Welk toilet is beter

Wat voor soort toilet is beter om te kiezen: beoordelingen. Loodgieters voor thuis

Het leven van de moderne mens is zeer technologisch. Apparaten die gemak en comfort bieden, zijn tegenwoordig bijna overal te vinden. Volgens de statistieken brengt iemand meer dan vijf jaar in het toilet door, dus het is geen wonder dat veel mensen zich druk maken om de vraag welk toilet beter is om te kiezen. Feedback zal u hierbij helpen. De mening van de consument is immers het meest objectieve, wat soms niet gezegd kan worden over de toezeggingen van de leveranciers van producten.

De keuze voor een toiletpot op een materiaal in een basis

Als u geld wilt besparen, kunt u het beste een faience-wc-pot kiezen, die wordt afgevuurd door een speciale methode in het productieproces en wordt bedekt met een extra laag die de sterkte verhoogt en de porositeit van de structuur vermindert. Als ze niet voor een dergelijke bescherming zouden zorgen, zouden de poriën geuren en vervuiling hebben geabsorbeerd, dus zou het heel moeilijk moeten zijn om het oppervlak schoon te maken. Maar zelfs de beschreven productietechnologie stond niet toe om de producten van faience volledig soepel te maken. Eigenaren van appartementen waar dergelijke apparatuur is geïnstalleerd, moeten veel moeite doen om de oorspronkelijke glans en netheid in het proces te herstellen.

Goedkope toiletpotten zijn niet alleen die waarvoor je minder moet betalen, maar ook die die langer meegaan, waardoor het sanitair niet meer hoeft te worden bijgewerkt. We kunnen bijvoorbeeld porseleinproducten onderscheiden die worden gekenmerkt door ongelooflijke duurzaamheid en sterkte. Als je ze zorgvuldig behandelt, zijn ze al tientallen jaren klaar om te dienen. In dit geval krijgt het oppervlak een aantrekkelijk uiterlijk.

Als u nadenkt over wat voor soort toilet het beste is om te kiezen, raden wij u aan beoordelingen van het artikel te lezen. Ze laten je begrijpen dat consumenten adviseren bij het gebruik van moderne canons om stalen apparaten te gebruiken die een voorbeeld zijn van een niet-standaard oplossing. Volgens gebruikers is de apparatuur eenvoudig te onderhouden, heeft mechanische stabiliteit, duurzaamheid en sterkte. Al deze pracht zal echter een behoorlijk bedrag moeten betalen.

Recensies over producten gemaakt van kunstmatige en natuursteen

Bij een bezoek aan de toiletwinkel kunt u producten van kunststeen vinden die zijn gemaakt volgens de gietmethode, die een hoge sterkte van het materiaal biedt. Een speciale coating geeft de oppervlakteweerstand aan mechanische stress en hygiëne. Voor fans van alles wat natuurlijk is, maar willen opslaan, is deze optie geschikt, omdat het er representatief uitziet, maar niet duur is. Kopers die toiletpotten kiezen uit natuursteen, merken op dat hun kosten hoog zijn. Als je te maken hebt met de vraag welk toilet het beste is om te kiezen, moeten beoordelingen worden gelezen. Ze helpen soms om te beslissen.

Dus, apparaten uit natuursteen zijn geschikt voor liefhebbers van luxe. Als u voor deze producten kiest, krijgt u een fatsoenlijke en aantrekkelijke uitrusting. Het oppervlak in het productieproces is gepolijst naar de ideale staat, wat zorgt voor eenvoudig onderhoud. Maar voor de mechanische beschadigingen is de basis niet stabiel en het grote gewicht maakt de producten niet erg praktisch.

Moet ik een toilet kiezen uit plastic

Als u geïnteresseerd bent in een goedkope toiletpot, dan kunt u er een kiezen die is gemaakt van plastic. De productie maakt gebruik van acryl, dat is bekleed met een speciaal mengsel van harsen en glasvezel. Het oppervlak is glad, dus het houdt geen contaminatie vast. Dergelijke sanitaire voorzieningen hebben een verwaarloosbaar gewicht, wat het installatieproces vereenvoudigt. Onder de tekortkomingen kan worden geïdentificeerd lage weerstand tegen thermische invloeden en mechanische schade.

Recensies over de toiletpot door de wijze van bevestiging

Volgens gebruikers kan de wc-bril zich aan de basis van het apparaat of aan de achterkant bevinden. De meest voorkomende modellen zijn opknoping en vloeren. De laatste versie is een klassieker, hij is op een poot gemonteerd, die vloeiend overgaat in een uitgezette kom. Kopers benadrukken dat de installatie van de basis gebeurt met behulp van moeren en ankerbouten aan de balk. Bij een bezoek aan de loodgieterij kunt u modellen vinden die te koop zijn en zijn uitgerust met zijschorten die de onderkant volledig afdekken. Ze beschermen het sanitair tegen vuil en maken het eenvoudiger om het nat te reinigen. Een wc-bril die aan de muur is bevestigd, komt minder vaak voor. In dergelijke apparaten is er helemaal geen poot en tijdens de installatie wordt een metalen frame gebruikt dat door lassen wordt bevestigd.

Beoordelingen van de toiletpot door ontwerpeigenschappen

Een integraal onderdeel van de toiletpot is een afvoertank, waar water wordt verzameld voor het spoelen. Door de wijze van bevestiging kan het worden geclassificeerd in een gezamenlijke en afzonderlijke bevestiging. Zo kan de toiletpot zich boven de sanitaire inrichting zelf bevinden. Volgens gebruikers is het belangrijkste nadeel in dit geval de complexiteit van bewerking en ruis tijdens de werking. Onder andere dingen, onderhoud van dergelijke apparatuur is moeilijk vanwege de hoge watertank.

Gezamenlijke apparaten zorgen voor de bevestiging van een tank rechtstreeks op een toiletpot. In de uitverkoop vindt u variëteiten met een verborgen drainagesysteem, wanneer de tank in de muur is geïnstalleerd en alleen de bedieningshendel zichtbaar is vanaf de buitenkant. Zoals uit de praktijk blijkt, is het handiger als de toilettank zich in de onmiddellijke nabijheid van het apparaat bevindt.

Grohe-toiletten zijn populair bij veel consumenten. Als u ook geïnteresseerd bent in deze fabrikant, dan kunt u aandacht besteden aan het model Solido 37446, waarvoor u 25.500 roebel moet betalen. Deze hangende toiletpot heeft een muurstructuur en de tank komt niet met de set. Sanfarfor wordt gebruikt bij het fabricageproces van het apparaat. Gebruikers kiezen vaak voor een horizontale release, waarmee alle riolering kan worden weggespoeld.

Volgens kopers zien ze als een positief kenmerk de aanwezigheid van een stoel in de set. Thuismeesters vinden het echt leuk dat het installatieprogramma wordt geleverd met de basisbeker. Voordat u apparatuur aanschaft, moet u de afmetingen van de constructie berekenen om te weten hoeveel vrije ruimte er nodig is. In dit geval zijn de afmetingen 36,1 x 57 centimeter.

Niet minder populair model, volgens gebruikers, is Lixil Solido 37442000, dat een beetje meer kost, de prijs is 32.600 roebel. Dit is te wijten aan de meer uitstekende technische kenmerken, waaronder een dubbel spoelregime moet worden onderscheiden. Gebruikers kiezen voor dit model omdat het een verborgen installatie van het reservoir biedt. Hiermee kunt u de badkamer in een moderne stijl, meer ergonomisch, versieren.

Grohe closetpotten zijn populair geworden bij consumenten, ook omdat ze worden geleverd met eersteklas installatiesystemen die verkrijgbaar zijn in drie hoogtevarianten. Installatiewerkzaamheden zullen niet veel tijd in beslag nemen, omdat de armaturen voor sanitaire armaturen al zijn geïnstalleerd en tijdens de productie strenge sterktetests ondergaan. Zo zijn de frames voor toiletpotten bestand tegen ladingen tot 400 kilogram.

Beoordelingen over het toilet Gustavsberg

De Gustavsberg-wc-bril kost aanzienlijk minder dan de hierboven beschreven modellen. Het model Nordic 2310 heeft bijvoorbeeld een prijs gelijk aan 10.200 roebel. Deze compacte toiletbril heeft een vloeropstelling en een horizontaal uitlaatsysteem. Kopers willen het indrukwekkende volume van de tank, dat is 6 liter. Onder de mogelijkheden is het noodzakelijk om de halfdrainfunctie te onderscheiden. U bent misschien geïnteresseerd in varianten van dit merk met zijn ongebruikelijke Scandinavische ontwerp en handige technologische oplossing.

Volgens gebruikers wordt in het productieproces speciale aandacht besteed aan oppervlaktebekleding. Het heeft waterafstotende eigenschappen en maakt eenvoudig onderhoud mogelijk. Om dit te doen, moet je geen agressieve chemische reinigingsmiddelen gebruiken. Door een opschortingsmodel te selecteren, kunt u toegang tot het apparaat bieden voor reiniging. De dubbele ontladingsmodus garandeert waterbesparing. Het toilet Gustavsberg heeft een unieke vorm en gladde, gladde lijnen laten geen ophoping van verontreinigingen toe. Dit is een zonde van apparaten gemaakt door de Sovjet-Unie.

Een van de nadelen van gebruikers zijn niet te lage kosten. Maar recentelijk besteedt de fabrikant meer aandacht aan dit probleem. In de markt kunt u vervalsingen vinden, waarvan u de aankoop afkeurt. Gebruikers weigeren soms om het origineel te kopen, omdat niet alle servicecentra verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van dit sanitair. Dit geeft aan dat de zoektocht naar een specialist enige tijd zal moeten doorbrengen.

Als u besluit een Sanita9raquo-toilet te kiezen, moet u zich bewust zijn van de belangrijkste positieve eigenschappen ervan, namelijk dat de fabrikant een van de leiders in zijn vakgebied is. Klanten die deze apparaten meerdere jaren gebruiken, wijzen op enkele van de tekortkomingen, die echter de voordelen overlappen. De apparatuur heeft bijvoorbeeld een anti-spatfunctie, waardoor deze apparaten een stap voor zijn. Gebruikers merken op dat de kit alles bevat wat u nodig heeft, inclusief een tank met een vlotter, een spoelknop en een plastic zitting. Een van de modellen zal ongeveer 2000 roebel moeten betalen, lage kosten betalen voor alle tekortkomingen. Omdat de laatste kopers sporen identificeren, ontstaan ​​tijdens de werking van roestig water.

WC "Sanita9raquo; moet voor aankoop door u worden overwogen. Dit komt door het feit dat sommige consumenten na de aankoop donkere punten op het oppervlak van de schaal vinden. In sommige gevallen wordt de tank met enige verplaatsing geïnstalleerd en werkt de microlift minder lang dan de fabrikant garandeert. Door een witte toiletpot van deze leverancier te kiezen, moet u voorbereid zijn op een slechte doorspoeling. Uiterlijk zien de apparaten er aantrekkelijk uit, is het oppervlak glanzend en biedt de hoes met microlift comfortabel gebruik.

Zeker, je hebt gehoord dat het toilet te koop is Cersanit. Deze sanitaire producten worden in Polen vervaardigd, maar zijn erg populair in Rusland. De fabrikant staat garant voor een uitstekende productkwaliteit. De gemiddelde kosten van deze apparatuur zijn iets hoger dan de hierboven beschreven optie, het is 3.200 roebel. Veel gebruikers benadrukken dat compacte apparaten goed passen in kleine appartementen en worden gekenmerkt door gemak en gebruiksgemak. Als u een wit sanitair armatuur krijgt, is het glazuur sneeuwwit en voelt het aangenaam en soepel aan.

Gieten heeft in de regel geen barsten en gebreken. Als voor u een mintekenknop in één exemplaar wordt gespoeld, is het het beste om een ​​model te kiezen dat aan uw vereisten voldoet. Het toilet Cersanit heeft een micro-lift, waardoor het gemakkelijk is om het deksel te sluiten. Maar sommige gebruikers merken op dat het niet erg goed is.

Toiletpotten "Lux9raquo; hebben veel voordelen, waaronder het is noodzakelijk om geruisloosheid te onderscheiden bij het vullen van de tank met water. Bij een bezoek aan de winkel kunt u zelf een installatie kiezen die de kamer aantrekkelijker maakt. De afvoer zorgt voor een kwalitatieve reiniging van de hele schaal. En wat betreft ontwerp, kunt u zelf een apparaat in wit ontwerp of in een andere kleur kiezen. Het voordeel is beschikbaarheid in termen van kosten en prevalentie op het grondgebied van Rusland. Immers, als u een model van een andere fabrikant kiest, dan is het misschien niet in de verkooppunten. Het leverancierbedrijf geeft al 25 jaar garantie op faience en op de armaturen - 7 jaar lang. Specialisten van dit vakgebied waardeerden de betrouwbaarheid en kwaliteit van de klep zeer.

Als je nog steeds niet hebt besloten welk toilet beter te kiezen is, wordt aanbevolen om recensies te lezen. Ze laten je soms de juiste keuze maken. Sommige gebruikers bijvoorbeeld, zoals apparaten met een verticale of horizontale uitvoer. Hij kan schuin zijn. Apparatuur met een verticale uitlaat is ideaal voor ruimtes waar de rioolbuis naar de vloer gaat. Dit bespaart ruimte. Als u een apparaat met een horizontale uitlaat kiest, kunt u het ook aanpassen aan een verticaal geplaatste rioolbuis.

Het is zinvol over het belangrijke: wat is de beste manier om een ​​toiletpot te kopen voor specifieke gebruiksomstandigheden

De mogelijkheden van moderne technologieën kunnen het traditionele idee van de indeling van een vertrouwde badkamer veranderen. Verschillende ontwerpen van toiletpotten stellen voor de consument een multisyllabisch probleem, dat alleen kan worden opgelost na analyse van het complex van parameters.

De vraag van het grootste belang: welk materiaal de voorkeur heeft voor het toilet

Onbetwiste leiders in deze categorie zijn producten van exclusieve materialen - zoals kunst- of natuursteen, staal. Dergelijke high-tech producten met uitstekende operationele en esthetische eigenschappen zijn alleen beschikbaar voor welgestelde consumenten.

De overgrote meerderheid van de kopers in het bedrijf, wat is beter om een ​​toiletpot te kiezen, gedwongen om een ​​ingegraven compromis op te lossen: geef de voorkeur aan het product van goedkope faience of ongelooflijk praktisch porselein. Naast het bovenstaande, eerste optie voordelen niet langer heeft. Zelfs de technologie met extra stadia van uitgloeien en coaten maakt het niet mogelijk om de hoge porositeit van de faience volledig te elimineren, wat de voorwaarden creëert voor de opeenhoping van verschillende insluitsels en de opeenhoping van onaangename geuren.

Porselein producten zijn beroemd om hun kracht en duurzaamheid. voordelen producten:

 • hebben een aantrekkelijk uiterlijk;
 • Ze hebben een hoge kwaliteit aan oppervlakken, wat aangeeft dat ze het product gemakkelijk kunnen reinigen;
 • gekenmerkt door een lage coëfficiënt van waterabsorptie (weerstand tegen absorptie van vuil en vreemde aromatische moleculen).

Het enige argument bij het beslissen over het probleem, wat is beter om een ​​toiletpot te kopen, niet in het voordeel van porselein kan een enigszins opgeblazen prijs van het product zijn.

Nuances in de constructies van interne vormen

Na het beslissen over het materiaal, is het noodzakelijk om een ​​zorgvuldige analyse van de configuraties van interne vormen te beginnen. Er is drie soorten kommen:

Belleville-structuur veronderstelt licht concaaf horizontaal platform. Het directe doel van de laatste is om te voorkomen dat spatten verschijnen wanneer een bepaalde massa plotseling beweegt.

Deze configuratie wordt echter als onvolmaakt beschouwd vanuit het oogpunt van hygiënische kenmerken: het platform dient als een soort accumulator van verschillende insluitsels. Bovendien veroorzaakt het constant aanwezige water het optreden van praktisch onherstelbare zoutafzettingen.

Geïnteresseerd zijn in die, welk toilet moet ik kiezen?, zou optimaal moeten kijken naar de optimale trechter vorm. Dit type product is om hygiënische redenen het meest gunstig, omdat de massa onmiddellijk wordt getransporteerd naar een met water gevulde mond.

De comfortklasse is hier echter niet hoog: praktisch niets voorkomt de vorming van spatten. Iets beter in dit opzicht zijn dingen in de modificatie met een schuine achterwand.

De meest vooruitstrevende voor vandaag is de zogenaamde luifel kom. Geometrie voldoet aan de eisen van het sanitaire en hygiënische profiel en de gevolgen van het "spateffect" zijn hier minimaal. Het ontwerp is een smalle trechter, waarvoor een kunstmatig gecreëerde bocht van de wand van een speciale vorm. De configuratie wordt vaak de "anti-splash" genoemd.

Classificatie volgens het principe van verbindingsmontage-eenheden: het toilet welke lay-out is beter te kopen voor specifieke omstandigheden

Een onderscheidend kenmerk van elk product van het betreffende profiel is de aanwezigheid een afvoertank. De volgende modellen onderscheiden zich door de manier waarop laatstgenoemde verbinding heeft met het toilet:

Eerste lay-out is moeilijk te installeren en onhandig om te onderhouden. Een keuze maken bij het oplossen van een probleem, wat voor soort configuratie is het beter om een ​​wc-pot te kopen, in de richting van de klasse van afzonderlijke modellen, hebben consumenten de neiging de retro-sfeer na te bootsen.

Gezamenlijke producten meer praktisch en eenvoudig te installeren. Het afvoersysteem is hier veel stiller, maar de afvoersnelheid is een orde van grootte lager. De groep wordt ook vertegenwoordigd door exclusieve hoekmodellen.

De ontwerpen van de toiletpotten zijn ook verdeeld op de lopende band:

Verdieping WC zijn echt een budgetbeslissing. Het product bevindt zich op enige afstand van de muur, irrationeel verwijderd, dus en zonder dat de bescheiden ruimte van de meeste speciaal aangewezen gebouwen. De lay-out blijft erg populair vanwege het gemak van de installatie en het gebruiksgemak van het product.

Het dilemma oplossen, welk toilet uit de assemblageklasse is beter om te kiezen, het moet in gedachten worden gehouden dat wall, addl ontwerp:

 • maximaliseert de werkruimte van het pand;
 • is niet inferieur qua sterkte en betrouwbaarheid voor outdoor-opties;
 • vereist een meer complexe cyclus van installatie- en voorbereidingswerkzaamheden.

De laatste factor wordt verklaard door het feit dat de tank en andere communicaties in het geheim worden geïnstalleerd. Daarom moet het in contact staande verticale vlak vooraf worden voorbereid voor de installatie van de vereiste installatie-elementen.

Hangende toiletpotten zijn aangesloten op een vooraf geïnstalleerd installatiesysteem, waarin ook alle communicatie en een afvoertank zijn gebaseerd. Na de installatie worden de "orgels" van het systeem afgesloten met decoratieve panelen. Een dergelijke configuratie maakt efficiënt gebruik van de toegewezen ruimte en vergemakkelijkt het reinigen van de kamer, omdat het product niet in contact komt met de vloer.

Ontwerp van uitlaatmondstuk

Reflecterende, welk toilet is beter te kopen, vergeet niet een vrij belangrijk kenmerk - vorm van een afvoersysteem. Het bepaalt immers de mogelijkheid om het product onder specifieke bedrijfsomstandigheden te gebruiken. Op deze basis onderscheid het volgende soorten toiletpotten:

 1. Met rechte verticale uitlaat. Kan alleen worden gebruikt wanneer de rioolbuis "op de vloer" vertrekt. Een dergelijk systeem draagt ​​bij aan ruimtebesparing, maar wordt alleen in nieuwe gebouwen gerealiseerd. Pas het apparaat aan voor andere soorten rioolstroming is onmogelijk!
 2. Met rechte horizontale uitlaat. De eigenschap van aanpassing aan dit type is inherent - met behulp van flexibele ribbels kan de afvoer worden omgezet in elke configuratie van het rioleringssysteem;
 3. Met schuine tik. Een dergelijke regeling is wijdverspreid in huizen, constructie die werd uitgevoerd in het tijdperk van de USSR.

om te bepalen wat voor soort toiletstructuur is beter om uit het bovenstaande te kiezen, niet de moeite waard. Hier moet de keuze alleen gebaseerd zijn op de aanleg van riolering. Conversie van een variant naar een andere is ofwel onmogelijk, ofwel zal leiden tot een aanzienlijke verslechtering van de betrouwbaarheid van het ontwerp!

Vrije oriëntatie in dit segment van loodgieterswerk is alleen mogelijk na kennismaking met enkele nuances - zoals:

 • algoritme van afvoer en zijn ontwerp;
 • soorten aandrijvingen van het afvoermechanisme;
 • systeem van water dat in een container wordt geplaatst.

In moderne apparaten twee soorten werking van het afvoermechanisme:

 • cascade of horizontale watervoorziening naar de kom;
 • Circulaire stroming van vloeistof rond de omtrek van het toilet.

De enige gebrek aan horizontaal spoelen - het onvermogen om de hele omtrek van de schaal met de stroom te bedekken, zodat de frequentie van onderhoudscycli van het apparaat toeneemt.

Circulaire afvoer kan zijn zowel direct als gedraaid. De voordelen van deze configuratie omvatten uitstekende reinigingseigenschappen en een veel kleinere amplitude van geluidstrillingen.

redenering met welk afvoersysteem het beter is om een ​​toiletpot te kopen, moet rekening houden met het volgende features ronde flush-opstelling:

 • Het oorspronkelijke schema bevat een groot aantal gaten met een kleine diameter onder de rand, die vanwege de hoge waterhardheid voor een groot deel snel onwerkzaam kunnen worden;
 • de aanwezigheid van plastic inzetstukken onder de rand van het toilet toont alleen de imitatie van een douche-spoeling, waarvan de efficiëntie zelfs onvergelijkbaar is met een eenvoudiger cascadesysteem.

Gezien de verschillende ontwerpen van producten, kan worden vastgesteld dat soorten schijven er zijn twee klassen: drukknop en hendel. Uitzoeken met welk spoelsysteem het beter is om vanuit economisch oogpunt een toiletpot te kiezen, hierbij moet u niet vergeten De meeste knopopties werken in twee modi: leeglopen in een halve tank of volle tank.

Het schema van een set water in een tank kan ook in twee versies worden georganiseerd: de apparatuur bevindt zich in het bovenste deel of in de lagere delen. De conclusie is duidelijk: de lagere vloeistoftoevoer heeft niet het vermogen om hydroentangles te maken en dientengevolge de verschijning van geluid bij het nemen van water te veroorzaken.

Er moet ook worden opgemerkt dat aanvullende technologische oplossingen, gebruikt in dure modellen:

 • stoel met microlift - het deksel, manoeuvreren "sluiten", wordt geremd door een speciaal apparaat dat in de scharnieren is ingebouwd;
 • een verwarmde rand;
 • antibacteriële straling;
 • programmeerbare spoeling.

Verbaasd door het feit, welk type toilet is beter te kopen, moet goed letten op de volgende kenmerken:

 • materiaal (bij voorkeur porselein);
 • het ontwerp van de schaal (meer progressief wordt beschouwd als een vizier - "anti-spat");
 • type onderlinge verbinding van de toiletpot met een tank (afzonderlijk of monoblok) en de voorgestelde installatievariant - de op de vloer gemonteerde en hangende varianten zijn aantrekkelijk en vrij laconiek;
 • de configuratie van het afvoersysteem, waarvan het type wordt bepaald door het schema voor riolering.

Houd bij het kiezen van een toilet ook rekening met het ontwerp van het spoelsysteem. Ondanks de hoge eisen blijft er nog steeds prioriteit over een circulair schema. Het verwarmen van de stoelen zal het comfortabele onderdeel verbeteren, en de optie "microlift" zal als een aangename toevoeging dienen en zal de gebruiker behoeden voor "luide klappen" van het afsluitende deksel.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

abonneren

Aandacht alstublieft! De materialen van de site zijn het intellectuele eigendom van de eigenaar.

Elke publicatie over andere bronnen (inclusief met een actieve link naar de bron) is VERBODEN.

Hoe kies je het juiste toilet in de overvloed aan modellen?

Welke vorm van kom en type wasbak is handiger, welk materiaal is beter en hoe kies je het juiste probleem? Wat zijn de voordelen van scharnierende modellen, wat is een toiletpot en welke interessante functies hebben moderne producten?

Hoewel de persoon niet voor de taak staat om een ​​toilet te kiezen, vermoedt hij niet eens de verscheidenheid van deze sanitaire producten. Constructief ontwerp, komvorm en afvoertype, afmetingen en materialen - dit zijn slechts enkele van de tekens waarmee ze zijn geclassificeerd. Welk toilet is het beste om te kiezen voor de specifieke omstandigheden van uw huis?

Door de methode van installatie, vloer, muur (scharnierend) en insteek toiletpotten. Onder hen zijn hun eigen variëteiten.

Dit product, waarvan het onderste gedeelte op de grond rust, oude modellen vereisen uitholling in de vloeropeningen (nesten), waar de basis van het product wordt verwarmd en vervolgens wordt gecementeerd. Als de vloer van hout is, is het nest onder de basis boven het vloeroppervlak aangebracht, het is gemaakt van gewapend beton of multiplex.

De installatie van dergelijke producten is een moeizaam en tijdrovend proces.. Tegenwoordig biedt de markt van sanitair voornamelijk meer geavanceerde, eenvoudige en eenvoudig te installeren modellen met een voetstuk dat met schroeven aan de vloer is bevestigd.

In modellen van dit type direct achter de kom bevindt zich een plank (eendelig of plug-in), waarop de tank is geïnstalleerd, zijn de afvoergaten van de tank en de behuizing hermetisch afgesloten.

 • neem weinig ruimte in beslag;
 • Maak niet veel lawaai bij het aftappen van het water;
 • zijn zo eenvoudig te installeren als mogelijk.

Compacte toiletpotten zijn het vaakst te vinden op de moderne markt.

In deze modellen De tank is veel hoger geïnstalleerd dan de kom en maakt er verbinding mee met een pijp.

Het grote voordeel van dergelijke modellen - het creëren van een sterke waterstroom door het versnellen van de stroming bij het vallen van een hoogte. Nadelen - ze zijn moeilijker te monteren en ze zijn luidruchtiger.

Tegenwoordig worden producten met een hoge suspensie in kleine hoeveelheden geproduceerd, soms worden ze genoemd retro-modellen, speciaal gestileerd onder de oudheid. Dit zijn vrij dure designerproducten voor een amateur. Af en toe vindt men in de winkels en budgetmodellen van het Sovjetmodel de meeste van hen worden gekenmerkt door lage kwaliteit van de fittingen, de tank.

Als de toiletpotten met een aparte tank geleidelijk in het verleden verdwijnen, zijn de monolieten de nieuwste ontwikkeling, een nieuwigheid die nog niet overal op de markt verkrijgbaar is. In hen de kom en de tank worden gecombineerd, dankzij het onopvallende ontwerp zijn deze modellen de optimale oplossing voor kinderen en mensen met een handicap.

De verdiensten van monolieten zijn onder andere:

 • compact formaat, minimale ruimte:
 • eenvoud van zorg door het ontbreken van gewrichten, scheuren, hoeken, waar vuil verstopt raakt;
 • bescherming tegen lekken, vanwege het feit dat er geen verbindingen zijn;
 • vermindering van het waterverbruik (mogelijkheid van volledige of gedeeltelijke ontlading);
 • onmogelijkheid om de kom te overlopen.

Scharnierende modellen De basis ontbreekt, de beker is aan de muur bevestigd met behulp van een speciaal installatiesysteem (frame van stijf staal), en het gehele afvoersysteem met de tank is verborgen in de valse wand.

Tanks hangende toiletpotten zijn gemaakt van plastic, ze verschillen kleine breedte en diepte, uitgerust met een drukknopdrainagesysteem, wordt het paneel met de knop buiten door het raam in de valse wand weergegeven. In de meeste modellen kunt u de hoeveelheid gedraineerd water doseren.

 • een beetje ruimte innemen, dit is een bijzonder goede oplossing als er een nis in de muur is;
 • Slecht toegankelijke plaatsen voor reiniging zijn verborgen;
 • kijk de meest esthetische, niet bederven het ontwerp;
 • lozing van water gaat gepaard met minimaal geluid;
 • ondanks duidelijke broosheid, weerstaan ​​aanzienlijke belastingen.

Het grootste nadeel van gemonteerde modellen is de complexiteit van de installatie, voor de implementatie ervan, zal vrijwel zeker specialisten moeten worden aangetrokken.

Er zijn ook gebouwd (ladders, pariëtale) van het voorwerp, ook met een verborgen afvoersysteem kunnen ze zowel scharnierend als staand zijn. Lees meer over wat voor soort toilethanger met de installatie beter te kiezen is.

Insteek, of Turkse toiletpotten, het zijn de kommen van Genua, zijn bekend bij elke bezoeker van openbare toiletten. Ze hebben geen fundament, hun schaal, meestal een groot oppervlak, is op een verhoging boven de vloer gemonteerd.

Voor openbare plaatsen met een hoge verkeerscapaciteit is dit de optimale oplossing:

 • kommen zijn bestand tegen een aanzienlijke belasting;
 • het meest hygiënisch, omdat ze niet gaan zitten.

In appartementen worden dergelijke modellen extreem zelden gebruikt, maar in particuliere woningen zijn af en toe gemonteerde vloerbekers kleiner dan in openbare toiletten. Ze zijn uitgerust om niet met een tank te worden leeggemaakt, maar met een spoelkanteling met grote diameter, waardoor een aanzienlijke waterdruk wordt gecreëerd.

Een ander criterium is het type afvoer (vrijgave, verbinding met rioolwater). Bij het kiezen van een toiletpot voor de ontladingsparameters moet men uitgaan vanaf de locatie van de hals van de rioolstijgbuis, de organisatie van de afvoeropening.

Deze configuratie is geschikt voor aansluiting op een rioolbuis die parallel loopt aan de vloer in de muur. deze Het systeem is voornamelijk te vinden in nieuwe woningen, gebouwd in het post-Sovjettijdperk en voldoet aan de Europese normen.

Modellen met horizontale afvoer voornamelijk geproduceerd in Zweden en Finland. Met behulp van de adapters is het mogelijk om verbinding te maken met een rioolbuis op elk niveau.

De hoek tussen deze uitlaat en de vloer is 30-45⁰, het is verbonden met een pijp die schuin in de wand steekt. Dit rioleringssysteem wordt voornamelijk gevonden in de Chroesjtsjov en huizen in het Brezhnev-tijdperk, en producten met een dergelijke gootsteen zijn te vinden onder de producten van binnenlandse producenten.

Producten met een verticale uitlaat Gemonteerd op een steil ontsnappende vloer van de buis, meestal zijn ze in de vraag in huizen van oud gebouw, stalinkas, en ook in moderne particuliere huizen. Met deze vorm van uitvoer kunt u het product dicht bij de muur plaatsen, als de afmetingen correct zijn gekozen.

Vario Edition is de meest moderne oplossing, universeel model. Het ziet eruit als een horizontaal, maar veel korter, met behulp van adapters van verschillende configuraties, kunt u een verbinding maken met elke stijgleiding.

Van de vorm van de kom hangt grotendeels af van het comfort van gebruik en hygiëne, gemak van zorg.

De kom heeft een kom horizontaal platform of plank. Dit model wordt beschouwd als een overblijfsel uit de Sovjettijd, zoals praktisch niet produceren in het buitenland.

 • dit is de eerste keus van een toilet zonder spray, er zit praktisch geen plons in;
 • het is gemakkelijk om een ​​willekeurig neergezet object te krijgen, als het precies op het platform valt en niet meteen in de afvoer terechtkwam.
 • lage hygiëne - op de plank is alles wat in de kom valt vertraagd, niet alleen per ongeluk, maar ook vanwege het beoogde doel, en water wast niet altijd deze afzettingen af, een borstel is nodig;
 • de plank is constant bedekt met water, hierdoor vormt het een kalkhoudende afzetting, die moeilijk te reinigen is - water laat geen toepassing van een reinigingsmiddel op het oppervlak toe.

Het tegenovergestelde van de kom, kom met een steile afdaling, bijna verticale muren en een gat in het midden. Het wordt vaak gevonden in de modellen van geïmporteerd sanitair. Heeft zijn voor- en nadelen:

 • waardigheid - maximaal hygiënisch, de producten van vitale activiteit vliegen naar beneden zonder te stoppen;
 • minus - waarneembare spray, hoewel de fabrikanten werken aan het opzetten van een anti-spill-systeem.

Canopy bowl - tussenvariant tussen schotel en trechtervormig. Het heeft een helling, maar niet steil, maar wel glad. Het combineert de sterke punten van de vorige modellen, het is hygiënisch, gemakkelijk schoon te maken en er worden tijdens het gebruik geen intense spatten gevormd.

Gouden toiletpotten, een symbool van luxe, rijkdom en tegelijkertijd gedachteloos afval, bestaan ​​in de natuur, maar hun serieproductie is natuurlijk niet vastgesteld. Maar je kunt vinden in de verkoop van producten uit een aantal andere materialen - keramiek, metaal, polymeren, steen, budget en elite-opties.

Voor de fabricage van sanitair wordt een speciale faience gebruikt: sanitair. Dit is het budget en de meest gebruikelijke optie, het kan 30-40 jaar duren.

Sanfayans heeft een poreuze structuur die vermindert de hygiëne en zorgt voor, het materiaal absorbeert ook sterk onaangename geuren. Onlangs is de productie van sanitair vastgesteld met het gebruik van nieuwe roosteringstechnologieën die de porositeit verminderen en de prestatiekenmerken van dit populaire materiaal vergroten.

Porselein - meer van hoge kwaliteit, duurzaam en duurzaam, in vergelijking met faience, materiaal. Porseleinproducten gaan 50-60 jaar mee, vervuiling en geuren worden niet zo in de structuur gegeten, maar deze aankoop kost meer.

Er worden stalen toiletten gebruikt in treinen, in openbare toiletten, zelfgemaakte kommen gemaakt van blad verzinkt staal zijn gemaakt voor landelijke toiletten. De kommen van Genua, die in privé-huizen zijn geïnstalleerd, zijn gemaakt van geëmailleerd gietijzer of roestvrij staal:

 • gietijzer vrij broos, het bedekken van zijn glazuur is van korte duur, en een aanzienlijke massa compliceert de installatie.
 • stalen kommen sterker, duurzamer.

Samen met de producten van het middelste prijssegment voor openbare toiletten geproduceerde elite-modellen met origineel ontwerp, erg duur.

Plastic toiletten - de beste optie voor een droge kast, welke kan worden gebruikt in een landhuis. Lichtgewicht, minimale druk op de basis, eenvoudige installatie en demontage - hun waardigheid.

De nadelen zijn lage sterkte, Kwetsbaarheid voor mechanische invloeden, schurende reinigingsmiddelen en temperatuurschommelingen.

Kunststeen is een polymeer materiaal dat de uiterlijke aantrekkingskracht van natuursteen combineert met de beste kanten van kunststof. Het is inherent aan:

 • hoge sterkte, weerstand tegen mechanische spanning, duurzaamheid;
 • relatief licht gewicht;
 • De niet-poreuze structuur die hygiëne veroorzaakt (kunststeen absorbeert geen geuren, gemakkelijk te reinigen van verontreinigingen);
 • meer betaalbare prijs dan die van natuursteen.

De toiletpotten kunnen gemaakt zijn van natuurlijk marmer, het polijsten geeft het oppervlak van het marmer een gladheid, waardoor het de vervuiling niet behoudt en de microben vermenigvuldigt. Dit is het zeer dure, elite-versie met een toonbare uitstraling.

Zwaargewicht, complexe installatie, kwetsbaarheid zijn nadelen van dergelijke producten, samen met een hoge prijs.

Hoe de juiste toiletpot kiezen voor een huis in grootte? De maten van binnenlandse producten komen overeen met GOST's, die enigszins afwijken van de Europese normen. De afmetingen zijn afhankelijk van de afwezigheid van een stevige plank, van de bestemming (volwassene of kind) en van de installatiefuncties.

 1. Zonder plank: 33-46 cm lengte, 36 breedte, 35-40 hoogte. (Het voorpaneel is afzonderlijk geïnstalleerd en er moet bovendien rekening worden gehouden met de afmetingen).
 2. Met plank: vanaf 60,5 cm lang, 34 in de breedte, in 32-37 in de hoogte.
 3. kind: 28-40.5 lengte, 21-29 breedte, 13-33.5 hoogte.
 4. vals: 48-70 cm lengte (inclusief het verborgen gedeelte), 35,5-37 breedte, 35-39,5 - hoogte.
 5. import: van 60,5 cm lang, tot 36 breedte, tot 40 hoogte.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met de dimensies van mensen die het zullen gebruiken, evenals vrije ruimte op het toilet. Het is belangrijk dat vanaf de voorkant van de toiletpot tot de deuren van het toilet er minimaal 60-65 cm is, er was ook voldoende ruimte aan de zijkanten, vanaf 35 cm aan elke kant.

Hoe een toilet kiezen zodat het goed spoelt, en zonder spray, en in het algemeen handig is? Fabrikanten zijn constant bezig om hun producten te verbeteren, waarmee ze komen verschillende "bruikbaarheid".

 1. Afval waterbesparing: een dubbele knop voor halve of volledige drainage, evenals een push / stop-systeem, waarmee u het spoelen kunt stoppen door nogmaals op de knop te drukken.
 2. Contactloos spoelingssysteem, bestuurd door sensoren. Maximaal hygiënisch en handig voor vergeetachtige mensen.
 3. Systeem "Antivsplesk" wordt geleverd door een reeks maatregelen: een goed doordachte geometrie van de kom, verplaatsing van de trechter vanuit het midden, verlagen van het waterniveau in de gootsteen en andere. Helaas, 90% van de verklaringen van producenten en verkopers over de aanwezigheid in het toilet van dit systeem - een banale "echtscheiding voor geld".
 4. Antibacteriële en vuilafstotende coating binnenkant.
 5. Bidet-functie (Wegspoelen).

En er zijn producten met verwarmde stoelen, met muziek, met een droger en zelfs het uitvoeren van urinetests. Er zou geld en een verlangen zijn om voor al deze trucs te betalen.

Er zijn een aantal parameters waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. Doorspoelen systeem:
  • verticaal - het water stroomt in een rechte lijn en het baadt alleen de achterwand van de toiletpot, terwijl de spray het hele oppervlak raakt, en het moet constant worden gewassen om onaangename geuren te verwijderen;
  • circulaire - een meer perfect systeem, drainageopeningen bevinden zich langs de gehele omtrek van de kom, het gehele oppervlak wordt gelijkmatig gewassen en spiraalvormige wikkeling van de stroom zorgt voor de beste reiniging;
  • met interne sifon - Effectief spoelen wordt bereikt door een combinatie van een stroom die van boven valt en stuwkracht van onderaf.
 2. Watertoevoer naar de tank. De watertoevoerslang kan worden aangesloten op de boven- of onderkant van de tank, de tweede optie heeft minder ruis.
 3. vorm. Naast de gebruikelijke afgeronde vormen zijn er rechthoekige. Ze zien er origineler uit, maar je moet ervoor zorgen dat het comfortabel is om op te zitten.
 4. plaats. Een interessante oplossing - compacte hoekproducten, ze nemen een beetje ruimte in beslag, terwijl ze meer indrukwekkende afmetingen hebben dan traditionele.

Dus hoe je de juiste hoogwaardige toiletpot kiest met het optimale drainagesysteem - bekijk de video met advies van een specialist:

Bij het kiezen van een toiletpot er zijn veel criteria om te overwegen. Voor een appartement in Chroesjtsjov met een gesloten toilet of in een nieuw gebouw, een eigen huis, een zomerhuisje toilet, zijn verschillende modellen geschikt.

Als het appartement wordt gereviseerd, is het zinvol om te sleutelen aan de installatie van gemonteerde of gemonteerde producten. Het uitlaatsysteem moet overeenkomen met het type rioolstijgbuis, en alleen de Vario-uitlaat is universeel en geschikt voor alle omstandigheden.

Bij het kiezen van een materiaal moet rekening worden gehouden met de gebruiksvoorwaarden. Een belangrijk aspect zijn de financiële mogelijkheden. De meest budgetvriendelijke optie is een compact toilet in huishoudelijke faience met een minimale set functies.

Ingevoerd loodgieterswerk, monolithische producten, modellen met installatie, evenals een exclusieve retro-stijl kost veel meer, en Extra gemakken kosten extra geld.

Geen gerelateerde berichten.

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Moskou, 1-straat Yamskogo Field, 9/13 +7 (499) 322-91-67

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

31 − = 23