Hoe rozen te verzorgen in de herfst

Geheimen van de herfstverzorging voor rozen: bemesten, water geven en snoeien. Hoe rozen voor de winter te bereiden: alle manieren om vaste planten te verbergen

Het is leuk om in de zomer roze struiken te bewonderen, maar met de komst van de herfst verschijnen knoppen steeds minder, de bladeren worden geel. Het is tijd om je voor te bereiden op het winterseizoen. Echter, verlaat de struiken zonder de juiste zorg gedurende deze periode kan dit niet. Ze hebben allemaal ook zorg nodig. Hoe zorg je in de herfst voor rozen?

Complexe najaarsactiviteiten in het kader van zorg voor rozen

Beginners in het tuinieren hebben de neiging om veel fouten te maken, eerst een variëteit schoonheid planten op hun site. Veel mensen denken dat de roos een koudebestendige plant is, dus er is geen speciale voorbereiding op de kou nodig. Maar dit is niet helemaal waar.

Feit is dat in onze tijd voornamelijk selectieve planten worden gekweekt, die hun natuurlijke vermogen om vegetatie te stoppen met het begin van koud weer hebben verloren. Vaak gaan rozenstruiken onder de sneeuw door met bladeren en knoppen. Maar dat zou niet zo moeten zijn!

Stromen koude ijzige lucht stoppen de vegetatie alleen bij negatieve temperaturen, maar het is de moeite waard op de thermometer te markeren om boven nul uit te stijgen, omdat de struik opnieuw het sapbewegingsmechanisme zal starten. Simpel gezegd, rozen "worden wakker 9raquo; In het midden van de winter, en dit leidt tot de dreiging van bevriezing. De winters op onze breedtegraden zijn onstabiel, temperatuurveranderingen zijn niet ongewoon. Na een korte dooi, zal de vorst weer toeslaan, er is een rozenstruik en ligt in gevaar: het sap in de weefsels van de plant zal bevriezen, als gevolg hiervan zullen de scheuten barsten. In dergelijke scheuren bezinken verschillende micro-organismen, die tot ziekten en verval leiden. Daarom moet de plant worden geholpen om het vegetatieproces in de herfst te stoppen en een winteropvang te bouwen, die de temperatuurschommelingen zal verminderen. Hoe dit te doen?

1. Voer de rozen correct in de herfst in.

2. Neem de irrigatienormen in acht.

3. Trim de stengels en scheuten.

5. Plaats schuilplaatsen over struiken.

Bovendien, om de groei van nieuwe scheuten te stoppen, is het noodzakelijk om te stoppen met het losmaken van de grond rond de struiken. Het is verboden om bloemen te knippen met lange stelen in de herfst. Die scheuten die blijven groeien, moeten regelmatig knijpen.

Ervaren tuinders geloven dat de herfstbloei van rozen de plant sterk verzwakt, waardoor de knoppen breken. Deze techniek helpt het ontkiemingsproces en de groei van nieuwe laterale scheuten te stoppen.

Belangrijk! Vergeet niet dat de knoppen niet volledig moeten worden afgesneden, zoals in de zomer, maar alleen afbreken en weggaan, zoals wordt weergegeven op de foto.

Regels voor het kiezen van herfstmeststoffen voor rozen

Tijdens de voorbereiding van tuinrozen voor de winter, worden ze niet langer gevoed door stikstofcomplexen, die de vorming en groei van scheuten stimuleren. In de regel wordt de plant vanaf augustus overgebracht naar fosfor-kalium-topdressing.

Recept voor de eerste herfstmake-up voor rozen

De resulterende oplossing volstaat om een ​​volledige toplaag van rozenstruiken op een oppervlakte van 4 vierkante meter uit te voeren. m.

Begin september wordt de tweede voeding uitgevoerd met de volgende oplossing:

• kaliummonofosfaat - 15 g;

De verkregen oplossing kan worden gebruikt om het rozenkrans- of bladdressing op het blad water te geven, maar voor de laatste procedure moet de concentratie driemaal worden verlaagd.

Ook worden goede resultaten bereikt door de introductie van speciale korrelvormige meststoffen voor gebruik in de herfst.

Met de komst van september moet u het regime van de bewatering van planten bewaken. Het moet zo nodig gematigd zijn. Als het weer te nat is, moeten de struiken worden beschermd tegen overmatig vocht. Hiervoor wordt een kader overheen gelegd en bedekt met een film.

Overtollig vocht in de buurt van de wortels veroorzaakt de groei van nieuwe scheuten, die geen tijd hebben om goed te rijpen tot verkoudheid en bevriezen. Bovendien zullen rozen een oppervlakkig wortelgestel ontwikkelen dat in de winter gemakkelijk kan worden beschadigd. Dit alles zal de struik sterk verzwakken, in de lente in plaats van jonge scheuten zullen er droge peulen staan.

Volledig om te stoppen met drenken is het alleen mogelijk als er veel regens zijn, natuurlijk vocht is voldoende voor het vermogen om in een struik te leven. Als het weer droog is, blijft de rozenkrans één keer per week bewaterd worden. De norm van water moet echter met 3-5 liter worden verlaagd. Je kunt niet toestaan ​​dat rozen onder de sneeuw gaan zonder voldoende vocht, anders drogen ze uit. Na het zien van gedroogde planten in het voorjaar, geloven onervaren tuiniers dat ze zijn bevroren, maar dit is niet waar. Rozen gewoon gedroogd onder een harde laag aarde.

Een van de belangrijke procedures voor het verzorgen van rozen in de herfst is het mulchen van de wortelhals. Het moet op tijd en correct worden gedaan.

1. Het is noodzakelijk om te mulchen wanneer stabiele vorst is vastgesteld. De eerste nachtvorst op korte termijn is niet erg voor de plant, maar lange lage temperaturen zijn dodelijk. Zelfs bij -3 graden kan de roos bevriezen.

2. Helemaal op de grond moet de plant worden bedekt met droge aarde.

3. Laagblijvende rozen mulch tot een hoogte van 10 cm, en lange - tot 40 cm.

4. In gebieden met frequente temperatuurveranderingen kan mulchen met zand worden uitgevoerd. Het droogt sneller en beschermt de plant tegen verstopping.

5. Voordat u gaat huppelen, moet u alle bladeren uit de struiken verwijderen om hun verval en verspreiding van infecties te voorkomen.

Aandacht alstublieft! Ervaren in de zomer verblijvende bewoners worden geadviseerd om de struiken met koperen preparaten te verwerken voordat ze zich verplaatsen om de rozentuin tegen infecties te beschermen.

Voordat u een schuilplaats op rozen legt, moeten ze worden afgesneden. Bereid je voor op de winter en je hebt alle rozen nodig, niet alleen de jonge planten. De procedure moet volgens bepaalde regels worden uitgevoerd.

• Verwijder alle bladeren, gebroken en zwakke scheuten, knoppen en bloemen.

• Inspecteer vervolgens de struik zorgvuldig en laat tot vijf van de meest ontwikkelde scheuten over, de rest snijdt tot aan de wortel.

• De resterende scheuten zijn ingekort.

Snoeirozen worden afhankelijk van het type uitgevoerd. Gerepareerde rozen worden gesneden op een niveau van 5-7 knoppen, het zogenaamde gemiddelde snoeien. Voor polyanthus maken thee-hybride rozen en florbunda een korte snoei voor 3 knoppen. Hoge rozen zijn maar iets korter.

Ga naar de beschutting van rozen eind oktober of begin november. De timing kan in verschillende regio's enigszins variëren. Tegelijkertijd hebben parkrozen geen extra schuilplaats nodig, ze moeten worden besprenkeld met aarde en droog gebladerte.

Malser en grilliger Hybrid Tea, evenals andere variëteiten van onderdak is betrouwbaarder. Om te beginnen, struiken heuvel, bedek dan met vuren lapnikom, waarop een frame van waterdicht materiaal is geïnstalleerd: film, ruberoid, lutrasil. Zo'n schuilplaats zal zelfs tijdens de dooiperiode niet nat worden.

Sommige tuinders oefenen het frame uit het rooster, waarbinnen droge bladeren of mulch worden gegoten. Een niet-geweven stof wordt over het frame gespannen.

Vandaag in de winkels vind je kant-en-klare hoesjes voor rozen van spunbond. Ze worden op dezelfde manier gebruikt als de vorige methode.

KlimrozenZe worden van de dragers gehaald, op een laag droog gebladerte gelegd en op de grond gespeld. Daarna moeten ze bedekt zijn met een laag droog gebladerte en lapnika. Als u de plant niet kunt verwijderen, dan is deze omwikkeld met trellis. Voor het begin bind de scheuten met lapnik, bedek dan met plundering.

© 2012-2018 "Mening van de vrouw". Bij het kopiëren van materialen - een link naar de bron is vereist!

Hoofdredacteur van de portal: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

De redactie: +7 (965) 405 64 18

Herfstverzorging voor tuinrozen: kenmerken van het voeden en inpakken van struiken voor de winter

Rose is de koningin van de tuin. Ze is wispelturig, kieskeurig en veeleisend om te zorgen, zoals alle gekroonde mensen. Het werk in de rozenkrans stopt niet, zelfs niet met de nadering van de herfst, integendeel, de meest complexe regelingen voor het voorbereiden van rozen voor overwintering in september zijn nog maar net begonnen. Vakkundige zorg voor rozen in het najaar - een onmisbare voorwaarde voor het veilig afsluiten van de winterslaap.

Video: tips voor de zorg voor rozen in de herfst ↑

Topdressing is het belangrijkste onderdeel van het hele jaar door zorg voor rozen van alle soorten. Tegen de herfst moet de samenstelling van de voeding serieus worden veranderd. Stikstofmeststoffen, waaronder mest, zijn relevant tijdens de actieve groei van de zaailing, omdat ze de opkomst van nieuwe scheuten veroorzaken. Sinds half augustus is hun gebruik gestopt. Jonge scheuten kunnen de winter niet overleven en wanneer het invriezen en het ontdooien van de lente rotten en de hele struik kan infecteren. Herfstvoeding moet kalium en fosfor bevatten, wat een snelle vorming van een dichte korst veroorzaakt, waardoor de reactie van de plant op temperatuurveranderingen afneemt.

Recepten van minerale bemesting van rozen voor de herfstperiode ↑

 • Om de oplossing te bereiden is vereist: 10 g kaliumsulfaat; 25 g superfosfaat; 2,5 g boorzuur. De samenstelling wordt verdund in 10 liter water en gebruikt voor irrigatie.
 • De oplossing voor sproeien kan worden bereid uit gelijke delen kaliummonofosfaat en superfosfaat (elk 15 g) en 30 1 water. Voor irrigatie worden dezelfde ingrediënten verdund in 10 liter water.

Tuinders, die weigeren om kant-en-klare fabrieksmeststoffen op het perceel te gebruiken, maken oplossingen verrijkt met deze stoffen voor irrigatie van natuurlijke producten. Een goede bron van fosfor en kalium is houtas, dat eenvoudig aan water wordt toegevoegd. Nog een geheim van ervaren tuinders - bananenschillen begraven in de bush. Een kaliumrijk product verrijkt ze en de grond.

Voorbereiding van rozen voor overwintering: stoppen van vegetatie ↑

Tuinrozen, die het resultaat zijn van vele jaren van experimenten met het kruisen en kweken van nieuwe variëteiten, hebben de natuurlijke timer verloren, wat het winterslaapseizoen suggereert. Zonder hulp om te bevriezen, zal de roos in al zijn glorie passen, met knoppen en nieuw vrijgelaten bladeren, die uiteindelijk leidt tot de dood van de struik na bevriezing in de plantvloeistof. De zorg voor rozen in september wordt beperkt tot een opschorting van de vegetatie.

De belangrijkste maatregelen om de vorming van nieuwe scheuten te voorkomen:

 • vermindering van irrigatie;
 • beperking van de toegang van voedingsstoffen en zuurstof tot de wortels;
 • knijpen gevormde knoppen en knoppen.

Rozen in het najaar vereist een strikt evenwicht. Voldoende hydratatie zal de groei van verse scheuten veroorzaken, maar een tekort aan vloeistof zal de conditie van de wortels negatief beïnvloeden. Het gebruikelijke deel van de watergift medio september moet met 2-3 liter worden verminderd, en als er veel natuurlijke neerslag is, moeten rozen worden bedekt met een film om verstopping van het oppervlakkige wortelstelsel te voorkomen.

Snijd de stelen van de val ervaren tuiniers niet aan te raden, omdat de cut-off deel van de nieren onmiddellijk beginnen te verse scheuten verschijnen, maar ook om de bloeiende en groene struiken onmogelijk te verlaten, omdat ze voedingsstoffen getrokken van de basisstructuur van de plant, dat het een moeilijke periode zou verzwakken. Knoppen en scheuten worden geplukt, dat wil zeggen, ze worden gebroken zonder te worden verwijderd, wat leidt tot hun natuurlijke veroudering en uitdroging.

Het losmaken van de bodem en het graven van grond tussen struiken in deze periode wordt niet meer gedaan. Het enige werk dat in de rozenkrans moet worden gedaan, is het schoonmaken van de gevallen bladeren. Het verval kan vervuiling van de struik veroorzaken, zodat het gebladerte zorgvuldig wordt verzameld en verbrand.

Zorgen voor rozen in september moeten worden uitgevoerd totdat een stabiele temperatuurverandering negatief is. Bij koud weer zou de plant al voorbereid moeten zijn om naar de laatste voorbereidingsfase voor vorst te gaan - om te ondergraven en onderdak te bieden.

Het bijsnijden van struiken wordt al bij een goed ingestelde temperatuur onder nul uitgevoerd. Het vroeg inwikkelen van rozen zal niet van nut zijn, omdat een overdreven beschermde plant niet voldoende immuniteit tegen kou zal ontvangen. Verwijderd zijn alle niet gevallen bladeren en vruchten, zwakke jonge scheuten en extra groei. Het uitvoeren van deze werken, zoals de hele herfstverzorging voor rozen, kan geleidelijk gebeuren, waardoor de struik in september en november stapsgewijs wordt vrijgemaakt van overtollige lading. Tegen november van de bush zouden alleen sterke takken met dichte schors overblijven, bestand tegen de temperatuurdaling. Het optimale aantal van 3-5 shoots.

De lengte van de stengel links hangt af van de hoogte van de knoppen. 3-4 zal voldoende zijn, zodat met het begin van de lente de struik weelderig is uitgezet. Ervaren tuiniers voor deze procedure, meestal aan het einde van oktober of begin november, wordt geadviseerd om te controleren met de maankalender. Het trimmen van de rozen wordt aanbevolen voor de afnemende maan. Een paar regels maken het mogelijk de besnijdenis zo hoog mogelijk te maken:

 • Gebruik alleen een ideaal scherpe snoeischaar die de stengel niet verplettert wanneer hij stoot;
 • Voor gebruik wordt het instrument gedesinfecteerd met alcohol of mangaanoplossing;
 • de snede is gemaakt in een hoek van 45 graden;
 • de uitgesneden struiken worden besproeid met 5% oplossing van kopersulfaat of 3% Bordeaux-vloeistof;
 • Om schade aan struiken door bacteriën en ongedierte te voorkomen, worden de secties behandeld met tuinrook en worden de stammen witter.

Al het vuil dat zich na deze operaties heeft gevormd, moet worden verbrand, omdat de prooi, gebladerte en takken een waarschijnlijke bron van infectie zijn voor rozenstruiken.

Hilling is een noodzakelijke procedure ↑

Door de procedure aanaarden struiken zijn gekomen enigszins droog, dus van zware regenval kunnen ze gaan naar de film te verbergen, waardoor het rond de stam. De aarde, gegoten op 20-30 centimeter, moet helemaal droog zijn. Je kunt een beetje zand of zaagsel toevoegen aan de compositie. Hilling voorkomt dat de stelen barsten en het bovenste deel van het wortelsysteem bevriest en sterft.

Wrapping rozenstruiken - de laatste fase van voorbereiding op overwintering ↑

Het materiaal voor het verpakken van rozen voor elke tuinman:

 • vuren takken;
 • film;
 • jute;
 • fabriek niet-geweven materiaal Lutrasil;
 • papier of karton;
 • houten kist.

Wanneer het verschil in aanpak te wikkelen tuinders over één ding eens: voor tuinrozen najaar zorg moet deze procedure omvatten, zoals in het klimaat van de middelste band zelfs bescheiden park rozen ondervindt zware verkoudheid.

Het beste verpakkingsmateriaal is een materiaal dat een droge en relatief koele winterslaap biedt. Karton en papier, weken en ontdooien bij de eerste dooi - niet de beste optie, maar ook zuurstofvrij filmmateriaal. Optimaal materiaal dat de meeste tuinlieden lapnik noemden, met een goede temperatuur en de nodige ventilatie. Ongeveer hetzelfde effect creëert en strekt zich uit op de jute met draadframe. Tuinders die de vraag grondig benaderen, sluiten de structuur van boven af ​​met een houten kist.

Het verzorgen van rozen in de herfst is een nauwgezet en tijdrovend proces, maar de ijverige tuinierrozen zullen de lente danken met een overvloedige bloei.

Herfstverzorging voor tuinrozen: hoe je bloemen goed kunt voorbereiden op de winter

Tegenwoordig zijn er veel rozenrassen. Ze hebben een specifieke "uitstraling" en evolueren op een speciale manier, maar alle processen die in de herfst plaatsvinden, zijn vergelijkbaar.

Daarom is het alleen correct om te zorgen voor planten om alle "herfst" -processen in het leven van bloemen te kennen:

 1. Vertraagde de groei van de stengel en de ontwikkeling van knoppen. In het geval van een warme herfst kunnen deze processen worden voortgezet. Dit feit is echter niet indicatief voor het feit dat het voorbereidingsproces voor het koude seizoen moet worden uitgesteld. Intensieve voeding geven in de hoop op een rijke bloemenoogst is ook niet logisch. Alle noodzakelijke mineralen, evenals goede verzorging, cultuur ontvangen in het voorjaar en de zomer.
 2. Het begin van de lignificatie van de boom. De nieuw gevormde schors kan de scheuten tegen kou beschermen;
 3. Bevestiging van de wortel van de struik in de grond en deze op zichzelf opslaan met nuttige stoffen voor opslag tot de lente. Het is om deze reden dat een roostransplantatie in de herfst positieve resultaten zal geven.
 4. Vertraagde metabolische processen in het plantenlichaam.

Dat wil zeggen, de winter zelf wordt door de natuur zelf voorbereid. Vaak is dit echter niet voldoende. Omdat de plant erg van warmte houdt, moeten tuinders ervoor zorgen dat ze hun huisdieren tijdens het koude seizoen beschermen.

Alle regelingen voor het voorbereiden van rozen op de winter worden het best maandelijks verdeeld. Maar de exacte voorwaarden, en nog meer de data waarop je je moet houden, is niet logisch. De divisie zelf is immers relatief willekeurig.

In de noordelijke gebieden begint de kou bijvoorbeeld eerder, dus sommige soorten voorbereidend werk worden bijna een maand verschoven. Daarom is de meest betrouwbare optie om te navigeren door het weer en de klimatologische omstandigheden in de regio. In het algemeen houdt de verzorging van rozen in september het wieden, vlekken op de boomstammen en het drogen van de rozenkrans in.

Uit de gepresenteerde video leer je hoe je rozen kunt bereiden voor de winter.

Bij het voorbereiden van een cultuur voor de winter, is het de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan de bodem. De bodem moet schoon zijn. Daarom is het noodzakelijk om al het onkruid en eenjarigen in de buurt van de struiken te verwijderen. Onderste bladeren van planten moeten worden verwijderd op een afstand van 0,15 - 0,2 meter. Deze procedure zal de toekomstige hilling aanzienlijk vereenvoudigen.

Zorg in de herfst zorgt voor zo'n interessante procedure, zoals het schilderen van de stammen rozen. Een dergelijke procedure zal de penetratie van pathogenen in de microcracks van de cortex voorkomen. Dan om te schilderen? Je kunt tuinverf kopen of de "wateremulsie" verdunnen met koperchloride. De kofferbak moet worden geverfd, beginnend vanaf de onderkant en eindigend bij het niveau van de helling (ongeveer 0,3 meter). Bedek de struiken met verf kan veilig, indien gevonden een schending van de integriteit van de schors. Na volledige droging moeten de planten worden gehackt.

Als de bloei niet is gestopt, moet je alle verwelkte en kleine knoppen verwijderen die geen tijd hebben om te bloeien voor de kou.

Overmatige hydratatie van de rozenkrans zorgt ervoor dat de kweek in de winter onder optimale omstandigheden niet kan overleven. Wat moet ik doen? Het antwoord is eenvoudig - te drogen. De procedure is vooral belangrijk in de omstandigheden van een vochtige herfst. Voor "drogen" is het noodzakelijk om hoge bogen boven de struiken te installeren, die meestal in kassen worden gebruikt. Nadat ze een film op hen hebben getrokken en zo een dak hebben gemaakt. Als hoge planten niet in het asiel kunnen komen, kunnen ze lichtjes naar de grond worden gebogen.

Het is noodzakelijk om alle personen vanuit verschillende invalshoeken nauwkeurig te inspecteren. Als jonge scheuten niet verschijnen en met succes met hout worden bezaaid, wordt de voorbereiding van de kweek correct uitgevoerd. In het tegenovergestelde geval is het noodzakelijk om de situatie zo snel mogelijk te corrigeren en alle nodige maatregelen te treffen.

In september, de laatste voor het begin van het voeren van koud weer. De grond wordt bevrucht met fosfor en kalium. Het zijn deze chemische elementen die de individuen resistent maken tegen ziekten, de bloei van de cultuur stimuleren en het rijpen van het hout in jonge planten.

Er is ook een specifieke variant van bemesting. Onder de struiken in de grond begraven een bananenschil. Het heeft veel kalium nuttig voor planten.

Maar mest kan niet als meststof worden gebruikt. Immers, deze biologische wordt beschouwd als een zomervoeding. Rosochka, gevoed door mest in het najaar, produceert veel jonge stengels, die alleen worden belemmerd door de cultuur.

In oktober wordt het werk aan de voorbereiding van koninklijke bloemen voortgezet. Snoeien moet worden gestart wanneer de luchttemperatuur stopt bij 5 ° -7 °.

Snoeien in de herfst is een belangrijke procedure die de procedure van het beschermen van struiken vereenvoudigt. Allereerst is het nodig om grote individuen in te korten. Typisch, de hoogste zijn vertegenwoordigers van thee en stamper rassen. Anders zullen schoonheden van twee meter gewoon vergaan. Het is immers onmogelijk om hoge planten te beschermen tegen verkoudheid.

Struiken worden gesneden en bemest met kalium top dressing. De hoogte van de bus moet tweemaal worden ingekort. Meestal zijn dit dergelijke variëteiten van cultuur: floribund, thee-hybride, miniatuur, polyantisch. Planten met grote bloemen, evenals struiken moeten met een derde worden ingekort. Kleinbloemige exemplaren hoeven helemaal niet te worden gesneden, voldoende om het groeipunt te dichten. Bepaal de beste periode voor snoeien kan zijn, volgens de maankalender. Om de planten te ontdoen van overmaat is nodig op de afnemende maan.

Om de ziekte van cultuur te voorkomen, is het de moeite waard het volgende:

 • Bestrooi. Parasieten verdragen meestal zelfs strenge vorst. Daarom is het noodzakelijk om bloemen te beschermen tegen ziektes voor de winter. Uitstekende hulp bij het sproeien van individuele 1% -oplossing van het Bordeaux-mengsel.
 • Reinigen van vuil. Het groeigebied van struiken moet volledig worden verwijderd van gevallen bladeren en puin. Als je een goed uitgeruste put hebt voor compost, kan al het "afval" van de site daar worden geplaatst. Anders verbrand je gewoon de vuilnis. Dit kan de verspreiding van ziekten en het verschijnen van ongedierte voorkomen.

Rozen moeten goed geïsoleerd zijn voor de winter. Als u de procedure uitvoert, moet u extra voorzichtig zijn. Correcte acties zullen actieve voorjaarsgroei en bloei van de cultuur veroorzaken, en ook helpen om het leven van mensen te redden. Maar de verkeerd georganiseerde schuilplaats zal eenvoudigweg de fragiele schoonheden vernietigen.

De opwarmprocedure bestaat uit de volgende fasen:

 • De bladeren schoonmaken. Voor het omwikkelen worden alle bladeren verwijderd. De afwezigheid van deze organen is een garantie voor bescherming tegen schimmelziekten.
 • De grond opgegraven. Voor dit doel is het beter om vorken te gebruiken: zodat je de wortels van planten niet beschadigt. Als de cultuur lange scheuten heeft, is het noodzakelijk om ze aan één kant op te graven, wat het "leggen" van de struik zal provoceren.
 • Hilling. Voor de procedure is het noodzakelijk om droge materialen te gebruiken: zand, losse grond, veen. Giet onder de wortel van de aarde, je moet een hoogte van 0.15 -0.2 meter "bouwen". Personen van sommige variëteiten bijgesneden en helemaal verborgen onder de grond. Zo'n gebeurtenis zal de nieren redden van de dood, zelfs bij hevige kou.
 • Onderdak van rozen. Alle scheuten moeten worden verzameld en uitgebreid. Daarna moeten de orgels bedekt zijn. De dikte van de bescherming moet niet minder zijn dan 0,1 meter. Je kunt het verwarmen en dikker leggen, het belangrijkste is om de planten geen pijn te doen. Ze kunnen immers stikken of breken. Materiaal voor beschutting kan droog gras, lapnik, kreupelhout, jute zijn. In het geval van een lange en ijzige winter, zal het nodig zijn om speciale onderkomens te organiseren. Rondom de struiken moet een frame worden gebouwd. Het wordt verwarmd met karton of polyethyleen. Rozen in november zijn succesvol geïsoleerd met sneeuw. Verborgen struiken, zelfs de meest kwetsbare, overleven de kou perfect. Om de cultuur te redden van de aanval van knaagdieren is mogelijk door vallen te plaatsen vóór de eerste sneeuw.

Zoals de praktijk laat zien, is er veel moeite met rozen. De schoonheid en het aroma van deze schoonheden zullen je echter overtuigen dat alle inspanningen niet tevergeefs waren. Als je alle regelingen voor het najaars onderhoud van bloemen juist uitvoert, keren alle inspanningen die je hebt gedaan terug naar je in de lente- en zomerprijs. Koninklijke favorieten zullen u behagen met hun gezonde uiterlijk.

Uit de video leer je hoe je de herfstrozen voedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

6 + 3 =