Welke kamer bloemen kunnen niet thuis worden gehouden

Welke bloemen kunnen niet thuis worden gehouden - populaire soorten

Volgens de wetenschap van Feng Shui kunnen kamerplanten ons beïnvloeden op energieniveau, het zijn manieren om de levenskracht en energie van een persoon op te zuigen. Specialisten op het gebied van deze wetenschap worden niet geadviseerd om bloemen in het huis te houden die ziek of verdord zijn. Bewaar geen planten die geen scheuten geven.

Als je merkt dat je voor een bloem zorgt dat hij niet tot leven kan komen, betekent dit dat je de plant moet weggooien, omdat deze negatieve energie gaat verspreiden.

Als de plant de hele tijd gezond was, en toen, zonder reden, begon hij bladeren te laten vallen, betekent dit dat je plant een negatieve energie op je nam en daardoor je huis beschermde.

De meest schadelijke bloemen in overeenstemming met de wetenschap van Feng Shui:

 1. Cactussen. Ze worden beschouwd als giftige planten, volgens de wetenschap van Feng Shui, als stekelige cactus, ze dragen bij aan het ontstaan ​​van ruzies en maken mensen "stekels". De scherpe naalden van de cactus kunnen de vernauwde vrouw verjagen.
 2. Monstera Het wordt beschouwd als een energievampier, ondanks het feit dat het een aantrekkelijk uiterlijk heeft.
 3. Yucca en Sansevera Ze worden beschouwd als "planten als crypten" en nemen energie van een persoon.
 4. lelie zijn prachtige binnenshuisbloemen, maar plaats ze niet naast de slaapplaats, het zijn energievampieren.

Wat mensen over planten zeggen

Bij het kiezen van een kamerplant, moet je opletten hoe je je voelt, als je de bloem niet leuk vindt, dan moet je hem niet kopen en mee naar huis nemen. Je moet die planten kopen die je positieve emoties zullen brengen en kijken naar wat je gemakkelijk en ontspannen zult voelen.

Op dit moment zijn er veel percepties van mensen met betrekking tot kamerplanten:

 1. Als een meisje een cactus in haar huis heeft, zou je geen succesvol huwelijk moeten verwachten. Maar alleen als de cactus in de slaapkamer staat. Gehuwde vrouwen mogen ook geen cactus thuis houden, omdat men gelooft dat de cactus in het huis de reden is voor het alcoholisme van een man in het gezin.
 2. Als je een palmboom krijgt, breng hem dan niet naar je huis, anders kan het grote tegenspoed veroorzaken.
 3. Klimop kan gevaarlijk zijn voor vrouwen. Volgens de overtuigingen, klimop overleeft van het herenhuis en niet toegeven aan hun minnares iemand.
 4. Violet brengt falen bij jonge verliefde meisjes.

Zal veel bloemen nemen, er zijn positieve, er zijn ook negatieve. Voor iemand kan een bloem geluk brengen, en iemand moet symboliseren met verdriet. Geloof niet in tekens, je moet een bloem kiezen door innerlijke overtuiging. Als u van de plant houdt, moet deze worden gekocht.

Sommige kamerplanten kunnen een gevaar vormen voor het menselijk leven, voor jonge kinderen, dus voordat je een plant koopt, is het de moeite waard om eerst de beschrijving ervan te lezen.

Sommige planten werden vanuit de tropen naar Rusland geïmporteerd en zijn niet gewend aan zo'n habitat, dus het zal een natuurlijk proces zijn voor de plant om zichzelf te beschermen door giftige stoffen af ​​te geven.

De meest giftige planten die je niet thuis zou moeten houden:

 1. dieffenbachia - een mooie plant met grote bladeren, ondanks dat het erg giftig is, omdat het een kristal van calciumoxalaat en salonina bevat. Sap mag in geen geval worden gebruikt, anders kan je tong opzwellen en door een hoge hartslag kun je een anafylactische shock krijgen. Als het sap op de huid van een persoon terechtkomt, kan dit ernstige brandwonden veroorzaken.
 2. Aglaonema - is een giftige kamerplant, bevat een gif - alkaloïde aroïne. Wanneer u de plant aanraakt, kunt u irritatie voelen. Bij inslikken kan dit leiden tot braken of zelfs schade aan het centrale zenuwstelsel, dus wees voorzichtig met deze plant.
 3. Adenium dik - een giftige plant, waarvan het sap bij inname vergiftiging kan veroorzaken.
 4. wolfsmelk - het sap van deze bloem kan zeer gevaarlijk zijn voor een persoon en een sterke roodheid en verbranding van de huid veroorzaken. Als het sap in de ogen komt, kan dit tijdelijk gezichtsuitval veroorzaken. Bij inslikken kan een persoon symptomen veroorzaken zoals duizeligheid, braken en stoornissen in de bloedsomloop.
 5. Epipremnum - een kamerplant die, wanneer deze in contact komt met een persoon, huiddermatitis kan veroorzaken.
 6. Rhododendron Simsa - Zeer vergiftig voor mensen, indien ingenomen, kan dit convulsies veroorzaken.
 7. hortensia - een giftige kamerplant die zweten, pijn in de darmen en misselijkheid veroorzaakt.
 8. clivia - een mooie kamerplant, maar wees voorzichtig wanneer u in contact komt met de bladeren van de plant, het bevat gif, dat, indien ingenomen, diarree en braken kan veroorzaken, en soms zelfs verlamming.
 9. cycas bevat een gif dat, wanneer het in contact komt met uw huisdier, het kan vergiftigen en kan leiden tot de dood van het dier. Je moet zo'n plant van je huisdier weghouden, het is net zo gevaarlijk als Zamia.
 10. Gloriosa - kamerplant, die een nieraandoening kan veroorzaken en tegelijkertijd de bloedcoagulatie kan verstoren. Als u bent vergiftigd door deze plant, manifesteert het zich eerst in de vorm van diarree, misselijkheid en braken.

hortensia clivia Rhododendron Simsa Epipremnum wolfsmelk

Houd er rekening mee dat wanneer u met een plant werkt, het noodzakelijk is om handschoenen te dragen. Koop een speciaal hulpmiddel om met deze plant te werken, zodat geen van uw familieleden het heeft aangeraakt.

Als je plotseling merkt dat je na het kopen van een bloem negatieve veranderingen in het leven begon te vertonen, moet je aandacht besteden aan je plant en erover lezen op internet, misschien is het niet geschikt voor je lichaam en is het gevaarlijk en giftig .

In welke kamer kunnen bloemen niet thuis worden gehouden?

Als u het interieur van uw huis maakt, moet u zeker weten welke bloemen niet thuis kunnen worden bewaard. Sommigen van hen hebben immers een negatief effect op de algehele sfeer en de gezondheid van familieleden. Waarom dit gebeurt, kan worden beschouwd aan de hand van specifieke voorbeelden.

Er is een mening dat bepaalde kamerplanten negatieve energie hebben. Is dit zo? Iedereen beslist zelf of hij deze bewering gelooft of niet. U hoeft echter geen expert te zijn op het onderzochte gebied om te begrijpen dat onvolgroeide of zieke exemplaren uit het appartement moeten worden verwijderd of proberen te worden genezen. Bij het zien van verwelkende planten, voelt het zich echt niet comfortabel op de ziel. Dit verklaart de psychologische impact op de mens.

Praten over wat planten niet thuis kunnen worden gehouden, het eerste dat aandacht moet schenken aan giftig. Gevaarlijk kan zowel bladeren als fruit zijn. Soms, zelfs wetend over de potentiële schade, is het moeilijk om onaangename gebeurtenissen te vermijden. Kinderen en huisdieren lopen risico.

Diffenbachia is een plant die giftige stoffen afgeeft. Natuurlijk is ze heel mooi, vooral haar decoratieve bladeren. Op die plaatsen waar de stengels en bladeren worden afgesneden of afgebroken, treedt het zogenaamde melkachtige sap op. Als het op de huid terechtkomt, veroorzaakt het irritatie. Vooral gevaarlijk zijn de gevallen waarin melkachtig sap in de ogen of mond terechtkomt. In het oog kan het een brandwond in het netvlies veroorzaken en in de mond een verbranding van het slijmvlies.

Gevaarlijk voor de menselijke gezondheid zijn spurge, filodendron, acalifa, cyanum, poinsettia, calla, aglaonema. Een kleine hoeveelheid van hun sap kan irritatie van de huid en slijmvliezen veroorzaken. Als de giftige substantie in het maagdarmkanaal is gekomen, zijn misselijkheid, braken en diarree snel mogelijk. Negatieve impact kan hyacinten, decollete, hippeastrum hebben.

Bij het kiezen van planten die niet thuis kunnen worden gehouden, moet men zich niet alleen laten leiden door de evaluatie van externe gegevens - de schoonheid van hun bloei of de ongebruikelijke vorm van bladeren. Het is noodzakelijk om specialisten te vragen naar de kenmerken van groene huurders. Dus, bijvoorbeeld, oleander trekt de aandacht met prachtige bloemen, die ook een onovertroffen aroma hebben. Niet iedereen weet echter dat deze heldere geur iemand in een onbewuste toestand kan brengen. Net als sommige van zijn familieleden heeft hij ook een giftig sap in de stengels en bladeren. Op het netvlies van het oog, het verbrandt het sterk en veroorzaakt blindheid.

Barvinok, pahipodium, dipladeniya, adenium behoren tot dezelfde familie als oleander en hebben daarom ook negatieve eigenschappen. Het gif dat ze afgeven, kan je gezondheid ernstig schaden. Deze planten kunnen de hartactiviteit verzwakken. En van nachtschade, Cleavia, Brovallia, Brunfelsia is het de moeite waard om te weigeren, omdat de lijst met voorbeelden van hun negatieve invloed vrij uitgebreid is. Ze veroorzaken overmatige slaperigheid, buikpijn, braken, terwijl de ogen van de pupil aanzienlijk breder worden.

Je kunt geen soorten cyclamen en primula's in huis houden voor mensen die allergisch zijn. Giftige stoffen die deze bloemen afscheiden wanneer ze worden verzorgd, dat wil zeggen, dergelijke gebruikelijke handelingen als sproeien en sproeien kunnen huiduitslag veroorzaken. Daarom is het beter om primula en cyclamen in een woongebouw te verwijderen. Als je spijt hebt van hen, dan zou je tenminste moeten weten welke acties moeten worden ondernomen bij vergiftiging. Als het sap op de huid komt, worden de aangetaste plekken onmiddellijk met zeepwater gewassen. Ogen spoelen minstens 20 minuten, en als er plotseling giftig sap in uw mond terechtkomt, moet u onmiddellijk wat absorptiemiddel drinken, bijvoorbeeld actieve kool.

Het is belangrijk om te onthouden dat als gevolg van de effecten op het menselijk lichaam van het sap van de opgegeven kleuren, negatieve gevolgen optreden. In sommige gevallen is het werk van het hart- en zenuwstelsel verstoord. Daarom, als u ongebruikelijke symptomen heeft, moet u dringend medische hulp inroepen.

Door onwetendheid denken mensen soms aan een vampierplant als een monster. Ze zijn er zeker van dat het energie van een persoon wegneemt. Er is ook een wetenschappelijke rechtvaardiging voor deze aannames. Monster absorbeert veel zuurstof in de nacht, waardoor een persoon zich slap en zwak naast haar voelt. Het is om deze reden dat het niet wordt aanbevolen om het in een recreatiegebied te plaatsen.

Naast wetenschappelijk gefundeerde feiten zijn er ook mensenborden, die velen nog meer geloven. Zulke bijgelovigheden zijn er veel.

Bepalend welke huisbloemen niet thuis mogen worden gehouden, vrouwen zijn categorisch in relatie tot lianen en ampel soorten kamerplanten. Dit wordt verklaard door het feit dat het deze types zijn die de situatie in het gezin provoceren, waardoor mannen vrouwen verlaten. De groep "exfolianten" die mannen verdrijven, zijn Scindapsus, Tradescantia Zebrinus, Ivy, Campelia, Roicissus, Reyo, Rafidophora.

In de mensen is er een mening over het grote verdriet van palmbomen. Ongeluk kan echter alleen de gedoneerde palmen provoceren, en degenen die door de eigenaars zelf zijn grootgebracht, zijn niet met zo'n macht begiftigd. Over cactussen zijn er ook veel waarschuwingen. Dus, hun aanwezigheid in het huis kan alcoholisme van een van de leden van het gezin veroorzaken. Bovendien zullen meisjes en jonge vrouwen nooit trouwen als er cactussen in hun woningen aanwezig zijn.

Tot vampierplanten die menselijke energie zuigen, naast monsters, behoren ook varens en philodendrons. Niemand probeert om te gaan met hun zogenaamde vampirisme, omdat het handiger is om eenvoudigweg in dergelijke tekens te geloven. Van de geraniums wordt gesproken als een plant van eenzaamheid. Hoogstwaarschijnlijk komt dit bijgeloof voort uit het feit dat geranium een ​​favoriet is van veel oude vrouwen. Dit betekent echter niet dat het eenzaamheid oproept.

Niet alleen liefhebbers van bloemen binnenshuis, maar ook mensen die hun materiële welzijn wensen te verbeteren, hebben een geldboom in hun woning. Tegelijkertijd is er een mening dat als de bladeren van de geldboom beginnen te drogen en vallen, het dan beter is om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Anders zouden we een verslechtering van de financiële zaken moeten verwachten. "Flower-parvenu" is pas recentelijk populair geworden, maar in korte tijd werd het onwenselijk in woonruimten. "Begint" mensen geassocieerd met de armoede van de eigenaar.

De impact van de ficus op familierelaties zal variëren afhankelijk van de locatie van de ficus. Dus, bijvoorbeeld, als je het in een slaapkamer zet, dan zullen de man en vrouw vaak ruzie maken en ruzie maken. Tegelijkertijd verlicht de ficus, gelegen in een andere kamer, negatieve energie, rust en evenwicht.

Het volksbord zegt: verwelkte bloemen in het huis leiden tot de verwelking van vrouwelijke energie. Als gevolg hiervan houdt een man op aandacht te schenken aan zijn vrouw en kijkt hij naar anderen.

Een ander bijgeloof suggereert dat je kruissoorten groen niet in huis kunt houden. Ze zijn de oorzaak van overspel van een man. "Krullen" is in dit geval achter de vrouw van andere mensen kijken. Daarom is het beter om rechtopstaande en krachtige planten te verkrijgen, en van krullen om helemaal te weigeren. De beschreven tekens hebben echter genoeg weerleggingen, en veel vaker leiden families met cactussen, geraniums, lianen en dergelijke die thuis opgroeien de economie samen en gelukkig.

De betekenis van kamerbloemen door feng shui

De doctrine van feng shui, die onlangs met veel mensen populair is geworden, biedt een eigen versie van de inrichting van kamer decoratief groen. Men gelooft dat je bloemen moet opgeven die niet van de eigenaren houden. Ze zullen de atmosfeer met negatieve energie vullen. Dit geldt voor fading of zieke planten. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan het feit dat er geen cactussen en vetplanten in de slaapkamers en rustruimtes zijn.

Negatieve energetica worden gedragen door composities met bonsai. Ze zijn een symbool van beperkte ontwikkeling, dus hun aanwezigheid in het huis is ongewenst. Vergelijkbare eigenschappen zijn bezeten door yucca, ehmeya, sansevera, orchidee, neoregelia. Elk van hen kan niet alleen hoofdpijn uitlokken, maar ook problemen in familierelaties, problemen op het werk.

Bloemen die niet thuis kunnen worden gehouden, feng shui-shows in verschillende hoeken. Sommige kunnen bijvoorbeeld niet in recreatiegebieden worden geplaatst, maar u kunt in de keuken en in de buurt van elektrische apparaten, anderen - in tegendeel. Omdat de slaapkamer een plaats is waar een persoon rust en aan kracht wint, wordt het niet aanbevolen om een ​​monster, ficus, varens erin te plaatsen. Hun grote bladeren kunnen de positieve energie absorberen die een persoon nodig heeft. Bovendien nemen ze 's nachts een grote hoeveelheid zuurstof op, waardoor mensen zich onwel en traag voelen. Zet in de slaapkamers niet veel ruikende planten. Ze omvatten lelies, orchideeën, hortensia's, gardenia's.

Vanuit wetenschappelijk oogpunt, en volgens de leer van feng shui, moet oleander en alocasia niet in het recreatiegebied worden geplaatst, omdat hun bladeren en stengels giftige stoffen bevatten. Bekend voor alle geraniums moet niet de bewoner van de slaapkamer zijn. De geur die het uitstraalt, veroorzaakt vaak hoofdpijn, vooral als de bloem op een raam op het zuiden staat. Volgens de aanbevelingen van Feng Shui moeten alle stekelige planten uit de slaapkamers worden verwijderd: cactussen, kroontjeskruid, vetplanten. Dit wordt verklaard door het feit dat ze mensen "stekelig" maken, en ruzies en schandalen veroorzaken.

Planten die een allergische reactie veroorzaken

Houd er rekening mee dat een van de familieleden mogelijk gevoelig is voor allergische reacties. In dit geval zijn bloemen in de slaapkamer een mogelijke oorzaak van gevolgen voor de gezondheid. Dit geldt voor mensen met astma. In dergelijke omstandigheden moet kamerbloemen in het recreatiegebied worden verlaten.

Als we het hebben over kamerplanten die ongewenst zijn in de slaapkamers, is het de moeite waard om degenen die verspreidende bladeren hebben te vermelden. De atmosfeer van de kinderkamer vereist speciale voorzorgsmaatregelen. Soms om te begrijpen waarom een ​​kind niet goed slaapt of zich zwak voelt, helpt de studie van alle plantensamples binnenshuis. In de kinderkamer verboden sterk ruikende en stekelige soorten, wijnstokken en ampelachtige planten, giftig en die allergieën kunnen veroorzaken en koolstofdioxide krachtig afscheiden.

Rose en hippeastrum kunnen gevaarlijk zijn

Een ongelukkige heet een roos. Ondanks zijn perfecte uiterlijk, wordt aangenomen dat het in staat is om positieve energie te absorberen en niets terug te geven. Er is een geloof dat een roos kan worden verkregen door die persoon die iets te geven heeft. Een mooie begonia in tegenstelling tot een roos absorbeert zowel positieve als negatieve energie. Daarom blijft de keuze bij de eigenaar. Bloemenkwekers raden echter niet aan om meer dan één begonia thuis te plaatsen.

Tegenstrijdige mening bestaat over hippeastrum. Er wordt aangenomen dat het een negatief absorbeert, maar niet geschikt is voor plaatsing in huizen, omdat na een tijdje slechte energie terugkeert.

Kamerplanten kunnen esthetisch plezier geven, maar ze kunnen ook een slechte gezondheid veroorzaken. Zodat ze alleen de eigenaars tevreden stellen, moet men de keuze van groene partners met speciale zorg benaderen. Voordat u een plant koopt, moet u vertrouwd raken met de eigenschappen ervan, speciale literatuur gebruiken of advies inwinnen bij ervaren bloemisten.

Het verhaal van een van onze lezers Irina Volodina:

Vooral depressieve ogen, omringd door grote rimpels, donkere kringen en zwelling. Hoe verwijder je rimpels en zakken volledig onder de ogen? Hoe om te gaan met zwelling en roodheid? Maar niets zo ouds of jongeman, zoals zijn ogen.

Maar hoe ze te verjongen? Plastische chirurgie? Erkend - niet minder dan 5 duizend dollar. Hardware procedures - photorejuvenation, gas-vloeistof pilling, radiolifting, laser facelift? Iets toegankelijker - de cursus kost 1,5 - 2 duizend dollar. En wanneer al die tijd te vinden? Ja, en nog steeds duur. Vooral nu. Daarom heb ik voor mezelf een andere methode gekozen.

Welke kamer bloemen kunnen niet thuis worden gehouden en waarom

Kamerplanten nemen een belangrijke plaats in in het menselijk leven. Bijna elk appartement heeft zijn eigen favoriete bloemen, die in het oog springen met allerlei soorten bladeren en een onvoorstelbaar palet van kleuren. Veel kamerplanten zijn nuttig voor mensen. Maar er zijn er ook die op geen enkele manier de moeite waard zijn om in huis te houden.

adenium

Het wordt ook adeniumvet, Adenium dik of Rose of the desert, en allemaal vanwege de stengel, die de vorm van een fles heeft. Hij bloeit zeer rijk, met heldere, prachtige bloemen. Het sap, dat op de huid en de slijmvliezen van een persoon terechtkomt, dringt echter door in het bloed en veroorzaakt vergiftiging.

Azalea (Rhododendron) is een erg mooie plant. Zijn bloemen zijn als lelies en met de juiste zorg bloeit hij zeer overvloedig. Maar het sap en de nectar van Azalea is giftig. Als u per ongeluk een schijfje blad of nectar doorslikt, begint u te speekselvloedig te worden, is het mogelijk om over te geven, te tranen. Rhododendron-bloemen hebben een sterke geur die allergieën kan veroorzaken. Dit manifesteert zich door uitslag op de huid en hoofdpijn.

Hoewel Dieffenbachia de lucht goed reinigt en zelfs bevochtigt, is deze plant echter niet geschikt als woonruimte, omdat deze een zeer giftig melkachtig sap bevat. Bij blootstelling aan open delen van de huid veroorzaakt het zweren en ernstige irritatie. Het is gevaarlijker als het sap in de ogen of in de mond terechtkomt. In het eerste geval wordt blindheid bedreigd, in het tweede geval - een sterke zwelling van de keel en tong, en een persoon kan eenvoudig stikken.

De plant behoort tot de familie van de kleine, daarom heeft ook een giftig sap, dat brandwonden op de huid kan veroorzaken. En het in het bloed komen met een snee of in het lichaam is beladen met reanimatie of de dood.

Dus deze plant wordt genoemd vanwege zijn melkachtige sap. Het is noodzakelijk om te weten dat Juice Juice giftig is, daarom is het gevaarlijk om het in huis te houden. Op de huid veroorzaakt het roodheid, verbranding, blaren. Vooral gevaarlijk is Molochia-sap voor de ogen, het kan ontsteking, tijdelijke blindheid en conjunctivitis veroorzaken. Proef het niet - het zal vergiftiging, buikpijn, braken, diarree, krampen en stoornissen in de bloedsomloop veroorzaken.

Mimosa werd verlegen genoemd vanwege het vermogen om hun bladeren te vouwen wanneer ze werden aangeraakt. Het stuifmeel van deze plant veroorzaakt een sterke allergie. Deze plant kan alleen behoorlijk vergiftigd zijn als het wordt gegeten. Kortom, het gif stapelt zich op in het wortelsysteem in speciale knobbeltjes.

Deze exotische plant staat bekend om zijn brede bladeren met ongewone spleten. Het is in het sap van deze bladeren dat het gif bevat is. Als het sap door onvoorzichtigheid op de huid komt, kan het brandwonden, blaren, roodheid veroorzaken. Als je sap in je ogen krijgt, kun je tijdelijk blind worden, conjunctivitis krijgen en verbranden.

Ondanks zijn schoonheid en liefde voor bloemkwekers, is deze bloem zeer giftig. Zelfs de geur van deze plant veroorzaakt duizeligheid. Wanneer Oleander-sap op de huid komt, verschijnen er brandwonden en bij inname treedt ernstige vergiftiging op. Het kan blindheid veroorzaken als het in de ogen komt.

Het is een prachtige groenblijvende plant rijkelijk bezaaid met fel oranje bessen. Alle delen van Nightshade zijn giftig, maar aantrekkelijke bessen zijn vooral gevaarlijk. Het wordt sterk afgeraden om het in een appartement te laten groeien, als er kleine kinderen wonen. Het kind zal beslist een heldere bes proberen en het kan een sterke spijsverteringsstoornis veroorzaken.

Een veel voorkomende binnenplant die het oog verleidt met zijn glanzende bladeren. Het gif wordt zowel in bladeren als in klimop bessen gevonden. Wanneer vergiftiging delirium en hartstilstand kan veroorzaken.

Kamer primula met een rozet van bladeren en een verscheidenheid aan kleuren van bloemen is niet zo onschuldig. Het gif van deze plant veroorzaakt uitslag op de huid, jeuk, irritatie en zelfs eczeem.

Trichocereus is een cactus met lange stekels. Bloesems met witte bloeiwijzen met een sterke geur. Deze plant is giftig, omdat het alkaloïden en hallucinogenen bevat, die het zenuwstelsel verlammen.

Ficusen zijn heel gewone kamerplanten. Hun stengels en bladeren zijn giftig. Het sap van de plant dat op de huid komt, veroorzaakt roodheid, irritatie en blaren. Ficus kan ook ernstige allergieën veroorzaken.

Deze plant wordt zeer gewaardeerd om zijn opmerkelijke groen. Sommige Philodendrons zijn lianen, andere zijn struiken. Giftig zijn alle soorten. Het gif bevat het sap van de plant, het is zeer gevaarlijk voor de ogen en de huid. Een intacte plant is absoluut veilig.

Het gif van Cyclamen in zijn samenstelling en actie is als vergif curare. De knollen zijn het meest giftig in deze plant. Sapknollen worden gebruikt in de volksgeneeskunde, maar het moet zeer zorgvuldig worden behandeld.

Alokaziya

Het is de vertegenwoordiger van de familie van Aroids. Alle planten van deze groep zijn giftig. Allergieën veroorzaken sap, dus moeten ze worden getransplanteerd in handschoenen om de huid te beschermen, en het gaasverband interfereert ook niet.

Pelargonium (Geranium), waarvan de bladeren een grote hoeveelheid etherische olie bevatten, de geur kan allergieën veroorzaken. Maar dit scherpe aroma valt alleen op als u de plant aanraakt.

Een allergeen is het sap van deze prachtige plant, die aanwezig is in stengels, in bladeren en in bloemen. Bij contact ermee, huiduitslag, jeuk, zwakte, misselijkheid kan optreden.

Mooie bloemen hebben een zeer sterke geur, waardoor je duizelig en duizelig wordt, allergisch, flauwvalt. Zeer giftig sap van de lelie. Het kan tot de dood leiden als het in het lichaam komt. Er is geen tegengif voor dit gif.

Allergieën orchideeën veroorzaken bij mensen met een zwakke immuniteit - moeite met ademhalen, pionnen de neus, de slijmvliezen kunnen opzwellen. Voor allergielijders is de geur van deze bloem dodelijk vanwege de zwelling van de keel.

Alle soorten van deze plant zijn gevaarlijk voor mensen met allergieën. Het veroorzaakt een allergie voor varenstuifmeel, dat zich gemakkelijk verspreid door het huis verspreidt.

De sterke geur van tuberoos veroorzaakt allergie, onderdrukt de psyche, veroorzaakt hoofdpijn. In het donker absorbeert deze plant zuurstof en geeft kooldioxide af.

Er zijn een aantal volkstekens die verschillende magische eigenschappen aan planten toeschrijven. Of misschien is dit het resultaat van eeuwenlange observaties van mensen. Hier zijn enkele van hen:

 • De geldboom (Tolstyanka) brengt geld het huis binnen, als het veel ronde groene bladeren heeft die doen denken aan munten. Als de plant ziek is en de bladeren eraf vallen, kan niets goeds in geld niet wachten.
 • Zamiokulkas wordt "Dollarpalm" genoemd, omdat wordt aangenomen dat deze plant geld in het huis aantrekt.
 • Onlangs is een plant zoals "The Flower of the Upstart" verspreid. Maar het kan niet thuis worden gehouden, omdat op het astrale niveau de energie van deze bloem is geprogrammeerd om armoede naar zijn meester te brengen.
 • Dracena Sander of "Happy Bamboo", brengt zijn eigenaar een carrière groei en veel geluk in alles.
 • De gouden boom (Akukuba) onthult in de persoon talenten en bevordert hun ontwikkeling, brengt welzijn aan het huis en beschermt tegen vijanden.
 • Croton wordt de beschermer van het huis genoemd. Hij verwijdert alle negatieve energieën, brengt harmonie in het huis, kalmeert de hyperactieve mensen, staat zijn eigenaar toe om zijn gedachten op orde te brengen, uit een depressie te komen en een crisis door te maken. Ook van geeft kracht en bevordert de ontwikkeling van creatieve vermogens. Er is een geloof - een persoon die Kraton in een jaar heeft geplant of verworven, zal in staat zijn om zijn leven radicaal te veranderen.
 • Ficus is niet wenselijk in de slaapkamer, anders kan de relatie tussen echtgenoten verslechteren. Maar in andere kamers is het mogelijk, vooral omdat het negatieve energie neutraliseert en agressie verwijdert.
 • Bamboe kan negatieve energie omzetten in positieve energie.
 • Een papieren bloem (Bougainvillea) groeit zelden in huizen en appartementen, maar de eigenaar met financiën zal nooit problemen hebben.
 • Cactussen trekken ook geld het huis in, maar staan ​​hun meesters niet toe om extravagant te zijn.
 • Spitafillum heet 'geluk van vrouwen'. De populaire naam spreekt voor zich, omdat ongehuwde meisjes deze plant helpen een gelukkig gezin te vinden en hen vrede en geluk geven aan getrouwde mensen.
 • Waarom kan ik gedroogde bloemen niet in huis houden? Het antwoord is simpel: de charme en energie van vrouwen wordt drastisch verminderd, dus mannen wenden zich tot vrouwen die zulke bloemen in huis hebben, minder aandacht.
 • Waarom kan je geen bloemen thuis houden? De aanwezigheid van dergelijke kleuren suggereert dat je man elke rok zal volgen. Het is beter om binnenshuis geen gekrulde, maar rechtopstaande en krachtige planten te houden.
 • Waarom kun je geen kunstbloemen thuis houden? Omdat ze levenloze energieën hebben en meer geschikt zijn voor de begraafplaats.

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Voor elk gezin dat van plan is om een ​​baby te krijgen, is het belangrijk.

Trichomoniasis (trichomoniasis) is een ziekte van het urogenitale kanaal.

Pyelonephritis is een besmettelijke inflammatoire nierziekte.

Synovitis is de vervorming van het synoviaal membraan van het gewricht.

Yoga is een verbazingwekkende spirituele, psychische en.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 1 = 3