Wat voor soort kettingzaag te kopen voor het oogsten van brandhout

Contents

De beste kettingzaag voor huis en huis

In het begin van de vorige eeuw was het proces van het kappen van het bos een moeilijk en tijdrovend proces, maar in de jaren 1920 werden de eerste kettingzagen geproduceerd. Sindsdien is er geen technische vooruitgang geboekt en zijn er tot op heden veel verschillende modellen. Dat u een goede kettingzaag kon kiezen, in kwaliteit en betrouwbaarheid die niet onderdoen voor professionele analogen, we hebben een beoordeling gemaakt van de beste kettingzaag voor een zomerresidentie en thuis, waaronder de meest diverse modellen van populaire fabrikanten van deze categorie producten.

Basiskeuze van kettingzagen

Voordat u kettingzagen gaat kopen, moet u beslissen waarvoor u deze tool gaat gebruiken. Het is geen geheim dat de kosten van dit type instrument de totaliteit van factoren als macht, duur van het werk, dat wil zeggen klasse, bepaalt. Moderne kettingzagen zijn onderverdeeld in drie hoofdklassen:

 1. Huishouden. Dergelijke zagen zijn geweldig voor het werken in de tuin en eenvoudige reparaties.
 2. Semi-professioneel worden gebruikt voor meer complexe klussen, inclusief constructie.
 3. Professionele zagen - de krachtigste en betrouwbaarste kettingzagen, zijn bedoeld voor het industrieel kappen van hout.

De prestaties van een kettingzaag zijn rechtstreeks afhankelijk van de kracht van de motor. Het maximale vermogen voor dit door een benzinemotor aangedreven gereedschap bereikt 7 kW, wat overeenkomt met 9 pk. Dergelijke zagen worden gebruikt bij het loggen. De kracht van huishoudelijke apparaten is niet groter dan 2,5 pk, semiprofessionele apparaten worden geproduceerd met motoren tot 3,5 pk en professionele motoren hebben een vermogen van maximaal 6 pk.

De laagste weegt huishoudelijke apparaten met laag vermogen. Het vergroten van de kracht van de zaag brengt in de regel een toename van de massa van het gereedschap met zich mee. Het gemiddelde gewicht van benzine kettingzagen varieert van 3 tot 6 kg.

Een bijkomend aspect bij het kiezen van een door benzine aangedreven gereedschap is de kosteneffectiviteit ervan. Huishoudelijke producten zijn de meest economische, professionele, in tegendeel, meer vraatzuchtig. De capaciteit van de kettingzaag wordt traditioneel berekend voor 40 minuten. werk, dus hoe meer brandstoftanks het model heeft, hoe groter het brandstofverbruik.

Aanvullende selectiecriteria voor kettingzagen

Tot extra, maar belangrijk bij het werken met kettingzeepjes "kleinigheden", behoren:

 • Anti-vibratiesysteem. Zijn aanwezigheid is noodzakelijk wanneer hij lange tijd met de tool werkt.
 • Het luchtfilter. Bescherming tegen vervuiling door stof zorgt voor langer werken zonder de noodzaak van vroege reparaties.
 • Een betrouwbare rem is een belangrijk criterium voor de veiligheid van het gereedschap. Afhankelijk van de fabrikant kunnen ze worden uitgerust met een anti-vibratie- en anti-terugloopblokkeersysteem, de zogenaamde traagheidsrem.
 • De lengte van de band bepaalt de lengte van de snede. Vergeet bij het selecteren van een gereedschap niet dat de lineaire afmeting van de band consistent moet zijn met de kracht van de zaag.
 • Lange banden op units met laag vermogen zullen snel uitvallen.

We zullen de kettingzagen van elke klasse beoordelen en een beoordeling maken van de beste, volgens de meningen van gebruikers, modellen.

Beste goedkope kettingzagen (tot 10000 roebel)

Zagen huishoudseries - de meest voorkomende klasse, met een minimum aan functionaliteit, maar perfect geschikt voor werk in het land, in de tuin en voor kleine bouwwerkzaamheden. Bovendien zijn ze vanwege de kleine (van 400 tot 1000 uur) bronnen, compactheid en laag gewicht relatief goedkoop. Als u op zoek bent naar een hulpmiddel voor huishoudelijke behoeften, dan is een huishoudzaag de beste in de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Het Chinese model van de Husqvarna kettingzaag, vervaardigd onder het merk Partner P340S, behoort tot de instrumenten van de huishoudelijke klasse en is bedoeld voor kortdurende tuin- en constructiewerkzaamheden, houtkap. Deze budget benzinezaag is ergonomisch en handig in gebruik. Uitgerust met een betrouwbaar remsysteem, heeft een laag niveau van trillingen en geluid, dat zelden wordt gevonden in instrumenten van deze klasse, zich onderscheidt door hoogwaardige componenten en goede montage van onderdelen.

 • een pomp voor het tanken verbetert de start van de motor aanzienlijk, vooral in het koude seizoen;
 • lichtgewicht;
 • anti-vibratiesysteem vermindert de belasting van de handen van de bestuurder;
 • klein verbruik van stookolie-mengsel.
 • veeleisend aan de kwaliteit van brandstof en olie;
 • Er is geen venster voor visuele controle van de resterende olie en brandstof;
 • er is een mogelijkheid om de bevestigingen van het inlaatspruitstuk tijdens bedrijf spontaan los te schroeven.

Goedkoop, maar goede kettingzaag Echo CS-353ES-14 - een uitstekende zaag voor de voorbereiding van brandhout in het land of thuis, het afsnijden van kleine bomen. De aanwezigheid van carburateurverwarming maakt het gebruik van Echo CS-353ES-14 in de winter mogelijk. Stalen veren en rubberen schokdempers, die zijn uitgerust met dit model, verminderen de vibratie tijdens het gebruik aanzienlijk. Het gebruik van geavanceerde Japanse technologie stelt u in staat om het maximale gebruikscomfort en hoge prestaties te combineren. Hoewel het wordt geproduceerd in China.

 • ergonomisch ontwerp;
 • de beste in zijn klasse;
 • gemakkelijke en snelle start;
 • Door de aanwezigheid van een luchtzuiveringssysteem G-Force kunt u het luchtfilter minder vaak reinigen.
 • ongemak tanken;
 • gebrek aan raambesturing van de rest van brandstof en olie.

Kettingzaag Makita EA3202S-40 - een handige kettingzaag, behorend tot het segment van huishoudelijke apparaten, heeft een cilinderinhoud van 1,81 pk. Door elektronische ontsteking en primer is het gemakkelijk om te starten. Dit model heeft een actief trillingsdempingssysteem, een SafetyMatic kettingrem en een verstelbare oliepomp. In tegenstelling tot eerdere modellen van deze fabrikant, bijna geen klachten van gebruikers. Van de beschouwde huishoudelijke zagen is Makita EA3203S-40 een van de beste zagen in de beoordeling. Hoewel Makita en erkend als het beste bedrijf - de fabrikant van elektrisch gereedschap, zijn ook benzinegereedschappen van dit merk de aandacht waard.

 • lichtgewicht, gemakkelijk begin;
 • handige kettinglift;
 • laag geluidsniveau tijdens bedrijf;
 • grote hoeveelheid brandstoftank;
 • mogelijkheid om de olietoevoer naar de zaagketting aan te passen;
 • in zijn klasse is de beste in de verhouding prijs en kwaliteit.
 • een nadeel, volgens gebruikers, een is een gevoelige startknop, maar het is meer een kwestie van gewoonte.

De beste semi-professionele kettingzagen

Kettingzagen van de semi-professionele of boerentent behoren tot meer serieuze gereedschappen. Met een gemiddeld vermogen en een hogere motorhulpbron zijn modellen van deze klasse geschikt voor gebruik tot 5 uur per dag, maar met aanzienlijke bedrijfsonderbrekingen. Een goede semi-professionele zaag zal een onmisbare assistent zijn in het beheer van persoonlijke dochtermaatschappij of landbouw. Het oogsten van brandhout voor het winterseizoen, constructie en reparatiewerkzaamheden, het schoonmaken van de site van oude bomen - met dit alles perfect kettingzagen van deze klasse.

De gemakkelijkste zaag in de beoordeling Echo CS-260TES-10 is ontworpen om met elke soort hout te werken. Deze kettingzaag is licht en comfortabel, weegt slechts 2,9 kg, een speciale coating van de behuizing verhoogt de duurzaamheid. Door zijn geringe gewicht, zagen, kan het op grote hoogte worden gebruikt en veilig het noodzakelijke werk met één hand uitvoeren. Met elektronische ontsteking en een licht startsysteem kunt u onder alle omstandigheden werken. De oliepomp is gemaakt volgens een professioneel schema en biedt alleen smering aan de zaagketting tijdens het zaagproces. Met het motorvermogen kunt u een langere band installeren.

 • lichtgewicht;
 • klein formaat;
 • gemakkelijke start;
 • betrouwbaarheid in werk;
 • geschikt voor bediening met één hand.
 • monitoring van feedback van klanten over de klachten van dit model werd niet gevonden.

Een van de beste semi-professionele zagen voor alle doeleinden van de Oleo-Mac 941 C-16 biedt maximale prestaties op het werk. Dankzij de drie-nok koppeling, verchroomde zuiger, evenals de krukas en de verbindingsstang van gesmeed staal, heeft de kettingzaag een hoge betrouwbaarheid en eigenschappen die hem dichter bij de klasse van professionele zagen brengen. Eenvoudig opstarten door magneto met elektronische besturing, en een automatische oliepomp zorgt voor een nulolieverbruik bij stationair draaien. Volgens de eigenaren is dit een kwaliteits-, duurzame en comfortabele kettingzaag.

 • krachtige tweetaktmotor;
 • gemakkelijke start in alle weersomstandigheden;
 • betrouwbaarheid;
 • gebruiksgemak.
 • hoog geluidsniveau;
 • ongemak van de opstelling van de kettingspanner.

Husqvarna-zagen worden met recht beschouwd als een van de beste. Kettingzaag Husqvarna 450E is geen uitzondering. Betrouwbaarheid en kwaliteit leidt tot het aantal van de beste semi-professionele zagen. Met een kleine massa heeft een redelijk krachtige motor 3,2 pk. Een ergonomische handgreep, snelle toegang tot het filter en een bougie (cilinderdeksel bevestigd met grendels), brandstofniveau-indicatie en markering voor de richting van het kappen van bomen maken het voor de gebruiker veel gemakkelijker om met Husqvarna 450e te werken.

 • eenvoudig opstarten, zelfs na lange perioden van inactiviteit;
 • betrouwbaarheid van componenten;
 • efficiency;
 • goede gangreserve.

De leidende positie van semi-professionele zagen is de meest populaire kettingzaag in de beoordeling - Stihl MS 260. Door zijn veelzijdigheid, kracht en duurzaamheid geniet hij de welverdiende populariteit van houthakkers en aannemers. Geschikt voor zowel vellen als bouwwerkzaamheden. Met een relatief klein gewicht heeft het een goede gangreserve, waardoor het overdag onder alle omstandigheden kan worden gebruikt. Hij is uitgerust met banden van 37 en 40 cm lang, maar dankzij zijn kracht kunt u lange banden plaatsen tot 50 cm.

 • gemak van lancering;
 • laag trillingsniveau;
 • hoge kwaliteit van ketting en banden;
 • eenvoudig onderhoud en reiniging.

De beste professionele kettingzagen

Professionele klasse zagen worden gebruikt voor continu gebruik gedurende een lange tijd, hebben een hoge productiviteit en betrouwbaarheid. Het vermogen van deze tool om gedurende vele jaren 8 uur per dag te werken, wordt bereikt door het gebruik bij de vervaardiging van duurzame, slijtvaste materialen. Dergelijke zagen zijn in de eerste plaats bedoeld om bossen op industriële schaal te vellen, maar ze worden ook gebruikt in de bouw en inkoop van brandhout in grote volumes.

De professionele zagen Husqvarna 395XP wordt gebruikt voor het zagen van hardhout. Heeft een redelijk hoge prestatie en heeft een kracht van 7,1 liter met een klein gewicht voor een gereedschap van deze klasse. Hoog motorkoppel zorgt voor zuinig brandstofverbruik. Het model is uitgerust met een uitstekend anti-vibratiesysteem, eenvoudige start en snelstartfunctie en een centrifugaal luchtzuiveringssysteem. Voor continu gebruik is de zaag voorzien van een ergonomische handgreep die bij het beladen uw handen niet vermoeit.

 • verstelbare oliepomp;
 • Een robuust carter van magnesium en aluminiumlegering;
 • snel losmakende bevestiging van het luchtfilter;
 • hoog vermogen.
 • hoog geluidsniveau, zonder koptelefoon is het gewoon onmogelijk om te werken.

Kettingzaag Stihl MS 661-28 is ontworpen voor extreme belastingen tijdens het werken, heeft hoge prestaties en vermogen. Dit is het beste model voor het oogsten van groot formaat hout. Dit model is uitgerust met "onaantastbare" moeren voor het vastzetten van de kettingwielafdekking, wat erg belangrijk is bij het werken in het bos. Het anti-vibratiesysteem is redelijk goed, de zaag veroorzaakt geen belasting op het lichaam. De aanwezigheid van een compensator zorgt voor de economie en het constant vermogen van de unit. De carburateur is verwarmd en heeft een schakelaar in de modus winter / zomer.

 • kracht en hoge prestaties;
 • gemakkelijke start;
 • eenhendelbediening geeft comfort tijdens het werken;
 • effectief anti-vibratiesysteem.
 • hoge prijs in vergelijking met concurrenten.

Kettingzaagmachine van de Italiaanse fabrikant EFCO MT 8200 is perfect voor werkzaamheden aan houtkap en bouwplaatsen, maar ook voor eigenaren van landhuizen. Het model is uitgerust met een decompressor, waardoor zelfs een beginner de lancering van de kettingzaag aankan. De bedieningselementen bevinden zich handig op de handgreep van de zaag. Door de originele elektronische spoel is de koeling van het mechanisme verbeterd. Een lichtgewicht en anti-vibratiesysteem zorgt voor een comfortabele bediening.

 • gemakkelijke start;
 • gemakkelijk beheer;
 • betrouwbaarheid en duurzaamheid.

We raden aan om een ​​interessante video te bekijken over het kiezen van de juiste tool!

We hopen dat onze beoordeling van de beste modellen kettingzagen voor het huis en de villa in 2017 u zal helpen beslissen welke tool u moet kiezen voor uw taken. In deze categorie benzinetools werden onze experts bij het selecteren van apparaten geleid door parameters als betrouwbaarheid in werk, bouwkwaliteit, functionaliteit en vooral gebruikersrecensies die al de mogelijkheid hadden om de kwaliteit van elke gepresenteerde kettingzaag in de beoordeling te beoordelen.

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Alle materialen van de site Expert-Kachestva.ru zijn speciaal geschreven voor deze webresource en zijn het intellectuele eigendom van de sitebeheerder. De publicatie van het sitemateriaal op uw site is alleen mogelijk als u een volledige actieve link naar de bron opgeeft. Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met de voorwaarden. Sitegebruiksovereenkomst

De betrouwbaarheid van de informatie en resultaten van de beoordeling is subjectief en vormt geen reclame.

5 beste kettingzagen door feedback van klanten in 2017

Kies een goede tool is niet eenvoudig. Vandaag hebben de experts van ThisDom besloten om te begrijpen welke kettingzaag beter is, of er meer modellen op de markt zijn dan de vereisten voor deze tool?

Wat zijn kettingzagen en welk merk moet je kiezen?

Kettingzaag (power saw) is een handmatige kettingzaag met een verbrandingsmotor, meestal tweeslag.

De kettingzaag bestaat uit:

BELANGRIJK! In moderne kettingzagen wordt de eencilinder tweetakt carburateurmotor als motor gebruikt. Het heeft een maximale snelheid van 13.500 tpm, wat automatisch hoge eisen stelt aan de olie die aan het brandstofmengsel wordt toegevoegd.

 • Koppelingen koppelen;
 • ontstekingssystemen;
 • carburator;
 • brandstofsysteem;
 • luchtzuiveringssystemen;
 • een starter;
 • banden;
 • chain;
 • kettingremmen;
 • kettingspanmechanisme;
 • kettingsmeersystemen.

Typen, kenmerken en belangrijke functies

Hulpmiddelen met een laag vermogen met minimale functionaliteit. Ze zijn comfortabel, licht in gewicht en zijn ontworpen voor 20 uur gebruik per maand.

Gebruikt voor reparatie- en constructiewerk, ze worden gebruikt voor het kappen van bomen.

Met hoog vermogen (>2,5 kW) en een breed scala aan functies. Ze worden gebruikt als een zaag. Zonder pauze 8 uur werken. De resource varieert van 1300 tot 2000 uur.

Gebruikt om de kronen van bomen te verzorgen. Compact en licht. Het structurele kenmerk - de locatie van het handvat is niet achter, en onder de rechterhand - van boven, net boven het zwaartepunt.

BELANGRIJK! Het belangrijkste technische kenmerk van de kettingzaag is vermogen, dat varieert van 1,5 kW tot 7 kW.

Meestal in amateur-kettingzagen. Het voordeel is dat er geen "terugslag" is.

Bij werken op hoogte.

Met vervangbare koppen

Voor krachtige professionele kettingzagen, functioneert dagelijks gedurende 8-10 uur.

Zaagsets onderscheiden zich door hun lengte. Een lange band is meer geschikt voor het maaien van grote bomen; Short heeft een hogere snelheid, daarom is het geschikt voor het oogsten van brandhout, verwerkingspanelen, het snijden van knopen of kleine bomen.

De ketenstap kan zijn:

 • 0,325 inch voor amateur-zaagmachines met laag vermogen. Gekenmerkt door verminderde trillingen;
 • 3/8 inch en 0,440 inch zijn geïnstalleerd op krachtige kettingzagen: professioneel en semi-professioneel.

BELANGRIJK! Werken met een kettingzaag is altijd een risico en een verhoogd gevaar. We adviseren u om de elementaire regels en beschermingsmaatregelen niet te negeren.

Backstop-bescherming

Gerealiseerd hetzij in de vorm van een paneel of een speciale rem (meestal) met een scherpe sprong kettingzaag mes tijdens bedrijf tegengaat in de richting van de bediener.

Bescherming tegen trillingen

Het wordt gerealiseerd met behulp van rubberen pakkingen tussen de zaag en het handvat. De optie is belangrijk als u meerdere uren per dag met een kettingzaag werkt, wat gewrichtsaandoeningen kan veroorzaken.

Laten we vergelijken wat beter is - een kettingzaag of een elektrische zaag? Onderscheidende kenmerken:

Afbeelding 1 - Makita UC3530A elektrische kettingzaag

 1. een elektrische zaag is het beter om een ​​boom te zagen en dunne planken te zagen, waardoor de snede glad en gelijkmatig verloopt;
 2. produceren een minimum aan trillingen en weinig ruis;
 3. eenvoudig in gebruik;
 4. veel goedkoper.
 1. aangedreven door elektriciteit, verplichte aansluiting op het elektriciteitsnet;
 2. wanneer de elektrische zaag actief beweegt, moet u het snoer volgen zodat het niet verstrikt raakt onder uw voeten en niet onder de werkende ketting van de zaag valt;
 3. Het kan alleen worden gebruikt in gunstige weersomstandigheden.
 1. autonomie;
 2. kan bij elk weertype worden gebruikt, maar bij strenge vorst kan niet worden gestart.
 1. het is noodzakelijk om de smering van de motor te controleren.

Nuances bij het werken met een kettingzaag

De carburateur maakt deel uit van de motor, die verantwoordelijk is voor het mengen van zuurstof en brandstof in de juiste verhoudingen. Het overtreden van verhoudingen leidt tot overconsumptie van brandstof of tot slechte motorprestaties. De carburateuropstelling in alle zagen is hetzelfde, de Russische zijn geen uitzondering. Maar de Chinezen zijn anders georganiseerd.

Of u de rpm correct heeft aangepast, de controle toont:

 1. druk voorzichtig op het gaspedaal;
 2. als het motortoerental onmiddellijk tot max wordt verhoogd, werkt het normaal bij acceleratie.
 • En welke beurten zouden er moeten zijn?

Het maximum is van 2800 tot 15000. Als er iets verkeerd is gegaan, draait u de schroef L 1/8 slag tegen de klok in. Het maximale aantal omwentelingen per minuut is 11500-15000. Bij een hogere snelheid is het ontstekingsproces verstoord.

 • Wat voor soort compressie moet een benzinemotor hebben?

Normale compressie is 8-12 atmosfeer (0,8-1,2 MPa). Beneden 8 en geeft de motor niet het benodigde vermogen, maar voor een stabiele werking van het gereedschap is het koppel niet voldoende.

Kaarsen verschillen in geometrische parameters van het lichaam, diameter, draadlengte.

BELANGRIJK! Om kaarsen te verwijderen, gebruikt u een kaarsensleutel, inkomende, meestal in de levering met een kettingzaag.

Goedkope kettingzagen: welke bedrijven kiezen voor de tool?

Meestal wordt bij het kopen van kettingzagen voor de thuisbudgetopties rekening gehouden. Een goedkoop model kan worden gekozen bij de bekende fabrikanten - Makita, Husqvarna. Onder de modellen Bosch en Partner is er zeker een goedkope.

Negeer de binnenlandse fabrikant niet: Corvette en Interskol zijn niet van minderwaardige kwaliteit voor buitenlandse merken.

BELANGRIJK! Besteed aandacht aan Hyundai (Zuid-Korea) en Huter (Duitsland).

De Oeral, voor het eerst geproduceerd in 1935, kan vandaag worden gekocht. Aanvankelijk stond ze op de technische uitrusting van het leger. Urals -2 is een verbeterd model en 80% van het kappen in het land wordt nog steeds uitgevoerd met de toepassing ervan.

Gewicht - 11,7 kg, kettingsteek - 0, 404 inches; de groefbreedte is 1,6 mm, het totale aantal kettingschakels is 64.

Zwitserse zagerijen voor huishoudelijke, landelijke en bosbouw, houtkap, boomwerkzaamheden en reddingsoperaties.

De Stihl-zaagketens zijn voorzien van goede geleidingseigenschappen en een hoge zaagprestatie.

Alle toonaangevende kettingschakels speciale kleine smerende kanalen, die zelfklevende olie die de ketting scharnieren binnenkomt en gelijkmatig verdeeld over het oppervlak van de verschuifbare geleidingsrail ontvangt.

Foto 5 - Stihl MS 390

Alle snijtanden zijn gemaakt van staal. De snijvlakken van de tanden worden verwerkt door de elektrolytische chroommethode voor extra slijtvastheid, die de verscherpingintervallen van de snijtanden verhoogt.

De slijtvastheid van het gehele ondersteuningsoppervlak van de zaagketting wordt verhoogd door inductieverharding.

Op de snijtanden van bijna alle zaagbladen van Stihl bevindt zich een markering waarop de mate van slijtage wordt bepaald. Het helpt bij het oriënteren bij het slijpen en het observeren van de hoek.

Husqvarna produceert kettingzagen van verschillende modellen, zowel voor professionals als gewoon voor fans, met een hoog vermogen en een geavanceerd luchtfiltersysteem.

Modellen Huskvarna bieden verschillende lengteketens, maar u moet rekening houden met de ketting en prestaties. Ze zijn onderverdeeld in huishoudelijk (low-profile) en professioneel (high-performance).

De installatie van een professionele ketting voor huishoudelijke zagen wordt niet aanbevolen, omdat deze sterk wordt verminderd

gereedschapsprestatie. Hoogwaardige kettingen worden gemaakt van speciale afdichtingen die niet lang afstompen.

 • Welke kettingzaag is beter - kalm of Husqvarna?

Foto 8 - Stihl MS 170

 1. ideale technische kenmerken;
 2. laag trillingsniveau;
 3. klein gewicht van verbindingsstang en krukas;
 4. bij maximale belasting - soepele start en stabiele werking;
 5. verlenging van de levensduur door twee werkende uitsteeksels;
 6. stabiel werk van de zuigergroep; betaalbare prijs;
 7. heeft een effectief koelsysteem;
 8. de werksnelheid gaat snel uit;
 9. sterk, betrouwbaar, probleemloos.
 1. Het geluidsniveau is aanzienlijk hoger dan dat van Husqvarna;
 2. accessoires zijn vrij duur.
 1. ondanks de eenvoud van een betrouwbare zaag;
 2. er zijn geen problemen met de reparatie;
 3. bij maximale belasting - laag geluidsniveau en trillingen;
 4. uitstekend ruisonderdrukkingssysteem;
 5. Zuinig brandstofverbruik dankzij het innovatieve X-Torq-systeem;
 6. hoog koppel dankzij een krachtige zuigergroep en krukas;
 7. gemakkelijk en soepel opstarten;
 8. effectief koelsysteem;
 9. Betaalbare prijs.
 1. groter gewicht vergeleken met Stihl;
 2. dure accessoires.

Chainsaw Echo

Japanse kettingzaag Echo - het beste antwoord op de legendarische Shtil.

BELANGRIJK! Besteed aandacht aan het assortiment van fabrikanten Sturm, Champion, Zubr, Energomash, Taiga.

Kettingzaagkettingen en andere componenten

De ketting is het belangrijkste en onmisbare onderdeel van elke kettingzaag. Het gaat om haar dat er veel is, omdat ze snel verslijt.

De ketting is geselecteerd op basis van de volgende parameters:

 1. stap;
 2. Dikte van de staart;
 3. snedediepte en profielhoogte;
 4. kettinglengte, banden en aantal tanden;
 5. type links.

BELANGRIJK! Ook zijn de kettingen geclassificeerd volgens de methode van zagen van hout.

Wat betekent het longitudinale en dwarse type kettingen? De kettingen zijn in de lengte georiënteerd voor het zagen van hout langs de vezels, en het transversale type voor het snijden van de randen.

De stap bepaalt hoe de ketting werkt:

 • 0,325 inch - huishoudens met een laag vermogen, niet-professionele ketens. Productiviteit - 3-3,5 pk;
 • 0.375 inch - winnende ketting of 3/8 met een kracht van 4.HP;
 • 0.404 in. - Geschikt voor professionals met een vermogen van 5,5 pk.
 • Welke soort olie wordt in de kettingzaag gebruikt?

Alle kettingzagen zijn voorzien van twee of vier-takt motor en twee reservoirs, waarvan er één gevuld met benzine, in de tweede - de olie voor de smering van kettingzagen. Als u ervoor kiest de verkeerde olie kan schade aan de oliepomp veroorzaken.

Voor smering wordt olie geselecteerd afhankelijk van de werking van de kettingzaag. In de zomer warme periode, minerale verbindingen worden gebruikt, in andere gevallen - synthetische of semi-synthetische oliën, maar noodzakelijkerwijs gezuiverd.

BELANGRIJK! Gebruik geen gebruikte olie om de ketting te smeren. Er bestaat een groot risico dat het brandstofsysteem verstopt raakt en het gereedschap breekt.

Enkele nuances bij het kiezen van een smeermiddel, waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. zonering moet minimaal zijn;
 2. weerstand tegen lage temperaturen;
 3. dichtheid, vloeistof divergeert sneller;
 4. het heeft de voorkeur om plantaardige olie of een kleefolie te gebruiken.

Gespecialiseerde oliefabrikanten:

 1. AI-92 wordt meestal gebruikt in moderne apparaten: Makita, Partner, Husqvarna, Calm, Echo. Je kunt vullen en AI-5;
 2. AI-80 is geschikt voor huishoudelijke instrumenten Ural en Friendship.

BELANGRIJK! Het brandstofverbruik moet in elk geval minimaal zijn.

 • Welk aandeel van olie en benzine zou moeten zijn?

Schone brandstof met een tweetaktmotor wordt apart aangeschaft en gemengd met olie in hoeveelheden van 1:50. Het is onmogelijk om de oliepomp in een dergelijke motor constructief te installeren, daarom is het ten strengste verboden schone benzine in een kettingzaag te gieten!

BELANGRIJK! De hoeveelheid en verhoudingen worden aangegeven in de bedieningsinstructies.

Binnenlandse kettingzaag oliebron rabotayuts M 12TPU, M8-B, B-M8, TA MHD 14M.

Buitenlandse opties: 2,5 liter FI-80 benzine per 100 g olie. Bij buitenlandse modellen, het minimale brandstofverbruik en de verhoudingen - 1:40 of 1:50.

De snijkant van de tandketting wordt gekenmerkt door:

Om de ketting te slijpen, hebt u een bestand en een houder met lijnen nodig. Wanneer de kettingzaag intensief werkt, wordt de ketting verschillende keren gezoet.

 • Hoe te verscherpen?
 1. pre-fix de band;
 2. beweeg de beweging soepel van jezelf en het bestand draait constant;
 3. eerst tanden in dezelfde richting verscherpen;
 4. scherp de resterende tanden.
 • En welke hoek?

Met kettingzaag beter een speciaal patroon schaffen, is het gemakkelijk om de optimale waarden van de hoeken van de tand te stellen en de waarden van het bovenste en achterste hoeken van het uiteinde van de bladen en de voorste randhoek regelen.

Het gebruik van de sjabloon is vooral belangrijk voor het schatten van de waarde van de achterhoek van het bovenste blad, omdat het erg moeilijk is om deze hoek te bepalen, en deze moet binnen beperkte grenzen worden gehouden - van 50 tot 60 °.

De meting van de slijphoek wordt bepaald door de hoek tussen de bovenste snijkant en de lijn loodrecht op de kettinggeleider.

De slijphoek van de kettingzaag ketting kan worden veranderd, afhankelijk van het soort werk.

Hoe meer hardheid van hout, hoe minder de waarde ervan zou moeten zijn. De optimale waarde van de hoek is 10-12 ° voor langssnijden en 25-30 ° voor dwarsafsnijden.

TOP-5-modellen van Yandex.Market-gebruikers voor zomerresidentie en bouw:

 • Vermogen 10
 • Lengte van de band 10
 • Gewicht 6
 • Vermogen 8
 • Lengte van de band 8
 • Gewicht 5
 • Vermogen 7
 • Lengte van de band 7
 • Gewicht 8
 • Vermogen 7
 • Lengte van de bus 6
 • Gewicht 9
 • Vermogen 6
 • Lengte van de bus 6
 • Gewicht 8

Lichte en krachtige kettingzaag Husqvarna 372XP-18

Zeer krachtige zaag. Hij had geen tijd om in het handvat te knijpen, maar ze heeft het blok al gezaagd. Het belangrijkste is om de ketting niet te stampen. Grote selectie van reserveonderdelen. Er waren geen problemen, adviseer ik.

Ik nam voor professioneel gebruik, ik ben tevreden met alles. Handig in de hand, het begint de eerste keer.

Nadelen: de ketting vliegt vaak vanwege een zwevende kop.

Compacte en goedkope kettingzaag Huter BS-45M

Gekocht voor tuinwerk. Het wordt snel gestart vanaf een halve draai, als het op koude wijze wordt gelanceerd. Er is een vibratie.

Nadelen: instructies en gewicht.

Ik nam het voor de bereiding van brandhout en voor klein werk. Als u de gaskabel moet afsnijden, moet u de garantiezegel aftrekken, dit is erg onhandig. Voor huishoudelijk gebruik het beste model.

Nadelen: problemen met kaarsen.

Stille en snelle kettingzaagkampioen 137-16

Goede uitrusting - extra doek, olie, sleutels. Hij heeft alles gezaagd - takken, kleine bomen, brandhout. Voor zo'n speeltje is een superprijs. Er waren problemen met de blocker: om het te laten werken, moet je hard drukken.

Nadelen: stof passeert het filter en nestelt zich op de carburateur.

Als je de dacha neemt (wat brandhout hakt en bomen snijdt), is de kettingzaag uitstekend. Neemt weinig ruimte in beslag, spendeert spaarzaam met olie.

Nadelen: de ketting is snel afgestompt, het is onmogelijk om op te slaan in een koude kamer.

Ergonomische en duurzame Echo CS-353ES-14

Het werkt als een Zwitsers horloge, vrij stil. Olie brengt spaarzaam door, de ketting droogt niet. Voor huishoudelijk gebruik is het beter om geen gereedschap te vinden.

Voor serieuze problemen met een groot volume is nogal zwak. Als er vroeger geen rust was, zult u geen tekortkomingen opmerken.

Nadelen: vaststaand asterisk.

Goed plastic, het derde seizoen zagen, nog steeds niet geslepen. Observeer de balans van het circuit / vermogen / lengte van de bus. Een mengsel van 1:40 is niet geschikt, het is beter om 1:50 te nemen.

Nadelen: minimale uitrusting en slechte bescherming tegen trillingen.

Op een stil, stil karkas, maar op het zaaggeluid draaglijk. Hij zag een oud houten huis met spijkers. Niet teleurgesteld. De motor werkt goed, slechts één keer tot stilstand gekomen gedurende 3 jaar gebruik. Na het starten, druk niet onmiddellijk op het gas, laat de minuut opwarmen.

Nadelen: er is geen brandstofniveau.

Voeg een reactie toe

Reparatie, constructie en afwerking op turn-key basis in Moskou en de regio Moskou! Wij staan ​​klaar om voor u te maken.

 • Verschillende soorten activiteiten op het gebied van reparatie en constructie

 • Bouwreparatiewerkzaamheden

 • Ik bied mijn diensten aan om uw appartement vanaf nul en turn-key te repareren, evenals alle soorten afwerking.

 • Wij voeren werken op een turn-key basis en verschillende soorten uit.

  Gratis software voor huisontwerp

 • Welk programma om te kiezen voor keukenontwerp?

 • Ontwerp van plafonds van gipsplaat: meer dan 120 actuele ideeën, van imitatie van de sterrenhemel tot Afrikaanse savannes

  © 2007-2018 EtotDom - uitwisseling van orders voor gebouwen en reparaties

  Bij gebruik van de materialen van de site verplicht

  de voorwaarde is de aanwezigheid van een hyperlink naar de site: etotdom.com

  Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

  Weet je zeker dat je alle gebruikerscommentaren wilt verwijderen?

  Weet je zeker dat je de opmerking van de gebruiker wilt weigeren?

  Weet je zeker dat je de opmerking van de gebruiker wilt verplaatsen naar spam?

  Weet je zeker dat je de opmerking van de gebruiker naar de prullenbak wilt verplaatsen?

  Wat voor soort kettingzaag is het beste om te kopen voor thuis: advies, beoordelingen

  Chainsaw is een van de onvervangbare tools voor een zomerhuis en een privéwoning. Het kan worden gebruikt om brandhout te maken, houtknopen te maken, een huis te bouwen en voor heggen te zorgen. Om de tool goed en goed te laten werken, moet je bij het kopen op een aantal kenmerken letten. Er is een grote verscheidenheid van dergelijke apparatuur op de bouwmarkt, die het probleem van de keuze veroorzaakt. De definitieve definitie van de aankoop zal helpen bij het bestuderen van de rating kettingzaag en feedback van klanten.

  Typen en hoofdindicatoren van kettingzagen

  Voorwaardelijk zijn alle zagen verdeeld in huishoudelijk, semi-professioneel en professioneel.

  1. Huishoudhulpmiddelen worden gebruikt bij de bouw van hozpostroek, voor het zagen van planken, het oogsten van brandhout en nog veel meer. Meestal heeft de huishoudzaag een klein vermogen en laag gewicht en is ontworpen voor 20-25 uur werk per maand.
  2. Semi-professionele kettingzagen zijn ontworpen voor langere belasting. Met hun hulp worden huizen gebouwd, bomen worden gekapt, twijgen worden gesneden in houtzagerijen. De duur van hun werk kan witter zijn dan 2-3 uur per dag.
  3. Het professionele gereedschap heeft een vermogen van meer dan 2,5 kW en kan 8 uur ononderbroken werken. Het is ontworpen voor een belasting van ongeveer 10 uur per dag en wordt in de industrie gebruikt voor het zagen van hout. De bron van dergelijke kettingzagen is drie keer hoger dan die van huishoudelijke modellen.

  Het kiezen van een kettingzaag voor een huis, in de eerste plaats is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de capaciteit, waarvan het zal afhangen snelheid en snijdiepte:

  • voor werken op het tuinperceel zal er voldoende vermogen zijn in 1,5-2 kW;
  • Als een grote belasting op het gereedschap wordt verwacht, is het beter om een ​​model met een vermogen van 2-6 kW te kiezen.

  Bij het kiezen van een zaag moet aandacht worden besteed aan de verhouding tussen kracht en gewicht. Dit is erg belangrijk voor een comfortabel en kwalitatief hoogstaand werk van de tool.

  Alle kettingzagen zijn uitgerust met een tweetakt carburateurmotor met twee tanks. Eén tank voor brandstof heeft een volume van 0,3-1 liter, de tweede voor olie - twee keer minder. Door deze verhouding kunnen benzine en olie tegelijkertijd in de motor eindigen.

  Voor instrumenten van buitenlandse fabrikanten zijn hoogwaardige benzine en merkoliën vereist. Binnenlandse kettingzagen kunnen werken op normale motorolie en zesenzeventigste benzine.

  Kettingsteek bepaalt de afstand tussen de zaagtanden, dus let er bij het kopen op.

  1. Modellen voor huishoudelijk gebruik hebben een minimale pitch van 0.325 inch.
  2. Krachtigere zagen zijn uitgerust met kettingen in stappen van 0,404 inch. Ze worden gekenmerkt door hoge prestaties, maar tegelijkertijd en grote trillingen. Ze worden gebruikt voor het tegenhouden en kappen van bomen.
  3. Kettingen met een bredere trede zijn uitgerust met alleen krachtige apparaten met een hoog koppel.

  Banden en gereedschapsveiligheid

  De snedediepte van de kettingzaag hangt af van de lengte van deze index. Huishoudzagen voor huis en huisjes zijn uitgerust met banden tot 40 cm lengte, professionele gereedschappen - tot 75 cm.

  Bovendien moet aandacht worden besteed aan de verhouding tussen kracht en lengte van de band. Het onvoldoende vermogen van het gereedschap kan leiden tot een snelle slijtage en uitval van de motor, evenals tot hoge brandstofkosten.

  Wanneer het einde van de band het materiaal raakt dat wordt verwerkt, wordt het gereedschap scherp weggegooid en wordt een terugslag verkregen, wat een van de gevaarlijke momenten in het werk is. Om letsel te voorkomen, stop snel de ketting. U kunt dit doen met een hendel voor de linkerhand van de bestuurder.

  De traagheidrem, waarvan de aandrijving zich in het scherm bevindt, stopt de werking van de zaag. De hefboom die verantwoordelijk is voor de opname neemt twee posities in. Tijdens de werking rust de hand tegen de hendel en, indien nodig, wordt de traagheidrem geactiveerd. Daarom is het noodzakelijk om bij het kiezen van een zaag voor de kwaliteit van zijn werk bijzondere aandacht te schenken.

  Bij het kiezen van een gereedschap voor het huis, moet speciale aandacht worden besteed aan de technische kenmerken en extra opties.

  Husqvarna - kettingzagen van de Zweedse fabrikant

  Een professionele tool van een bekende fabrikant staat altijd bovenaan de beoordeling van de beste kettingzagen. De technologie die onder dit merk wordt geproduceerd, heeft een zuinige motor en is aangepast aan gebruik in Russische omstandigheden.

  De modellen zijn vervaardigd met behulp van de nieuwste technologie, waardoor de uitlaat en bespaar tot 20% brandstof. De krachtige motor van de kettingzaag "Husqvarna" is uitgerust met een luchtzuiveringssysteem, dat lange tijd geen onderhoud vereist.

  Vanwege een acceptabele prijs en uitstekende kenmerken, wordt een hoge plaats in de beoordeling bezet door een tool van een Italiaanse fabrikant. De technologie, die al meer dan veertig jaar wordt geproduceerd, heeft kleine afmetingen en een laag gewicht. Het is erg handig om te gebruiken als een bruschette. Bij de ontwikkeling van de modellen van dit bedrijf werden de technologieën gebruikt voor de productie van een instrument van een hogere klasse.

  De door Duitse fabrikanten geproduceerde apparatuur is geschikt voor werk, zowel op locatie als bij kleine houtkap. De tool wordt beschouwd als een betrouwbaar model en neemt een van de eerste plaatsen in de beoordeling. Lichtgewicht en optimaal gebalanceerde kettingzagen uitgerust met banden in 14-16 inches. Met hun hulp kun je elk werk op het tuinperceel aan. Maximaal comfort bij het werken met het instrument wordt geleverd door een doordacht bedieningssysteem met slechts één hendel.

  Hyundai kettingzagen - betrouwbaarheid en gebruiksgemak

  De tool van de populaire Zuid-Koreaanse fabrikant is overal ter wereld populair. Het is eenvoudig in gebruik, betrouwbaar, productief en heeft een acceptabele prijs.

  Het EASY - START startsysteem en de krachtige motor van het apparaat stellen u in staat om het werk in de tuin of het park, op de boerderij, op het perceel of tijdens de bouw van het huis gemakkelijk aan te kunnen. En dankzij het lichte gewicht van de kettingzaag kan de eigenaar haar al geruime tijd onvermoeibaar doorwerken.

  Makita kettingzagen - de optimale prijs-kwaliteitverhouding

  De techniek van deze fabrikant heeft zich op vele gebieden van activiteit bewezen en heeft dus altijd een hoge score. Uitgerust met traagheid rem De units hebben een verminderde trilling en kunnen lange tijd werken. Een speciaal elektronisch ontstekingssysteem en een brandstofpomp van de nieuwste modificatie laten de motor starten, zelfs na lange perioden van leegstand tijdens het koude seizoen.

  Chainsaw Echo - betrouwbaarheid en bescheidenheid

  Dit Japanse merk heeft een verdiende hoge waardering en erkenning gekregen op de Russische markt. Een betrouwbaar en niet pretentieus hulpmiddel heeft een massa van slechts ongeveer vier kilogram, waarmee u zelfs met één hand kunt werken. De lancering van de motor wordt vergemakkelijkt door het speciale ontwerp van de katrol. Bovendien is het apparaat uitgerust met een systeem voor snelle reiniging van het luchtfilter, wat het onderhoud ervan aanzienlijk vergemakkelijkt.

  Chainsaw Partner - een uitstekende assistent in de tuin

  De tools van de Zweedse fabrikant hebben altijd een hoge waardering en positieve feedback van kopers. Aggregaten van dit merk uitgerust met een 1,96 liter motor. met de, automatisch smeersysteem en kettingrem. Ze zijn handig om in de tuin, het huis en de tuin te werken.

  Deze beoordeling van fatsoenlijke kettingzaagmodellen helpt potentiële eigenaren om de juiste gereedschapkeuze te maken. Immers, vaak op de markt wordt een enorm assortiment kettingzagen gepresenteerd, wat kopers in verwarring brengt.

  Zeven jaar geleden kochten we kettingzaag Husqvarna 137. Gedurende deze tijd moest ze op elk moment van het jaar onder zware omstandigheden werken. Nu moet het natuurlijk gerepareerd worden, maar omwille van gerechtigheid wil ik zeggen dat ik, als ik een andere zaag zag, nauwelijks in leven zou zijn gebleven.

  Met behulp van deze tool hebben we een huis gebouwd en een ander gerepareerd. Ik sneed door de kettingzagen van de lagere randen van het oude huis, waarin de stammen als een steen waren. Ik moest in het zand en de modder werken. Het gebeurde altijd dat ik op een spijker stuitte. Ik wreef zelfs over het uiteinde van de band, maar vanwege de exorbitante belastingen was hij nog steeds oververhit. In het vijfde levensjaar werd het instrument vervangen door: een kaars, een vooruitstekend tandwiel, een band, een ketting. Reinig het luchtfilter regelmatig. Nu olie opgraven en een slechte start drinken. Maar ik zag haar brandhout nog steeds, en ze gaat hiermee om!

  Ik wil het hebben over kettingzaag STIHL ms 180, die ik gebruik op de boerderij. Als iemand geen keuze kan maken, adviseer ik deze economische, gebruiksvriendelijke, betrouwbare, kleine en sterke tool.

  Het zicht op de zaag zelf lijkt te zijn gegoten. Niets verschijnt nergens, stroomt niet, er zijn geen scherpe steken in de hoeken. Het apparaat weegt heel weinig en houdt goed in de hand. Zag het heel gemakkelijk! Bovendien, altijd bij de hand gunstig gelegen slot. Met enorme efficiëntie verbruikt brandstof zeer spaarzaam. Eén min - een zaag is niet erg handig om dikke bomen te zagen. Ik wil ook zeggen dat je geen ketting moet dragen om te slijpen. Machines snijden teveel spanen, wat resulteert in een kortere standtijd. Slijp de ketting alleen, met behulp van een bestand.

  Kettingzaag Oleo - Mac 937-16 werd door ons gekocht voor werkzaamheden op het perceel. We werden geadviseerd door de verkoper, die beweerde dat hij dit merk een jaar lang had verkocht en dat er toen geen klachten waren. Wat kun je zeggen over deze tool? Deze huishoudzaag is alleen ontworpen voor kleine klussen. Het heeft een klein gewicht, het start en werkt gemakkelijk. Na het kopen van een kettingzaag volledig lui, en bijna de ijzerzaag niet aanraken. Zelfs als een klein bord moet worden gesneden, trok de zaag aan het snoer en is alles klaar.

  Ik wil zeggen dat je niet lang kunt werken met een huishoudhulpmiddel. Dergelijke zagen worden snel oververhit. Daarom moet u van tijd tot tijd een pauze nemen om de technicus te laten afkoelen. Ook met normale benzine moet tweetaktolie worden voorkomen. Bij gebruik van een olie van lage kwaliteit kan de motorzaag eenvoudig worden "geschroefd". Schil mijn assistent en kleine dingen, en planken en logs. Werkt perfect! Essentiële plus kettingzagen van dit model zijn een metalen luchtfilter. Wanneer het verstopt raakt, stopt het gereedschap met trekken. Ik verwijder het, ik maak het schoon en de kettingzaag komt tot leven! Het lijkt mij dat een dergelijk filter veel praktischer is dan wegwerpfilters.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  9 + 1 =