Lijm voor papier-maché door eigen handen

Verschillende manieren om een ​​pasta te laten werken in de papier-machetechniek

Populaire technologie, papier-maché, vond velen leuk voor wat een enorme ruimte voor verbeeldingskracht biedt: sommige kunstnijverheid ziet er zo uit dat je niet kunt zien aan welk materiaal ze zijn gemaakt. Als er een talent is om beeldjes te modelleren, dan is papier-maché een ideale optie. Het blijft alleen om grondstoffen op te halen en kies waar je een pasta van maakt.

Het is moeilijk om meteen te zien welke lijm beter is, hiervoor moet je in de praktijk een vergelijkende analyse maken en de resultaten bekijken. Trouwens, voor elke meester kan het een pasta zijn - met wie het handiger is om te werken. Laten we alle mogelijke ideeën en opties analyseren met een gedetailleerde beschrijving en foto.

Uiteraard is het onwaarschijnlijk dat beginners zich bezighouden met koken of zelfs met het maken van lijm. Het is veel gemakkelijker om elementair, PVA of zelfs administratief te nemen voor de eerste proefwerken. Om het al te begrijpen, zoals deze stijl of niet:

En dan is er de nuance van het aanbrengen van een pasta - ofwel zet je papier op de mock-up en wordt elke laag ingesmeerd met lijm, of meng je het met papier / karton. Dan krijg je veel modellen voor cijfers. Daarom past voor elk type werk een ander soort lijm beter.

Hier zijn enkele manieren om zelf lijm te maken:

Maar welke andere soorten lijm, gekocht en niet gemengd met hun eigen handen, worden gebruikt in papier-maché:

En nu vangen masterclasses voor zelf gemaakte lijmen!

Pasteur-maché pasta gemaakt van meel

De meest toegankelijke natuurlijk. Maar zelfs hier zijn er regels die moeten worden nageleefd! De technologie is het volgende, stap voor stap:

 1. Neem een ​​steelpan - beter aluminium, en nog beter - met een dikke of zelfs dubbele bodem.
 2. Giet een glas tarwe (of rogge) bloem in een pan.
 3. Het water moet hetzelfde zijn als het meel, als je opeens meer wilt koken. Maar voor nu - een glas.
 4. Corolla of vork tot de klonten verdwijnen.
 5. Geleidelijk, niet onmiddellijk, nog 2 kopjes gieten, zonder te stoppen om te mengen.
 6. Zet het vuur aan en wacht tot het kookt.
 7. Uitzetten en afkoelen, waarna de pasta geschikt is voor werk:

Is hij veilig? Ja. Maar maximaal 2 dagen, en dan alleen in de koelkast, in een gesloten container (plastic of glas).

Een andere optie met meel: een glas bloem brouwen een glas kokend water (langzaam gieten!), Drie extra kopjes water om te koken in een pan. Massa met bloem gegoten in een pan met kokend water en roer. Haal van het vuur, wacht totdat het afkoelt. Opslag zoals hierboven beschreven.

Video: Recept voor pasta op bloem

En nu - twee recepten, hoe je een mengsel van aardappelzetmeel te maken. Houd er rekening mee dat het niet wordt opgeslagen. Hier zijn de stap-voor-stap instructies:

 1. Twee eetlepels droog zetmeel verdunnen een kwart kopje water (warm).
 2. Het mengsel moet na roeren vloeibaar worden, wit.
 3. We schenken er 1 eetl. kokend water langzaam, terwijl het interfereert.
 4. Roer met een garde (vork) handmatig totdat u ziet dat de lijm is ingedikt en deze kan worden gebruikt (wanneer deze afkoelt):
 5. De tweede stapsgewijze uitvoeringsvorm wordt gekenmerkt door de eigenschappen van verhoogde sterkte in de artikelen.
 6. De juiste hoeveelheid zetmeel wordt over de pan verdeeld.
 7. Zet in een zeer hete oven, op het maximum.
 8. Wacht tot het zetmeel bruin is.
 9. Ga naar buiten, beuk de stukken om een ​​poeder te maken.
 10. Bij 20 gr. zetmeel (1 eetlepel) neemt 50 gr. water en een halve theelepel suiker.
 11. Meng tot uniform. Doen en onmiddellijk gebruiken, niet weggaan voor later.

Welke lijm is beter - zelfgemaakt of klaar

Tot dusver hebben we alleen zelfgemaakte lijm overwogen, om het beste te kiezen, moeten we de gekochte lijm controleren, die alleen in vloeibare vorm moet worden verdund.

PVA. Geschikt voor kleine klussen. Kan worden toegevoegd voor sterkte- en extrahechtingseigenschappen in zelfgemaakte recepten. Universeel en altijd bij de hand. Kan zowel alleen als gescheiden worden gebruikt.

Wallpaper. Voor papier-maché wordt het lichter gemaakt dan voor behanglijm. Duurzaam, duurzaam, betrouwbaar. Het nadeel is dat kinderen niet worden aanbevolen omdat er een fungicide in de compositie zit.

Silicaatlijm wordt toegevoegd aan de totale massa met papier, water en as. Moeilijk, lang en pijnlijk. Het enige pluspunt - als je versieringen nodig hebt voor terraria, waar de luchtvochtigheid meestal hoog is, dan is deze samenstelling onvervangbaar, omdat deze niet verbrandt, niet schimmelt en niet verdwijnt in de afgewerkte decoraties:

Veel verschillende recepten staan ​​in goede MK op video. Misschien komt er een nieuw idee of schema voor het maken van lijm. Wat is beter voor jou - beslis nadat je het geprobeerd hebt!

We bereiden de pasta voor op papier-maché. Selectie van de beste recepten

Producten gemaakt in de papier-machetechniek verschillen in zachtheid en verfijning. Zeer mooi en origineel speelgoed, decoraties, beeldjes en zelfs sculpturen worden verkregen uit papier en lijm. Om de kunst van papier-mache onder ieders macht onder de knie te krijgen, en we beginnen het nu te creëren. In dit artikel leert u hoe u met uw eigen handen een kwaliteitspasta voor uw papier-maché kunt maken. Uw aandacht zal worden gepresenteerd aan verschillende door de meesters van hun case-recepten bewezen. Neem ze gerust voor jezelf!

In een pan met een dikke bodem, doe een glas bloem (tarwe of rogge). Voeg dezelfde hoeveelheid water toe en meng voorzichtig met garde. Geleidelijk komen er vervolgens twee glazen water bij, waarbij de massa wordt geroerd totdat de klonten zijn verbroken. Zet de container op het vuur, breng het werkstuk aan de kook. Verwijder vervolgens van het vuur en laat afkoelen. Claster is klaar voor werk! U kunt het in niet meer dan 2 dagen bewaren in glazen of plastic schalen in de koelkast. Bij kamertemperatuur bederft de meelpasta voor papier-maché zeer snel, letterlijk in 10-12 uur, dus kook het in kleine porties voor een dag werk. De volgende keer is het beter om nieuw materiaal te maken.

Methode nummer 2. Brouwpasta voor papier-maché

In een pan, kook drie kopjes water. In een afzonderlijke kom, brouwt u het meel als volgt: giet een glas bloem met kokend water en voeg het toe met een dunne stroom. Roer het mengsel goed door. Voeg heet water toe totdat alle klonten zijn gedispergeerd. Meng vervolgens de hete bloempasta in het kokende water in een pan, roer goed en laat het volledig afgekoeld. Houd het klevende materiaal op dezelfde manier als in het eerste recept.

Pasteur-maché pasta gemaakt van aardappelzetmeel

Het is belangrijk om te weten dat deze lijm niet langer dan 5-6 uur wordt bewaard: het verliest zijn kwaliteiten en krijgt een onaangename geur, dus doe het zoveel als je voor een keer nodig hebt. Strooi zetmeel in een kom en verdun met warm water tot romige consistentie. Dan giet de ketel met een dun straaltje in de kom, giet het kokende water en roer tegelijkertijd de massa met een lepel of een garde. De pasta moet transparant en gelachtig worden. Gebruik het onmiddellijk voor het beoogde doel, zodra het afkoelt.

Dit materiaal wordt gekenmerkt door hoge papierbevestigingseigenschappen en sterkte van de artefacten na drogen. Het wordt veel gebruikt door professionele meesters bij het maken van producten gemaakt van papier-maché. Hoe een pasta maken? Het zetmeel wordt op een bakplaat gegoten en in een oven of oven op een temperatuur van 400 ° C gehouden totdat het bruin wordt. De brokken gevormd door verhitting worden gemalen tot een poeder. 20 g zetmeel wordt verdund met 50 g water en voeg 1/2 theelepel suiker toe. De massa wordt gemengd en gebruikt in creativiteit.

Ambachten, voor het creëren waarvan de bovengenoemde varianten van pasta's worden gebruikt, verschillen in hun sterkte en betrouwbaarheid. Gebruik onze recepten om lijmmateriaal voor te bereiden en je krijgt echte kunstwerken.

LiveInternetLiveInternet

Boho-herfst Nog een klein stukje herfstschoonheid.

De verbazingwekkende wijsheid van de Indianen 1. Een goed persoon ziet goede tekenen. 2. Voor wat.

Ornamenten in etnische stijl 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 12. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18.

Doe sneakers voor een pop Auteur MK: Olga A. Patroon gevonden bij profs.

We vlechten kralen met Swarovski parels en Tsjechische kralen MK: Fancy Stone (Evgenia).

-Categorieën

 • MK (201)
 • ideeën voor thuis (193)
 • Over dat, hierover. (155)
 • Poppen, speelgoed (84)
 • vintage (79)
 • mode, stijl (68)
 • recepten (60)
 • Schoonheid (59)
 • mijn hand gemaakt (58)
 • ornamenten (56)
 • boeken, films, audio (36)
 • kruiden, aromatherapie, genezing (32)
 • zeep en cosmetica (25)
 • Retro (18)
 • gezondheid (16)
 • dieren helpen (13)
 • aromatische kruiden (11)
 • mijn foto's (3)
 • Vraag het mij. (1)

-Abonneer per e-mail

Papier-maché voor beginners: recepten voor lijm.

Ik had ervaring - ik maakte sieraden en allerlei trivia,

maar de handen bereikten de grote werken niet.

En toen besloten om te doen, zoals ze zeggen,

Sieraden maken, papierpulp fokken PVA.

Bij grote werken gaat het niet weg (te veel lijm weggaan,

dus ik begon met plakken in mijn werk)

- Ik ben nu de buitenschotel aan het afronden -

diameter van 90 cm. De lijm is al anderhalve week (ik zal het later plaatsen).

Er was al 8 liter pasta nodig.

Tijdens mijn werk had ik de mogelijkheid om verschillende recepten voor lijm te proberen,

inclusief gekocht behangpapier.

Ik deel ervaringen, recepten en indrukken.

het aandeel van 1 eetl. Schep de bloem op een glas water, kook op laag vuur.

Wanneer afgekoeld, PVA toegevoegd, in een verhouding van 1: 1.

Lagen papier op deze lijm drogen al heel lang, ze zijn moeilijk te lijmen - meestal geen fontein.

als je echt niet wilt rotzooien,

maar niet zonder kritiek - hij had me al heel lang met papier doordrongen,

voordat het goed is om te lijmen. En er was nog een nadeel - de lagen waren eraan gelijmd,

licht geëxfolieerd na drogen.

Ik vond het resultaat erg leuk. Na het aardappelzetmeel nam ik de rijst - er is praktisch geen verschil.

En sterk, en dringt snel door en lagen zijn gelijk.

Voor degenen die willen proberen - ik raad het aan!

In de gerechten waarin je gaat koken (ik nam een ​​gewone pot van drie liter), giet zetmeel,

giet dan langzaam in koud water, het principe - zoals bij de pannenkoektest.

Wanneer het mengsel is verdund, en er zijn geen knobbels, in brand (klein)

en voortdurend roeren.

Toen het mengsel verdikte en uit het wit doorschijnend werd, zoals gelei,

haal van het vuur en verwijder van de plaat.

Terwijl lijm wordt gebrouwen, moet je constant roeren.

Je laat de lijm afkoelen en ermee werken.

Bewaren op een koele plaats gedurende maximaal 5-7 dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

39 − 35 =