn om een ​​model naar zijn zin te vinden. Klassiek, high-tech, loft, minimalistisch, gehakt en gestroomlijnde vorm, chroom, koper, of zwart - kan een optie op een keuken te kiezen.

In dit geval is de regel helaas van toepassing: hoe duurder, hoe beter - vooral relevant voor sanitair en mixers in het bijzonder. Er is een grens aan alles, maar hoogwaardig sanitair van Europese productie kost een orde van grootte die duurder is dan huishoudelijke producten.

Bij de selectie moet rekening worden gehouden met de ontwerpkenmerken van de mixers. De meest praktische modellen zijn modellen met één hendel, waarbij de stroomintensiteit en temperatuur kunnen worden aangepast met één hendel. Modellen met twee kleppen zijn minder praktisch, maar goed te combineren met het klassieke interieur van de keuken.

Fabrikanten produceren ook contactloze producten die zijn uitgerust met een bewegingssensor. Wanneer u uw handen vasthoudt, wordt de sensor geactiveerd en begint de mixer water te pompen. Voor de keuken is dit ook niet de meest praktische optie, omdat je vaak de temperatuur moet veranderen en water in de tank moet trekken.

De prijzen voor mixers zijn afhankelijk van het type legering dat wordt gebruikt en het merk van de fabrikant. De goedkoopste modellen zijn gemaakt van silumin, hebben een mooie uitstraling, maar slijten snel en worden onbruikbaar. Silumine en andere goedkope legeringen brokkelen snel af en barsten.

De producten van de hoogste kwaliteit zijn gemaakt van messing. Een laag nikkel, aluminium of chroom wordt op het oppervlak aangebracht om de mixer een mooi uiterlijk te geven. Verchroomde producten zijn het meest slijtvast.

Instructies voor montage van de mixer

Een korte stapsgewijze instructie zal u helpen om de sanitaire voorziening snel en correct op zijn plaats te installeren en frequente fouten te voorkomen.

Wat is inbegrepen in de voorbereidende fase

Voordat u met werkzaamheden begint, moet u de watertoevoer naar het huis / appartement afsluiten vanuit de centrale stijgbuis. Als dit niet gebeurt, levert water onder druk veel problemen op bij het losschroeven van de aansluitingen. Vervolgens moet u de mixer openen, zodat het systeem het resterende water lekt.

Ook is het noodzakelijk om alle verbruiksartikelen en gereedschappen in te slaan.

Het is raadzaam om de instructies voor de mixer te lezen voordat u met het werk begint. Om het grootste deel van het werk uit te voeren, hoeft u geen gespecialiseerde apparaten te zoeken. Het is voldoende om de volgende set materialen en hulpmiddelen te hebben:

 • Phillips-schroevendraaier;
 • Platte schroevendraaier;
 • verstelbare sleutel;
 • zaklamp;
 • schuurpapier;
 • een set flexibele slangen (als ze niet bij de mixer komen);
 • watertank;
 • aerosol WD-40;
 • de kabel;
 • Allen sleutels.

Het is beter om de oude mixer te vervangen door een nieuwe. Het is bovendien goedkoop en garandeert de meest krappe en duurzame verbindingen.

Als je aan het repareren bent, moet je eerst de oude mixer demonteren. Dus, na het voltooien van alle voorbereidende procedures, is het noodzakelijk om de plaatsen te vinden waar de mixer op de waterleidingen is aangesloten. Vervolgens moet u de plaatsen vinden waar de mixer aan de gootsteen is bevestigd. Maak met behulp van de verstelbare sleutel de flexibele verbinding van de mixer en de leidingen los. Het is belangrijk om niet te vergeten om de container op tijd te vervangen, omdat er water uit de waterleiding overblijft.

Als het wasgoed vrachtbrief is, moet het zorgvuldig worden verwijderd. Voordat u dit doet, moet u de onderkant van de sifon losmaken. Pas nadat deze was kan worden verwijderd. De spoelbak moet zo worden gedraaid dat het handig is om de schroef van de mixer los te draaien. Op deze plaatsen kan roest zich ophopen en kunnen gewrichten aan elkaar worden gehecht, zodat ze met WD-40 moeten worden behandeld.

Na 10-15 minuten te hebben gewacht, kunt u proberen de wartelmoeren los te draaien met behulp van de verstelbare sleutel. Eerst moet je de moeren op de draadstift een beetje losser maken. Gebruik nu een schroevendraaier om de pen met schroefdraad los te draaien. Tijdens deze bewerking moet u de mixer met de hand vasthouden zodat deze niet valt.

Vervolgens wordt de mixer samen met de klem verwijderd. Als wordt besloten om oude slangen te vervangen voor nieuwe, worden ze samen met de mixer vrij door het bevestigingsgat getrokken. Het montagegat moet worden gereinigd van opgehoopt vuil. De oude mixer kan worden gerecycled en de installatie van een nieuwe kraan is begonnen.

Een nieuw apparaat op de gootsteen installeren

Voordat u de eenhendelmenger in de keuken installeert, moet u de leidingen eraan bevestigen. Op alle aansluitingen is het nodig om de patch op te wikkelen - met zijn hulp is het mogelijk om het systeem zo veel mogelijk af te dichten. De kabel wordt gewikkeld op de schroefdraden van flexibele slangen voordat deze op de mixer worden aangesloten. Op de patch kunt u een druppel drogende olie toevoegen, zodat deze bij het draaien niet verloren gaat aan de basis van de draad.

In de complete set met de mixer bevindt zich een ringvormige decoratieve voering. Het is gemaakt van metaal en heeft een rubberen tussenlaag. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het rubberen inzetstuk precies in de verzonken groeven van de ring wordt geïnstalleerd. Leid de ring door de leidingen naar de basis van de mixer.

Nu kunt u de mixer op de gootsteen installeren door door de flexibele slangen van het bevestigingsgat te trekken. Het is handig om iemand van buiten te helpen de mixer vast te houden terwijl je hem aan de gootsteen vastschroeft. Door de leidingen moet je het afstandsstuk passeren.

Schroef vervolgens de pennen met schroefdraad door de afstandhouder (klemplaat) in de basis van de mixer en tik vervolgens op de moeren op de moeren. Nu moet uw partner de mixer in de werkpositie vergrendelen, zodat u de moeren met de dopsleutel kunt vastdraaien (in de meeste gevallen is dit de sleutel voor 11).

Nu heeft de mixer de positie aangenomen waarin hij in de toekomst zal worden gebruikt. Voorafgaand aan de laatste poging om de moeren aan te halen, moet u ervoor zorgen dat alle pakkingen niet worden verplaatst en zich op hun plaats bevinden.

De gootsteen kan op zijn plaats worden geïnstalleerd en sluit vervolgens de verbindingen aan op de overeenkomstige fittingen van het watertoevoersysteem. Pijpverbindingen moeten worden schoongemaakt met schuurpapier en een laagje wikkeling aanbrengen. Het kan een linnen draad zijn of een rol waterdicht afdichtmiddel in de vorm van een tape.

Als je een tape hebt gekozen, moet je deze oprollen. Als u besluit om gebruik te maken van linnen draad, dan moet u de draad smeren met een pasta-achtig afdichtmiddel en pas dan de draad opwinden.

We hechten de sifon aan de gootsteen om de watervoorziening te testen. Hierna kunt u de watertoevoer openen vanuit de riser en alle verbindingspunten onder de maximale kop controleren. Als het water zal ondermijnen, draai dan de draadverbindingen strakker aan en test opnieuw alles.

Wat zijn de nuances waarmee u rekening moet houden bij het installeren

Nu weet u hoe u een mixer in de keuken moet plaatsen en aansluiten, maar er zijn enkele complicaties die de kwaliteitsinstallatie kunnen verstoren. Er zijn situaties waarin het onmogelijk is om de oude flexibele slangen los te schroeven, omdat de verbindingspunten zich letterlijk aan elkaar hechten. Er zijn ook gevallen waarin het nodig is om de diameter van het gatengat aan te passen of om installatie op een complex oppervlak uit te voeren, bijvoorbeeld op het aanrecht.

In dergelijke gevallen hebt u een decoupeerzaag nodig waarmee u een gat in het aanrecht moet zagen. Als de staat van leidingen en hun bedrading deplorabel zijn, dan is het noodzakelijk om de hele watervoorziening te veranderen en aan te passen. In dergelijke gevallen kunt u een beroep doen op de hulp van een specialist of dieper ingaan op de studie van de installatie van waterleidingsystemen.

Hoe een mixer in het aanrecht te installeren

Voor deze methode is, naast de hierboven beschreven apparaten, het volgende noodzakelijk:

De installatiemethode is praktisch hetzelfde als de vorige. Alleen in dit geval is het niet nodig de gootsteen te demonteren. De installatie van de mixer in het aanrecht verschilt van de noodzaak om zelf een gat te maken naar het aanrecht.

De keuze van de locatie voor het gat moet gebaseerd zijn op praktische aanbevelingen:

 • Het water mag niet op het tafelblad komen tijdens het gebruik van de mixer;
 • Gebruik de kleppen / hendel moet comfortabel zijn;
 • De uitloop moet zich ten opzichte van de gootsteen bevinden in overeenstemming met de aanbevelingen aan het begin van het artikel.

Eerst moet je een markup maken op de contouren van de basis van de mixer, met een potlood. Boor met behulp van een boor vier gaten in de hoeken van de getekende omtrek. Snijd vervolgens met een figuurzaaggat, waardoor het mogelijk wordt om de draad uit te rekken en de pennen met schroefdraad in te brengen. De snede moet van zaagsel worden gereinigd en de randen met schuurpapier worden gereinigd.

Het is belangrijk om het gat niet te groot te maken. Anders zijn de afmetingen van de klemring mogelijk niet voldoende om de hele opening af te dekken. Dan blijft de volgorde van bewerkingen hetzelfde als bij het installeren van de mixer op de gootsteen.

Het monteren van de mixer in de muur is een vrij originele oplossing voor het interieur van de keuken. In dit geval zal de kraan het minimum van de werkruimte innemen. In de tegel of de muur worden de overeenkomstige uitsparingen vooraf gemaakt, waardoor de verbinding tot stand zal worden gebracht. Dit type installatie ziet er nogal esthetisch uit. In sommige gevallen worden leidingen van de muur naar buiten geleid, maar deze optie is schadelijk voor het interieur van de keuken, het is beter om alle leidingen achter de muur te verbergen.

Installatie van de menger aan de wand gaat uit van een geschikte aansluiting van de waterleiding met het terugtrekken van de elementen voor aansluiting op de buitenzijde. De verbindingsmethode is hetzelfde voor pijpen van ijzer, kunststof, koper of metaal, behalve voor het gebruik van adapters en fittingen.

De verbindingsmethode wordt ook niet beïnvloed door het type mixer (kleppen, patronen, enz.). Een vereiste is de selectie van een muurmixer, waarvan het ontwerp de installatie in een muur veronderstelt.

Voor installatie op ijzeren pijpen worden T-stukken en hoeken gebruikt. Als de assen van de connectoren voor het aansluiten van de mixer samenvallen met de assen van de leidingen, is het voldoende om koppelingen te gebruiken. Voor aansluiting op andere soorten buizen worden speciale hulpstukken gebruikt, die ook "algen" worden genoemd.

Kenmerken van aan de muur bevestigde kranen

Deze modellen kunnen op elke hoogte worden gemonteerd. Mixers met een flexibele en stijve uitloop worden geproduceerd. In flexibel zijn er veel variaties in de positie, waardoor je alle acties in de keuken kunt uitvoeren. Producten met een stijve uitloop nemen een beperkte slag en rotatie van de menger aan.

Voor de meeste keukens zijn wandmodellen een handige en praktische oplossing.

Volgorde van acties voor verbinding

Eerst moet u de excentriek schroeven, waarmee de mixer op de leidingen is aangesloten. Om verhoogde condensaatvorming te voorkomen, moet de afstand tussen de buisassen 150 mm zijn. De meeste muurmixers worden geproduceerd met deze afstand tussen excentriek. Op de draden moet u de kabel (linnen of synthetisch) opwikkelen.

Draai vervolgens de kraanmoeren op het excentriek en installeer het decoratieve scherm (overlay). Het wordt zachtjes met de handen verbonden, omdat het goed tegen het muuroppervlak moet passen. Als de opening niet meer dan 5 mm is, kunt u de mixer losmaken en de excentriek met de juiste lengte snijden. Het decoratieve paneel verbergt alle gebreken aan de muur.

Vervolgens moet u de pakkingen installeren die zijn inbegrepen in de mixerset en die kunnen worden gemaakt van siliconen, paroniet, rubber en andere polymere materialen. De pakkingen worden in de lichaamsnoten gestoken en zorgen ervoor dat deze goed tegen de excentrieken aan past. Voor maximale dichtheid op het excentriek zouden er geen scheuren mogen zijn. Ongelijk gesneden oppervlak kan worden geschuurd met schuurpapier.

De laatste fase is het vastdraaien van de moeren: eerst met uw handen, en wanneer uw eigen inspanningen niet langer voldoende zijn, moet u de verbindingen met een draaisleutel aandraaien. Inspanningen mogen niet overmatig zijn om de draden niet te beschadigen.

Enkele handige videotips helpen je om snel en foutloos de mixer te monteren.

Professionele aanbevelingen van GROHE-specialisten:

Installatie en aansluiting van het eengreeps-apparaat:

Nu weet u hoe u een sanitaire kraan in de keuken of in de badkamer moet installeren. Ongeacht het type installatie, dit is niet al te veel werk. Het is voldoende om op zichzelf de noodzakelijke set van de tool, het accountmateriaal en de theoretische подкованность te hebben. Natuurlijk kan de taak gecompliceerd zijn door oude versleten pijpen of de noodzaak om het waterverdeelsysteem te wijzigen.

Heb ik altijd kranen in huis? Gewoon installeren, er gaan een paar maanden voorbij en je moet er opnieuw in graven en iets veranderen - dan de pakkingen, dan beginnen de verbindingen weg te vliegen. Ook kan ik niet begrijpen, waarom zo: of bij mij handen niet van die plaats, of gewoon mixers eeuwig slechte kwaliteit die ik koop. Dus ik begreep niet hoe ik de verplaatsing van afdichtingspakkingen moest controleren, misschien heb ik dit?

Internet-encyclopedie over de inrichting van netwerken van technische en technische ondersteuning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 53 = 63