Foto’s van huisbloemen

Kamerplanten, foto's en namen

De redenen voor het uiterlijk van vazen ​​met kamerplanten in onze huizen zijn groot. Voor sommigen is dit een effectieve aanvulling op het interieurontwerp, voor anderen - een noodzakelijke natuurlijke luchtreiniger. En veel planten kamerplanten omdat ze niet anders kunnen doen, liefhebben en koesteren als kinderen.

Alle kamerbloemen kunnen worden onderverdeeld in verschillende soorten:

Hieronder vindt u een lijst met de populairste kamerplanten met foto's en namen.

Sier bloeiende kamerplanten (foto's en namen)

Bij deze groep zit misschien het grootste aantal planten. Ze verschillen niet alleen in de schoonheid van de bloemen en de duur van hun bloei, maar ook in de bloeiperiode en de levensduur.

Vandaag is in deze groep de juiste plaats voorwaardelijk kamerbloemen bezet - tuinplanten, die in bloempotten worden gekweekt en in plaats van boeketten worden gepresenteerd. Allereerst bevatten ze primula's. Helaas zijn dergelijke planten van korte duur en na winterslaap overwinteren ze. Maar met de nodige zorg kan hun wortelstelsel worden bewaard en geplant in de herfst in de volle grond.

Mooi, niet-ontvankelijk gedurende meerdere weken, de bloem geeft de voorkeur aan zonlicht, matige watering en koelte. Bij het planten van hyacint in het huis, moet eraan worden herinnerd dat het een sterke geur heeft, hoofdpijn kan veroorzaken.

Mooie zachte primula's in verschillende kleuren hebben overvloedige watergift, extra verlichting en verhoogde voeding nodig.

Door de verscheidenheid aan kleuren is de verzadiging een waardige concurrent, zelfs voor de koningin van bloemen - de roos. De pretentieloosheid in de verzorging, de bloeitijd van de primula's wordt gewaardeerd door de liefhebbers van de binnenhuisarchitectuur.

Perfect voelen in de omstandigheden van een appartement najaar chrysanten. Tegenwoordig worden er een groot aantal ondermaatse variëteiten gefokt. Dit is een kleine, compacte struik, die organisch in elke dorpel past. Een enorme kleurenschaal, niet veeleisend in de zorg vond al snel hun bewonderaars onder liefhebbers van tuinieren binnenshuis. Deze chrysanten zijn universeel - in de zomer kunnen ze op een balkon of terras worden gezet. En sommige geheimen van tuiniers zorgen ervoor dat de chrysanten vanaf het midden van de zomer bloeien.

Alle kamerplanten die favoriet zijn voor mooie bloemen kunnen worden onderverdeeld in twee groepen, te herkennen aan een bloeitijd. De meesten lossen hun knoppen in de zomer op. Als je een paar bloempotten met zimnetsvetuschimi-planten oppakt, kan je groene hoek het hele jaar door bloeien. Men moet niet vergeten dat elke plant speciale zorg en microklimaat vereist. Daarom is het noodzakelijk om de meest harmonieuze bloemen te selecteren, zodat ze niet alleen elkaar niet onderdrukken, maar dezelfde voorkeur geven aan temperatuur, water geven en zonlicht.

Zonminnende, prachtig bloeiende kamerplanten (foto's en namen):

Er moet aan worden herinnerd dat het kiezen van een anturiumbehandeling thuis erg moeilijk is.

Hippeastrum is een bolgewas dat eeuwigdurend populair is, dankzij de bijzondere kleuren.

Ondanks de grillige aard en de behoefte aan zorgvuldige verzorging, is violet de meest populaire kamerplant.

Verwijst kalm naar direct zonlicht. Maar stel de geranium niet bloot aan hun constante effecten. Wanneer er gebrek aan licht is, verliest de pelargonium bladeren, lelijk besluipend de stengel. Heeft betrekking op medicinale planten.

Orchideeën zijn behoorlijk veeleisend op temperatuur en bewatering. Ervaren plantentelers wordt aanbevolen om te beginnen met variëteiten gemakkelijker. Maar als de eerste bloem wortel heeft geschoten in het huis, is het microklimaat niet alleen ideaal voor de groei, maar ook voor de bloei, dan is de trouw aan het leven gegarandeerd.

Hij geeft de voorkeur aan verstrooid zonlicht. Hij lijdt zowel aan een overvloed van het, als aan een gebrek. In de rest een nogal niet veeleisende plant die een gebrek aan vocht in de bodem en lucht tolereert.

Schaduwtolerante bloeiende kamerplanten (foto's en namen):

Vrij wispelturige, veeleisende plant, maar met de juiste verzorging behaagt het een lange bloeitijd. Verdraagt ​​slecht het directe zonlicht, voelt zich comfortabel in de penumbra. Voor de zomer is het wenselijk om zich te ontdoen van frisse lucht en te beschermen tegen tocht. Flexibele stelen maken het mogelijk om bonsai te vormen uit azalea, die met succes wordt toegepast in het thuisland - in de landen van Zuidoost-Azië, China, Japan.

Sier-bladverliezende kamerplanten (foto's en namen)

Deze groep omvat niet alleen niet-bloeiende planten, maar heeft ook niet al te aantrekkelijke bloemen. Sommige van hen, begonia bijvoorbeeld, kunnen decoratieve en decoratieve bladverliezende variëteiten hebben. Decoratieve bladverliezende planten zijn niet zo duidelijk uitgedrukt rustperiode, wanneer de bloempot niet erg zichtbaar is. Het feit dat de plant niet bloeit, betekent niet dat hij geen verzorging nodig heeft. Sommigen van hen zijn erg humeurig. Uiterlijk kunnen sier-bladverliezende planten worden verdeeld in verschillende groepen:

tradescantia

Een pretentieloze, gemakkelijk te vermenigvuldigen bloem kwam naar ons vanuit de tropische bossen van het Amerikaanse continent. Tradescantian lianen groeien snel, ze worden gebruikt om muren, raamopeningen te versieren. In de wintertuinen, broeikassen, bedekken ze snel het hele aardoppervlak met een prachtig tapijt van helder glanzende bladeren.

Puansetiya

Dankzij de verbazingwekkende schutbladen, die doet denken aan sterren, bloeit aan de vooravond van Kerstmis, wordt punch "Christmas Star" genoemd. Om de plant bloeide voor de vakantie, is het noodzakelijk om zich te houden aan een aantal eenvoudige regels in de zorg van het, het regelen van de duur van de verlichting en water geven.

Effectieve plant verwijst naar de vorm van melkgelei, afscheidend wit sap in geval van schade. In kameromstandigheden groeit hij niet hoger dan een meter, hoewel hij in de natuur drie meter bereikt. De mooie kleur van de bladeren varieert met de leeftijd. Hij houdt van goede verlichting en warme kamers.

Een verscheidenheid van begonia, de van wie bloemen geen decorativeness hebben. Tijdens de bloeiperiode worden de steeltjes verwijderd, zodat de vitale sappen van de mooie bladeren niet worden weggenomen. Het vermenigvuldigt gemakkelijk, groeit snel, vereist regelmatige transplantatie. Voor een betere groei van het bovengrondse deel is het wenselijk dat de wortels wat krap in de pot zijn.

varen

Kamervarens worden niet alleen gekweekt dankzij prachtig opengewerkt gebladerte, maar ook door hun bescheidenheid, kalme houding ten opzichte van penumbra. Vaak worden hun bladeren gebruikt om boeketten te versieren. De meest populaire varens: Venus haar, herten hoorn, asplenium, adelaar, zeer vergelijkbaar met de varens groeien in onze bossen, en nephrolepis.

Sinds de oudheid geloofde men dat een lange mooie boom welzijn vertegenwoordigt. Maar je moet geduld hebben om een ​​hele grote, prachtige boom te laten groeien. Bovendien vereist het veel licht en ruimte, en deze voorwaarden zijn niet altijd mogelijk om te vervullen.

Eenvoudig onderhoud van deze plant is voldoende verlichting en veel water geven. Eenvoudig te reproduceren Drazene kan perfect worden gecombineerd in alle, zelfs de kleinste, ruimtes.

Een prachtige plant met krachtige stelen en grote vlekkerige bladeren, die tot een hoogte van een meter groeien. Zeer weinigeisend. Het kan in de schaduw groeien, maar dan verdwijnt de verscheidenheid aan bladeren.

Een niet veeleisende plant kan weinig grond en water geven, maar houdt heel veel van zonlicht. Aanzienlijk versnellen van de groei van yucca kan door minerale bemesting zijn.

Een plant met prachtige bladeren, een dikke stengel groeit tot vier meter. Het is niet veeleisend, het draagt ​​normaal de verlaagde vochtigheid, magere irrigatie over. De substantie die door de bladeren van het monster wordt vrijgegeven is geschikt om de hoofdpijn te verwijderen.

Het heeft verschillende soorten, verschillend in de vorm en kleur van het blad, de hoogte van de volwassen plant. Het is niet veeleisend. Boomsoorten worden vaak gebruikt in de kunst van bonsai (Ficus Benjamin).

Veeleisende zorg, het hele jaar door fatsoenlijk uiterlijk van sier-bladverliezende planten maakte ze populair, niet alleen in de binnenlandse bloementeelt. Heel vaak zijn ze te vinden in kantoren, ziekenhuizen en andere openbare voorzieningen.

Succulente kamerplanten (foto's en namen)

Binnenplant, die een aantal genezende eigenschappen heeft. Bladeren en aloë-sap worden gebruikt in de volksgeneeskunde, dermatologie, cosmetologie, met verkoudheid. De plant is niet veeleisend en groeit snel.

Tolstyanika kwam naar ons vanuit Zuid-Afrika en Madagaskar. Sommige soorten in de natuur bereiken enkele meters hoog. De bladeren van de vetbeerarsenicum, omdat het kweken in een huis waar dieren zijn die sappige bladeren kunnen eten, hoogst ongewenst is.

Geen wonder dat het huis Kalanchoe een huisarts wordt genoemd. De plant behoort tot de groep van biogene stimulantia. De vlezige bladeren en het sap hebben wondgenezing, hemostatische, bacteriedodende eigenschappen. In de zorg voor Kalanchoë heel onpretentieus.

Door het aantal soorten en variëteiten kunnen cactussen concurreren met sierbloeiende planten. Gewoonlijk houden cactushouders geen andere kleuren, en geven ze hun hart aan deze stekelige buitenaardse wezens uit tropische landen. Afhankelijk van de groeiomgeving, zijn cactussen verdeeld in steppe, bos en woestijn. Zorg voor hen moet rekening houden met de natuurlijke omgeving van groei, zodat de plant niet alleen comfortabel aanvoelde, maar ook tevreden was met de bloemen, die in de meeste variëteiten erg mooi en ongebruikelijk zijn.

In de mensen wordt deze niet veeleisende plant lange tijd een schoonmoedertaal genoemd. Misschien omdat zijn bladeren een paar tientallen centimeters bereiken, of misschien vanwege een onbedwingbare dorst naar leven, die niet kan worden uitgeroeid door een verlaagde vochtigheid, of door zeldzaam water, of door schaduw. Sansevieria is een medicinale plant vanwege het gehalte aan een groot aantal saponinen, die een choleretic, laxerend, slijmoplossend, ontstekingsremmend effect hebben. En het is ook bekend dat "tawny tongue" een krachtige luchtreiniger is, aanbevolen voor ruimtes met een groot aantal mensen.

De plant bevat meer dan 2000 soorten, waarvan er veel niet geschikt zijn om te groeien in huisomstandigheden vanwege de hoge groei. Bestand tegen droge lucht, geeft de voorkeur aan helder licht. Voor een goede groei zijn de formatie van mooie melkbladeren, behalve een grote hoeveelheid licht, matig water en koelte in de winter, noodzakelijk.

Fruit kamerplanten (foto's en namen)

Naast het decoratieve op de vensterbanken verschijnen steeds meer planten die niet alleen bloeien, maar ook fruit geven. Fokkers voor deze doeleinden hebben al lang kleine variëteiten van citrus, granaatappel, koffieboom, avocado. Veel minnaars slagen erin om komkommers en tomaten te kweken op de vensterbanken, en kiezen variëteiten met onbeduidende vegetatie, klein fruit. De belangrijkste voorwaarde voor een succesvolle teelt van deze planten is om al hun botanische eigenschappen te kennen, om de meest geschikte teeltomgeving te creëren, inclusief irrigatieregels, een goed geformuleerd grondmengsel, een vereiste voor licht.

Bij het kopen van bloemen binnenshuis is het ook belangrijk om rekening te houden met hun houding ten opzichte van verlichting. Light-liefhebbende bloemen weigeren te bloemknoppen te produceren, zo zal zijn op de vensterbank, gelegen aan de noordzijde, hoewel senpolii zoals zonlicht, maar richt zijn stralen zal ziek worden, verwelken. Schaduwtolerante kamerplanten zijn comfortabel in elk licht. Het belangrijkste is dat het genoeg was. Als de plant het echt leuk vond, en zelfs de naam is niet bekend, dan is het door een aantal visuele indicatoren mogelijk om ongeveer te bepalen tot welke groep hij behoort:

  • Hoe loyaler de kamerbloem is voor de verlichting, hoe donkerder de bladeren;
  • Uiterlijk van schaduwtolerante planten is veel massiever: dikke en lange scheuten, grote en dichte bladeren met een mat oppervlak.

Alleen mossen en korstmossen gekweekt in kamerplanten kunnen doen zonder licht. Men moet niet vergeten dat in de winter, wanneer de dag van het licht erg kort is, de meeste bloemen een rustperiode hebben. De planten die bloeien en blijven groeien, hebben extra verlichting nodig, ongeacht waar ze zijn.

Kennismaking met kamerbloemen van foto's met beschrijvingen uit de catalogus

Voor de eerste keer om te groeien in potten of kassen, werden ongewone en prachtig bloeiende planten in het tijdperk van de Grote geografische ontdekkingen. Tegenwoordig kunnen bloemen binnenshuis, een catalogus met foto's en namen in papieren vorm in verschillende kasten worden geplaatst, een gepassioneerde passie voor miljoenen mensen over de hele wereld.

Foto en naam van decoratieve huiskleuren

Decoratieve planten worden gewaardeerd voor bloemen in verschillende vormen en kleuren, ongewone bladeren, een verscheidenheid aan vormen, waaronder rechtopstaand, kruipend en ampel, kruidachtig en boomachtig. Binnenbloemen kunnen van lokale oorsprong zijn en komen uit de meest afgelegen hoeken van de wereld. Zulke planten verschillen niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua gewoontes, vereisen andere voorwaarden voor onderhoud en verzorging.

Iemand is dol op vetplanten, iemand is meer geïnteresseerd in het kijken naar de groei van epifyten. Hoewel het bijna onmogelijk is om kennis te maken met alle soorten huiskleuren, hun foto's en namen, zal een korte catalogus een uitstekende hulp zijn bij het kiezen van een "groen huisdier" naar wens.

Wintergroene heester, gemakkelijk de vorming van de kroon over te brengen, bloeiend vanaf het einde van de lente en halverwege de herfst. Talrijke variëteiten en hybriden van de binnenlucht bloeiende Abutilon liever halfschaduw die beantwoordt aan de zorg, waardoor de eigenaar een veel wit, geel, roze, karmozijnrood, "toeters" met een diameter van 10-12 cm.

Om de kracht van de plant te herstellen is een koele overwintering nodig bij 12-15 graden.

De foto en de naam van deze huisbloem in de pot werd beroemd dankzij de beroemde film "Leon". Tegenwoordig is de kruidachtige vaste plant populair vanwege het gevarieerde leerachtige blad van de wijde lancetvormige vorm en onpretentieusheid wanneer deze in kameromstandigheden wordt bewaard.

Bij het kleuren van bladeren van verschillende soorten en variëteiten zijn er niet alleen groene, witte en zilverachtige tonen, maar ook helderroze en paarse kleurstoffen.

Onder huisplanten zijn varens niet ongewoon. Met gras begroeide groenblijvende gewassen trekken de aandacht met gebeeldhouwde vrouwen en uithoudingsvermogen. Een van de meest populaire varens is het adianum, waarvan de jonge vaya's sierlijk gekruld zijn en een roze-crème kleur hebben. In het huis heeft de bloem gedeeltelijke schaduw en een koele inhoud nodig in de winter.

Deze kamerplanten met bloemen van witte, roze, paarse kleur zijn niet ondergeschikt aan alle telers. Maar met het scheppen van de juiste omstandigheden en constante aandacht, kleine struiken, gerelateerd aan rododendrons, alstublieft met royale bloei en een lang leven thuis.

Onder de vele soorten kamerbloemen zijn veel gewassen die behoren tot de familie van Aroids. Mensen uit de tropen van het zuidelijk halfrond worden steevast getroffen door de pracht van groen en de verscheidenheid aan vormen.

Bij het ontmoeten van foto's van decoratieve huiskleuren met de naam "alocasia" is het gemakkelijk om te zien hoe deze planten van elkaar verschillen. Dit is niet verwonderlijk, want een paar dozijn leden van het geslacht, zoals Alocasia cucullata, geurige, koper-rood, het is niet veeleisend sier bladverliezende cultuur, gewaardeerd door amateur-kwekers.

In tegenstelling tot alocasia, die van vocht houden, zijn alle soorten aloë vetplanten, in staat om de droogte te overleven als gevolg van het opgehoopte water in de sappige bladeren. Als huisbloemen, aloëboom of agave wordt vaak gekweekt. De plant is 1,5 meter hoog en is versierd met lange bladeren met een lengte van maximaal 30 cm aan de randen van de bladeren.

De waarde van een plant in een wispelturig en genezend sap, dat een verzachtend, ontstekingsremmend en hydraterend effect heeft.

Anthurium is een andere vertegenwoordiger van de uitgebreide familie van Aroids, die een populaire kamerbloem is geworden. Karakteristieke kenmerken van de plant - een ondergrondse stengel, puntig, hartvormige bladeren zijn dichte, blijven hoog rechtop bladstelen en bloeiwijze-kolven, versierd met kleurrijke spreien tot 15 centimeter. Het gemodificeerde blad is geschilderd in helder wit-roze, scharlaken, groenachtig-paarse tonen.

Asperges, verwant aan de culinaire delicatesse van asperges, zoals een kamerplant, onderscheidt zich door zijn pretentieloze humeur, actieve groei en een lang leven in een pot. Verschillende soorten van deze cultuur, dankzij het naaldblaadje, de ruime of struikachtige vorm, hebben al lang het respect en de liefde van de bloemisten verdiend. Het decoratieve effect van de plant wordt aangevuld met een zeldzame, maar onvergetelijke bloei. De witte bloemen verzameld in de borstel zijn klein, maar geurig. Na hun verwelking worden rode, afgeronde bessen gevormd.

Aspidistra oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië - is decoratieve-bladverliezende planten, de belangrijkste attractie is -. De grootste en goed-lancetvormige bladeren tot 80 cm op woensdag Photo kamerplanten met de naam "aspidistra" kan worden gevonden exemplaren met bonte bladeren, versierd met witte of geelachtig strepen. De bloemen van deze soort zijn duidelijk en zelfs onzichtbaar. Corollas met een roodbruine of paarse kleur verschijnen bij de grond.

Zelfgemaakte bloemen in potten, op de foto, worden in de volksmond "Vanya Wet" of "Impatiens" genoemd. Balsamin, zelfs op de vensterbanken van onze grootmoeders, houdt van vocht, licht en warmte. Extreem eenvoudige plant dankzij de aanwezigheid van veel variëteiten, is klaar om de bloemenkweker te behagen met de bloei van eenvoudige en dubbele bloemen in verschillende tinten.

Begonia is een zeldzame plant met decoratieve bladeren en bloemen. In de wereld zijn er meer dan 1000 culturele variëteiten en hybride vormen van begonia, actief gebruikt voor tuinieren in het huis en buiten. Binnenlandse bloemen kunnen variëren in de manier waarop ze broeden, worden geclusterd of gemalen, seizoensgebonden of permanent.

Kenners van bladverliezende en bladverliezende gewassen waarderen het heldere, onkarakteristieke groen van deze pretentieloze, snelgroeiende bloemen.

Onpretentieuze, overvloedige en lang bloeiende pelargonium is een ideale kamerbloem voor beginners. De plant past zich gemakkelijk aan het leven in het appartement aan, is vatbaar voor vorming, vernieuwt en plant zich zonodig probleemloos door met vegetatieve middelen. Een zee van variëteiten van verschillende vormen en bloesems zal helpen een unieke sfeer in het huis te creëren en het interieur te versieren.

Hibiscus op lange termijn, verwant met tuinmalve en wasruimte, in Russische voorwaarden, wortel schoot als kamerplant. Een grote bloeiende cultuur wordt gekweekt als een struik of een schijnvertoning. Met de juiste zorg en veel voedsel is een benijdenswaardige levensduur, groeit tot een hoogte van 2-2,5 meter en regelmatig het uiterlijk van spectaculaire rode, roze, koraal bloemen bevalt.

De overblijvende plant is populair vanwege de eenvoudige verzorging en ongelooflijk felle bloei. Het gaat gepaard met het verschijnen van krachtige, tot 70 cm hoge, steeltjes met een paar eenvoudige of dubbele bloemen. De kleur van de bloemkronen hangt af van de variëteit en kan bonte, witte, roze, scharlaken of dichte karmozijnrood zijn. De bladeren van het hippeastrum vormen een pervormige radiale rozet, hebben een glad oppervlak en een puntlineaire vorm. In de herfst komt dit type kamerbloemen voor een periode van rust, die enkele maanden duurt en een droge, koele opslag van de bollen vereist.

Fluweelachtige grote bellen en dezelfde prachtige "zachte" ovale bladeren zijn karakteristieke kenmerken van een zelf gekweekte gloxinia-bloem. Een knolgewas met een winterrustperiode voor de bloei vereist een lange dag met licht, voedingsbodem en een grote pot.

Over een enkele rozet van bladeren kunnen enkele tientallen spectaculaire bloemen tegelijkertijd in alle schakeringen worden weergegeven, van wit tot dicht paars.

Gusmania trekt zichzelf aan vanwege het heldere gebladerte dat grenst aan niet zo'n opvallende en prachtige bloeiwijze. Bloei, beginnend 3 jaar later, het veld van planten en blijvend tot 3 maanden, betekent een dichte dood van de moederplant, die de radicale dochterafzet zou moeten vervangen.

Een bladverliezende en bladverliezende plant met grote bladeren van verschillende kleuren is relatief onpretentieus, onderscheidt zich door een hoge groeisnelheid en tal van natuurlijke en variëteiten vormen. Net zoals in de natuur, moet het huis dat op de foto in de bloempot met de naam diffenbachia wordt afgebeeld voldoende vocht, warmte, voeding en veel helder maar diffuus licht ontvangen.

Gewend aan een echt "Spartaanse" omgeving, is het appartement Drazen niet grillig. Verschillende soorten worden gekweekt als huisbloemen en vormen uiteindelijk een "boom" met een blote stam en een kap van stijf groen of gevlekt gebladerte bovenop.

Zamiokulkas - knolgewas van de familie van Aroids is vaak te vinden in de collecties van bloemenkwekers, gek op groenblijvende decoratieve en bladverliezende gewassen. Een onpretentieuze kamerbloem in de hoogte van 50 tot 150 cm vormt verschillende krachtige, dichte stelen, bedekt met glanzende ovale puntige bladeren. Volwassen planten met de juiste verzorging vorm melkachtig witte bloeiwijzen-kolven.

Encyclopedieën en catalogi van kamerbloemen met foto's en plantnamen bevatten vaak verwijzingen naar de Kalanchoë. En planten met deze naam worden vaak opgenomen in de lijst van decoratieve en medicinale gewassen. Het gaat over verschillende verwanten, interessant en geweldig op hun eigen manier.

Gemeenschappelijke kenmerken van alle variëteiten zijn pretentieloosheid, snelle groei, gemakkelijke voortplanting door alle beschikbare vegetatieve methoden en responsiviteit op de zorg.

Decoratieve variëteiten zijn verbazingwekkend bloeiend en de levendbarende soorten Kalanchoë helpen om te gaan met huid- en koude ziekten.

Clivia - een groenblijvende wortelstok met een krachtige wortelrozet van lange leerachtige bladeren. Tijdens de bloei produceert de plant een krachtige bloemsteel met oranjegele heldere bloemkronen die boven op de paraplu zijn verzameld. Thuis duren bloemen langer dan 3 weken.

Maranta - lage, vaak ampelnoe of kruipende vaste plant met snijgroen op één vel plaat combinatie van lichte en donkere kleuren groen, paars en roze, wit en bruin kleuren.

Milk Mile in Rusland is beter bekend als de "kroon van doornen." Deze pretentieloze plant in de natuur bereikt een hoogte van 2 meter. In de pot is een vetplant met een stijve, stekelige stengel en een bos bladeren op de top veel kleiner. Het ongewone uiterlijk van de plant wordt aangevuld door kleine bloeiwijzen, begrensd door heldere schutbladen, in scharlakenroze, roze, gele en witte tinten.

Sansevieria of 'moedertaal' is al jarenlang een gewoonte van vensterbanken. Bescheiden thuisbloem is populair vanwege hard gebladerte, met een gevlekt patroon of een lichte rand.

Sansevieria is een van de meest voorkomende kamerbloemen, maar een cilindrische soort met puntige, rechtopstaande, originele bladeren krijgt alleen aanhangers.

De naam van de decoratieve bloemen van het huis op de foto is vlezig, wat doet denken aan muntblaadjes. Tolstyanka of 'geldboom' is een uitstekende thuisplant, waarvoor zelfs beginnende mensen kunnen zorgen. Het uithoudingsvermogen en de gemakkelijke reproductie van de bloem worden alleen vergeleken met de Kalanchoë. Zelfs een gevallen blad neemt al snel wortel en geeft aanleiding tot een nieuwe plant.

Tradescantia is een uitstekende ampelbloem voor thuiskweek. De plant wordt gekenmerkt door snelle groei, hoge decoratieve, pretentieloze en eenvoudige agrotechniek. De aanwezigheid van variëteiten met gevarieerd loof van verschillende tinten maakt het mogelijk unieke culturen te gebruiken om unieke composities te creëren. Tradescantia is vocht liefhebbend, vatbaar voor de vorming van de kroon en gemakkelijk geroot, in water of op de grond.

Phalaenopsis of "vlinderachtige" bloem. Dit is de meest populaire orchidee in de natuur is epifyt. Thuis is de bloem tevreden met een speciale pot en substraat, in tegenstelling tot gewone aarde. Relatief eenvoudige behandeling voor phalaenopsis maakt het voor een beginnende orchidee-liefhebber mogelijk om alle functies van deze sierplanten onder de knie te krijgen.

Viooltjes kort overzicht wint stapel, verzameld in de weelderige begroeiing van de bus waarover de heldere kap bewind eenvoudig, semi-double bloemen of de meest bizarre vormen en kleuren. Moderne variëteiten van viooltjes in de duizenden en vertegenwoordigen planten reuzen en dwergen, gewoon en kleurrijke bloemen, groene bladeren en groen met witte of roze piping.

Catalogus van kamerplanten met foto's en namen van verschillende soorten en variëteiten van ficuses kunnen als een apart boek worden gepubliceerd. Tegenwoordig zijn er bijna duizend variëteiten van deze plant, een paar dozijn cultivars worden gekweekt in de vorm van struiken, bomen, bodembedekkers en zelfs ampel-exemplaren. De meest voorkomende was de ficus van Benjamin en het rubber.

Chlorophytum is de leider onder planten voor het vermogen om lucht te zuiveren. Maar dit is niet de enige reden voor de populariteit van de kamerbloem. De kruidachtige vaste plant is onkarakteristiek en gemakkelijk vermeerderd in het huis en vormt weelderige rozetten van spitse, lancetvormige bladeren van groene of bonte kleuren. Een kenmerk van de cultuur - bloemen- en dochterplantvoetstukken gevormd op lange hangende scheuten.

Bij de huiselijke lianen bezet hoya een van de eerste plaatsen in schoonheid en populariteit. Groenblijvende vaste plant met lange stelen, bedekt met dichte "wasachtige" bladeren en paraplu bloeiwijzen van geurende stellate bloemen, laat niemand onverschillig. Tijdens het groeien op een geschikt oppervlak heeft klimop geen speciale verzorging nodig en is uitstekend voor onderhoud thuis.

Als je een vraag hebt, kun je die stellen in de reacties op het onderstaande artikel!

Onze experts zullen uw vraag in de nabije toekomst (1-2 dagen) beantwoorden, zich tijdig abonneren op de opmerking om een ​​reactie op het antwoord te ontvangen!

HELP MET NAAM

Klik op PHOTO:

Deze plant wordt sinadenium genoemd, het behoort tot de familie van euphorbia, dus het wordt vaak melk genoemd. Afgaande op je foto, heeft hij niet genoeg licht, omdat hij een "Afrikaan" is.

Vriendelijke tijd van de dag. Help alstublieft met de naam en dat ermee.

Klik op PHOTO:

Je hebt een heel oude plant, die ook sterft, dus het is op dit moment problematisch om precies te zeggen wat voor soort bloem het is. Laten we proberen hem te redden, en als de jonge struik opgroeit, laten we teruggaan naar deze vraag. Wat kan nu gedaan worden: de bloem is heel oud en heeft er een groot deel van verloren. Hoogstwaarschijnlijk is er dus geen reden om de wortels op te ruimen en op te houden met voeden. Maar op de bloem leven nog jonge jonge toppen (ze hebben twijgen groene kleur, nog niet verhout). Snijd ze, behandel ze met een groeistimulans en roer ze in een kleine pot. Voor preventie kun je Phytosporin afschudden. Dek voor het eerst de steel af met een kap om broeikasomstandigheden te creëren, vergeet alleen niet te ventileren. Wanneer de stekken wortel schieten, verwijder de kap. Laat de jonge planten in deze vorm tot het voorjaar staan ​​en verplant ze vervolgens in een ruimere vaas.

Bedankt voor het advies. Ik vroeg de vorige eigenaar van de plant wat er met hem gebeurde. Hij zei dat dit elke winter gebeurt. Het gooide helemaal bladeren, en in de lente groeien ze weer.

Het is mogelijk dat de bloem tot bladverliezend behoort, maar op de foto vallen niet alleen de bladeren, maar ook de punten van de takken verdord. Ik zou verjongd zijn door de groene toppen te rooten, maar je beslist natuurlijk.

Goede middag! Ik wil een toevoeging maken om de naam van de bloem te bepalen. De bloem, zoals je kunt zien, is niet jong, zou je kunnen zeggen, op een fatsoenlijke leeftijd. Maar dit is hier helemaal niet in, maar in de zorg voor hem. Deze bloem wordt POUNSETTIYA genoemd. Nu moet je gewoon op het internet advies vinden over de zorg, deze bloem overplanten. Ik weet zeker dat je zeker een gezondere bloem zult krijgen en tegen de volgende winter in al zijn glorie zult zien.

Deze poansettia, hoogstwaarschijnlijk, wordt verslagen door een spint.

Je hebt een vrij oud synadinium - een soort milkweed.

Help de naam te identificeren

Klik op PHOTO:

Dit is een prachtige Philodendron

Wat voor soort plant naast Gusmania, met roodachtige stengels.

Klik op PHOTO:

Het lijkt erg op een van de soorten van een pepperomy.

Helpen bij het bepalen wat voor soort bloem, bij voorbaat bedankt)

Klik op PHOTO:

Dit is drimiopsis. In binnencultuur zijn er twee soorten. Kirk en Spotted. Bij mij precies hetzelfde, tot nu toe weet ik niet - hoe zit het met hen).

Help alstublieft met de naam

Klik op PHOTO:

Dit is een kamer-yucca.

Wat is de naam van de bloem?

Voeg alsjeblieft een foto bij.

help, definieer alsjeblieft de bloem

Klik op PHOTO:

Je hebt een sappige variëteit aan pepertjes die Graveolens wordt genoemd. Zeer compacte struik, maximale hoogte van een volwassene is 25 cm. Tijdens de bloei, produceert lange stengels (misschien is dat een deel ervan en is te zien op de foto), met delicate aartjes gelig. Hij houdt van vocht, hoopt het op in vlezige bladeren, dus om rot te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat vocht niet in de pot stagneert.

Snel als de plant wordt genoemd.

Klik op PHOTO:

Je plant lijkt veel op een valse palmboom.

Ik ken de naam van de bloem niet

Klik op PHOTO:

Het lijkt op een van de soorten pilea.

vertel me hoe de bloem wordt genoemd?

Klik op PHOTO:

Klik op PHOTO:

Vertel me alsjeblieft wat voor soort bloem?

Klik op PHOTO:

Het lijkt op een jonge dunne palm (meerdere planten in één pot).

Help alstublieft met de naam

Klik op PHOTO:

Hoogbegaafd met een set zonder naam. Help, alsjeblieft. Ik wil worden geplant met vetplanten, maar ik betwijfel het. Bladeren zijn leerachtig. Er is een kleine steel.

Klik op PHOTO:

Je kunt niet twijfelen - deze vetplant Peperomy Ferreira. Compacte struiken groeien niet meer dan 30 cm hoog en houden van vochtige grond, maar zijn erg gevoelig voor stilstaand water in de pot. Laat de grond niet uitdrogen, maar vul de bloem niet. Het is noodzakelijk om het water uit de pan af te tappen na irrigatie en voor een goede afvoer te zorgen.

Vertel me alsjeblieft, wat voor soort plant is het en is het gevaarlijk?

Klik op PHOTO:

Goede middag! Ik wil om de bloem te transplanteren en lees in de uitgestrektheid van het internet hoe dat te doen is om te bloeien een goed gevoel, maar kan me niet herinneren de naam (gaf de naam van de jonge man was, en vervolgens gooide in de hoop dat zal herinneren), een knappe tweemaal bloeide met een kleine pauze, maar nu is een directe dicht bij hem in de pot. Vertel me alsjeblieft naam)

Klik op PHOTO:

Dit is een soort Kalanchoë. De plant is volwassen en moet verjongd of vermenigvuldigd worden om jonge struiken te krijgen. De bladeren zien eruit als een vurige Kalanchoë.

En toch deze schoonheid, kocht een gele en lila, geel stierf, was er een wortel in de grond (er is geen kans om te herrijzen?), En dit geel, de bladeren worden geel en vallen eraf. Hoe kan ik haar redden? Dus ik vind ze leuk (((

Klik op PHOTO:

Laten we eerst uw fabriek opslaan. In de eerste plaats, koop nieuwe grond. Vervolgens moet de plant uit de pot worden getrokken en moet het wortelsysteem worden gecontroleerd. Verwijder voorzichtig de hele aardkluit. Spoel de wortels in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Verwijder alle beschadigde wortels en plakjes met actieve kool of houtas. Volgende plant de plant in een andere (maar niet zo grote) pot. Bladeren regelen een nevel van 5 druppels peroxide per 1 liter water. Gebruik een fijne sproeier. Wortel met een oplossing van 1-2 druppels jodium per liter water. Kijk.

En toch heb ik hier is een wonder, het is zeer aangenaam om mij, werd een geel (stierf een wortel in de grond gebleven, maar ik gooi het niet uit, ik hoop dat zal tot leven komen) en nu dit paars, maar ook een kwestie van praten met de dood, ik haar te redden?

Klik op PHOTO:

Help met de namen, alstublieft)

Klik op PHOTO:

Afhankelijk van de vorm en kleur van de bladeren, lijkt de plant op een van de variëteiten van de croton: sprankelende champagne.

Klik op PHOTO:

Klik op PHOTO:

Dit is Drazene Marginata.

Hallo Vertel eens, wat voor soort bloemen zijn dit?

Klik op PHOTO:

Dit is rupsalocasia.

Hallo, help alsjeblieft, gaf de plant, hij verspreidde zich, ik kan niet begrijpen wat voor soort bloem het is en hoe je ervoor moet zorgen. In deze vorm ziet het er niet erg goed uit.

Klik op PHOTO:

Afgaande op de lange luchtwortels, is dit een van de variëteiten van monsters en het wordt hoog tijd voor haar om de pot te veranderen - de bloem zit daar strak. Over het algemeen worden alle monsterbladeren door de jaren heen "holed", maar als de plant krap is, geen voedsel of licht heeft, blijft de bladplaat intact en onveranderd. Te oordelen naar de foto, gebeurde het met je bloem. Verander de pot naar een ruimere pot. Trim de tip om de vorming van laterale scheuten te stimuleren.

En toch dienen de luchtwortels van monsters als een extra bron van voedsel, dus het wordt aangeraden om in de pot naar de grond te worden gestuurd. Als je monsters nog leven (op de foto lijken ze opgedroogd), probeer het dan voorzichtig te buigen en de wortels in de grond te laten zakken. Toch is het mogelijk om een ​​steun te vestigen en er een ontsnapping van te maken, en op luchtwortels om mos vast te maken en periodiek te bespuiten.

Dit is een jong monster, ze mist lichte en kleine potten, dus ze heeft geen snijwonden op de bladeren. De pot op een ruimere DROP veranderen en niet veranderen. Het is zeer pijnlijk om schade aan de wortels te lijden.

Vertel me alsjeblieft alsjeblieft

Klik op PHOTO:

Ik ben nog steeds een tuinman! De plant kwam van de oude eigenaren. Help of help om te leren of om de naam te achterhalen en wanneer mogelijk, prompt als het of hem; hen om te reanimeren. Herfstbladeren, wanneer het water geeft, verandert het water onmiddellijk in een pallet. De pot is groot. Als de foto slecht zichtbaar is, zien de bladeren eruit als een laurierblad.

Klik op PHOTO:

Het is een ficus en, naar het oordeel van alles, past het niet echt in de grond. Water na irrigatie stroomt onmiddellijk in de pallet, als de aarde te los zit. Het blijkt dat de bloem altijd een tekort aan vocht heeft, omdat het niet in de pot blijft en het substraat geen tijd heeft om nat te worden. Verwijder de struik en verplant het in een nieuw substraat, het goed hydraterende. Als u een commercieel grondmengsel gebruikt, voeg dan wat tuingrond en zand toe. Controleer tegelijkertijd de wortels van de ficus, misschien is het verlies van bladeren geassocieerd met problemen in dit gebied.

Hallo Help alstublieft met de naam van de plant.

Klik op PHOTO:

Je hebt een verscheidenheid aan dracaena.

Help met de naam van de bloem

Klik op PHOTO:

Het lijkt erg op tomaat en op Radermacher. Als je zeker weet dat de zaden van de tomaat niet in de pot kunnen zitten, dan is het heel goed mogelijk dat dit een soort plant is uit de familie van lignonium. Radermacher is een prachtige boom met weelderig loof geteeld in binnenomstandigheden voor decoratieve doeleinden. In natuurlijke omstandigheden bloeit het met witte belletjes die alleen 's nachts bloeien, maar als pottenbakkerscultuur is de bloeiwijze uiterst zeldzaam.

Radermacher heeft goede verlichting nodig, maar direct zonlicht veroorzaakt brandwonden op zachte bladeren. Zet het op het oostenraam - dan zal het gebladerte van uw struik meer verzadigd worden. Om een ​​weelderige kroon te vormen, vergeet niet om de pot regelmatig naar de zon te draaien, anders zal de wiellader eenzijdig groeien. Knijp bovendien in de punt van de steel om vertakking te veroorzaken.

De bloem houdt van overvloedig water geven en spuiten, bij hoge luchtvochtigheid kan het overleven en hoge luchttemperatuur in de kamer. In de winter is het beter om de pot te verplaatsen in een koelere kamer (tot 16 graden) en wat minder water te geven.

dit is ongetwijfeld een rijder

Het is als een tomaat

Klik op PHOTO:

Op het eerste gezicht is je bloem als een kamerjasmijn. Iets concreter zeggen is moeilijk, omdat de foto slecht zichtbaar is op de foto. Het zou leuk zijn om de plant in "volledige groei" te zien.

SINONIEMPOEDER VAN PLUMBAGO.

Klik op PHOTO:

Deze cyclaam, of, zoals het wordt genoemd, het alpine violet. Zeer interessante en mooie kruidachtige vaste plant. Houdt van voedzame, maar niet erg zure grond, dus het is beter om geen turf aan aarde toe te voegen. De meest geschikte plaats voor de pot is het oostelijke of westelijke venster, waar de verlichting diffuus is. Bij het water geven, moet je ervoor zorgen dat het water niet op de knol zelf valt en schiet, anders zullen ze gaan rotten.

Cyclamen verdraagt ​​geen droge lucht en tijdens de bloei, die in de meeste soorten in de winter voorkomt, mag de temperatuur niet hoger zijn dan 15 graden Celsius.

Bij het kweken van cyclamen is het de moeite waard om te overwegen dat ze een rustperiode hebben in de zomer. Na de bloei laat de plant bladeren vallen en onthult de knol. Daarna moet het een aantal maanden in een koele ruimte worden geplaatst, bijvoorbeeld in de kelder, en het watergeven tot een minimum beperken.

Kun je me alsjeblieft vertellen hoe cyclamen te redden, toen ze door ervaring, hem met bloeien vervangen en hij begon te verdwijnen? Kan er iets worden gewijzigd en opgeslagen?

Probeer de steeltjes in te korten, zodat de plant er geen kracht aan besteedt en snel herstelt. En misschien was er tijdens de transplantatie schade aan het wortelsysteem - er is niets om te helpen. Als je niet serieus bent, ga je weg, anders kun je nauwelijks redden.

Help alstublieft, met de naam van de plant)))

Klik op PHOTO:

Je hebt een prachtige peper, te oordelen naar het uiterlijk, het is tulpenachtig (dit is een soort bloem). Kruidachtige plant met een effen kleur blad geeft de voorkeur halfschaduw en warm gesloten ruimtes, dus het balkon en tuin, waar de grote kans van de ontwerpen, is niet geschikt. Hij houdt van het vocht, maar zonder fanatisme is het goed genoeg om de grond een keer per week te laten verdwijnen. In de herfst-winterperiode moet de frequentie van drenken worden verminderd. Het is beter om de bladeren in plaats daarvan te spuiten, zodat ze sappig en helder zijn.

Het is opmerkelijk dat deze plant de eigenschap heeft om de lucht te zuiveren van gifstoffen en deze te verrijken met zuurstof.

Vertel me wat voor soort plant

Helaas is dit onmogelijk zonder foto's.

Vertel me wat voor soort plant en toen gaven ze het en ze vergaten de naam.

Klik op PHOTO:

Je hebt een yucca-variëteit. De plant houdt van licht (maar geen directe stralen) en overvloedig water geven na het drogen van de bovenste laag. Verdraag geen tocht en luchttemperatuur onder de 10 graden Celsius. Maar voor de winter is het wenselijk om een ​​koelere kamer voor de bloem te vinden en bovendien te verlichten, omdat de lichtdag minstens 16 uur zou moeten zijn.

Goede middag! Help, identificeer de naam van de plant. Ze brachten een optocht geplant. De stam is dun, takken lang, zo niet gestut, zullen breken. Ik weet de naam niet, ik begrijp niet hoe ik me erom moet bekommeren. Tot nu toe, gewoon drenken, loslaten en proberen de takken te ondersteunen zodat ze niet breken.) Bedankt!

Klik op PHOTO:

Je hebt een groeiende kalligrafie, de tweede naam is spironoma. En de mensen noemen de bloem een ​​gouden snor. De plant is curatief en wordt veel gebruikt in de volksgeneeskunde. Als er een verlangen is, kun je een steun opbouwen, daarop zullen de stelen omhoog kruipen. Je kunt gewoon een pot ophangen en de kalligrafie blijft op de grond hangen.

De gouden snorharen houden van warmte, relatief vochtige en frisse lucht. In de zomer kan de vaas naar de straat worden gebracht of een struik in de tuin worden geplant. Het overwintert in het huis, het is beter in een koele kamer, maar niet onder de 12 graden van warmte. Om de bloem niet uit te rekken, heeft hij licht nodig. Water moet gematigd zijn, het liefst in de ochtend, je kunt de bladeren besproeien.

Vertel me, wat voor soort plant en hoe het te behandelen? Gele steel en bladeren.

Klik op PHOTO:

Het is zmiokulkas en hij is ernstig ziek. Hoogstwaarschijnlijk ligt het probleem in de wortels. Je moet de overblijfselen van de bloem uit de pot halen en de wortel inspecteren. Als tenminste de knol nog leeft, behandel hem dan met Phytosporin. Alle rotte delen en gele tak moeten worden gesneden - het is nog steeds niet verdwenen, en zal alleen uit de buurt van de knobbel macht over te nemen, die het nodig heeft om te herstellen. Plant de bloem in verse grond. Interfereer niet ook groeistimulant of laat de knol er niet in na behandeling met fungicide.

Bedankt Olga! Ik zit informatie te bestuderen. Of misschien is het een zanonia op de campus? Het lijkt me meer zo. Wat denk je?

De foto laat duidelijk de centrale stengel zien, waaruit zijtakken groeien. volksgenezers noemen ze gewrichten en gebruiken ze om vele ziekten te behandelen. De bovenkant is geroot om een ​​nieuw exemplaar te verkrijgen. Dit is een gouden hond

Vertel me alsjeblieft de naam van de bloem!

Klik op PHOTO:

Je hebt een pyshnenky fern polypodium uit de familie van duizendpoten. Absoluut niet veeleisend voor de plant, maar houdt van de warmte en matige watergift. Op de koude vensterbanken kunnen wortels gaan rotten. Het groeit snel, maar alleen als de pot breed is, omdat het wortelstelsel de mogelijkheid heeft om uit te breiden in de breedte.

Hier is deze varen Pteris.

Vertel me wat ik ermee moet doen!? Het verdort ...

Klik op PHOTO:

Varens drogen op de toppen van varens als ze warm of droog zijn. Nu is de verwarmingsperiode en de huislucht droog en warm. Verplaats de pot weg van de radiator en plaats hem op een lekbak met water.

Of misschien drink je zelden een bloem? Het gebrek aan vocht laat ook opdrogen. En nog iets - onderzoek de plant zorgvuldig, als er geen schede is. Het lijkt op kleine heuvels, die zich op bladeren of bladstelen bevinden. De sappen eruit zuigen, de plaag berooft de varen van voedsel en het droogt.

DIT FALSE PTERIS (een van de soorten)

Help met de naam van de bloem.

Klik op PHOTO:

Je bloem herinnert de poliepel van jonge Lelian. Ze houdt van penumbra en alleen daar krijgen de bladeren een diepe donkergroene kleur. Het heeft warmte en goed water nodig, maar mist beter vocht dan het teveel. Zeer gevoelig voor tocht.

Vertel me, hoe heet het? Hoe vermenigvuldigt het en welke zorg? Bedankt.

Klik op PHOTO:

Je hebt een oude tak van een van de soorten hibiscus of kamerrozen. Het reproduceert goed met stekken, maar deze tak is te groot om te planten, bovendien was het onwel (vastgebonden). Probeer jonge (groene, nog niet verhoute) toppen af ​​te snijden. Te lange stekken hoeven niet, het is voldoende als ze 4-5 bladeren hebben. Wortel ze in water of in een voedingsbodem onder een kap of een pakje, misschien komt er iets uit.

Over het algemeen is het niet moeilijk om voor een Chinese roos te zorgen. Het belangrijkste is om het op tijd water te geven, voor een goede verlichting en een gemakkelijke bodem. U kunt hier meer informatie vinden over de zorg http://www.glav-dacha.ru/kakoy-ukhod-nuzhen-gibiskus-doma/. Aanbevelingen voor de fokkerij rose ruimte stekken worden in detail beschreven in deze http://www.glav-dacha.ru/cherenkovanie-komnatnogo-gibiskusa/ materiaal.

Vertel me, hoe heet het?

Klik op PHOTO:

GIBISKUS (Zo'n grote tak zal geen wortel schieten).

Vertel me alsjeblieft de naam van deze prachtige plant

Klik op PHOTO:

Je hebt een heel mooi soort kussen. Het is een jaarlijkse tuin, die met succes binnenshuis wordt gekweekt als een vaste plant. Houdt van omgevingslicht en warmte, maar wanneer de temperatuur in de kamer tot 25 graden stijgt, begint deze uit te drogen, dus je moet vaker ventileren. Voor de zomer kun je een pot in de tuin nemen.

Ook vereist het water geven, maar verdraagt ​​het moeras in de pot niet, maar voor periodiek spuiten (alleen op het blad) dankt het de aangename glans en verzadigde kleur.

Help alsjeblieft met de naam en hoe je voor een vreemde zorgt

Klik op PHOTO:

Je hebt een zeer mooie soort xanthosome violet - een kruidachtige vaste plant uit de familie van de asteroïden. Ze houdt van vruchtbare grond, strooilicht en spuiten op een laken. Het is opmerkelijk dat de oude bladeren sterven na het verschijnen van nieuwe, en het totale aantal bloemen op de bloem is niet groter dan 8 stuks. Vermeerderd door kinderen of door de verdeling van wortelstokken.

Bedankt! Help, alsjeblieft en met deze bloem, ik weet niet hoe ik het moet noemen en hoe kan ik erom geven? Is het geen kleine plaats in de pot?

Klik op PHOTO:

Je hebt een zeer mooie variëteit aan bonte hibiscus (kamerrozen). Het heeft goede verlichting nodig, anders kan het zijn originele kleur verliezen. Vereist regelmatig water geven en periodiek snoeien om een ​​weelderige struik te vormen. Nu is het te laat en snijd in het voorjaar de toppen om zijtakken te laten groeien. Dan kunt u de bloem ook in een ruimere pot overplanten, maar niet te groot.

Vertel me alsjeblieft de naam van deze plant?

Klik op PHOTO:

Prompt alsjeblieft. Mijn Clivia gele bladeren, wat moet ik doen?

Als oude bladeren geleidelijk geel worden en jonge bladeren groeien, zijn er geen redenen tot bezorgdheid. Dit is een natuurlijk proces. Maar wanneer vergeling onmiddellijk optreedt op alle bladeren, betekent dit dat de bloem iets niet leuk vindt. Dit gebeurt als de splitsing niet voldoende water is of, omgekeerd, in overmatige watergift, wanneer in een permanente vochtige grond de wortels beginnen te rotten. Probeer het bewateringsregime te herzien. Bij rotting zal het nodig zijn om de bloem in verse grond te transplanteren met het snoeien van rotte wortels en te behandelen met een fungicide. Ook kan de vergeling van de bladeren te wijten zijn aan gebrek aan voeding. In dit geval is het noodzakelijk om de plant te voeden met een mineraalcomplex.

Vertel eens, wat voor plant en hoe zorg je ervoor? Bij voorbaat dank!

Klik op PHOTO:

Hallo, wat is de naam van deze bloem

Helaas is het zonder een foto onmogelijk.

Vertel me alsjeblieft de naam en hoe je voor de bloem moet zorgen. Is dat niet genoeg voor hem in deze pot?

Klik op PHOTO:

Je hebt een zeer mooie variëteit aan bonte hibiscus (kamerrozen). Het heeft goede verlichting nodig, anders kan het zijn originele kleur verliezen. Vereist regelmatig water geven en periodiek snoeien om een ​​weelderige struik te vormen. Nu is het te laat en snijd in het voorjaar de toppen om zijtakken te laten groeien. Dan kunt u de bloem ook in een ruimere pot overplanten, maar niet te groot.

Help me met de naam van de bloem. En hoe voor hem te zorgen.

Klik op PHOTO:

Te oordelen naar de achterkant van de bladeren van roze kleur en het patroon op hen, het is een kalatea, en ze houdt niet van iets. Ik zou de struik eruit halen en het wortelsysteem onderzoeken, het doet echt pijn aan de bladeren er pijnlijk uitzien, en droog op tot hetzelfde. Misschien is het aan het rotten? Tegelijkertijd kunt u het transplanteren in een nieuw land en een nieuwe pot, waarbij u een brede, maar niet een diepe container selecteert (de wortels van het oppervlak van de bloem in grote diepe potten hoeven niet).

Kalatea houdt niet van stagnatie van water, dus drainage in de pot is verplicht en de grond moet ademend en licht zijn. Geef het water in de winter niet vaker dan één keer per week, en in de zomer 2-3 keer, maar regelmatig spuiten helpt om de plant van de nodige vochtigheid te voorzien. Bovendien zou het leuk zijn om de pot in een pallet met vochtige kiezels te plaatsen.

En toch is je bloem bedekt met bladmessen - dit geeft aan dat hij te veel licht heeft. Verplaats de pot naar de halfschaduw, waar de struik comfortabel zal zijn.

Kalatea of ​​de kentanta.

Help me met de naam van de bloem. En hoe voor hem te zorgen.

Klik op PHOTO:

Vertel me alsjeblieft de naam van de bloem.

Klik op PHOTO:

Je hebt een prachtige akelei - een epifyt uit de familie van Gesneria. De bungelende scheuten zullen goed aanvoelen bij het ophangen van bloempotten of hoge vazen. Veeleisend voor licht, anders zal het niet bloeien. Hij houdt van warmte, maar in de winter is het beter om de bloem op een temperatuur van 15 tot 17 graden Celsius te houden - dit helpt om de bloeiwijzen te markeren. Een matig water geven, geen volledige uitdroging van de grond toestaan, maar ook niet gieten (de akelei houdt er niet van). Maar spuiten zal helpen om de nodige luchtvochtigheid te creëren, die nodig is voor deze tropische plant.

Help of help om te leren of ontdek dat met een bloem. Onlangs gekocht.

Klik op PHOTO:

Hoogstwaarschijnlijk lijdt poinsettia aan een schimmelziekte en is het al in volle gang. Verander zijn land, snij alle aangetaste delen af ​​en inspecteer de wortels. Als je het beschadigde vindt, afgesneden. Behandelen met een antischimmelmiddel voor het planten.

Bedankt voor het beantwoorden. Beantwoord alstublieft de volgende roosjes.

Vertel me alsjeblieft de naam van de bloem?

Welkom! vertel me alsjeblieft wat voor soort bloem en waarom zou het slecht zijn? Zit een jaar in een toestand, onlangs drie kleine scheuten vrijgegeven maar ze zijn belemmerd en bladeren daarop ontwikkelen zich niet.

Klik op PHOTO:

Je hebt een soort van smalbladige croton, zeer vergelijkbaar met de Pictum-vlek. Zeer kieskeurige plant, tolereert geen lage temperatuur, tocht en overtollig vocht in de bodem. Misschien is er vanwege de laatste factor een probleem ontstaan. We moeten het uit de pot halen en de wortels inspecteren. Als ze al de tijd hadden om te buigen, snijd de beschadigde. Behandel met een fungicide en verander de grond. Probeer in de toekomst de bloem niet te vullen - de grond moet tussen de gietbeurten drogen.

Help me om de naam van de bloem te vinden.

Klik op PHOTO:

Goede middag. Help met de naam. Hoe te geven? En zal de wortel deze tak geven? Ik gaf een vriend een twijgje, maar we hadden geen tijd om aan te geven hoe en wat we ermee moesten doen.

Klik op PHOTO:

Het is een tak van de pediganthus titimaloid - een vertakte struik van de familie van Euphorbia. Houdt van licht en warmte, maar moet de winter afkoelen om toppen te vullen (niet hoger dan 16 graden Celsius). Reageert slecht op tocht en droge lucht (tijdens de rustperiode), kan hierdoor bladeren laten vallen, maar hoeft niet constant te spuiten. Het volstaat om de bloem regelmatig water te geven met stilstaand water (in de winter - minder vaak, vooral met een koele overwintering), en u kunt hem in de zomer spuiten om het stof weg te spoelen. Om een ​​compacte struik te vormen, wordt deze gescheurd.

Het is mogelijk om een ​​nieuwe plant uit een filiaal te krijgen, maar deze is te groot. Snij een jonge punt niet langer dan 15 cm. Laat het drogen en rooten in water of direct in het zand. Wanneer de wortels verschijnen, is het mogelijk om in een pot te transplanteren. De capaciteit is beter om een ​​kleine te nemen, het wortelsysteem van de pedalantus is bescheiden en als een bodem is het opslagsubstraat voor vetplanten geschikt.

Help me de naam te vinden

Klik op PHOTO:

Vertel me alsjeblieft de naam van de bloem?

Klik op PHOTO:

Het lijkt erg op een soort fittonium - een kruidachtige vaste plant uit de familie van acanthus. Het vraagt ​​veel van de temperatuur in de kamer, al bij een temperatuur lager dan 18 graden, gooit de bladeren weg. Reageert negatief op droge lucht door de bladeren te draaien (zoals je bloem). Om het gewenste vochtniveau te handhaven, wordt het jaarrond gesprayd en wordt de pot op een pallet geplaatst. Waterig als de bovenste laag van de grond droogt.

Afgaande op de naakte twijgen is fittonia op de foto niet jong, of erg heet en droog. Verplaats de pot verder weg van de accu en verjong in de lente de bush en snij de toppen af. Ze kunnen worden geroot.

Um ... Misschien fittonia?

Vertel me alsjeblieft de naam van de bloem? Ik zocht in boeken, op internet, ik kan het niet vinden. Het groeit, maar het bloeit niet. Gedurende het jaar groeit het met 30 centimeter.

Klik op PHOTO:

Het ziet eruit als een soort akelei. Om het te laten bloeien, is het aanbevolen om de nachttemperatuur van de inhoud binnen een maand te verlagen tot 14-16 graden Celsius (tijdens de periode van december tot januari).

Vertel me de naam van de bloem

Klik op PHOTO:

De vorm van de plaat herinnert ons aan het syngonium van het oor-achtige - een liaan met klimopscheuten. Houdt van losse grond, diffuus licht en hoge vochtigheid, vereist periodiek spuiten. Het wordt warm, maar de temperatuurdaling tot 18 graden zal ook overleven.

Help alstublieft met de naam van de plant

Klik op PHOTO:

Dit is een variëteit aan haaien. Is gek op goede verlichting en warmte, maar is bang voor overvochtigheid. Droge lucht wordt normaal overgedragen, maar af en toe kunt u het spuiten om de bladeren op te frissen. In een diepe pot is het beter om niet te planten, anders zullen de wortels dieper beginnen te streven, en de plant zelf - strekken.

Prompt alsjeblieft. Presenteerde een bloem in een pot, maar een week later begon hij te "verdorren". Ik ken de naam niet, help de naam bepalen en wat ik moet doen zodat deze niet "verdwijnt". Alvast heel erg bedankt.

Klik op PHOTO:

Dit is een chrysant in een pot. Het verwelkt of rot. Controleer de wortels. Als er nog iets leeft, kun je proberen het hele bovengrondse deel af te knippen en het weg te halen voor de winter op een koele, droge plaats tot de lente

Deze Chrysanthemum is een plant voor de straat, d.w.z. tuin.

Vertel me alsjeblieft hoe de bloem wordt genoemd?

Klik op PHOTO:

Het lijkt erg op een soort fittonium - een kruidachtige vaste plant uit de familie van acanthus. Het vraagt ​​veel van de temperatuur in de kamer, al bij een temperatuur lager dan 18 graden, gooit de bladeren weg. Reageert negatief op droge lucht door de bladeren te draaien (zoals je bloem). Om het gewenste vochtniveau te handhaven, wordt het jaarrond gesprayd en wordt de pot op een pallet geplaatst. Waterig als de bovenste laag van de grond droogt.

Help met de naam van de bloem

Klik op PHOTO:

Deze wolfsmelk is wit of beige. Over het algemeen pretentieloos, maar tolereert geen overvocht, dus met water geven moet je netjes zijn, vooral in de winter. Vereist goede verlichting en een warme kamer. Dat de struik gelijk is gegroeid, moet de pot aan de andere kant periodiek naar de zon worden gekeerd.

Bovendien kunnen jonge planten sterk aan de stengelpoot trekken (het lijkt erop dat uw planten zo'n probleem binnenkort zullen verschijnen). Om de stengel te verdunnen begon het dikker te worden, in plaats van op te groeien, zou het in de grond moeten worden verdiept.

Vertel me alsjeblieft de naam van de bloem

Klik op PHOTO:

Nu is het nog niet erg duidelijk. Om naar de plant te kijken, wanneer er een volledig blad zal zijn ...

Het lijkt mij dat dit een diffenbachia is.

Wat is deze plant? Misschien weet iemand het?

Klik op PHOTO:

En wat zijn zijn roots? Hoewel het moeilijk te zeggen is, laten we wachten tot de bladeren opengaan.

Vertel me hoe ik goed voor hem kan zorgen, ik doe hem aan, maar zijn bladeren drogen

Klik op PHOTO:

Je hebt een prachtig bosje kamer betelovyh palmen. Meestal hebben deze planten in de kamer last van vochtgebrek, zowel in de bodem als in de lucht. De uiteinden van de bladeren drogen uit van te droge lucht in het appartement, dus probeer de bloem vaker te besproeien of leg een bak met water in de buurt. Ook kan dergelijke schade optreden als gevolg van blootstelling aan tocht. Wat verlichting betreft, is het het beste om de palm zelf te voelen met zijn overvloed, maar een lichte schaduw doet ook geen pijn.

Droge tips kunnen voorzichtig worden geknipt met een schaar, zonder het levende gedeelte van de bladplaat te beïnvloeden.

Vertel me alsjeblieft de naam van de bloem

Klik op PHOTO:

Volgens de vorm van de bladeren herinnert de plant me aan de ochtendglorie van zoete aardappel. Meestal wordt het buiten op bloembedden gekweekt, of in hangende balkondozen, maar sommige soorten bloemen kunnen in de kamer groeien. In het laatste geval stelt de morning glory hoge eisen aan verlichting en warmte.

Vertel me de naam van de bloem

Klik op PHOTO:

Als dit geen licht defect is en de bladeren van de plant roze aan de randen zijn, lijkt het sterk op een van de soorten cordilline. van de familie van agave. Ze houdt van zwak zure grond en warmte, maar tolereert geen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Het heeft goed, maar verspreid licht nodig, anders kunnen de bladeren niet al hun mooie, rijke kleuren vertonen.

Vertel me alsjeblieft hoe deze bloem wordt genoemd. Bij voorbaat dank.

Klik op PHOTO:

De vorm van een bloem is vergelijkbaar met een jonge hatoria-zoutachtige - epifytische cactus van de oorspronkelijke structuur. Hij houdt van goede verlichting, warmte en veel vocht in aarde en lucht, in tegenstelling tot de meeste van zijn familieleden. De struik moet vaak worden bespoten en gecontroleerd zodat het land niet uitdroogt, anders verliezen de "stokken" hun elasticiteit. In de winter mag de temperatuur van de inhoud afnemen tot 15-10 graden Celsius - op dit moment is er meestal een rustperiode na de bloei in het hoofdgebouw.

Met de naam van de bloem, help.

Klik op PHOTO:

Herinnerend aan de ampelversie van peperomy - een groenblijvende vaste plant. Uniforme bladeren kunnen een lichte penumbra verdragen, maar voor sappigheid is het beter om een ​​plaats te kiezen met goed, maar diffuus licht. De bloem houdt niet van de kou, vooral het wortelsysteem, is niet aangepast aan de straatomstandigheden. Droge lucht is niet bang, maar reageert goed op spuiten en ontwikkelt zich beter.

Vertel me, wat kan ik doen met deze uitwerpselen? Ze drogen. Bedankt.

En deze uitwerpselen drogen ook ... Hoe kan ik worden gerehabiliteerd? Bedankt.

Klik op PHOTO:

Snijd de steeltjes. Haal de plant uit de pot en controleer het wortelstelsel. Verwijder de beschadigde wortels, snijd de secties met houtas. Controleer de bladplaten op ongedierte. Voer een controlebehandeling uit met een fungicide. Plant de plant in een nieuwe bodem.

Vertel me alsjeblieft, zoals ze zeggen, hoe te zorgen voor en hoe te vermenigvuldigen? Bedankt.

Klik op PHOTO:

Dit is Poinsettia of, zoals het ook wordt genoemd, een kerstster - de oorspronkelijke plant uit de familie van Euphorbia. Verdraag geen tocht en kou, dus het is beter om haar een warme plaats te geven met goede verlichting, vooral tijdens de bloei. Voor de zomer kan de pot op een balkon worden uitgenomen en regelmatig worden bewaterd en besprenkeld. In de winter wordt het water minder, omdat na de bloeiperiode de poinsettia met pensioen gaat en meestal bladeren laat vallen. Voor bemesting kunt u complexe meststoffen gebruiken voor bloeiende planten en deze van lente tot herfst introduceren. Thuis verspreidt poinsettia zich vaak door stekken. Lees meer informatie over de teelt van Kerstmis kan hier en hier http://www.glav-dacha.ru/ukhod-za-rasteniem http://www.glav-dacha.ru/obrezka-i-razmnozhenie-puansettii-dom/ -puansettii-doma /.

Help alstublieft met de naam

Klik op PHOTO:

Je hebt een jonge wolfsmelk van de familie met dezelfde naam, succulent. De bladeren zijn groot geworden en Barrel is niet uitgerekt, pot is beter op een heldere vensterbank te zetten, hoewel licht halfschaduw bloem tijd kan doorstaan. Voor de zomer kan de plant naar de tuin worden gebracht, waar hij actiever wordt en sterker en krachtiger wordt. Eén van de voordelen van zijn ras is eenvoudig smaken aan vocht, dus met de gieter moet voorzichtig zijn - de wortels snel rotten in het moeras.

Vertel me de naam van de bloem. Per ongeluk de tag uitgegooid.

Klik op PHOTO:

Je hebt een charmante dipland - compacte liaan, die een naaste verwant is van oleander (kan nog steeds Mandeville worden genoemd). Omdat een straatplant wordt gekweekt in zuidelijke regio's, omdat het geen lage nachttemperatuur verdraagt. Bij binnenomstandigheden worden hybride bloemvariëteiten het vaakst gekweekt. Hij houdt van licht, warmte, zure grond, frisse en vochtige lucht. In de winter is de potdip goed genoeg en 15 graden Celsius.

Heeft een verticale ondersteuning nodig. Waterig overvloedig, tot 3 keer per week, maar in een rustperiode - erg mager. Aan het einde van de bloei (in oktober) worden oude takken gesneden en onvertakt - gesneden voor 2/3 van hun lengte. De bloem plant zich voort door stekken.

Vertel me alsjeblieft de naam van de bloem.

Klik op PHOTO:

Hoewel het moeilijk te zeggen is, laten we wachten tot de plant wat langer groeit.

Snel alsjeblieft zoals wordt genoemd.

Klik op PHOTO:

Je soort van mooi pyshnenkaya peperomiya, maar nog altijd een beetje kale takken beschikbaar zijn, naast de bladeren en ongelijkmatig gekleurd. Het lijkt erop dat ze niet genoeg licht heeft. Probeer de pot opnieuw in te delen. En toch, de plant is erg bang voor de kou, vooral in de "benen", en kan hierdoor de bladeren laten vallen. Als de vensterbank koud is, kunt u een stuk schuim onder de pot doen.

Vertel het me alsjeblieft, zoals ze zeggen

Klik op PHOTO:

Dit is een soort Kalanchoë. Vergeet in het voorjaar niet de struiken in te korten om ze een compacte, weelderige vorm te geven, en dan is de stam al kaal begonnen te worden. Nu hoef je dit niet te doen, omdat de plant zal bloeien.

Welkom! Vertel me alsjeblieft, wat voor soort bloem?

Klik op PHOTO:

Deze dracene is compact en ze houdt niet van iets. Ondanks dat de top groen en mooi is, drogen de onderste bladeren uit. Misschien heeft de bloem niet genoeg vocht of is de lucht te droog? Laat nog steeds droog van tocht.

Welkom! Wat is deze plant? giftig voor katten?

Klik op PHOTO:

Het is een zeer mooie soort begonia met een originele kleur van de bladeren. Voor huisdieren is het niet gevaarlijk.

Vertel me de naam van de bloem

Klik op PHOTO:

Het is een mooie Kalanchoë, vreugde in spuiten, omdat hij van ze houdt. Maar de jonge bladeren zijn te bleek. Ik zou een betere plek voor hem hebben gevonden, anders zou hij zich gaan strekken.

Hallo Vertel me alsjeblieft, en dit is wie.

Klik op PHOTO:

Dit is een Morgan sedum (reiniging), voor een interessante vorm genaamd "ezel" of "apenstaart". De plant is succulent met een korte wortel, dus in grote potten heeft het niet nodig. Reiniging is veeleisend voor licht, vooral in de winter, in de zomer voelt het goed in de open lucht, op straat. Het winterslaap in de koelte, in de warmte beginnen de scheuten uit te rekken. Water geven is matig, geen speciale eisen aan de luchtvochtigheid. Als je geïnteresseerd bent in hoe je de plant op het perceel kunt gebruiken, kun je hier gaan http://www.glav-dacha.ru/posadka-i-vyrashhivanie-ochitka/.

Vertel me alsjeblieft de naam van de plant. Bij voorbaat dank)))

Klik op PHOTO:

Je groeit een variëteit van aloë, erg vergelijkbaar met juveniel. De bloem vraagt ​​niet van licht, hij overwintert goed in een koele kamer met een temperatuur van 10 graden Celsius. Met water geven is het beter om het niet te overdrijven, omdat de wortels snel rotten van stagnatie van vocht.

Vertel me alsjeblieft, wat voor soort bloem?

Klik op PHOTO:

Je hebt een mooie jonge anthurium. Het enige dat enigszins kan worden gecorrigeerd, is om het water voor het spuiten van de bladeren te verwisselen. Hieruit blijven ze gescheiden, misschien is het water zout of stijf. Geen slecht effect op kamerplanten bespuiten met waterstofperoxide (2-3 druppels per liter water).

Vertel me alsjeblieft de naam van de bloem, bij voorbaat dank

Klik op PHOTO:

Dit is een jonge diffenbachia en een blad is duidelijk ziek. Vul de plant niet zodat deze niet rot.

Hoogstwaarschijnlijk is het Aglaonema.

Ik heb een croton gekocht, maar om de een of andere reden zijn de bladeren niet gevlekt, wat is er aan de hand?

Klik op PHOTO:

Over het algemeen zijn de crotonbladeren niet bont, als het niet genoeg licht heeft, maar ik zou niet zeggen dat je bloem iets mist. Een zeer gezonde en mooie plant heeft waarschijnlijk zo'n variëteit gekregen, met bladeren van effen kleur.

Help bij het identificeren van de plant en zorgtips

Help, identificeer alstublieft de naam van de bloem

Klik op PHOTO:

Je hebt een compacte variëteit van sansevieria - een groenblijvende plant uit de familieagave. De bloem is niet veeleisend in de zorg, geeft de voorkeur aan heldere vensterbanken (bij gebrek aan licht worden de bonte bladeren bleek). Kalm groeien in koele kamers met een luchttemperatuur van 14-16 graden Celsius, kan zelfs een korte-termijnkoeling tot 5 graden overleven. Een matig water geven, geen water toelaten om het midden van de uitlaat te betreden, anders zal de bloem gaan rotten. Om het stof af te spoelen, kunnen de bladeren af ​​en toe worden bespoten, hoewel de droge lucht zelf geen belemmering vormt voor de plant.

Vergeet in het voorjaar niet je prachtige bloem te verplanten, anders kan hij de pot breken. Voor meer informatie over het verzorgen van sansevieria, zie http://www.glav-dacha.ru/sansevieriya-ne-trebuet-osobogo-ukhoda/.

naam zeg alsjeblieft

Klik op PHOTO:

Als je de topbloem met lange scheuten in gedachten had, dan zijn het binnendruiven of cissus. Ik zou het in de lente een beetje snijden om de vertakking te stimuleren en de struik een prachtige vorm te geven.

de man kocht de "baby" Ik kan de naam niet vinden ... ..help alsjeblieft.

Klik op PHOTO:

Volgens de vorm van de bladeren lijkt de bloem sterk op de variant van de fatshedera - een decoratieve groenblijvende plant uit de Araliev-familie. Het groeit in de vorm van een boom, die thuis tot 2 m hoog kan zijn, of in de vorm van een wijnstok. Absoluut niet veeleisend voor verlichting, behoudt zijn rijke groene kleur, zowel op zuidelijke ramen als in de schaduw, het enige dat in het laatste geval zich langzamer ontwikkelt. De comforttemperatuur voor de fadhead is 18 tot 23 graden Celsius, maar hij kan ook op 10 graden overwinteren. Hij houdt van frisse lucht (in de zomer kan hij op straat worden gehaald) en periodiek sproeien op het laken, vooral tijdens het stookseizoen. Grote platen moeten ook worden afgeveegd met een natte spons om stof te verwijderen.

Dit is waarschijnlijk FATSHEDERA.

Help met de naam, alstublieft)

Klik op PHOTO:

Je hebt een prachtige zachte hybride van Blossfeld, een van de soorten bloeiende Kalanchoë. Een pretentieloze plant, gekenmerkt door snelle groei en uitbundige bloei. Hij houdt van goede verlichting, maar alleen in de ochtend, na het avondeten, is het wenselijk om bloem te pragenyat. Het verdraagt ​​temperaturen van 5 tot 20 graden Celsius, maar als het te heet is in de kamer (meer dan 25 graden Celsius), kan het uitdrogen. Vermijd dit om frequent sproeien en spuiten te helpen. Meer informatie over het telen van de Kalanchoë van Blossfeld is te vinden op http://www.glav-dacha.ru/kalanchoe-blossfelda/.

Vertel me wat deze bloem wordt genoemd

Klik op PHOTO:

Dit is een mooie Tillandsia - een vertegenwoordiger van bromelia's. Heeft het hele jaar door strooilicht nodig, verdraagt ​​geen warmte, maar de temperatuur onder de 18 graden Celsius is fataal. Hoge luchtvochtigheidseisen, vooral in de zomer (sproeien van de paal), in de winter water alleen als de bovenste laag van de grond goed droogt. Na de bloei sterft de moederdoos, maar laat de kinderen achter. Als ze hun eigen wortels vormen, zitten de kinderen in aparte potten.

Hallo vertel me alsjeblieft wat voor soort bloem

Klik op PHOTO:

Je hebt een van de vormen van Bauer die begint, het wordt ook de tijger genoemd. Geeft de voorkeur aan brede potten, omdat de kruipende wortelstok niet diep groeit en de struik zelf in de breedte groeit. Hij houdt van diffuse verlichting, (directe stralen voor haar zijn beladen met brandwonden) en warmte. Om begonia te bloeien, moet je de temperatuur op 20 graden van warmte houden. Het heeft een hoge luchtvochtigheid nodig, maar niet door te sproeien - het is beter om het op een pallet met nat mos te doen. In de lente-zomerperiode heeft het regelmatig water nodig, voor de winter bevriezen de groeiprocessen en is de besproeiing beperkt. Je kunt ook informatie vinden over de zorg voor tijger begonia hier http://www.glav-dacha.ru/tigrovaya-begoniya-bauera/.

Vertel me alsjeblieft de naam van de bloem?

Helaas is dit onmogelijk zonder foto's.

Vertel me alsjeblieft de naam en hoe je het kunt opslaan

Klik op PHOTO:

Het is heel moeilijk om te zien, maar toch lijkt het meer op het zagen van een eenbladige uit een familie van kleine exemplaren. De bloem houdt van diffuse verlichting en koelte, tolereert niet opnieuw gieten. Wanneer de winterinhoud in een warme kamer een hoge luchtvochtigheid vereist, maar u de bus niet kunt spuiten, is het beter om een ​​luchtbevochtiger of een lekbak met water te installeren.

Misschien heb je je plant overstroomd of is hij al oud. Probeer een levende apicale wortel te vinden en te rooten - de pylea planten zich goed voort, zelfs in de winter. Je kunt proberen een volwassen struik te redden, als deze gezonde wortels heeft. Transplanteer de bloem in een nieuwe grond, behandeld met een fungicide en snijd het slappe bovengrondse deel af.

Een paar jaar geleden gaf een collega me een bloem voor mijn verjaardag. Ik was heel blij met hem. Ik was 5 jaar lang blij. Toen het vuur stierf. Ik wil er echt weer een kopen. Maar ik weet niet meer wat er wordt genoemd. Als iemand het ontdekt heeft? Vertel me de naam.

Klik op PHOTO:

Je plant lijkt erg op een van de soorten van de boom van het lot of clerodendrum, namelijk de Wollicha-variëteit (de tweede naam is Prospero). De mensen noemen de bloem de tranen van Cleopatra, de sluier van de sluier of de sluier van de bruid. Het hoort bij de familie IJver. Heeft een lange dag nodig en een hoge luchtvochtigheid. In de winter mag de temperatuur van de inhoud niet hoger zijn dan 15 graden hitte: de struik rust op dit moment en verzamelt kracht voor de toekomstige bloei. In het voorjaar is het mogelijk en noodzakelijk om de struik in te korten, waardoor deze een compacte vorm krijgt en de vertakking stimuleert.

Prompt alsjeblieft wat is deze bloem, gezocht op een internet, alsof het lijkt op een diffractie, maar soepel blijft, zonder villi

Natali, heel erg bedankt, nu weet ik waar ik op moet letten.

Weet iemand de naam van dit wonder? Niemand kan bepalen ...

Klik op PHOTO:

Help alstublieft met de naam! Nergens kan ik iets soortgelijks op de foto vinden. Bewaarde deze plant van het drogen, voormalige eigenaars gooiden het, stonden op het raam in een leeg kantoor en bijna verdord. Ik heb het gesneden, een hoogte van 10 cm latend, gedurende twee jaar strekte de bloem zich uit en werd knap)) Ik wil echt weten wie ik heb gered, wat is zijn naam))) Alvast bedankt!

Klik op PHOTO:

Het lijkt op een soort kamer-palmboom. Dat de plant niet uitgerekt is, moet regelmatig worden gesnoeid, vooral omdat bij het ouder worden de onderste bladeren vallen, de stam kaal is en zijn aantrekkelijkheid verliest. Er zitten teveel struiken in de pot, ze voorkomen niet dat ze gaan zitten, anders hebben ze binnenkort niet genoeg ruimte. Wacht een beetje langer en scheid in het voorjaar de planten en rangschik ze in aparte potten. Toch is het mogelijk om een ​​dergelijke variant te proberen: jonge struiken om te planten en lange lange palmen om te maaien.

Irina, je hebt een dracena Sander (bamboe van geluk). Over haar is hier geschreven http://www.glav-dacha.ru/dracena-sandera-i-eyo-svoystva/

Hallo Vertel me, wat voor soort bloem? Het groeit erg snel en hoog op zichzelf (ik zag het in de polikliniek).

Klik op PHOTO:

Je hebt een jong Sinadenium uit de familie van Euphorbia. Afgaand op het rode patroon op de volwassen bladeren, doet dit sterk denken aan een plantensoort die de synanium Rubra wordt genoemd. Zoals u terecht opmerkte, wordt deze kamerbloem gekenmerkt door actieve groei. Zodat spoedig de groeiende plant niet in een slungelige boom veranderde, moest hij worden geprikt en periodiek worden gesneden, waardoor hij een prachtige struik vormde.

Met betrekking tot zorg houdt de plant van licht en warmte. Bij slechte belichting worden de scheuten uitgerekt en zelfs snoeien helpt niet de struik in zijn vroegere uiterlijk te herstellen. Bij irrigatie moet gematigd zijn, het moeras in de pot zal het niet overleven en snel rotten. Maar je kunt de volgende bevochtiging niet overslaan - de bladeren zullen vervagen.

Hallo, vertel me wat voor plant? Hoe zorg je en hoe de pot beter te transplanteren? groeit snel en houdt niet vast, valt uit zijn gewicht

Klik op PHOTO:

Deze diffenbachia is gespot - een kruidachtige vaste plant uit de familie van de aden. Houdt van het licht, maar van de directe stralen op de bladeren zijn er lelijke brandvlekken. Niet geschikte diffenbahia en penumbra - het patroon op de bladeren kan verdwijnen, dus als de pot zich in de verte van het venster bevindt, hebt u extra verlichting nodig. Water geven is overvloedig, maar het land moet een beetje uitdrogen, in de winter - gematigd. Folders reageren goed op doucheprocedures en vegen. De plant is thermofiel, bang voor tocht, maar in de winter is het beter om hem te voorzien van een koelere kamer (18 graden Celsius). Verplant de jonge struik elk jaar in het midden van de winter, en zodat het niet uitrekt.

Je plant heeft alle onderste bladeren verloren en is ook erg verwrongen. Lijn het uit en bouw nieuwe bladeren zullen niet werken. Ik zou hem verjongd hebben, de bovenkant onder het laagste blad afsnijden en roeien. Trouwens, de kale stam kan ook in fragmenten worden gesneden (tot het punt waarop hij buigt) en van jonge planten groeien. Zie voor meer informatie hoe je voor de diffebachy kunt zorgen http://www.glav-dacha.ru/ukhod-doma-za-diffenbakhiey/. Hoe een bloem met een lange stam te transplanteren, wordt hier beschreven http://www.glav-dacha.ru/peresadka-i-omolozhenie-diffenbakhii/.

Help, alstublieft, definieer de naam.

Klik op PHOTO:

Dit is ook een diffenbachia. Zorg voor het antwoord hierboven.

Het lijkt op de diffenbachia van Green Medick. Ik zou het in het voorjaar transplanteren, voor zo'n bos zal de pot klein zijn voor het volgende seizoen.

Vertel me alsjeblieft de naam van de bloem en hoe je ervoor zorgt. Wortels zijn verrot, de bol is gezond. Dankbaar bij voorbaat.

Klik op PHOTO:

Klik op PHOTO:

De bladeren zien eruit als "hertentong" of hemanthus uit de familie van de amaryllis. Misschien heb je het gevuld, dat zijn de wortels en verrot, omdat in de winter de bloem een ​​rustperiode met minimale watergift nodig heeft. Uiterlijk is de bol gezond, wat betekent dat de wortels nog kunnen groeien. Behandel het voor fungicidenpreventie en plant het in een strakke pot. Voeg zand toe aan de grond, plaats de pot op een warme en lichte vensterbank. Wees voorzichtig met water geven, niet scheiden, zodat de bol niet rot, laat de grond goed drogen.

Klik op PHOTO:

Witbloemige gemanthus. Het kan niet worden gegoten. Als de bodem niet verrot is, bevestig dan als een cactus op bijna droge grond, om niet te "fladderen". Misschien heeft hij geluk - hij zal eraan wennen.

Vertel me alsjeblieft de naam

Klik op PHOTO:

Een mooie struik, zeer vergelijkbaar met een valse palmboom, vooral - met de cordolin van een compact. En hoe zit het met de bladeren? Ze kunnen uitdrogen als de bloem heet is.

Vertel me alsjeblieft hoe wordt deze bloem genoemd

Klik op PHOTO:

Deze pedigant is een titamaloïde uit de familie van Euphorbia. Gekleurde bladeren hebben goede verlichting nodig. Hij houdt van overvloedig water geven in de zomer, en een matige watergift in de winter. Goed gepropageerd door stekken. U kunt hier meer over de plant te weten komen http://www.glav-dacha.ru/samye-populyarnye-vidy-pedilantusa/.

Help de bloem te identificeren

Klik op PHOTO:

Slecht zichtbare blaadjes en scheuten, het beeld op de foto zweeft. Als de bladeren klein zijn en de takken sappig, als waterig, lijkt het meer op een kleinbladige garnaal uit de brandnetelfamilie.

Welkom! Help alstublieft met de naam. We weten niet hoe het ons kan schelen, het is slecht voor hem.

Klik op PHOTO:

Je hebt een kamerpalm, blijkbaar, cicass (het zou een caudex moeten hebben, een verdikte romp). Niet erg duidelijk zichtbaar, maar hoogstwaarschijnlijk is de patiënt de kofferbak, op de foto daar is alles zwart. Als de caudex niet van binnenuit is verrot, kun je proberen de bloem te redden. Snijd alle droge en zwarte fragmenten af, inclusief de stam, en week ze in het fungicide. Verwijder vervolgens uit de oplossing en bestrooi alle delen met kool. Laat twee uur staan, zodat alles goed droog is. Plant de behandelde plant in verse grond, vooraf onderdompelend in een groeistimulans.

Help, alstublieft, om de naam van de plant te bepalen.

Klik op PHOTO:

Dit is een chique Amazonelelie of euharis van de familie Amaryllis. Al snel zal hij je behagen met geurende witte bloemen. Hij houdt van licht en warmte, overvloedig water geven tijdens de bloei en mager - tijdens de rustperiode, die de plant heeft in de lente-zomerperiode. Verdraagt ​​de transplantatie slecht, kan er ziek van worden, dus verander de bodem en de pot mag niet meer dan eens in de drie jaar zijn. Het transplantaat wordt gecombineerd met de scheiding van de dochterbollen, zodat de oude bloem niet krap is.

Vertel me wat mijn bloem wordt genoemd?

Klik op PHOTO:

Laat de bloem zo mogelijk volledig zien. Schoten van zijn ampel of rechtopstaand?

Deze plant is hoogstwaarschijnlijk een epos. Een van de vele soorten.

Goedemiddag, vertel me alsjeblieft wat voor soort bloem en hoe om hem te helpen, verdonkeren, vouwen en vallen bladeren. Of het licht leuk vindt of andersom. Bedankt.

Klik op PHOTO:

Je hebt een soort Sheffler uit de Aralia-familie, meer een achtbladige Sheffler. Deze plant houdt niet van warmte, in de winter zijn de comfortabele waarden 14-16 graden Celsius. Misschien is de kamer te warm. En hoe zit het met verlichting? Directe stralen van de scheffler zijn gecontra-indiceerd, het voelt beter met diffuus licht. Een andere bloem houdt van water, kan bladeren dumpen met onvoldoende water, maar tegelijkertijd kan het niet worden gegoten.

Klik op PHOTO:

Vertel me, wat voor soort bloem is dit?

Klik op PHOTO:

Ik kan me vergissen, maar dergelijke bladeren met denticles zijn te vinden in de hulst van de crenate - een groenblijvende struik. Het ziet er erg mooi uit als een haag op de site, het is goed gevormd. Je planten zijn als geroote jonge stekken van overblijvende planten. Het wordt vaak op deze manier gepropageerd en in de volle grond worden volwassen struiken in de vroege herfst verplant.

Hoogstwaarschijnlijk heb je een spil. Soorten kunnen niet worden opgeroepen. Als het in winkels wordt gekocht, is het bijna 100% spindel. Het is een complete kamerplant.

Vertel me de naam van de bloem)

Klik op PHOTO:

Je hebt een van de variëteiten van dizigoteki uit de Araliev-familie. Dit is een behoorlijk wispelturige plant voor de binnenhuisarchitectuur, maar als je er een benadering van vindt, zul je een weelderige, compacte en groenblijvende struik tevreden stellen. De bloem stelt hoge eisen aan de luchtvochtigheid, daarom is het nodig om regelmatig te spuiten. Watergift - met het drogen van de bovenste aarden coma, in de winter - zeldzamer. Gebruik voor bewatering alleen water op kamertemperatuur. Noch gieten, noch overdadig is de grond niet. Voor topdressing zijn complexe preparaten voor decoratieve kamerplanten (tweemaal per maand) geschikt. De bloem houdt niet van warmte, in de zomer moeten de comfortabele waarden in de kamer niet hoger zijn dan 20 graden hitte, in de winter is het koeler (16-18 graden, maar niet minder). De struik moet jaarlijks worden overgeplant in een ruimere pot, maar houd er rekening mee dat alle delen van de plant giftig zijn, dus werk moet worden gedaan met handschoenen.

Kun je me alsjeblieft de naam van deze bloem vertellen?

Klik op PHOTO:

Klik op PHOTO:

Dit is een veelkleurige Reo, het is ook een Tradescantia, een heimelijke, kruidachtige vaste plant uit de comelin-familie. Absoluut niet veeleisende plant, kan praktisch onder alle omstandigheden leven, vergissingen in de zorg vergeven. Het enige om te overwegen, het kiezen van een plaats voor een bloem - met ongelijke en slechte verlichting, begint het uiteen te vallen.

Dochter in de vuilnis opgehaald twee Chinese steeg in de oude verwoeste potten zijn enorme bomen met boomstammen sleepte me, ik heb een huis en een veel plaatsen, bladeren omcirkeld blijkbaar bevroor en staan ​​nu kale stammen, maar ze zijn gewoon geweldig, vertel me hoe te doen herleven, het is jammer dat ze wonen hetzelfde

Als rozen geen tijd hebben om te bevriezen, schik ze dan een goed kapsel. Verkort te lange takken, verwijder de scheuten volledig waar ze te dik zijn. Chinese Rose reageert goed op scheren: het stimuleert niet alleen de actieve groei van jonge takken, maar ook de bloei. En als de lente begint te voeden ook de plant (eerste - stikstof bevattende geneesmiddelen die actief groeiprocessen waren, dan kun je mineraal complexen toe te voegen), dan verjongen hen is niet moeilijk.

Snel, alsof er geen beschrijving op een site staat

Klik op PHOTO:

Dit is een soort kamerpalm. Ik zou deze hoge stok in het voorjaar snijden (ter hoogte van de onderste tak), in elk geval groeien de bladeren niet van onderaf, maar nieuwe scheuten zullen helpen om de bloem een ​​meer decoratieve uitstraling te geven.

Kijk hierboven - het lijkt op jouw plant. YAROSLAVA BEANTWOORD: (quote) "... je hebt Drazen Sander (bamboe van geluk). Over haar is hier geschreven http://www.glav-dacha.ru/dracena-sandera-i-eyo-svoystva/ "

Hallo En zeg niet wat voor soort bloem, al zoveel mappen in het netwerk heeft bekeken en nergens.

Op de foto is het nog steeds klein, maar groeit tot een paar meter precies, de bladeren zijn breed, waar het tot 7 cm is en aan de rand inkepingen. De foto kan niet worden gezien, maar dat zijn ze wel.

Klik op PHOTO:

Als er aan de rand van het blad zit een braam, is pandanus (Wikipedia = Pandan of Pandanus - .. soort boom planten Pandanaceae gezin ongeveer 750 soorten, voornamelijk in de tropen van het oostelijk halfrond In Madagascar, zijn er ongeveer 90 soorten.) Of thuis "schroef palm "

Als het niet voor een tandje was, zou ik zeggen dat het chlorophytum is. Maar de gekartelde stekelige rand op lange smalle bladeren gebeurt bij de pandanus - een groenblijvende plant uit de familie pandanova, zeer vergelijkbaar met een palmboom. Hij heeft goede verlichting nodig, bij gebrek aan licht verliezen de bladeren hun elasticiteit. De rustperiode heeft geen temperatuur onder de 15 graden Celsius omdat de bloem onaanvaardbaar is. Hij houdt van vocht, maar de droge lucht lijdt niet slecht, je moet de bladeren meer sproeien om het stof van ze af te spoelen.

Vertel me alsjeblieft naam

Klik op PHOTO:

Je hebt een zeer mooie sierplantensporoforen of plectrantus uit de familie van labiale bloemen. Het is een groenblijvende struik, in dit geval een soort kruipende scheuten, die vaak wordt gebruikt als een hang-downing. Gekenmerkt door een snelle groei, maar het kan gemakkelijk worden gevormd door het snoeien van de scheuten van de lente en verdere topping. Als je nieuwsgierig om te leren ze meer hoe de zorg voor plektrantusom, kijk hier http://www.glav-dacha.ru/sekrety-vyrashhivaniya-plektrantusa-doma/.

En dit is wat? Meer dan drie vellen die hij nooit heeft gehad.

Klik op PHOTO:

Hoogstwaarschijnlijk heb je een amaryllis (ook bekend als HIPPEASTRUM)

Deze bolgewas van de familie Amaryllis. Als de bol rond is, begint de bloei in de lente, de bloemsteel binnenin is leeg en er komen maximaal 6 knoppen op - dit is gippeastrum. Als de peer de vorm van een peer heeft, geeft hij in de herfst een dichte, brijachtige bloem af met een grote hoeveelheid (van 6 tot 12) bloemen met een aangenaam aroma - dit is amaryllis. In ieder geval is de bloei van deze twee knappe mannen prachtig.

En deze bloem wordt genoemd? Alvast bedankt

Klik op PHOTO:

Afgaande op de bladeren lijkt de plant sterk op de soort van de Jakobskruiskruid (hij is ook een Senecio), die bekend staat als de delaiya geurend. Gewaardeerd voor de prachtige decoratieve look, maar soms in de kameromstandigheden zelfs bloemen gele bloemen. Hij houdt van diffuus licht, tolereert geen opnieuw gieten.

Kun je me alsjeblieft de naam van deze bloem vertellen? Bloesems met blauwe bellen.

Klik op PHOTO:

Het zou leuk zijn om de bloemen te zien. En dus lijkt het op het eerste gezicht op een soort gloxinium.

Het zou leuk zijn om bloeiende, blauwe bellen te zien die in veel planten voorkomen. Nu is het moeilijk om precies te zeggen, de bladeren zien eruit als gloxinium, maar hier is iets heel hoog, en de stengel is enorm ...

Help met de naam van de bloem. Heel erg bedankt voor uw hulp.

Klik op PHOTO:

Je hebt een verscheidenheid aan pilea genaamd peperomyelike, een heel mooie kleine plant met decoratief blad. Maar de pot voor zo'n struik is nog steeds een beetje groter, de bladeren zijn bleek en ze zijn meestal rijk aan groene kleuren. In de lente transplanteren, ik druppel in een kleinere container en vind nu de plaats waar het licht is.

Help alstublieft met de naam.

Klik op PHOTO:

Ook een soort van gezaagd, maar al kleinbladig genoemd.

Binnen bloeit foto's van de mooiste met een beschrijving van de zorg

In ons leven spelen bloemen binnenshuis een belangrijke rol. Naast het decoreren van het interieur van huizen en appartementen, hebben veel van hen ook specifieke eigenschappen om lucht te desinfecteren van verschillende schadelijke micro-organismen, om het te reinigen van negatieve stoffen, en ook kamerplanten hebben een positief effect op het welzijn van de persoon.

In de woningen van grote steden wordt de concentratie van toxische componenten in de lucht vaak overschat. Ze vallen vanaf de straat in het gebouw, vooral als er een rijbaan in de buurt is. Bovendien geven veel huishoudelijke artikelen, meubels en bouwmaterialen die ons omringen verschillende gevaarlijke stoffen vrij (bijvoorbeeld, zoals xyleen, formaldehyde, tolueen).

Rondom de kamers zullen een paar schattige kamerplanten werken als een uniek biofilter, stof, schadelijke stoffen uit de lucht oprapen en zuurstof vrijmaken.

Binnen bloeit foto's van de mooiste met een beschrijving van de zorg

Geranium (pelargonium) is een van de mooiste en meest geliefde kamerplanten. Het heeft bacteriedodende eigenschappen. Deze plant desinfecteert niet alleen de lucht, maar vult hem ook met een aangename en frisse geur die helpt om te gaan met de hoofdpijn, het lichaam kalmeert en versterkt. Leaflets van geranium kunnen aan thee worden toegevoegd als een middel om geraniums te behandelen om de hormonale achtergrond bij vrouwen te normaliseren.

In de zorg van Pelargonium is absoluut niet grillig. Het hoeft niet te worden bespoten. In het algemeen is deze plant niet van natte grond, in de winter moet matig water geven, en in het voorjaar en de zomer het moet vaker en overvloedig worden gedrenkt, maar alles met mate, het voorkomen van wateroverlast. Om aangename mooie bloeiende geranium in de zomer moet de maximale verlichte vlek worden gebracht en gekweekt bij een temperatuur van 20-25 C. In de winter is het wenselijk om de plant op een koele plaats (12-16 C) te houden.

Om ervoor te zorgen dat de bloemen constant groeien, moet je de verwelkte plant zo vaak mogelijk verscheuren, zodat de plant geen onnodige krachten verspilt en nieuwe produceert!

Rose wordt beschouwd als de koningin van bloemen. MAAR deze koningin is heel grillig in de zorg.

Het is niet mogelijk om niet van deze prachtige en geurige bloem te houden. Voor het kweken van thuis, de beste kamer of miniatuurrozen. Deze bloem is, net als andere sierbloemen, dol op zonlicht. Echter, samen met dit, moeten we geen oververhitting van planten toestaan. Plaats de roos het best op het west- of oostraam. In de zomer is het aan te bevelen om bloemen te nemen op het terras, de veranda of het balkon, met de juiste schaduw van de directe zonnestralen. De optimale zomertemperatuur is 20-25C. De plant moet één keer in de twee dagen worden gespoten, 's avonds. De bloem houdt van overvloedig water, dus het drogen van de aarde is erg gevaarlijk voor hem. In de winter moet de roos in een koelere kamer met een temperatuur van 11-15 C worden geplaatst. Verminder watering zodat de grond niet zuur wordt in de pot. Onder gunstige omstandigheden bloeien rozen het hele jaar door ongeveer elke 8-9 weken. Om niet te veel te lijden onder het meten van de temperatuur, kan men zich een dergelijk herkenningspunt herinneren: de roos groeit goed in de kas. En dit betekent: een constante temperatuur, geen tocht en vochtige lucht.

Maar in de wintermaanden is het nog steeds zeer wenselijk om ze te laten rusten, snoeien en overbrengen naar een koele plaats.

Cyclamen is een nogal veeleisende plant. Voor het veilige onderhoud van deze bloem is een koele temperatuur (12-15 ° C) vereist. Hogere temperaturen zullen de bloem aangeven om zich voor te bereiden op rust. Cyclamen houden van helder diffuus licht, zonder directe zonnestralen, omdat ze brandwonden op de bladeren kunnen veroorzaken. Tijdens het ontluiken en bloeien heeft de plant regelmatige, niet overvloedige watergift nodig (twee keer per week). Omdat cyclamens knolgewassen zijn, is het het beste om de pallet water te geven om de knol te beschermen tegen bederf. Spray de planten kan het niet. Cyclamen bloeien van de herfst tot de lente, en in de zomer rusten ze, waarbij ze de bladeren volledig laten vallen.

Spathiphyllum is een warmteminnende kamerplant die alleen bij temperaturen boven de 18 ° C goed aanvoelt. Het verdraagt ​​geen tocht. Om deze bloem water te geven is het hele jaar nodig met stilstaand water en idealiter door de methode van "fietsen". Hoe dit goed te doen, wordt getoond in de video aan het einde van het artikel.

Tijdens de bloeiperiode (in de lente en de zomer) is overvloediger water geven nodig dan in de winter. Ook reageert de plant goed op spuiten. Spathiphyllum wordt beschouwd als een schaduwtolerante plant en groeit daarom goed in noordelijke ramen.

Onlangs is deze prachtige bloem meestal gepresenteerd in de vorm van een geschenk. Er wordt aangenomen dat hij erg kieskeurig is. Dit is echter absoluut niet het geval. Je hoeft alleen maar goed voor hem te zorgen. Bestrooi en bespuit de orchidee bij voorkeur met gedestilleerd of gekookt water. De plant (namelijk de wortels van de orchidee) houdt van fel licht.

Je kunt ze kweken onder fluorescentielampen. Ook voor een goede groei hebben ze een zeer hoge luchtvochtigheid nodig.

In de kamer kun je citroenen, sinaasappels, mandarijnen, grapefruits, kinkans kweken. Om planten vrucht te laten dragen, moeten ze worden gevaccineerd. Hoe je een huiscitroen goed kunt vaccineren, wordt heel goed verteld in de video, aan het eind van het artikel.

Citrus, evenals het is noodzakelijk voor zuidelijke planten, zijn zeer veeleisend voor warmte en licht. De enige uitzondering is de citroenboom, omdat deze schaduwbestendig is en met succes kan worden gekweekt, zelfs in een slecht verlichte ruimte. Om ontkieming, bloei en vruchtzetting te bereiken, is het nodig om de temperatuur te handhaven bij het groeien van 15-18 ° C. In de zomer moet water overvloedig zijn (1-2 keer per dag), en in de winter wordt het verminderd (1-2 keer per week). En in feite, en in dat geval wordt het uitgevoerd door warm water. Citrusvruchten moeten tijdens actieve groei dagelijks worden besprenkeld.

Fuchsia is een van de meest populaire kamergewassen. Alchemisten beschouwden deze bloem als een magische plant. Het werd vereerd door de Indianen van Peru en Santa Veyli. Door zijn pretentieloze staat de plant uitstekend voor beginners. Fuchsia moet worden geplaatst op plaatsen met fel, verspreid zonlicht. Verplaats de plant niet vaak, omdat hij erg gevoelig is voor permutaties (dit kan bladeren weggooien en slecht groeien). De optimale zomertemperatuur voor fuchsia is 18-20 graden, wintertemperatuur 8-10 graden. Bewaterende planten moeten het hele jaar door regelmatig zijn. Maar niet te overvloedig - je kunt niet fuseren.

Hibiscus - een groenblijvende kamer struik. De bloemen van deze plant kunnen eenvoudig zijn, badstof en semi-dubbel. Het bloeit van de vroege lente tot de late herfst. Maar als je goed voor de bloem zorgt, zal hij het hele jaar door van de bloei genieten. Om dit te doen, moet u de plant op het zuidelijke raam houden en het lichtjes afschermen tegen de brandende zomerzon. Regelmatig bewaterd. En sta geen plotselinge veranderingen toe in de lucht in de kamer waar het groeit.

Hippeastrum is een uienplant. Deze bloem houdt van helder diffuus licht. In de zomer is de optimale teelttemperatuur 23-26 C en in de herfst en winter - 10-14 C. De bewatering van de hippeastoma moet met speciale aandacht worden behandeld. Bodem in een pot mag nooit drassig zijn. Water als het coma van de aarde opdroogt. De plant hoeft niet te worden bespoten.

Nu is hyacint heel gebruikelijk bij bolgewassen kamerplanten. De bloemen hebben een lengte van 2-5 cm. Er zijn veel soorten van deze plant die bloeien met rode, roze, blauwe, witte, paarse en gele tinten. Houd hyacint zou in helder strooilicht bij een temperatuur van 11-16 C. moeten zijn. Het water geven tijdens de groeiperiode zou gematigd en regelmatig moeten zijn, en tijdens rustperiode - beperkt.

Cactussen zijn zeer bescheiden planten. Deze planten houden van fel licht en voelen zich geweldig op de zuidelijke ramen. Cactussen moeten alleen worden bewaterd tijdens de vegetatieperiode (van eind april tot begin oktober). In de winter hoeven ze helemaal niet te worden gedrenkt. Bij het kweken van deze stekelige vrienden is het belangrijkste om je aan de volgende regel te houden: "het is beter om te worden ondergeshoord dan te schenken"! Met de juiste verzorging zullen ze u zeker een mooie en weelderige bloei bezorgen.

Begonia is een prachtige kamerplant met bizarre en diverse vormen van bladeren en bloemen. Ze houdt van helder diffuus licht en matig water geven (1-2 keer per week). In de herfst en winter wordt de watergift verminderd. De optimale teelttemperatuur is 17-23 С.

Om puansetii te laten groeien, heb je een helder licht nodig. De beste temperatuur voor de vegetatieve groei wordt beschouwd pp 20-23 oktober (bij knopvorming en bloei), werd de temperatuur verlaagd tot 18-19 C. Er zij ook op gewezen dat niet puansetiya tocht tolereren. De plant water geven moet worden uitgevoerd met warm water, omdat de coma in de pot droog opdroogt. Van januari tot maart wordt de watergift tot een minimum beperkt.

Primula moet op zuidelijke, goed verlichte ramen worden geplaatst en deze beschermen tegen direct zonlicht. In de zomer heeft de plant regelmatig maar matig water nodig, omdat overtollig vocht schadelijk kan zijn voor de bloem. In de winter moet het water worden verminderd. Primula verdraagt ​​droge lucht in de kamer, dus er is geen extra spuiten nodig.

Schlumberger (Zigokaktus) behoort tot de familie van cactussen. Deze plant staat ook bekend als "Decembrist", "Kerstcactus", "Varvarinkleur" en "Kerstboom". De zygocactus bloeit overvloedig en heel lang (tot eind januari). Voor een goede groei en bloei heeft deze plant een heldere, maar niet erg zonnige plaats nodig. In het voorjaar en de zomer is het noodzakelijk om de bloem in de halfschaduw, en in de periode van ontluikende en bloeiende - op het zuidelijke raam. De optimale temperatuur wordt beschouwd als een bereik van 17 tot 30 C. De plant heeft een constante hoge luchtvochtigheid nodig, dus deze moet worden besproeid met warm water. Met het verschijnen van de eerste knoppen en tot het einde van de bloei, overvloedig water, houd de grond constant vochtig, en van april tot het begin van de herfst gedrenkt als de bodem droogt. Vervolgens wordt de plant in de herfst in droge en koele omstandigheden gehouden.

Geheimen voor de verzorging van kamerbloemen - video

  • wortels in een transparante bloempot;
  • de circulatie water geven;
  • niet draaien

MEEST MOOIE CLIP MET KLEUREN.

Deel "Kamer bloemen foto van de mooiste met een beschrijving van zorg"

Zephyranthes is een mooie bolvormige bloem van de familie Amaryllis. In het Latijn betekent Zephyranthes een bloem van de westelijke wind, en we noemen het een parvenu omdat bloemstengels snel verschijnen en bloeien.

Heel toegankelijk is beschreven in de video, hoe je thuis een gekweekte citroen kunt telen voor fruit. Dus in detail, zelfs dat hij het zelf wilde laten groeien - in feite niets ingewikkelds. Over de kerst (ook wel 'eigenzinnigheid' genoemd) weet ik dat hij ook niet graag wordt bewogen of verdraaid - verdraaid - hij houdt van vrede, dan behaagt hij met zijn bloemen. Vroeger kon ik niet zeggen dat ik van binnenbloemen hield, en nu hield ik er heel veel van. Het is waar, om hun gewenste aantal te krijgen en de gewenste soort lukt niet - meerdere keren moesten ze lange tijd van huis weggaan en bloemen vergeven niet.

Bloemen hebben zeker aandacht nodig. Ze moeten worden bewaterd en bemest. En zeker met het reizen zal gewoon niet werken.

Ik vond het artikel leuk, vooral het begin. Heel correct gezegd over de rol van kamerplanten in ons leven. Gedeeltelijk hiervoor moeten we ze thuis fokken.

Ik hoop dat deze populaire bloemen je hebben geïnspireerd. Met de foto-versie voor binnenbloemen kunt u kiezen uit populaire en pretentieloze planten.

Om bloemen te inspireren, moet je ze beschermen en constant verzorgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 4 = 6