Welke planten kunnen niet thuis worden gehouden en waarom

Verboden voor bloemen voor thuis. tekenen

Elke eigenaar weet hoe het interieur van een huis te verbeteren met de hulp van gewone kamerplanten, een gezellige en vredige plek creëren en tegelijkertijd aan de tekenen denken.

Daarnaast verbeteren huisplanten het humeur en de atmosfeer, ioniseren de lucht, geven een speciale frisheid aan de ruimte. Geranium, cactussen, moedertaal, orchideeën, snoekstaart - voor veel mooie planten is het niet moeilijk om voor te zorgen, ze hoeven geen geld uit te geven. Waarom geen paar bloempotten?

Je hoeft je echter niet te haasten, er zijn veel tekens over kleuren. Bloementeelt is een complexe wetenschap, en het is niet alleen botanie, maar ook het esoterische aspect van de materie.

Bloemen zijn ook op een bepaalde manier levende wezens. Elk van zijn soort draagt ​​zijn unieke energie en beïnvloedt de een of andere sfeer van het dagelijkse en persoonlijke leven van een persoon.

Kies planten in het huis waar je woont, moet redelijk zijn, geleid worden, ook door de percepties van mensen. Het is de moeite waard om te weten welke planten u thuis kunt houden en welke bloemen u niet kunt of wilt hebben. Sommige van hun soorten hebben een negatieve invloed op de ruimte en de persoon in deze ruimte die bewoont.

De tekenen en bijgeloof in de wereld van bloemen

Haast je niet om bang te worden - in feite is alles vrij eenvoudig. Het is de moeite waard om bepaalde soorten planten te onthouden, hun foto's op het netwerk te zien en te weten - je kunt ze niet starten, het is beter om anderen te kiezen.

Het gebeurt dat een persoon plotseling, zonder reden, zich onwel begint te voelen, er hoofdpijn of duizeligheid is, slapeloosheid of depressie begint. Het kan een reactie zijn op een ongepaste bloem met negatieve energie. Het is beter om geen risico's te nemen en de signalen te leren voordat je groene vrienden koopt.

Bloemen zien ongelooflijk ongelooflijk het omringende energieveld. En ze kunnen niet alleen een persoon negatief beïnvloeden, zijn energie wegnemen, maar ook het negatieve wegnemen, de ruimte opruimen.

Bij het kiezen van een groen thuisdier, moet je speciale aandacht besteden aan je gezondheid en perceptie - als je de bloem niet leuk vindt, hoef je hem niet te kopen en naar huis te brengen. Kies alleen die planten die u inspireren met optimisme en vreugde, waar u graag over nadenkt. Onder de gevaarlijke planten onderscheiden de volgende tekens:

Dergelijke installaties hebben veel functies die in meer detail moeten worden overwogen.

Het lijkt erop dat de bloem een ​​onschadelijk wezen is, wat is er gevaarlijk aan? Maar de eenvoudigste en meest indrukwekkendste plant kan je gezondheid en psyche bederven, je slaap en zelfs persoonlijk geluk ontnemen, dus zorg goed voor de tekenen serieus serieus!

1. Varens kunnen niet thuis worden gehouden - het zijn "vampiers", ze zuigen de levensenergie van een persoon, hij verzwakt en voelt een inzinking, luiheid, apathie. Vermijd allerlei varens - deze zijn volledig ongeschikt voor thuisplanten.

2. Lelies zijn mooi, maar hoe leuk ze ook zijn voor het oog, ze kunnen niet thuis worden gehouden, vooral niet als je slaapt. Ten eerste zijn dit bloemen die, net als varens, 'vampieren' zijn en hun kracht wegnemen.

Ten tweede absorberen lelies, in tegenstelling tot de meeste vertegenwoordigers van het koninkrijk van de flora, zuurstof en geven ze koolstofdioxide af. Als de lelies thuis zijn, vooral in de slaapkamer, is het de volgende ochtend moeilijk om uit bed te komen en jezelf te dwingen om actief te handelen. Er zal een slecht humeur en een inzinking zijn.

3. Klimop en klimplanten mogen absoluut niet in een woning worden bewaard. Ze hebben een agressieve mannelijke energie, dit werkt op de ruimte is niet gunstig.

Het huis zal ongemakkelijk zijn voor mannen - en een man zal ernaar streven het huis te verlaten, zal ergens verdwijnen. Dit zijn niet alleen tekens, u kunt er gemakkelijk voor zorgen of de huisvrouwen die een klimop hebben in het gezellige huis vragen - zij zullen bevestigen.

Klimop en modderkruipers zijn ook vampieren en zuigen vitaliteit, optimisme en geestelijke gezondheid uit. Maar om ze op de binnenplaats te houden, buiten het huis - is handig! Dit is niet alleen esthetisch, zoals redelijk kan worden beoordeeld op basis van verschillende foto's, maar ook gunstig: negatieve energie gaat niet de woning in. Bewijsmateriaal: klimop - een betrouwbare verdediger.

4. Veel mensen houden van cactussen, maar men gelooft dat jonge meisjes en vrouwen het niet in hun kamer kunnen houden. Welk soort cactus en sappige soorten je ook leuk vindt, het is beter ze in de keuken te houden, maar in de slaapkamer horen ze daar niet echt thuis. Oude tekenen zeggen dat zo'n plant vrouwelijk geluk vernietigt en een negatief effect heeft op het persoonlijke leven van een meisje.

5. Seringen hebben geen plaats in een woning. Ja, het ruikt prachtig en is erg mooi om naar te kijken, maar sleep de takken van sering niet het huis in - het is een "donkere" plant die slechte energieën en negatief aantrekt.

Als je ook van het uiterlijk van een bloeiende lila houdt - plaats dan een mooie foto van deze struik op je monitor, of hang een poster op. Zelfs op de binnenplaats van een privé-huis is het niet aan te raden om seringen te planten - het ruïneert harmonie en vrede in het gezin.

6. Bewaar de bakbachia niet in huis. Welke prachtige en ongewone bladeren in deze plant, op welke foto dan ook, kun je zien welke kleur ze hebben en de nobele vorm.

Ze overwinnen er veel - maar helaas is de plant niet alleen giftig, het neemt ook de gezondheid en kracht weg van de bewoners van de kamer. De enige uitzondering is dat de diffenbahia in een grote ruimte kan worden bewaard die aan twee of meer zijden open is - in de gang, de lobby, de lobby.

7. De plant van de schoonmoeder is een zeer sluwe taal. Het wordt als negatief beschouwd voor het vrouwelijke huis, vooral voor de slaapkamer - moedertaal heeft negatieve energie en neemt vrouwelijke kracht weg.

Bovendien belet de verraderlijke moedertaal dat een meisje gaat trouwen en alsof ze mannen "achtervolgen" uit de kamer, wordt het door veel meisjes gezien. Het is beter om geen tong te hebben in het huis van de schoonmoeder - er zijn veel andere mooie planten.

8. Sansevieria, of de snoekstaart - is ook een gevaarlijke plant. De bladeren lijken echt op de staart van een vis, het is mooi, maar wees voorzichtig - deze plant is gevaarlijk voor het gezinsleven, de energie is destructief. Het is jammer - de snoekstaart bloeit prachtig en straalt een aangenaam aroma uit, maar bevordert door de tekenen eenzaamheid.

Kies kamerbloemen is slim, vertrouw op de smaak en intuïtie. Het is het beste om dergelijke planten te kiezen, die als er tekenen zijn, de meest aangename en goede zijn. Dit zijn hyacinten, camelia's, rozen, geraniums en vele anderen.

Bloemen kunnen niet alleen het oog verrukken en plezier geven, maar ook een positieve invloed hebben op de energie van de ruimte, de lucht zuiveren en zelfs het leven en het lot verbeteren. Het belangrijkste ding - behandel de keuze niet roekeloos, en wees meer oplettend.

Als er plotseling na de aankoop van de bloem negatieve veranderingen verschijnen, let er dan op en probeer de bloem uit het huis te verwijderen. Als alles weggaat - ongetwijfeld past de woning "inwoner" niet bij u.

Wees voorzichtig en haast je niet en laat je groene vrienden je alleen vreugde en geluk brengen!

Auteur: Vasilina Serova

En het belangrijkste advies

Kopiëren met de actieve link. Algemene voorwaarden voor de Sitemap, Beleid, Affiliate Programma

 • Welke kamer bloemen kunnen niet thuis worden gehouden en waarom

  Kamerplanten nemen een belangrijke plaats in in het menselijk leven. Bijna elk appartement heeft zijn eigen favoriete bloemen, die het oog met allerlei bladeren en een onvoorstelbaar palet van kleuren in het oog houden. Veel kamerplanten zijn nuttig voor mensen. Maar er zijn er ook die op geen enkele manier de moeite waard zijn om in huis te houden.

  adenium

  Het wordt ook adeniumvet, Adenium dik of Rose of the desert, en allemaal vanwege de stengel, die de vorm van een fles heeft. Hij bloeit zeer rijk, met heldere, prachtige bloemen. Het sap, dat op de huid en de slijmvliezen van een persoon terechtkomt, dringt echter door in het bloed en veroorzaakt vergiftiging.

  Azalea (Rhododendron) is een erg mooie plant. Zijn bloemen zijn als lelies en met de juiste zorg bloeit hij zeer overvloedig. Maar het sap en de nectar van Azalea is giftig. Als u per ongeluk een schijfje blad of nectar doorslikt, begint u te speekselvloedig te worden, is het mogelijk om over te geven, te tranen. Rhododendron-bloemen hebben een sterke geur die allergieën kan veroorzaken. Dit manifesteert zich door uitslag op de huid en hoofdpijn.

  Hoewel Dieffenbachia de lucht goed reinigt en zelfs bevochtigt, is deze plant echter niet geschikt als woonruimte, omdat deze een zeer giftig melkachtig sap bevat. Bij blootstelling aan open delen van de huid veroorzaakt het zweren en ernstige irritatie. Het is gevaarlijker als het sap in de ogen of in de mond terechtkomt. In het eerste geval wordt blindheid bedreigd, in het tweede geval - een sterke zwelling van de keel en tong, en een persoon kan eenvoudig stikken.

  De plant behoort tot de familie van de kleine, daarom heeft ook een giftig sap, dat brandwonden op de huid kan veroorzaken. En het in het bloed komen met een snee of in het lichaam is beladen met reanimatie of de dood.

  Dus deze plant wordt genoemd vanwege zijn melkachtige sap. Het is noodzakelijk om te weten dat Juice Juice giftig is, daarom is het gevaarlijk om het in huis te houden. Op de huid veroorzaakt het roodheid, verbranding, blaren. Vooral gevaarlijk is Molochia-sap voor de ogen, het kan ontsteking, tijdelijke blindheid en conjunctivitis veroorzaken. Proef het niet - het zal vergiftiging, buikpijn, braken, diarree, krampen en stoornissen in de bloedsomloop veroorzaken.

  Mimosa werd verlegen genoemd vanwege het vermogen om hun bladeren te vouwen wanneer ze werden aangeraakt. Het stuifmeel van deze plant veroorzaakt een sterke allergie. Deze plant kan alleen behoorlijk vergiftigd zijn als het wordt gegeten. Kortom, het gif stapelt zich op in het wortelsysteem in speciale knobbeltjes.

  Deze exotische plant staat bekend om zijn brede bladeren met ongewone spleten. Het is in het sap van deze bladeren dat het gif bevat is. Als het sap door onvoorzichtigheid op de huid komt, kan het brandwonden, blaren, roodheid veroorzaken. Als je sap in je ogen krijgt, kun je tijdelijk blind worden, conjunctivitis krijgen en verbranden.

  Ondanks zijn schoonheid en liefde voor bloemkwekers, is deze bloem zeer giftig. Zelfs de geur van deze plant veroorzaakt duizeligheid. Wanneer Oleander-sap op de huid komt, verschijnen er brandwonden en bij inname treedt ernstige vergiftiging op. Het kan blindheid veroorzaken als het in de ogen komt.

  Het is een prachtige groenblijvende plant rijkelijk bezaaid met fel oranje bessen. Alle delen van Nightshade zijn giftig, maar aantrekkelijke bessen zijn vooral gevaarlijk. Het wordt sterk afgeraden om het in een appartement te laten groeien, als er kleine kinderen wonen. Het kind zal beslist een heldere bes proberen en het kan een sterke spijsverteringsstoornis veroorzaken.

  Een veel voorkomende binnenplant die het oog verleidt met zijn glanzende bladeren. Het gif wordt zowel in bladeren als in klimop bessen gevonden. Wanneer vergiftiging delirium en hartstilstand kan veroorzaken.

  Kamer primula met een rozet van bladeren en een verscheidenheid aan kleuren van bloemen is niet zo onschuldig. Het gif van deze plant veroorzaakt uitslag op de huid, jeuk, irritatie en zelfs eczeem.

  Trichocereus is een cactus met lange stekels. Bloesems met witte bloeiwijzen met een sterke geur. Deze plant is giftig, omdat het alkaloïden en hallucinogenen bevat, die het zenuwstelsel verlammen.

  Ficusen zijn heel gewone kamerplanten. Hun stengels en bladeren zijn giftig. Het sap van de plant dat op de huid komt, veroorzaakt roodheid, irritatie en blaren. Ficus kan ook ernstige allergieën veroorzaken.

  Deze plant wordt zeer gewaardeerd om zijn opmerkelijke groen. Sommige Philodendrons zijn lianen, andere zijn struiken. Giftig zijn alle soorten. Het gif bevat het sap van de plant, het is zeer gevaarlijk voor de ogen en de huid. Een intacte plant is absoluut veilig.

  Het gif van Cyclamen in zijn samenstelling en actie is als vergif curare. De knollen zijn het meest giftig in deze plant. Sapknollen worden gebruikt in de volksgeneeskunde, maar het moet zeer zorgvuldig worden behandeld.

  Alokaziya

  Het is de vertegenwoordiger van de familie van Aroids. Alle planten van deze groep zijn giftig. Allergieën veroorzaken sap, dus moeten ze worden getransplanteerd in handschoenen om de huid te beschermen, en het gaasverband interfereert ook niet.

  Pelargonium (Geranium), waarvan de bladeren een grote hoeveelheid etherische olie bevatten, de geur kan allergieën veroorzaken. Maar dit scherpe aroma valt alleen op als u de plant aanraakt.

  Een allergeen is het sap van deze prachtige plant, die aanwezig is in stengels, in bladeren en in bloemen. Bij contact ermee, huiduitslag, jeuk, zwakte, misselijkheid kan optreden.

  Mooie bloemen hebben een zeer sterke geur, waardoor je duizelig en duizelig wordt, allergisch, flauwvalt. Zeer giftig sap van de lelie. Het kan tot de dood leiden als het in het lichaam komt. Er is geen tegengif voor dit gif.

  Allergieën orchideeën veroorzaken bij mensen met een zwakke immuniteit - moeite met ademhalen, pionnen de neus, de slijmvliezen kunnen opzwellen. Voor allergielijders is de geur van deze bloem dodelijk vanwege de zwelling van de keel.

  Alle soorten van deze plant zijn gevaarlijk voor mensen met allergieën. Het veroorzaakt een allergie voor varenstuifmeel, dat zich gemakkelijk verspreid door het huis verspreidt.

  De sterke geur van tuberoos veroorzaakt allergie, onderdrukt de psyche, veroorzaakt hoofdpijn. In het donker absorbeert deze plant zuurstof en geeft kooldioxide af.

  Er zijn een aantal volkstekens die verschillende magische eigenschappen aan planten toeschrijven. Of misschien is dit het resultaat van eeuwenlange observaties van mensen. Hier zijn enkele van hen:

  • De geldboom (Tolstyanka) brengt geld het huis binnen, als het veel ronde groene bladeren heeft die doen denken aan munten. Als de plant ziek is en de bladeren eraf vallen, kan niets goeds in geld niet wachten.
  • Zamiokulkas wordt "Dollarpalm" genoemd, omdat wordt aangenomen dat deze plant geld in het huis aantrekt.
  • Onlangs is een plant zoals "The Flower of the Upstart" verspreid. Maar het kan niet thuis worden gehouden, omdat op het astrale niveau de energie van deze bloem is geprogrammeerd om armoede naar zijn meester te brengen.
  • Dracena Sander of "Happy Bamboo", brengt zijn eigenaar een carrière groei en veel geluk in alles.
  • De gouden boom (Akukuba) onthult in de persoon talenten en bevordert hun ontwikkeling, brengt welzijn aan het huis en beschermt tegen vijanden.
  • Croton wordt de beschermer van het huis genoemd. Hij verwijdert alle negatieve energieën, brengt harmonie in het huis, kalmeert de hyperactieve mensen, staat zijn eigenaar toe om zijn gedachten op orde te brengen, uit een depressie te komen en een crisis door te maken. Ook van geeft kracht en bevordert de ontwikkeling van creatieve vermogens. Er is een geloof - een persoon die Kraton in een jaar heeft geplant of verworven, zal in staat zijn om zijn leven radicaal te veranderen.
  • Ficus is niet wenselijk in de slaapkamer, anders kan de relatie tussen echtgenoten verslechteren. Maar in andere kamers is het mogelijk, vooral omdat het negatieve energie neutraliseert en agressie verwijdert.
  • Bamboe kan negatieve energie omzetten in positieve energie.
  • Een papieren bloem (Bougainvillea) groeit zelden in huizen en appartementen, maar de eigenaar met financiën zal nooit problemen hebben.
  • Cactussen trekken ook geld het huis in, maar staan ​​hun meesters niet toe om extravagant te zijn.
  • Spitafillum heet 'geluk van vrouwen'. De populaire naam spreekt voor zich, omdat ongehuwde meisjes deze plant helpen een gelukkig gezin te vinden en hen vrede en geluk geven aan getrouwde mensen.
  • Waarom kan ik gedroogde bloemen niet in huis houden? Het antwoord is simpel: de charme en energie van vrouwen worden drastisch verminderd, en dus wenden mannen zich tot vrouwen die zulke bloemen in huis hebben, minder aandacht.
  • Waarom kan je geen bloemen thuis houden? De aanwezigheid van dergelijke kleuren suggereert dat je man elke rok zal volgen. Het is beter om binnenshuis geen gekrulde, maar rechtopstaande en krachtige planten te houden.
  • Waarom kun je geen kunstbloemen thuis houden? Omdat ze levenloze energieën hebben en meer geschikt zijn voor de begraafplaats.

  Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

  Voor elk gezin dat van plan is om een ​​baby te krijgen, is het belangrijk.

  Trichomoniasis (trichomoniasis) is een ziekte van het urogenitale kanaal.

  Pyelonephritis is een besmettelijke inflammatoire nierziekte.

  Synovitis is de vervorming van het synoviaal membraan van het gewricht.

  Yoga is een verbazingwekkende spirituele, psychische en.

  Welke planten kunnen niet thuis worden gehouden en waarom

  Vaak proberen we het huis te versieren met bloemen en planten, zonder na te denken over wat ze ons brengen. Sommige kamerplanten kunnen een negatieve invloed op ons hebben in termen van energie of in het algemeen een gevaar voor de gezondheid.

  Iedereen weet dat als je de hele nacht doorslaapt in een kamer met een boeket bloemen die een sterke geur uitstralen, de kop dan de ochtend zal breken. Sterke geur en bloemen binnenshuis, bijvoorbeeld lelie of geranium. Lelies, zoals mensen, inhaleren zuurstof en geven koolstofdioxide vrij in de atmosfeer. En de inademing van de geur van geranium veroorzaakt niet alleen hoofdpijn, maar ook vaak allergische reacties.

  Als de bloemen te veel ruiken, is het het beste om ze niet thuis te houden of ze tenminste niet te houden waar je bent - in de slaapkamer of in de woonkamer.

  Veel van de kamerplanten zijn erg mooi - het is moeilijk om te weerstaan ​​aan de wens om ze thuis te planten. Als u echter niet op hun bladeren kauwt of het sap van de stengel drinkt, dreigt het gevaar voor u hoogstwaarschijnlijk niet. Maar als het huis kleine kinderen of dieren heeft, is het beter om je te onthouden.

  Een van deze planten is diffenbachia. Ze heeft enorme geelgroene bladeren en vormt een pluizige kroon. Maar als je de bladeren of stengel snijdt, zal het giftige sap zich scheiden. Eenmaal in het lichaam zal het ernstige vergiftiging veroorzaken. Het veroorzaakt ook brandwonden en irritatie van de huid.

  Oleander is populair vanwege de spectaculaire heldere frambozenbloemen. Ondertussen veroorzaakt oleandersap na inname blindheid en de geur ervan bevordert duizeligheid en verslechtering van de algehele gezondheid.

  In de stengel en bladeren van de Kroontjeskruid bevat wit sap, wat leidt tot brandwonden en huidirritaties, en indien ingenomen - tot vergiftiging.

  Azalea staat bekend om zijn prachtige bloeiwijzen van verschillende kleuren: wit, roze, rood, geel. Er is een verscheidenheid aan Indiase azalea, waarvan de bladeren bij inslikken darmkolieken en krampen veroorzaken.

  Monster juice is ook in staat om de huid te verbranden. En het veroorzaakt spijsverteringsproblemen. Als het monstersap je in de ogen krijgt, kan het hen veel schade berokkenen.

  Primula bloeit zeer mooi, en heeft ook aantrekkelijke fluweelachtige bladeren, maar tijdens de bloeiperiode geeft de plant giftige stoffen vrij die misselijkheid en duizeligheid veroorzaken. Ook zijn de primrose bladeren bedekt met villi, contact waarmee leidt tot verbranding van de huid en allergieën.

  Nightshade is een groenblijvende struik met fel oranje fruit, die er naar toe trekt. Ondertussen zijn ze erg giftig en kan het eten ervan ernstige vergiftiging veroorzaken.

  Planten met ongunstige energie

  Er wordt aangenomen dat tussen planten, evenals bij mensen, "vampiers" energie afnemen.

  Er is bijvoorbeeld een mythe dat cacti de vrijers 'durven'. De reden voor vrouwelijke "cactus" eenzaamheid kan in doornen zijn. Zo'n vrouw en haar huis worden bij mannen geassocieerd met iets stekels en scherps.

  Klimop wordt ook "muzhegonom" genoemd. Hij 'overleeft' het mannenhuis. Als je getrouwd bent of een paar wilt vinden, klim dan nooit klimop - een man in huis zal niet te laat komen! Maar als u bijvoorbeeld wilt dat de volwassen zoon eindelijk zijn leven anders dan u heeft geregeld, breng dan de klimop naar het appartement. Hetzelfde advies - voor degenen die zich willen ontdoen van ex-echtgenoten, die niet kunnen vertrekken of verveelde buren in een gemeenschappelijk appartement. Onder invloed van klimop gaan mannen eerder weg om te wonen aan de kant, of besluiten om appartementen in te ruilen.

  Chlorophytum crested kan de lucht in ruimtes zuiveren en de algehele atmosfeer harmoniseren. Maar het bioveld is negatief van aard - het mag niet in de buurt van een bed of bureau worden geplaatst.

  Cypherus-afwisselende bladeren hebben een groot bioveld, dat constant moet worden bijgevuld. Het wordt helaas aangewakkerd door de energie van levende wezens, inclusief mensen, dus het is beter om ze niet in woonruimtes te planten - je zult ziek worden.

  Orchideeën werden beroemd als "ontvoerders van energie". Deze planten worden aanbevolen om te groeien in kassen, en niet thuis. In geen geval mogen ze in de slaapkamer worden geplaatst, omdat de meest intense orchideeën energie absorberen in de nacht en vóór het ochtendgloren. Contact met orchideeën is sterk gecontra-indiceerd voor mensen die zwak zijn in geest en lichaam.

  De conclusie is er een: voordat je een plant naar huis brengt, moet je eerst alles weten wat mogelijk is en vervolgens beslissen of het de moeite waard is om zo'n 'huurder' in je huis te vestigen.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  68 − 64 =