Tegel voor nieuwe keukenschorten

Kies een schort voor de keuken

Het ontwerpen en inrichten van het werkgebied van elke keuken is een zeer belangrijk aspect, omdat je moet beslissen hoe je het zowel praktisch als mooi kunt maken.

In dit geval is het schort geschikt als keramische tegels voor de keuken, een van de meest optimale oplossingen voor zowel functionele als esthetische redenen.

Laten we de voor- en mogelijke opties voor het leggen van tegels op het werkgebied eens nader bekijken.

Tegels voor de keuken bieden dus veel praktische voordelen:

 • Uitstekende weerstand tegen vocht - in de keuken wordt constant iets gewassen en gekookt, het water vliegt in verschillende richtingen, maar de tegel is dit allemaal nergens voor!
 • Immuniteit voor temperatuurveranderingen - als een product dat door ultrahoge temperaturen is gegaan, is de tegel niet bang voor eventuele warmtebelasting.
 • Neemt geen vet en kleurstoffen op - het is uitermate belangrijk, omdat het keukenwerkgebied deze kwaliteit moet hebben.
 • Goede sterkte en duurzaamheid - met legging van goede kwaliteit en normale werking kan dit tientallen jaren duren.
 • Een breed scala aan mogelijke kleurenoplossingen - in de catalogi van fabrikanten zijn er duizenden verschillende modellen voor absoluut elke smaak en in elke prijscategorie.
 • Het ziet er goed uit in samenstelling met andere afwerkingsmaterialen: natuursteen, baksteen, hout.
 • Relatieve eenvoud in styling.

Als u geïnteresseerd bent in huishoudelijke tegels, raden we u aan het overzicht van Russische keramische tegelsfabrikanten te bekijken, waar ook hun officiële productcatalogi worden gepresenteerd.

Vervolgens worden u fotofoto's aangeboden van verschillende soorten schorten van tegels in keukens, die zijn gemaakt in moderne en klassieke stijlen.

Dit type geconfronteerd met het werkgebied is te vinden in elke tweede keuken van ons land.

Opmerkelijk hierbij is het leggen van enkelvoudige en middelgrote tegels met standaard opbergtechnieken. Deze schort ziet er eenvoudig en betrouwbaar uit en is ook de meest budgetvriendelijke en universele optie.

Deze berekening vereist een basisvermogen om tegels te hanteren, evenals een duidelijk begrip van de schaal van het werk. Hier zijn enkele illustratieve fotoformaten en oplossingen.

Zoals u kunt zien, zelfs met de eenvoudigste plaatsing en zonder een pretentieuze tegel, ziet het schort er mooi en betrouwbaar uit. Laten we eens kijken hoe het mogelijk is om een ​​werkende muur te maken, met behulp van meer originele en moeilijk te installeren soorten keramische tegels.

Dit type is een keramische of glazen tegel van kleine afmetingen. Vanwege zijn kleine formaat met behulp van mozaïek, kunt u een breed scala aan tekeningen en ornamenten ontwerpen.

Het op deze manier ontworpen schort is perfect voor kleine keukens of voor het versieren van een groot deel van het werkgebied.

Om een ​​schort uit een mozaïek op zichzelf te leggen, hebt u veel ervaring op dit gebied nodig. Bovendien is het mozaïek vanwege de miniatuurgrootte veel duurder dan de grotere modellen.

In dit verband wordt aanbevolen om contact op te nemen met professionele tegelzetters, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het eindresultaat en het geld dat u aan tegels besteedt.

Vaak kun je klassieke ornamenten uit het mozaïek tegenkomen, waarin slechts 3-4 kleuren voorkomen. Ook kun je patronen van bomen, fruit en dieren uitstippelen. Het spel met kleuren van deze kleine elementen is eenvoudigweg fascinerend.

Ornament uit een zwart-wit of zwart-zilver mozaïek benadert een interieur van de keuken in art-decostijl.

Relatief nieuw type keramische tegels. Het opmerkelijke kenmerk is het uiterlijk - rechthoekige platen met een klein facet. Op de manier van productie is van twee soorten: een tegel - een baksteen of een aantal kleine "varkens" op een tegel van middelgrote omvang.

Meer informatie en foto's zijn te zien in ons overzicht van tegels "zwijnen".

Het resultaat van het leggen van deze tegel behaagt het oog. Een klassiek, maar tegelijkertijd zeer modern en origineel patroon is gemaakt van decoratieve stenen met facet, wat een aangenaam esthetisch effect heeft.

Het leggen van dit type tegel vereist ook professionele vaardigheden, vooral bij het vormen van externe en interne hoeken.

De meest voorkomende is een single-toned "zwijn". Maar er zijn voorbeelden met verschillende soorten inscripties en patronen.

"Kabanchik" is het meest geschikt voor het ontwerp van kleine werkruimten in kleine en middelgrote keukens.

Een ander voorbeeld van het leggen van een schort voor de keuken is een kleine tegel.

Het belangrijkste kenmerk van deze stijl is de vorming van een centrale of meerdere composities, tekeningen, afbeeldingen. Het paneel kan worden opgemaakt met gewone tegels, evenals speciale mozaïeken, en ook door het samenstellen van verschillende soorten tegels.

Het paneel op het werkgebied is vaak te vinden in keukens in de stijl van de Provence of in mediterrane stijl.

Gemeenschappelijke ornamenten zijn afbeeldingen van dieren, fruit, landschappen.

Zoals je kunt zien op de gepresenteerde foto's, is de hoofdfoto van het keukenpaneel in de regel onder de motorkap verspreid. Het ziet er heel goed uit als de afzuiger is gemaakt in de vorm van een speciaal aangelegde of uitgesneden doos.

Fabrikanten van keramische tegels voor de keuken updaten regelmatig de catalogi van hun producten en kunnen u andere, even interessante, kleur- en becijferde oplossingen aanbieden.

Bijvoorbeeld een imitatie onder een steen of baksteen.

Als je van de structuur van een boom houdt, is dit ook geen probleem.

Zoals hierboven al vermeld, zijn de meest modieuze van de schorten van tegels tot op heden werkgebieden gemaakt van "hog".

Meer over nieuwe trends in het interieurontwerp van de keuken vindt u in onze bespreking van moderne ideeën voor keukenontwerp.

Als u in de salon van keramische tegels komt of het assortiment bekijkt op internet, mist u enkele belangrijke punten. Vooral gebeurt het vaak met mensen die voor het eerst worden hersteld.

We geven een paar praktische tips die moeten worden overwogen voor en na het kopen van een tegel:

 1. 1 Bestel iets meer dan het geschatte gebied. Er is een regel: hoe groter de tegels, hoe groter de snede en omgekeerd. Vooral het leggen van tegels diagonaal. Bestelling op 8-10% meer en u hoeft zich geen zorgen te maken over mogelijke problemen in verband met de aankoop.
 2. 2 Onthoud dat als u een tegel moet kopen, u twee hoofdproblemen kunt tegenkomen.

Ten eerste is het de afwezigheid van het model dat u nodig heeft of de extreem lange wachttijd voor de levering vanuit het buitenland.

Ten tweede kun je de keramische tegels kopen die je nodig hebt, maar het zal al een andere productieserie zijn en kan in kleur verschillen door een micro-toon. Dit kan een kritiek moment zijn, vooral in grote gebieden.

 • 3 Hoe kleiner de tegel, hoe duurder het is om hem te leggen. De installatie van een mozaïek of paneel kost 3-5 keer duurder dan werken met een grotere tegel.
 • 4 Kwaliteitscontrole - inspecteer zorgvuldig de partij tegels die u hebt gekregen, vanwege het gebrek aan chips, scheuren, slijtage, industrieel huwelijk.
 • 5 Kies een tegel door foto's in catalogi, brochures of op internet te bekijken, maar pas in nadat je het live hebt gezien. Dit hangt samen met het feit dat de kleuren van het afdrukken van tegelafbeeldingen in tijdschriften bijna altijd verschillen van de natuurlijke, echte kleur.
 • 6 Hoe kleiner de keuken, hoe kleiner de tegel op het platform moet zijn. Een van de gouden regels voor het ontwerp van het werkgebied.
 • 7 Overweeg het type verlichting - dezelfde tegel ziet er bij warm en koud licht anders uit. Probeer de verkoper te overtuigen om u een borgtocht van enkele uren te geven. In grote salons van keramiek wordt dit vaak beoefend.
 • De verscheidenheid aan keramische tegels in de keuken voor het platform is zeer breed en het assortiment wordt voortdurend uitgebreid. We hopen dat de bovenstaande foto's je in staat hebben gesteld mogelijke opties te zien voor het ontwerpen van een werkgebied en een beslissing te nemen over de inrichting van je eigen keuken.

  Kookschorten voor de keuken, soorten schorten, beschrijving (echte foto)

  Schort voor keuken - het tweede ding na meubilair in belang, en de eerste - in functionaliteit. Het is van hem in de toekomst afhankelijk van het gemak van het werkgebied in de keuken en het uiterlijk. Het keukenschort is ontworpen om het meest vervuilde deel van de muren te beschermen, dat in de buurt van water en een plaat ligt.

  Er zijn veel materialen waaruit dergelijke keukenschorten worden gemaakt, maar keramische tegels zijn al vele jaren toonaangevend.

  Vanwege zijn uitstekende prestaties keramische tegel is gemakkelijk te wassen, ze is niet bang voor hoge temperaturen en bestand tegen mechanische vozdeystviyam.U keramische schort heeft een ander duidelijk voordeel ten opzichte van concurrerende materialen: het heeft zo'n rijke keuze van de manier waarop de kleuren en texturen die gemakkelijk kunt u de illusie van elk gewenst materiaal creëren.

  Schort voor keuken van keramiek kan perfect hout, leer, metaal of steen simuleren. En niemand raadt zelfs dat voor hem het gebruikelijke is voor elke keramische tegel.

  Tegel is vaak te vinden in het interieur, omdat de pretentie in de zorg en kracht al bewezen is en niemand zal twijfelen aan de duurzaamheid ervan.

  Tip! Overweeg bij het kiezen van een tegel die je nodig hebt en de textuur ervan. Een te fantasievolle en complexe textuur zal moeilijker te reinigen zijn, en netheid voor de keuken is een garantie voor de gezondheid.

  Er zijn geen speciale vereisten voor tegels. Je kunt veilig elke gewenste kleur kiezen, de textuur combineren en met tinten spelen.

  • De meeste collecties op de markt hebben stabiele eigenschappen ten opzichte van het temperatuurverschil, zijn niet bang voor mechanische schade en verliezen de helderheid van de kleur niet. In tegenstelling tot andere materialen zal er op het keukenschort nooit een microscheur verschijnen.
  • De tegel heeft praktisch geen speciale zorg nodig, het is voldoende om hem regelmatig schoon te maken met behulp van zachte zeepoplossingen of speciale cosmetica. Keramische tegels zijn niet bang voor enige vervuiling, vanwege het feit dat een dichte glazuurlaag geen gewone vloeibare of bijtende stoffen mist en helpt reinigen zonder de minste inspanning.
  • Er zijn naden van poreus materiaal tussen de tegels. Dit vermindert de hygiënische eigenschappen van keramiek aanzienlijk. (Hoe te repareren lees de bodem

  Tip! Om de hygiënische eigenschappen van het keramiek te vergroten, wordt een soepele voeg tussen de keramische tegels aangebracht. Vervolgens is het extra bedekt met een beschermende vernis.

  De optimale verhouding tussen kosten, bruikbaarheid en kwaliteit is plastic. Bij de productie van plastic schorten worden panelen van PVC (PVC) gebruikt.

  De belangrijkste voordelen hiervan zijn:

  • weerstand tegen vervuiling en duurzaamheid;
  • sterkte;
  • installatiegemak;
  • esthetische uitstraling.

  • Dit schort is bestand tegen hete stoom en vocht.
  • Onbetwistbaar voordeel is relatieve goedkoopheid in vergelijking met andere analogen, bijvoorbeeld uit steen of tegels.
  • Houd er echter rekening mee dat bij het reinigen van het werkoppervlak het gebruik van schurende materialen moet worden vermeden, omdat dit kan leiden tot krassen en de algemene goede indruk van de keuken aanzienlijk kan bederven.
  • Het is ook noodzakelijk om de panelen te beschermen tegen de gevolgen van open vuur, omdat dit zal leiden tot hun onomkeerbare vervorming.
  • Bij het kiezen van een schort moet je stoppen op een enkel stuk plastic zonder naden, omdat het opgehoopte vuil en vet in de naden moeilijk te verwijderen zijn tijdens het schoonmaken en het uiterlijk verslechteren.
  • Onderhoud en reiniging van het plastic schort vereist geen speciale reinigingsmiddelen, omdat een normale zeepoplossing en een vochtige spons perfect geschikt zijn, en het onderhoudsgemak kan veel tijd besparen tijdens het reinigen.
  • Bij het selecteren van panelen moet u letten op de milieuveiligheid van grondstoffen, omdat bij de productie van een kwaliteitsschort hetzelfde polyvinylchloride moet worden gebruikt dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van gebruiksvoorwerpen die zijn bedoeld voor opslag van voedsel.
  • Als aan deze eis wordt voldaan, kunt u zich geen zorgen maken over de gezondheid en het welzijn van uw huishouden.

  Kunststof keukenschort heeft een aantal onbetwistbare voordelen ten opzichte van analogen van andere materialen, maar bij het nemen van een definitieve beslissing moet je in ieder geval alleen worden geleid door je smaak, voorkeuren en financiële mogelijkheden.

  Het glazen schort barstte naar binnen en nam de leiding. Met zijn hulp kan het uitgangspunt voor koken en eten veranderen in een meesterwerk van de ontwerper, zelfs als de professional niet in de buurt was en alle elementen van het decor werden bedacht en bediscussieerd in een gezinsraad, ver van de architectonische nieuwigheden van mensen.

  Iemand kan een vinger naar zijn slaap richten en met minachting zeggen dat glas - een brosse materiaal en glazen schorten onpraktisch en van korte duur zijn. Maar dit is verre van het geval.

  De hedendaagse technologieën laten toe dat glas zulke eigenschappen krijgt dat het gemakkelijk de kansen op de mozaïek- of keramische coating kan vergroten. Bovendien zal de originaliteit van het ontwerp, dat het keukenschort onderscheidt van glas van een ander, groen maken over de jaloezie en aahat alle gasten, omdat je bijna elke afbeelding of elk beeld kunt kiezen.

  Het belangrijkste is dat ze aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Je wilt elke dag naar de natuur kijken, bloemstukken en landschappen kiezen; als je een werkstemming nodig hebt - geometrische patronen; en als je iets heerlijks wilt - dan is het natuurlijk fruit of snoep.

  Voordelen van glazen schort

  • Skinali-gemaakt van een duurzaam zes millimeter plaatstaal, dat speciale verharding is gepasseerd.
  • Dit schort vereist geen lange installatie, het hele proces duurt slechts enkele uren.
  • Hij heeft ook geen specifieke zorg nodig: veeg hem slechts één keer per week met een spons gedrenkt in een sopje.
  • De duurzaamheid en bruikbaarheid van de skins optimaal gecombineerd met de prijs.
  • Het afdrukken van foto's op het geharde glas vervaagt niet met de tijd, alle kleuren blijven helder en verzadigd.
  • Een tekening kan elke stijl maken of organisch in een bestaande passen.
  • Het vereist meer frequente zorg, omdat de verontreiniging op het glas beter zichtbaar is.

  Iedereen die een keukenschort van een meer moderne uitstraling wil installeren, kiest een fototegel. De fototegel van de keuken is versierd met een favoriet landschap of een familiefoto. Het is dus mogelijk om de individualiteit en zelfvoorziening van het interieur te benadrukken, die over het algemeen niet langer andere pretentieuze details vereist.

  Zorg voor fototegels verschilt niet van het zorgen voor eenvoudige keramische tegels.

  Belangrijk! Houd er rekening mee dat de fotocel niet mag worden gereinigd met stoffen met schurende elementen. Anders kunnen er microscheuren of krassen verschijnen.

  • De verdienste, ongetwijfeld, kan worden toegeschreven aan de originaliteit van het resultaat. Een kwalitatieve fotoplaat is bestand tegen de invloed van vocht, maar ook tegen mechanische en chemische invloeden.
  • Een van de nadelen van deze tegel is de prijs. Er is zo'n tegel is niet genoeg. De goedkoopste is de tegel, gemaakt door de methode van "sublimatie". Zo'n tegel is vrij helder, maar raakt snel uit. Daarom is het voor een goed verlichte keuken niet de beste optie. In elk geval zal het niet lang duren.
  • Het nadeel van de fotocel is de mogelijkheid om de bedrukte laag af te pellen en te kraken.

  In de aanwezigheid van een kleine keukenruimte valt vaak de keuze op de spiegeltegel. Deze eenvoudige truc stelt je in staat om visueel de illusie van een grotere ruimte te creëren, het lijkt uit te breiden.

  Maar ook het verzorgen van een dergelijk interieur is veel moeilijker: elke afdruk, elke druppel water of vet kan gemakkelijk worden aangebracht en ze moeten constant worden gewassen.

  Keukenschort van keramische tegel

  Ontdek wat voor soort keramische tegels voor de keuken op het schort staat, hoe je het kiest voor het ontwerp van de keuken, de populaire maten, soorten en decors van de keukentegel, een overzicht van de producenten en fotoschorten van de tegels.

  Tegel uit de collectie Orion, Pamesa (Spanje)

  Welke tegel is geschikt voor een keukenschort?

  1. De beste keuze - een tegel met een glanzend oppervlak. Ten eerste is het gemakkelijk te wassen. De glans is echter meer merkbaar door de druppels water en vet. En ten tweede reflecteert het glanzende oppervlak van de keramische tegels perfect het licht, wat betekent dat uw keuken een beetje meer zal lijken.
  2. Het gladde oppervlak van de tegel voor het keukenschort heeft de voorkeur boven het reliëf. Hoe mooi de omgeving ook is of de moderne tegels met het 3d-effect, het is moeilijker om voor te zorgen dan eenvoudige gladde keramiek.
  3. Witte tegel - een universele versie van een schort voor elke keuken. Verdun de eentonigheid van wit keramiek om mozaïek, heldere tegels of decors met een patroon te helpen. Wil je een schort een helder accent geven? Speel tegen de kleur van de gevels. Wil je geen aandacht vestigen op het werkgebied? Kies de meest neutrale tegel in de toon van uw keuken.
  4. De meest praktische afwerking in de keuken is een tegel met verschillende tinten beige-bruine schaal. Het is minder gebrandmerkt dan wit of donker. Zeer handig in de keuken en stenen tegels met karakteristieke patronen-echtscheiding - het is minder zichtbare vlekken, druppels en klein vuil.

  Het grootste probleem van een schort van een tegel of een mozaïek is een dooreengevlochten naden. Na verloop van tijd absorbeert lichtspecie vocht en vervuiling, wordt donkerder, ziet er slordig uit en het schort verliest zijn uiterlijk. Gebruik hiervoor een grout van betere kwaliteit met vochtbestendige, vuilafstotende en schimmelwerende componenten. De meest duurzame en praktische optie is epoxy grout.

  Los het probleem op en help gerectificeerde tegels. Dit is de naam voor tegels met vloeiend gesneden randen - het schort wordt geproduceerd met de minimaal zichtbare naden (de afstand tussen de tegels zal niet meer zijn dan 2 mm).

  Waar moet je op letten bij het kopen?

  Kies voor het schort een muurtegel met een speciale coating, die hem beschermt tegen agressieve chemicaliën. U kunt dus sterke schoonmaakmiddelen gebruiken om in de keuken te reinigen zonder het oppervlak van de tegel te beschadigen. Zoek naar de aanduiding A op de verpakking en bij voorkeur AA.

  Dezelfde tegel in verschillende batches kan qua toon verschillen. Dit is normaal: de schaduw van het keramiek wordt tijdens het braden veranderd - het wordt lichter of donkerder. Controleer daarom bij het zorgvuldig kopen of de markering voor de toon op alle gekochte pakketten hetzelfde was.

  Keramische tegels 10x10 met afschuining Biselado, Absolut Keramica (Spanje)

  Elke batch tegels verschilt niet alleen qua kleur, maar qua grootte. Let bij het kiezen op een dergelijke indicator als het kaliber. Fabrikanten geven aan hen aan hoeveel de daadwerkelijke grootte van de tegels van een bepaald perceel afwijkt van wat er van wordt beweerd. Als zowel de werkelijke als de referentieafmeting van de tegel bijvoorbeeld 200 x 200 mm is, is het kaliber 0. Als het verschil 1 of meer millimeter is, zal dit cijfer ook verschillen van 0. Zorg ervoor dat het kaliber van alle pakketten hetzelfde is of, in extreme gevallen, dan met een.

  Controleer in de winkel de kwaliteit van het glazuur - het moet glad en glad zijn, zonder zichtbare spanen, slijtage of barsten.

  Zoals elk ander afwerkingsmateriaal, raden experts aan om een ​​tegel met een marge te kopen. Voeg aan de vereiste hoeveelheid 5-10% toe als u van plan bent om een ​​eenvoudige manier van leggen te gebruiken, 15% - als u de tegel diagonaal gaat leggen of verschillende soorten keramiek combineert in een complex patroon.

  Houd in gedachten - sommige tegels kunnen een huwelijk blijken te zijn. Sommige fabrikanten van goedkope Russische tegels maken maximaal 5% van de tegels met die of andere defecten. Ook moeten er meerdere tegels opzij worden gezet voor de toekomst - voor het geval je schort moet worden gerepareerd.

  Populaire tegelformaten op schort

  Wanneer je de grootte van een tegel kiest, probeer dan de hoogte en breedte te behouden van een veelvoud van de hoogte en breedte van je schort. Dan is betimmering niet nodig of minimaal.

  De standaard hoogte van het schort in het werkgebied van de keuken is meestal 50-60 centimeter. Het is zeer wenselijk dat de tegels een aantal centimeters onder de bovenste en onderste lockers gaan. In het gebied van de plaat is het platform traditioneel hoger vanwege de kap - het is belangrijk dat de tegels voldoende zijn voor deze projectie.

  Zeer populaire maat wandtegels, ideaal voor het afwerken van keukenschorten. Een van de belangrijkste voordelen van een dergelijke tegel vóór het grote formaat - bij het stapelen van heel vaak is het mogelijk om te doen zonder te trimmen.

  Tegel 10x10 ziet er goed uit in een kleine keuken. Het maakt visueel een kleine ruimte meer en lijkt soms een kleine keukenset.

  Met een kleine tegel is het handig om een ​​schort op moeilijk bereikbare plaatsen te coaten. Het is gemakkelijk te combineren met decors en panelen. Minus - het leggen van een schort van zo'n tegel vereist ervaring en vaardigheid. Naden zullen groter zijn dan op de tegels van medium en groot formaat.

  In veel collecties, naast 10x10 achtergrondtegels, zijn er keramische panelen van verschillende groottes en decors met een patroon - plat of volumineus. De meest populaire plot - pastorale stillevens, bloemen, fruit.

  Let op: voor verschillende fabrikanten kan de exacte grootte van de tegels verschillen van enkele millimeters in kleine tegels tot 1,5-2 centimeters voor grote tegels. Overweeg dit bij het berekenen van de benodigde hoeveelheid tegel voor uw schort.

  Catalogus van fabrikanten van keukenmeubelen

  2. Borden tegel of keramische tegels voor een baksteen

  Zeer populair in de afgelopen jaren, de versie van de keukenschortbekleding. De naam van het varken werd achter een rechthoekige tegel met afgeschuinde afschuiningen aan de randen bevestigd, in een vorm die erg op een baksteen leek.

  Tegelzwijn monocolor Biselado classic maat 7x15 cm van Absolut Keramika

  Deze decoratie ziet er goed uit in de moderne en klassieke keuken. Bovendien breidt het de ruimte visueel uit.

  Fabrikanten van keramiek bieden tile-hawk in verschillende kleuren en maten aan. De afmetingen kunnen heel verschillend zijn. De klassieke versie -. 7,5h15 zie vaak voorkomt en 10x20 cm, maar wees niet verbaasd als je de online winkel naam pyloon naast het tegelgrootte 6,5h12, 10x25, of 8,5h28,5 15u45 te zien ..

  In de regel is een wild zwijn een mono-tegel, de zogenaamde monocolor, met een glad glanzend oppervlak. De kleuren zijn helder, verzadigd, maar kalm. De meest populaire kleur is natuurlijk wit. Hij gaat het vaakst naar het keukenschort. In sommige collecties wordt voorgesteld dat de achtergrondtegel wordt verwaterd met prachtige decors met fotoprint. Percelen van eenvoudige - fruit, bessen, ontbijtgranen, bloemen en andere fantasieën op een culinair thema.

  Net als bij andere varianten van de tegels is steeds mogelijk om een ​​medium formaat tegel met slots onder de hog grootte 31,6h31,6 cm kopen. Leg het veel gemakkelijker dan de kleine blokken, dus het is het meest geschikt voor degenen die hebben besloten om de tegel op een schort met haar handen te leggen.

  Tegeldecors met gaten voor het zwijn, Absolut Keramika Tegelzwijn Choosolate Cake maat 10x20, Absolut Keramika - met zo'n schort in de keuken is het onmogelijk om geen zoetekauw te worden!

  Schort van tavern taverne - gids bij uitstek en echte foto's in het interieur

  Als u van mozaïek houdt, lees dan onze gedetailleerde gids over dit afwerkingsmateriaal. Op het keukenschort ziet het er goed uit, maar grillig qua styling en veeleisend in de verzorging. Het kan worden vervangen door keramische tegels onder het mozaïek - het materiaal is mooi, praktisch en niet duur.

  In feite is dit een gewone keramische tegel waarvan het vooroppervlak een mozaïekmatrix imiteert. Sommige fabrikanten bereiken dit effect met een convex patroon, maar de tegel met diepe spleten tussen de cellen van het "mozaïek" ziet er authentieker en mooier uit. Deze sleuven worden gevuld met dezelfde voeg als de tussenliggende naden en er ontstaat een complete illusie van de huidige mozaïekcoating.

  Houd in gedachten: het schoonhouden van een schort is moeilijker dan het kijken naar een eenvoudige gladde tegel.

  4. Keramische tegels van gemiddelde grootte

  De middelgrote wandtegels op het keukenschort dalen merkbaar minder vaak dan het varken of de tegel 10x10. Het moet vaak worden gesneden wanneer gestapeld, zodat het er mooi uitziet en goed aansluit op de maat van het schort.

  Bij het kiezen van een tegel, zou je een eenkleurige of onopvallende zichtbaarheid met een lage zichtbaarheid moeten verkiezen - in de regel ziet het er het beste uit op het schort. De eentonigheid van de achtergrond helpt de decors te verdunnen. Wat ze zijn, lees hieronder.

  Wat de grootte betreft, zijn succesvolle tegelopties voor het afwerken van het schort 20x20, 20x30, 25x33 cm en formaten ernaast.

  Grote tegels zien er niet goed uit in een kleine keuken. Ja, het heeft minder steken, maar visueel hamert het een kleine keukenset, en een kleine kitchenette lijkt nog kleiner.

  Hoe een saaie tegel te verdunnen - decors voor een schort

  Voor keramische bekleding ziet er niet al te saai en eentonig uit, keramische fabrikanten vullen de collectie achtergrondtegels met decoratieve elementen aan. Decors zijn veel duurder dan de achtergrondtegels, maar ze sieren het schort heel erg.

  1. Tegels-inzetstukken met een vlak of reliëfpatroon - de meest voorkomende variant van een decor. Hebben vaak exact dezelfde afmetingen als de achtergrondtegel. Ze worden ofwel puntsgewijs neergelegd, gelijkmatig "verspreid" over het hele gebied van het platform, of ze vormen een klein paneel.

  Desgewenst kunt u een interessant en goedkoop decor uit een andere verzameling van een andere fabrikant kiezen. Let er in dit geval echter op dat de maat en de dikte van de tegels perfect op elkaar zijn afgestemd. Het schort ziet er dan mooi en uniform uit.

  Achtergrondtegels en decors uit de verzameling van Toledo, Nephrite Ceramics (Rusland)

  Kleine keramische panelen zijn een veel voorkomend element van tegelcollecties in klassieke, landelijke of provence-stijlen.

  Dit kan een beeld van een grote tegel plakken (bijvoorbeeld 50x30, 60x40, 60x60, 80x60 cm) of een aantal verschillende kleine of middelgrote tegels zijn (typisch 4 of 6).

  Om dit paneel er goed uit te laten zien, heeft het ruimte en symmetrie nodig. De beste plaats voor hem is een deel van de muur achter de kookplaat, een soort visueel centrum van uw keuken. Als de lengte van het werkoppervlak dit toelaat, kunt u een paneel in het kookgebied plaatsen.

  Populaire thema's zijn vrij traditioneel - pastorale stillevens en rustige landschappen, en uitzicht over Venetië en gezellige Italiaanse binnenplaatsen, huizen met pannendaken en verstrengeld met klimop muren, kaas, druiven, olijfolie, fruit en bessen - in het kort, is alles wat van oudsher geassocieerd met keuken en home comfort.

  Tegel voor een wild zwijn met fruitdecors uit de collectie van Tutti Frutti, Monopole Ceramica (Spanje)

  Het is moeilijker om een ​​paneel te vinden van tegels naar een moderne keuken, maar je kunt prachtige collecties vinden met een fotomuur met uitzicht op de stad, abstracte tekeningen of gestileerde afbeeldingen op traditionele keuken-culinaire thema's.

  3. Tegel-stoeprand of fries - een karakteristiek element van tegelcollecties in de klassieke of landelijke stijl. Rechthoekige randtegels zijn er in verschillende lengten en hoogtes. Ze kunnen de boven- of onderrand van het schort versieren of een mooie strip decor rond het midden van het schort aanbrengen.

  4. Decorpotlood - deze smalle en lange insert is handig om te gebruiken in plaats van "patches" tussen tegels in plaats van te rommelen met hun snoei. Natuurlijk, als de grootte van de tegel dat toelaat, en de kleur van de decors past in het ontwerp van uw schort.

  Hoe kies je een tegel voor het keukenontwerp?

  U kunt een vloeiende moderne tegel gebruiken - een patroon in één kleur of een onopvallend patroon, een fotocel en een tegel voor mozaïek. Een succesvolle optie - een tegel, die een 10x10-facing, monophonic of met moderne gestileerde tekeningen imiteert. Het ziet er goed uit als mediumformaat tegel met een foto of heldere afbeeldingen.

  In de keuken in klassieke stijl, een schort, betegeld met natuursteen (marmer, graniet, travertijn, enz.) Of een glad muurpotwerk met klassieke decors ziet er organisch organisch uit. Bijvoorbeeld een gestileerd antiek ornament. Een enkele kleurige tegel met 10x10 neutrale tinten zonder decors is ook geschikt. Een uitstekende keuze - witte, beige, zwarte of kalme verzadigde kleuren in de vorm van een tegelzwijn.

  Land, Provence, Middellandse Zee

  Tegels met reliëf oppervlak en gekartelde randen, imitatie van natuursteen of oude klei tegel is perfect voor een schort in de keuken in een traditionele, rustieke stijl. Zo'n keuken wordt ingericht met een keramisch paneel of keramiek met een beschilderd antiek. Goede en keramische mozaïeken 5x5 cm met decoratieve inzetstukken en opluchting ornamenten of een boete mozaïek van verschillende tinten beige, blauw, geel en andere natuurlijke kleuren.

  Rusland en Wit-Rusland

  Het grootste deel van de Russische en Wit-Russische producenten van keramische tegels is actief in de economie en het middensegment. In de afgelopen jaren is de kwaliteit van Russische tegels aanzienlijk toegenomen. Er zijn nieuwe interessante collecties, hoogwaardige apparatuur wordt gebruikt en Europese technologieën worden toegepast.

  Het ontwerp van Russische en Wit-Russische tegels wordt gedomineerd door neutrale tinten en traditionele tekeningen. Natuurlijk is het inferieur aan Italiaans qua decor, palet, variëteit en maatnauwkeurigheid, maar voor goedkope keukenreparaties is het een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

  Populaire merken: Kerama Marazzi en Atlas Concorde Rusland, Azori, Cersanit, Kerranova, Kerabud, jade, keramiek, Falcon, Ceradim, Uralkeramika, Shakhtynsk tegel (Rusland), Keramin, Berezakeramika, Kerabel (Wit-Rusland).

  Verzameling van Toledo, Jade keramiek

  Chinees aardewerk wint steeds meer de Russische markt. De waarheid ligt meer in het segment van mozaïek en tegels voor mozaïek. Traditionele muurtegels zijn nogal slecht vertegenwoordigd. De Chinees kopiëren met succes de Italiaanse en Spaanse collecties keramische tegels, waarbij niet alleen ontwerp, maar ook technologie wordt gebruikt. Daarom, met een zorgvuldige en weloverwogen keuze, kun je een behoorlijk fatsoenlijke en goedkope Chinese tegel kopen, het voordeel van een schort vereist geen tegels van superkracht en duurzaamheid.

  Interessante opties voor het afwerken van het platform worden aangeboden door Poolse fabrikanten.

  Tubadzin, Paradyz, Opoczno - de drie meest bekende merken in Rusland, die tegels aanbieden in zowel moderne als traditionele stijl.

  Keramische tegels onder de majolica zijn mooi en betaalbaar, Majolika uit Tubadzin (Polen) Keukentegels 10x10 uit de collectie Inwencija, producent Opoczno (Polen)

  Italiaanse tegels - de meest "ontwerper" en spectaculair, rijk aan kleurenoplossingen, niet-standaard vormen en ongebruikelijke imitaties. Het grootste nadeel is de prijs. Tegels uit Italië - de duurste in de reeks van keramische winkels. Maar voor het afwerken van het schort heeft het niet veel nodig, dus het is de moeite waard om de resten te verkopen - het kan gemakkelijk het hele interieur van de keuken uittrekken.

  Veel Spaanse keramieken van kalme neutrale tonen worden aangeboden door Spaanse fabrikanten. Ze zijn vooral succesvol in het imiteren van materialen - tegels voor hout of natuursteen. In de collecties van Spaanse tegels zijn van oudsher veel decoratieve elementen - inzetstukken, randen en panelen die een schort in uw keuken echt speciaal kunnen maken.

  Een andere versie van de "culinaire" decors op de schort - tegel van Absolut Keramika Niet minder populair fruitthema - betegeld met kers van Absolut Keramika

  Vind je het artikel leuk? Houd een link en deel deze met je vrienden!

  (Beoordeel dit artikel! Al gestemd: 9)

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  − 9 = 1