De kraan druipt in de keuken

Hoe een druipende kraan te repareren

Zelfs de meest betrouwbare kranen beginnen te stromen met de tijd - water stroomt of druipt. Om de kraan te repareren hoeft u niet altijd een loodgieter te bellen. De meeste mislukkingen kunnen door uzelf worden geëlimineerd. Maar voordat u de druppelende kraan repareert, moet u het ontwerp en de werkvolgorde ervan begrijpen.

Bevestig de kraan met uw eigen handen - de taak van gemiddelde complexiteit

Laten we beginnen met de definities. Er zijn in de badkamer en niet de keukenkranen en kranen. Kranen serveren alleen water, mixers laten ook toe om de temperatuur te regelen en mengen twee stromen - koud en warm water. In dit artikel zullen we het hebben over hijskranen en hoe ze te repareren. Reparatie mixers is zeer vergelijkbaar, maar heeft zijn eigen kenmerken. Overigens kunt u hier lezen over het repareren van eenhendelmixers.

Er zijn verschillende soorten kranen voor een badkamer of een keuken:

 • afsluiter;
 • Eenhendel (ook cartridge of vlaggen genoemd).

Kranen - controle en klep

Het apparaat hebben ze anders, zodat de reparatie, zelfs met dezelfde schade, aanzienlijk anders is. Daarom zal elk van de soorten afzonderlijk worden beschouwd.

Zelfherstellend ventiel

Ventielkleppen kunnen classics van watervoorziening worden genoemd. En hoewel ze geleidelijk worden vervangen door nieuwe ontwerpen, zijn ze nog steeds genoeg. Hun interne structuur is al tientallen jaren niet veranderd. Alleen het ontwerp is veranderd - is diverser en verfijnder geworden. Vandaag kunt u zowel de meest voorkomende modellen vinden als zeer exotisch.

De structuur van ventielen

Waterscheidingskranen van dit type worden nog steeds gebruikt, omdat ze eenvoudig en betrouwbaar zijn en niet jarenlang, maar tientallen jaren dienstdoen. Als de hele "vulling" van de juiste kwaliteit, alles wat gedurende deze tijd kan mislukken - dit zijn pakkingen. Hun vervanging is de belangrijkste manier om de klepafsluiter te repareren.

Als de kraan in de keuken of in de badkamer blijft dribbelen wanneer de klep volledig is gesloten, is dit zeer waarschijnlijk de oorzaak van de losse pakking op de klep (zie de foto in de volgende alinea). Ze hield niet meer stevig tegen het zadel, waardoor het water blijft stromen en soms de kraan niet alleen druipt, maar zelfs stroomt. Repareer de kraan in dit geval - vervang de pakking. Om dit te doen, heb je een moer nodig, en beter - een sleutel en een set pakkingen.

Voordat u de druppelende kraan bevestigt, moet u de watertoevoer afsluiten (u kunt volledig, u kunt alleen in deze tak, indien mogelijk). Verder is het niet misplaatst om ervoor te zorgen dat het water nog steeds geblokkeerd is. Water stroomt niet - we beginnen met repareren. U hebt een moersleutel of een sleutel nodig. Ze zullen het hoofdgedeelte (het bovenste deel van het lichaam) moeten losschroeven.

Het is beter om met een sleutel te werken. Om het oppervlak tijdens het gebruik niet te beschadigen, wikkel het met een zachte doek en breng dan een sleutel aan. Nadat u de kop hebt losgeschroefd, haalt u de klep eruit. Nu kunt u de pakking vervangen of een nieuwe klep installeren. Oude podedevaet iets scherps - je kunt een schroevendraaier gebruiken met een plat lemmet, dat kan - een priem, etc.

Houd er bij het kiezen van een pakking rekening mee dat de randen ongeveer 45 ° moeten worden afgeschuind, anders maakt de waterleiding lawaai tijdens het werken. Als dit niet in je arsenaal zit, kun je de rand inkorten met iets scherps - een mes of een schaar.

De pakking in de kraan vervangen in foto's

Als er geen geschikte pakking is, kan deze worden gesneden uit een vel volrubber (poreus past niet). De dikte van het rubber of de pakking is 3,5 mm, de binnendiameter iets minder dan de diameter van de staaf, de buitendiameter mag niet uitsteken. Vergeet de snijvlakken niet bij 45 °.

Plaats na het installeren van de pakking de klep op zijn plaats, draai de kop vast. Nieuwe modellen van de aanwezigheid van terugspoelen op de draad vereisen niet. Bovendien is het terugspoelen gecontra-indiceerd - het kan een scheur in het lichaam veroorzaken. Als de oude kraan uit de Sovjettijd wordt gerepareerd, wordt de spoel op de draad gelegd, besmeurd met verpakkingspasta en vervolgens gecentrifugeerd. Daarna kunt u geleidelijk het water inschakelen.

Soms, met deze pakking op de klep, is er een tegengesteld verhaal - water stroomt niet of nauwelijks sijpelt. In dit geval vloog de pakking van de stang en blokkeerde de stroming van water. Eerst kunt u een paar keer proberen om de kraan te openen / sluiten, en als dat niet helpt, moet u de bovenstaande handeling herhalen, oftewel de kraan repareren door de pakking te vervangen. Vergeet alleen niet om het oude vast aan het zadel te verwijderen.

Als er water uit de klep druipt, zijn de oliekeringen waarschijnlijk versleten. Je kunt de kraan op twee manieren repareren met een lek onder de stang. Om te beginnen kunt u proberen de kopbehuizing meer vast te zetten. Doe het opnieuw met een draaibare sleutel. Gebruik een tang is niet wenselijk, want na hen blijven sporen achter. Draai het hoofd zo ver mogelijk vast (overdrijf het niet).

De structuur van de ventielkraan

Als de draad zoveel mogelijk wordt aangedraaid en het water blijft druipen, moeten de pakkingen op de pakkingbus worden vervangen. Om dit te doen, draait u eerst de kraan tot het uiterste, verwijdert u de kraankop weer, scherpt u iets met iets scherps en verwijdert u beide rubberen ringen en vervangt u deze door nieuwe.

Als de pakking wordt verwisseld en het water niet overlapt, breekt de draad wanneer de kraan ronddraait, moet de steel worden vervangen - de draad erop wordt afgesneden. De optie hier is twee - vervang de steel zelf of volledig de volledige klepkop.

In het zadel kan een schuurtje zijn

Als de draad niet versleten is, is de pakking nieuw, maar de kraan lekt, inspecteer het zadel. Er kan een schurft in zitten. Het vormt zich geleidelijk - het wordt weggespoeld door water dat onder hoge druk wordt aangevoerd. Als de pakking ergens niet stevig is aangedrukt, wordt hier een schaal gevormd. Soms ondermijnt water de hele omtrek en vormt het scherpe randen die de pakking snel beschadigen. Voorkant en scherpe rand moeten worden verwijderd. Neem een ​​conventionele schroevendraaier en door deze langs de rand te trekken, maakt u de scherpe rand bot. Dezelfde bewerking kan worden uitgevoerd met behulp van een natfil of een stuk fijnkorrelig schuurpapier. Het belangrijkste is om een ​​gelijkmatige (voor zover mogelijk) en ongemakkelijke rand te bereiken.

Hoe een kraan met een patroon te bevestigen

Plaats meestal kranen met één hendel in de badkamer of in de keuken. Van de nog steeds zogenaamde vlaggen of eenhendel. Voor het openen / sluiten van het water is het een speciaal apparaat - een patroon, omdat ze ook een patroon worden genoemd.

In de cartridge bevinden zich twee platen met gaten. De onderkant is stevig bevestigd en de bovenste is mobiel. Om het is de staaf bevestigd, en het op zijn beurt - aan het handvat. Als we aan de hendel draaien, bewegen we de staaf en beweegt de beweegbare plaat, die het water opent / sluit en de druk verandert.

Als er een probleem is met een dergelijke kraan, kan deze alleen worden gerepareerd door de patroon te vervangen. De belangrijkste storing in hen - ze beginnen te stromen - het water sijpelt of druipt van onder het handvat. Om de stroom of druippatrooncartridge te repareren, vervangt u de patroon. Alleen zo.

Het eerste dat u hoeft te doen, is het water sluiten en vervolgens de hendel verwijderen. Hiertoe verwijdert u eerst de gekleurde plug - deze sluit de schroef. Nadat de schroef is losgeschroefd, wordt de hendel naar boven getrokken en van de stang gescheiden. Nadat de hendel is verwijderd, draait u de klemring los - deze houdt de cartridge vast. Nu blijft het alleen nog om het eruit te halen.

Dan, samen met de cartridge, moet je naar de winkel of naar de markt gaan, precies hetzelfde kopen. De nieuwe moeten qua grootte overeenkomen, de gaten in het onderste deel moeten dezelfde vorm en opstelling hebben. Over het algemeen moet u de exacte kopie vinden.

Hoe een kraan te demonteren met een cartridge

De montage vindt in de omgekeerde volgorde plaats:

 • plaats de cartridge (strikt verticaal, lichtjes rond zijn as schuivend, zodat de uitsteeksels in het lichaam de uitsparingen in de cartridge raken),
 • draai de klemmoer vast;
 • zet de hendel;
 • schroef de bevestigingsschroef vast;
 • we voegen een stub in.

De eerste controle kan worden uitgevoerd nadat de klemring is geïnstalleerd. U kunt het water openen en controleren of de kraan nu niet stroomt.

Als de waterstroom te zwak is

De meeste moderne kranen zijn uitgerust met een tuit met een gaas dat vaste deeltjes bevat die in de waterpijp kunnen worden opgenomen. Als geleidelijk de waterstraal niet zo elastisch werd en de druk op de andere kranen niet veranderde, is de reden dat dit raster verstopt raakt. In dit geval kunt u de kraan binnen enkele minuten repareren.

Het is noodzakelijk om het rooster schoon te maken

Schroef de moer los met het gaas aan het uiteinde van de uitloop. Spoel het af, maak de geciseleerde gaten schoon (u kunt een naald of een oude tandenborstel gebruiken). Reinig het gaas weer op zijn plaats.

Hoe een kraan in de keuken te bevestigen? Stromende kraan in de keuken

Als het gebeurt dat de kraan lekt, dan keren veel mensen zich vaak tot beheermaatschappijen en nodigen ze gekwalificeerd loodgieterswerk uit. Maar niet altijd kunnen deze specialisten op tijd wachten. Wat als er een kraan in de keuken is? Hoe het met je eigen handen te repareren en welke hulpmiddelen hiervoor nodig zijn, zou elke thuismeester moeten weten.

De allereerste en belangrijkste regel voor alle reparaties aan sanitair is de ontkoppeling van de watervoorziening. Vaak zijn de kleppen die ervoor verantwoordelijk zijn te vinden in het toilet. Om de stroom uit te schakelen, draait u gewoon de kraan open.

Vanwege het feit dat er geen problemen waren met de apparatuur en deze kranen gedurende een zeer lange tijd niet werden gebruikt, kunnen de kleppen roestig of geblokkeerd raken. Deze kleppen moeten met de grootste zorg en zeer soepel worden ontwikkeld. Langzamerhand kunt u de inspanning verhogen, vergeet ook de smering niet. Dit is het eerste wat u moet doen voordat u de huidige kraan in de keuken, in de badkamer en in een andere kamer bevestigt.

Voor het werk is het belangrijk om de benodigde set gereedschappen te verzamelen. Ze moeten altijd bij de hand zijn.

Dus, voor werk heeft u een wartelsleutel, een platte schroevendraaier en een kruiskop nodig, sleutels. Vaak zou deze bescheiden set voldoende moeten zijn. Het gebeurt dat plotseling en sterk stromende kraan in de keuken. Hoe te repareren, welke sleutels het nodig is - hier is het onmogelijk om specifiek te zeggen. Feit is dat elke fabrikant zijn eigen normen heeft. Er is genoeg van een set sleutels die elke automobilist heeft.

Het is ook niet overbodig om verschillende aanvullende elementen voor te bereiden. Het kunnen stukjes rubber zijn, leer, waaruit u pakkingen kunt maken. Het kan ook een handig fluoroplastisch afdichtingsmiddel zijn in de vorm van plakband, vodden, schoonmaakmiddelen.

Soms in het proces van het herstellen van de sleutels of een ander hulpmiddel kan vallen - zo duur gootsteen of onder de bodem niet te kwetsen lag een spons, doek of iets anders in staat zijn om de impact te absorberen.

Waarom er een kraan in de keuken is: hoe te repareren en typische storingen

Stromende kranen zijn vrij gebruikelijk. Maar er zijn niet zoveel redenen die een storing kunnen veroorzaken. Er zijn er vier die het meest voorkomen.

Vaak kopen ze sanitair, veel mensen laten zich leiden door economische overwegingen en kiezen producten uit de Chinese of Turkse productie. In dit geval zijn mensen blij dat ze op deze manier konden redden.

Maar deze tactiek bij het kopen van mixers is uiterst fout, en de vreugde van de bespaarde hoeveelheid duurt niet lang. Deze kleine hoeveelheid kan lekkage veroorzaken. Welnu, als op het moment dat de kraan breekt, iemand thuis zal zijn en binnenkort water kan afsnijden of apparatuur kan repareren. Maar vaker is het anders.

Je moet nooit besparen op zaken als sanitair. Zorg ervoor dat u ervoor zorgt voordat u koopt dat de aangeboden goederen niet in China zijn gemaakt, maar in ieder geval in Rusland of in Europa. Ook goedkope producten voor een bekend merk - dit is de reden voor verdenking. Dure merkproducten in onze markten zijn voor 50% nep.

Soms gebeurt het dat zelfs op dure apparatuur iets kan lekken. Dan is het de moeite waard om kennis te maken met andere redenen om te begrijpen hoe je een kraan in de keuken moet repareren. Flow ook in het geval van een ongeletterde erectie.

Hier kunt u ook productiefouten of fouten bij de montage van het product veilig inschakelen. Als je een kwalitatief hoogwaardige mixer hebt gekocht, voor een serieuze prijs, is het de moeite waard om de verantwoordelijkheid voor de installatie met alle verantwoordelijkheid op je te nemen. Verschillende fouten die tijdens het installatieproces kunnen optreden, kunnen alle voordelen van een duur product minimaliseren.

Dit is een andere populaire reden. Het is heel belangrijk om te onthouden dat de kraan, net als veel andere apparaten en apparaten, prestatiekenmerken heeft. Als er tijdens het gebruik te veel kracht werd uitgeoefend en er druk werd uitgeoefend op de details van de kraan, denk dan niet dat het voor het apparaat allemaal zonder sporen ging.

Tijdens veelvuldig gebruik kunnen verschillende bewegende delen van het product verslijten. Vooral rubber afdichtingen en verschillende pakkingen raken in verval. In dit geval is er niets eenvoudiger dan de kraan in de keuken te bevestigen. Vloeiende? Het is voldoende om de pakkingen te vervangen.

Het probleem met pakkingen is relevanter voor traditionele modellen met twee kleppen. In het geval van kogelkranen, waarvan het apparaat sterk afwijkt, hebt u een ander reparatieschema nodig.

Kraanreparatie met twee kleppen: vervanging van pakkingen

Hoe de huidige kraan in de keuken te repareren, als deze constant stroomt, hoe dicht hij ook draait - het zit allemaal in de versleten pakking. Het moet worden vervangen. Het eerste dat u hoeft te doen, is het kleplichaam draaien - hiervoor moet het met de klok mee worden gedraaid. Verwijder vervolgens de beschadigde afdichting. Als er geen nieuwe pakking beschikbaar is, kan deze van rubber of leer zijn gemaakt. Als een monster wordt aanbevolen om het geëxtraheerde onderdeel te gebruiken. Vervolgens wordt een nieuwe pakking op de plaats van de oude geplaatst. Het afdichtmiddel wordt op de aanslagrand gewikkeld, het kleplichaam wordt op zijn rechtmatige plaats gemonteerd.

Voor de betrouwbaarheid is het de moeite waard om de klep een beetje met een sleutel aan te draaien. Om geen tijd te verliezen aan het productieproces van de verzegeling, is het gemakkelijker en sneller om er een te kopen in de winkel of op de markt.

We vervangen de afdichtingsvoering op de pakkingbus

Tijdens gebruik kan slijtage van deze voering lekken veroorzaken. Wat te doen in dit geval? Hoe een kraan in de keuken te bevestigen? Het stroomt het vaakst op het moment dat het element open is. Er stroomt water tussen de moer op de pakkingbus en de steel op het ventiel.

Schroef met behulp van een schroevendraaier de moer op de pakkingbus los. Verder is een voering gemaakt van PTFE-band. Daarna wordt het op de plaats gezet van de versleten, en de moer is gedraaid.

Vaak stroomt er een kraan in de keuken. Hoe het te repareren? Heel, heel eenvoudig. Schroef hiervoor de buitenste moer los. Daarna roteert en stijgt de tuit voorzichtig en dan wordt hij verwijderd. Het is noodzakelijk om de isolerende pakking en de spreidring zorgvuldig te controleren. Als iets versleten is, kan een vervanging het probleem oplossen.

Modieuze en moderne kranen hebben een geavanceerder apparaat dan klepmodellen. Hoe een kraan in de keuken te bevestigen? Een kogelklep stroomt, wat betekent dat er enige vervuiling in zit, waardoor de mixer niet normaal kan werken.

Om dit probleem te verhelpen, wordt de kraan gedemonteerd en gereinigd. De eerste stap is het verwijderen van de schroefborging van de hendel. Verwijder vervolgens de hendel heel voorzichtig. Gebruik een schroevendraaier om de schroef los te draaien, verwijder de koepel en de kit van het plastic.

De laatste moet zorgvuldig worden geïnspecteerd en de hele plaque moet erop worden verwijderd. Als het versleten is, is het raadzaam een ​​nieuw onderdeel aan te schaffen. Haal het er vervolgens uit en inspecteer de bal zorgvuldig - als er schade is, is een vervanging noodzakelijk. Wanneer er slijtage van de afdichtingen is die deze bal fixeert, wordt deze ook aanbevolen om onmiddellijk te worden vervangen. Vervolgens moeten alle plastic elementen na het vervangen of reinigen van onderdelen worden gesmeerd met de samenstelling die de fabrikant adviseert. Soms gebeurt het dat zelfs na het vervangen van onderdelen de kraan in de keuken nog steeds stroomt. Hoe het te repareren? Het reparatieschema zal enigszins afwijken - hier is het noodzakelijk om de gehele patroon van de kraan te vervangen.

Soms zijn er dergelijke situaties. De reden voor dit fenomeen is industrieel huwelijk. Binnen in de kraan kunnen verschillende defecten optreden, zoals puin of scheuren. Met hun eigen handen kunnen ze niet worden geëlimineerd. Het is noodzakelijk om het product van de verkoper te veranderen. Nu weet je hoe je een kraan in de keuken moet repareren. Stroomt het water? Dit is niet langer een probleem.

Methoden voor het bestrijden van de tapkraan van een menger

Wat als de kraan druipt? Dit probleem zorgt ervoor dat veel van onze landgenoten zich zorgen maken over dit onplezierige fenomeen. Het geluid van druppels die de gootsteen raken, veroorzaakt in eerste instantie geen problemen, maar achteraf begint het te stoppen met slapen en irritant. Als u thuis watermeters hebt geïnstalleerd, kunt u rekenen op een verhoogde waterstroom met een lekkende kraan.

In de meeste gevallen kan de oorzaak van het probleem op zichzelf worden verholpen en in zeer zeldzame gevallen moet u naar de winkel voor een nieuw sanitair apparaat. Als er water uit de kraan druppelt en je besluit het zelf te repareren, dan moet je een beetje theorie leren en het juiste gereedschap bij de hand hebben.

Oorzaken van storingen - waarom de kraan druipt

Reparatie van de sanitaire uitrusting is nodig wanneer de volgende fouten optreden:

 1. Water stroomt van onder de moer, die de tuit fixeert. Het kan onder de hendel of de ontluchting stromen;
 2. Defecte hendels en kleppen (regelmatig vastlopen, scrollen en het water losjes sluiten);
 3. De kraan geeft een zwakke druk van de straal, terwijl de druk in de pijpleiding op het juiste niveau is;
 4. De kraan is gesloten, maar het water blijft lekken.

Waarschuwing! Als een van de bovengenoemde fouten zich voordoet, is het beter om deze in de kortst mogelijke tijd op te lossen. U kunt dus de levensduur van het apparaat aanzienlijk verlengen en voorkomen dat uw eigen en het volgende appartement mogelijk zijn. Dit bespaart ook geld en tijd die aan reparatie-activiteiten wordt besteed.

Hoe een kraan in de keuken te repareren is de belangrijkste vraag die veel van onze landgenoten stellen. Alvorens verder te gaan met het elimineren van de problemen die zijn gerezen, is het noodzakelijk om de interne opstelling van mengers van verschillende modellen te begrijpen en de mogelijke oorzaak van het lek te begrijpen.

Interne menger opstelling

Thermostatische en non-contact modellen van mixers zijn de ideale oplossing voor de badkamer. De keuken is een plek waar mensen constant zijn en waar de mixers worden blootgesteld aan meer ernstige ladingen. In deze situatie zijn meer duurzame, duurzame en betrouwbare modellen geschikt. Deze omvatten eengreepsmengkranen en producten met een paar kleppen. Deze structuren hebben gemeenschappelijke structurele elementen, zoals:

 • Het lichaam van de mixer;
 • beluchter;
 • Afdichten van pakkingen;
 • Uitloop.

Op andere parameters en ontwerpkenmerken variëren de modellen aanzienlijk en hebben ze niets gemeen. Nu weten we waarom de kraan in elke specifieke situatie druipt en zullen we mogelijke manieren overwegen om de gevolgen weg te nemen.

De interne opstelling van een kraan met twee kleppen - ontwerpkenmerken

Modellen dvuventilnogo type - een van de meest eenvoudige mixers, bekend tot nu toe. De klep, die we draaien om het water in te schakelen en uit te zetten, verbergt een kraanas onder, die op zijn beurt een vergrendelingselement is. In de moderne markt worden modellen van mengers met de volgende afsluiters gepresenteerd:

 • Worm versnellingsbakken. In dit ontwerp is het voor het leveren en regelen van de kracht van de waterstraalstroom nodig om een ​​paar klepomwentelingen te maken. Het principe van de werking van een dergelijke menger is eenvoudig - het is noodzakelijk om rotatie- en translatiemanipulatie uit te voeren. In eerste instantie komt het water de menger binnen en gaat dan door de uitloop in de gootsteen;
 • Kraanasdozen met keramische platen - in dergelijke uitvoeringen is een kleine slag voldoende om de waterstroom volledig te openen of te blokkeren.

Ongeacht het type constructie, de kosten zijn acceptabel. Bovendien worden ze in elke gespecialiseerde winkel verkocht en is het niet moeilijk om ze te vinden.

Eéngreepsmodellen van mixers - variëteiten en interne ordening

De nieuwe technologische producten omvatten mengers met één hendel, waarbij de kop en temperatuur van de waterstroom wordt geregeld met slechts één hendel. Water wordt gemengd in een holle bol in het lichaam van het product, waarin drie gaten worden gemaakt. Op duurdere modellen zijn geïnstalleerde cartridges.

De werkgaten van de bal hebben hun functies - door middel van twee van hen wordt water geleverd. Uit het derde gat komt een gemengde vloeistof, door de mens gemaakt op de gewenste temperatuur door de hendel te verdraaien. Eengreepsmengkraan met kogelmechanisme bestaat uit de volgende elementen:

 • Deken verbergt de schroef;
 • schroef;
 • Steel, om het hoofd aan te passen;
 • Een bal waarin warm en koud water mengen;
 • Zadel van rubber;
 • Ring aanpassen;
 • Stoommanchet;
 • Aanpassing-manchet;
 • Inlaatspruitstuk systeem;
 • Het mechanisme voor de productie van gemengd water;
 • Beluchter en balhuls.

In dit geval wordt de bal op de rubberen zittingen gemonteerd, wat voor een betrouwbare bevestiging zorgt. Bij offset ten opzichte van de stoelen wordt koud en warm water geleverd, het hoofd wordt geregeld. Om de bal te bevestigen, gebruiken experts een afdichtkraag en een borgmoer.

Als we het hebben over modellen die zijn uitgerust met een cartridge, verschilt hun werkingsprincipe niet van de balproducten. Maar tegelijkertijd is hun interne structuur aanzienlijk anders. De cartridge heeft drie werkgaten, maar in plaats van een holle ruimte zijn metaal-keramische schijven geïnstalleerd. Tijdens het draaien van de hendel beginnen ze te verschuiven, waardoor het warme en koude water wordt geopend en het wordt vermengd tot de ingestelde temperatuur.

De keukenkraan loopt - we repareren het zelf

Overweeg de lijst met hulpmiddelen en materialen die nodig zijn voor de zelfreparatie van het apparaat:

 • Scherp mes;
 • Hexahedron en sleutel type;
 • Een reeks schroevendraaiers;
 • Vervangbaar element - dit kan een kraan, een patroon, een set rubberen pakkingen, enz. Zijn. Het hangt allemaal af van het type defect;

WD40 is een technisch type aërosol dat nodig is in een situatie waarin de onderdelen aan elkaar zijn bevestigd. Als het er niet is, dan is het oké - er zijn veel andere manieren om de vastzittende constructieve elementen te 'smashen'.

Ongeacht het type storing en het soort constructie, moet u ervoor zorgen dat het water wordt afgesloten voordat u met reparatiewerkzaamheden begint. De overblijfselen van de vloeistof smelten samen in een gootsteen of een voorbereide container, zodat er geen modder en vocht rondvloeit. Nu kunt u overgaan tot reparatie- en herstelactiviteiten, die afhankelijk zijn van het type constructie en de oorzaak van de storing.

Modellen met één hendel - we gaan over tot zelfreparatie

Het belangrijkste dat nodig is bij het uitvoeren van de reparatiewerkzaamheden van de mixer is de uiterste aandacht en instructie. Herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd volgens het volgende principe:

 1. We ontmantelen het stompje van een decoratief type met een schroevendraaier of een mes, wrikken het voorzichtig;
 2. Daaronder ziet u een werkopening waarin de schroef is verborgen - deze houdt de hendel op de stelstang vast. Draai de schroef los met behulp van een zeshoek;
 3. Demonteer de hendel en schroef de behuizing van het product los. Als de elementen tijdens gebruik niet aan elkaar gehecht raken, kunt u dit met uw blote handen doen;
 4. Vervolgens verwijdert u de kap en ziet u de borgmoer. Het kan worden verwijderd met een sleutel of met een hamer en een schroevendraaier (met een schroevendraaier op de moer, moet u voorzichtig op de hamer op de hendel tikken);
 5. Bij demontage van de mixer met een kogel, is onder de moer een afdichtkraag. Het moet worden bestudeerd voor breuken, vervormingen en vervuiling - vaak leiden deze oorzaken tot lekken. Vervolgens wordt de bal geëxtraheerd. Het oppervlak van het onderdeel moet glad en holistisch zijn, vrij van vervuiling. Dan worden veren en afdichtingsmaterialen verwijderd - hun defecte toestand kan lekkage veroorzaken;
 6. Het demonteren van een mixer met een cartridge erin, impliceert dezelfde acties. Verwijder vervolgens de cartridge en controleer deze op beschadiging, verstopping;
 7. Het gebroken element moet worden vervangen;
 8. Verzamel de mixer in de omgekeerde volgorde, installeer hem op zijn plaats en controleer op lekken.

Aandacht alstublieft! Draai de moeren niet te strak aan - dit kan de dichtingsringen (pakkingen) beschadigen of vervormen en daardoor de mixer onbruikbaar maken. Om de levensduur van het product te verlengen en een soepel draaiende beweging van de bewegende elementen te waarborgen, wordt een siliconen smeermiddel gebruikt, dat permanent langdurige blootstelling aan water verdraagt.

We repareren de mixer met twee kleppen - uitsplitsingen en instructies

Als de behuizing in een hijskraan zit, betekent dit dat uw tweekleppige mixer is mislukt en reparaties nodig zijn. U moet het volgende doen:

 • De klep heeft rode en blauwe pluggen die gemakkelijk kunnen worden verwijderd met een mes of schroevendraaier. Het is genoeg om ze gewoon te porren;
 • Onder de plug bevindt zich een schroef die met een schroevendraaier wordt losgeschroefd;
 • Verwijder de klep en zoek de kraanas;
 • Het wordt tegen de klok in losgeschroefd en kan gemakkelijk worden verwijderd. Na verwijdering moet het worden gecontroleerd op een storing;
 • Wormboxes worden vaak onbruikbaar door een defecte pakking - dit probleem kan eenvoudig zelf worden opgelost. Snijd zelf een rubberen pakking of koop een reparatieset gemaakt van elastiekjes voor een paar centen in de winkel. Buxa, met elementen van keramiek, moet volledig worden veranderd - ze worden ook in de winkel verkocht en zijn relatief goedkoop;
 • Na het uitvoeren van de reparatiewerkzaamheden verzamelen we de mixer in omgekeerde volgorde. We installeren het en zorgen voor een proefvaart met water.

Voer alle manipulaties uit, zelfs het 'gewone sterfelijke' zal niet bijzonder moeilijk zijn - het werk lijkt op een spel in de ontwerper. Maar er is een aantal problemen met mixers, die extra vragen van de huismeester kunnen veroorzaken.

Een van de meest voorkomende problemen is de vervuiling van de beluchter. Het kan het sediment snel verstoppen als gevolg van een slechte waterkwaliteit en dus kapot gaan. Na verloop van tijd groeit het met uitschot en andere zware elementen. Wanneer ze uitzetten, wordt de druk van de kraan veel zwakker, terwijl de kwaliteit van de vloeistof aanzienlijk daalt. Om dit probleem op te lossen, moet de oude beluchter worden verwijderd en door een nieuwe worden vervangen. Om dit te doen, moet u het losschroeven van de mixer met een sleutel, verwijderen en een nieuwe beluchter installeren. Als het tijd is om te acclimatiseren aan het lichaam van de mixer, kunt u de WD40 gebruiken of er een sterke mechanische impact op hebben.

Aandacht alstublieft! Bij het installeren of verwijderen van onderdelen moet u uiterst voorzichtig handelen. Als de behuizing van de mixer is beschadigd, moet het apparaat worden vervangen en dit is een serieuze financiële investering.

Als de kraan in de badkamer druipt en tijdens de inspectie, je een scheur in het lichaam hebt gevonden, dan zullen reparaties hier niet helpen. Moet naar de winkel gaan voor een nieuwe mixer. Om het probleem een ​​tijdje op te lossen, kunt u het gat afdekken met een afdichtmiddel op een siliconenbasis. Door het waterfilter te installeren, kunt u de prestaties van het apparaat aanzienlijk vergroten. De toestand van het apparaat kan ook worden beïnvloed door de zorgvuldige bediening van de kleppen en de hendel, zodat u mechanische schade aan het apparaat voorkomt.

Na het bestuderen van het bovenstaande materiaal, kunt u de lekkende kraan zelf repareren. Er is niets moeilijks - het belangrijkste is om het benodigde gereedschap en geduld in te slaan, want zonder dat is repareren nergens. Als zelfs nadat de reparatie lekkage is gemanifesteerd - het maakt niet uit. Waarschijnlijk was een van de knooppunten slecht gedraaid of was de pakking losjes aan de naad bevestigd.

© 2018 Kranen en sanitair

Wil je updates ontvangen?

Abonneer u om nieuwe publicaties niet te missen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

62 + = 71