Klassieke gordijnen

Klassieke gordijnen in modern interieur

Klassiekers blijven altijd tijdloos. Mode is aan het veranderen, maar traditionele gordijnmodellen verliezen vandaag niet hun populariteit. Het is immers met hun hulp dat je het interieur gezellig, mooi en status kunt geven. Wij bieden u een selectie van foto's met ideeën voor klassieke gordijnen in het interieur.

Klassieke gordijnen zijn de belangrijkste kenmerken

De eigenaardigheden van deze stilistische trend omvatten:

 • Traditie en zorgvuldig doordacht ontwerp.
 • Harmonie van kleurencombinaties.
 • Exactheid van de verhoudingen.
 • Gratie en adeldom van stoffen.
 • Aanwezigheid van decoratieve toevoegingen.

Bijna niemand zal beweren dat de klassieke gordijnen - het is altijd mooi, waardig en elegant.

In de klassieke versie bestaat het raam uit schuifgordijnen gemaakt van twee doeken en versierd met lambrequin aan de bovenkant. Gordijnen worden op de zijkanten gemonteerd met behulp van stokjes, die niet alleen praktische, maar ook decoratieve functies vervullen. In de traditionele kit is ook een gordijn van transparante dunne stof.

De combinatie van lichte en zware stoffen, zorgvuldig geselecteerde kleurvariaties, in navolging van de coloristische beslissing van het totale interieur, geven de indruk van een goede kwaliteit en een doordacht ontwerp.

Ondanks de bovenstaande tekens, die moeten voldoen aan het traditionele ontwerp van gordijnen, kunnen moderne modellen sterk van elkaar verschillen wat betreft kleur, vorm en stijlkenmerken. Maar de klassieker tolereert niet:

 • Minimalisme en overdreven eenvoud.
 • Te gedurfde experimenten.
 • Verwaarlozing van de regels die door de eeuwen zijn vastgesteld.

Als u geneigd bent om de traditionele optie voor interieurontwerp te gebruiken, dan zullen de klassieke gordijnen op elke manier bij u passen.

Functies van toepassing in verschillende kamers

U kunt het raam met gordijnen van klassiek design in elke kamer van het huis versieren. Ze zien er geweldig uit in zowel de stadsappartementen als het chalet.

Voor de woonkamer kunt u elegante modellen kopen of bestellen van dure stoffen met een prachtige inrichting of een ingetogen stijl kiezen.

In de slaapkamer ontstaat een gezellige, kalme dichte gordijnen van een niet al te felle stof.

Bij kinderen is het belangrijk om een ​​sfeer van gezelligheid en enthousiasme te creëren. Bereik dit om de grappige tekeningen op de stof te helpen, die in harmonie zullen zijn met het behang en de rest van het textiel van de kamer.

De keuken wordt vaak opgehangen met gordijnen van klassiek design van gemakkelijk wasbare synthetische stoffen.

De ramen van de eetkamer kunnen worden bedekt met lichtgordijnen gemaakt van doorschijnend weefsel of donkere gordijnen in contrast met tule.

Voor de kast zijn meestal geselecteerde modellen uit de dichte stof met een strikt patroon, die niet te veel aandacht, draagt ​​bij aan het creëren van een zakelijke sfeer.

In grote bedrijven, kantoren, commerciële gebouwen, zie je ook vaak klassieke gordijnen in het interieur. Dit ontwerp van het raam benadrukt de stabiliteit en status van de onderneming, de loyaliteit van de eigenaars aan de tradities.

De keuze voor klassiekers impliceert altijd het naleven van tradities. Stoffen voor dergelijke sets worden bijzonder zorgvuldig gekozen. Dan zijn ze duurder in uiterlijk en elegant, de meer aangename indruk die het gordijn oplevert. Klassieke stoffen voor gordijnen zijn:

Van deze materialen genaaid gordijnen een eeuw geleden, en vandaag zijn ze nog steeds blij oog liefhebbers van luxe klassieke interieurs.

Je zult een eerbetoon zijn aan de traditie als je gordijnen kiest die bij hun stijl passen. Meestal zijn ze gemaakt van lichtgewicht stoffen die goed licht doorlaten:

Klassieke gordijnen zijn linnengoed verzameld in uniforme vouwen. De rand kan op verschillende manieren worden gemaakt - in de vorm van een even lijn of halve boog, met festons, rand.

Bij het kiezen van extra's voor klassieke gordijnen, is het belangrijk om de harmonie te behouden en tegelijkertijd een indruk van gezelligheid en ingetogen luxe te creëren. Als pick-ups worden meestal traditionele stroken textiel en borstels gebruikt, evenals decoratieve houders van verschillende materialen - hout, metaal, plastic.

Deze accessoires worden vaak de belangrijkste accenten van gordijnontwerp, waardoor ze speciale gratie en charme krijgen.

Lambrequin is geen verplicht, maar vaak gebruikt element van textielraamdecoratie. Als de plafonds van het appartement niet te hoog zijn, is dit accessoire beter te weigeren. Als het niet nodig is om de hoogte van de wanden visueel uit te rekken, is het ophangen van de lambrequin gerechtvaardigd.

Hij herhaalt in de regel het ontwerp van de gordijnen of contrasteert ermee. Zwaar kijk gordijnen met een lambrequin, genaaid in de vorm van verschillende overlappende doeken, gedrapeerd met dikke plooien (svagov, perekidov). Een apart ornament is de de jabot of chili die langs de zijkanten naar beneden komt. In de traditionele versie is de lengte van het lambrekijn niet groter dan een vijfde van de lengte van het gordijn.

Voor gordijnen met een klassiek ontwerp worden tegenwoordig verschillende soorten kroonlijsten gebruikt. Nog steeds populair zijn baguette-modellen, die kunnen worden gemaakt van hout, metaal of plastic met imitatie voor andere materialen.

Achter het stokbrood, kunt u gemakkelijk verschillende gidsen verbergen, bedoeld voor gordijnen, gordijnen, lambrequins.

Voor het klassieke ontwerp van het venster zijn ook ronde buis- en profiellijsten geschikt.

Als je van mooie vormen houdt en er elementen van smeden in je interieur zijn, kun je een gesmede kroonlijst gebruiken, die kan worden ingelegd met extra decoratieve details, bedekt met patina, versierd met houtsnijwerk.

Als de totale breedte van de gordijnen veel langer is dan de lengte van de kroonlijst, vormen de gordijnen mooie vouwen. Hoe meer van hen, hoe rijker het venster eruitziet. Bijzonder luxe gedrapeerd gedrapeerd met vouwen van klassieke gordijnen in kamers van middelgrote en grote oppervlakte. Kleine kamers zijn meer geschikt voor eenvoudige modellen, niet overbelast met plooien en decoratieve elementen.

Als je niet weet in welke stijl je een venster moet maken, kies dan een klassieker. De keuze in zijn voordeel is altijd gerechtvaardigd en onrendabel.

Gordijnen in klassieke stijl in interieur

Klassieke gordijnen. Ze zijn iedereen bekend, maar weinigen weten dat het oude Egypte hun historische thuisland is. De tijden van dit tijdperk gaven ons een prachtig decorelement. Zelfs toen versierden mensen hun huizen, probeerden het mooi en interessant te maken.

Veel mensen denken dat dergelijke gordijnen er perfect uitzien in elk interieur, maar vergeten één ding: een verkeerde benadering van hun gebruik leidt ertoe dat de ramen niet langer harmonieus en proportioneel zijn.

Klassieke gordijnen kunnen een zekere koninklijke charme aan de kamer geven, het ontwerp van de kamer vullen met verfijning en pracht.

Zoals de praktijk laat zien, hangt de klassieker van het genre en zijn adel niet af van de modetrends en hun vergankelijkheid. Vensteropeningen in de klassieke stijl maken, houdt gelijke tred met de tijd. Klassieke stijl in het interieur is altijd relevant. Gordijnen en lambrequins, gordijnen en tule, koorden met borstels brengen de koninklijke tradities tot stand en creëren een beeld van koninklijke zalen. Samen met klassieke gordijnen verschijnen harmonie, verfijning en gratie in het huis.

Schuifgordijnen met tule, opgepakt door plectra en versierd met lambrequin of andere elementen, zijn tekenen van klassiekers.

De stof is noodzakelijkerwijs zwaar, zwaar en dicht.

De lengte van de gordijnen varieert: ze kunnen de vloer bijna bereiken of ze kunnen erop vallen.

Vereist klassiek gordijnelement - licht- en luchtgordijn met zachte elegante plooien.

De standaardversie van klassieke gordijnen is een glad textielweefsel dat verticaal in vouwen wordt verzameld. De bodem kan golvend of gelijkmatig zijn en kan boogvormig of geschulpt zijn.

Dan om klassieke gordijnen toe te voegen?

Voltooid en zelfvoorzienend beeld hebben gordijnen in de klassieke stijl, als ze worden aangevuld met gordijnen of lamsvellen, plectra of decoratie-elementen.

Lambrequin is een origineel decorelement dat het bovenste deel van het gordijn siert. Het is gefixeerd en is niet meer dan een vijfde van de gehele lengte van het gordijn. Lambruck kan hard, zacht of gecombineerd zijn. Het hangt af van het type stof waaruit de gordijnen zijn genaaid.

Klassieke gordijnen in combinatie met lambreken hebben een luxueuze en plechtige uitstraling en een individuele benadering van de uitvoering van het ensemble biedt een uniek beeld.

Het gordijn. Hier worden in het algemeen standaardstoffen zoals tule, organza of sluier gebruikt.

Elementen van decor. Dit is geen verplicht attribuut, maar als het in het binnenland bestaat, moet het gordijn er veel expressiever uitzien. Voor decorgebruik:

De belangrijkste vereiste is dat alle elementen moeten worden geselecteerd, rekening houdend met het algemene interieurontwerp.

Door de jaren heen gaan eeuwen voorbij, verandert alles en veranderen gordijnen. Maar de klassieke gordijnen blijven ongewijzigd, een eenheid van tradities, laconicisme en elegantie. Mode is vluchtig en tegen de achtergrond van de modernste, modieuze en stijlvolle gordijnen hebben de klassieke opties altijd een speciale plaats ingenomen.

Ze zijn eenvoudig, maar niet eenvoudig, traditioneel, maar niet oud.

Klassieke gordijnen zijn van jou als:

 • je waardeert de status van de situatie meer dan modetrends;

Klassieke stoffen voor klassieke gordijnen

De nobelheid van stoffen is de bepalende factor waardoor klassieke gordijnen zo'n populariteit behouden. Daarom is de keuze van de stof en het beeld van het gehele interieur afhankelijk.

De meest "inheemse" voor klassieke gordijnen waren de volgende soorten stoffen:

Ze zijn perfect in hun externe prestaties, hun reputatie is onberispelijk, de kwaliteit is onovertroffen en het ontwerp is vaak exclusief.

Stoffen worden in zo'n variëteit gepresenteerd dat problemen in de selectie uitgesloten zijn. Iedereen zal gemakkelijk degene kiezen die aangenaam is voor het oog en de ziel.

De ideale breedte van klassieke gordijnen

De breedte van het textielweefsel beïnvloedt het eindresultaat, het beeld van het hele gordijn. De regel voor het bepalen van de lengte is eenvoudig en duidelijk: de lengte van de stof moet uniek groter zijn dan de lengte van de kroonlijst. Maar hoeveel meer? Gordijnen moeten noodzakelijkerwijs plooien hebben, en hoe meer hun aantal, hoe interessanter het interieur eruitziet. Bij afwezigheid van plooien zien gordijnen er vaak gebrekkig uit. Optimaal wordt beschouwd als een optie, waarbij de breedte van het textielweefsel tweemaal zo groot is als de lengte van de kroonlijst zelf.

Zulke gordijnen in de klassieke stijl zien er harmonieus uit in ruime kamers. Ze hoeven niet te worden overladen met decorelementen, in dit geval zijn ze overbodig. Maar als de kamer ver van de grote hal ligt, gebruik dan gordijnen met een beperkt aantal vouwen: een te grote hoeveelheid is niet geschikt.

Correct "spelen" met dit soort gordijnen, kunt u het beeld van het venster, de proportie en afmetingen ervan, evenals het gedeelte van de kamer zelf drastisch veranderen. Alleen visueel natuurlijk.

Wijzig de grootte van het venster

 • Hang de gordijnen aan de zijkanten van de raamopening, zorg ervoor dat ze noodzakelijkerwijs verder weg zijn dan de opening zelf. Met dit ontwerp zal het venster aanzienlijk "toenemen".
 • Gebruik clips voor gordijnen en bevestig ze net boven het midden van het gordijn. De hoogte van het venster wordt visueel groter. Het effect zal het tegenovergestelde zijn, als u de locatie van ophaalacties wijzigt en deze hieronder plaatst. Dan in plaats van de lengte, zal de breedte van het venster veranderen.

Verander het volume van de kamer

 • Maak uw gordijnen smal of breed (de kamer zal respectievelijk groter of groter lijken).
 • Gebruik geen kousenbanden, laat assemblages natuurlijk zijn (de kamer zal visueel hoger zijn).
 • Hang het gordijn dichter bij het plafond - en zie hoe de grootte van de kamer verandert (hij wordt groter).

Waar moet ik aan denken bij het inrichten van een interieur?

De keuken. Gordijnen "klassiek" in het interieur van de keuken - dit is ongebruikelijk, maar in het algemeen is het correct, vooral als er een klassiek meubilair of interieurontwerp dezelfde focus heeft.

Optimaal is de lengte van het gordijn, dat de dorpel raakt of bijna niet bereikt. Je bent niet vergeten dat het raam in de keuken altijd open is?

Het gordijn moet van elke kant worden opgehaald. Op deze manier opent u de toegang tot de opening van het raam: de bloemen op de vensterbank zullen u dank zeggen. Houd er bij het kiezen van een gordijnontwerp rekening mee dat dit niet op de grond mag vallen, anders zal het uiterlijk ervan snel rommelig worden. Het unieke imago van de keuken ligt in jouw handen.

Woonkamer. Regel één - de gordijnen moeten in goede harmonie zijn met het interieur van de hele kamer. Als het interieur van de kamer wordt gedomineerd door koninklijke motieven, waarbij accenten worden geplaatst op omvangrijke en sierlijke ornamenten, dan moet het gordijn er niet minder luxueus uitzien. Een gordijn met meerdere niveaus en lambrequin zullen deze taak aankunnen, je kunt nog steeds gordijnen of franjes aan de gordijnen toevoegen.

Als het ontwerp van de woonkamer verzadigd is met klassiekers, is het wenselijk om gordijnen ongecompliceerd te gebruiken. Geen lambrequins, minimale inrichting en decoraties. Alles moet met mate gebeuren.

Gordijnen in de stijl van classicisme - duur, ideaal voor elke uitvoering, gecombineerd met stijlen en decorelementen. Uitgaan met hun hulp in huiskamers en niet-residentiële gebouwen, wees gerust: elk interieur zal op verschillende manieren worden geopend. Ze zijn divers en onherhaalbaar, origineel en zelfvoorzienend. Implementeer met hen alle ideeën, en harmonie in alles zal worden bereikt.

Klassieke gordijnen - een ideale optie voor diegenen die bang zijn om te experimenteren, en degenen die al veel veranderingen hebben aangebracht in het interieur en bang zijn om de gordijnen te "buigen".

En ik hou echt van de klassieke versie van gordijnen. Geschikt voor alle stijlen en ziet er origineel en ongecompliceerd uit. Tegelijkertijd is het veel gemakkelijker om de tics met gordijnen te verzorgen, omdat dure materialen zelden worden gebruikt voor het afstemmen van de tics.

Ik denk ook dat klassieke gordijnen ideaal zijn. Bovendien is de klassieker altijd in de mode!

Klassieke gordijnen in het interieur

Klassieke gordijnen worden ons aangeboden in de vorm van schuifgordijnen met gordijndoek en andere soorten toevoegingen. Klassieke gordijnen dienen om het raam en het interieur te versieren.

De geschiedenis van klassieke gordijnen begint zijn reis van het oude Egypte. Het was in dit tijdperk dat mensen gordijnen gingen gebruiken om hun huis te versieren en het interessanter te maken.

Klassieke gordijnen zullen er altijd stijlvol en modern uitzien. Ze zullen het interieur van de kamer niet bederven, in welke stijl dan ook.

Klassieke gordijnen worden gepresenteerd in de vorm:

Dit gordijn is gemaakt van zwaar, dicht materiaal. In de klassieke stijl worden vaak weergegeven in de vorm van een rechthoek, die wordt aangepast door het decor van de gordijnen. De lengte kan naar beneden vallen. Een toevoeging aan de klassieke gordijnen kan een gordijn zijn dat "de mouw van een bisschop" wordt genoemd.

Het gordijn is een gordijn dat bestaat uit hun lichtdoorlatende stof. In de klassieke stijl heeft het gordijn een andere lengte. Het is heel gebruikelijk om de ramen te versieren met gordijnen gordijn dicht en plat. Verzamel het klassieke gordijn in verticale plooien en de onderste randen van het gordijn kunnen worden versierd met golvend, glad, gebogen of geschulpt. Maar het gordijn kan ook in de vorm van Oostenrijkse of Franse gordijnen zijn

Dit is een onderdeel van de klassieke gordijnen, die dienen om het bovenste deel van het raamkozijn te versieren. Lambrequin beweegt niet over de gordijnrail en meestal is de lengte ervan de helft van de lengte van het gordijn.

Klassieke gordijnen kunnen met dergelijke lambricens zijn als:

 • stijve lambriseringen van klassieke gordijnen - hebben een speciaal frame van nonwoven, doublerin of bando.
 • lambrequins van klassieke gordijnen zacht - gordijnen met elementen van swag, das, de jabot, bel, chill of perekid.
 • gecombineerde lambricken klassieke gordijnen

Materiaal voor de vervaardiging van klassieke gordijnen

Klassieke gordijnen zijn gemaakt van brokaat, jacquard, zijde of fluweel, evenals velours en shinila. Lichtgordijnen kunnen worden gemaakt van organza, tule of sluier. Op dit moment is bleacout (100% polyesterweefsel met dubbele statineweving) op grote schaal gebruikt. Een black-out kan monofonisch of met een patroon zijn.

Op dit moment produceren en onbrandbare stoffen voor klassieke gordijnen, die bekend staan ​​om hun duurzaamheid en rijkdom van het versieren van de ramen met gordijnen.

Bevestiging van klassieke gordijnen in huis

Klassieke gordijnen worden vaak aan de kroonlijstinstallatie bevestigd. Ze moeten indrukwekkend en enorm groot zijn. Kan worden versierd met houtsnijwerk, Swarovski-kristallen of kristal. Alleen elegante klassieke gordijnen zullen op de kroonlijsten met gesmede elementen lijken. De kroonlijst moet worden gekozen met inachtneming van een afstand van 15 centimeter, zodat het gordijn vrij langs de kroonlijst kan bewegen.

Decor en toevoeging van klassieke gordijnen

 • Ruche voor klassieke gordijnen
 • Borstels voor klassieke gordijnen
 • Ophalen voor klassieke gordijnen
 • Decoratieve magneten
 • Koorden voor klassieke gordijnen
 • Vlecht voor klassieke gordijnen
 • franje
 • hoorn

Decoratieve toevoegingen aan klassieke gordijnen worden geselecteerd, overeenkomend met het interieur van het huis.

Gebruik een materiaal op de voering om volume van het materiaal van klassieke gordijnen te beschermen tegen burn-out. Je kunt ook klassieke gepolijste en Romeinse gordijnen toevoegen. Dit voegt functionaliteit toe aan uw klassieke gordijnen.

Hoe de proportie van een venster met klassieke gordijnen te veranderen

 • hang de gordijnen zodat ze uitsteken voorbij de raamopeningen (vergroot de grootte van het raam)
 • Gebruik de pickups voor klassieke gordijnen (maakt de doos hoger)
 • versier klassieke gordijnen met een lambrequin (voeg de hoogte van de raamopening toe)
 • maak het gordijn kortere gordijnen (voeg een breedte toe aan het raam)

Een venster visueel verkleinen met behulp van afbeeldingen en kleuren op klassieke gordijnen

 • Gordijnen met horizontale strepen zullen het venster vergroten en met verticale klassieke gordijnen daarentegen het venster verkleinen;
 • Een groot patroon op klassieke gordijnen zal de kleine ruimte nog steeds verminderen;
 • De warme en heldere kleuren van klassieke gordijnen zullen objecten dichter bij het interieur van het huis brengen;
 • Als u het gordijn breekt met een ander, horizontaal doek, wordt de breedte van het venster vergroot en op de verticale lijn de hoogte.

Een klassiek patroon voor klassieke stoffen kan een bloemenornament, bloemen en strepen zijn. Een toonzetel, zacht, goud, wit en donkergroen.

Hoe de grootte van de kamer te beïnvloeden met klassieke gordijnen

 • maak smalle gordijnen (de kamer wordt groter);
 • maak brede gordijnen (de kamer wordt groter);
 • Klassieke gordijnen niet oppakken met plectra (hoogte toevoegen);
 • Hang zo laag mogelijk klassieke gordijnen in verhouding tot het plafond (dit zal hoogte toevoegen).

Klassieke gordijnen in het interieur van het huis

Het veranderen van het ontwerp van de keuken is ideaal voor klassieke gordijnen. Omdat in de keuken vaak de kamer wordt geventileerd, mag de lengte van het gordijn niet lager zijn dan de vensterbank of gebruik maken van plectra.

Klassieke gordijnen in het ontwerp van de woonkamer zijn geselecteerd voor het interieur. Voor de hal is het beter om een ​​gordijn met meerdere niveaus te gebruiken, gemaakt van zware stof met pony, borstels en borstels.

Kies voor het comfort van de kinderkamer klassieke gordijnen met vrolijke patronen en maak van lichte en dunne stoffen.

Dankzij klassieke gordijnen kun je je interieur laten spelen met nieuwe kleuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 59 = 68