Fotofoto’s van Cannes

Cannes bloeit op de foto

 • Bekijk de volledige afbeelding

Cannes bloeit op de foto

Cannes bloeit op de foto

Een ongewoon soort bloemen, vergelijkbaar met exotische gladiolen, hebben dezelfde heldere naam, in overeenstemming met de naam van de wereldberoemde stad - canna. Het moederland van deze meerjarige kruidachtige plant is de tropen van Zuid-Amerika, Azië en China. Omdat de bloemen naar Rusland werden gebracht en het gebeurde in de tijd van Peter I, werden er veel nieuwe binnenlandse variëteiten uitgebroed en een rijke collectie verzameld. Het Cannes Selection Centre ligt in Jalta, in de Nikitsky-botanische tuin.

Plant-canna is vrij krachtig, met hoge vlezige stengels, afhankelijk van het ras met verschillende hoogten van 0,5 tot 3 m. De schoonheid van canna is niet alleen in de bloemen, maar ook in bladeren groot en ovaal van vorm, tot 25 cm breed. structuur ze zijn dicht, zoals glanzend. Het water stroomt eruit zonder te stoppen. De bladeren zijn vaak heterogeen gekleurd, in rijke bronsrode, grijze of groene tonen, kunnen in de lengterichting strepen hebben, soms is er een rand langs de randen.

In onrijpe staat worden de bladeren in een buis gevouwen die op een riet lijkt, wat in het Grieks "cana" is.

Canna-bloemen combineren in losse borstels tot 35 cm hoog. Het openen van de knoppen gebeurt geleidelijk, beginnend met de laagste, waarbij crème, gele, donkerpaarse, rode, oranje bloeiwijzen worden gevormd op een rechte pijl. De bloem is asymmetrisch, kan een gevlekt of gestreept patroon hebben. Een struik wordt meestal tegelijkertijd met 3-4 borstels gedecoreerd. Cannes ruikt niet.

Cannes is qua bloei verschillend. De vroege variëteiten beginnen knoppen te bloeien in de tweede helft van juni, en later - vanaf midden juli. Maar alle variëteiten onderscheiden zich door de bloeitijd, die duurt tot de nachtvorst. Om de schoonheid van planten te behouden, moeten de vervaagde delen tijdig worden verwijderd.

Cannes heeft grote vlezige wortelstokken in de vorm van knollen, die meestal worden gebruikt voor de verspreiding van bloemen. In het vroege voorjaar is de wortelstok verdeeld in evenveel delen als de nieren die het bevat, desinfecteert met mangaanoplossing en wordt het geplant in kopjes met een mengsel van humus, compost en zand. Eens per 10 dagen wordt aanbevolen de groeiende planten water te geven met een oplossing van kaliumpermanganaat.

Een andere manier van reproductie, die uiterlijk in februari kan worden gebruikt, is van zaden. Voorlopig worden ze geweekt en gezaaid op een warme plaats, bij een temperatuur van ongeveer +22 graden. In de open grond kunnen planten alleen worden overgebracht bij goed ingestelde positieve temperaturen, omdat vorst is dodelijk voor bloemen. Een deel van de cannabis gekweekt uit zaden kan pas de volgende zomer bloeien.

In een klimaat met een middelgroot klimaat, beginnen tuinders met het planten van kano's voor de meivakantie. De grond voor het planten van planten, moet je goed voorbereiden. Het wordt bemest met humus en mest tot een diepte van 0,8 m.

Zaailingen worden geplant in vooraf gegraven en goed bevochtigde putten. De afstand tussen de canna moet minimaal 0,5 m zijn.

Cannes is niet pretentieus in de teelt. Ze houden van zonnige, open plekken, goed verdragen het warme weer, maar ze hebben overvloedig water nodig. Van de bodem liever luchtig, vruchtbaar, dus het land moet periodiek loskomen en onkruid wieden.

In de loop van de zomer moeten bloemen 2 keer worden bemest met minerale meststoffen. De grond wordt eerst overvloedig gedrenkt en vervolgens worden de stikstof-fosfor-kalium-granulaten gelijkmatig verspreid.

Zorg voor planten in de winter

Thermofiele stokken tolereren geen winterslaap in de volle grond. Met het begin van de herfst worden ze uitgegraven, de stengels en bladeren worden gesneden op een afstand van 10 cm van de wortel, de wortelstok wordt gedroogd en opgeslagen voor opslag in een niet-vriesruimte met een temperatuur van ongeveer +8 graden.

Als een andere methode om in eind augustus te overwinteren, kunnen planten in dozen worden getransplanteerd en naar een kamer worden overgebracht. Als cannes niet vergeten om regelmatig water te geven, dan zullen ze het transplantaat heel gemakkelijk overbrengen. Om te volstaan ​​met kleuren voor licht, worden de containers dichter bij de ramen geplaatst.

In de winter hoeft cannes niet overvloedig water te geven, het is genoeg om het elke 2 weken te verminderen. Met de komst van de lente, moeten bloemen worden geplant.

Tot de verdiensten van stokken is hun hoge weerstand tegen ziekte. Maar bij overmatig vocht neemt de kans op bacteriële ziekten toe. Af en toe kunnen bloemen worden aangetast door grijsrot of roestschimmel, in welk geval zieke planten zo snel mogelijk van de locatie verwijderd moeten worden.

Van rupsen vlinders zal helpen om insecticiden te ontdoen. Wanneer gele bladeren verschijnen, gebruik dan een oplossing van kaliumpermanganaat.

Vanwege de hoge decoratieve eigenschappen en de duur van de bloei, worden stokken algemeen gebruikt voor landscaping stegen, centrale pleinen en straten. In de bloembedden bezetten cannes meestal een eervolle centrale plek. Tuinders creëren een spectaculair uitzicht op de bloembedden en alleen vanuit de cannes, en verslaan op voordelige wijze verschillende hoogten en schakeringen van bloeiwijzen.

Kanna is niet alleen een sierplant. In zijn thuisland staat het bekend als eetbaar, de knollen bevatten een grote hoeveelheid zetmeel. Inwoners van Zuid-Amerika gebruiken tot op de dag wortelstokken in gebakken vorm voor voedsel en voor de productie van zetmeel.

 • Log in of registreer om reacties te plaatsen

Interessant in de tuin en de tuin

Het forum heeft vragen zonder antwoorden, helpt de deelnemers en zij zullen je helpen.

leef Nu

(c) 2012 - 2018 MegaOgorod.ком - Journaal van tuiniers en hoveniers.

Kenmerken van de teelt, opslag en verzorging van cannabis

Het is moeilijk om de woorden te vinden die de emoties en gevoelens beschrijven die je ervaart bij het zien van deze heerlijke bloemen. Correcte teelt van canna: landing, tijdige zorg ervoor - iedereen kan genieten van zijn verbazingwekkende uitzicht en continue bloei.

Kanna is een monocultuur, dat wil zeggen, de enige vertegenwoordiger van de familie Cannaceae. In natuurlijke omstandigheden groeit het in Zuid- en Midden-Amerika, China, Indonesië, India.

De bloem heeft dunne rechtopstaande stengels die in hoogte groeien in sommige variëteiten tot 3 m. Bladeren zijn lancetvormig of langwerpig, vrij groot, kunnen groeien tot een lengte van maximaal 80 cm en een breedte van maximaal 25 cm.

De pracht kan onthullen tijdens de bloei. De hoofdkleur van de knoppen is rood, hoewel fokkers erin slaagden rassen te verbouwen met geel, wit, oranje, roze en zelfs met tweekleurige bloembladen - in stippen of franjes. Bloemen groeien tot 8 cm, ze zijn biseksueel, asymmetrisch gelegen op de bloempijl en verzameld in de bloeiwijze - garde of borstel.

De nadelen van de bloem zijn slechts twee: het verdraagt ​​onze winter niet in de volle grond en ruikt niet. Een van de voordelen is dat tuiniers het volgende onderscheiden:

 • zeer zelden ziek;
 • groeit snel;
 • gemakkelijk groeiend;
 • eenvoudige zorg;
 • decoreer de site met zijn bloei tot in de late herfst.

Als knoppen bestoven werden door insecten, rijpen bruine grote zaden. Ze kunnen worden gebruikt voor reproductie.

Teelt van de bloem komt van zaden of wortelstokken, verdeeld in de herfst. Kiemen in het huis van knollen of het kweken van een plant uit zaden is een verplichte procedure voor ons klimaat.

De beste tijd voor het zaaien van zaden is eind januari of begin februari.

Het op een vergelijkbare manier kweken van canna is meer geschikt voor selectiewerk, omdat zaailingen die in de meeste gevallen uit zaden worden verkregen, geen kenmerken van variëteiten en soorten behouden.

Om ervoor te zorgen dat de zaden goed ontkiemen, moet hun sterke omhulsel worden vernietigd. Om dit te doen, kunt u een van de volgende methoden gebruiken:

 • omdraaien met kokend water;
 • houd 3-4 uur in een thermosfles met warm water;
 • 2-3 uur in de sneeuw of 1 uur in de vriezer;
 • vernietigen door mechanische actie.

Als deze procedure wordt genegeerd, zal de kieming van zaden verslechteren, en de opkomst van zaailingen zal langdurig zijn.

Vervolgens worden de zaden 24 uur geweekt in een groeistimulator en vervolgens geplant in een bak met grond, waarvan de temperatuur vóór het zaaien niet lager mag zijn dan 22 ºC. Ze zijn afgedicht tot een diepte van 7-10 mm, besproeid, bedekt met een film (glas). De eerste shoots verschijnen ongeveer een maand later. Als ze 3-4 blaadjes groeien, worden ze gedekt (zittend) op individuele potten, waarin de bloemen staan ​​voordat ze in de volle grond worden geplant.

Na het plukken worden jonge zaailingen in een ruimte geplaatst waar de temperatuur niet hoger is dan 16-18 ºC.

Een bloem uit een onderstam laten groeien, wordt als de eenvoudigste en meest betrouwbare manier beschouwd. Eind maart of begin april worden de opgeslagen wortelstokken opgeruimd en worden de opgedroogde delen verwijderd. De divisie passeert het aantal knolknoppen. Als ze in de buurt van de 2 nieren zijn, moeten ze samen worden gelaten.

De resulterende secties moeten worden behandeld met een oplossing van mangaan, verdund in een verhouding van 0,2 g mangaanpoeder per 1 liter water. Voor hetzelfde doel is het mogelijk om as van hout te maken. De behandeling wordt uitgevoerd om infectie van knollen met schimmelinfecties te voorkomen.

Verdeelde wortelstokken worden ondiep geplant in een geprepareerd grondmengsel bestaande uit zand, turf en chernozem, in gelijke delen. De eerste bladeren verschijnen snel - na 2-3 weken. Na het ontkiemen wordt de bloem weggegeten naar een koele, maar voldoende verlichte plaats met een temperatuur van 16-18 ºC. Zulke omstandigheden zijn nodig zodat de jonge plant niet uitrekt. Zorg voor het bestaat uit tijdige besproeiing en onderhoud van de nodige temperatuur.

Als het in het voorjaar gepland is om canna in de volle grond te laten landen, dan moet medio april dit worden verkregen en voorbereid op nieuwe voorwaarden. Om dit elke dag te doen bij zonnig weer, moet je het in de frisse lucht brengen.

Het planten vindt plaats na het einde van de vorst. De bloem geeft de voorkeur aan een zonnig gebied, beschermd tegen tocht, met lichte vruchtbare grond. Alvorens in het gat te planten, wordt drainage aangelegd, bestaande uit de volgende componenten:

Zo'n "kussen" zal de wortels verwarmen, intensieve groei en bloei van cannabis stimuleren. Je kunt het planten na een intensieve irrigatie van het gat. De plantdiepte is 20-25 cm. De afstand tussen de geplante struiken bedraagt ​​ongeveer een halve meter. Sinds het planten en voor de bloei duurt dit meestal tot 2 maanden.

Verdere zorg bestaat uit water geven, het losmaken van de grond, het bestrijden van onkruid en het voeren.

Zorg omvat drie maaltijden per seizoen om te voeren. Elke 10 dagen, wanneer water geven, onder elke bloem, zijn er korrels van mangaan (of verdund in water in de hoeveelheid van 2 g per 10 liter water). Het is noodzakelijk om de bloei te stimuleren.

De beste soorten meststoffen zijn mineraal (met het gehalte aan stikstof, fosfor en kalium) en organisch.

Hun introductie wordt uitgevoerd door de wortelmethode: de kunstmestkorrels verspreiden zich rond de struik en de grond wordt losser. Vóór de bloei met tussenpozen van 2 weken, kunt u een kip druppelen, verdund in water 1:10.

De plant water geven moet normaal, maar matig zijn. Overvloedig besproeien is alleen voor de bloei noodzakelijk voor de bloem.

Gieter, overdrijf het niet. Overvloed aan vocht veroorzaakt de ontwikkeling van bacteriële en schimmelziekten.

Zorg omvat het behoud van de decoratieve vorm van canna. Hiervoor moet ze regelmatig de vervaagde bloemen afsnijden.

Teelt van canna is mogelijk en thuis - het is gefokt als een pot (kadochnoe) plant. Om haar goed te voelen en op te groeien in de winter, is het belangrijk om een ​​aantal eigenaardigheden van haar thuis groeien te kennen.

Om de bloem groeide thuis, het is genoeg om het uit de grond te graven en plaats het in een pot voor kamerplanten met een diameter van ten minste 50 cm, voordat de tuingrond bewaterd met een insecticide. Deze procedure is nodig om de migratie van insecten naar de kamer te voorkomen.

De verzorging van de plant thuis is zelfs eenvoudiger dan in de bloementuin. Spuit het niet, verwijder onkruid en los grond. Het volstaat om een ​​verlichte ruimte, water- en voedermeststoffen te plaatsen. Kamerkanon slechts 2 maanden is in een periode van rust, en de rest van de tijd bevalt met zijn schoonheid.

Correcte en tijdige verzorging thuis zal de schoonheid van cannabis zelfs na de bloei redden.

Kamerkanon na de bloei heeft even rust nodig. Het is noodzakelijk om dagelijks de besproeiing te verminderen en vervolgens volledig te stoppen. Vervolgens worden de bladeren afgesneden en wordt de pot met de plant op een koele plaats geplaatst, waar de temperatuur niet lager is dan 10 ºC. In het voorjaar worden de wortels uit de grond verwijderd, verdeeld en in potten of open grond gezet.

Als canna in de tuin groeide, dan heeft het na de bloei ook geen overvloedige watergift nodig. Het krimpt geleidelijk en stopt dan. Zodra de eerste bevriezing begint, worden de stelen afgesneden en worden de wortelstokken samen met de aarde uitgegraven.

Voedingsstoffen worden pas na afkoeling in de wortelstok gelocaliseerd. Als de bloemen vóór de vorst worden opgegraven, krijgen de wortels niet de voorraad stoffen die nodig zijn voor overwintering.

Voordat wortelstok wordt bewaard, moet wortelstok 2-3 dagen in de schaduw worden gedroogd. Het is beter om ze te ontbinden onder een baldakijn of in een schuur.

Je kunt de plant tot het voorjaar op twee manieren sparen:

Als de eerste optie is gekozen, dan is het voor het graven nodig om de grond voor te bereiden: meng turf, zand en zaagsel in een gelijke hoeveelheid. Na het verwijderen van wortelstokken uit de grond en drogen, worden ze in een container gestapeld, in de grond gegoten en, indien nodig, licht bevochtigd. De beste opslagtemperatuur is + 8-10 ºC.

De gehele periode van opslag van de knollen moet worden bekeken. De rotte delen worden afgesneden, ze worden bestrooid met houtskool, kaneel of as.

Met de tweede optie kunt u tegelijkertijd bloemen tot de lente bewaren en thuis genieten van hun uiterlijk in de winter. Het belangrijkste is om ze op te graven voor de vorst. Zorg tijdens deze periode is iets anders. Cannes moet op een verlichte plaats worden geplaatst, worden gevoed en bewaterd.

Als meerdere canna-variëteiten gelijktijdig worden opgeslagen, wordt aan elk van de wortelstokken aanbevolen een tag met de naam te bevestigen. Zo'n techniek helpt in het voorjaar bij het planten om een ​​unieke samenstelling te creëren, rekening houdend met de kenmerken van elke variëteit.

Om een ​​bloem te laten groeien, is het belangrijk voor hem om omstandigheden te creëren dichtbij zijn verwanten. In de zomer is het warm en rijk aan vocht, in de winter - matig water en koelte. De beloning voor de sierteeltbeoefenaar voor de schroom en de juiste zorg en geduld zal een gezonde en stevige plantensoort zijn, overvloedig bloeiend.

en in de nabije toekomst zal worden gepubliceerd.

© 2016 - Tips voor haarverzorging

Aandacht alstublieft! Kopiëren van sitemateriaal is alleen mogelijk met toestemming van de administratie en met een actieve link naar de bron.

De informatie wordt verstrekt voor het doel van de kennismaking. Zelfmedicatie kan ongewenste gevolgen hebben!

Bij de eerste tekenen van de ziekte, raadpleeg een arts.

Flower canna (45 foto's): alles over soorten, voortplanting, planten en verzorging

Als u op zoek bent naar een plant, wat het beeld zou brengen de tuin notitie van exotische schakering en verfijnde gratie, maak kennis met de bloem van de canna. Teelt van deze gast uit overzeese landen op onze plaatsen is al lang niet meer een curiositeit, en tegenwoordig zijn veel amateur-tuinders en professionele fokkers oprecht sympathiek tegenover cannes. Welnu, het is tijd om uit te zoeken hoe te groeien bloemen en wat hiervoor nodig is.

Er zijn veel verschillende soorten van deze bloemen, die elk kunnen bogen op zijn eigen kleur en de vorm van de bloembladen en bladeren. Er zijn drie hoofdgroepen van deze planten - Crozani-kanalen, bladverliezende kleinbloemige en orhideevidnye Cannes. Laten we eens kijken naar de meest interessante vertegenwoordigers van deze groepen:

 • Canna Picasso bereikt een hoogte van 90 cm, heeft grote bloemen en brede vlezige bladeren. Bloeit van juli tot oktober.

 • Canna Striata. De hoogte is ook 80-90 cm. De bloeiperiode valt op het tijdsinterval van juli tot september.

 • Kanna Pak is een van de zeldzaamste vertegenwoordigers van de Canna-familie op onze breedtegraden. De reden voor deze 'onpopulariteit' ligt in het feit dat de plant ondervoed is. Heeft een delicate crèmekleurige tint en verheugt het oog met zijn bloei van juli tot de eerste vorst.

 • Kanna zalmroze. Dit ras ontleent zijn naam aan de gelijkenis van zijn kleur met zalm: een zacht-roze tint van bloemblaadjes sieren je tuin van juli tot september.

Kanna zalmroze

 • Canna America zal bij je passen, als je van hoge planten met grote bloemen houdt. De steelhoogte komt uit op 140 cm, en de grootte van de bloemen is ook indrukwekkend - in diameter, elk van hen is 10-12 cm.

Tip! Omdat we het hebben over planten die hoog genoeg zijn, is het met name te verdedigen om canna te laten groeien in een tuin met zulke gebieden die moeten worden gemaskeerd - het kan bijvoorbeeld onesthetisch zijn hek of laag hek.

De compositie, met inbegrip van stokken, verliest zijn verfijning in het landschap niet, zelfs niet tegen de achtergrond van eenvoudige vormen en materialen

Ervaren tuinders worden geadviseerd om zaden van deze planten in gespecialiseerde tuinbouwwinkels te kopen. Dit komt omdat je beschermd bent tegen het kopen van poddochennyh of door pest beschadigde zaden.

Cannes is gefascineerd door vurige tinten ongebruikelijke kleuren en pracht van bladeren

Cannes kan op twee manieren worden gepropageerd - door zaden of door de wortelstok te delen.

Dit is de wortelstok van deze bloem

Omdat cann zaden een sterke schil hebben, moet het worden behandeld voordat het in de grond wordt geplant. Om dit te doen, moet je ze eerst in de sneeuw leggen of het een paar uur in de koelkast zetten en vervolgens met kokend water verbranden. Daarna wordt geadviseerd de zaden 3 uur in een thermoskan met warm water te laten staan. Dan moet je de schaal mechanisch beschadigen (je kunt de zaden licht inwrijven met groot rivierzand of ze voorzichtig snijden).

Zaden van cannabis in dozen met steeltjes

Alvorens in de grond te planten, is het noodzakelijk om zaden mechanisch te behandelen

Zaden worden meestal in februari gezaaid. In de kamer waar u van plan bent stokken te reproduceren, moet er gedeeltelijke schaduw zijn en de temperatuur mag niet hoger zijn dan 22 graden. De eerste scheuten verschijnen vaak een maand na de landing. Wanneer ze 3-4 bladeren krijgen, worden ze in individuele potten gedoken en bij een temperatuur van 16 graden vóór het moment van uitstappen in de open grond gelaten.

Het idee! Als je het hele jaar door van het uitzicht op deze planten wilt genieten, kun je thuis een cannabloem laten groeien. Het is ook geweldig om te versieren wintertuin of serres.

Je kunt stokken niet alleen direct in de grond planten, maar ook in decoratieve bloempotten die perfect passen in de algehele landschapsoplossing

In de winter kan canna in potten van het zomergebied naar de kas worden verplaatst

Als je dichter bij de vegetatieve methode van plantenreproductie bent, dan zijn in het vroege voorjaar de wortelstokken verdeeld zodat er op elke locatie een sterke nier is. Plaatsen van plakjes in dit geval is het belangrijk om goed te behandelen - bestrooi met gehakte houtskool en droog. De verdeelde wortelstokken worden in een met zand gevulde kas geplaatst, zodat de nier omhoog kijkt en een beetje strooit met zand. Van tijd tot tijd moeten wortelstokken lichtjes worden besprenkeld met warm water. De optimale temperatuur voor kieming is 20-24 graden. Wanneer de eerste bladeren verschijnen, wordt de canna geplant in kleine potten, zoals beschreven in het geval van zaden.

Wortelstokken zijn zo verdeeld dat er op elke site een sterke nier was

De eerste gekiemde bladeren van cannes

Na het verschijnen van de eerste bladeren, zette de canna in kleine potten

Het planten van jonge planten in de volle grond wordt uitgevoerd in de tweede helft van mei - begin juni, wanneer de nachtvorst niet meer verschijnt. Het is noodzakelijk om de canna zo te plaatsen dat de opening ertussen 50-80 cm is.

Let bij het planten van jonge canna in de volle grond op de nodige afstand (50-80 cm)

Tip! Aangezien cannes zich goed voelen in losse, voedzame en goed behandelde grond, raden we aan een zogenaamd "warm beddengoed" voor hen te maken. Het is een kuil (W30 * D30 * H70 cm) gevuld met paardenmest, waarvan de laag minder dan 20 cm moet zijn en een goed ingegoten grond (niet minder dan 25 cm) over de mest wordt gegoten.

Neem alle regels in acht voor het planten van deze planten en het resultaat zal u zeker bevallen.

Zoals veel van hun broeders, zijn canna, helaas, vatbaar voor aantasting door plagen, evenals voor bepaalde ziekten die kenmerkend voor hen zijn. Gelukkig zijn dergelijke complicerende factoren van de teelt van canna in de tuin niet veel.

 • Als het gebied bijvoorbeeld te nat is, kunnen bloemen bacteriose hebben. Het komt tot uiting in het feit dat de knoppen zwart worden en dat op de bladeren donkere vlekken verschijnen. Helaas is het niet mogelijk om de ziekte te bestrijden, en de tuinman kan alleen de geïnfecteerde bloemen verwijderen.
 • Een andere ziekte veroorzaakt door overmatig vocht is de nederlaag van de roestschimmel. Het manifesteert zich in roestige vlekken die de bladeren bedekken, evenals in het verschijnen van een grijze bloei van verval die leidt tot het zwart worden van bloemen. Om de roestschimmel kwijt te raken, is het mogelijk om op tijd de geïnfecteerde bladeren af ​​te snijden en de stelen af ​​te snijden. Daarna moeten de geïnfecteerde delen van de plant worden verbrand.
 • Als de bladeren van de canna geel beginnen te worden, is dit hoogstwaarschijnlijk het gevolg van de activiteit van schimmels. Om dit onaangename moment het hoofd te bieden, gebruiken tuinders mangaan opgelost in water (10 liter vereist 4 gram), die worden besproeid met planten.
 • Rupsen van vlinders fungeren als ongedierte van cannabis. Om bloemen tegen ze te beschermen, helpen insecticiden (gebruik ze, volg de instructies op de verpakking).

Schimmelziekte op cannabladeren

 • Cannam was comfortabel, ze zijn geplant op een lichte sectie, goed beschermd tegen de wind. De grond voor deze planten moet voedzaam en los zijn. Als een goed substraat, een mengsel van humus, zand, veen en bladland, in gelijke verhoudingen ingenomen.

De meeste comfortabele kanen staan ​​op een zonnige plek en beschut tegen de wind

 • Wat betreft irrigatie, moet canna, voordat de eerste jonge scheuten verschijnen, naar behoefte matig worden bewaterd. Maar als er bloei is, moet de plant overvloediger worden gedrenkt. In de herfstperiode, wanneer kanen bladeren verliezen, moet de mate van irrigatie geleidelijk worden verminderd.
 • Wanneer de eerste scheuten verschijnen, heeft de plant bemesting nodig - vloeibare complexe meststoffen zijn hiervoor geschikt.

De eerste zachte scheuten

 • Het trimmen van verwelkte bladeren en knoppen zou systematisch moeten gebeuren als dat nodig is.
 • Voorafgaand aan het begin van de eerste nachtvorst, wordt aanbevolen om een ​​hoge planting van de planten uit te voeren om ze te beschermen tegen vorst.
 • Voor de winter wordt de canna uitgegraven, worden de wortelstokken gedroogd en vervolgens schoongemaakt voor overwintering. Bewaar canna's winters op een temperatuur van 10 graden. Luchtvochtigheid moet matig zijn en lichtverspreid.

Cannes kan er zelfs in de buurt organisch uitzien met een sculptuur van een schijnbaar ruw metaal

Dus, als je van exotische planten houdt met ongewoon mooie bloemen en grote bladeren, zul je zeker van canna houden. Het planten en verzorgen van deze plant vereist natuurlijk bepaalde vaardigheden, maar over het algemeen zijn ze niet al te ingewikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

18 − 9 =