Foto’s van stopverf

Hoe zijn de schilderijen gemaakt van stopverf

Handgemaakt is altijd prestigieus en voortreffelijk. Daarom werd het onder de ontwerpers modieus om in het interieur driedimensionale schilderijen op de muur van plamuur te gebruiken. Je kunt dit decor zelf maken, het belangrijkste is om hier een verlangen, vrije tijd en een beetje creatieve "ader" voor te hebben.

Een schilderij gemaakt met putty en geverfd

Allereerst moet gezegd worden dat dit werk niet voor lui is, en het kan meer dan één dag duren. Het resultaat van het werk zal echter een uniek decor zijn, waarvan de prijs alleen wordt gevormd door de kosten van stopverf.

Maak niet meteen een moeilijke foto. Om "je hand te vullen" is het voldoende om een ​​klein paneel van stopverf met je eigen handen te maken met het eenvoudigste patroon. In dit geval hoeft u niet te malen en hoeft u dus geen stof in te ademen.

Een spatel is niet in alle gevallen nodig, omdat je bijvoorbeeld ook bloemen met bloemen kunt maken door je eigen handen te gebruiken. In het ideale geval is het natuurlijk beter om handschoenen aan te doen, maar in dit geval is de textuur veel erger. Daarom moet je ook klaar zijn voor een droge huid en een lang wasproces.

Een meer gecompliceerde versie van het schilderij gemaakt met stopverf

Maar met je vingers kun je een verscheidenheid aan vormen aan de muur laten. U kunt bijvoorbeeld een zeer interessante contour uitvoeren, die een abstractie of een Romeins fresco zal claimen.

We zullen ook de variant van het uitvoeren van afbeeldingen met een spuit beschouwen. In dit geval is er helemaal geen spatel nodig.

Tip! Om schilderijen te maken, is het het beste om de afwerking met acrylverf te gebruiken.

Voorbereiding van het substraat

Natuurlijk, ten eerste, om de foto te maken, moet je de basis voorbereiden - de muur of het oppervlak van de foto moet gepleisterd en glad zijn.

Dan worden de volgende acties uitgevoerd:

 • Het oppervlak waarop de verf zal worden aangebracht, moet worden behandeld met een primer.
 • Na het drogen van de grond, is het noodzakelijk om de achtergrond van de toekomstige tekening te maken, hiervoor wordt een dunne laag stopverf aangebracht op de basis met een brede spatel.
 • Daarna moet er een foto op de muur worden gezet. Acrylverf droogt snel, dus na een paar uur kun je een potloodschets aanbrengen, bijvoorbeeld vlinders met libellen of bladeren met stelen. Als je artistieke capaciteiten hebt, kun je een ingewikkelder beeld tekenen: stadsstraten, portretten, enz.

Tip! U kunt de tekening overbrengen naar de muren met behulp van een carbon-kopie. Kies echter niet voor te complexe afbeeldingen, zodat er geen problemen zijn bij het aanbrengen van stopverf.

Tekenen met een troffel

Trekken met een spatel

Overweeg bijvoorbeeld hoe u de stelen aan de muur kunt weergeven.

Er zijn twee manieren om dit te doen, de eerste is als volgt:

 • De spatel moet naast de getekende lijn worden geplaatst en vervolgens het gereedschap er rustig tegenaan houden. U kunt dus een contour op de muur aanbrengen. De spatel moet onder een hoek ten opzichte van zichzelf worden gedrukt, waardoor de putty in de richting van de potloodlijn kan schuiven en zich in de vorm van een rol langs de stengel kan vormen.
 • Verwijder overtollige oplossing met een tweede spatel. In de regel verschijnen ze aan de andere kant van de spatel.
 • Dan moet je even wachten tot de stengel opdroogt.

Hetzelfde principe is van toepassing op andere tekeningen van putty op de muren.

Op de foto - een eenvoudige tekening gedaan met een spatel

De tweede optie is ook vrij eenvoudig:

 • Een stopverfmes met een massa wordt evenwijdig aan de lijn op de muur geplaatst, maar het mag niet langs de lijn, maar loodrecht worden gericht. Zo wordt stopverf naar de potloodschets gepompt.
 • Het overtollige mengsel wordt verwijderd naar de tweede spatel.
 • De tweede spatel voert ook een steel uit, voor dit doel wordt het gereedschap langs een potloodschets geleid.

Op deze manier is het handig om bloemblaadjes te vormen. Nadat het schilderij droog is, kan het met kleuren worden geverfd.

Tip! Oefen met het zelf uitvoeren van een paneel van stopverf op een gipsplaat. "Een hand vullen", kunt u versieren en de muur in de kamer.

Contouren met een spuit

Een andere veelgebruikte methode voor het uitvoeren van schilderijen: putty tekenen met een injectiespuit. Het is goed dat je de contouren van de afbeelding nauwkeurig kunt herhalen, behalve dat de handen schoon blijven.

Dus de instructie ziet er zo uit:

 • Allereerst is het noodzakelijk om de zuiger zonder naald uit de spuit te trekken en de holte met stopverf te vullen. Hierna moet de zuiger terug worden geplaatst.
 • Knijp vervolgens de compositie voorzichtig uit de spuit en leid deze langs de getekende lijn.
 • Nadat de belangrijkste kenmerken van de tekening zijn aangegeven, moet u kleine details tekenen.
 • Vervolgens moet de resulterende foto een tijdje worden achtergelaten, zodat deze opdroogt.
 • Vervolgens moet u de verf op waterbasis verdunnen, bijvoorbeeld met een beige kleurstof, en deze op de afbeelding aanbrengen met een spons. Kleine depressies kunnen ongeverfd achterblijven.
 • Nadat de achtergrond beige kleur droogt, kunt u beginnen met het tekenen van kleine details. Gebruik hiervoor kleine penselen om de lijnen zo schematisch mogelijk te maken. Om de foto te schilderen moet creatief worden benaderd en met de verbeelding, je kunt ook experimenteren met verschillende kleuren.

Een afgewerkte foto gemaakt met een spuit

In de regel is het resultaat van het verrichte werk zeer mooie en elegante schilderijen van stopverf. Als je je eerste keer niet het gewenste resultaat hebt behaald, wanhoop dan niet. Bekijk de bestaande foto's en probeer het opnieuw.

Zie de video in dit artikel voor meer informatie over dit onderwerp.

Masterclass: een driedimensionaal beeld van stopverf

Volumetrische en getextureerde schilderijen zien er bijna altijd "duur" en vooral verfijnd uit. Zo'n foto zal er prachtig uitzien in het huis, op kantoor, in de cafézaal en zelfs in de datsja. Na het bestuderen van de reeks eenvoudige manipulaties, kunt u uw eigen meesterwerken creëren voor uw interieur, in uw favoriete kleurcode - individueel, uniek en voortreffelijk.

bouw stopverf "afwerking"; witte acrylverf;

2 kleurstoffen voor verven: bruin en zwart;

fijn schuurpapier;

penselen, een borstel, een potlood, een spatel, een emmer voor stopverf, water.

1. Kies de basis voor de toekomstige foto. Het kan een uitgehouwen stuk gipsplaat zijn met geplakte randen. Of zoals hier - oude, Chinese schilderijen - panelen. Verf met witte acrylverf de oude laag.

2. Trek na 10 minuten, wanneer de acrylverf is opgedroogd, uw tekening met een potlood. Het zal eerder een schets zijn, zodat u kunt zien waar u de stopverf later zult aanbrengen.

4. Giet 1 el. l lijm PVA en 4 el. l van water.

5. Roer de stopverf zodat er geen klonten zijn. Als het mengsel erg dik is, voeg dan water toe, en als het vloeibaar is, plaats dan meer vulstoffen. Het is belangrijk om te weten!

b) Alleen bij de eerste menging kunt u het water en de lijm mengen, de stopverf inschenken. Nadat de gemengde stopverf 5 minuten is, zal er niets aan worden toegevoegd. Wanneer het gemengde gedeelte eindigt, kunt u altijd vers kneden.

7. Gebruik elk geschikt hulpmiddel om de gewenste afdruk te maken.

8. Het is het gemakkelijkst om met een kleine rubberen spatel of paletmes te werken. Maar geloof me, zelfs een plug is geschikt voor een meesterwerk-afdruk.

9. Laat de foto 's nachts drogen.

10. Als u een volumineuzere tekening wilt maken, wordt de stopverf bovenop gelegd met slechts één laag nadat de eerste is opgedroogd.

11. Droog de schets volledig af met het fijnste schuurpapier. Zij is het die alle onregelmatigheden zal verwijderen en de foto "goed verzorgd" zal maken.

12. Borstel met een borstel stopverfstof.

13. Maak als kunstenaar eerst alleen witte en zwarte kleuren. Speel met deze twee kleuren. Zie hoe de kleuren gaan.

14. En pas dan het accent bruin toevoegen.

15. Laat de acrylverf drogen en selecteer een paar plaatsen met parelwit acryl.

16. Laat het schilderij volledig drogen.

17. Nu kunt u het ophangen. De benodigde accessoires voor schilderijen kunnen hier worden gekocht furnitura-ua.com

Paradijsboom met plasticine op de schijf

Dit soort werk met plasticine wordt plasticine genoemd. Voor het eerst kon uw kind haar leren kennen in de jongere groep van de kleuterschool. De eerste zon, de eerste wolken en gras. Meestal worden dergelijke werken op de kleuterschool uitgevoerd op karton. Plasticine is niet besmeerd, maar alleen applique is gemaakt.

stapels voor het werken met plasticine,

een vierkant papier van 3x3 cm,

touw of vlecht 20 cm.

2. Hiervoor nemen we de plasticine in kleine stukjes, kneden hem in de handen en spreiden hem met een dunne laag over de schijf.

3. Knip met een schaar een klein vierkant uit het papier en plak het op het gat aan de achterkant van de schijf.

4. Breng een dunne laag plasticine aan op de hele schijf.

5. Een stuk groene plasticine van de kleur van gras, gekneed en een dun laagje aan één kant op de schijf, alsof het gras trekt.

6. Van een stuk plasticine van bruine kleur vormen we een rechthoek en van daaruit vormen we de stam van een boom met een kleine tak. Van de plasticine met een donkerder groene kleur, maken we de kroon van de boom.

7. We verspreiden op de schijf boomstam en kroon. We snijden kleine harten uit rode plasticine.

8. Van de gele plasticine maken we de rand van de zon. Rode harten worden op de kroon gelegd en licht ingedrukt.

10. Knip een stuk touwlengte van 8-10 cm af.

11. We vormen een touw van het touw en gebruiken plakband om het op de achterkant van de schijf te lijmen.

12. Het scherpe deel van de stapel wordt gekrast door verticale ongelijke lijnen, d.w.z. We tekenen een schors bij een boom.

Volledig of gedeeltelijk kopiëren van foto's, evenals teksten van masterclasses en artikelen is ten strengste verboden! De site De naaister. Copyright 2018 -

Foto's van putty - we maken originele tekening

Handwerk is altijd gewild, dus veel interieurontwerpers geven er de voorkeur aan om hun eigen originele schilderijen aan de muren van de kamers te maken. Gebruik hiervoor een bekende te veel stopverfmix. Maak een mooie creatie met zijn hulp is eenvoudig genoeg. Het belangrijkste is om de oorzaak creatief te benaderen en uw verbeelding de vrije loop te laten.

Composities voor de productie van schilderijen - wat biedt de markt?

Het tekenen van je eigen schilderijen is een activiteit die doorzettingsvermogen en aandacht vereist. Het resultaat van geduld en het geleverde werk zal echter een uniek beeld zijn dat uw kamer echt uniek zal maken.

Om een ​​canvas te maken, kunt u verschillende composities gebruiken, ongeacht hun basis. Onder de meest populaire materialen valt op:

 • Mineralenmengsel is een product op basis van kalk, gips en cement. Dit materiaal heeft een lage plasticiteit en een korte levensduur. Kosten - van 500 tot 1000 roebel. voor de bank;
 • Acrylmengsel - een materiaal op basis van acryl, dat wordt gekenmerkt door hoge ductiliteit en een lange levensduur. De prijs voor een bank is van 1200 tot 2600 roebel;
 • Silicaatmengsel - is gemaakt op basis van vloeibaar glas, waardoor het een gemiddelde plasticiteit en een lange levensduur heeft. De kosten zijn van 1050 tot 3000 roebel;
 • Siliconenmengsel - wordt geproduceerd op basis van siliconenhars. Deze materialen hebben een hoge taaiheid en een lange levensduur. Kosten - van 2100 tot drieduizend roebel. voor de bank.

Het is niet aan te raden om onmiddellijk complexe volumetrische doeken te proberen. Oefen op het ruwe oppervlak en pas daarna direct met de muur in de kamer werken.

Om een ​​canvas te maken, kunt u een verscheidenheid aan composities gebruiken, ongeacht hun basis

Voor het maken van tekeningen hoeft u niet altijd een spatel te gebruiken. Voor het werk zijn echter handschoenen nodig. Ze beschermen de huid van de handen tegen contact met het mengsel, maar daarin kun je het reliëf van het canvas niet helemaal voelen. Bovendien zijn uw vingers vereist voor de productie van miniatuurelementen van uw paneel.

Correcte voorbereiding van het afwerkingsoppervlak

Net als bij andere afwerkingswerken moet je je goed voorbereiden op het werk voordat je gaat schilderen. Voordat het mengsel wordt gebruikt, moet de wand worden voorzien van een antischimmelmiddel en moet de wand zo glad en glad mogelijk zijn. Uw foto wordt dus niet verwend door verschillende defecten en beschadigingen. Voorbereidende activiteiten omvatten:

 1. 1. Smering van het oppervlak met een primersamenstelling;
 2. 2. Nadat het opdroogt, moet u een achtergrondcoating maken;
 3. 3. Verderop aan de muur kun je je canvas verplaatsen.

Je moet opletten welk soort mengsel je gebruikt voor werk. De acrylprimer droogt bijvoorbeeld snel genoeg uit, zodat u een schone schets kunt maken 2 uur nadat deze is aangebracht. Maak hiervoor een schets van het toekomstige canvas. Het belangrijkste hulpmiddel voor dit doel is een potlood.

Je tekening kan met de hand geschilderde vlinders, bloemen, bomen of dieren zijn. Als je bepaalde vaardigheden in de beeldende kunst hebt, kun je "zwaaien" bij het creëren van een complexer canvas met ingewikkelde elementen.

Een foto die op een ruw oppervlak is gemaakt, wordt het handigst overgebracht met een sjabloon

Het is het beste om de op het ruwe oppervlak voorbereide foto met een kopie over te brengen. Met zijn hulp maak je minder fouten, en het afgewerkte oppervlak ziet er origineel en netjes uit.

Een stengel met een spatel is een techniek om te creëren

Het product van stengels met een oplossing kan op twee manieren worden uitgevoerd. In het eerste geval ziet het algoritme er als volgt uit:

 1. 1. Trek eerst een lijn op het oppervlak. Om dit te doen, voert u een vloeiende beweging uit met een spatel, houdt u deze in de richting van u weg en drukt u hem onder een bepaalde hoek in. Aldus zal het mengsel naar het gebied van de potloodomtrek stromen en passen langs de lengte van de steel;
 2. 2. Als het materiaal wordt toegepast met de vorming van een overschot, moet het overtollige mengsel onmiddellijk worden verwijderd met een gratis hulpmiddel;
 3. 3. Geef het doek de tijd om volledig droog te worden als u klaar bent met het eerste deel. Na enkele uren kunt u doorgaan met het tweede deel van de muur.

De tweede methode kan ook niet moeilijk worden genoemd. De volgorde van werken is als volgt:

 1. 1. Bevestig het gereedschap parallel aan de wand ten opzichte van de muur, waarop de contouren van het toekomstige doek al liggen. Het apparaat moet loodrecht op de stengellijn worden gericht en niet erlangs;
 2. 2. Verwijder overtollig materiaal met een gratis hulpmiddel;
 3. 3. Gebruik een gratis hulpmiddel om een ​​steel te vormen en het canvas te laten drogen.

Op dezelfde manier worden ook bloemen en andere eenvoudige creaties gemaakt. In dergelijke gevallen moet u echter ook een roller voor uw werk gebruiken. Hiermee kun je de bloemblaadjes snel verven met gekleurde verf.

Een steel maken met een spatel

Als je geen vaardigheden hebt om een ​​driedimensionale afbeelding te maken, moet je vóór het werk op het ruwe oppervlak oefenen, met behulp van gipsplaten als "tocht".

Techniek van het canvas met een spuit

Een andere populaire methode om een ​​voorbereide shpaklevki te verven, is om een ​​gemeenschappelijk bouwinstrument te gebruiken. Deze methode is geweldig voor zowel het schetsen van kleine objecten als voor het maken van grote objecten. Tegelijkertijd blijken de details nauwkeurig genoeg te zijn en blijven uw handen schoon. Het werk wordt uitgevoerd in deze volgorde:

 1. 1. Trek om te beginnen de zuiger langzaam uit het gereedschap en vul de holte met een massa;
 2. 2. Druk daarna voorzichtig het mengsel uit en laat het gereedschap langs de getekende lijnen lopen;
 3. 3. Als de contouren van het beeld volledig zijn omringd door een massa, ga je verder met het tekenen van kleine elementen van het canvas;
 4. 4. Vervolgens laat men het patroon drogen;
 5. 5. Bereid vervolgens de kleurstofsamenstelling op basis van water met verschillende pigmenten voor en breng de verf zorgvuldig aan op het canvas met een schuimspons. In dit geval kunnen kleine elementen ongeverfd blijven;
 6. 6. Wanneer de achtergrond volledig is voltooid en gedroogd, kunt u beginnen met het tekenen van kleine details met behulp van fijne penselen. Ze zullen helpen om de nauwkeurigheid en schematische lijnen te behouden.
 7. 7. De vervulling van elke fase moet creatief worden behandeld, gebruikmakend van je verbeeldingskracht tot het maximum. Je hebt ook de mogelijkheid om te experimenteren met het gebruik van verschillende kleurstoffen.

Een foto van stopverf maken met een spuit

In de meeste gevallen is het resultaat van het uitgevoerde werk de schilderijen van de originele auteur. Natuurlijk zijn er mogelijke mislukkingen, maar men moet niet opgeven en stoppen. Ga door met het maken en "stop je hand" in een vergelijkbare situatie.

Werken met een stencil is een eenvoudige manier om een ​​muur te versieren

Om een ​​origineel canvas op een muur te maken, is het mogelijk door middel van een gewone koolstof. Je kunt een al voltooid product kopen en een gecompliceerd beeld krijgen, zonder enige ervaring. Ook kun je zelf een foto maken, aanzienlijk besparen. In dit geval wordt de foto overgebracht naar een dik papier, waaruit vervolgens een kopie wordt uitgesneden. Hierna moet het product met behulp van verftape op de muur worden bevestigd en de sleuven met de voorbereide massa vullen. Het verdere werkplan is als volgt:

 1. 1. Zodra de massa lichtjes droogt, moet het papier voorzichtig worden verwijderd;
 2. 2. De leegte van het patroon is zorgvuldig gevuld met massa en borstel;
 3. 3. De reliëf moet worden besprenkeld met water en de afbeelding simuleren met een klein penseel. Met zijn hulp moet je ook de schets uitlijnen;
 4. 4. Wacht vervolgens tot het patroon helemaal droog is;
 5. 5. Verwijder vervolgens alle defecten met schuurpapier;
 6. 6. Behandel de coating met vernis-primer om de sterkte te vergroten;
 7. 7. Bedek de hele muur met twee lagen acrylverf;
 8. 8. Teken een patroon met een oliepen of een penseel.

Deze methode is niet moeilijk uit te voeren. Alles wat van je wordt gevraagd is een beetje geduld en aandacht. Als gevolg hiervan kun je een patroon krijgen van elke complexiteit en vorm.

Het volledig of gedeeltelijk kopiëren van informatie van de site zonder een actieve link ernaar aan te geven is verboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 10 = 11