Wat zijn de warme vloeren?

Wat zijn de warme vloeren?

Volgens de bron van energie, warme vloeren zijn verdeeld in water en elektrisch, respectievelijk, de eerste werken als gevolg van een waterbron, de tweede - elektriciteit. Maar tegelijkertijd heeft elk van hen zijn eigen bijzonderheden, voor- en nadelen. Wat zijn de warme vloeren, soorten en principes van hun werk? Welke van hen zijn universeel en welke zijn verboden om te gebruiken onder bepaalde voorwaarden.

Watervloerverwarming

Als u alles weet van de warme vloeren, kunt u bij u thuis de maximale kamfertemperatuurcondities creëren, en een minimum aan geld en tijd spenderen om dergelijke apparatuur uit te rusten.

Warmwater-vloeren is een moderne versie van het traditionele verwarmingssysteem op batterijen, horizontaal gemonteerd in de vloer. De voordelen van deze knooppunten zijn onder meer:

 • uniforme, geleidelijke verwarming van het volledige vloeroppervlak;
 • de kosten voor het installeren van dergelijke apparatuur zijn vele malen lager dan bij het installeren van een andere verborgen verwarming;
 • De unit werkt door warm water door pijpleidingen te laten circuleren, zodat energiekosten kunnen worden geminimaliseerd;
 • visuele afwezigheid van warmtebron;
 • in tegenstelling tot traditionele radiatoren, verwijderen dergelijke apparaten alle beperkingen op de inrichting van meubels.

Dit soort warme vloer is zeer effectief en bespaart maandelijks meer dan 15% energiebronnen in vergelijking met traditionele batterijen.

Ondanks de aanbevelingen van fabrikanten om TVP als de belangrijkste warmtebron te gebruiken, is de capaciteit ervan niet altijd voldoende. Het is veel effectiever om vloeren te installeren naast het bestaande verwarmingssysteem.

Als we het hebben over de voordelen van een waterverwarmingsblok, zou het oneerlijk zijn om de tekortkomingen weg te laten, waaronder:

 • grote kans op schade aan de pijpleiding in het stadium van de plaatsing;
 • gebrek aan vrije toegang tot het element in het geval van storingen, aangezien het wordt gegoten met een cementdekvloer;
 • moet een circulatiepomp gebruiken.

Alleen schoon water moet worden gebruikt voor de circulatie. Verontreinigde warmtedragers kunnen binnen 2-3 seizoenen buizen boren, met een diameter die niet groter is dan 24 mm, waardoor de hele installatie onbruikbaar wordt. Het is niet mogelijk om de horizontaal geplaatste buizen langs de hele omtrek schoon te maken.

Deze verwarmingseenheden worden uiterst zelden geïnstalleerd in appartementen met gebouwen met meerdere verdiepingen met centrale verwarming. Ten eerste zijn dergelijke manipulaties bij wet verboden, omdat het omleiden van een extra pijpleiding een afname van de druk en temperatuur van het water in de hele stijgbuis veroorzaakt. Bovendien is hun opstelling een nogal problematisch proces.

Elektrische installaties zijn op hun beurt verdeeld in verschillende soorten warme vloeren, gekenmerkt door een verwarmingsmethode:

Tegelijkertijd zijn convectie onderverdeeld in:

Infraroodvloeren zijn verkrijgbaar in slechts twee varianten:

Ongeacht de verscheidenheid aan elektrisch ontwerp, is het werkingsprincipe hetzelfde: de omzetting van elektriciteit in warmte.

Een van de belangrijkste voordelen zijn:

 • het is niet nodig om een ​​dekvloer te installeren, behalve de kabel en kernvloer;
 • er zijn geen beperkingen op het gebied van gebouwen, configuratie, locatie van interne partities, enz.;
 • er zijn geen beperkingen op de hoogte van plafonds - de dikte van de "pie9raquo; met een infraroodfilm niet meer dan 7 cm;
 • als er schade optreedt, is het voldoende om de foutlocatie te lokaliseren en deze onmiddellijk te corrigeren;
 • de temperatuur van de TP wordt handmatig of automatisch aangepast;
 • in tegenstelling tot VTP kan worden geïnstalleerd in appartementen van appartementsgebouwen zonder het risico van administratieve sancties;
 • eenvoudige installatie - voor de installatie van ETP, met uitzondering van de kabel, duurt het maximaal 2 dagen zonder rekening te houden met de tijd voor het decoratieve vloerelement;
 • er is geen extra uitrusting nodig in de vorm van een circulatiepomp, mixers, een verzamelkast, enz.

Elk van deze soorten heeft echter zijn eigen kenmerken, die we nu beschouwen.

Verwijst naar het convectietype ruimteverwarming. De installatie is grotendeels vergelijkbaar met de installatie van water TP, met als enige uitzondering dat de warmtebron een kabel is in plaats van een pijpleiding. Het vereist ook voorbewerken, thermische isolatie, eindverlijming en installatie van de vloerbedekking.

De volgende typen worden aanbevolen:

 • keramische tegels (tegels);
 • natuursteen;
 • porselein steengoed.

Kan worden gebruikt in combinatie met parket-, laminaat- en textielcoatings, waaronder linoleum of marmoleum.

Vloerbedekkingen, waarbij het hoofdmateriaal een boom is, geleiden extreem weinig warmte.

In tegenstelling tot de waterstructuur, werkt het elektrische circuit niet altijd, maar alleen als de temperatuur daalt tot onder de temperatuur die is ingesteld door de thermoregulator. Structureel is het een conventionele thermostaat, die bijvoorbeeld is uitgerust met alle moderne modellen ijzers, waardoor ze kunnen worden ingeschakeld als de temperatuur daalt en uitgaan wanneer het maximum is bereikt. Maar aangezien warme vloeren geen ijzer zijn, houden de sensoren niet alleen de vloerverwarming in de gaten, maar houden ze de temperatuurgegevens op straat bij.

Wat betreft de nadelen van dit type kachel, zijn er twee - de behoefte aan grootschalige bouwwerkzaamheden en een toename van het gemiddelde energieverbruik. Gezien het feit dat dit nog steeds een extra warmtebron is, zal deze toename zelfs in de wintermaanden niet significant zijn.

Soorten convectie vloeren

Er zijn verschillende soorten van dergelijke instellingen:

 • verwarming van directe actie, wanneer de kabel zich in een cementdekvloer bevindt;
 • de constructie van dunne bouwwerken - het gebruik van matten met een minimale bouwhoogte;
 • de bron onder de houten dekken leggen, wat te wijten is aan de aanwezigheid van een thermostaat en twee sensoren die de temperatuur van het koelmiddel regelen;
 • accumulerend element, waarmee rationeel elektriciteit kan worden uitgegeven in verschillende tariefperioden (dag / nacht).

VIDEO: Hoe CeraPro kabelvloeren Raychem

Dit is ook een soort kabelvloer, maar in dit geval is de diametrale doorsnede veel kleiner en zijn de kabels zelf al afgedicht in een speciaal textielsubstraat met glasvezelcoating. De dikte van dit ontwerp is 10-12 mm, waardoor u het in elke ruimte kunt leggen zonder voorbewerken en afwerken. De uitzondering betreft alleen oneffen oppervlakken en met een aanzienlijk hoogteverschil.

Elke vorm van elektrische warme vloer wordt gelegd op een absoluut vlak oppervlak. Kuilen, stoten en andere onregelmatigheden leiden tot kortsluiting en uitval van de hele constructie.

Grotendeels worden dergelijke verwarmingssystemen gebruikt voor oppervlaktereparaties of in gevallen waar er geen mogelijkheid is om de vloeren omhoog te brengen.

Structureel is dit type verwarmer een resistief (geleidend) verwarmingselement, gefixeerd op een foliesubstraat en aan beide zijden gelamineerd. De dikte van de film varieert van 1,5 tot 2 millimeter, wat het mogelijk maakt om het in absoluut elke kamer te gebruiken.

De foliestructuur wordt vrijgegeven in rollen, die volgens het schema evenwijdig aan elkaar zijn opgesteld en ook parallel met de voeding zijn verbonden. Deze manier van verbinden zorgt ervoor dat het systeem foutloos werkt, zelfs als een site wordt afgesloten.

Dit systeem is het meest geavanceerd en vooruitstrevend, het wordt direct onder de vloerbedekking gemonteerd en werkt net als elke andere IR-verwarmer - door vaste objecten te verwarmen, geen lucht in de kamer.

Elektrische vloeren vereisen een zorgvuldige selectie van decoratieve vloerbedekking. Voor kabel-koelmiddel en thermomatten zijn tegels, graniet of laminaat het meest geschikt. Infrarood canvas kan worden gebruikt voor tapijt, linoleum, laminaat en hout, etc.

Nu weet je wat voor soort warme vloeren er zijn en hoe ze werken. Met behulp van onze aanbevelingen, kunt u de juiste keuze maken voor een verwarmingssysteem, dat geschikt is voor uw vereisten, gezien het doel van de kamer.

VIDEO: soorten warme vloeren van A tot Z. Wat voor soort warme vloer is beter

Phoenix Sirius is slechts een bom. In het regime van potstil verspreid tot 4 liter per uur. SS ontving met het fort.

 • 01/17/2018 »Zelfgemaakt apparaat Phoenix - Narodny, Dream, Elegant, Mechanic en anderen

  Ik rijd de tweede keer naar Phoenix-elegant. Ik begrijp niet waarom zo'n hoge temperatuurdestillatie? Fire.

 • 01.01.2018 »Isoleren van een muur in een appartement van binnenuit

  In PIR-platen is het logisch, als u een eigen huis nodig hebt om snel thermische isolatie mee te nemen. Ruikt niet, niet.

 • 01.01.2018 »Het beste zelfgemaakte apparaat - hoe te kiezen en waaruit

  Hallo Elk jaar worden de apparaten verbeterd, kinderpijnen worden geëlimineerd, adviseren wij.

 • 01.01.2018 »Het beste zelfgemaakte apparaat - hoe te kiezen en waaruit

  Handig artikel. Als je mijn mening wilt weten, zal ik het delen. Ik doe ook mijn thuisbrouwen.

 • Soorten vloerverwarming: wat te kiezen

  • het vermogen om warmte gelijkmatig over de omtrek van de kamer te verdelen, terwijl de breedte van de warme vloer naar believen kan worden gekozen;
  • autonomie van werk (het ontwerp hangt niet af van de werking van andere communicaties in de ruimte);
  • comfortabele verwarmingsomstandigheden, het meest geschikt voor alle eigenaren.

  Verder is het noodzakelijk om na te gaan wat voor soort warme vloeren er zijn, en ook om meer stil te staan ​​bij hun technische kenmerken.

  Bouw van een warme vloer op waterbasis

  Het werkingsprincipe van dit systeem, zoals duidelijk wordt uit de titel, is gebaseerd op het gebruik van water. Een dergelijk verwarmingsmechanisme heeft tegenwoordig een grote populariteit, aangezien het gedeeltelijk lijkt op de gebruikelijke manier om lucht in een kamer te verwarmen door middel van radiatoren. Gezien de mogelijkheden voor een warme vloer geven veel consumenten hun voorkeur aan dit specifieke ontwerp, omdat het met zijn hulp mogelijk is om niet alleen het gebouwde gebouw, maar ook de reeds gebouwde woning van warmte te voorzien.

  Een van de belangrijkste voordelen van dit systeem is de economie. De toepassing maakt het dus mogelijk om het energieverbruik van warmte met meer dan 10% per maand te verminderen. Dit is het gevolg van enige verlaging van de temperatuur van de warme vloer van dit type die in het systeem circuleert (de waarde is in dit geval minder dan de temperatuur van het water in de radiator met ongeveer twee graden).

  Gezien als de belangrijkste verwarmer warme vloeren die beter zijn om te kiezen, kan deskundigen die zich bezighouden met het installeren van structuren van de met water verwarmde vloer. Bovendien kunnen ze altijd verschillende foto- en videomaterialen aanbieden voor de juiste installatie en aanbevelingen doen voor de werking ervan. Een warmwatervloer is een uitstekende optie voor elk type constructie.

  Warme vloer, aangedreven door elektriciteit

  Een andere versie van dit ontwerp, en niet minder populair dan het water - de warme vloer van het elektrische monster.

  Dergelijke modellen verschillen onderling hoofdzakelijk door de inrichting van het verwarmingselement, gebaseerd op het type waarvan het gebruikelijk is om de volgende vloerverwarmingsvormen te onderscheiden die op elektriciteit werken:

  • warm type elektrische film;
  • staaf-gebaseerde constructie;
  • kabeltype constructie.

  Filmsysteem van elektrische vloer

  Als we de soorten warme vloeren bestuderen, kunnen we niet anders dan speciale aandacht schenken aan deze variëteit van hen, waarvan het hoofdverwarmingsdeel de film is. Het volstaat alleen om het onder de basisvloerbekleding te leggen, terwijl het tegelijkertijd niet nodig is om de cementdekvloer uit te voeren. Hierdoor is het mogelijk om de installatie van een elektrische warme vloer niet alleen eenvoudig, maar ook snel uit te voeren, zonder veel moeite te hoeven doen. En terwijl het regelen van de warme vloertypes van dekking absoluut kan zijn, opent dat voor de vrijheid van de eigenaar bij het plannen van het interieur van de kamer.

  Het is mogelijk om dergelijke gebruikelijke te gebruiken voor vele bedekkingen, zoals bijvoorbeeld een laminaat, linoleum of een parket, maar het is niet aan te raden om een ​​tapijt en tegels te gebruiken. Als houten parket is gekozen, is het in de eerste plaats belangrijk om het verwarmingselement een werktemperatuur van maximaal 28 ° C te geven om de structuur van de boom niet te beschadigen (lees ook: "Wat zijn de voor- en nadelen van de warme vloer: laten we het uitzoeken").

  Warme vloer, plussen en minnen, in detail op de video:

  Systeem van een warme vloer van een kabelmonster

  Door een overzicht te maken van de warme vloeren van het elektrische type, kan men niet anders dan een ontwerp dat gebaseerd is op de verwarmingskabel voor de warme vloer, dankzij welke de verwarming wordt uitgevoerd. Extern is een dergelijke kabel een kant-en-klare verwarmingssectie, gepresenteerd in de vorm van rollen, of een eenvoudig kabelvak. Er moet ook aan worden herinnerd dat, bij het monteren van een dergelijke warme vloer van de versie, de kabel zelf ook: hij kan uit één kern of uit twee kernen bestaan. Het belangrijkste verschil tussen een dergelijke basis voor vloerverwarming is uitsluitend de wijze van constructie. De verwarmingskabel kan dus worden afgedekt met een cementdekvloer, terwijl bij verwarmingsmatten deze procedure niet nodig is.

  Wat is de elektrische warme vloer - variëteiten en hun kenmerken

  Tot voor kort waren veel reparatietechnologieën voor de gemiddelde persoon een echte exoot. Maar vandaag kunt u in veel appartementen en landhuizen hun implementatie zien. Een groot aantal consumenten heeft de operationele voordelen van een elektrische warme vloer al kunnen beoordelen.

  Dit plezier is nu beschikbaar voor bijna iedereen. Als u de bestaande variëteiten goed begrijpt en het juiste systeem kiest, zal het comfortniveau in het huis of appartement merkbaar toenemen.

  Waar moet ik op letten bij het kiezen van een bepaalde optie? Hoeveel energie kost het om zo'n systeem te gebruiken? Wat zijn de montagemogelijkheden? Dit alles in meer detail.

  Modern comfort voor betaalbaar geld

  We weten allemaal hoe moeilijk het is om 's morgens in de winter je verwarmde bed te verlaten en jezelf te dwingen om door het huis te lopen. Koelen doet je beven en krimpen van ongemak. Het systeem van een warme elektrische vloer helpt deze onplezierige sensaties te verwijderen. Ze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt - als een onafhankelijke faciliteit of in combinatie met een centrale verwarming. In beide gevallen is het voldoende om de gewenste modus in te stellen met de thermostaat en te genieten van comfortabelere leefomstandigheden.

  Soms helpt het beschreven systeem om zich te ontdoen van overmatige vochtigheid, waardoor de vorming van schimmel en schimmel wordt voorkomen. Nadat het is geïnstalleerd, zijn velen verbaasd hoe snel de was in het appartement droge was droogt. Ongeacht de afwerking van het huis, zelfs in de koudste uren, kunt u blootsvoets lopen. En dit feit lijkt veel op veel mensen.

  U kunt het systeem op het volledige vloeroppervlak installeren in afzonderlijke ruimtes - badkamer, toilet, keuken - of monteer het op bepaalde delen van de koude veranda. Op dit moment worden elektrische warme vloeren actief gebruikt waar het onmogelijk is om een ​​zuiniger waterbodemsysteem te installeren.

  Ze zijn de enige mogelijkheid voor efficiënte verwarming van beglaasde en verbonden loggia's en balkons naar de woonvertrekken. Maar dit zijn niet de belangrijkste voordelen van deze optie. Hij heeft meer gewichtige deugden, die in meer detail zullen worden besproken.

  Wat is een elektrische vloer? Dit is een vorm van verwarming waarbij een elektrische kabel of een infraroodfilm wordt gebruikt als het belangrijkste verwarmingselement. Ze worden met klemmen aan de vloer bevestigd en er zijn thermische sensoren en een temperatuurregelaar op de kabel geïnstalleerd, waarmee de bediening kan worden geregeld en het noodzakelijke temperatuurregime kan worden ingesteld.

  Als gevolg van de werking van het systeem wordt het vloeroppervlak één grote batterij die de warmte door de kamer gelijkmatig verdeelt. Tegelijkertijd straalt het oppervlak van de vloer zelf geen erg hoge temperatuur uit - net boven het niveau van de omgeving. Deze omstandigheid biedt een comfortabele verwarming voor een persoon.

  Waarom accepteert een persoon een dergelijke verwarmingsoptie gunstig?

  1. Kabel en film elektrische vloer creëert zeer gunstige omstandigheden voor mensen. Op het niveau van de voeten wordt de temperatuur altijd gehandhaafd op +24 graden, in de regio van het lichaam +20 0 C, en op het hoofdniveau +16 0 C. Volgens wetenschappers laten vergelijkbare indicatoren een persoon zich het meest comfortabel voelen. Deze warme vloer in het appartement wint in conventionele convertersystemen.
  2. Deze temperatuur wordt in de automatische modus gedurende de hele tijd gehandhaafd, wat bijdraagt ​​tot een uniforme opwarming van het appartement. Wetenschappelijke vooruitgang heeft het mogelijk gemaakt praktische instrumenten te creëren - regelsensoren, die ons in staat stellen om het temperatuurregime te bewaken en bloot te leggen, rekening houdend met de levensstijl van een persoon zonder zijn tussenkomst. Ze zullen de lucht in de kamer warmer maken tegen de tijd dat een persoon wakker wordt, de temperatuur verlagen, wanneer iedereen naar zijn werk gaat en deze weer opheffen tegen de tijd dat ze naar huis terugkeren.
  3. Met de thermostaat kunt u de verwarmingsmodus in elke kamer afzonderlijk regelen. Het centrale verwarmingssysteem heeft dergelijke voorzieningen niet.
  4. Het beschreven soort verwarming is onzichtbaar voor het oog, neemt niet veel ruimte in, neemt geen bruikbare ruimte in beslag en werkt volkomen geruisloos. Dit biedt extra mogelijkheden voor de implementatie van modern ontwerp en plaatsing van meubilair. Daarom is het gebruik van warme vloeren tegenwoordig zo populair.
  5. De praktijk heeft aangetoond dat het gebruik van een vloerverwarmingssysteem tocht volledig kan elimineren. Warmte loopt niet rond in de kamer, zoals in het verwarmingssysteem van de convertor, maar stijgt naar het plafond. De afwezigheid van vortexstromen vergemakkelijkt het leven van astma en allergieën. En dit is nog een belangrijk voordeel van een dergelijk systeem.
  1. Het gebruik van vloerverwarming voldoet aan de hoge veiligheidseisen voor woonruimte. Dergelijke systemen drogen geen lucht, vormen geen te hoge vochtigheidsdrempel, ze worden geïnstalleerd met behulp van een speciale afgeschermde verwarmingskabel - dit alles zorgt voor de veiligheid van het systeem.
  2. De temperatuur van de verwarmingskabel in bedrijfsconditie overschrijdt de +75 graden niet. Daarom worden elektrische vloeren als brandveilig beschouwd.

  Duurzaamheid en veelzijdigheid

  Elektrische vloerverwarming - kwaliteit en betrouwbaarheid

  In feite is de elektrische vloer een verborgen elektrische bedrading. Als het correct is geïnstalleerd, zal het systeem tientallen jaren dienst doen en geen grote reparaties vereisen. Tijdens de werking hoeft de vloer niet te worden onderhouden - als u eenmaal een verwarmingskabel hebt geïnstalleerd, kunt u deze vergeten en van alle voordelen van het systeem genieten.

  Uit vele jaren ervaring bleek dat het gebruik van vloerverwarming als extra warmtebron 20% besparing op verwarming van het huis of appartement in het winterseizoen oplevert.

  Tegenwoordig wordt de installatie van een dergelijk verwarmingssysteem in het appartement uitgevoerd in elk stadium van reparatie of constructie. Het wordt geïnstalleerd op een betonnen chape of op een bestaande houten basis. Je kunt het systeem overal gebruiken - in een woonkamer, een fitnessruimte, op straat om warme trappenhuizen te verwarmen of in het zwembad.

  Op de warme vloeren worden op dit moment niet alleen keramische tegels gelegd, maar ook laminaat, linoleum of tapijt. Het belangrijkste is om het juiste type vloer onder de vloer te kiezen.

  Er zijn verschillende systemen van elektrische warme vloeren. Om te begrijpen welke te kiezen, zal een gedetailleerde analyse van technische kenmerken, operationele voordelen en nadelen van elk helpen.

  De systemen van de elektrische warme vloer zijn geclassificeerd volgens het type verwarmingselement. Te koop kunt u de volgende types vinden:

  • Kabelsysteem. Het wordt volgens het gebruikelijke schema neergelegd en wordt het vaakst gekozen als keramische tegels als afwerklaag worden gebruikt. Het systeem is handig voor het verwarmen van badkamers en de basis is een verwarmingskabel, gemonteerd in een dekvloer van beton.
  • Verwarmingsmatten zijn een aangepast model van een conventioneel bekabelingssysteem. Het bestaat uit een dunne tweedraadskabel, die is aangelegd door een slang en is bevestigd op een speciaal raster. Het plaatsen van matten kan bovenop een betonnen basis gebeuren zonder het gebruik van een dekvloer, daarom wordt op een hoogte van de kamer slechts 2 cm weggenomen.
  • Infrarood verwarmingsmatten - de meest winstgevende, economische en handig gestapelde versie van het systeem. Hiermee kunt u tot 60% elektriciteit besparen en de warmte gelijkmatig over de vloer verspreiden, niet de lucht verwarmen, maar voorwerpen.
  • Gemodificeerde infrarood filmvloer - een verwarmingselement vergelijkbaar met een film met een dikte van slechts 0,3 mm. Het kan overal worden bevestigd - op de vloer, het plafond en de muren. De installatie van een dergelijke vloer vindt plaats zonder het gebruik van aanvullende materialen in de vorm van lijm en beton.

  Om een ​​geschikt systeem uit het gepresenteerde assortiment te kiezen, is het noodzakelijk om in detail de operationele kenmerken, plussen en minnen van elke variëteit te bestuderen. Daarom zullen we in meer detail stilstaan ​​bij de beschrijving van individuele varianten.

  Warme vloer TermoLand.

  De kabelvloer in het appartement is een systeem dat is gebaseerd op het gebruik van een resistieve enkelkernige of tweeaderige kabel. Dit materiaal heeft de minste stijfheid, goede elasticiteit, neemt daarom de nodige buiging, gemakkelijk gestapeld in verschillende lagen.

  Het monteren van een tweeaderige kabel is eenvoudiger, maar het kost veel meer dan een enkelkernige kabel. Dit type verwarmingselement heeft zijn eigen technische kenmerken. Tijdens bedrijf genereert de kabel een gelijkmatige warmte, hetzelfde in verschillende gebieden, dus het heeft een constante warmteoverdracht. Vanwege deze functie, de weerstand kabels bijna altijd oververhitten in sommige gebieden, terwijl op andere plaatsen hun warmte niet per se zal worden gemist.

  De onmogelijkheid om de warmteoverdracht te regelen is het grootste nadeel van deze keuze. Deze omstandigheid heeft een overschot aan elektriciteit tot gevolg, daarom wordt het niet aanbevolen om een ​​weerstandskabel te leggen zonder een temperatuurregelaar en een temperatuursensor.

  Let op! Nog niet zo lang geleden verscheen een zelfregulerende kabel in de uitverkoop. Het verschilt van de resistieve doordat hij in staat is om de temperatuur te veranderen, reagerend op de omgevingstemperatuur. Simpel gezegd, met een lokale verhoging van de temperatuur, neemt de kabelweerstand in dit specifieke gebied toe, wat leidt tot een afname van de warmteoverdracht. Wanneer de temperatuur daalt, wordt het werk uitgevoerd in de omgekeerde modus.

  De aders van de beschreven kabel raken nooit oververhit, zijn niet bang voor vocht, ontbranden niet zelf en zijn bestand tegen de effecten van een externe agressieve omgeving.

  Lage kosten van kabel is het enige voordeel van dit systeem van de warme vloer. Ze heeft veel meer gebreken:

  • Leg de kabel alleen in een betonnen dekvloer. En dit is een zeer moeizaam en lang proces.
  • Bovendien is de installatie van het verwarmingselement om zelfstandig te doen zonder bepaalde kennis en vaardigheden niet eenvoudig. Het is noodzakelijk om de kabellengte en zigzagafstand nauwkeurig te berekenen, omdat de technische kenmerken van dit element de oververhitting ervan niet toestaan.

  Daarom wordt deze variëteit alleen gekozen wanneer grote reparaties worden uitgevoerd in een appartement of huis door ervaren meesters.

  Elektrische vloerverwarming op basis van verwarmingsmatten

  Verwarmingsmatten zijn dunne systemen die bestaan ​​uit een tweekernig verwarmingselement dat is gemonteerd in een montagegaas. De kabelafstand is in de fabriek ingesteld, dus de kracht van de mat wordt vrij gemakkelijk bepaald. Leg deze systemen op een vlakke ondergrond en vul ze met een dunne laag zelfnivellerende dekvloer.

  Let op! Het is toegestaan ​​om de mat direct in de tegellijm te verwarmen.

  De matten worden voornamelijk gebruikt wanneer keramische tegels, kunstmatige of natuursteen bovenop worden gelegd als afwerkingslaag.

  1. Eenvoudige installatie.
  2. De mogelijkheid om het gaas te snijden, maar niet de kabel, waardoor het systeem in de gewenste configuratie wordt geplaatst.
  1. Matten kunnen niet worden gemonteerd op een plek waar massieve meubels zijn die geen lagere ventilatiekanalen hebben. Vanwege hun afwezigheid zal de kabel snel oververhit raken en falen.

  De infraroodverwarmingsmat bestaat uit koolstofstaven, aan elkaar vastgemaakt door een stroomkabel. Koolstofstaven, afhankelijk van de buitentemperatuur, zijn in staat om hun vermogen onafhankelijk te veranderen, en regelen het op elke afzonderlijke locatie. In eenvoudige bewoordingen, verwarming is intenser in koelere gebieden dan in warme. Dankzij deze functie wordt zelfs verwarming geleverd en de besparing van elektriciteit bereikt 60%.

  Maar dit is niet het enige operationele voordeel van het systeem. Installeer een infraroodmat kan overal zijn, zelfs voor grote meubels. Koolstofstaven worden nooit oververhit en branden niet uit, dus deze optie kan het meest duurzaam en veilig worden genoemd.

  U kunt een mat op een dunne cement-zand dekvloer leggen. Maar je kunt het doen met minder bewerkelijke processen, waarbij je de mat verdrinkt in de laag tegellijm. Dit soort systeem is geschikt voor het verwarmen van elke vloerbedekking, dus het kan universeel worden genoemd.

  Under-laminaatvloeren

  Infrarood-filmvloer is het dunste soort elektrisch systeem. De filmdikte is niet groter dan 0,3 mm. Het kan onafhankelijk worden geïnstalleerd, zonder speciale vaardigheden, dus deze versie is het meest geschikt voor installatie. Over de film kunt u alles leggen wat u maar wilt: tapijt, linoleum, keramische tegels en laminaat. Er is geen dekvloer of lijm voor nodig - de styling en de verbinding zijn "droog" gemaakt.

  Gebruik het beschreven type verwarming kan overal zijn. Vaak wordt de film op wanden en plafond geïnstalleerd en versieren met afwerkingsmaterialen. Dan wordt het een echt kunstobject, dat naast zijn praktische functie ook decoratief is. Afhankelijk van de dikte van de verwarmingsfilm, wordt deze gebruikt als de enige warmtebron of als extra verwarming. De installatie van dergelijke warme vloeren kost niet veel tijd, de folie kan in elk stadium van de reparatie worden geïnstalleerd en dit feit spreekt velen aan.

  Sommigen zijn echter nog steeds voorzichtig met dit soort warme vloeren. Tot het einde is nog niet onderzocht het effect van infrarode golven op het menselijk lichaam. Er zijn geen bijwerkingen vastgesteld, maar het is met zekerheid bekend dat infraroodstraling binnen het bereik ligt waar geen ultraviolet is. Zijn golflengte valt bijna samen met de golflengte van de straling die het menselijk lichaam reproduceert. Wetenschappers hebben het enige effect van infraroodstraling op mensen geïdentificeerd - opwarming. Er werden geen negatieve acties geregistreerd.

  Bij het gebruik van warme infraroodflanken wordt niet de lucht, maar het menselijk lichaam en objecten in de ruimte verwarmd. Ze geven op hun beurt warmte aan de omgeving en vormen een gunstig en comfortabel microklimaat. De filmvloer creëert elektromagnetische straling, maar is 1000 keer kleiner dan die van een moderne flatscreen-tv.

  Er is nog een mythe over infrarood-film. Sommigen geloven dat het te dun is, zodat het gemakkelijk kan worden beschadigd. Maar dit is niet waar. Fabrikanten die betrokken zijn bij de productie van infrarood verwarmde vloeren, maken een film die rekening houdt met grote fysieke en mechanische belastingen. Door de parallelle aansluiting van verwarmingsdraden, zelfs met mechanische schade aan één component, zullen de andere films werken.

  Er zijn verschillende soorten elektrische warme vloeren. Elk heeft zijn voor- en nadelen. Het is aan hen om te vertrouwen op bij het kiezen van een bepaald model. Alleen zo zal de elektrische warme vloer al zijn operationele kenmerken onthullen en de voordelen aantonen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  + 76 = 83