Hoe zorg je voor dracaena

Zorg voor dracaena

Degenen die een huis met kamerplanten kweken, zijn bekend met deze geweldige bloem. Het lijkt op een exotische palmboom, het bewondert de elegantie van bladeren: groen, met strepen van wit, rood, geel. Als je geluk hebt, zal de "groene vriend" je behagen en verbluffende kleuren. De verscheidenheid aan soorten helpt bij het kiezen van een plant door zijn kleur, hoogte, decoratieve kwaliteiten van de stam en bladeren. Het is belangrijk om te weten hoe je goed voor de dracaena moet zorgen, om je het hele jaar door gelukkig te maken met je schoonheid. Het vereist niet veel werk, maar het heeft zijn eigen bijzonderheden.

Zorg voor thuis dracaena

De regels zijn heel eenvoudig. Omdat de plant vanuit Afrikaanse landen naar ons is gekomen, houdt hij niet van sterke bewatering. Hoe een dracaena thuis te laten groeien? Het wordt aanbevolen om de grond slechts twee keer per maand te bevochtigen. De plant houdt van licht, verdraagt ​​alleen niet direct zonlicht, het voelt goed in de penumbra. In de zomer is het beter om op het balkon te gaan zitten om tocht te vermijden. In plaats van sprenkelen mag het de bladeren besproeien of onder de douche sprenkelen. In de lente en de zomer is bemesting met meststoffen wenselijk. Een transplantatie is noodzakelijk in twee jaar.

Het grootste probleem met het kweken is geassocieerd met de bladeren. Groenen verliezen gemakkelijk hun decoratieve kwaliteiten. Eerst drogen de bladeren van de dracaena, daarna wordt hij helemaal geel. De bloem vergaat snel. Waarom veranderen de dracaena gele bladeren? Waarschijnlijk heeft de plant problemen met wortels die worden overspoeld met water. Dit gebeurt om verschillende redenen:

 • groot formaat van de bloempot;
 • frequent water geven;
 • vloeistofstagnatie in de pan;
 • onstabiele watergift: dan overdadig, dan gegoten;
 • er is niet genoeg licht;
 • Pot voor dracaena is klein, de wortels liggen in de afvoer.

Wacht niet tot de plant helemaal geel is. Zodra de droge bladeren van de dracaena verschenen, is het raadzaam om een ​​transplantatie te maken. Dit zal de plant van de dood redden. De transplantatie van dracaena thuis is ook belangrijk om het beter te laten groeien. De planttechnologie is eenvoudig:

 1. Haal de bloem uit de pot.
 2. Verwijder de zieke wortels.
 3. Zet in de pot een hoge afwatering.
 4. Vervang de grond.
 5. Wortels worden besprenkeld met een onderstam.
 6. Plant.
 7. Morsen van ziekteverwekkers.
 8. Goed gedrenkt.

De meest populaire en vaak gevonden variëteit is Marginata. Het wordt ook de dracene-omzoomde of drakenboom genoemd. Het doet denken aan een kleine palmboom, hoewel het met de juiste zorg uitgroeit tot 2,5 meter. De boomstam grenst aan sierlijke, lange, dunne bladeren. Een bloem laten groeien is eenvoudig. Dankzij de overvloedige groene massa hydrateert en zuivert de plant de lucht. Het groeit bijna overal: thuis, op kantoor, op openbare plaatsen. Een van de soorten van de bloem - rood-omzoomd, of tweekleurig - heeft rood-groene bladeren. Kijk hoe het merk eruit ziet op de foto.

Hoe zorg je voor draceno Marginata? Er zijn hier geen speciale moeilijkheden. De bloem mag niet worden gegoten, maar het wordt aanbevolen om de bladeren constant te hydrateren. Vermijd fel licht en tocht. Na het kopen is het wenselijk om te transplanteren in een nieuwe pot, ter vervanging van de grond. Winkelbloemen worden geplant in veengrond, die water vasthoudt. De pot wordt gekozen op basis van de grootte van het wortelgedeelte. Zorg ervoor dat er een grote laag drainage op de bodem komt. Door deze eenvoudige omstandigheden te observeren, zult u een gezonde plant laten groeien die u veel vreugde zal schenken. Zeer populair is het soort bloem, zoals op deze foto.

Deze soort aan het begin van de groei lijkt op een struik, pas later wordt het een éénstamige plant. Alleen de Dracaena-variëteit Mix groeit absoluut zonder een stam. De bloem is erg pretentieloos, groeit langzaam, maar bereikt een hoogte van anderhalve meter. Toegegeven, een van de soorten - Serpraise - groeit slechts 20 centimeter. De bladeren van de plant zijn lang en breed, vaak groen, maar er zijn variëteiten met stroken van wit en geel. De reproductie van de bloem gebeurt door stekken, die een maand lang groeien. Het is aan te raden om deze soort één keer per jaar te transplanteren.

Een fruitige dracaena, een van zijn variëteiten genaamd Compacta, groeit een dichte bos van heldergroene bladeren. Er zijn soorten strip zilvergrijze kleur, in hoogte in staat om twee meter te bereiken. De bijzonderheid van deze plant is dat er in de lente witte bloemen verschijnen met een sterk aangenaam aroma, die 's avonds bloeien en' s morgens vallen. Bloeit twee weken. Kijk hoe dit wonder er uitziet.

De beroemde "bamboe van geluk" - Dracena Sander - heeft gedraaide scheuten met groene bladeren. De decoratieve vorm wordt aan hen gegeven en buigt het vat met behulp van een draad. De plant wordt gekweekt in potten of hydrogels. Deze bloem brengt, volgens legenden, geluk, dus wordt het gegeven voor verjaardagen. Thuis "huisdier" is erg populair bij fans van feng shui. Hij bereikt een hoogte van maximaal een meter, maar wordt er vaak op aangebracht met decoratief snoeien.

In de winter vereist de plant een speciale behandeling. Op dit moment is de lucht in de kamer overgedroogd, dus het is wenselijk om de bladeren regelmatig te sprenkelen, giet een warme douche. Omdat in de winter de bloem stopt met groeien, is de watergift beperkt, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet volledig opdroogt. Omdat de dag van het licht te kort is, is het beter om de plant op het raam te plaatsen, om direct zonlicht te vermijden. Het is belangrijk om de temperatuur in de kamer minimaal 11 graden te houden.

Video: hoe zorg je voor een palmboom

Bekijk deze video en je zult duidelijk zien wat de juiste verzorging van deze bloem is. Welke kenmerken van cultivatie, waar hij van houdt en wat categorisch niet tolereert. Ontdek wat je moet doen om de palmboom al vele jaren gelukkig te maken. Geef uit de video op hoe de plant zich verhoudt tot licht en water, op welk moment het nodig is om extra bemesting te maken. Je zult begrijpen waarom de bloem bladeren laat vallen en of het gevaarlijk is.

Dracaena: hoe zorg je voor en repliceer thuis. Alles over de zorg voor dracaena thuis: tips met foto's

Onder de enorme verscheidenheid aan planten die worden gebruikt voor thuis, op kantoor, in het appartement, in het winkelcentrum en in de landschapsarchitectuur, is dracaena het soort dat je bijna overal tegenkomt.

Als u deze struik wilt hebben, volg dan ons advies en leer meer over de zorg voor dracaena thuis.

Dracaena: thuiszorg - reproductie

Merk om te beginnen op dat deze vaste plant, die langzaam genoeg groeit 10-15 cm per jaar.

Voortplanting vindt plaats door vermeerdering van stekken.

Er zijn twee manieren.

1. Reproductie van de kroon.

- bereid de stekken voor. Om dit te doen, snijd het vertakte deel van de wortelkolom van de plant af of, als de stam er één is, snijd het bovenste gedeelte af op een afstand van ongeveer 10 cm vanaf het begin. Verwijder de onderste bladeren van het uitgesneden deel. Laat het gedurende een uur in de lucht liggen om de snede te drogen.

- neem de container en vul hem met vermiculiet - dit is een speciaal mineraal dat wordt gebruikt om de stekken te rooten (het kan worden gekocht in tuincentra of worden vervangen door houtskool). Als alternatief kan de stengel worden neergelaten in een oplossing van de onderstam - een preparaat dat de vorming van wortels in planten versnelt.

- bevochtig de grond en plaats er stekken in. Nogmaals, giet warm water.

- Zorg voor verlichting, vermijd direct licht en een warm temperatuurregime.

Na drie weken zal het wortelstelsel van de plant zich ontwikkelen en kan het in het bodemsubstraat worden getransplanteerd.

Je kunt de stengel direct en direct in de grond planten, maar de grond moet een hoog veengehalte hebben. Maak voor het beste effect een soort kas of zorg voor de nodige temperatuur (24-26 ° C), hydratatie en watergift.

Als de baarmoederplant nu een penechka is, bedek het dan met een pot en plaats het op een warme en lichte plek. Tekenen van nieuwe groei kunnen binnen enkele maanden worden waargenomen. Verwijder alle naar binnen gerichte nieren, ze mogen niet meer dan vijf blijven. Dit wordt gedaan zodat de scheuten die zich ontwikkelen niet interfereren met elkaar. Anders zal de kroon oncontroleerbaar zijn in dichtheid, en dientengevolge - ziekten en ongedierte tegelijk met vervorming van scheuten.

2. Als de kruin van uw hoofd dood is en er één stomp overblijft en de plant echt gered wil worden, dan wordt de volgende reproductiemethode gebruikt. Neem hiervoor de stengel en snijd er bladlittekens van plakjes van 5-20 cm in. De stengel wordt horizontaal of verticaal in vermiculiet, zand of bodemsubstraat geplaatst en creëert een eigenaardig effect van de kas. Als u de verticale methode hebt gebruikt, is het overbrengen van het snijwerk in de grond niet vereist.

Een goede teelt speelt een belangrijke rol bij het voorzien van planten. Niet iedereen weet welke instructies voor de verzorging van dracaena thuis moeten worden nageleefd. De volgende tips zullen u door het proces van correcte gewasproductie leiden.

Dracaena: thuiszorg - bodem, verlichting, bloeiomstandigheden

bodem: als u geen speciale mix van grondmengsels voor de familie van agave wilt kopen, kunt u het zelf bereiden. Neem hiervoor 1 deel van het grasland (geoogst in weiden en weiden) + 1 deel perliet (licht lichtmineraal, dat dient als vervanging voor zand) of het zand zelf, of turf + 1 deel compost of bladhumus. Als desintegratiemiddel is het ook mogelijk om steenkool of gebroken steen te gebruiken. Zet onderaan de geëxpandeerde klei op de bodem van de pot. Hierdoor worden verschillende stilstaand water in de bodem voorkomen, wat de hele plant kan vernietigen.

Het is nog gemakkelijker om drie stukjes tuingrond, een deel turf en grof zand te nemen. Vergeet niet om de drainage ongeveer 3 cm te leggen.

Met de zogenaamde. overslag in een diepe pot is het wenselijk om de bovenste laag van de grond te vervangen. Een goed geselecteerde bodem is de sleutel tot een succesvolle ontwikkeling en groei van de plant.

light: deze plant is vrij tolerant voor verlichting in een breed scala van omstandigheden. Maar vermijd direct zonlicht, het is beter als de verlichting diffuus is. Tegelijkertijd kan een gebrek aan verlichting leiden tot een veel langzamere plantengroei. Dit verwijst naar het geval dat de plant zich in het midden van de kamer bevindt. Het breidt zich uit naar groei en verliest snel zijn aantrekkelijke uiterlijk en verfijning. In dit geval zal trim hem helpen. Het wordt aanbevolen om het in de lente en zomer door te brengen. Door zijn procedure lijkt het op het proces van "reproductie van de kroon". Vergeet niet om de randen van de plakken met speciale middelen te verwerken.

temperatuur: moet altijd warm zijn (20-23 ° C), ongeacht het seizoen buiten. Bij lage temperaturen zal de dracene niet groeien en zelfs sterven. De minimale temperatuur voor de inhoud is 13 ° C. Vergeet niet dat Drazena bang is voor tocht. Zorg ervoor.

Voorwaarden voor bloei. Ben je verrast? Het blijkt dat onze decoratieve bladverliezende plant ook bloeit. Hoewel het onmogelijk is om deze bloei indrukwekkend te noemen. Bloeiwijze is een oor of een borstel, waarop zich kleine en kleurloze bloemen bevinden. Voor de bloei is het noodzakelijk om het temperatuurregime en het regime van water geven en bevochtigen te observeren. Maar maak geen hoop, want de dracaena bloesems zijn zeldzaam genoeg en meestal is alleen de dracaena geurig.

Bloei van de geurende dracaena

Dracaena: thuiszorg - topdressing en watergift

vochtigheid: Als de omgevingsvochtigheid hoog is, groeit de plant goed. Probeer deze plant zo vaak mogelijk te bespuiten.

De grond drenken moet matig zijn en worden uitgevoerd als het uitdrogen. Dit is ongeveer 2 keer per maand in de winter en eenmaal per week - in de zomer. Het is belangrijk om hier geen overmatig vocht of opdrogen van de grond toe te staan. Water moet noodzakelijkerwijs warm zijn.

meststoffen: dergelijke behoeften zijn vrij eenvoudig. In de zomer en in de lente kunnen wateroplosbare meststoffen twee keer per maand worden gebruikt. Als het winter is of de herfst buiten, is bemesting niet nodig. In de periode van actieve plantengroei worden organische meststoffen aanbevolen en vanaf het midden van de zomer - minerale meststoffen. Belangrijk: de grond moet tijdens de bemesting vochtig blijven.

fluoride: deze planten zijn erg gevoelig voor, dus het effect van deze chemische stof moet tot een minimum worden beperkt. Fluoride kan worden gevonden in kraanwater, dus het is belangrijk om schoon en gedestilleerd water te gebruiken.

Dracaena: thuiszorg: waarom gaat ze dood?

In de meeste gevallen veroorzaakt de angst van de Drazen-eigenaar de toestand van de dracaena-bladeren. Ze beginnen vanaf de punt donkerder te worden en dan wordt het hele blad bruin en sterft het. Het snoeien van dode bladeren lost het probleem niet op. Hier is het nodig om na te denken over de redenen die tot dergelijke resultaten hebben geleid.

Een van de meest voorkomende redenen hiervoor zijn:

- de plant is overstroomd. Dit kan ook leiden tot het verval van plantenwortels. Voor reanimatie Dracaena haal hem uit de pot, snijd met wortels rotten, bestrooi ze met poeder of actieve kool en transplanteren van een nieuw substraat;

- niet genoeg water gegeven - bruine bladeren verschijnen op de bladeren en ze drogen op. Pas in dit geval het water geven op een gematigde toe. Snijd de bruine uiteinden van de bladeren.

- Lage luchtvochtigheid gecombineerd met een hoge inhoudtemperatuur. Plaats geen potten met dracaena in de buurt van radiatoren. Als dit niet kan worden vermeden, bespuit de plant dan regelmatig.

Overmatige verlichting wordt aangegeven door het verschijnen op de bladeren van lichte en droge vlekken of ze zijn lichtgekleurd.

Als de temperatuur van het huis te laag is, worden de bladeren zacht, krullen, vallen en rotten.

Gebruik altijd goed doorlatende grond om problemen in de toekomst te voorkomen. Als de stam van uw plant gezond is, maar de bladeren verdord of gevallen zijn, verwijder ze dan. Het vat moet regelmatig worden gespoten en worden voorzien van de nodige voorwaarden. Binnenkort zal hij nieuwe spruiten geven. In dit geval, gezien het feit dat de val van de onderste bladeren van de plant een normaal proces is voor dracaena.

Als de stam gerimpeld is, betekent dit dat de hele plant aan het rotten is.

Ook kan de oorzaak van de dood van de plant mechanische schade zijn. Maar in dit geval is er een uitweg. Gebruik een van de kweekmethoden om de afgebroken apex of wortel uit de gebroken pot opnieuw te planten. Zorgzaamheid en goede zorg bij de eerste keer reanimeren van uw plant.

Een andere reden voor de dood van de plant kan dienen als een in eerste instantie zieke plant, die je in de winkel hebt gekocht. Koop geen plant met de volgende symptomen:

- doorschijnende of bruine jonge bladeren;

- rotte worteltips;

- geur van schimmel en rot.

Als u een gezonde plant koopt, bespaart u onnodig zakgeld en ervaart u dat u iets verkeerd doet.

Potentiële problemen voor de strijd: ziekten en plagen

Dracena kan worden geruïneerd door verschillende plagen, daarom is het erg belangrijk om te weten over de natuurlijke oplossingen voor deze problemen.

Spider's Ticks - Dit zijn zuigende insecten, die leiden tot oneffenheden van de bladeren. Om er vanaf te komen, kunt u de plant met insecticiden spuiten voor kamerplanten.

schaalinsecten Wanneer het uiterlijk nodig is om af te schrapen, en de bladeren worden behandeld met alcohol.

Puimige mul - zuigende insecten, die duidelijk zichtbaar zijn. Watten gedrenkt in een zeepoplossing verwijder ze van het oppervlak van de bladeren, en de bladeren zelf behandeld met alcohol.

bladluis - wanneer deze plagen worden beschadigd, worden de bladeren van de plant geel, draaien en vallen ze af. Om ze te bestrijden, gebruikt u insecticiden (actinisch, fytoverm, decis, inta-vir).

trips - kleine insecten die zowel bloemen als bladeren aantasten. Met het blote oog zien ze eruit als zwarte stippen. Je kunt ze kwijt door meedogenloze verwijdering van bladeren en verwerking door een vertrouweling.

De meest voorkomende ziekten die van invloed zijn op de plant zijn:

1) De bladeren zijn gele en witte vlekken nabij de uiteinden. De ziekte wordt behandeld door het handhaven van gematigde vochtigheid, verlichtingsomstandigheden en temperatuur.

2) Fluorietoxiciteit - de bladeren hebben donkerbruine en dode zones met gele randen. Beheer: vermijd grondveranderingen die fluoride bevatten.

3) Bladvlekken - roodachtige vlekken op jonge bladeren. Breng iprodione, thiophanate, methyl, mancozeb en chlorothalonil aan.

4) Zachte rot - zachte, bruine rot en een onaangename geur van geroosterde stekken. Reinig de wortels van de oude aarde en land in een nieuwe grond.

5) Bij lage temperaturen en hoge vochtigheid kan grijze rot (botrytis) ontstaan ​​- bruine vlekken op de bladeren.

Door regelmatig uw planten te inspecteren en preventieve maatregelen tijdig uit te voeren, blijft uw plant mooi en gezond.

Dracaens hebben prachtige gekleurde patronen (met roze, gele, witte en rode strepen) en kunnen elk gebied doen herleven. Als u weet wanneer u moet transplanteren, hoe u thuis voor hen moet zorgen en alle bovenstaande aanbevelingen moet opvolgen, zal uw gezonde plant iedereen in de buurt verbazen.

© 2012-2018 "Mening van de vrouw". Bij het kopiëren van materialen - een link naar de bron is vereist!

Hoofdredacteur van de portal: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

De redactie: +7 (965) 405 64 18

Dracaena - thuiszorg

Een van de meest populaire kamerplanten is Drazena. Iedereen die ooit deze prachtige schoonheid heeft gecultiveerd, zal haar trouw blijven en zal graag meer en meer soorten dracaena fokken.

Historisch gezien behoorde deze plant tot de uitgebreide familie van Agavians. Tegenwoordig kan in botanische mappen echter een andere classificatie worden gevonden. Dracaena behoort nu tot de familie van Iglitsevs. In totaal zijn er ongeveer 150 soorten van deze verbazingwekkende plant in de natuur. En de plant "overweegt" zijn geboorteland naar Afrika, Azië en Midden-Amerika.

De verbazingwekkende en zeer ongewone verschijning van de dracaena trekt onmiddellijk de aandacht naar deze kamerplant. De bloem is een struik in de hoogte van tien centimeter tot enkele meters. De bladeren van de plant, meestal felgroen, strekken zich uit vanaf de basis en reiken van vijftien tot zeventig centimeter lang.

Een heerlijke, zeer massieve decoratieve bladverliezende plant met een lichte hand van bloemisten werd geplaatst in een afdeling van zogenaamde "valse handpalmen".

Nuttige informatie! Veel plantentelers begonnen steeds vaker de term 'valse palmbomen' te gebruiken. Om deze groep, je raadt het al voor gelijkenis met de Palm familie ook yucca, cycaden, boomvarens.

Veel mensen in Zuid- en Midden-Amerika geloven oprecht in deze legende en beschouwen de dracenus als een 'boom van geluk'.

In de oudheid, een heel dapper, maar niet te edel en zeer slechte soldaat werd verliefd op de dochter van de opperste leider van de stam. Woedend ongekende brutaliteit, boos vader vast te zitten in de grond de gebruikelijke stok, dat werd gebruikt voor het ontsteken van het offervuur, en riep uit: "Ik geef mijn dochter aan u in het huwelijk alleen als in een week op deze staaf zal ten minste een groen blad worden"

De jonge krijger gaf tijdens de toegewezen periode eerlijk de "plant" water, zonder op een wonder te hopen. En wat was zijn verrassing toen op de vierde dag een timide groen blad op de stok verscheen, en de volgende dag was het al een kleine plant met groene bladeren. De geliefden trouwden en al hun hele leven bedankten zij de prachtige boom voor het geluk van de dracaena voor hun liefde.

Het is niet zo moeilijk om voor een pretentieloze dracaena te zorgen. Het belangrijkste dat het onthouden waard is, is een reeks eenvoudige regels die de levensduur van uw kamerbranche helpen verlengen.

Tot op de hoogte! Afhankelijk van de omstandigheden van zorg en zorg varieert de levensduur van de dracaena van vijf tot vijftien jaar.

De eerste transplantatie moet onmiddellijk na de aankoop van de plant worden uitgevoerd, wachtend op 2 weken. Deze periode zal de bloem van de kamer helpen om nieuwe en ongewone omstandigheden voor hem te creëren.

Belangrijk! Vraag de verkoper waar de plant is gekocht? Als dracaena uit het buitenland werd gehaald, werd er voor het transport een speciaal substraat gebruikt dat niet geschikt was voor het op lange termijn kweken van een bloem in de kamer.

 • Transplantatie van dracaena begint met de selectie van een nieuwe container voor een kamerplant. Het beste voor dit doel is een geschikte keramische pot met drainagegaten. Nu een beetje over de grootte van de tank zelf. Pot moet met een marge worden gekozen, zodat het wortelstelsel van de plant "waar het moest groeien" was. Een plant met een hoogte van 40 centimeter bijvoorbeeld, is een geschikte pot met een diameter van 15 centimeter. Bij elke volgende transplantatie (het wordt aanbevolen om 1 keer in 2 jaar te spenderen), moet de pot voor dracaena 2-3 cm groter zijn dan zijn voorganger.

Dit is belangrijk om te weten! Veel onervaren telers hebben de neiging om potten te kopen om hun kamerplanten "te laten groeien". Maar het is absoluut niet onmogelijk. In te grote capaciteit zal alle niet-gerealiseerde vloeistof stagneren, wat zal leiden tot het verval van de plant.

 • Traditioneel, kunnen net als veel andere planten voor de bodem Dracaena worden gekocht uit de kast van een winkelier of doe het zelf. Dergelijke noodzakelijke ingrediënten zoals turf, blad, compost en turf aarde gemengd in de volgende verhouding: 2: 1: 1: 0,5.
 • De volgende fase is de selectie van een drainagesysteem. Voor een jonge dracaena is middelgrote geëxpandeerde klei geschikt. Voor volwassen bloemen kunt u de grootste afwateringsmaat kopen, die in een bloemenwinkel wordt gepresenteerd.
 • De bodem van de pot moet worden behandeld met kokend water en vervolgens een goede laag drainage leggen.
 • Van de transferpot moet de plant voorzichtig worden verwijderd en de wortels worden gecontroleerd op eventuele rottende processen. Als er geïnfecteerd is met een schimmel of andere ziekte - verwijder deze dan onmiddellijk.
 • Plaats de plant voorzichtig in een nieuwe pot en val in slaap met aarde. Zorg ervoor dat er geen wortels op het oppervlak achterblijven. De transplantatie is voltooid.

Na de transplantatie moet je een waardige plek voor dracaena oppikken. Een kamerplant houdt van zonlicht, maar met mate. Dracaena zal heel dankbaar zijn als er verspreide zonnestralen op haar vallen. Deze optie is ideaal voor een ideale kamerbloem.

De beste plaats voor dracaena in huis is de vensterbank aan de west- of oostkant van het huis. Dracaena kan bogen op donkergroene bladeren, waarvan de kleur, in geval van onvoldoende belichting, geleidelijk begint te vervagen.

Het heldere directe licht heeft ook een schadelijk effect op de plant, het begint te drogen.

Dracaena - waterminnende plant

Verbluffende schoonheid een valse palm heeft zeer positief betrekking op systematisch water geven. We willen het woord "systematisch" benadrukken, omdat dracena water geven afhankelijk is van vele factoren, waaronder:

 • de natuurlijke staat van de plant (rust of vegetatie);
 • bodemkwaliteit en samenstelling;
 • containers voor opplant, met name volume;
 • locatie in de kamer;
 • luchtvochtigheid in de kamer.

  Dit is belangrijk! Ondanks het feit dat de bloem binnenshuis wordt aangeduid als hygrophilous planten, is het beter om het dracenum van de week niet water te geven om het te vullen.

  Systematisch bewateren van planten in de zomer

  In de zomermaanden, vooral op warme dagen, wordt de dracaena vaak water gegeven: 1 keer in 2 dagen. In dit geval is het noodzakelijk om het bodemcoma te controleren. Het moet droog zijn tot een diepte van 2-3 centimeter. Als het weer is veranderd, de regen is verdwenen, de temperatuur sterk is gedaald, is het beter om het water gedurende 1-2 dagen uit te stellen.

  Een zeker teken dat uw plant niet genoeg vocht heeft, zal de bladeren van een bloem verwelken. Vergeet ook niet het regelmatig spuiten van een valse palm. Dit zal niet alleen voorkomen dat uitdroging proces van de plant, maar beschermt ook de bladeren van de kans op brandwonden in contact met direct zonlicht.

  Systematisch water geven van dracaena in de winter

  In de wintermaanden, wanneer het raam op een stabiele minus-temperatuur is ingesteld, is Drazena in rust. Dienovereenkomstig moet het bewateren verschillende keren worden verminderd. In dit geval hangt alles ook af van het drogen van het aardse coma. Traditioneel wordt in de winter een valse palm 1 keer in 3-5 dagen bewaterd.

  Het is erg belangrijk om de locatie van de plant in het appartement te overwegen. Als dracaena zich dicht bij de verwarmingsbatterij bevindt, moet er vaker water worden gegeven.

  Waterkwaliteit voor dracaena watergift

  De kwaliteit van water voor irrigatie en sproeien is van groot belang voor de gezonde ontwikkeling van een valse palmboom. Het moet noodzakelijk permanent zijn. Ten minste gedurende 2-3 dagen. Als je vergeten bent om het water te verdedigen, kun je het filteren. Als het huis geen waterfilter heeft, is het niet moeilijk om het zelf te doen. Hiertoe drie-liter pot giet in water, en vervolgens daarin een gaasje geknoopte waarbinnen zal veen. Een dergelijk filter moet minimaal 24 uur op water blijven staan. Het is herhaaldelijk niet nodig om het te gebruiken.

  Sommige plantentelers gebruiken een andere manier om water te bereiden voor dracaena-irrigatie. Voor het water geven, ze koken, en dan afkoelen tot een aangename temperatuur. Maar deze methode is niet een van de beste voor alle onzuiverheden in het water worden geneutraliseerd en nuttig voor de binnenlucht bloeiende groei-elementen.

  De watertemperatuur voor het besproeien en sproeien van de dracaena moet op kamertemperatuur zijn.

  Dracena geeft de voorkeur aan vochtige lucht in de kamer waar het groeit. Daarom moet, vooral in de zomer en in de winter, de luchtvochtigheid op een acceptabel niveau worden gehouden voor een valse palm (60-70%). Daarom is het zo belangrijk voor reguliere afvoeren om regelmatig te spuiten.

  Beginners moeten niet vergeten dat niet alle soorten dracaena zoals overvloedig sproeien. En dit is precies wat u moet overwegen bij het kopen van planten.

  Top dressing van dracaena, evenals bemesting van andere kamerplanten, wordt uitsluitend geproduceerd tijdens het groeiseizoen. In de rest van de tijd, tijdens de winterrust, kan een valse palmboom niet worden gevoerd.

  Het voedingsregime tijdens vegetatieve groei: een valse palm wordt eenmaal per twee weken gevoerd.

  Dit is belangrijk! Als feed moet u gespecialiseerde producten kiezen die u kunt kopen in een gespecialiseerde bloemenwinkel in uw stad. Het meest populair onder anderen zijn de "ideale" of "nieuw ideaal" en "Dracaena", "Rainbow" en anderen.

  Plagen van dracaena: hoe om te gaan met vijanden van een kamerplant?

  Zoals we reeds aan het begin van het artikel begrepen, verwijst dracene naar niet-pretentieuze planten. Maar dit neemt niet weg dat er voortdurend op een valse palm moet worden gelet. Geef elke dag minstens een paar minuten zijn favoriete thuis.

  Het uiterlijk van ongedierte is het gevolg van onjuiste verzorging van de plant of besmetting van andere kamerbloemen, naast dracenium. De meest voorkomende valse palm lijdt aan een invasie: trips, schurft en spint.

  • trips. Als je merkt dat zilveren bladeren niet karakteristiek lijken op de dracaena bladeren, is er reden om na te denken over het aanvallen van plagen. Hoogstwaarschijnlijk hebben we te maken met kleine zwarte beestjes of trips. Ze zijn erg dol op het wonen op de dracaena bladeren en bewegen langzaam langs hen. De resultaten van hun beweging, ze betrouwbaar "fix" in de vorm van vage sporen van zilverachtige kleur. Het is mogelijk om ongedierte te bestrijden met behulp van speciale valstrikken of met behulp van folkremedies. Behandel de bladeren bijvoorbeeld met een zeepoplossing.
  • schaalinsecten. Het ongedierte beïnvloedt de bladeren en stengels van de plant. Het gevolg van dit ongedierte is het geel worden van de bladeren van de plant, evenals het vertragen of volledig stoppen van de groei van de valse palm. De gevolgen van de actie van de schede kunnen het meest deprimerend saai zijn: de plant sterft.

  Het is beter om het schild te bestrijden met insecticiden. Perfect geschikt voor een dergelijk medicijn als "Aktellik." Het is het beste om kamerplanten niet binnenshuis, maar in de open lucht te behandelen.

  Als de schade aan het scutellum niet van belang is, kunt u eerst proberen de plant met een zeepoplossing te behandelen. Als dit niet helpt, gebruik dan chemicaliën met volledig vertrouwen.

 • Spint. Dit ongedierte infecteert de meeste kamerplanten. Spintmijten ontnemen Dracaena hun aandacht niet. Verrassend, maar voor een korte periode, kan het ernstige schade aan de plant veroorzaken. In eerste instantie beginnen de bladeren van de valse palm geel te kleuren en verwelken dan. Als u geen maatregelen neemt, kunt u de plant volledig verliezen. De veel voorkomende oorzaak van de plaag is te droge lucht in de kamer. In deze situatie zal het medicijn "Fufan" helpen. In de toekomst is het noodzakelijk om de luchtvochtigheid, het schema van drenken en spuiten van planten aan te passen.
 • Een prachtige valse palmboom of dracaena is niet erg pretentieus in de verpleging. Vergeet niet om de plant systematisch water te geven, als dat nodig is, verander je de capaciteit voor het cultiveren, spuiten en bemesten van de bloem. Vergeet niet de juiste verlichting voor de plant. Om zonnebrand te voorkomen, moet de bloem in de schaduw worden gesteld tegen direct zonlicht. En dan zal een kamerplant een prachtige decoratie van uw interieur zijn.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2 + 8 =