Appartement met een oppervlakte van 30 m²

Ontwerp een klein appartement van 30 vierkante meter. m.

Gewoonlijk zijn eenkamerappartementen in huizen van de bouw van Chroesjtsjov, naar hun oppervlakte, ongeveer 30 vierkante meter, waarvan 16.17 of 18 vierkante meter. meter wordt toegewezen aan de kamer, 3-4 meter onder de bijkeuken, de rest wordt ingenomen door een keuken en een badkamer. In deze situatie is het erg moeilijk om het benodigde meubilair in een klein appartement te plaatsen, dus elke hoek moet rationeel worden gebruikt. Om dit te doen, is het de moeite waard om meubels op bestelling op individuele formaten te geven en het is beter om de meubels van transfomiruemye te gebruiken. Dit zal het probleem van een beperkt gebied helpen oplossen.

De complexiteit van het interieurontwerp van een eenkamerappartement is dat het nodig is om het uit te rusten met alles wat nodig is voor een comfortabele woonzone:

En in het geval dat een gezin met kinderen in een appartement met één kamer woont, moet men nadenken over de inrichting van de speelzone en de kinderen in de kamer een plek bieden om lessen voor te bereiden.

Op de foto: het ontwerp van een eenkamerappartement van 30 vierkante meter. m.

Organiseer dit alles in een beperkt gebied, zodat het interieur van de kamer er aantrekkelijk en functioneel uitziet, het is vrij moeilijk, maar het is echt. 30 m² M. Moet naar behoren worden verdeeld over alle functionele gebieden, voor elk van hen moet een voldoende oppervlakte worden toegewezen. Om dit probleem op te lossen, kunt u verschillende ontwerptechnieken gebruiken om de ruimte van de kamer en andere ruimtes visueel uit te breiden.

Het advies van professionele ontwerpers helpt u de moeilijke taak het hoofd te bieden en het juiste ontwerp voor een klein appartement te kiezen.

Kleuroplossing voor kleine ruimte

Op de foto: het ontwerp van een eenkamerappartement van 30 vierkante meter. m. in lichte kleuren

Bij het ontwerpen van een kleine kamer is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kleurkeuze. Het is een feit dat bepaalde kleuren in staat zijn om de ruimte visueel uit te breiden - dit is een lichtbereik dat licht en ruimte toevoegt. Daarom moet het ontwerp van de hele kamer worden uitgevoerd met behulp van:

 • wit;
 • melk;
 • lichtgrijs;
 • zacht beige;
 • blauw en andere lichte schaduw.

Kleur moet niet alleen in aanmerking worden genomen voor de decoratie van muren, plafond en vloer, maar ook bij het kiezen van meubels en textiel voor eenkamerwoning. Dus, houten en zachte meubelen van lichte kleuren, gordijnen en bekleding, moeten licht zijn, maar heldere accenten, correct gekozen door kleur, zullen alleen maar ten goede komen en het interieur een hoogtepunt en vreugdevolle stemming brengen.

30 m² M. m eenkamer appartement kan visueel worden uitgebreid, mits goed georganiseerde verlichting in alle kamers. In dit geval moet rekening worden gehouden met zowel natuurlijke als kunstmatige verlichting.

Op de foto: ontwerp van een eenkamerwoning met een kroonluchter

Er moet aan worden herinnerd dat hoe meer licht in de ruimte, hoe meer en meer het visueel wordt waargenomen. Daarom, als de kamer 17-18 vierkante meter is. m., het zal genoeg zijn om een ​​centrale verlichting door een plafondkroonluchter en een kleine wandlamp of blaker te hebben. Maar in de kamer 15-16 vierkante meter. m., het is noodzakelijk om licht toe te voegen met extra lampen die in elke functionele zone moeten worden geplaatst. In een kleine kamer van 11 m² M. Voor de zonering van de ruimte is het beter om licht te gebruiken in plaats van partities en andere methoden.

Op de foto: het ontwerp van een eenkamerappartement van 30 vierkante meter. m. met verschillende verlichting

Alle ruimte van een 30 meter eenkamerappartement moet helder verlicht zijn, dan zal het veel groter lijken. Tegelijkertijd moet het ontwerp van verlichtingsapparaten in perfecte harmonie zijn met de rest van het interieurontwerp. Als de armaturen in stijl niet combineren met de rest van het interieur, verliest de ruimte haar harmonie en ziet er onaantrekkelijk uit.

Vergroot de hoeveelheid licht, en daarmee de ruimte visueel uit te breiden, zal helpen spiegels.

Op de foto: het ontwerp van een eenkamerappartement van 30 vierkante meter. m. in de Japanse stijl

Voor een eenkamerkamer van 30 meter is de beste keuze voor de interieurstijl Hi-tech, Minimalism of Japanse stijl. Tegelijkertijd moet het ontwerp consistent zijn in strikte overeenstemming met de stijl. Minimaal meubilair en maximale functionaliteit - dat is wat deze stijlen kenmerkt. Daarom, rekening houdend met het ontwerp op een oppervlakte van 30 meter, moet u maximale aandacht besteden aan de selectie van meubels, textiel en decoratieve elementen in het interieur.

Op de foto: ontwerp van eenkamerappartement in hightech-stijl

Een uitstekende oplossing, om de ruimte te vergroten, kan het maken van een studio zijn, wanneer u de partities kunt verwijderen en een gemeenschappelijke ruimte kunt creëren, verdeeld in functionele gebieden. In deze situatie kunnen kleine ruimtes van 11, 15, 16, 17 en 18 meter niet alleen visueel worden vergroot, maar ook door enkele meters bruikbaar gebied toe te voegen.

Op de foto: design studio appartement 30 vierkante meter. m.

Meestal is er in de huizen van Chroesjtsjov een pantry die ongeveer 4-5 vierkante meter beslaat, het kan met succes worden gebruikt als een kleedkamer, waardoor de kamer wordt bespaard door omvangrijke meubels voor opslag van spullen. Of slop de scheidingswand en vergroot de ruimte van de gang, waardoor het gebied op 11 meter komt.

Een belangrijke factor die bijdraagt ​​aan de uitbreiding van de ruimte is het juiste en bekwame ontwerp van de keuken. Er kunnen verschillende oplossingen zijn, het belangrijkste is dat het ontwerp van deze ruimte de functionaliteit niet beperkt. Dat wil zeggen dat het geschikt is om een ​​meubeltransformator, inbouwapparatuur en een competente indeling in de werk- en eetruimtes van de gehele keuken te gebruiken.

Op de foto: keukenontwerp in studio-appartement 30 vierkante meter. m.

Als u een studiooptie kiest, moet het ontwerp van de keuken worden gemaakt in overeenstemming met de rest van de ruimte. Anders kan disharmonie zelfs het meest aantrekkelijke ontwerp doden. Maar extra meters, toegevoegd aan 15, 16, 17 en 18 meter leefruimte, zullen een positieve rol spelen in het uitbreiden van de ruimte en het creëren van een ruimere kamer.

Zoals je kunt zien, kunnen met de juiste indeling van de ruimte zelfs 15, 16, 17 en 18 m worden gebruikt, zodat de ruimte vrij en aantrekkelijk lijkt, nog belangrijker, zorgvuldig nadenken over alle details, bekende technieken toepassen en het bruikbare gebied rationeel gebruiken.

Op de foto: doorschijnende gordijnen

Dit probleem moet ook worden opgemerkt als de ruimte slechts 11, 15, 16 of 18 m is. Schuiftafels, planken, hoekkasten, vouwbanken, kinderstapelbedden, lage meubels - dit alles is een ideale keuze voor accommodatie in een klein gebied. De aanwezigheid van glaselementen in meubels zal ook helpen om de ruimte visueel uit te breiden. Transparante of matte werkbladen en deuren brengen lichtheid in de kamer. U kunt hierop rekenen met behulp van transparante lichtgordijnen op de ramen of met behulp van Romeinse of rolluiken. Lambruck en zware gordijnen van donkere kleuren, het is onaanvaardbaar om te gebruiken in een besloten ruimte.

Ontwerp van een eenkamerappartement van 30 m² M - interieurfoto

In de post-Sovjet-ruimte is de beschikbaarheid van eigen woningen al geluk. En de zeldzame eigenaar kan bogen op honderden vierkante meters. De meeste van onze medeburgers wonen in klassieke "Chroesjtsjovs", kleine hotels, de kleinste appartementen zijn de populairste appartementen voor nieuwe gebouwen. En er is een verlangen om een ​​prachtig interieur van het huis te creëren. Maar een gezellige, stijlvolle, functionele ruimte kan worden gecreëerd op de meest bescheiden leefruimte. De belangrijkste taak - om de ruimte goed te organiseren. Daarom is de vraag van het ontwerp van een eenkamer appartement van 30 m² dikwijls ontstaan ​​onder gebruikers van het internetnetwerk.

Een onderscheidend kenmerk van het interieur bij het maken van een ontwerp van een kleine odnushki 30 m² M is het feit - de basis van de ontwerpoplossing is de rationaliteit van het gebruik van het plein. Multifunctionele artikelen worden verwelkomd, kleuren, materialen, licht vergroot de ruimte visueel worden gebruikt, zonering van de kamer wordt gebruikt, het vermijden van deuren en scheidingswanden.

Studio appartement - studio

Een functionele, praktische, moderne oplossing tot nu toe is het gebruik geworden van het ontwerp van het studio-appartement van 30 vierkante meter. Vaak is er ontwerp van het appartement van 21 vierkante, die een kamer biedt, gecombineerd met de keuken. De optie van herontwikkeling in het appartement - kan op een meer kardinale manier gebeuren - door in een grote ruimte niet alleen een kamer met een keuken, maar ook een balkon, een gang, een voorraadkamer te combineren. De ruimte wordt gedeeld door voorwaardelijke zonering in de benodigde functionele zones.

Bij het ontwerpen van een studio-appartement moet je rekening houden met de mogelijkheid van sloop van muren, omdat het in sommige gevallen ten strengste verboden is.

Elke sloop van partities wordt beschouwd als herplanning, hiervoor is een vergunning nodig die niet kan worden verkregen.

Als er geen probleem is met de sloop van de wanden of het ontwerp van het studio-appartement van 30 vierkante meter. werd oorspronkelijk bedacht door de ontwikkelaar, deze optie zal het interieur aanzienlijk verrijken. Maar we moeten enkele punten niet vergeten:

 • Een krachtig extract is nodig, in staat om de geuren van het voedsel dat bereid wordt te tekenen, waardoor ze niet in de kamer kunnen komen en dergelijke.
 • In de keuken moet je een plaats bieden voor alles, gebruiksvoorwerpen, voorwerpen, omdat het altijd in zicht zal zijn.
 • Het is nodig om de ideale volgorde te handhaven, onmiddellijk na jezelf op te ruimen.
 • Ondanks de algemene ruimte met de kamer, moet het materiaal van het vloeroppervlak in de keuken gemakkelijk te wassen zijn (tegels, linoleum, laminaat).

Interieuritems die ruimte kunnen besparen

Het ontwerp van een klein appartement met één kamer van 30 m² moet worden gevuld met de volgende interieurartikelen:

 • Hoek gestoffeerd meubilair. Brede banken, waar familieleden en gasten vrij kunnen plaats bieden, gemakkelijk om te vormen tot een ruime slaapplaats voor de nacht. 'S Morgens is het gemakkelijk te monteren, zonder een klein, waardevol gebied in de war te brengen.
 • Hoge keukensets, kledingkasten. Meubels tot aan het plafond zijn geschikt voor een groot aantal dingen die, afhankelijk van de gebruiksfrequentie, van de vloer naar de bovenkant kunnen worden gevouwen.
 • Draaibare planken, allerlei lockers. Praktische, mooie plekken om dingen te accommoderen die geen gebruik maken van het gedeelte van de kamer, zonder te vervelen. Hangschappen en kluisjes kunnen zowel boven het meubilair op de grond staan, bijvoorbeeld over de bank of afzonderlijk.
 • Ingebouwde huishoudelijke apparaten. Het is bijna onzichtbaar in het interieur van het appartement van 30 m² M. Onder de ingebouwde huishoudelijke apparaten hoeft niet te zoeken naar een aparte plaats, om na te denken, of het past in het interieur. Het is praktisch, handig, esthetisch.

Zonering van het interieur van een kleine leefruimte

Bij het ontwerp van een eenkamer appartement van 30 vierkante meter. m. We moeten rekening houden met de aard, gewoonten, manier van leven van familieleden om hun leven binnen deze muren comfortabel te maken. Welnu, als in een kamer appartement is er een persoon of een paar verliefd op dezelfde interesses. Het is moeilijker wanneer de design studio van 30 m studio niet alleen de slaapkamer en woonkamer, maar de kamer, en soms zelfs kinderen moeten combineren. Betrekkelijk eenvoudig om een ​​vierkant ontwerpbureau slaan met twee ramen, die niet moeilijk zal zijn om een ​​lichtbarrière te verschaffen. En het ontwerp van een rechthoekige 30 m² M vereist meer verbeeldingskracht van de ontwerper.

Er zijn echter geen onoplosbare situaties. Waar een afscheiding onmogelijk is, komt zonering van het pand te hulp - een soort scheiding van een bepaalde hoek in de kamer met meubels, rekken, glas in lood, aquarium, gordijnen, scherm, enz. U kunt een zone creëren met behulp van licht, kleuroplossingen, materialen voor het afwerken van de muren, plafonds met meerdere niveaus.

Kenmerken van kleuroplossingen en objecten in het interieur 1 kamer appartement 30 m²

Bij het plannen van het interieurontwerp van een eenkamerappartement van 30 vierkante meter. m. Het is raadzaam om donkere tonen te voorkomen, overbelast de ruimte niet met getextureerde muren, omslachtig meubilair, weelderige krullende gordijnen, grote voorwerpen. Op een klein plein ziet een bank in rococo-stijl of een buffet in Empire-stijl er nogal vreemd uit. Van meubels om de voorkeur te geven aan modulaire systemen en vouwbare headsets. Keukenmeubels zijn wenselijk om te bestellen voor individuele maten, waardoor het de meest ruime en functionele wordt.

Om de voorkeur te geven aan betere lichtkleuren, glas, spiegel, glanzende oppervlakken, lichtblauwe gamma's, gebruikt u gedempt licht. De ramen zien er geweldig uit, zonder zwaarder interieur, romeinse en rolluiken, jaloezieën, lichtdoorlatende gordijnen. Heel mooi in kleine vierkantjes zijn interieurs in de stijl van de Provence, praktisch minimalisme, populair nu loft en geliefd bij veel hightech. Het is echter niet nodig om een ​​specifieke richting te volgen, het belangrijkste is een comfortabele en harmonieuze ruimte.

Het is erg belangrijk om de locatie van ramen in het ontwerp van kleine appartementen te overwegen.

In het interieur van een klein studio-appartement van 30 m² moet je het daglicht niet vergeten vanuit de ramen. Het is vanaf het plaatsen van vensters dat men moet doorgaan bij het plannen van het ontwerp van een eenkamerstudio van 30 vierkante meter. Doven en ruimtes waar zonlicht niet valt zijn toepasbaar voor zeldzame doeleinden en zien er somber uit. Hoek, afgesneden van zonlicht, is het raadzaam om te gebruiken voor de kleedkamer, bijkeuken, wasserij, of in het extreme geval - voor het kantoor.

Plaatsing van zones in het ontwerp van het studio-appartement 30 m² M. m.

Wanneer u een ontwerp voor een appartement van 30 m² maakt, moet u letten op de mogelijkheid om afzonderlijke zones in het interieur te plaatsen. De slaapzone moet zich bijvoorbeeld in de verre hoek bevinden en de rustzone kan in het middelpunt van de belangstelling staan, want voor het kind is het noodzakelijk een hoek te maken voor eenzaamheid, slaap, plaatsen voor games. Het gebied van de kast kan een voorglaasd en geïsoleerd balkon hebben. Het is belangrijk om de ruimte niet te overladen met bestemmingsplannen en dit onopvallend te doen, met inachtneming van een gemeenschappelijk ensemble van kamerontwerp.

Dit is de hoofdtaak van het creëren van een studio voor interieurontwerp van 30 m². M - zorg voor een correcte en betere afwerking van de functionele gebieden. Leek om deze kwestie te behandelen zal moeilijk zijn, hoewel peep aantal ideeën met vrienden, het voorbeeld van de afgewerkte projecten op het internet middelen kunnen zijn, maar hoe ze te implementeren en in te voeren in harmonie onder de algemene stijl van het interieur is niet duidelijk.

Professioneel design studio appartement 30 m²

Bij het noemen van ontwerpreparaties zijn velen ervan overtuigd dat het alleen over de grote appartementen en chalets kan gaan met een investering van fantastische bedragen. Er was een mening dat ontwerpers slechts een modieuze gril zijn. En hun werk bestaat alleen in de stijlkeuze, de selectie vazen ​​en kussens op de banken. Ondertussen kleine appartementen, misschien zelfs meer in wanhopige behoefte aan interieurontwerp van een ervaren ontwerper, want in dit geval is het nodig om redelijk complexe taken op te lossen om comfort te creëren.

Wat is professionele ondersteuning bij het ontwikkelen van een ontwerpproject voor een klein appartement met één kamer:

 • Een ervaren ontwerper zal u vertellen hoe u de benodigde functionele gebieden het beste kunt plaatsen, welke partities moeten worden verwijderd of toegevoegd voor maximaal gebruik van de beschikbare ruimte.
 • Professioneel ontwerp zal een enkele harmonieuze ruimte creëren, door op competente wijze kleuroplossingen en verschillende soorten decoratiezones te combineren met een enkel gamma.
 • Het appartement zal worden gevuld met goed geselecteerde en gearrangeerde meubels en apparaten, dingen zullen op zijn plaats zijn.
 • Vakkundig geleverde verlichting - qua functionaliteit in de afzonderlijk ingerichte ruimtes en met nadruk op de stijl van het appartement als geheel.
 • Aanwezigheid van decorelementen die uniekheid zullen brengen en een verfijnde individualiteit aan de kamer zullen geven.

In elke ruimte, indien gewenst, kunt u een functioneel interieur creëren voor een comfortabel leven, een plaats vinden voor een vlucht van fantasie. Hulp bij het maken van de technieken voor interieurontwerp, het gebruik van ongebruikelijke materialen, decoratieve elementen, spel van licht, kleuren.

Creatief design studio appartement van 30 vierkante meter. m: succesvolle opties voor het transformeren van een kleine "odnushki"

De studio's zijn de voormalige appartementen met één en twee slaapkamers, waarin de binnenmuren zijn gedemonteerd en alle kamers, behalve de badkamer, vertegenwoordigen een enkele ruimte. Dit is een populaire optie voor het transformeren van flatgebouwen met een klein formaat vanwege relatieve eenvoud en lage prijzen. Met een competente aanpak, is het ontwerp van de ap. studio 30 vierkante meter. m wordt gekenmerkt door een massa voordelen, waarvan de belangrijkste zijn: een toename van het oppervlak, een hoog niveau van functionaliteit, goede verlichting en uitgebreide ontwerpmogelijkheden.

Principes van de organisatie van de studioruimte ↑

De meest populaire optie - de associatie van de woonkamer en keuken. Zaag zelden de muur tussen het woongedeelte en de gang. Maar de badkamer blijft altijd geïsoleerd.

Plan van een typisch eenkamerappartement vóór het opnieuw plannen

Het plan van hetzelfde appartement na conversie naar de studio

Juridische aspecten van herontwikkeling ↑

Het enige wat in de weg staan ​​van de creatieve transformatie van de oorspronkelijke appartementen zijn de eisen van de wet, in het algemeen, zeer toegeeflijk om de sloop van binnenmuren, met uitzondering van de vervoerders (en geen wonder, zonder huis kan letterlijk uit elkaar vallen). Bijzonder belang wordt gehecht aan de scheiding tussen het fornuis met een gas / kolom en woonruimte bevestigd - in dit geval de muur niet kan verdragen. Echter, er zijn geen regels zonder uitzonderingen: als je de muur deuren van elk type, met inbegrip van glijden, de herontwikkeling zal niet een schending vervangen.

Nog een belangrijk punt: in de keuken moet er ventilatie zijn en natuurlijk licht, waarvan de bron, naast het raam naar de straat, een glazen wand of raam kan worden dat in een andere kamer wordt doorboord.

Het binnenvenster verlicht niet alleen, maar siert ook de keuken

Belangrijk: voordat u een revolutie van 30 vierkante meter start. meters, vergeet niet om het te coördineren met de autoriteiten en toestemming te krijgen voor herontwikkeling.

Aanvraag voor herontwikkeling

Bestemmingsmethoden voor studioruimte ↑

Nieuwe indeling van het studio-appartement op 30 vierkante meter. m - na de sloop van de "extra" muren - omvat de scheiding van de resulterende grote gebouwen in afzonderlijke zones:

De keuken en de woonkamer staan ​​naast elkaar, maar bemoeien zich niet met elkaar

4 hoofdmethoden voor zonering:

 1. Kleur / textuur zonering. De wanden van de woonkamer en de keuken zijn geschilderd in verschillende tinten / kleuren en / of wanneer ze zijn gemaakt van materialen met een andere textuur.

De eenvoudigste kleurzonering

Toewijzing van de keuken / woonkamer met de kleur en textuur van de muren

De scheidingswand op de foto scheidt de keuken van de rustruimte

 1. Gebruik van kasten en schermen, grote aquaria en boekenplanken - een lijst met meubels / accessoires die het gebied in zones onderbrengen is erg breed.

Ruimte inruimen met een rek

 1. Verschillen in de studiovloer. Een klein podium voor een bed is de meest gebruikelijke manier om een ​​slaapzone in een appartement in te stellen. Het is ook mogelijk om te zoneren door plafondschommelingen.

Het ontwerp van dit appartement met hetzelfde doel maakt gebruik van verschillende vloermaterialen, plafonddruppels en een rek

 1. Een spel van licht. Helder een werkgebied of de keuken verlichten en het verlaten van romantische verstrooid lichte slaper en zithoek, kunnen ontwerpers eenvoudig delen in de functionele delen van elke ruimte.

De eetkamer met achtergrondverlichting markeren

Een woonkamer met achtergrondverlichting selecteren

Let op: een handige manier om het gemak en de esthetiek van een nieuwe studio-appartementindeling van 30 m² te testen, is het 3D-model dat door specialisten is gemaakt.

3D-model van een studio-appartement

Juiste organisatie van de verlichting ↑

Een van de belangrijkste voordelen van een typisch studio-interieur is 30 vierkante meter. m - een overvloed aan licht, het creëren van een optimistische en vrolijke sfeer. Deze overvloed kan worden gevormd na de sloop van muren op een natuurlijke manier en kan de vrucht zijn van een doordachte benadering van de keuze van bronnen van verlichting. Als na het opnieuw plannen blijkt dat het licht minder is dan gewenst, kan men een van de drie manieren kiezen om het probleem op te lossen:

 1. Frans (van vloer tot plafond) raam in de woonkamer.

Franse raam is geschikt en in het interieur in de Japanse geest

 1. Volledige of gedeeltelijke weigering van gordijnen.

Sommige ramen zijn gordijnen die alleen zondig zijn

Plaats extra lichtbronnen zodat het studio-interieur niet verandert in een minitentoonstelling met moderne verlichtingsapparatuur.

Als u het interieur met licht wilt vullen, kiest u voor een lichte wanddecoratie

Belangrijk: de keuken en het werkgedeelte moeten het beste verlicht worden, houd hier rekening mee bij het ontwerpen van een bedradingsproject.

Een competente keuze aan afwerkingsmaterialen ↑

Kenmerkend voor het interieur van het studio-appartement is de verscheidenheid aan materialen die naast de esthetiek ook een praktische functie heeft: het creëert visuele grenzen voor de keuken, slaapplekken en een woonkamer. Let bij het selecteren van materialen op:

 • Prijsfactor (het is mogelijk om minder dure analogen te vervangen, bijvoorbeeld parket - waarbij het laminaat wordt nagebootst).
 • Interieurontwerp vierkant. studio 30 vierkante meter. m.
 • Duurzaamheid. Niet dat het bij het inrichten van een studio-appartement verboden was om Carrara-marmer en gebeitste eik te gebruiken, maar omdat veel van zijn charme ligt in de mogelijkheid van snelle transformatie, is het gebruik van "eeuwige" materialen niet erg geschikt.

Wanddecoratie met de eenvoudigste materialen kan een interessant esthetisch effect creëren

Let op: met behulp van moderne verf en behang kun je alles imiteren, van metselwerk tot berkenhout.

Imitatiebehang vanaf een korte afstand is vrijwel niet te onderscheiden van metselwerk

Hoewel in een studio met een oppervlakte van 30 m² de keuken vanuit de woonkamer alleen visueel gescheiden is, is de specificiteit van de inrichting van deze kamers ten volle bewaard gebleven. Het voegt ook oplossingen toe voor studiospecifieke problemen, zoals het verwijderen van geuren en het plaatsen van alle benodigde meubels.

Ongeacht het ontwerp van de studio voor 30 vierkante meter, met de indeling van de woonkamer, is het noodzakelijk om te voorzien in de mogelijkheid van overlap / transformatiezones. Meestal gecombineerd met de hulp van transformeerbare meubelzone:

Opklapbare bedden en tafels, fauteuils, transformatortafels zorgen er in enkele minuten voor dat niet alleen het uiterlijk van het studio-appartement verandert, maar ook dat kostbare ruimte wordt bespaard.

Toepassing in de transformator van het studiobed

De tweede belangrijke vraag van het ontwerp van de woonkamer op 30 vierkanten is de toewijzing van ruimte voor het opslaan van dingen. Omslachtige traditionele kasten zijn hier ongepast, maar op alle mogelijke manieren welkom kasten, mezzanines, rekken. Ontwerptricks kunnen worden toegeschreven aan holle kolommen en compartimenten in de loopbruggen.

Podium met een plek voor slaap- en opbergvakken in een ruime loftstudio

Belangrijk: als u van plan bent om gasten te ontvangen, zorg er dan voor dat er voldoende zitplaatsen in de woonkamer zijn.

Keukengedeelte: wat te zoeken naar ↑

Zelfs in een studio van 30 vierkante meter. m keuken - een bron van vettige spatten, stoomclubs en prikkelende luchtjes. Een onmisbaar element in de keuken moet de krachtigste kap zijn, die ongewenste geuren zal onderscheppen voordat ze de woonkamer of slaapplaats bereiken. Het is ook noodzakelijk om te voorzien in:

 • voldoende afstand tussen de gootsteen, de kachel en de gestoffeerde meubels;
 • ruime kasten of andere apparaten voor vaatwerk en keukenapparatuur;
 • voldoende groot werkoppervlak.

Meubels in de keuken worden vaak rond de omtrek geplaatst

In de keuken-woonkamer van 30 vierkanten, vertonen de gebruikelijke huishoudelijke apparaten vaak de neiging om te migreren, bijvoorbeeld dat een wasmachine aan de kast kan worden bevestigd voor vaat, en de koelkast zal tussen de kast en de fauteuil worden geperst. Deze opstelling, die wordt gebruikt om ruimte te besparen, is vaak erg handig, vooral als u de maximale afstand tussen lawaaierige instrumenten houdt.

De koelkast scheidt de ene zone van de andere

Let op: als er een wens is om de keuken en de woonkamer exclusief te combineren voor het tijdstip van eten, helpen de schermen of andere geprefabriceerde scheidingswanden om het probleem op te lossen.

Kies een stijl voor binnenhuisarchitectuur ↑

Het is de stijl die van de studio een volledig esthetisch object maakt, waarbij alle elementen organisch worden geïntegreerd. Wanneer je het selecteert, kijk je meestal naar de parameters van de ruimte, inclusief de hoogte van de muren, de mogelijkheid om items regelmatig bij te werken, de prijs en natuurlijk het gemak. Een interessante stap is het gebruik in het ontwerp van de studio van verschillende stijlen in individuele zones.

Belangrijk: voor een appartement van 30 vierkante meter, noch barok, noch rococo, noch Renaissance - dat wil zeggen, geen stijl die een overvloed aan decor en complex meubilair vereist.

Stijl moet zo beknopt en praktisch mogelijk zijn

De triomf van wit: minimalisme en Scandinavische stijl ↑

Omdat ze erg dicht bij elkaar staan, verschillen deze stijlen vooral in de benadering van materialen: in de Scandinavische landen moeten ze zeker natuurlijk zijn en het minimalisme in dit opzicht is minder strikt. Kenmerkende eigenschappen:

 • voorrang van gemak;
 • minimale meubels (populaire inbouwkasten, mezzanines, transformatoren);
 • maximaal licht;
 • uitbreiding van de ruimte.

Dit laatste wordt visueel bereikt door wittinten en lichte tinten toe te passen en meubels rond de omtrek te plaatsen.

Zoals u op de foto kunt zien, is het ontwerp van de studio's 30 vierkante meter. m in een minimalistische of Scandinavische stijl is een triomf van witte en volledige overwinning van gemak ten opzichte van alle andere overwegingen. Omdat het principe van "niets overbodig" optimaal is voor studio's, worden ze meestal in deze stijlen gemaakt.

Minimalisme: het noodzakelijke minimum aan meubels en witte muren creëert het effect van een grote ruimte

Scandinavische terughoudendheid en milieuvriendelijkheid in een appartement van 30 vierkante meter. m

Deze stijl pronkt letterlijk met de openhartigheid, niet het verbergen van materiaal van muren of technische elementen. Het is gemakkelijk te herkennen op bakstenen muren, hoge plafonds en een vleugje "brutaliteit".

Geen Pools en glamour - een typische loft

Het favoriete element van de keuken-woonkamer in de studio, zoals te zien op de foto, is de bar.

Belangrijk: het hok is niet geschikt voor appartementen met lage plafonds.

Appartement voor een vrijgezel van 35 vierkante meter in loft-stijl

Van Japan tot de Provence: een beroep op etniciteit ↑

Hier is de keuze echt enorm, maar de palmboom in het ontwerp van studio-appartementen hoort bij dergelijke stijlen:

 • Japans (vanwege zijn eenvoud, stijl, redelijkheid en functionaliteit);
 • vrolijke en goedkope Middellandse Zee, die slechts een overvloed aan licht vereist;
 • modieuze en gezellige stijl van de Provence.

Het is belangrijk dat ze het allemaal gemakkelijk maken om de gewenste bestemmingsruimte te realiseren.

Voorbeeld van toepassing in Japanse stijl

Mediterraan interieur: eenvoudig, een beetje krap en erg gezellig

Kleur van lavendel, houten plafond en schattige ouderwetse details: Provence-stijl op 33 m²

Video: een voorbeeld van een minimalistisch ontwerp van een kleine studio ↑

Voor alle eenvoud van de meest populaire stijlen, is hun implementatie beladen met de opkomst van plotselinge moeilijkheden (inclusief het plaatsen van meubels), dus het creëren van ontwerp, evenals de herontwikkeling van het appartement, is beter toe te vertrouwen aan professionals.

De keuken scheiden in een aparte ruimte of juist combineren met andere ruimtes om een ​​enkele studioruimte te creëren ?! Met een vergelijkbare architectuur.

Keukenontwerp in studio-appartement: hoe succesvol open plan is

Keukenoppervlak van 8 vierkante meter - een veel voorkomende optie voor typische paneelhuizen. Ondanks de relatief kleine grootte van de kamer kan worden gedaan.

Hoe een keuken van 8 m² uit te rusten: goede ideeën voor een stijlvol en functioneel interieur

Sneeuwwitte perfectie in Zweedse stijl fascineert veel, waaronder professionele decorateurs. De groep kon de Scandinavische charmes ook niet weerstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 7 = 2