Welke synthesizer je moet kopen in plaats van een piano

Hoe een synthesizer te kiezen voor een beginnende muzikant

Om het huis de geliefde melodie in zijn eigen uitvoering te laten klinken, is het noodzakelijk om ondergeschikt te zijn aan de muziekwetenschap. De synthesizer kreeg de naam omdat hij meerdere instrumenten synthetiseert. Het moderne paneel met toetsen is niet alleen in staat om opdrachten uit te voeren, maar ook om te trainen, aan te geven, op welke toets het nodig is om verder te gaan. De eerste stap, het benaderen van de gekoesterde aankoop, is om te beslissen wat (of wie) een tool nodig heeft voor:

 • voor een kind dat het muzikale universum beheerst;
 • als een thuisversie van een piano of vleugel;
 • Als een bron van inkomsten, i.е. voor werk in het muzikale veld;
 • voor professionele activiteiten. Melodieën schrijven, opnemen en arrangeren.

Afhankelijk van het doel van de synthesizers zijn:

 1. Voor beginners. Ze verschillen qua compactheid en minimale set geluiden, functies en begeleidingsstijlen.
 2. Semi. Ze hebben 5-8 octaven en een uitgebreide reeks mogelijkheden.
 3. Professional. Een complexe techniek met onbeperkte mogelijkheden en honderden programma's. Geschikt voor opnemen, mixen, verwerken, digitaliseren.
 4. Digitale piano's zijn een hulpmiddel dat een klassieke piano simuleert. Met hamermechanica kunt u de toetsen indrukken met dezelfde inspanning als op de klassieke analoge.

Sommige synthesizers voor beginners hebben een display en trainingsprogramma's

Een andere moderne ontwikkeling voor professionals is het midi-toetsenbord. Het is ontworpen om virtuele toetsenbordinstrumenten op de computer te beheren. Heeft een onbeperkt aantal geluiden en speciale effecten, omdat het alle mogelijkheden van muziektoepassingen krijgt.

Voordat u het juiste model kiest, is het de moeite waard de mogelijkheden van deze of gene tool te overwegen. Het meest opvallende verschil is het toetsenbord. Het kan passief of actief (dynamisch) zijn. Een hulpmiddel met passieve sleutels is eenvoudiger en goedkoper, maar hun geluid is altijd hetzelfde, omdat hangt niet af van de drukkracht. Met een actief toetsenbord kunt u de verzadiging en het volume aanpassen door op de toetsen te drukken.

Aandacht alstublieft! Het passieve toetsenbord is perfect voor het starten van de training, dat wil zeggen muziekschool van het eerste en tweede niveau. Instrumenten met een dynamisch toetsenbord zijn nodig voor een volledige cursus van lessen in synthesizer of piano.

Een ander concept met betrekking tot het toetsenbord is weging. Zwaar afgewogen reageert gemakkelijk op drukken, maar het is verre van pianogeluid. Halfgewogen is al rijker, maar kan nog steeds niet alle magie van geluiden reproduceren. Gewogen is de meest serieuze en dure optie. Het voelt alsof je op de toetsen drukt als een vleugel.

Kinderinstrumenten voor kinderen van 2 tot 4 jaar hebben een bereik van 3,5 octaven. Professionele modellen hebben 7 octaven, belichaamd op 88 toetsen. De optimale waarde is van 4,5 tot 5 octaven.

Polyfonie is de simultane weergave van geluiden. Hoe hoger deze parameter, hoe hoger de geluidskwaliteit. In moderne synthesizers kan polyfonie 32 of 64 sonore zijn.

Begeleidingsstijlen, timbre en geheugen

Stijlen zijn het ritme en het geluid van instrumenten in verschillende stijlen (rock, country, disco, latino). Ze worden uitgedrukt door een specifiek getal, bijvoorbeeld 235. De waarde van de indicator bepaalt het aantal mengopties.

Om kinderen te trainen is de Casio-synthesizer 5-8 duizend roebel waard

Tonen betekent het geluid van verschillende instrumenten. Het timbre van een viool, een gitaar, enz. laat toe om eventuele melodieën aanzienlijk te diversifiëren.

Een grote hoeveelheid ingebouwd geheugen is alleen nodig voor degenen die van plan zijn hun werk op te nemen. Er kunnen externe opslagapparaten zijn, zoals een USB-flashstation of een SD-cartridge.

Synthesizer voor kinderopvoeding

Hoewel je niet weet hoe serieus het kind werd meegesleept door onderdompeling in de muzikale wereld, is het noodzakelijk om goedkope modellen te kiezen tot 7-8 duizend roebel. Ze zijn redelijk geschikt voor het beheersen van de basis van muzikale geletterdheid, ze zijn in staat een gevoel van ritme en een gevoel van muzikale harmonie te ontwikkelen.

Als u een origineel, zich ontwikkelend cadeau voor een verjaardag plant, dan is dit voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud met modellen van Casio het geval. Ze zijn goed afgestemd en dragen bij aan de ontwikkeling van het gehoor, onderscheiden zich door de toetsen van een verkleinde maat. Synthesizers van dit type hebben niet de functie van een handleiding voor zelfinstructie, dus ouders moeten klaar zijn om de kinderen een paar eenvoudige melodieën te laten zien.

Synthesizers voor tieners en beginners-volwassenen

Natuurlijk zal geen enkele geavanceerde technologie een leraar vervangen die muzikale kunst doceert. Maar er zijn gevallen waarin een volwassene die heeft besloten muzikale ruimtes onder de knie te krijgen geen privéleraar kan inhuren of naar een muziekschool kan gaan.

Aandacht alstublieft! Beginners zullen profiteren van een extra functie - automatische begeleiding. Als u het gebruikt, speelt de synthesizer de gemiste geluiden af.

Het goede nieuws is dat iedereen zelfstandig kan leren spelen! Je hoeft alleen maar een "zelf-spel" met de leerfunctie te kopen. Tips worden uitgedrukt in het achtergrondlicht van de toetsen en in de symbolen op de monitor.

Voor beginners, synthesizers Casio, Yamaha, Roland, Korg

Door een van de honderden ingebouwde melodieën te begrijpen, hoeft u slechts één voor één op de toetsen te drukken, waaronder het licht gaat branden. Het programma omvat stapsgewijze training met toenemende complexiteit. Later kunt u de achtergrondverlichtingsfunctie uitschakelen en de muzikale composities zelf leren.

Veel synthesizers voor beginners hebben de mogelijkheid om verbinding te maken met een computer. Dit vergroot de horizon van kansen enorm. U kunt bijvoorbeeld een programma downloaden om uw favoriete nummer te leren.

Wat u moet controleren voordat u koopt. Ervaring en feedback van eigenaren

Experts bevelen eerst aan om de functionaliteit van de aankoop te bepalen en de juiste modellen op internet te kiezen. Ga dan naar de winkel en luister. Praten over het kopen van de beoordelingen, kopers zeggen vaak dat de doorslaggevende factor voor hen niet het aantal functies was, maar het geluid van het instrument. Door op verschillende toetsen op deze of die synthesizer te drukken, vindt u "uw" geluid.

Bovendien raden de eigenaars van synthesizers aan te luisteren naar de begeleidingsstijlen. Ze kunnen meer dan 200 zijn, maar de hoeveelheid betekent niet kwaliteit.

Een nuttige aanvulling op de aanschaf kan een afzonderlijk verkrijgbare voedingseenheid zijn, een rek of pedalen. Als je de synthesizer het huis uit wilt, zal een hoes van pas komen.

Je kunt op elke leeftijd muzikale vaardigheden ontdekken en ontwikkelen. De synthesizer biedt de maximale volledigheid van leermogelijkheden.

Hoe een synthesizer voor beginners te kiezen - video

Hoe kan ik grafische kaarten voor mijn eigen kiezen?

Hoe kan je een kaart onafhankelijk kiezen voor het gevecht in World of.

Hoe een hengel kiezen voor wintervissen

Tenten om te vissen: kenmerken van wintermodellen

Hoe een hockeystick te kiezen voor een kind voor groei en.

Hoe acrylverf te kiezen en te gebruiken.

Koop een lot: hoe geluk te vangen en.

Hoe je het juiste racket kiest om in te spelen.

Bedankt voor het nuttige artikel. Ik dacht niet dat de keuze van de synthesizer zoveel nuances heeft. De dochter wil leren hoe ze de synthesizer moet spelen en heeft een nieuwe goedkope tool gevonden bij haar Avito. Nu zullen we het type toetsen, bereik, timbre en andere details te weten komen.

We zijn in de VKONTAKT

 • Ira legt vast hoe je thuis de perfecte vorm van de wenkbrauwen kiest en maakt
 • Hoe een UPS te kiezen voor een thuiscomputer
 • Настя к записи Hoe een stijlvolle schapenvacht van topkwaliteit te kiezen: tips, aanbevelingen, regels

Keuze van de redacteur

 • Populaire rubrieken

  Copyright © 2015. Kopiëren van materialen is toegestaan ​​bij het plaatsen van een directe link naar de site ViborProst.ru

  De meest interessante artikelen en recensies van de week

  Ontvang elke vrijdag onze nieuwsbrief!

  * U kunt zich op elk gewenst moment uitschrijven voor deze nieuwsbrief

  Vereisten van muziekscholen voor digitale piano's

  Selectie op parameters

  Het eerste dat ik in dit artikel wil zeggen, is uitleggen waarom het nodig is. Immers, de eisen van muziekscholen aan digitale piano's worden door de leraar na toelating verteld. Maar dan komen mensen voor het eerst in aanraking met de aanschaf van een digitale piano, maken hun conclusies en aannames, vaak verkeerd. Het is bijvoorbeeld beter om een ​​synthesizer te kopen, omdat deze meer timbres en functies heeft, enz. In dit artikel zullen we het hebben over de vereisten van muziekscholen voor digitale piano's, en elk daarvan uitleggen wat nodig is, wat verplicht is en wat kan worden geweigerd of bewaard.

  De eerste vereiste is een 88-toetsen toetsenbord op ware grootte (7,5 octaven) met een hamermechanisme. Dit is een verplichte vereiste voor alle muziekscholen.

  In de beginfase zal het kind spiergeheugen ontwikkelen, hij zal aan het instrument wennen, aan zijn toetsenbord. Later zal het kind verschillende klassieke werken leren die een volledig (88 toetsen) toetsenbord vereisen. Het is om deze reden dat je in geen geval een synthesizer moet kopen. De synthesizers hebben minder toetsen en hun aantal is in de regel kleiner (61 stuks, maar er zijn modellen met een toetsenbord van volledig formaat), er is geen hamermechanisme.

  Een kind thuis op een synthesizer zal na het naar school gaan en zitten voor een klassieke piano, ongemak ervaren.

  Hier is het de moeite waard om over één nuance te vertellen: de digitale piano heeft zo'n indicator als het aantal sensoren op elke toets. Voor goedkope modellen, bijvoorbeeld Casio CDP-130 (links), zijn er slechts twee. Dit betekent dat deze piano voldoende is voor de eerste twee jaar van de training.

  In de regel beginnen muziekscholen vanaf het derde jaar complexere trucs van het spel te leren, zoals syncopen enz., En budgetpiano's kunnen complexe trucs van het spel niet reproduceren. Je zult je piano moeten vervangen door een duurder instrument, bijvoorbeeld Yamaha P-115 (rechts). Deze piano heeft een uitstekend toetsenbord en een moderne processor tegen een zeer bescheiden prijs.

  De tweede verplichte vereiste is een drievoudig pedaalblok.

  Zo'n eenheid is nodig voor full-time pianolessen. Zonder hem is het gewoon onmogelijk om de meeste klassieke werken te spelen.

  Op basis van deze basisvereisten blijven alle andere functies naar eigen inzicht. Hieronder presenteren we verschillende modellen, die naar onze mening bij uitstek geschikt zijn voor training in muziekscholen. We besloten om ze in drie voorwaardelijke categorieën te splitsen - primair, secundair en hoger.

  De meest budgetvriendelijke en een breed scala aan functies zijn de Yamaha P-115 (we schreven erover) en zijn Casio-tegenhanger PX-150. Deze tools zijn perfect voor het lesgeven in een muziekschool.

  De volgende modellen van de digitale piano zijn Casio PX-760 (links) en Yamaha YDP-142 (rechts). In termen van hun kenmerken en een reeks functies zijn ze hetzelfde als de vorige modellen. Het grootste verschil zit in de aanwezigheid van een houten kist en een hoes over het toetsenbord.

  De beste digitale piano's zijn Casio AP-460 (links), Casio PX-860 (in het midden) en Yamaha CLP-535 (rechts). Door een van deze modellen te kopen, bent u zeker van uw keuze. Deze digitale piano's van de hoogste categorie met de meest geavanceerde kenmerken en een uitstekend geluid.

  Daarnaast raden we u aan ons artikel "Hoe een digitale piano-2015 kiezen" te lezen.

  Auteur van het artikel: Maxim Potapov

  9 jaar op de markt, meer dan 16.000 bestellingen vervuld. Professioneel helpen met de selectie van muziekinstrumenten en apparatuur. Bel ons!

  Piano of synthesizer - wat is beter?

  Kan de synthesizer de piano vervangen? En zo ja, wat zal het klassieke klavierinstrument vervangen zonder verlies voor de kwaliteit en schoonheid van de uitvoering? Is het geluid anders? Deze problemen zijn van belang voor zowel de ouders, wier kinderen ingeschreven zijn op de muziekschool, als voor mensen die willen leren spelen op volwassen leeftijd.

  Wat is het verschil tussen een piano en een synthesizer?

  Zowel het eerste als het tweede instrument zijn toetsenborden, waardoor ze op elkaar lijken. Laten we proberen uit te zoeken wat het verschil tussen hen is.

  • Als we het hebben over het verschil tussen een synthesizer en een piano, merken we allereerst heel verschillende manieren van geluidsvorming op. Binnen de gebruikelijke akoestische piano is er een ingewikkeld mechanisme dat bestaat uit veel riemen, hendels, hamers en snaren. Als je op de toetsen drukt, spelen miniatuurhamers de snaren, ze trillen, wat resulteert in de geboorte van geluiden. Elk van hen heeft zijn eigen individuele kleur, tonaliteit, timbre, afhankelijk van de kracht en snelheid van drukken. Dit is volgens experts het belangrijkste voordeel van live geluid.

  Ondanks het feit dat de synthesizer - met toetsen als een piano - het doel van de laatste fundamenteel anders is. Het toetsenbord is niet nodig om nieuwe geluiden te maken, maar om de gewenste samples te selecteren. Een sample is een gedigitaliseerd geluid van een live instrument ingebed in het "geheugen" van de synthesizer. Het elektronische instrument reproduceert dus de reeds opgenomen akkoorden.

 • Het tweede belangrijke verschil met de keyboard synthesizer "akoestiek" - zijn veelzijdigheid. Als de piano alleen de elektronische "broeder" kan spelen kun je muziek af te spelen, uw prestaties om het verkregen materiaal bewerken opnemen, afspraken gemaakt. Met behulp van de Voice Selection instelling kunt u het type instrument te veranderen - .. Ie, gedwongen om uw synthesizer te spelen als een piano, trompet, orgel, gitaar, etc. Het is ook gemakkelijk instelbaar keus van stijl (ritmisch patroon inherent aan een bepaalde muzikale richting) ..
 • Het derde verschil is de grootte. De synthesizer is veel bescheidener dan de gemiddelde piano, waarmee je een elektronisch instrument eenvoudig in het interieur van een klein appartement kunt "passen".
 • Welke synthesizer moet je kopen in plaats van een piano?

  In de tijd van onze grootouders kenden mensen alleen traditionele toetsinstrumenten, nu kunnen studenten van muziekscholen beslissen wat ze moeten kiezen - een klassieke piano of synthesizer.

  Conservatieve moeilijk te overtuigen dat de moderne "electronics" is vergelijkbaar met de kwaliteit van het spel met akoestische instrumenten. Veel docenten van muziekscholen adviseren om te kopen voor beginners (in het bijzonder - voor kinderen) gewone "echte" instrumenten. Dat de standaard piano toetsenbord heeft voor zware hamer, op welke noodzakelijk kracht is. Sleutels van de piano jonge muzikant de eerste lessen van de piano "zullen ervaren" - met een druk op ze worden geleidelijk verlaagd en zo soepel neem de uitgangspositie, de lente voorzichtig. Bij het werken met hen gaat het niet alleen de vingers, maar de hele arm van pols tot schouder, en zelfs woningen. Dat laatste is belangrijk voor de vorming van een harmonieuze houding pianist - een essentiële voorwaarde voor het juiste spel.

  Wat de synthesizersleutels betreft, het is veel gemakkelijker om ermee te werken - ze stuiteren zo gemakkelijk na drukken dat je alleen de hand laat spannen. Maar onmiddellijk rijst de vraag: is het moeilijk na de synthesizer om piano te spelen? Na een gewichtloos toetsenbord van een elektronisch instrument is het beheren met gewogen grote toetsen niet eenvoudig. Voor het kind is het handiger om de synthesizer onder de knie te krijgen nadat hij de vaardigheden heeft verworven om de akoestische piano te spelen.

  Ondanks de argumenten "voor" de traditionele akoestiek, geven mensen echter vaak de voorkeur aan geavanceerde elektronica en gebruiken ze een synthesizer in plaats van een piano om te trainen. Waarom?

  • neemt minder ruimte in beslag, vereist geen speciale zorg en regelmatige afstemming in tegenstelling tot een grillige piano.
  • stelt u in staat om het volume van het geluid aan te passen en de koptelefoon aan te sluiten. Originele oefeningen zullen de rest van het huishouden niet afleiden en de buren niet storen.
  • Veel trainingsprogramma's zijn in veel synthesizers gepompt, waardoor de training veel sneller is
  • jonge mensen die niet onverschillig staan ​​tegenover technologie zullen geïnteresseerd zijn in het begrijpen van de vele functies van het elektronische instrument - speel met de instellingen, schat het polyfoniebereik, probeer verschillende stemmen en stijlen uit

  Dus toch - wat is beter om te leren? Ondubbelzinnige antwoorden die u nergens zult vinden, dus u moet zelf beslissen. De ideale optie - om 'elektronica' te kopen, maar een die qua functionaliteit niet onderdoen voor akoestische instrumenten. Welke synthesizer moet je kopen in plaats van een piano? Hier zijn enkele tips voor het onderscheiden van een goed product:

  • Geef de voorkeur aan modellen met een gewogen of halfgewogen hamerklavier. Dergelijke producten zijn duurder, zo dicht mogelijk bij "live" -instrumenten. Ze klinken mooier, intenser, expressiever.
  • Let op het aantal toetsen - hoe meer, hoe groter het geluidsbereik dat door een specifiek model wordt ondersteund. Een professionele synthesizer voor het toetsenbord heeft hetzelfde aantal piano's als 88 (7 octaven). Er zijn ook producten met 76 toetsen (6 octaven) en 61 (5 octaven).
  • Koop synthesizers, waaraan je een drievoudig pedaal kunt bevestigen - een apparaat waar je niet zonder kunt als je werkt met een synthesizer-tutor of studeert aan een muziekschool.
  • Besteed aandacht aan de aanwezigheid van een handig display en hoogwaardige trainingsprogramma's.
  • Kies synthesizers met grote toetsen met een speciale antisliplaag.

  Geleid in de wereld van elektronische toetsenborden, zal je snel tot de conclusie komen dat synthesizers in drie soorten zijn verdeeld - professionele, semi-professionele en goedkope "zelfspelletjes". Als je gewoon muziek aan het leren bent, maar serieus neemt, kies dan voor de 'gulden middenweg' - een semi-professioneel product. Hier zijn voorbeelden van dergelijke modellen: Casio WK-6600, Yamaha NP-128, Yamaha NP-32WH. Hun functionaliteit voldoet aan de behoeften van een beginner en een continu niveau, en tegelijkertijd hoeft u niet te veel te betalen voor de "fiches", die alleen voor professionals nodig zijn.

  Hoe een synthesizer voor piano opzetten?

  Dus je hebt uitgezocht hoe je een synthesizer moet kiezen om piano te leren. Nu is het aan de kleine om te leren hoe je je instrument kunt stemmen, zodat charmante pianoakkoorden onder de toetsen vandaan vliegen. Dit is gemakkelijk te bereiken, omdat zelfs de eenvoudigste synthesizer als een echte piano kan klinken.

  • schakel het apparaat in, zoek de toonknop op en druk erop. Uw e-mailassistent begint in de timbre-modus te werken, dwz u kunt het instrument kiezen waarvan de stem de synthesizer zal "spreken";
  • typ de nummers die overeenkomen met de piano op het numerieke toetsenbord;
  • begin met spelen - het geluid zal hetzelfde zijn als een akoestisch klavierinstrument.

  Na het proberen om de stijl van de uitvoering aan te passen - klik op het ritme en kies op dezelfde manier uit de voorgestelde muzikale richtingen (samba, polka, wals) wat u interesseert. Een timbre en stijl kiezen - basisinstellingen, je kunt ze eenvoudig in elke synthesizer vinden.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  + 44 = 46