Kattenhuis met krassen

Hoe een kattenkras te maken

Wanneer een nieuw huisdier in het huis verschijnt, wordt het een geweldige vreugdevolle gebeurtenis voor het hele gezin, vooral als het een schattig klein katje is. Maar meestal gaat de vreugde alleen door tot het eerste onaangename voorval waarbij de kitten het verkeerde toilet of de beschadigde meubels en behang heeft gekozen.

Tot op heden is er een enorme selectie nagels voor elke smaak, maar niemand zal je een garantie geven dat het model dat je wilt zal hebben naar de zin van je kat en hij zal het onvoorwaardelijk gebruiken. Een kat moet wennen aan een nieuw object, misschien vindt het zijn geur, materiaal, vorm of grootte niet prettig.

Daarom is het beter om jezelf te krabben. Er kan niet gezegd worden dat u hier veel op kunt besparen, maar u kunt met vertrouwen zeggen dat een onafhankelijk gemaakt model individueel bij uw huisdier past, afhankelijk van de leeftijd, grootte, aard, gewoonten en raskenmerken.

Maar of ze het nu leuk vindt, het zal mogelijk zijn om al in de beginfase van de productie te bepalen en hem te bekijken.

Om ervoor te zorgen dat de kat de kat nauwkeurig leest, moeten natuurlijke materialen worden gebruikt die geen vreemde vreemde geuren hebben. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunnen natuurlijk hout, staven, multiplex, gelamineerd karton, natuurlijk touw, tapijt of dicht meubilair als basis worden gebruikt.

Verder is het noodzakelijk om te worden gedefinieerd met een model - muur, vloer, hoek, in de vorm van een klein huis of het hele complex.

De meest voorkomende en populaire optie is een krabpaal. In de masterclass van vandaag zullen we proberen een vergelijkbaar model te maken.

De volgende hulpmiddelen en materialen zijn vereist voor werk:

 • een houten ronde plaat met een diameter van 35 cm;
 • houten balk van 4 x 4 cm;
 • boor;
 • lange zelftappers voor hout;
 • schroevendraaier;
 • een houten plaatje of een plastic hoesje van 4x4 cm groot;
 • nylon touw of sisaltouw - 50 meter;
 • kleurstoffen voor textiel;
 • verf is wit en een penseel;
 • lijm;
 • gebouw nietmachine;
 • scharen;
 • Plakband;
 • lijn;
 • potlood.

Merk op dat de grondplaat zwaar moet zijn en een diameter van minder dan 35 cm moet hebben, daarna zal het krasblok stevig blijven en zal de kat het niet laten vallen. Het kan niet beter om een ​​lengte van 70 cm te kiezen, zodat hij de hoogte benaderde voor zowel kittens als volwassenen special.

Eerst moet u de houten balk in het midden van de ronde basis bevestigen. Om dit te doen, is het beter om het midden te markeren met een potlood en een liniaal, dan vier gaten te boren in een ronde plaat met een dunne boor, een kolom erop te plaatsen en vier lange zelftappende schroeven aan de achterkant van de plaat te schroeven.

Als alles stevig wordt vastgehouden, kun je de basis van de nagel beschilderen en tegelijkertijd een houten plaat, die je in de vorm van een deksel op de bovenkant van de kolom zult gebruiken, wit.

Bij het schilderen van het nylon touw, volg de instructies op de verpakking met de kleurstof. Verdeel het touw in vier delen: twee kleuren in gele en roze kleuren en laat de rest in het wit. Na de procedure moet het touw goed gedroogd en vervaagd zijn, voor dit doel, voor een lange tijd, bij voorkeur zelfs 's nachts, laat het buiten. Gedurende deze tijd, alleen gedroogd en geverfde basis.

De volgende dag kun je beginnen met het oprollen van de nagels. Om dit te doen, met behulp van een constructie nietmachine, spijkert de rand van het nylon touw aan de basis van de paal. En begin het touw strakke ringen op te wikkelen, voorheen promazyvaya kolom met lijm. U kunt met elke kleur beginnen en vervolgens andere kleuren toevoegen. Tussen elkaar kabels van verschillende kleuren, zorgvuldig vastmaken met plakband, en bevestig de bovenrand met een nietmachine.

Bedek bovenaan het resterende houten gedeelte met een plastic deksel of installeer een vooraf geverfde houten plaat.

Als zoiets als dit niet is gevonden, kunt u de punt naar eigen inzicht gewoon met witte verf of zadekorirovat schilderen.

Als er een klein katje in je huis is, vanaf de jongste leeftijd, moet hij zijn persoonlijke territorium hebben, een plek waar hij zich kan verbergen en niemand hem zal raken, een plaats waar hij zal slapen, spelen en trainen zonder de anderen te storen.

Zo'n plaats voor hem kan een huiskrassende klauw worden.

Ophalen van een huis in de winkel is niet moeilijk, maar het is beter om te proberen het zelf te bouwen, gezien de individuele kenmerken van de kat en hun leefruimte.

Dus, als je besluit om een ​​"kattenhuis" te maken, dan is het beter om dit in het weekend te doen, want het hele proces kan ongeveer twee dagen duren. Een dag voor het zagen van onderdelen, de andere voor montage en beplating.

Om te beginnen is het de moeite waard om te overwegen hoe het huis eruit zou moeten zien. Als basis kun je onze tekeningen nemen, vooral omdat zo'n huismaat geschikt is voor alle gemiddelde katten met een gewicht tot 5 kg. Als uw huisdier groter is, moet u alle maten evenredig vergroten.

Indeling van de huisvloeren.

De voormuur is vergelijkbaar met de achterkant, maar met de ingang.

Om een ​​huis te maken, is het het gemakkelijkst om een ​​16 mm dik multiplex of spaanplaat te gebruiken. Merk op dat de hoeken van het dak, de basis en de planken moeten worden afgerond.

Het is beter om het snijden van onderdelen te bestellen in een meubelmakerij of een speciale afdeling van een bouwhypermarkt, maar als u over de juiste vaardigheden beschikt, kunt u dit zelf doen.

Daarnaast heb je nodig:

 • pijp voor de bar - 1,5 meter;
 • flens voor pijp - 4 stukken;
 • touw sisal 10 mm - 30 meter;
 • kunstbontluipaard - 1,5 x 1,5 meter;
 • kunstbont grijs - 1 x 1,5 meter;
 • kunstbont met een lange stapel - 0,5 x 0,7 meter;
 • universele lijm of thermospruit;
 • nietmachine en nietjes;
 • metalen hoeken - 4 stuks;
 • schroevendraaier;
 • houtschroeven 16 mm - 8 stuks;
 • Bevestigingen - 30 stuks;
 • de sleutel tot het Bevestigen;
 • Boor met zweet onder het Bevestig 6 mm;
 • ijzerzaag voor metaal;
 • schaar en een briefpapier mes.

Als alle onderdelen van de EAF klaar zijn, kun je beginnen met het verzamelen en voeren van het huis.

Eerst moet je de basis en de planken naaien met grijze kunstbont. Knip een grotere rechthoek uit de stof dan de basis, wikkel het onderdeel ermee en bevestig het met een nietmachine aan de onderkant. Leg planken aan beide kanten in.

Dan kun je het dak ophalen. Trek met behulp van metalen hoeken alle dakelementen van binnen naar buiten aan.

Verbind nu de drie muren van het huis met de bevestigingsletters en naai ze van binnenuit met een stuk luipaardbont. De gaten voor de ingang kunnen met een administratief mes worden gesneden en de randen van de stof moeten langs de hele omtrek van de cirkel worden geplakt.

De vierde wand wordt intern afzonderlijk afgesloten en vervolgens aan de rest vastgeschroefd.

Met een stuk doek wikkel je alle vier de muren naar buiten en maak je de vacht vast met een nietmachine.

De resulterende doos wordt bevestigd aan de basis met behulp van bevestigingsbrieven en geschroefd vanaf de achterkant van de basis.

Om het krassen te maken, knipt u de buis voor de staander in twee stukken - 50 en 65 cm.

Op de basis met een schroef 8 schroeven op het hout bevestigen wij het ronde deel van de spaanplaat. Hierop monteren we een flens, en daarin stellen we een pijp van grotere lengte vast. Het tweede deel van de flens wordt op een van de planken geschroefd en van bovenaf op de buis gelegd.

We verbinden de kleinere pijp met een flens met een andere plank en installeren deze op het dak van het huis. Beide pijpen stevig omwikkeld met een touw en vast te zetten met lijm. Bij het kopen van een touw moet je op voorhand letten op de geur, het liefst helemaal afwezig zijn.

We bevestigen het dak aan de bevestigingen aan de wanden van het huis en bedekken met bont met een lange stapel.

Onder een van de planken kun je een haak bevestigen en je favoriete speelgoed van je kat erop hangen.

"Het huis van de kat" is gereed voor bewoning.

Geef het huisdier de gelegenheid om alles te inspecteren en te snuiven, probeer zijn territorium niet binnen te vallen, laat hem het zelf uitvogelen. En dan is zo'n huis - een krabpad een echt fort voor je huisdier.

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Voor elk gezin dat van plan is om een ​​baby te krijgen, is het belangrijk.

Trichomoniasis (trichomoniasis) is een ziekte van het urogenitale kanaal.

Pyelonephritis is een besmettelijke inflammatoire nierziekte.

Synovitis is de vervorming van het synoviaal membraan van het gewricht.

Yoga is een verbazingwekkende spirituele, psychische en.

Kittens voor katten met hun eigen handen: hoe stap voor stap te doen + foto van eindproducten

Ondanks de vele positieve emoties die katten ons geven, kan een positieve houding verslechteren als je in je appartement sporen aantreft van hun natuurlijke instincten: bekrast meubilair, gescheurd behang, pufjes op gordijnen en andere 'lekkernijen'.

Maar dit betekent niet dat je dringend voor dure kogtedralkami moet gaan: dit apparaat is heel gemakkelijk met hun eigen handen te doen.

Laten we de beste technieken leren kennen en een foto bekijken om stap voor stap een krabstok te maken - schuin, muur, vloer, met een huis voor katten - met je eigen handen.

Hoekige kat voor kat, foto

Waarover moet je nadenken voordat je een krabmachine maakt?

Thuis gemaakt met hun eigen handen, heeft een kattenkat veel voordelen. Dit is minimaal een kans om een ​​handig, geschikt formaat en vorm van het apparaat te creëren voor de punt van de klauwen, op harmonieuze wijze in het interieur te passen, de beschikbare materialen te gebruiken en hoog afval te voorkomen.

Een duurzame, functionele en mooie krabklauw zal niet alleen het huisdier, maar ook de eigenaars zelf bekoren.

Het eerste dat moet worden gedaan, is om het algemene schema en de grootte van de krabbelset van de kat voor jezelf te bepalen. Als het om een ​​huis gaat, is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van de kat en te voorzien dat deze na verloop van tijd nog meer ruimte inneemt.

Als het eruit ziet als een afzonderlijk apparaat met een specifieke functie, is de belangrijkste taak om voldoende ruimte te bieden voor het gelijktijdige punt van de klauwen op beide poten, dus maak het niet te smal.

Naar de masterclass van kat krabben voor katten met je eigen handen, bij voorbaat overwegen wat meer punten:

 • materiaal voor krabben. Het moet duurzaam en slijtvast zijn, maar tegelijkertijd comfortabel genoeg voor het dier;

Het is belangrijk op te merken dat katten kunnen worden "aangevallen" door katten, dus is het beter om het product veilig te beveiligen. Vervolgens zullen we het hebben over de meest voorkomende varianten van kogtedralok met en zonder een huis, dat gemaakt kan zijn van geïmproviseerde materialen.

Dit type schrijver blijft het meest populair en vanwege de handige vorm en vanwege de relatief kleine afmetingen. Het product bestaat uit een stabiele basis en een binnenste deel, bij voorkeur van een cilindrische vorm.

Hoe maak je een touwklauw voor een kat? Al het apparaat verandert in een speciaal touw (velen weten niet wat het touw nodig heeft om te krabben - vraag het henneptouw in de winkels).

Katje voor het katje, foto

Hoe maak je een kat krabben voor een kat? Naast de streng van het touw, hebt u een plastic pijp of een staaf gemaakt van hout nodig, evenals een dicht materiaal voor de onderste voet.

Kogotetochka eigen handen: stap voor stap instructie, foto

De pijp is strak omwikkeld met een touw: gebruik voor een stabiel effect elke 10 cm lijm. De basis van de kogotdalki kan ook worden omwikkeld met een touw of versierd met een dichte doek.

Indien gewenst kan kaarden voor klauwen worden aangevuld met een handige plank om de kat te laten rusten. Maar om een ​​dergelijk regiment het gewicht van het dier te laten weerstaan ​​en stevig aan de bovenkant van de klauw te houden, is het noodzakelijk om vooraf alle verhoudingen te berekenen. Een te brede "plank" zal het product vervormen, dus de basis moet de overhand hebben in grootte.

Een andere optie - een slaper, zoals op de foto:

Kittens voor een kat met hun eigen handen, foto

Kittens van dit type worden vaak aangevuld met speciaal speelgoed en andere accessoires. Voordat u begint met het maken van een functioneel apparaat voor katten, bekijkt u de foto met variaties van touwkolommen.

Nu bespreken we de stapsgewijze instructie van de klauw met onze eigen handen, die aan de muur is bevestigd. Er wordt aangenomen dat dit de meest optimale optie voor de eigenaren is, omdat het product zeer snel wordt gedaan en een minimale ruimte inneemt in het appartement.

U hebt een dichte stof nodig (bij voorkeur tapijten of tapijttextiel), bevestigingsmiddelen en zelftappende schroeven.

Begin met het uitsnijden van een geschikt fragment: onthoud dat de kat gemakkelijk de voorklauwen eruit moet trekken, dus de stof moet lang genoeg zijn. De flap kan direct op de muur of op een basis van een vergelijkbaar gevormd hout worden gemonteerd.

Gebruik voor het bevestigen aan elke zijde zelftappende schroeven en lamellen.

Muurklauw met mijn eigen handen, foto

Dat is alles. Nu is het een kleinigheid: behandel de textielfragmenten met uw favoriete geuren van de kat - en uw huisdier zal het nieuwe apparaat binnenkort dagelijks gebruiken.

Deze kogretochka lijkt op een touwkolom. Het schema, hoe je een kras kunt maken voor je kat van dit type, verschilt alleen in de vorm van het centrale element: een plat bord of ander materiaal wordt gebruikt in plaats van een cilinder of pijp. Bevestig het vlakke stuk stevig op de basis en wikkel het hele oppervlak van de puntenslijper in met tapijt of een ander soort stof.

Indien gewenst kunt u een jute- of henneptouw gebruiken, zoals in de eerste beschrijving. En met behulp van speciale meubellussen kan een dergelijk product aan de muur worden bevestigd.

Vloer kattenkrabben voor katten

Hoekige kras voor katten heeft vergelijkbare kenmerken als de verticaal en de muur, omdat deze vaak vasthoudt en door de bodem van de vloer en door wandsteunen. Deze optie is vooral geliefd bij huisdieren, omdat de specifieke vorm van de kogtodralki de kat in staat stelt om bovenaan te klimmen.

Om dit product thuis te maken, is het noodzakelijk om drie planken te nemen met een breedte die overeenkomt met het deurkozijn, een schroevendraaier en schroeven, een doek of een touw voor buitendecoratie.

Wikkel om te beginnen alle planken of leg een tapijtbekleding die op de bodem van de verkeerde kant is bevestigd. Als u een touw gebruikt, vergeet dan niet het materiaal te lijmen en bevestig ook de randen van het touw met een bouwnietmachine voor meer betrouwbaarheid.

Scherpschutter voor katten met hun eigen handen

Nu resteert het om alle planken aan het deurkozijn of de muur te bevestigen. Hiervoor heb je een schroevendraaier nodig. In de regel gebeurt dit krassen op de volledige hoogte van de opening, maar u kunt andere parameters kiezen.

Houten apparaat voor puntklauwen

Het is niet nodig om een ​​touw of stof te gebruiken bij het maken van een kathedraal voor katten. Een uitstekend materiaal voor dergelijke doeleinden is een boom, zodat u een brede tak zonder bladeren kunt nemen - en deze kunt veranderen in een slijper voor klauwen van katten door eenvoudige manipulaties.

Op een houten basis kun je een aparte kras maken, evenals een heel kattenhuis met kittens met je eigen handen. Voor het gemak van het bevestigen van het product, is de binnenkant beter uitgelijnd. Dan is de slijper gemakkelijker op de muur of vloer te plaatsen, en ook op een helling in te stellen.

Trouwens, de houten kogtedralka past perfect in het interieur, ongeacht de gekozen stijl van decoratie van de ruimte.

Om een ​​maximaal behoud van meubels, textiel, accessoires en andere interieurartikelen te garanderen, kunt u andere ideeën over zelfgemaakte kogtedralok realiseren:

 • snijd de stof in veel stroken - en snijd de fragmenten in een lange en brede vlecht die aan het plafond of de muur wordt bevestigd. Zo'n attribuut zal ook een hulpmiddel worden om een ​​kat te beklimmen, zodat het zijn vorm kan behouden;

We hebben het huisdier gewend aan nieuwe kittens

Na het maken van de Kogtedralki voor katten blijft het om het huisdier te laten wennen aan de toegestane plaats. Om dit te doen, bevestigt u de poten van de kat aan het oppervlak - en drukt u op het kussen. Zodra het kitten zijn klauwen loslaat, poot je de klauw: dus hij realiseert zich dat je het hier kunt doen.

Als je na verloop van tijd merkt dat de kat vergeten is waar je kunt en waar je de klauwen niet kunt verscherpen, laat hem dan weten dat het verkeerd is om dat te doen.

Beledig het huisdier niet: gewoon schelden en breng het naar de Kogtedralka.

Scherpschutter voor katten met hun eigen handen

In sommige gevallen kan het dier door een aromatische behandeling naar de toegestane plaats worden gelokt. Je kunt bijvoorbeeld een krabbelaar besprengen met valeriaan of een andere remedie die katten graag ruiken.

Koggetochka moet in ieder geval thuis zijn, omdat schrapen voor elke kat een natuurlijke noodzaak is. Daarom kun je het dier niet spenen om de klauwen te slijpen, maar als je ervoor gezorgd hebt dat je het apparaat op tijd hebt gemaakt, zal je je huis redden van bederf.

Als er geen tijd is om een ​​zelfgemaakte krabbel te maken, koop dan het eindproduct, maar vergeet niet de kat zo snel mogelijk aan hem te laten wennen. Als hij de gewoonte heeft om elders klauwen te slijpen, kan het moeilijk zijn om een ​​huisdier te spenen.

Bekijk de video met een masterclass van kat krabben voor een kat:

Toen ik bij mijn oma woonde, waren er geen problemen met mijn schoonzoon. We stookte de kachel op met brandhout en onze twee zeehonden schraapten op boomstammen. Maar met de verhuizing naar het appartement was er een noodzaak om dit accessoire aan te schaffen voor het huisdier. Het grootste probleem was om de kat te trainen om de klauwen net over de klauw te slijpen. Ik werd geholpen door een methode met een traktatie. Ik bracht het naar de spijkerrollen toen hij begon uit te rekken. Maar er waren problemen zonder problemen. En ik wou mezelf niet wennen aan valeriaan - hoe kon alcohol ...

Mijn kat heeft de bank al twee keer geschuurd voor schuimrubber. Het was gewoon een gruwel. Wat ik hem niet heb gekocht, en de klauwen en de siliconen pads op de klauwen ... hij vond de eerste niet leuk, de tweede was constant verloren. Daarna hebben ze met hun eigen handen gekrabd. En ik kreeg les met de hulp van kittenmunt. Nu staat onze bank in rust)

Maar waarschijnlijk zal het ook van de kat afhangen of ze een krabpad zal gebruiken of alles zal blijven scheuren. We konden de kat niet trainen om zijn klauwen te slijpen "volgens de regels". Natuurlijk moet je het toch proberen. Ik denk dat dit als een pot moet worden geleerd vanaf de eerste dag van het leven van een kitten. We begonnen te wennen aan het feit dat meubels last van klauwen kregen. Over het algemeen waren ze te laat.

We hebben twee katten in het appartement. Klauwen scherpten over alles, dat alleen het mogelijk is. Finance stond je niet toe een krasblok te kopen. Ik moest de situatie alleen verlaten. Knip een stuk oud tapijt af, in een half "binnenvlak" gevouwen. En de echtgenoot is op dostochku en op de muur om het te krijgen. Ik hoefde niet lang te prikken, bracht het een paar keer per dag op de punt en ik heb ze voorzichtig met klauwen geslepen. Alsof getoond. nu rennen ze en scherpen ze zichzelf. Het tapijt is nog niet afgesleten. alleen ik denk dat moderne matten niet zijn wat je nodig hebt. We hebben dicht materiaal nodig.

Hoe stap voor stap een kat een kat krabt, fotoadvies

Tegenwoordig is het gedrag van katten voldoende bestudeerd, zodat de eigenaren met persoonlijke ervaring vertrouwd zijn met hun gewoonte om hun klauwen te slijpen. Men moet echter niet denken dat ze alleen op deze manier handelen om hun meesters te ergeren. Het gebeurt op een instinctief niveau. Dit is naar hun aard vereist. Vergeet niet dat katten roofdieren zijn, hoewel ze in grootte verschillen van hun wilde verwanten. Dit verklaart de acute noodzaak om de klauwen te slijpen. Eigenaren die weten waar ze voor staan, voordat ze een kat in huis beginnen, moeten eerst een krasje krijgen om het meubilair in huis te kunnen besparen.

Wonen in het wild, katten en hun familieleden voor het slijpen van klauwen gebruik boomstammen. Omdat hun klauwen constant groeien, en naast hoge snelheden, moeten ze ze scherpen, anders zullen ze het moeilijk vinden om te bewegen tijdens de jacht. Bij sommige dieren kunnen klauwen tot poten groeien, waardoor katten ernstige pijn voelen. Daarom hebben ze een stevig oppervlak nodig zodat ze hun klauwen kunnen slijpen en geen onaangename sensaties ervaren.

Huisdieren zijn in dit opzicht beperkt, maar als een sierboom in het huis groeit, kunnen ze het oppervlak gebruiken om de klauwen te slijpen. Als er echter geen geschikt item in het huis is, moeten de eigenaren dit probleem zo snel mogelijk oplossen en een krabstok kopen of maken.

Wat is het doel van dit apparaat? Veel eigenaren van katten hebben de verkeerde indruk, alsof hun huisdieren scheurtapijt of sofa's opzettelijk. In feite is alles echter niet zo: katten volgen alleen de roep van de natuur en onderhouden hun klauwen in goede staat. De mens kan deze situatie niet veranderen. Het blijft alleen om al het mogelijke te doen, zodat katten "manicure" kunnen richten zonder schade toe te brengen aan de thuisomgeving.

Als je je realiseert dat er dringend krabben nodig is, loop dan niet snel de dierenwinkel in en kies een geschikt apparaat om de klauwen te slijpen. Elke eigenaar kan op eigen kracht de eenvoudigste versie van dit apparaat maken. Hierdoor kan hij veel sparen en krijgt hij een extra reden om trots op zichzelf te zijn.

Waarom is het beter om het huis van een kat met eigen handen te maken?

Als we de constructie van winkelklauwen beschouwen, wordt hun stabiliteit geleverd door een intrekbare stop. Met andere woorden, de meeste van deze apparaten hebben het uiterlijk van een huis dat is ondergebracht tussen vloer en plafond. Met het zien van een soortgelijke pijp, hebben jonge katten noodzakelijkerwijs de neiging er op te klimmen. Als ze dit echter te vaak doen, zal het apparaat na verloop van tijd gaan wankelen en op een gegeven moment vallen.

Kunststofbuizen worden gebruikt voor de vervaardiging van voetsteunen van kunststof, maar het is niet in staat om dit apparaat van voldoende sterkte te voorzien. Bovendien zijn veel apparaten ontworpen voor gebruik in appartementen met een standaard plafondhoogte. Ze zijn uitgerust met een nadruk van strikt gedefinieerde lengte. In appartementen met hoge plafonds is het onmogelijk om dergelijke apparaten te gebruiken, dus de eigenaar zal moeten nadenken over het kopen van een krabkleed om te bestellen. Natuurlijk zullen de kosten veel hoger zijn dan de afgewerkte modellen. Het is echter niet nodig om veel geld uit te geven aan dit apparaat, omdat je zelf een kattenhuis kunt maken, waardoor je veel geld en tijd bespaart.

Kittens voor katten met hun eigen handen

Om te beginnen doet het geen pijn om de katheter van een kat te leren kennen. Je moet weten dat het huis van de kat moet bepaalde kenmerken hebben, zodat hij zijn functies effectief kan uitvoeren:

 • Stabiliteit. Het apparaat moet een zodanige prestatie hebben dat het niet kantelt wanneer het eraan wordt blootgesteld door het dier, dat vaak de wens heeft om de klauwen te vegen. Daarom is het noodzakelijk om een ​​spijkerclip te maken, rekening houdend met het gewicht van het dier;
 • Compactheid. Aangezien veel appartementen een klein gebied hebben en elke eigenaar geen geld wil uitgeven aan het maken van een massaal apparaat, is het logisch om een ​​compacte kattenloge te maken;
 • Duurzaamheid. Het is het beste om een ​​krabblad te maken van duurzame materialen. Dit geeft het de nodige sterkte-eigenschappen, die zullen helpen uw meubels te beschermen tegen het dier, dat er voortdurend naar streeft om een ​​"manicure" te creëren.

Voordat je zelf een scratching-machine gaat maken, je moet de volgende vragen oplossen:

 • een lay-out van de structuur opstellen;
 • bereid de nodige hulpmiddelen voor;
 • bouwmaterialen kopen.

Zorg ervoor dat u beslist welke versie van de kattenlodge u gaat maken: draagbaar of stationair. Als een jonge, actieve kat in uw huis woont, is het aan te raden de structuur op de vloer te bevestigen om hem meer stabiliteit te geven.

Ook moet je letten op de kleur van de decoratie van het kattenhuis. Kijk hiervoor naar de stijl van de kamer, waar je een apparaat gaat installeren om de klauwen te slijpen. Zorg ervoor dat de bekleding er niet alleen mooi uitziet, maar ook voldoende stevigheid heeft. Bereken vooraf de hoogte van het apparaat, verwijzend naar de kenmerken van het dier. De grootte van de klauwen moet voldoende zijn om uw huisdier naar de volle hoogte te laten komen als het zijn klauwen wil slijpen.

Als je in een appartement in een klein gebied woont, dan kun je een van de volgende opties kiezen voor de uitvoering van het kattenhuis:

 • touw post;
 • een persoonlijke mat op de muur;
 • bosstruikgewas;
 • hoekige constructie.

Hoe maak je een krabkat voor je kat: materialen om te maken

Allereerst jij het is noodzakelijk om materialen te maken voor het maken van een kattenhuis:

 • houten planken 2 st. - 40 bij 40 cm;
 • kunststof pijp - tot 15 cm;
 • stof voor bekleding of tapijt;
 • schuimrubber;
 • henneptouw;
 • Meubelhoeken;
 • boor;
 • schroeven en schroevendraaier;
 • kleine nagels;
 • lijm.

Kogotetochka eigen handen: stap voor stap instructie

Nadat de benodigde gereedschappen en materialen klaar zijn, kun je beginnen met het samenstellen van de kattenkrabben met je eigen handen. Masterclass voor het maken van een kattenhuis met hun eigen handen kan zijn beschreven in de volgende stadia:

 1. Basis van constructie. Het vereist houten planken, waarvan de lengte wordt berekend rekening houdend met de grootte van het huisdier. Als je een krabpaal voor de ondermaatse dier te maken, kunt u de kaart gebruiken 40 x 40 cm. Voor grote katten was handig om klauwen te scherpen, is het beter om de boord te nemen van 50 x 50 cm. Neem de voorbereide meubelstoffen, zoals tapijt, en verspreid over de vloer, herinneren , dat de verkeerde kant naar het plafond gericht moet zijn. We leggen het bord erop. noteer de noodzakelijke hoeveelheid stof: hiervoor board moeten zijn ingericht met een ruimte van de rand 5 cm verdere behandeling van de patroon kleefmiddel en vervolgens op de plaat .. Om het materiaal goed te houden, hechten we het ook aan spijkers.
 2. Verticale kolom. Hier hebben we meubelhoeken nodig. Met hun hulp zullen we een plastic pijp aan de basis installeren. U moet echter eerst de afmetingen van de buis controleren en, indien nodig, afstellen. Bij het bepalen van de hoogte van de buis moet met het formaat van het dier worden begonnen, maar dit mag niet minder dan 50 cm zijn. Wanneer de buis wordt geïnstalleerd, wordt er van onderaf een henneptouw omheen gewonden. Helemaal aan het begin moet het vrije einde aan elke hoek worden bevestigd. Tijdens het winden, moet het touw zo strak mogelijk bij de buis zijn, dit is een garantie voor de integriteit ervan tijdens gebruik door het dier. Het andere uiteinde van het touw moet in het gat worden bevestigd, wat aan de bovenkant van de buis moet gebeuren.
 3. Lounger. Om een ​​meer functioneel krassen te maken, is het mogelijk om een ​​ligstoel op de bovenkant van een pijp te plaatsen. Het wordt gedaan door analogie met de basis. Het verschil is dat de ruimte tussen het bord en het kleed is opgevuld met schuimrubber. Op dit punt zal het dier graag liegen. Wanneer de bank klaar is, wordt deze bevestigd aan het uiteinde van de bovenbuis, met behulp van meubelhoeken, die zijn bevestigd aan schroeven of spijkers.

Het is ook mogelijk om heel wat andere ideeën te bieden om zelf een scratchmachine te maken.

Als je jezelf niet wilt lastigvallen door het hierboven beschreven kattenhuis te maken, kun je een eenvoudigere versie maken - Rope kolom. De masterclass voor zijn creatie ziet er zo uit: we hebben een houten bar, een plastic pijp of een plank nodig. Op de basis moet je het touw opwikkelen. Dit moet heel voorzichtig gebeuren, zodat elke bocht maximaal stijf naast elkaar ligt. Voor grotere sterkte wordt het touw met spijkers vastgemaakt en op een afstand van 10 cm van elkaar geplaatst.

Na deze vrij eenvoudige acties te hebben uitgevoerd, beschikt u over een uitstekend apparaat om de klauwen te slijpen. Om een ​​dier een kolom te laten gebruiken, wordt het op een zware, stabiele basis geplaatst en eraan vastgemaakt. Hierdoor kunt u zich geen zorgen maken dat de kat het apparaat kan omdraaien tijdens het slijpen van de klauwen.

Indien gewenst kunt u aan het uiteinde van de pijp een plank toevoegen met zachte bekleding. Na het spelen gaat het dier op zoek naar een geschikte plek om uit te rusten.

Je zult je huisdier vreugde schenken als je er een versie van maakt voor hem persoonlijke vloermat. Dit ontwerp zal van belang zijn voor die eigenaren die niet de tijd of de wens hebben om omvangrijke apparaten voor het slijpen van klauwen te maken. Een dergelijk vloerkleed maken is eenvoudig, omdat u hiervoor zeer toegankelijke materialen nodig heeft: houten latten, tapijt, vilt of andere dichte bekleding en zelftappende schroeven.

Laten we dus naar de masterclass gaan. Eerst nemen we de stof en we knippen er een flap uit, die we aan de muur hangen en die met behulp van latten bevestigen. Ze zijn aan alle kanten bevestigd, zodat het ontwerp de vorm heeft van een vierkant of een rechthoek. Als je een kleine kat in huis hebt, kun je haar gemakkelijk leren hoe ze dit apparaat moet gebruiken. Als je een volwassen dier krabt, laat hem dan weten wat het is, je kunt, als om een ​​huisdierengeur van huisdieren te behandelen.

Ook kun je nog gemakkelijker doen zonder veel tijd en energie te steken in het maken van een speciaal apparaat voor het slijpen van de klauwen. Probeer tijdens een wandeling een droge boom te vinden zonder bladeren of een dikke tak met een groot aantal knopen en takken. De tak zal dienen als een uitstekend materiaal voor de vervaardiging van de nagels, die een echte gymnastiekzaal voor het dier kan worden.

Deze versie van het kattenhuis voor het slijpen van klauwen kan de functies uitvoeren van de muur waarop uw huisdier kan klimmen.

Voor meer duidelijkheid, beschrijven we de masterclass voor de vervaardiging van dit apparaat. Om het te maken, hebt u platen nodig die even breed zijn als de deurpost. Van bovenaf op hen Versterk een dichte meubelstof of wind een touw. Wanneer de kogtedera gereed is, wordt deze aan één kant van het deurframe bevestigd. Meestal neemt het de volledige hoogte van de opening in beslag. Toegang tot dergelijke inrichting zal de kat kunnen klauwen scherpen, en voeren andere voor de ontwikkeling van de beweging - te halen, klimmen op en neer de deurpost.

Kosten van zelfgemaakte schrijver

Het maken van een zelfgemaakte krabbelaar is erg nuttig, omdat de kosten in dit geval 3 keer minder zijn dan wanneer je het armatuur in de winkel hebt gekocht. Bovendien overtreft de zelfgemaakte kogtedderka het analoge winkelgeheugen en zijn prestatiekenmerken. Het wordt gekenmerkt door eigenschappen als verhoogde functionaliteit, stabiliteit en betrouwbaarheid.

Elke katteneigenaar weet dat zijn huisdier regelmatig een verlangen heeft om zijn klauwen in te rijgen. Dat het dier de meubels in het huis niet heeft beschadigd, is het aan te raden om te zorgen voor de aanwezigheid in het huis van een speciaal apparaat - krassen. En hiervoor is het niet nodig om naar een dierenwinkel te gaan, omdat je het zelf kunt maken. Als u de stapsgewijze instructies voor het maken van dit apparaat volgt, kunt u minimale kosten maken functioneel en betrouwbaar apparaat voor je huisdier. Als de eigenaar niet genoeg tijd heeft, kan hij meer eenvoudige opties voor krabben kiezen, waardoor hij nog meer kan besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

71 + = 80