Open haarden op biobrandstof

Open haard op biobrandstof - installatie van bio-haarden op voorbeelden

Eko-haarden die werken op biobrandstof vereisen niet de bouw van een schoorsteen. U kunt ekokamin uit eigen handen maken. In het verbrandingsproces komen alleen water en koolstofdioxide vrij, die in de ruimte blijven. Aangezien er geen schoorsteen is, wordt slechts een kleine vlam gehandhaafd en is het thermische vermogen minimaal.

Biobrandstof is een normale ethylalcohol, de productiekosten zijn een cent. De kosten van dergelijke brandstof bestaan ​​dus in wezen uit de marge van een producent en een accijns. Om de blauwachtige vlam van alcohol te veranderen in iets dat lijkt op vuur op hout, worden speciale additieven gebruikt. Ze zetten ethanol om in gedenatureerde alcohol.

Voor- en nadelen van bio-haarden

De biohaard heeft de volgende voordelen:

 1. Het is niet nodig om een ​​schoorsteen te bouwen. Het is dus niet nodig ventilatiekanalen te installeren, evenals de coördinatie met andere huurders in geval van wonen in een gebouw met meerdere appartementen.
 2. Het grootste deel van de industriële uitrusting is mobiel. Zelfs de zwaarste modellen hebben een massa van maximaal 100 kilogram.
 3. Relatieve brandveiligheid. Natuurlijk kan een dergelijke open haard brand veroorzaken, maar je moet het proberen. In feite lijkt het op een lamp met huishoudelijke geest. Het is echter niet eenvoudig vanwege zijn gewicht, het omver te werpen en daardoor een vuur te creëren.

 1. Dergelijke apparatuur voert alleen esthetische functies uit. Voor het verwarmen van het gebouw is het volkomen nutteloos, omdat het zelfs in een kleine ruimte de temperatuur niet kan verhogen.
 2. Ondanks de garanties van de fabrikanten dat de verbrandingsproducten de luchtsamenstelling niet beïnvloeden, moet er toch een goede ventilatie in de kamer zijn in afwezigheid van een schoorsteen. In een afgesloten ruimte zal het zuurstofniveau snel dalen en zal er een te hoge luchtvochtigheid verschijnen, waardoor de lucht niet geschikt is om te ademen.
 3. Biobrandstoffen voor haarden worden niet overal verkocht en de prijs is behoorlijk hoog. Er kunnen dus enkele moeilijkheden met een dergelijke inrichting optreden.

Haarden die werken aan biobrandstoffen krijgen precies dezelfde veiligheidseisen als alle andere verwarmingssystemen op vloeibare brandstof:

 • Bewaar biobrandstof in een container niet naast de openhaard;
 • voor biobrandstof is het noodzakelijk om een ​​plaats uit de buurt van vuur te kiezen, die niet toegankelijk is voor kinderen;
 • Het is verboden om het apparaat te installeren in de buurt van interieurobjecten die vlam kunnen vatten bij hoge temperaturen;
 • De apparatuur moet volledig zijn afgekoeld voordat ze wordt gelegd;
 • het is ten strengste verboden om alcohol toe te voegen aan een brandende open haard; het niet naleven van deze regel zal vrijwel zeker leiden tot een brand;
 • Voor ontsteking kunt u alleen een aansteker gebruiken, u kunt geen stro of blokken in de oven plaatsen;
 • als de biobrandstof op de vloer is gemorst, moet deze vóór ontbranding van de vloer worden geveegd en wachten tot deze volledig is opgedroogd door de ramen te openen (in een bepaalde concentratie zijn alcoholdampen explosief);
 • Tijdens de verbranding mag het apparaat niet zonder toezicht worden gebruikt;
 • Het is onaanvaardbaar om brandstof in de brander te laten als er kinderen in het gezin zijn - ze kunnen het in brand steken en brand veroorzaken;
 • Je kunt niet toestaan ​​dat kinderen met een openhaard spelen.

Om de open haard een uitzicht op het heden te geven, brandend op hout, kunt u speciale keramische blokken kopen die niet branden.

Een openhaard maken op eigen handen van biobrandstoffen

Indien gewenst, kunt u zelf een biohaard maken, als u enkele tips volgt. Naast afgewerkte apparaten worden ook speciale branders verkocht, dit zijn eenvoudige gegalvaniseerde of roestvrije tanks met een gleuf en een bovenste verstelbare grendel. Alcohol wordt in een dergelijke houder gegoten en ontstoken, en de intensiteit van de verbranding wordt geregeld door middel van een klep.

 1. In de verwarmingszone worden materialen gebruikt die bestand zijn tegen hoge temperaturen: hittebestendig glas, roestvrij staal, chamotte-baksteen op kalkmortel, stenen, keramiek.
 2. Elementen van de bio-openhaard mogen niet worden geverfd, omdat de verf van hen na slechts enkele keren afpellen met het apparaat, bovendien zal een nogal onaangename geur worden geproduceerd. Lees ook: "Verf voor open haarden en kachels - kies de" juiste "verf."
 3. Het ventiel op de brander mag niet worden geblokkeerd, zodat het vuur op elk moment kan worden gedoofd.

De eenvoudigste zelfgemaakte bio-open haard is een keramische pot, waarin een brander, bestrooid met kiezels, is geïnstalleerd. Maar het wordt niet aanbevolen om biobrandstoffen voor open haarden zelf te maken.

Installeer en los zelfs in appartementsgebouwen, omdat ze geen schoorsteen nodig hebben. Hun wezenlijke nadeel is dat biobrandstof vrij duur is, bovendien wordt het ver van overal verkocht.

Hoe biobrandstof voor een open haard te kiezen: 3 indicatoren

Gebruikte biobrandstof op basis van ethanol stoot geen schadelijke stoffen uit tijdens de verbranding, en biobrandstof wordt als de meest geschikte brandstof beschouwd waarvoor een schoorsteen niet nodig is. Het is perfect voor eco-openhaard. Het verbranden van ethanol, op basis waarvan biobrandstof het vaakst wordt geproduceerd, is te wijten aan de afbraak en vorming van koolmonoxide, stoom en ook een kleine hoeveelheid warmte. Details - hieronder.

Brandstofeigenschappen voor biofireplaces

Wat esthetiek betreft, vormen de verbranding van biobrandstoffen elegante en zelfs vurige vlammen. Het is vermeldenswaard dat biobrandstof absoluut veilig is, omdat tijdens de verbranding roet, geur en rook niet zijn ontwikkeld. Daarom hoeft u geen bepaald ventilatiesysteem, schoorsteen of automatische kap te installeren.

Biohaard is een moderne vervanging voor rokende kaarsen

Hitte, die vrijkomt door het verbranden van brandstof, gaat niet verloren, maar blijft binnen, zonder een bedreiging te vormen voor het menselijk leven en de gezondheid.

Gemiddeld bereikt de efficiëntie van biobrandstoffen 95%. Uiterlijk verschilt de vlam met dergelijke brandstof niet van de gebruikelijke, als u houtblokken of kolen gebruikt. Sommigen geven de voorkeur aan biobrandstof in de vorm van een gel met toevoeging van zeezout, wat het mogelijk maakt om een ​​complete illusie te creëren van het verbranden van echt brandhout met een natuurlijke craquelé.

Voor bio-vuur wordt een speciale brandstof gebruikt, die:

 • Het is veilig voor mensen;
 • Het vormt geen gevaar voor het dier;
 • Vervuilt de atmosfeer niet.

Biobrandstoffen hebben hun eigen kenmerken en ze bestaan ​​uit het feit dat bio-ethanol (tijdens verbranding) geen koolmonoxide afgeeft, en ook de vorming van roet, roet en vergelijkbare verontreinigingen in de ruimte is uitgesloten. Bureaublad open haard door het principe van het werk kan worden vergeleken met gewone kaarsen, en in tegenstelling, het produceert geen roet. Omdat tijdens de verbranding alleen koolstofdioxide en water vrijkomen, heeft de vlam geen oranje tint.

Te koop kunt u een vloeistof vinden, waarvan de samenstelling speciale additieven bevat, die de vlam een ​​natuurlijke oranje kleur geven. Vaak wordt biobrandstof gebruikt als energiedrager voor de werking van verlichtingsapparatuur.

Hoe maak je brandstof voor bio-vuur met je eigen handen

Het is mogelijk om biobrandstof voor de open haard met uw eigen handen te maken, en daarvoor hoeft u de kosten niet te weten of complexe installaties thuis te verzamelen. Voor de productie is het voldoende om stoffen als benzine en ethanol te kopen.

Ethanol moet sterk zijn, namelijk 94%, en benzine moet schoon worden genomen, wat geen doordringende geur afgeeft.

Een uitstekende optie is de keuze van benzine voor aanstekers, maar op voorwaarde dat deze een hoge mate van zuivering heeft doorstaan. Het hele proces van het koken van brandstof is eenvoudig, en zelfs een beginner kan ermee omgaan.

Als je biobrandstof in de winkel koopt, kun je verschillende smaken kiezen

 1. Neem 1 liter alcohol en 80 g benzine.
 2. De stoffen worden tot uniform gemengd. Het is beter om ze te mengen voor directe ontsteking van de haard, anders is de kans groot dat de stoffen van elkaar zullen "scheiden".
 3. Het mengsel wordt in een pot met metaal of een brandercapaciteit voor een biohaard geschonken.
 4. Dan kun je de compositie in vuur en vlam zetten en genieten van de schoonheid ervan.

Wanneer dergelijke zelfgemaakte brandstof wordt gebruikt, is het wenselijk om ten minste één ventilator in de kamer te openen. Dit zal helpen accumulatie van koolstofdioxide in de kamer te voorkomen. Het is belangrijk om te onthouden dat biobrandstof gemaakt door eigen handen niet minder effectief is dan wat er in de winkel wordt gekocht. Voor 60 minuten branden zonder pauze, zal ongeveer 0,4 liter worden uitgegeven. Als de brandstoftank een normale capaciteit heeft van 2,5 liter, dan is dit voldoende voor 7-8 uur.

De productie van biobrandstoffen voor biofireplaces wordt in veel landen uitgevoerd, met name in Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika. De leidende staat in de productie van dit type brandstof is Brazilië. Bovendien moet worden opgemerkt dat 5% van alle biobrandstoffen in de wereld wordt vervaardigd in China en India. De kwaliteit van biobrandstof is over het algemeen hetzelfde, de technologie van verwerkingscomponenten kan variëren of het type geproduceerde vloeistof verschilt.

Eco-vriendelijke brandstof voor open haarden wordt vaker geproduceerd op basis van bio-ethanol

Absoluut alle biobrandstof is onderverdeeld in soorten:

 1. De meest populaire biobrandstof is biodiesel, die is gebaseerd op plantaardige olie.
 2. Op de tweede plaats op afroep is bio-ethanol, dat een minimale hoeveelheid alcohol bevat en een substituut is voor benzine.
 3. Biogas wordt beschouwd als een analoog van aardgas, dat wordt geproduceerd door de verwerking van afval en ander afval na een speciale behandeling.

Biodiesel is een brandstof die wordt gemaakt op basis van verwerkt vet, van verschillende soorten oorsprong, zoals een microbieel, plantaardig of dierlijk.

De grondstoffen kunnen sojaolie, koolzaadolie, palmolie, kokosolie en andere zijn.

De technologie van biodieselproductie is op dit moment in ontwikkeling en wordt voortdurend verbeterd. Zeer vaak worden brandstoffen op basis van olie als biobrandstoffen gebruikt en oorspronkelijk werden ze in Europa gebruikt. Bio-ethanol is een alcohol verkregen door een proces zoals fermentatie uit koolhydraten gewonnen uit zetmeel, suiker en soortgelijke producten die suikerriet en maïs bevatten.

Desktop en andere soorten open haarden op biobrandstof

De bio-openhaard kan een uitstekend element zijn in elk interieur. Ze zijn groot, stationair of in de vorm van meerdere branders, en zijn ook erg klein van formaat. De eenvoud van de constructie van een biohaard maakt het mogelijk om de meest uiteenlopende modellen te creëren in ongewone en originele interpretaties.

Bio-haarden passen perfect in modern ontwerp van gebouwen

 1. Desktop Haarden kunnen op de gebruikelijke plaatsen worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld op tafels, planken, trottoirbanden en andere plaatsen. U hoeft zich geen zorgen te maken over brandveiligheid, omdat dergelijke producten volkomen veilig zijn.
 2. Wandmontage en ingebouwde open haarden in uiterlijk kunnen herinneren aan een traditionele open haard. Ze worden op muren geïnstalleerd of in nissen in de muur en soms in een meubelstuk ingebouwd.
 3. hoek haarden of, met andere woorden, bio-haarden, zullen geschikt zijn voor de kleinste kamers, omdat de producten compact zijn.
 4. vloer biofireplaces zijn een echte uitkomst voor degenen die kunnen beslissen om de locatie van de verwarmingsapparatuur in slechts enkele minuten te veranderen.

Gebruik voor het maken van brandstofblokken metalen doeken, in het bijzonder hoogwaardig roestvrij staal. Voor het versieren van brandstofblokken worden verschillende soorten materialen gebruikt, bijvoorbeeld steen, marmer, vuurvast en hittebestendig glas, kostbaar hout of kunststof en combinaties van de materialen die hierboven zijn beschreven.

Soorten biobrandstof voor de open haard (video)

Biokamin - een geweldig modern apparaat om de kamer te verwarmen of de ruimte te versieren. Het is vermeldenswaard dat op dit moment dergelijke producten in een groot aantal en verschillende configuraties te koop zijn, en daarom de meest aantrekkelijke optie voor jezelf kiezen is niet zo moeilijk en niet duur.

Hoe de juiste haard op biobrandstof te kiezen: variëteiten en opties voor een gezellig interieur

Biofireplaces zijn een moderne uitvinding die geen ingewikkelde installatie en het creëren van een schoorsteen vereist. Tegelijkertijd zijn dergelijke open haarden veilig en worden ze in appartementen gebruikt.

Biohaard is een uitkomst voor ontwerpers. Met zijn hulp worden accenten in het interieur gecreëerd en vullen deze de kamer aan in elke stijl.

Het verwijst naar de opties voor beveiligde apparaten. Maar in tegenstelling tot de elektrische open haard heeft een levend vuur. Brandstof voor de focus is een speciale biobrandstof, die tijdens de verbranding geen schadelijke stoffen uitstoten. Vanwege dit wordt het apparaat eco-fence genoemd.

Het vereist geen installatie van een complex uitlaatsysteem. gevestigd haarden voor een appartement op biobrandstof. Ze zorgen voor een gezellige sfeer in de woonkamer, de eetkamer of een andere kamer.

Kenmerken van open haarden op biobrandstof

Het belangrijkste element van de open haard is een open haard zonder schoorsteen. In de constructie bevindt zich een brandstofblok, dat bestaat uit een brander, een vlamregelaar en een brandstoftank.

Brandstof voor bio-haarden is ethylalcohol met speciale additieven. Bij verbranding komen stoom en een beetje koolstofdioxide vrij, waarvan de hoeveelheid vergelijkbaar is met de uitstoot van een conventionele kaars tijdens verbranding.

Voor de decoratie van open haarden worden verschillende materialen gebruikt: keramiek, marmer of vuurvast glas. Er worden elementen van smeden en afwerken met leer of fineer gebruikt.

Unieke kenmerken van open haarden zorgen ervoor dat ze onder alle omstandigheden kunnen worden gebruikt.

Biofireplaces hebben de volgende onderscheidende kenmerken:

 1. De brandstofbrander is gemaakt van onbrandbaar keramiek of staal. In de capaciteit van de brander is biobrandstof toegevoegd.
 2. Alcohol voor brandstof wordt verkregen als resultaat van de verwerking van plantaardige grondstoffen. Verschillende gewassen worden gebruikt - van aardappelen, maïs en zelfs tot zaagsel.
 3. De biohaard wordt niet gebruikt om de kamer te verwarmen. Ze worden zelfs in het warme seizoen gebruikt.
 4. Het ontwerp is eenvoudig aan te sluiten. Er zijn geen leidingen nodig, maar het apparaat verplaatst zich naar elke plaats in het appartement.

Als een onderdeel van het interieur kan de bio-openhaard draagbaar zijn in kleine maten of groot of stil. Zelfs eenvoudige ontwerpen worden gebruikt in het oorspronkelijke ontwerp van de kamer.

De volgende soorten biofireplaces worden onderscheiden:

 1. Eiland- of vloermodellen variëren in variëteit. Er zijn producten, zowel in de klassieke stijl, als moderne opties.
 2. Ingebouwde open haarden worden als een goede optie beschouwd wanneer het model wordt geselecteerd voor de bestaande portal of niche.
 3. Hoekige structuren zijn ontworpen voor plaatsing op de voegen van wanden en in de hoek.
 4. Ophanginrichtingen worden geleverd met een gesloten brander of een open brandstoftank. Het eerste type lijkt op een plank met glazen wanden en de tweede doos heeft een voorkant die is bedekt met glas of een rooster.
 5. Bureaubladhaarden op biobrandstof zijn compacte apparaten met een mini-brander. Ze hebben een speciaal mechanisme om te beschermen tegen de stroom van brandstof in de herfst.

Biofireplaces worden niet alleen binnenshuis gebruikt, maar ook in het prieel en op straat. Een draagbare open haard op biobrandstof is hiervoor geschikt. Sommige modellen worden geleverd met bevestigingselementen voor montage op het muuroppervlak.

Eilandhaarden zijn gemaakt in de vorm van een salontafel. Mobiele opties zijn geïnstalleerd op een sokkel of een bureau.

Voor kleine kamers worden ingebouwde of hoekstructuren gebruikt.

Waar moet ik aan denken bij het kiezen van een open haard?

Eigenaars van huizen voor het kopen van een product puzzelt de vraag: hoe een bio-open haard te kiezen?

Het bepalende kenmerk van het apparaat is het ontwerp. Hiermee begint de keuze van geschikte modellen.

Brandstofblokken van goede kwaliteit zijn gemaakt van metaal en roestvrij staal.

Voordat u het apparaat koopt, moet u weten waar de brandstoftank van is gemaakt en wat de dikte van de wanden is. Hoe groter de dikte van de muren, hoe langer de haard langer meegaat.

Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de bouwkwaliteit. Naden moeten gelijk zijn, en het lichaam zonder deuken en krassen.

Verschillende versies van bio-haarden laten toe dat ze in elk interieur worden gebruikt.

De variant van de focus op biobrandstof is geselecteerd, afhankelijk van het algehele ontwerp in de kamer:

 1. Voor het klassieke interieur is het muurmodel in de gevel van de decoratieve steen geschikt. Daarnaast worden keramische vulstoffen voor de vuurhaard gebruikt, waarmee kolen of houtblokken worden nagebootst.
 2. In het interieur van de natuurlijke stijl is er een buitenhaard. Een uitstekende optie is een glazen vloer.
 3. In de etnische interieur fit muur brandpuntsafstand langwerpige vorm. Het is beter om een ​​lage optie te kiezen. In de buurt is het noodzakelijk om een ​​zachte bekleding en kussens te zetten om te zitten.
 4. Voor retrostijl is het raadzaam om een ​​muur- of vloerversie te kiezen. Kleurrijk kijkt open haard met een deklaag van hout en witte stenen in de oven.
 5. Voor een kamer in rustieke stijl is een bio-open haard, gemaakt van keramiek in de vorm van ruw uitgehouwen of onbehandelde steen, geschikt. Zal het interieur van een gezellige deken aanvullen.
 6. Een uitstekende oplossing is een bio-open haard voor een kamer die is ingericht in de stijl van minimalisme of hi-tech. Het is noodzakelijk om een ​​functioneel en stijlvol model te kiezen.

Een verscheidenheid aan soorten open haarden op biobrandstoffen kunnen in de winkel worden gekocht en door hen zelf worden gemaakt.

Als je wilt, kun je zelf een open haard op de biobrandstof maken. Naast kant-en-klare apparaten worden individuele branders in winkels aangeboden. Het zijn stalen containers die zijn uitgerust met een speciale sluiting en een gat. De brandstof wordt gegoten en ontstoken en de verbranding wordt geregeld door een klep.

Bij het maken van een open haard is het de moeite waard rekening te houden met enkele nuances die specialisten opmerken:

 1. In de verwarmingszone worden materialen gebruikt die bestand zijn tegen temperatuurveranderingen. Dit is hittebestendig glas, keramiek of stenen.
 2. Het wordt niet aanbevolen om delen van het apparaat te schilderen, omdat de verf snel slapte en bij verhitting is er een onaangename geur.
 3. De schuifafsluiter is gemakkelijk toegankelijk, zodat de brand op elk moment kan worden gedoofd.

Een eenvoudige versie van het zelfgemaakte apparaat is een keramische container waarin een brander is geïnstalleerd, bestrooid met steentjes.

Experimenteer niet met de productie van biobrandstoffen.

Bioketels worden als veilige apparaten beschouwd, maar zelfs wanneer u ze installeert, wordt het aanbevolen dat u zich aan de veiligheidsvoorschriften houdt. De ruimte wordt aanbevolen om regelmatig te worden geventileerd, omdat er nog een hoeveelheid kooldioxide vrijkomt.

Verbrand de brandstof met een speciaal apparaat om uw handen niet te verbranden. Voeg geen brandstof toe aan het brandende apparaat. Installeer het apparaat niet in de buurt van ontvlambare objecten.

Het naleven van eenvoudige regels en aanbevelingen zal het mogelijk maken om een ​​kwalitatieve bio-open haard te kiezen die een gezellige sfeer in het huis zal creëren en die vele jaren plezier zal hebben.

 • categorie
 • Interieurontwerp
 • 134712
 • 1
 • categorie
 • Interieurontwerp
 • 151147
 • 1
 • categorie
 • Interieurontwerp
 • 127193
 • 1

Onlangs besloten om een ​​open haard te kopen in het huisje, gestopt op de ommuurde versie. Daarvoor wilden we een open haard kopen met een schoorsteen, die zou moeten worden geïnstalleerd op nimu. In de open haard hebben we alleen het interieur nodig, en zelfs 's avonds is het mogelijk om te verzamelen in zijn gezellige omgeving, zodat we redelijk fit zijn voor een open haard op biobrandstof. Vooral verrast door het feit dat brandstof ontstaat door het verwerken van zaagsel en aardappelen is zeer interessant. U kunt besparen op biobrandstof voor de open haard, omdat. het is niet zo moeilijk om het zelf te doen, ik denk dat het ethanol of benzine is.

© 2011-2018 We Are Art is het nieuws van design, kunst en architectuur. Interessante persoon. Foto's. Gebruik van We Are Art-materialen is alleen toegestaan ​​met de voorafgaande toestemming van de auteursrechthouders. Alle rechten op afbeeldingen en teksten zijn eigendom van hun auteurs. De site kan inhoud bevatten die niet is bedoeld voor personen onder de 16 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

19 − = 9