Rekenmachine van vierkante meters

Hoe het kwadraat van een kamer, muren, plafond, vloer berekenen

Van tijd tot tijd moeten we het gebied en het volume van de kamer weten. Deze gegevens kunnen nodig zijn bij het ontwerp van verwarming en ventilatie, bij de aanschaf van bouwmaterialen en in veel andere situaties. Het is ook vereist om periodiek het gebied van de muren te kennen. Al deze gegevens worden eenvoudig berekend, maar vooraf moet u met een meetlint werken - om alle vereiste dimensies te meten. Over het berekenen van het oppervlak van de kamer en muren, het volume van de kamer en gaat verder.

Het is vaak nodig om de kubieke capaciteit van een ruimte, het volume, te berekenen

Ruimte van de kamer in vierkante meter

Tellen is gemakkelijk, je hoeft alleen de eenvoudigste formules te onthouden en ook metingen te doen. Dit vereist:

 • Roulette. Het is beter - met een fixeermiddel, maar de gebruikelijke zal doen.
 • Papier en een potlood of pen.
 • De rekenmachine (of tel in een kolom of in de geest).

Een set gereedschappen is eenvoudig, er is in elk huishouden. Het is gemakkelijker om metingen uit te voeren met een assistent, maar u kunt het zelf regelen.

Eerst moet je de lengte van de muren meten. Het is wenselijk om dit langs de muren te doen, maar als ze allemaal zijn gemaakt van zwaar meubilair, kun je in het midden metingen doen. Alleen in dit geval moet u ervoor zorgen dat de roulettetape langs de wanden ligt in plaats van diagonaal - de meetfout zal minder zijn.

Als de kamer de juiste vorm heeft, zonder uitstekende delen, bereken dan dat de ruimte van de kamer eenvoudig is. Meet de lengte en breedte, schrijf op een stuk papier. Schrijf cijfers in meters, na de komma, centimeters. De lengte is bijvoorbeeld 4,35 m (430 cm), breedte 3,25 m (325 cm).

Hoe het gebied van een kamer te berekenen

De vermenigvuldigde getallen worden gevonden, we krijgen de oppervlakte van de kamer in vierkante meters. Als we ons tot het voorbeeld wenden, krijgen we het volgende: 4,35 m * 3,25 m = 14,1375 sq. M. m. Laat bij deze waarde meestal twee cijfers na de komma achter en vervolgens rond. Totaal, de berekende kwadratuur van de kamer is 14.14 vierkante meter.

Als het nodig is om het gebied van een kamer met een onregelmatige vorm te berekenen, is het verdeeld in eenvoudige figuren - vierkanten, rechthoeken, driehoeken. Vervolgens meten ze alle benodigde dimensies, berekenen ze de bekende formules (zie onderstaande tabel).

Voordat we het gedeelte van de kamer berekenen, brengen we ook wijzigingen aan. Alleen in dit geval zijn de cijfers niet twee, maar vier: de lengte en breedte van de richel worden toegevoegd. De afmetingen van beide stukken worden afzonderlijk beschouwd.

Een voorbeeld is op de foto. Omdat beide rechthoeken zijn, wordt het gebied berekend met dezelfde formule: de lengte wordt vermenigvuldigd met de breedte. Het figuur moet worden weggenomen of worden toegevoegd aan de grootte van de kamer - afhankelijk van de configuratie.

Het gebied van een complexe ruimte

Laten we in dit voorbeeld laten zien hoe het gebied van de kamer wordt berekend met een richel (weergegeven in de bovenstaande foto):

 1. We beschouwen een kwadratuur zonder een richel: 3,6 m * 8,5 m = 30,6 sq. M. m.
 2. We houden rekening met de afmetingen van het uitstekende deel: 3,25 m * 0,8 m = 2,6 sq. M. m.
 3. We voegen twee waarden toe: 30,6 vierkante meter. m. + 2,6 vierkante meter. m. = 33,2 vierkante meter. m.

Er zijn nog steeds kamers met schuine wanden. Splits in dit geval de rechthoeken en de driehoek (zoals in de onderstaande afbeelding). Zoals je ziet, is het in dit geval nodig om vijf maten te hebben. Je zou het anders kunnen opsplitsen door een verticale lijn te plaatsen, geen horizontale lijn. Het maakt niet uit. Het vereist slechts een reeks eenvoudige vormen, en de manier om ze toe te wijzen is willekeurig.

Hoe het gebied van een kamer met een onregelmatige vorm te berekenen

In dit geval is de berekeningsvolgorde:

 1. Overweeg een groot rechthoekig deel: 6,4 m * 1,4 m = 8,96 vierkante meter. m. Als om af te ronden, ontvangen we 9, 0 m².
 2. Bereken een kleine rechthoek: 2,7 m * 1,9 m = 5,13 vierkante meter. m. Rond af, krijgen we 5,1 m². m.
 3. We beschouwen het gebied van de driehoek. Omdat het een rechte hoek heeft, is het gelijk aan de helft van het gebied van de rechthoek met dezelfde afmetingen. (1,3 m * 1,9 m) / 2 = 1.235 vierkante meter. m. Na afronding krijgen we 1,2 vierkante meter. m.
 4. Nu voegen we alles toe om de totale oppervlakte van de kamer te vinden: 9,0 + 5,1 + 1,2 = 15,3 vierkante meter. m.

De lay-out van het pand kan heel divers zijn, maar je begrijpt het algemene principe: we verdelen in eenvoudige figuren, meten alle vereiste dimensies, berekenen de kwadratuur van elk fragment en voegen dan alles toe.

Formules voor het berekenen van het gebied en de omtrek van eenvoudige geometrische figuren

Nog een belangrijke opmerking: het oppervlak van de kamer, de vloer en het plafond - allemaal even groot. Verschillen kunnen optreden als er enkele halve kolommen zijn die het plafond niet bereiken. Vervolgens wordt de kwadratuur van deze elementen afgetrokken van de algemene kwadratuur. Het resultaat is het vloeroppervlak.

Hoe het kwadraat van muren te berekenen

De definitie van het muuroppervlak is vaak vereist bij de aankoop van afwerkingsmaterialen - behang, pleister, enz. Voor deze berekening zijn aanvullende metingen nodig. De bestaande breedte en lengte van de kamer is nodig:

 • hoogte van de plafonds;
 • hoogte en breedte van deuropeningen;
 • hoogte en breedte van raamopeningen.

Alle metingen zijn in meters, omdat de vierkanten van de muren ook in vierkante meters worden gemeten.

Het is het gemakkelijkst om de dimensies toe te passen op het plan

Omdat de muren rechthoekig zijn, wordt het gebied beschouwd als voor een rechthoek: de lengte wordt vermenigvuldigd met de breedte. Op dezelfde manier berekenen we de maten van ramen en deuren, hun afmetingen worden afgetrokken. Bereken bijvoorbeeld het oppervlak van de wanden in het bovenstaande diagram.

 1. Muur met deur:
  • 2,5 m * 5,6 m = 14 vierkante meter. m. - het totale oppervlak van de lange muur
  • hoeveel bezet de deuropening: 2,1 m * 0,9 m = 1,89 sq.m.
  • muur zonder rekening te houden met de deuropening - 14 m² - 1,89 m². m = 12,11 vierkante meter. m
 2. Muur met raam:
  1. kwadratuur van kleine muren: 2,5 m * 3,2 m = 8 m².
  2. hoeveel de ruit bezet: 1,3 m * 1,42 m = 1.846 m². m, afgerond, krijgen we 1,75 m².
  3. muur zonder raamopening: 8 m². m - 1,75 m² - 6,25 m².

Vind de totale oppervlakte van de muren is niet moeilijk. We voegen alle vier nummers toe: 14 m² + 12.11 m². + 8 m² + 6,25 m² = 40,36 vierkante meter. m.

De formule voor het berekenen van het volume van een ruimte

Voor sommige berekeningen is het ruimtevolume vereist. In dit geval worden drie hoeveelheden vermenigvuldigd: de breedte, lengte en hoogte van de kamer. Deze waarde wordt gemeten in kubieke meters (kubieke meters), nog steeds cubatuur genoemd. Voor een voorbeeld gebruiken we de gegevens uit de vorige paragraaf:

Als alles wordt vermenigvuldigd, krijgen we: 5,6 m * 3,2 m * 2,5 m = 44,8 m 3. Het volume van de kamer is dus 44,8 kubus.

Rekenmachine die het oppervlak van de kamer berekent, waarbij de vloer en het plafond worden berekend

Ik zal een voorbeeld geven van het berekenen van de vloer of het plafond van een kamer (keuken) in vierkante meters.

De berekeningsformule is eenvoudig, S = a * b, waarbij S het gebied is, a en b respectievelijk de lengte en breedte van de ruimte.

In ons voorbeeld (een figuur met afmetingen), in plaats van kleine letters, lengte - A en breedte - B. en tegenoverliggende wanden - G en B.

Om het oppervlak van de kamer op de vloer te berekenen:

- als we een kamer hebben van 5 meter en een breedte van 3 meter, dan hebben we nodig (5 * 3 = 15 m²), krijgen we 15 m². op geslacht

Profiteer van onze rekenmachine, om te berekenen vloer of plafond

Als u het vloeroppervlak niet handmatig wilt berekenen of als u iets niet begrijpt bij het beschrijven van de berekeningen, kunt u profiteren van onze rekenmachine en bereken vloer of plafond automatisch.

Voor berekening is het noodzakelijk gemeten in meter lengte, breedte van de kamer en voer de gegevens op volgorde in door het formulier in te vullen en u ontvangt automatisch een berekening vloeroppervlak of plafond in vierkante meters.

Rekenmachine voor het berekenen van het vloeroppervlak

Houd er rekening mee dat metingen in meters moeten worden uitgevoerd. ie als je een kamerlengte van 964 centimeter hebt, dan moet je in de formuliervelden de waarde van 9.64 invoeren. Merk op dat het fractionele nummers moeten worden ingevoerd met een punt, maar niet met een komma!

rekenmachine telt niet alleen vloer of plafond, Deze rekenmachine kan ook worden gebruikt om het gebied van andere rechthoekige objecten met lengte en breedte te berekenen. In dit geval, in plaats van de breedte en lengte van de kamer, moet u de waarden voor breedte en lengte van dezelfde objecten (vensters, deuren, enz.) Vervangen, bijvoorbeeld zoals gebied van ramen en deuren.

Hoe kunt u bijvoorbeeld handmatig controleren en berekenen? gebied van ramen en deuren.:

- als we een vensterbreedte hebben van 1,6 meter en een hoogte van 1,5 meter.

- en de deurbreedte is 0,8 meter, en de hoogte is 2,05 meter.

Deuren: (0,8 * 2,05) = 1,64 m², als resultaat van de deur krijgen we 1,64 m²,

Om het gebied van een kamer te berekenen op de muren: gebruik onze rekenmachine, om te berekenen muur gebied

Rekenmachine van het gebied van muren in vierkante meters

Gebruik onze calculator om het oppervlak van muren in vierkante meters te berekenen. Vul gewoon alle velden in en klik op de knop "Berekenen". Bij het invullen van de velden, kunt u alleen cijfers en een punt gebruiken (tienden en honderdsten van een meter schrijven na het punt).

Hoe bereken je de muur zelf?

Om het oppervlak van de muren te berekenen, moet je het volgende doen:

 1. Tel de perimeter (voeg de lengte van de kamer toe aan de breedte en vermenigvuldig deze met twee).
 2. Vervolgens moet u het resulterende resultaat vermenigvuldigen met de hoogte van de kamer.
 3. En trek het gebied van het raam en de deur af.

 • Slaapkamer ontwerp
 • Interieurstijlen
 • Slaapkamer grootte
 • Kleuren voor de slaapkamer
 • Ontwerp van gordijnen
 • accessoires
 • meubilair

 • Slaapkamer reparatie
 • plafond
 • verlichting
 • behang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

34 + = 39