Boekenplank met je eigen handen

Boekenplank door eigen handen: soorten, materialen, productieproces

books lang en stevig hun plaats hebben ingenomen in de appartementen en huizen van mensen die zichzelf opgevoed en modern vinden.

Bovendien is het plaatsen van slanke rijen vergulde omslagen van boekvolumes een goede manier om het interieur van een kamer te maken verfijnd en stijlvol.

perfect manier om boeken op te slaan - in boekenkasten en in de schappen. Dit is hoe duizenden volumes worden opgeslagen in bibliotheken.

Een mooie plank voor boeken kan worden opgehangen in de kinderkamer, in de woonkamer, in de studeerkamer. De originele plek voor het opbergen van boeken is een plank op het balkon.

boekenkasten - scharnierende structuren ontworpen voor winkel books. Ze bestaan ​​uit een basis, zijrekken, boven- en achteromslagen (niet noodzakelijk). Planken zijn open, gesloten type, enkele of meerdere niveaus.

Gesloten schappen hebben deuren, meestal glas, multi-level opties zorgen voor meerdere "Vloeren" voor het opslaan van boeken.

Boekenplanken kunnen zijn gefabriceerd uit verschillende materialen, waaronder geïmproviseerde (plastic flessen, oude dozen, riemen en andere) meest verspreid het volgende:

 • Natuurlijk hout. Het heeft geen zin om de voordelen van deze universele bewezen grondstof voor meubelproductie, bewezen door eeuwen, te beschrijven. Boekenplanken gemaakt van hout, evenals andere meubels, houten stoelen, tafels, bedden: al deze producten onderscheiden zich door de hoge sterkte van het materiaal;
 • multiplex. Deze zijn aan elkaar gelijmd een dunne houten platen - fineer. De richting van de jaarringen in elke volgende fineerlaag wordt aangepast 90 graden, dit maakt het triplex sterker. De buitenste lagen van het fineer kunnen worden gemaakt van waardevollere soorten, wat een speciale textuur geeft aan het triplex;
 • spaanplaat (DSP). Geproduceerd van afval houtsnippers, die worden samengeperst met de toevoeging van lijm - synthetische harsen. Het oppervlak van de spaanplaat is niet mooi, dus het is fineerhout fineer, papier of plastic.

Planken voor boeken kunnen zijn ophangen aan de muur of plaats rekken met boeken op de vloer naast de muur, waardoor de ruimte aanzienlijk wordt bespaard. Daarnaast kun je een plankje maken en combineren met het bed. Dit ontwerp ziet er erg stijlvol en fris uit.

Optie één

Voor werk zal nodig zijn:

 • geschaafde vlakke platen dik 18-25 mm, breedte 25-30 cm. De boomsoort is onbelangrijk, maar de voorkeur gaat uit naar hardhoutsoorten - eiken, beuken, essen. Als er bij de hand planken van naaldhout zijn, haal ze dan weg het minste harsachtige;
 • twee metalen suspensies;
 • Elektrische boormachine met houtboren in diameter 2 en 10 mm;
 • Schroevendraaier of schroevendraaier;
 • schroeven 40 x 3 mm met verzonken kop - 22 stks;
 • Houten hulpstukken 10 mm - 6 stuks;
 • Schrijnwerk voor timmerman;
 • Maalpapier P150 - P180;
 • Joiner lijm;
 • Markeringstools - potloden, gon, liniaal, u kunt de dikter gebruiken;
 • Lak voor meubels, penseel voor applicatie.

Het productieproces kan worden opgesplitst stappen:

 • Materiaalvoorbereiding. Markeer en zaag twee planken af ​​voor de zijrekken, drie platen voor de voetstukken en deksels volgens de afmetingen van de tekening. Markeer en boor door de gaten in de gaten met een boor van 2 mm. Gebruik een boor van 10 mm tot een diepte van 5-7 mm en boor de nesten onder de sierpluggen;
 • Gebruik een schroevendraaier of een schroevendraaier verzamelen plank, beginnend met het middelste bord. Let bij de montage extra op haaksheid boord;
 • toepassen op het binnenoppervlak 10 mm lijmt, plaatst en drukt de pluggen erin. Verwijder overtollige lijm met een doek;
 • Schroef de schuren. opties 2: open en geheim. Voor de tweede variant, een boor 10 mm boren twee - drie nesten diep in de buurt 3-5 mm;

 • borstel toepassen op een plank met meubels vernis. Nadat de eerste laag droogt, schuurpapier langs de vezels verwijderen opgestapelde stapel. Breng een tweede laag lak aan met de borstel langs de vezels.
  • Als het mislukt om speciale decoratieve pluggen aan te schaffen, is het mogelijk om dit te doen: nesten met een diameter 10 mm Niet boren, en bij het schroeven van de schroefdop licht verdrinken in de boom. Breng vervolgens aan op de stopverf van de schroefplaats, die na het drogen wordt geschuurd;
  • Simuleren meer donker hout, gebruik vlek. De eenvoudigste vlek is een waterige oplossing van mangaanmagnesium (mangaan). Na verloop van tijd wordt deze vlek echter helderder.

  verschillend verbindingselementen in de plank - op deuvels in plaats van schroeven. Voor realisatie is het noodzakelijk om een ​​winkel met bouwmaterialen te kopen in plaats van schroeven 40x3 mm, deuvels (diameter 8 mm) 18 stukken.

  Gaten voor deuvels geboord:

  • In het middelste deel van de pilaren, de bovenklep en de basis - door en door;
  • in de middelste plank - tot de diepte van de deuvellengte minus de dikte van de plank.

  montage wordt op de lijm van de meubelmaker uitgevoerd met behulp van een houten hamer - mallets. De lijm kan worden aangebracht op de verbonden uiteinden van de platen. Decoratieve pluggen met deze methode zijn niet nodig. Shkanty is beter om te hameren tot het einde en te vertrekken 1 mm elk boven het bord, om het oppervlak te malen en te egaliseren. Voordat de lijm opdroogt, wordt het rek door klemmen samengetrokken.

  Bij gebruik voor plankproductie multiplex (niet minder dan 16 mm), de werkfasen blijven echter hetzelfde, om de kracht van binnenuit te vergroten beter te installeren metalen hoeken.

  Voor installatie Schrijnwerk het is het gemakkelijkste om speciale plastic geleiders in de meubelwinkel te kopen, deze op de bovenste en onderste afdekking van de plank te bevestigen en vervolgens de deuren in de glaswerkplaats te bestellen.

  Deurbreedte wordt berekend als de interne hoogte van de plank minus 2-3 mm. De lengte van de deur moet zijn 4-5 cm meer dan de helft van de lengte van de plank. Installatie locaties De hulplijnen worden getoond in figuur 2.

  Met de technologie om boekenplanken met hun eigen handen te maken, kun je ze vinden door ernaar te kijken video:

  Vind je het artikel leuk? Abonneer u op de site-updates via RSS of volg de updates op Facebook, Twitter of Google Plus.

  Originele boekenplanken met je eigen handen

  Moderne ontwerpers van interieurs in hun projecten proberen de introductie van de leefruimte te maximaliseren. Enorme boekenkasten maken plaats voor planken en planken, terwijl er vrij veel ongevulde ruimte in de kamers is. Velen zetten en hangen de standaard inkoopplanken, die helaas niet bijzonder origineel zijn. De moderne boekenplank kan realistisch worden gemaakt, deze kan worden gemaakt volgens de stijl van de kamer, en deze benadrukken en aanvullen.

  Voor werk vaak speciaal wat exclusief materiaal gekocht, maar je kunt het doen met geïmproviseerde middelen.

  Voor het begin van de basiswerken is het nodig om na te denken over de basisvragen over de toekomst van het product:

  1. Wat is het doel van het schap, of het nu gaat om een ​​eenvoudige decoratie of om boeken (verschillend, groot of klein, om te lezen of voor schoonheid - helaas, het gebeurt).
  2. Welke maatschap is nodig? Wordt het een- of dubbeldekker, wat moet de lengte, hoogte en breedte zijn?
  3. Wat is het totale gewicht van objecten die u in het schap wilt plaatsen? Het gewicht is afhankelijk van de materiaalkeuze, waaruit het beter is om het product te maken.
  4. Waar en hoe ga je de plank monteren - aan de muur of aan het plafond?
  5. Het is noodzakelijk om na te denken over het ontwerp van de structuur.

  Met materialen die nodig zijn tijdens het werk, is het moeilijk om onmiddellijk te bepalen, het hangt af van hoe je de bovenstaande vragen hebt beantwoord.

  Als je regiment bijvoorbeeld van hout is, dan heb je in de eerste plaats borden nodig. Gebruik ook elektrische decoupeerzaag of zaag, schroevendraaier, lijm, schuurmachine of schuurpapier, houtbehandeling. Het is ook noodzakelijk om voldoende schroeven, bouten, schroeven en spijkers aan te schaffen.

  Eenvoudige houten planken met uw eigen handen

  Elektrische decoupeerzaag of zaagsnede houten stukken van de juiste maat. Verder voor hun verwerking heeft u een slijpmachine nodig en een middel om houten oppervlakken te beschermen. Wanneer de elementen droog zijn, verzamel ze dan en bevestig hun verbinding met spijkers of schroeven. Beslis vervolgens zelf: schilder het product of laat het in zijn natuurlijke vorm achter.

  Videomastklasse over het maken van een houten boekenplank:

  Boekenkasten van verouderde dingen

  Als je op het idee kwam om een ​​plank met geïmproviseerde dingen te maken - je hebt een miljoen opties. Je kunt een oude trap, een doos of doos met interessant formaat, een dik touw, een dode tv of zelfs een gitaar of een waterpijp gebruiken - je fantasie is niet beperkt.

  Voor de maritieme stijl is een echte boot - een boekenkast met ingebouwde planken - geschikt. De muzikant kan een koffer van een gitaar of cello tegen de muur schroeven. Maar de tv hoeft alleen de opvulling eruit te trekken - en de plank is klaar.

  In de oude vakken, geplakt in het behang, zullen damesromans goed aanvoelen. Fabricage van de eenvoudigste hoekschappen.

  Houten hoeken zagen of bestellen met zijden van 20-25 centimeter. Met hun hulp bevestig je de planken aan de muren. Legborden kunnen verschillen in grootte, maar het is wenselijk dat hun lengte niet meer dan 80 centimeter is, met een breedte van 20-25. Planken die groter zijn dan deze formaten, staan ​​niet goed in het gewicht van boeken en verzakken.

  Als je een onnodige binnendeur hebt met een origineel reliëf, knip deze dan door. De resulterende twee details worden in de wanden geschroefd, daartussen leg je planken, verf - een fantastische deur - de kast staat tot je dienst!

  Video, hoe maak je een mooie boekenplank in de kinderkamer in de vorm van een boom:

  Dat kinderen boeken niet vergeten en van hen hielden, net als speelgoed, je kunt voor hen een speciale kledingkast maken - een showcase.

  Hiervoor heeft u een smalle staaf (6-10 cm) nodig of in twee waterpijpen gesneden. Monteer ze op de muur - en klaar.

  Voor het produceren van zachte slingo-planken heb je een dikke stof, houten stokjes, bevestigingsmiddelen nodig, waarmee de plank kan worden vastgehouden en een beetje fantasie.

  Hier is een variant van de stoffen plank.

  Nietjes worden met schroeven aan de muur bevestigd. Weefsel wordt verwerkt aan de randen van de naaimachine, gaten worden doorboord, waarin stokken of pijpen worden doorboord. De constructie is aan de beugels bevestigd.

  Voor touwplanken moet u plankenplanken, houten spijlen, dik touw, haken voor het bevestigen van de plank hebben. De aanwezigheid van een boor en een verwerkingsinstrument voor de boom zal uw werk aanzienlijk vergemakkelijken.

  Geen spijkers of schroeven nodig. Boor gaten in een paar planken langs de randen. In hen wordt een touw of een touw gerouteerd, bevestigd met knopen. De plank is klaar om op de muur te monteren en het ziet er heel creatief uit.

  Als je hetzelfde wilt maken, maar een plank met meerdere niveaus, moet je staven gebruiken. Ze boren ook gaten waardoor het touw zal passeren. Dus, tussen de planken op het touw zullen genaaid staven. Voor de gelijkmatigheid van de constructie is het wenselijk dat de lengte van de staven aan beide zijden gelijk is. De twee uiteinden van het touw in de vorm van lussen worden opgehangen aan haken.

  Legborden kunnen worden gescharnierd - ze zijn universeel, omdat ze in elke kamer en zelfs in een hoek kunnen worden geplaatst. Als je een dergelijke hoekstructuur bijvoorbeeld achter een deur hangt, kun je de benodigde items erop plaatsen, die voor de eerste buitenlandse weergave worden verborgen. Trouwens, de hoek voor planken kan niet alleen hol, maar ook bol worden gebruikt.

  Als de gebruikelijke planken voor u saai en alledaags lijken, kunt u bijvoorbeeld onzichtbare planken maken.

  Ze zijn volledig onzichtbaar en het lijkt erop dat de boeken "aan de muur blijven hangen". U krijgt de juiste hoeveelheid schroeven en schroevendraaiers, dubbelzijdig plakband en L-vormige metalen nietjes - precies afhankelijk van het aantal boeken dat u wilt installeren (één boek houdt op één beugel).

  De geschroefde beugel moet perfect gelijkmatig worden geplaatst, anders zal het boek vallen. Een stuk dubbelzijdige scotch is aan de bodem gelijmd. Je bevestigt dezelfde scotch aan de binnenkant van de omslag van het boek. Druk het boek naar de beugel - en hier hangt het al in de lucht!

  Hier is nog een versie van de originele plank. Je hebt nodig: een houten spoel, waarop de kabel is gewikkeld, meubelwielen, staven met een cirkelvormige doorsnede.

  Wat is de procedure?

  De spoel wordt op één wiel geplaatst, meet de afstand tussen de wielen plus de dikte van één wiel. Het resulterende cijfer is de grootte van de balken die moeten worden gesneden. Eén wiel is verwijderd voor eenvoudige bediening. De wielen maken markeringen voor de gaten onder de balken perfect gelijkmatig tegen elkaar. Gaten hoeven niet door, maar alleen op de vloerdikte van het wiel. Gebruik vervolgens lijm om deze gaten te smeren. Op de lijm plant de balken, verwijder het wiel op zijn plaats. Om de verbindingen beter te lijmen - u kunt bovenop iets middelzwaar laden. De plank kan alleen na volledig drogen worden geschilderd. Wanneer het ontwerp klaar is - bevestig de wielen eraan en het wordt mobiel.

  Als je het idee leuk vond met een ladder - bevestig het dan aan de muur in een horizontale positie met behulp van haken of andere bevestigingsmiddelen (bijvoorbeeld dezelfde L-vormige nietjes). Het is beter om twee ladders te gebruiken of de bestaande in twee te snijden.

  Aanvankelijk is het materiaal (trappen) geverfd. Vervolgens worden de opgedroogde trappen met hoeken aan de muur bevestigd. Om ervoor te zorgen dat boeken vol vertrouwen op een dergelijke plank staan, moet de ladder op een bepaalde afstand bij het bevestigen van de muur worden verwijderd.

  Hoe een tekening te maken voor een eenvoudige houten plank

  Multiplex knuppels zijn gesneden voor planken, basis en terug. De afmetingen moeten als volgt zijn:

  A - details 25cm x 25cm - 16 stuks

  B - details 25cm x 157,5cm - 4 stuks

  C - één stuk - 25 cm x 91,25 cm

  D - details 12,5cm x 25cm - 4 stuks

  E - stuk 12,5cm x 91,25cm - 1 stuk

  Eerst worden, in combinatie met verbindingslijm in paren van delen A, verticale staanders verkregen. De basis wordt ook vastgezet met behulp van de lijm van de delen D.

  Gebruik schuurpapier om alle randen en oppervlakken schoon te maken.

  Voor rekken (van delen B), wordt een donkere kleur van de verf geselecteerd, de resterende oppervlakken worden gelakt met een kleurloze lak.

  Het blijkt een plank, gebouwd op een kleurcontrast, wat hem elegantie geeft.

  De basis is gemaakt door middel van een loodrechte verbinding van de delen D en E. Voor de verbinding wordt lijm gebruikt, voor bevestigingsschroeven. De vervaardiging van een rug wordt op dezelfde manier gemaakt.

  Vervolgens worden drie delen A vastgelijmd aan het deel B (plank).

  Om de montage te voltooien, moet de basis op de vloer worden geplaatst, het bovenste gedeelte worden vastgelijmd en op de bovenste plank worden geplaatst, waardoor de last omlaag wordt gedrukt voor een betere koppeling. Vervolgens, in dezelfde volgorde, het volgende gedeelte - en ook vóór het einde van het werk. Gebruik de boekenplank pas nadat de lijm volledig is opgedroogd.

  Het is noodzakelijk om voor te bereiden: een plaat van spaanplaat (gelamineerd), een voldoende aantal meubelschroeven - zelftappende schroeven, plank houders, pluggen.

  Spaanplaatonderdelen worden uitgeknipt volgens het nummer dat in de figuur is aangegeven. Cutting kan u een professionele technicus specialist in de winkel maken. De bevestigingsmiddelen worden met schroeven bevestigd.

  Schroefgaten worden gemaakt met een boor van 4 mm, voor groeven moet de diameter van de boor 8 mm zijn. Gebruik stompen om de koppen van de schroeven te maskeren.

  Interne planken zijn ook bevestigd aan de schroeven of aan de plankhouders.

  Meubels en interieurartikelen

  Op het moment van het digitale formaat zijn de boekenplanken in het appartement een goed teken, omdat de lezers meer ruimdenkend zijn en in staat om zich te ontwikkelen. Degenen wier leven niet alleen in de virtuele ruimte, maar ook in het echte leven is, hebben te maken met boeken. Dit zijn studieboeken en notitieboekjes, een dagboek, mappen met afgedrukte bestanden, tijdschriften. Van de boekenkasten moet je er niet vanaf komen, maar het is beter om een ​​boekenplank met modern ontwerp te hebben dan een omvangrijke kast, een plank of een oud stoffig rek.

  Welke boekenplankopties zijn het meest acceptabel in een modern interieur?

  Kastmeubilair in de vorm van omvangrijke "muren 9raquo; met een dressoir en een boekenkast die al lang moreel verouderd is. Ze werden vervangen door moderne varianten voor het plaatsen van de thuisbibliotheek:

  • lichtgewicht dubbelzijdige planken;
  • transparante glazen planken;
  • nissen in ingebouwde kasten;
  • lichte kast-vitrine of etui met één deur;
  • scheidingswanden met boekenplanken met hun eigen handen, foto:

  Het grote voordeel van modern meubelmeubilair is dat het minimale ruimte inneemt in de kamer, niet volstaat en de leefruimte niet bedekt. Voor al zijn functionaliteit kunnen moderne opties voor boekenplanken of boekenplanken voor boeken en souvenirs elk interieur van de kamer transformeren.

  Het is echter voorbestemd om een ​​boekenplank effectieve interieurinrichting te worden, afhankelijk van de ontwerpbeslissing. Het is al lang bekend dat wanneer oude dingen een nieuw leven beginnen te krijgen, ze opnieuw moeten nadenken. Originele boekenplanken met hun eigen handen van geïmproviseerde materialen stellen u in staat om echte kunstvoorwerpen te maken. Als een dergelijk doel niet bestaat, maar er is een verlangen om te besparen op de renovatie van het interieur, dan kunnen oude dingen, dozen en kisten een nieuw gebruik vinden.

  Let op: Het is belangrijk om boeken te plaatsen waar ze niet worden verwend door water en direct zonlicht. Het is onwenselijk om ze onder het niveau van het besproeien van kamerplanten te plaatsen en tegenover het zuidelijke raam, waar het licht vandaan komt.

  De eenvoudigste boekenplanken hoeven niet met de hand gemaakt te worden van hout, als een dergelijke mogelijkheid of vaardigheden ontbreken. Als je fantasie toepast, dan worden zelfs oude vakken of vakken bijgewerkt met "zelfklevend9raquo; onder hout, zal op geen enkele manier verschillen van goede fabrieksproducten. Een lichte boekenkast gemaakt van karton door eigen handen is het eenvoudigste functionele ding, als er niet genoeg studieboeken in de kamer van de student zijn.

  Als u de aandacht wilt vestigen op het zelfgemaakte wandrek van de originele vorm, is het belangrijk om vooruit te denken:

  • Plaats van de plank;
  • hoogte van de opstelling;
  • toegewezen ruimte;
  • afmetingen van het muurrek;
  • materiaal voor productie;
  • algemene configuratie;
  • stylistiek van prestaties.

  Tip: gebruik als er niet genoeg ruimte in de kamer is vrije ruimte - de scheidingswand tussen de ramen of boven de voordeur. Een onbezette hoek bij het raam is uitgerust met hoekglasdelen of spiegels van dezelfde afmeting op de afgewerkte beugels. Het is erg handig om een ​​boekenplank op de grond met uw eigen handen te gebruiken, die andere functies zal uitvoeren, bijvoorbeeld een standaard voor een object.

  Rekken constructie kan in de vorm van staven tussen andere meubelen, en hoe lang ondiep mezzanine langs de wand regelen op een kleine afstand van het plafond. Een goede optie - maak boeken raam of niche tussen de twee kamers op de binnenkant van de muur, als deze niet wordt gebruikt voor andere doeleinden. Het wordt niet aanbevolen om boeken op de kop van het bed te plaatsen. Hoewel het handig is - te nemen en terug te zetten naar "lezen om te slapen", een boekenkast met zijn handen kunnen vallen in de meest onverwacht moment.

  Let op: Moderne boekenplanken moeten niet groot zijn als het niet om interieurinrichting gaat. Maar men moet niet toestaan ​​dat de constructie verzakt onder het gewicht van boeken of te smal is voor de grootste volumes en woordenboeken.

  Wat is geschikt voor het maken van zelfgemaakte boekenplanken?

  In plaats van natuurlijk hout voor zelfgemaakte boekenplanken zijn ook de overblijfselen van laminaat met een uitstekende houtdecor of parketplaat geschikt. Deze materialen zijn oorspronkelijk geknipt op een breedte die overeenkomt met het formaat van de meeste boeken. Dit elimineert ook de noodzaak om het originele materiaal van het wandrek aan te passen aan de algehele inrichting van de kamer.

  Als optie - gebruik een gelamineerd multiplex onder de boekenplank met uw eigen handen of spaanplaat. Bij het bouwen van supermarkten zijn er veel geschikte materialen voor deze doeleinden - van plastic tot natuurlijk hout.

  Als de keuze voor ecologische materialen belangrijk is, is het beter om meubels van natuurlijk hout of fineer te gebruiken. Het snijden gebeurt rechtstreeks bij grote winkels, waardoor er geen plaats is voor een timmerwerkplaats op de plaats van verblijf. Er zijn ook kant-en-klare geschaafde planken en balken, die na het lakken uitstekende boekenplanken op de muur blijken te zijn met hun eigen handen, foto:

  Originele ontwerpideeën voor de vervaardiging van planken

  Voor fans van het originele decor in het huis is er een mogelijkheid om hun creatieve aanpak te laten zien in de productie van boekenplanken met hun eigen handen. Originaliteit is gemakkelijk te manifesteren in alles:

  1. Montagewijze - muur, vloer en bevestigd aan de balken aan de plafondplaten.

  2. Stylistiek - land, retro, klassiek, avant-garde, gothic, modern, fusion.

  3. Legbordmateriaal - hout, kunststof, glas, dichte stof op een metalen frame.

  4. Periodiciteit - op gelijke afstand van elkaar, willekeurig of door een ongelijk interval, structuren met meerdere niveaus en structuren op meerdere niveaus.

  5. De kast vorm en de algehele vormgeving wall - horizontale en verticale lijnen, spiraal, diagonaal, flexibele leidingen of herkenbare contouren van bekende voorwerpen. Bijvoorbeeld voor kinderen boekenkast met zijn handen maken een herkenbare contouren in de vorm van een clown, kat, brief of lodge.

  Het algoritme voor het maken van planken is afhankelijk van al deze factoren. Als u materialen gebruikt die u gemakkelijk kunt snijden, is het het gemakkelijkst om kant-en-klare haakjes te kopen en in de gekozen volgorde aan de muur te bevestigen. Goede voorbeelden van boekenplanken met hun eigen handen, foto:

  Let op: na het snijden van materiaal moeten de randen van elke plank worden behandeld als ze niet op de zijwanden rusten!

  Glasblanks, gesneden in de glazenmaker, moeten door de meester zelf worden verwerkt, als dit van tevoren is afgesproken. Het hout moet aan alle kanten worden geschuurd en vernakt. Spaanplaat, laminaat, spaanplaat "halva9raquo; en andere derivaten vereisen trimmen op een snede. Het omhulsel wordt in elke timmermanswerkplaats gemaakt na het snijden van tegelmateriaal uit houtafval. De verwerking van de rand van materialen voor de vervaardiging van boekenplanken heeft invloed op hun uiterlijk en algemene indruk van het ontwerp.

  Maar het meest interessant zijn de planken of exclusieve houders voor boeken van niet-traditionele materialen:

  • touwladder met stijve dwarsbalken;
  • Harde koffer van gitaar, trombone of cello, genageld aan de muur;
  • afgesneden oude houten trap op beugels voor enige afstand van de muur;
  • elke verpakking van geschikte grootte (plastic, karton, multiplex, planken, plastic).

  Let op: let op de totale belasting van de boekenstands, vooral als deze zijn gemaakt van niet-traditionele materialen. Onder de dikke oplage van opeenvolgende edities buigen zelfs de klassieke boekenkastschappen in de loop van de tijd en moeten ze periodiek worden omgedraaid.

  Vernieuw of geef een nieuwe look aan de eerder gebruikte materialen om lakken, verven, stoffen, veneers of getextureerd behang te helpen. De boom is mechanisch beter gepolijst om tegelijkertijd de oude laag te verwijderen en het oppervlak glad te maken. Het bord zal van kleur veranderen als je het bedekt met een vlek en het met een kleurloze lak ontbloot. Tegellak, na het openen van de boekenplank met zijn eigen handen gemaakt van hout, geeft een zwarte kleur met een bruine tint.

  Het wordt aanbevolen om het esthetisch aangename oppervlak niet te sluiten met decoratief materiaal of een update uit te voeren in de bekende techniek:

  Tip: bedek de houten planken met een speciaal antistatisch materiaal, dat het stof afstoot en de boeken bewaart. Als het belangrijk is om oude collectie-exemplaren van antieke boeken of zeldzame edities te bewaren voor vernietiging, is het beter om gesloten planken te maken met glazen deuren. Dit voorkomt dat de folio's te maken krijgen met de temperatuurdalingen, dampen en plotseling binnendringen in de schappen van huisdieren of knaagdieren. Bijvoorbeeld boekenplanken met uw eigen handen, foto:

  Varianten van de productie van een klassieke boekenplank van een boom

  Een plank voor boeken kan een of de hele installatie in de hele muur zijn. Als er geen ervaring was met hout, is het gemakkelijker om gezaagd hout te gebruiken. Niet alleen de basismaterialen worden gebruikt om horizontale vlakken aan te sluiten.

  1. Exclusieve versie van de planken - geschaafde planken en houten balken, aan beide zijkolommen. Ze kunnen ook worden afgedekt met covers van oude boeken en tijdschriften of origineel behang. Blijft alleen om op de muur te bevestigen.

  2. Een goede versie van de zelfgemaakte houten plank zonder het gebruik van een houten gereedschap - rijg de bewerkte platen met gaten aan de zijkanten van het touw in de vorm van een ladder. Montage moet op het plafond of de muur zijn. Ze zijn ook geregen in 2-3 rijen of asymmetrisch. Indien gewenst, is het eenvoudig om een ​​originele hangstructuur te maken.

  3. Klassieke boekenplank - een rechthoek met of zonder deuren. Lange tijd waren glazen schuifdeuren in de mode, afwisselend naar rechts en links verlengd door een speciale plastic geleider. Iets soortgelijks, maar in moderne uitvoering is het eenvoudig om het zelf te doen, als je de vaardigheden hebt om met hout te werken.

  4. Houten planken met hun eigen handen worden meestal gedaan door mensen met vaardigheden en hulpmiddelen. Een reeks zware encyclopedieën, catalogi of woordenboeken vereist behoorlijk dikke platen van goede kwaliteit. Ze moeten volgens alle regels worden verwerkt en veilig aan de muur worden bevestigd. De meest harmonieuze lookontwerpen, waarbij de hoogte - de helft van de lengte van een rechthoekige plank. Maar er kunnen andere formaten zijn die in de tekeningen moeten worden weergegeven, bijvoorbeeld:

  Meesters voor het werk op hout gebruiken meestal een zaag, een schroevendraaier, een slijpmachine, een houtbewerkingsmachine, een elektrische decoupeerzaag, een slijper of een universeel elektrisch gereedschap met hulpstukken. Voor bevestiging aan de muur hebt u schroeven, beugels, pluggen, schroeven of spijkers nodig. Als u geen kant-en-klare haakjes gebruikt, worden vanaf de achterkant van de boekenplank speciale ophanglussen met hun handen uit het hout geslagen, waarmee ze met schroeven aan de pluggen in de buurt van de muur worden bevestigd.

  Tijdens het werken is het belangrijk om het bord op de juiste manier te meten, zodat de boven- en onderkant van de rechthoekige plank exact overeenkomen met de afmetingen. Hetzelfde geldt voor zijwanden. Het is belangrijk dat de ijzerzaag of ander gereedschap strikt loodrecht op de zaaglijn staat. De kwaliteit van dit werk hangt af van het uiterlijk van de uiteinden van elk onderdeel. Zelfs zagen van de beste kwaliteit moeten mechanisch worden geschuurd of geschuurd.

  Legplanken van tegelmaterialen, dik "halva9raquo; Spaanplaat of laminaat bevatten chemische componenten. De uiteinden worden aanbevolen om te worden afgesloten met een speciale melamine rand, die goed is verlijmd met ijzer. Overbodige randen moeten voorzichtig worden doorgesneden. De handigste manier om details te combineren, is met een schroevendraaier.

  Let op: Bij het werken met hout en gezaagd hout moeten veiligheidstechnieken in acht worden genomen - werk in een gasmasker, bril en beschermende kleding. De onderhoudbaarheid van het elektrische gereedschap wordt gecontroleerd voordat de planken worden vervaardigd. Werk niet op topsnelheid. De kwaliteit van het lokaas moet op schroot worden getest.

  Decor boekenplanken in de kinderkamer

  Boekenplanken voor de kinderkamer zijn wenselijk om te gebruiken als onderdeel van het decor. Geschikte heldere acrylverf voor hout of dun papier van kunststof, van waaruit het handig is om beeldjes en appliqueerdetails te maken. Bijvoorbeeld boekenplanken met uw eigen handen, foto:

  Let op: Het is niet wenselijk om synthetische materialen of kleurstoffen te gebruiken die schadelijke stoffen uitstoten in de kamer van een kind of een tiener. Sommige vernissen en verven worden alleen gebruikt voor gevels en buitenwerken - lees de gebruiksaanwijzing. Geef de voorkeur aan natuurlijk hout, ecologische kleuren en lakken zonder geur.

  Om de schappen te versieren, kun je en samen met het kind - vrijwillig meedoen aan het proces. Suggereer hem om schetsen te kiezen voor het versieren van het ontwerp en het inschakelen van de eenvoudigste processen, zoals het tekenen van contouren van het patroon op de stencils. Het kind kan ook het instrument dienen, terwijl het tegelijkertijd de namen onthoudt van vaders "werktuigen".

  Dezelfde horizontale planken van een smal bord zijn beter te decoreren in de vorm van etalages met een rand, zodat de boeken worden geplaatst met het gezicht, niet met de kont. Het vereist geen speciale decortribunes, helder genoeg dekking. Dit helpt je snel je favoriete sprookjes of kindergedichten te vinden.

  Als optie - planken gemaakt van dik weefsel in de vorm van zakken, die op vaste planken hangen. Ze hoeven niet op een muur te worden gemonteerd, een zijwand van een kast of ander meubilair in de kinderkamer is voldoende. Gebruik voor dezelfde doeleinden een kleine touwladder.

  De "Zweedse muur" in de sportzaal kan ook als boekenplank worden gebruikt. Boekenplanken gebruiken ook voor souvenirs, bloemen voor binnen, collecties poppen of machines.

  De originele planken voor kinderen zijn ook gemaakt in de vorm van een boom, stappen, een zon met stralen of andere objecten. Een goed voorbeeld van hoe je een boekenplank met je eigen handen kunt maken, is video:

  Gerelateerde artikelen

  © Bouwportaal StrPort 2011-2016. Artikelen over reparatie, constructie, bouwmaterialen.

  Het kopiëren van informatie van de site is alleen mogelijk met toestemming van de redactie of met een directe verwijzing naar de bron. Rechtsgrondslag

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  9 + 1 =