Frame huis plussen en minnen

Framehuizen: de voor- en nadelen. Technologie van de bouw van frame huizen

Houten huizen in de afgelopen jaren worden actief aan populariteit wint. De ideale technologie voor hun erectie, die geen duidelijke tekortkomingen zou hebben en tegelijkertijd alle andere zou overtreffen, is vandaag niet beschikbaar. Tegelijkertijd worden voornamelijk geprefabriceerde huizen gebouwd, waarvan de voor- en nadelen voor hen ook op de binnenlandse markt enorm populair zijn.

Frame - de basis van het huis, bestaande uit individuele elementen: balken, planken, balken. Met andere woorden, het is een geprefabriceerde structuur die alle belastingen op het huis overneemt. Afzonderlijke componenten voor framehuizen worden in fabrieken gemaakt. Voorafgaand aan de montage wordt een voorlopige kalibratie van de bouwconstructies uitgevoerd, waardoor aanzienlijk kan worden bespaard op financiële kosten en tijd.

Welke framehuizen zijn beter? Er zijn de volgende types: frame, schild en frame-shield. Ze verschillen in de technologie van erectie en de gebruikte materialen. Framehuizen zijn niet onderdoen voor traditionele baksteen en steen voor comfort, geluids- en warmte-isolerende eigenschappen. Over het algemeen hebben ze zich ook in binnenlandse klimatologische omstandigheden goed bewezen.

Framehuizen hebben, net als elke andere, hun eigen kenmerken, technologie van montage, voor- en nadelen. De koper heeft de mogelijkheid om kennis te maken met hun kwaliteiten en de juiste optie te kiezen.

 • Lage kosten. De technologie van de constructie van kozijnhuizen vereist weinig financiële investering. Dit hangt samen met hun grote populariteit over de hele wereld.
 • Snelle constructie. Exclusief voorbereidend werk (fundering en afwerking), kan een bouwteam bestaande uit 5 personen een huis bouwen gedurende 1 maand in het warme seizoen.
 • Minimale retentiekosten. Framehuis vereist geen constant onderhoud.
 • Goede geluidsisolatie. Het gebruik van speciale materialen, zoals ecowools, stelt u in staat om hoge niveaus van geluidsisolatie te bereiken, die niet beschikbaar zijn in onvoorbereide framehuizen. De voordelen van het gebruik van geluidsabsorberende materialen zijn voor iedereen duidelijk.
 • Geen krimp. Na de bouw van het kozijnhuis kun je het meteen beginnen af ​​te maken en in de nabije toekomst te vestigen. Logboeken kunnen bijvoorbeeld onmiddellijk na hun constructie niet worden ingevuld, omdat het nodig is om te wachten op hun uiteindelijke inkrimping. Het proces kan 6 tot 10 maanden duren.
 • Lage thermische geleidbaarheid van insluitende structuren. Het biedt een mogelijkheid om meer warmte te houden in de winter en koel te blijven in het hete seizoen.
 • Ecologische compatibiliteit. Hout is milieuvriendelijk materiaal dat geen bedreiging vormt voor de menselijke gezondheid.

 • Lichtgewicht basis. De technologie maakt het mogelijk om een ​​lichtgewicht fundament te gebruiken. Hiermee kunt u geld en tijd besparen.
 • Beschikbaarheid en eenvoud van interieurdecoratie. In tegenstelling tot betonnen of bakstenen gebouwen, waar de binnenmuren moeten worden gepleisterd, is het voldoende om in de framehuizen de voegen en de schroefpunten van de schroeven te vullen. Daarna kunt u doorgaan met het plakken van de achtergrond, aangezien de wanden per definitie plat zijn (op voorwaarde dat de technologie van hun erectie werd waargenomen).
 • Seismische stabiliteit. Frame huizen voor permanente bewoning worden veel gebruikt in een land als Japan. Dit komt door het feit dat ze de belasting kunnen weerstaan ​​tot 9 punten op de schaal van Richter, en voor dit land zijn frequente aardbevingen typisch.
 • Een groot aantal vries / dooicycli. Als het framehuis bijvoorbeeld als een datacha fungeert, dan is het voldoende om het alleen bij aankomst op te warmen en de temperatuur niet bij afwezigheid te handhaven.
 • De mogelijkheid om op elk moment van het jaar te bouwen is een belangrijk voordeel dat framehuizen hebben. De constructie wordt uitgevoerd onder de voorwaarde dat de omgevingstemperatuur niet lager is dan -15 graden.
 • Ontbreken van scheuren. Gladde muren hebben bijna geen scheuren en losheid. Indien aanwezig, vul ze dan met een kachel. Bovendien voorkomt het gebruik van hydro- en windisolatiemembranen het binnendringen van luchtmassa's in de wanden.
 • De mogelijkheid om framehuizen snel en met minimale kosten te repareren met hun eigen handen. Het huis kan worden gedemonteerd, naar een nieuwe plek worden getransporteerd en opnieuw worden samengevoegd. Dit is alleen haalbaar als een dergelijke mogelijkheid vooraf werd geboden in het stadium van het ontwerp van de woning.
 • Optimaal microklimaat. Door het gebruik van hout als bouwmateriaal behoudt het huis zijn eigenschappen, waardoor een speciaal microklimaat ontstaat. Met andere woorden, de wanden van een dergelijke behuizing "ademen9quo ;. En dit is een ander belangrijk voordeel dat framehuizen hebben.

 • De broosheid van de structuur. Dit nadeel is typerend voor alle houten wanden en plafonds.
 • We hebben de juiste kwalificaties van de bouwers nodig. In het technologische gedeelte zijn kozijnhuizen complex en voor hun montage is een geschikt gereedschap en bekwame vaklieden vereist.
 • Brandgevaar. Het probleem is opgelost met behulp van speciale verbindingen die het hout impregneren.

Frame-huizen: instructies voor het verlengen van de gebruiksduur

Bij het bouwen van een kozijnhuis houden bouwers zich aan verschillende basisprincipes. Hun naleving is verplicht, omdat dit de bedrijfsperiode van de behuizing aanzienlijk kan verlengen.

De oprichting van de fundering is de eerste en een van de belangrijkste fasen in de bouw van elk huis, waardoor de stabiliteit van de constructie wordt gewaarborgd. Aanzienlijke verhoging van de levensduur van het huis kwalitatieve voorbereiding van de stichting voor de stichting, juiste binding van de versterking en het gebruik van inventaris bekisting.

Effectieve luchtuitwisseling tussen de grond en de bundels van de overlap wordt uitgevoerd door middel van doorlopende gaten, ook bekend onder de term "blasting9raquo ;. Ze zijn gemaakt in het grondgedeelte van het foundationlint. Hiermee kunt u de opeenhoping van vocht en, als gevolg daarvan, schimmelvorming onder het huis uitsluiten.

Kwaliteitsverankering van het omsnoeringsbord

Wanneer de fundering is voorbereid, wordt de bindplank op het waterdichtmakende materiaal gelegd, waarvan de belangrijkste functie bescherming tegen de externe omgeving is. Verder worden de diagonalen gemeten, worden gladde hoeken en wanden van toekomstige woningen weergegeven. Het is belangrijk om ze goed op te lossen. Hiertoe wordt de verankering van de bindplaat aan de fundering uitgevoerd. Tegelijkertijd volgen ze een bepaalde stap. Correcte bevestiging zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de belasting op het oppervlak, waardoor er tijdens de bouw geen bordwisseling mogelijk is. Het bouwen van framehuizen met hun eigen handen is een bewerkelijk bedrijf dat specifieke kennis vereist. Niet alle bouwers beschikken over de vaardigheden van hun constructie.

Ondanks het feit dat de frameconstructie zich binnen de muur bevindt en niet onderhevig is aan externe invloeden, moet deze worden beschermd. Gebruik hiervoor speciale formuleringen die de vuurbestendigheid van het materiaal verhogen. Ook antiseptisch hout wordt uitgevoerd. Als een gevolg hiervan is een van de nadelen van framehuizen geminimaliseerd. De voor- en nadelen van de composities zijn niet nodig om op te noemen, omdat de eigenaar van het huis er alleen maar baat bij heeft om ze te gebruiken.

Impregneren van hout vindt gelijktijdig plaats aan vier zijden. De stof moet diep in het materiaal doordringen. Het minimaliseert de mogelijkheid van schimmel, rot en blauwe formatie zowel in de buitenste lagen als direct in de stam.

De kwaliteit van bouwmaterialen heeft direct invloed op de duurzaamheid van het frame als geheel. Het is bekend dat hout wordt gekenmerkt door "shrinkage9raquo", waarbij het met 5-7% in breedte en dikte versmalt, en in lengte met 1%. Maar de frame-structuren krimpen praktisch niet, omdat de verticale pilaren daarin een ondersteunende rol spelen.

Schimmelinfecties van hout in een gesloten doos zijn een van de meest voorkomende problemen van waaruit "9raquo lijden; frame huizen. Tegens, zoals deze, worden gemakkelijk geëlimineerd. Voor de fabricage van een frame wordt het aanbevolen om droog hout te gebruiken met een toegestaan ​​vochtgehalte van 10-15%. Het wordt gekenmerkt door hoge sterkte en weerstand tegen milieu-invloeden. Dit zal bovendien de financiële kosten van framehuizen niet aanzienlijk verhogen.

De bouw van huizen van dit type wordt uitgevoerd en in gebieden waarvoor aardbevingen, overstromingen en andere cataclysmen kenmerkend zijn. Framestructuren zijn bestand tegen seismische schokken tot 9 punten.

Weerstand van huizen, zelfs bij extreem lage temperaturen, zorgt voor een verwarming op basis van een minerale wol met een dikte van 15-20 cm. Dit komt overeen met een 1 m dikke bakstenen muur.

Gebruik van dampscherm en diffusormembranen

Warmte-isolatie heeft een directe invloed op de thermische isolatie van het gebouw. Een natte isolatie voldoet bijvoorbeeld niet aan de gestelde taken en als gevolg daarvan zal het huis koud zijn. Het kan in een optimale staat worden gehouden met behulp van dampdichte en diffusormembranen.

Het dampschermmembraan wordt aangebracht op de binnenzijde van de wand. Het voorkomt de penetratie van stoom uit de kamer naar de kachel. De vellen materiaal overlappen elkaar, wat hun meest effectieve werk garandeert. De naden zijn gelijmd met plakband.

Diffuser-membraan wordt aangebracht aan de buitenkant van het huis. Het voert twee functies parallel uit: het verwijdert het gevormde vocht door een geventileerde opening en voorkomt dat het van buitenaf binnendringt. Juiste framehuizen bevatten noodzakelijkerwijs beide membranen.

De zorg voor dit huis is eenvoudig en vereist het naleven van eenvoudige regels. De eigenaar moet een regelmatige inspectie van de staat van het huis uitvoeren, waardoor storingen tijdig kunnen worden opgespoord. De eigenaar kan de kachel gemakkelijk vervangen, elementen van interne of externe decoratie, karkas en andere structuren. In een bakstenen huis zijn dergelijke manipulaties bijvoorbeeld problematisch.

De duurzaamheid van het kozijnhuis hangt af van de naleving van de technologische kenmerken van de constructie. De aanwezigheid van tocht, de vorming van condensaat, thermische verliezen - bouwhuwelijk. Framehuizen, waarvan de voor- en nadelen hierboven zijn beschreven, onderscheiden zich door hun duurzaamheid, sterkte en thermische isolatie-eigenschappen.

Voors en tegens van frame huizen. Kunnen de voordelen de tekortkomingen overschrijden?

Hoeveel millennia is er de mensheid - tegelijkertijd bouwt het woningen voor zichzelf. Van grotten en primitieve dugouts kwamen mensen geleidelijk aan tot de bouw van meer perfecte huizen gemaakt van steen en hout, afhankelijk van de beschikbaarheid van dit of dat materiaal. Bouwprocessen, technologieën en materialen werden verbeterd, het leven werd comfortabeler, maar tot op de dag van vandaag hebben alle technologie en materialen hun tekortkomingen. Dit komt tot uitdrukking in de levensduur, de beschikbaarheid van materialen, bouwkosten en de tijd die eraan wordt besteed.

Traditionele stenen en houten huizen zijn duurzaam, maar ze vergen veel tijd, materialen en geld. De revolutie in de woningbouw vond plaats in het midden van de vorige eeuw, toen in Noord-Amerika de technologie van het bouwen van kozijnhuizen werd ontwikkeld. Voors en tegens van frame huizen, Amerikaanse en Europese ontwikkelaars hebben onmiddellijk geïdentificeerd, dus de technologie heeft ontwikkeld in vele landen, en de afgelopen jaren in Rusland.

Frame huis op palen

Tegenwoordig, wanneer de woningbouw in de voorsteden zich snel ontwikkelt, zijn draadframe-technologieën een van de ideale oplossingen geworden voor de bouw van voorstedelijke nederzettingen, vooral omdat de waardigheid van kozijnhuizen al in de praktijk is onthuld.

Een van de meest voor de hand liggende plussen voor ontwikkelaars is:

 • Kosten van constructie - het is het laagste in termen van vierkante meters. meter, dus huizen op deze technologie zijn over de hele wereld gebouwd.
 • Snelheid van bouw - op de afgewerkte fundering wordt een individueel kozijnhuis gedurende 1 maand gemonteerd door een team van 3 personen; met de bouw van de stichting en afwerking werkt niet meer dan 2 maanden.
 • Lage thermische geleidbaarheid - Designkenmerken en moderne isolatiematerialen creëren een comfortabele woonstandaard in de winter en zorgen voor een verkoeling in de zomer.
 • Lage warmtecapaciteit - de structurele kenmerken van het kozijnhuis zorgen ervoor dat alleen op een bepaald moment van het pand verwarming nodig is, wat aanzienlijke besparingen oplevert, en na een lange afwezigheid - het vermogen om snel de nodige ruimtes te verwarmen.
 • Esthetiek van binnenmuren - frame-technologie staat al in het proces van het maken van kanalen in de wanden toe en legt leidingen voor watertoevoer, verwarming, om elektrische bedrading op te richten en om een ​​ventilatiesysteem op te zetten
 • Lichtgewicht basis - Het kleine gewicht van de structuren van dit huis maakt het mogelijk om de funderingen van een kleine diepte te vullen, wat de kosten van constructie, de behoefte aan materialen aanzienlijk vermindert en de bouwtijd verkort.
 • Geen krimp - Bij het bouwen van kozijnhuizen worden droge modules en materialen gebruikt, ze krimpen niet, breken de geometrie van het huis niet en laten u meteen werk verrichten aan de binnenhuisinrichting.
 • Milieuveiligheid - bij de constructie van kozijnhuizen gebruikt natuurlijk hout en materialen gemaakt op basis van natuurlijke grondstoffen, die voldoen aan de hygiënische normen en veilig zijn voor mensen.

Paneel voor het frame huis. Samengestelde materialen

 • Eenvoudig interieur - voor het afdekken van wanden en plafonds in huizen, worden moderne plaatmaterialen gebruikt, daarom behoeven afwerkingswerkzaamheden geen serieuze voorbereidingen en zijn ze aanzienlijk vergemakkelijkt.
 • Langdurige weerstand tegen temperatuurschommelingen - de materialen die bij de bouw van het huis worden gebruikt, maken het mogelijk om het hele jaar door te gebruiken, waarbij het alleen periodiek wordt verwarmd, zelfs in de winter.
 • Seismische stabiliteit - framehuizen, dankzij hun ontwerp zijn ze bestand tegen schommelingen van grootte tot 9 punten, dus ze zijn erg populair in Japan.
 • All-season constructie - voor de framehuisbouw doet de tijd van het jaar er niet toe, omdat de "natte" bouwprocessen volledig worden uitgesloten, maar als er in de zomer funderingen worden gevuld. In de winter is het mogelijk om te bouwen bij temperaturen tot -15 ° C.
 • Eenvoud van constructie - aangezien de draadframetechnologie niet voorziet in grootschalige zware constructies, is er geen behoefte aan speciale bouwmachines, een mobiel team kan een huis bouwen, wat ook een positief effect heeft op het verminderen van bouwkosten.
 • Eenvoudige montage en demontage - Bij het maken van de nodige uitbreidingen van het project worden kozijnhuizen mobiel, kunnen ze eenvoudig worden gedemonteerd zonder de constructies te beschadigen en op een andere plaats opnieuw te monteren.
 • Gemakkelijke toegang tot de interne holtes van wanden en vloeren - het vergemakkelijkt de operationele verwarming, reparatie en onderhoud van communicatie.

 • Windweerstand - grote vlakken met uitwendige en inwendige oppervlakken van muren, strak opgestelde isolatie met gesloten stoom en waterdichtmakende films, garanderen bescherming tegen wind en beweging van luchtstromen tussen de straat en de kamers.
 • Microklimaat van gebouwen - de aanwezigheid van hout en andere natuurlijke materialen die "ademen", absorberen en vocht afgeven, zorgen voor een gezond microklimaat in de kamers.

Het frame van het huis van binnenuit

Uit wat is gezegd, kan worden afgeleid dat wireframe-technologie veel voordelen biedt, maar men mag de nadelen van framehuizen niet vergeten.

Geprefabriceerde houten huizen zijn een uitstekend alternatief voor kozijnen.

De huizen gemaakt van schuimbeton hebben ook hun eigen tekortkomingen en voordelen.

Erectie frame huis

Als we de voor- en nadelen van kozijnen bespreken, is het de moeite waard eraan te denken dat een huis gebouwd van welk materiaal dan ook, met onbetwistbare voordelen, noodzakelijkerwijs tekortkomingen zal hebben. Dit kan te wijten zijn aan ontwerpkenmerken, muur- en andere materiaaleigenschappen en prestatieparameters. Gezien de lage kosten van huizen gebouwd met behulp van wireframe-technologie, sommige nadelen moeten worden getolereerd, terwijl anderen moeten worden gezegd en, zo mogelijk, de gevolgen van hen te minimaliseren. De belangrijkste nadelen van kozijnhuizen zijn de kenmerken van hun structuren en materialen, en dergelijke nadelen zijn onder andere:

Lichte ontvlambaarheid van framehuizen

Een vuur in elk huis brengt grote vernietiging en vernietiging van structuren teweeg, maar als er zelfs een bakstenen muur overblijft, brandt het kozijnhuis volledig uit.

Ontsteking van een kozijnhuis

Maar kan ontvlambaarheid de bouw van framehuizen stoppen? Stop niet. Al enkele decennia is de bouw begonnen, en fabrikanten van beschermende uitrusting stellen steeds betrouwbaardere brandvertragende middelen vrij - vuurvaste impregnaties. Deze impregnaties laten de ontsteking van de boom niet toe wanneer deze in contact komt met een open vlam. Bovendien is het gemakkelijker om brand te voorkomen dan om het te blussen, en hiervoor is er een groot aantal elektronische brandbestrijdingssystemen die dag en nacht de klok rond kunnen volgen. Van groot belang is de controle over het interne elektriciteitsnet en andere communicatie. Naleving van de regels voor brandveiligheid maakt de voordelen van kozijnhuizen zwaarder dan dit nadeel.

Hoge mate van vochtigheid en schimmelvorming

In gebieden met een hoog sedimentniveau en een hoge luchtvochtigheid is het uiterlijk van vocht in elk gebouw mogelijk. In het framehuis is het risico iets groter, omdat het een zeer nauwkeurige berekening vereist van het "dauwpunt", dat de grens vormt tussen de verschillende temperatuurachtergronden van de straat en het huis.

"Black mould" uit de slots van SIP-panelen van het frame huis

Als dit punt niet juist wordt berekend, treedt condensatie op, gevolgd door schimmel en schimmel, maar dit kan alleen gebeuren als de kamers volledig zijn afgesloten, als de muren niet "ademen" en het vocht niet naar buiten komt. Bij het bouwen van de wanden van framehuizen is een goed gemonteerde "sandwich" van groot belang, de verwerking van houten constructies met een antiseptisch middel dat beschermt tegen schimmelkevers en plaagkevers. Correct geconstrueerde en zorgvuldig behandelde antiseptische huisschimmel, schimmels en plagen zullen al jaren niet beangstigend zijn.

Een groot nadeel van kozijnhuizen kan worden genoemd geluidsarme isolatie tussen individuele kamers en verdiepingen tussen verdiepingen.

Het ontbreken van dikke muren en platen op het plafond heeft hier invloed op, maar u kunt het geluidsniveau verlagen door een dikkere laag isolatie in de muren te plaatsen en decoratieve geluidsdichte materialen te installeren, die tegenwoordig vrij veel worden geproduceerd. Maar al deze maatregelen zullen niet helpen in de strijd tegen trillingen en trillingen bij het lopen in schoenen op de tweede verdieping en bewegende meubels. Blijft zo min mogelijk geluid maken.

Vanwege hun ontwerpeigenschappen zijn framehuizen gevoelig voor trillingen, wat leidt tot een verlies van stijfheid van het verbinden van onderdelen en structurele elementen en het huis gaat geleidelijk vernietigen.

De nadelen zijn onder meer het probleem van het hameren van spijkers voor bepaalde behoeften, maar dit is het probleem van alle huizen waarvan de muren worden geconfronteerd met GKL. Het is oplosbaar, omdat fabrikanten muurbevestigingen van verschillende types aanbieden, zodat een familieportret altijd kan worden opgehangen.

Video over de voordelen van een huis op wireframe-technologie

De duurzaamheid en betrouwbaarheid van kozijnhuizen is rechtstreeks afhankelijk van de kwaliteit van bouwmaterialen, de juiste verwerking van antiseptica en de naleving van bouwtechnologie. Correct ontworpen huis is bestand tegen een aardbeving van minstens 7 punten en zal zeker twee generaties van het gezin dienen. In Duitsland zijn er voorbeelden van huizen van vergelijkbare constructie die 500 jaar of langer hebben gestaan, en dit zijn de voordelen van een kozijnhuis. Dit werd mogelijk, omdat de kwaliteit van de houten constructies, ze doordrenkt met harsen en zout, veel aandacht kreeg in het bouwproces.

Alle nadelen van framehuizen kunnen worden geëlimineerd en tot een minimum worden beperkt, maar er is er één die de volledige ontwikkeling van de constructie van framehuizen belemmert - dit vooroordeel en wantrouwen ten aanzien van dergelijke huizen in Rusland. De tijd toont de consistentie van wireframe-technologie en reeds gebouwde huizen, hun onbetwiste voordelen.

Hallo, hoe waar zijn de woorden over nadelen? Ik heb veel video's bekeken waarin de weerstand van de muur tegen vuur werd bevestigd, de muren maken geen gebruik van vuur als een bar bijvoorbeeld. Mijn woorden werden bevestigd toen ik contact opnam met het bedrijf voor de bouw en mij werd verteld dat het kozijnhuis vele jaren dienst kan doen en niet bang hoeft te zijn voor een brand of dat het zal vallen.

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Gedeeltelijk of volledig kopiëren van materialen is alleen toegestaan ​​met een directe actieve link.

De lijst met voor- en nadelen van framehuizen

Steeds vaker zie je tussen de gebouwen een kozijnhuis waarvan de voor- en nadelen de moeite waard zijn om te verkennen voordat materialen worden gebouwd en aangekocht. Frameconstructie wint aan populariteit. Maar is het de moeite waard om een ​​huis te bouwen voor deze technologie. Hier moet iedereen de voor- en nadelen onafhankelijk afwegen.

De voordelen van framehuizen trekken mensen naar deze technologie over de hele wereld. De optie is niet alleen relevant in ons land, maar ook buiten de grenzen. De manier van een dergelijke constructie kwam uit Europa en nam met vertrouwen de leidende positie in. De voordelen van kozijnhuizen zijn in de eerste plaats hun economie. Hiermee kunt u het budget niet alleen in de bouwfase, maar ook tijdens de bewerking opslaan. Vaker wel dan niet zijn er meer plussen dan minnen.

De technologie van frameconstructie is aan populariteit gewonnen vanwege de hoge winstgevendheid

De voordelen van kozijnhuizen worden weergegeven door de volgende kenmerken en kenmerken:

 • afwezigheid van natte processen tijdens de bouw;
 • het vermogen om op elk moment van het jaar te werken, onafhankelijkheid van het temperatuurregime;
 • er is geen behoefte aan krachtige fundamenten;
 • U kunt alleen installatiewerkzaamheden uitvoeren met minimale arbeidskosten;
 • goede thermische isolatie, besparing op verwarming;
 • Comfortabel microklimaat bij het kiezen van een verwarmer met goede damppermeabiliteit;
 • hoge snelheid van installatie;
 • Eenvoud van inrichting en reparatie van een gebouw;
 • Stabiliteit van de structuur tot kleine vervormingen tijdens stansen en krimpen;
 • de mogelijkheid om de interne lay-out te veranderen.

We zullen alle voor- en nadelen van het kozijnhuis te weten komen, waardoor u kunt beslissen of deze technologie geschikt is voor uw eigen constructie. Het is belangrijk op te merken dat de eigenaren van dergelijke gebouwen opmerken dat de kosten in de bouwfase ongeveer 30% minder bedroegen dan het geval zou zijn geweest bij het bouwen van een structuur van baksteen of beton.

Frame constructie kan worden uitgevoerd op elk moment van het jaar

Tegelijkertijd zijn de verwarmingskosten tijdens bedrijf erg laag. Maar dit is alleen relevant als de dikte van de isolatie correct is gekozen. Het moet voldoen aan de normen voor een bepaald klimaatgebied.

Om problemen in alle stadia te voorkomen, is het de moeite waard om te overwegen dat het kozijnwerk meer aandacht vereist in de ontwerpfase. Bij het samenstellen is het belangrijk om te voldoen aan alle stadia van de technologie. Hier is het grote belang de nauwkeurigheid van het vervaardigen en verbinden van de framedelen. Veel zal afhangen van de kwaliteit van materialen, dus in de voorbereidende fase zul je betrouwbare leveranciers moeten vinden.

Assemblage van panelen moet met absolute nauwkeurigheid worden gemaakt

Gezien de voor- en nadelen van framehuizen, kunnen we niet zeggen over hun belangrijke kenmerken:

 • Om te voorkomen dat muren of doorhangende isolatie worden geblazen, moet u in het bouwstadium de kwaliteit van de verbindingen zorgvuldig bewaken;
 • alle delen van de huid moeten perfect passen, het installeren van schildelementen kan veel tijd en moeite kosten, maar hieraan moet wel aandacht besteed worden;
 • als alle details perfect zijn aangepast, zal het gebouw zeer effectief zijn, in termen van energiebesparing, maar om dit in de praktijk te bereiken, is het niet zo eenvoudig.

Veel professionals zijn van mening dat het bouwen van frames niet al te geschikt is voor gebruik onder onze omstandigheden. Op dit gebied hebben we niet veel ervaring, een ontwikkeld regelgevingskader en voldoende kennis. Dit fenomeen is ongebruikelijk, dus het kan schrikken als een onbekende. Maar onder niet-professionele meesters wint het skelet aan populariteit. Is het zo'n technologie van vertrouwen waard?

Een van de belangrijkste nadelen van het frame huis - de relatieve kwetsbaarheid

Sommige nadelen van kozijnhuizen hebben geen echte basis. Ze kunnen worden vergeleken met mythen. Maar er zijn ernstige problemen, waarmee geen rekening zal worden gehouden.

Typische problemen zijn onder meer:

 • breekbaarheid. Het is niet waarschijnlijk dat de constructie meer dan honderd jaar meegaat. Maar hier hangt alles af van de regelmaat van reparatie en de kwaliteit van zorg. Als u om de 25 jaar reparaties uitvoert, kunt u de situatie aanzienlijk verbeteren. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat frameconstructie niet is bedoeld voor het gezin in het huis om generaties lang te leven. Maar voor een of twee generaties van de bron is genoeg.
 • Brandgevaar. In het gebouw op een houten frame is er vrijwel niets dat een brand zou kunnen voorkomen. Bovendien kan zo'n lichte structuur letterlijk als een lucifer branden. Maar het probleem kan worden opgelost door een verwarming te kiezen. Nu is de minerale basalt watten populair op de markt. Het is goed bestand tegen het vuur. Ook voor bescherming kunnen alle houten elementen worden behandeld met vlamvertragers, waardoor het veiligheidsniveau toeneemt.
 • Blootstelling aan verval. De boom wordt gemakkelijk beschadigd bij hoge luchtvochtigheid. Dit is niet alleen belangrijk voor frameconstructies, maar ook voor houten gebouwen. Maar als u het huis volgt en periodiek een behandeling met een antisepticum krijgt, zal er geen probleem zijn.
 • Geluidsarme isolatie. Het gewicht van de structuur beïnvloedt de geluidsabsorptie. In het frame huis is het klein, dus er kunnen problemen zijn met het geluidsniveau. Het is de moeite waard eraan te denken wanneer u in de buurt van wegen of spoorbanen bouwt. Het probleem kan zelfs in de beginfase worden opgelost door kwalitatieve isolatiematerialen te selecteren.
 • Lage ecologische compatibiliteit. Hier hangt alles af van de materiaalkeuze. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het type omhulling en isolatie. Dit punt is nogal controversieel, omdat het nu extreem moeilijk is om een ​​milieuvriendelijk huis te vinden. Chemische impregnaties, kunstmatige materialen, enz. Worden overal gebruikt.
 • Een uitstekende plek voor levende plagen. In onze klimatologische omstandigheden komt een dergelijk probleem uiterst zelden voor. Het is relevanter voor andere landen. Maar we kunnen nog een probleem hebben: de muis. Het probleem is belangrijk bij het kiezen van schuim als verwarming. Aan knaagdieren van minerale wol zijn onverschillig.

Gezien framehuizen, voors en tegens, die bekend zijn bij bouwers, kunnen we niet zeggen over de waarschijnlijke problemen en manieren om ze op te lossen. Anders is de informatie niet compleet. In sommige gevallen is het verstandig om een ​​professional aan te trekken: een bouwer of een ingenieur.

Een gebouw bouwen op een frame is een nieuw fenomeen. Om deze reden kunt u het feit onder ogen zien dat bepaalde componenten niet in elke bouwwinkel kunnen worden gekocht. Vanwege het gebrek aan concurrentie kunnen producenten en verkopers de prijs soms opheffen.

Materiaal voor constructie moet worden gekocht bij vertrouwde leveranciers

Om onnodige verspilling te voorkomen, is het de moeite waard om constant de vestigingen van fabrikanten te volgen, aanbiedingen te vergelijken en de beste te kiezen. De kosten worden ook beïnvloed door het seizoen. Aan het einde van de winter kunnen materialen aanzienlijk minder kosten dan in de zomer. Dit komt door het feit dat de grootste vraag meestal wordt waargenomen in de warme periode, en in de winter in de bouwmarkt - een stilte.

Bij gebruik van dampdoorlatende kachels en materialen zullen zich geen problemen voordoen. Maar als een van de lagen van de muur is gemaakt van ondoordringbaar materiaal, moet u denken aan geforceerde ventilatie van het gebouw. De vraag is bijvoorbeeld relevant bij het installeren van een schuim of geëxtrudeerd schuimpolystyreen (penopolix). Om geen onnodige maatregelen te nemen, wordt u geadviseerd de eigenschappen van materialen zoals dampdoorlatendheid zorgvuldig in overweging te nemen. Het moet niet te laag zijn.

Als een schuim of schuim uit schuim als verwarming wordt gekozen, is het noodzakelijk om de geforceerde ventilatie uit te rusten

Een ander probleem is de ventilatie van de gevel. Wanneer u minerale wol gebruikt, moet u een opening maken tussen de isolatie en de huiddikte van 3-5 cm. In het onderste gedeelte van de gevel bevinden zich openingen voor luchtinlaat. De uitgang wordt uitgevoerd in de buurt van de dakrand. Met deze technologie kunt u de verwarmer tegen condensaatdruppels beschermen.

Er moet een ventilatiekloof zijn tussen de minerale wol en de voering

Onvoldoende ventilatie in beide gevallen zal leiden tot verstoring van het microklimaat en toename van de luchtvochtigheid. Hoge luchtvochtigheid - het is schimmels, schimmels en andere micro-organismen, die het leven van huurders thuis aanzienlijk kunnen bederven. Om complexe reparaties te voorkomen met vervanging van de voering, isolatie en dragende structuren, moet u vooraf nadenken over ventilatie. Dezelfde regel is van toepassing op het dak van het gebouw.

Volgens de normen moeten de draden in metalen buizen worden gelegd. Het gebruik van plastic op brandbare bases is onaanvaardbaar. Maar dit is alleen relevant in het geval van massabouw, waar het tijdens de overgave noodzakelijk is om een ​​cheque te passeren. In een privégebouw is er geen dringende noodzaak om Russische regelgeving te gebruiken. Maar hier is het belangrijk om te begrijpen waar u een stapje terug kunt doen van de aanbevelingen.

Het is verboden om kunststof leidingen te gebruiken voor bedrading

In termen van bedrading is het redelijk om wereldervaring te gebruiken. Het meest gebruikte gebruik van veilige draden met goede isolatie. Dergelijke elementen kunnen direct in het frame worden gelegd, waarbij voorheen de sneden werden aangebracht. Dit zal tijd, energie en zenuwen besparen.

Dit probleem kan het meest ernstige struikelblok worden. Bij zelfoprichting moet je de technologie zorgvuldig bestuderen. Het is zelfs de moeite waard om een ​​paar schoolboeken te kopen, omdat het je eigen huis bouwt, waar het geen zin heeft om te sparen.

Het frame vereist een hoge nauwkeurigheid van verbindingen, dus deze optie wordt aanbevolen voor degenen die al wat ervaring hebben met de constructie. De beginner kan nodes slecht genoeg uitvoeren, wat tot enkele problemen tijdens de operatie zal leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 88 = 94