Knop Spoelen

Knop toiletpot: het principe van bediening, vervanging, reparatie

Voor een comfortabel verblijf heeft iemand watertoevoer en verlichting van het terrein nodig, evenals regelmatig werkende sanitaire voorzieningen die op het rioleringssysteem zijn aangesloten. Een van de meest gewilde sanitaire voorzieningen is een toiletpot en een afvoertank. Tegenwoordig zijn de tanks meestal uitgerust met knoppen die verantwoordelijk zijn voor de soepele afdaling van water in het toilet. De knop van de toiletpot wordt na verloop van tijd onbruikbaar of moet worden gerepareerd. Hoe dat te doen, lees verder.

Afvoertank, voorzien van een knop voor het aftappen van het water

De afvoertank is een container waarin het te draineren water wordt opgeslagen. Voor werk is de tank uitgerust met verstevigingselementen. Het apparaat van een afvaltank van een toiletpot met de knop:

 1. drainagemechanisme. Het apparaat dat op de knop is aangesloten, is verantwoordelijk voor het aftappen van het water. In het onderste deel van het afvoermechanisme is voorzien van een afgesloten membraan, dat beschermt tegen de vorming van waterlekkage in het toilet;

Het mechanisme voor het aftappen van het water door op de knop te drukken

Het drainagemechanisme kan worden uitgerust met:

 • een knop met één modus. Het water wordt leeggemaakt wanneer op de knop wordt gedrukt. Tegelijkertijd gaat alle vloeistof uit de tank het toilet in;

Afvoerknop werkt in één modus

 • een knop met twee modi. De knop met verschillende werkingsmodi is verdeeld in twee delen: klein en groot. Bij gebruik van een kleiner deel komt de helft van de vloeistof in de tank in de toiletpot. Wanneer het water wordt afgetapt, wordt het grootste deel van de waterknop volledig leeggemaakt.

De lekknop, die in twee modi kan werken

 1. een vulklep die verantwoordelijk is voor het verzamelen van water in de tank. Het vulmechanisme is uitgerust met een vlotter, die het waterniveau in de tank regelt. Het mechanisme kan hebben:
  • water aan de zijkant. De meest voorkomende is te vinden in blikken van Russische origine. Een onderscheidend kenmerk van het mechanisme is de vorming van geluid bij het aanwerven van water;

Waterinlaatventiel met zijwatervoorziening

 • lagere watertoevoer. Bij het installeren van de klep met de onderste lijn, is het belangrijk om een ​​volledige dichtheid van de verbinding te bereiken.

Mechanisme voor het vullen van water met een lagere inlaat

Alle fittingen die in de afvoertank zijn geïnstalleerd, zijn met elkaar verbonden. Nadat u op de knop hebt gedrukt, wordt het water afgevoerd. In dit geval wordt de vlotter van de vulklep naar de bodem van de tank neergelaten en opent de inlaatklep. Water begint uit de waterpijp te stromen en de vlotter op het ingestelde niveau te brengen. Wanneer de capaciteit vol is, wordt de inlaatklep automatisch uitgeschakeld.

Hoe werkt de afvoerklep?

De tankaccessoires kunnen om de volgende redenen onbruikbaar worden:

 • gebruik van mechanismen die niet aan de normen voldoen. Professionele loodgieters adviseren om een ​​klepanker te installeren, gemaakt door firma's als Cersanit, Vidima, Jika;
 • natuurlijke slijtage. Elk apparaat is ontworpen voor een bepaald aantal gebruiksjaren of het aantal wascycli;
 • mechanische schade. Onnauwkeurig gebruik kan leiden tot breuk.

Knopstoringen en hoe deze te verhelpen

De meest voorkomende fouten van het knopmechanisme zijn:

 • Knop "plakken", dat wil zeggen, het wassen van het water gebeurt pas na herhaaldelijk drukken op de drainage-inrichting;
 • het falen van de knop, d.w.z. het drukknopmechanisme wordt neergelaten in de reservoirtank.

Als het water wordt doorgespoeld na herhaald drukken op de knop, is de fout verbonden met de steel die de drainage-inrichting en het drainagemechanisme verbindt.

Knop en afvoer aansluiting apparaat

Om het probleem op te lossen, moet u:

 1. om de waterstroom naar de tank te blokkeren;
 2. verwijder het deksel. Om dit te doen, wordt eerst het binnenste deel van de knop verwijderd en vervolgens wordt de sluitring op de knop tegen de klok in losgeschroefd en verwijderd;

De demontage van de knop en het verwijderen van de borgring

De trekker losmaken

 1. de staaf is gerepareerd;
 2. het systeem is in omgekeerde volgorde gemonteerd.

Als de knop van de toilettank doorspoelt, kan het volgende de oorzaak van het defect zijn:

 • onjuiste instelling van de drainage-inrichting (onvoldoende hoogte van de knop is geselecteerd);
 • Het falen van de veer die de knop terugbrengt naar zijn oorspronkelijke positie. Het probleem is opgelost door de veer te vervangen.

Om het drainagemechanisme aan te passen, is het noodzakelijk:

 1. sluit de watertoevoer naar de container af en tap de resterende vloeistof volledig af;
 2. verwijder het afvoermechanisme (de hele klep wordt naar links gedraaid totdat deze klikt);
 3. wring de houders uit die het glas vastzetten;
 4. verhoog de hoogte;

Verwijderen van de knop van de sanitairknop

 1. Installeer de klep en het deksel;
 2. controleer het probleem en herhaal de procedure indien nodig.

Hoe het afvoermechanisme af te stellen, zoals te zien in de video.

Als de vermelde acties niet helpen om de storing in de tank te verhelpen, moet de afvoerknop worden vervangen. U kunt het werk op de volgende manier uitvoeren:

 1. verwijder de knop, volgens het hierboven beschreven schema;
 2. Maak de knop los van de uitlaatklep;
 3. installeer een nieuw apparaat.

Alle werkzaamheden aan het oplossen van problemen met de knop moeten uiterst voorzichtig worden uitgevoerd om andere elementen van de klep niet te beschadigen. Als u het defect zelf niet kunt verhelpen, is het handiger om specialisten om hulp te vragen.

Kopiëren van sitemateriaal is toegestaan ​​mits een actieve link naar de bron wordt geplaatst.

Drainagemechanisme voor toiletpot: apparaat, werkingsprincipe, overzicht van verschillende structuren

Zonder toilet in de badkamer kan het huisje of appartement niet comfortabel worden genoemd. Er is een enorm aantal modellen van dit sanitair. Maar ze verschillen niet in de speciale complexiteit van het interne apparaat, het werkingsprincipe voor alle aanpassingen is er één. Als er een storing was met de watertoevoer, dan is de kans groter dat het drainagemechanisme voor het toilet moet worden gerepareerd - het drainagesysteem mislukt het vaakst in dit sanitaire apparaat.

Ontwerp en soorten toiletpotten

De afvoertank is een integraal en een van de belangrijkste elementen van de toiletpot. Dit is een container met twee of drie technologische gaten voor de toevoer / afvoer van water en een deksel. Eerst wordt er water in deze tank gerekruteerd en vervolgens, wanneer de knop wordt ingedrukt, wordt het over in de toiletpot om het rioolwater in de riolering te wassen.

Er is niets bijzonders interessant of ingewikkeld in het ontwerp van de toilettank. Binnenin slechts een paar mechanismen. Men zorgt voor de toevoer en uitschakeling van het toegevoerde water op het moment dat het de tank tot het vereiste niveau vult, en de tweede is ontworpen om het geaccumuleerde vocht direct in de kom af te voeren.

Aftapbakken volgens het materiaal van vervaardiging zijn verdeeld in drie soorten:

 1. Keramiek (faience) - betrouwbare en goedkope klassiekers.
 2. Metaal - niet te esthetisch uiterlijk, maar duurzame optie.
 3. Plastic (van polyethyleen) - licht in termen van gewicht en installatieblokken.

Door de methode van bevestiging en locatie kunnen ze zijn:

 • laag liggend - direct geïnstalleerd op de kom van het toilet;
 • hoog liggend - opgehangen aan de muur of binnenin de installatie-eenheid.

Aparte toiletpotten, waarin de tank is gescheiden van de kom, want de overloop van water heeft een afvoerpijp. En hoe hoger hun opslagcapaciteit is opgeheven, des te krachtiger is het water eruit.

Het enige nadeel is het niet erg representatieve uiterlijk van de tank, die zich hoog boven de vloer bevindt. Daarom zie je meestal in huishoudelijke toiletten modellen toiletpotten met schaaltjes direct op de rand van de schaal. Ze zijn compacter en esthetisch.

Het interne toevoermechanisme in de afvalwatertank voor toiletwater omvat:

De watertoevoer naar de aandrijving verloopt via het gat in de behuizing rechts, links of onderaan. In de laterale modus wordt de vlotter bevestigd aan het uiteinde van de horizontale hendel, die is verbonden met de klep van de kogelklep. En met een bodemversie is de vlotter verbonden met een verticale staaf die zich in de toevoerleiding bevindt.

Het basisprincipe van de werking van het watertoevoermechanisme in de toiletspoeltank is uiterst eenvoudig. Als gevolg van het ledigen van de accumulator daalt de vlotter, die door de lucht binnenin op het water wordt gehouden, na een daling in het vloeistofniveau. Eenmaal beneden opent hij de klep op de waterleiding en wanneer de tank wordt bijgevuld, komt deze weer omhoog en blokkeert de watertoevoer.

Alles in het werk van dit mechanisme is gebaseerd op de wetten van de natuurkunde. In het ontwerp is er geen elektronica, die het risico op breuk aanzienlijk vermindert. Een situatie is mogelijk wanneer er te weinig of te veel water in de toiletpot zit. Dan moet de vlotter alleen worden afgesteld, zodat de vulcapaciteit van de tank overeenkomt met de vereiste parameters. Maar als de hendels zijn gebroken, moet het drijfsysteem worden gewijzigd.

Soorten drainagemechanismen

Spoel indien nodig onnodig uit de wc-pot, we drukken gewoon op de knop op de tank. Al het andere gebeurt vanzelf. In het waterafgiftemechanisme opent de afvoerklep. Als gevolg daarvan stroomt de waterstroom de kom in en spoelt alles in het riool.

Het drainageapparaat wordt geactiveerd door:

 • door op de knop te drukken;
 • door op de hendel te drukken;
 • trek aan de ketting (touw).

De tanks worden in verschillende vormen en ontwerpen geproduceerd. De meeste zijn echter gestandaardiseerd op een volume van 6 of 4 liter en hebben de typische afmetingen van de gaten voor afvoerkleppen. De mechanismen van waterafgifte, verschillend van ontwerp, zijn er enorm. Maar als het bestaande in de tank breekt, kan het probleemloos worden vervangen door een nieuw exemplaar.

De eenvoudigste soort van een afvoersifon is de "peer", die lijkt op een rubberen staaf in vorm. Onder het gewicht van water drukt het stevig tegen het afvoergat en bedekt het. En wanneer u op de hendel drukt, wordt "peer" omhoog gebracht vanwege mechanische kracht en laat het water in de toiletpot komen. Wanneer de tank gevuld is, wordt hij zwaarder en zakt hij terug op de stoel, waardoor de afvoerpoort weer wordt gesloten.

Bij breuk van de watertoevoerinrichting in het ontwerp van het afvoermechanisme van de toiletpot is overloop voorzien. Als een bepaald niveau wordt overschreden, zal het water in deze buis gieten en rechtstreeks naar de afvoer door de kom gaan. Alles is zo ingericht dat het per definitie niet uit de tank kan worden gehaald. Indien geactiveerd, zal een dergelijke transfusie resulteren in een toename van de aflezingen van de XIV-teller, maar zal een overstroming worden vermeden.

Structureel kan de waterafvoer in het toilet zelf horizontaal of cirkelvormig zijn. De eerste klassieke optie omvat de toevoer van water met een continue stroom van de ene kant van de kom, en de tweede - de vorming van stralen op een rotonde vanaf de contour.

Horizontale afdaling is goedkoper in prestaties, maar is oneconomisch en ruimt sanitaire faience weg. Circulair analoog voor alle operationele parameters is beter. Bij een hoge waterhardheid kunnen de kleine gaatjes echter verstopt raken, wat tot een vermindering van het aantal jets zal leiden.

Het principe van de werking van de dual-mode afvoer

Moderne modellen van afvoertanks zijn uitgerust met een dubbele afvoerknop. Dit is een eerbetoon aan de economie van water. Dergelijke apparaten zijn ontworpen voor twee werkingsmodi:

 • standaard - om de schaal van de hele tank te resetten (4 of 6 liter);
 • half - voor het uitstorten van slechts een deel van het volume (2 of 3 liter).

Een dergelijk systeem is zuiniger in termen van waterverbruik. Maar het is zelfs meer wispelturig vanuit het oogpunt van afstemming en vaststelling. Het aantal interne elementen daarin is verhoogd, wat betekent dat het risico op breuk van dit apparaat ook is toegenomen.

In aanvulling op de dubbele versie, kan de knop voor de dual-mode-afvoer er een zijn. In dit geval hangt het af te voeren watervolume af van de sterkte van de druk van de persoon op de hendel. Terwijl de knop wordt ingedrukt, blijft het afvoergat open en na het loslaten keert het terug en tegelijkertijd wordt de afvoer geblokkeerd.

Keuze en reparatie van tankmechanismen

Als u een toiletpot kiest, moet u een compromis sluiten tussen de prijs van het drainageapparaat en de kwaliteit ervan. Het ontwerp van metalen elementen is duurzamer, maar kost ook meer dan volledig gemaakt van plastic. De watertoevoer van onderaf is minder lawaaierig lateraal, maar daarvoor moet er te veel betaald worden. Het zijdelings gemonteerde mechanisme is eenvoudiger in ontwerp en is goedkoper.

De vlotter is gemaakt in de vorm van een holle hermetische cilinder of een omgekeerd glas. De eerste optie is betrouwbaarder, maar als er gaten in de plastic wanden verschijnen, is het mogelijk om de dichtheid te vergeten. Door de openingen sijpelen zal water onvermijdelijk leiden tot het uit de orde komen van de float. Het principe van zijn werking is gebaseerd op de aanwezigheid van lucht binnenin. Wanneer plastic lekke banden verschijnen, moet deze onmiddellijk worden vervangen.

Het probleem met lekkage kan te maken hebben met vervuiling van de afvoerklep. Net tussen het rubberen element en het zadel heeft zich vuil in de vorm van roest uit oude leidingen of slib opgehoopt. Om in dit geval te veranderen, is niets nodig, het volstaat om het deksel te verwijderen, de manchet op te tillen en deze schoon te maken met een doek. Maar als het rubber versleten of verouderd is, moet het worden vervangen.

Voordat u de kleppen in de tank installeert, moet deze aan de kom worden bevestigd. Het ontwerp en de lay-out van de afvoer van de toilettank zijn zodanig dat het na montage van de interne mechanismen om de spanbouten te bereiken problematisch zal zijn. Eerst moet u de keramische tank op de rand van de toiletpot installeren en repareren en pas dan alle apparaten voor het voeden / aftappen van het water.

Hoe kan ik het waterniveau aanpassen

Als de watertoevoer vanaf de zijkant wordt uitgevoerd, wordt het maximum van het niveau in de tank geregeld door de lengte van de spaak te veranderen. Het is aan het einde vaste float. In oude en vele nieuwe modellen wordt de rol van deze hendel gemaakt door dik koperdraad. Het moet eenvoudig in het midden worden gebogen, zodat de vlotter naar beneden of naar boven beweegt. Hoe hoger het uiteindelijk blijkt, hoe groter het tankvolume wordt gevuld.

Nu wordt het metaal echter steeds vaker in plastic omgezet. En plastic elementen om onder de nodige hoek te buigen, zullen niet werken, ze kunnen gewoon breken. In dit ontwerp moet de vlotter langs de as van de haarspeld van het plastic worden geschoven, waarbij de hefboomarm wordt vergroot of verkleind. Hoe verder van de klep het vlotterapparaat verschijnt, hoe meer water in de tank zal stromen.

De vlotterarm in de toiletmodellen met de onderste watertoevoer bevindt zich verticaal. Hier is het waterniveau veel gemakkelijker aan te passen. Het vlotterelement moet eenvoudig op en neer worden bewogen en op de juiste hoogte worden vastgezet met de klemmen of moeren die voor dit doel zijn voorzien.

Het grootste probleem met de aanpassing is niet om de positie van de vlotter te veranderen, maar moet het deksel van de toiletpot verwijderd worden. Hij is bevestigd aan de afvoerknop, die in veel modellen star verbonden is met het afvoermechanisme.

Om niets kapot te maken, moet dit ontwerp zeer zorgvuldig worden gedemonteerd. Schroef eerst de klemring van de knop voorzichtig los. En pas daarna kunt u het deksel veilig verplaatsen.

Bijna alle werkende elementen van het mechanisme van de afvoertank in het toilet zijn nu gemaakt van plastic en niet van metaal. Hierdoor gaan ze vaak stuk. In het sanitair worden winkels verkocht als kant-en-klare constructies van drainage en voeding, en hun afzonderlijke componenten voor reparatie. In sommige situaties is het goedkoper om slechts een deel van het apparaat te vervangen, terwijl het in andere situaties gemakkelijker is om de hele site volledig te veranderen.

Video over het apparaat van toiletpotten

We bieden nuttige video's waarmee u het bedieningsmechanisme van de afvaltank beter kunt begrijpen.

Technologie van reparatie van de afvoereenheid in het toilet:

Water wordt niet in de tank verzameld - wat kan ik doen:

Manieren voor het elimineren van lekken van een afvoertank:

Het drainagesysteem in het toilet is niet te duister en complex van constructie. Het mechanisme bestaat uit twee werkelementen - een voor het voeden en regelen van het waterniveau, en de andere voor directe stroming in de kom. Er zijn verschillende soorten apparaten, elk met zijn eigen plussen en minnen. Maar de essentie van het werk is in alle gevallen hetzelfde.

Tegelijkertijd is het niet moeilijk om ze met uw eigen handen te installeren, aan te passen en te repareren. Met de meeste vragen kunt u het hoofd bieden zonder loodgieterswerk. Problemen kunnen alleen worden veroorzaakt door installatie in de muur - het is beter om ervaren meesters aan te trekken om het te installeren en te repareren.

Het zijn de watermeters die het noodzakelijk maken om te zoeken naar meer betrouwbare mechanismen voor de toiletpotten. De gastheren leerden geld tellen. Zo'n eenvoudige structuur van een vlotter, een klep en een klep, en geeft tegelijkertijd een storing op het einde, wat niet meteen opvalt. Ten eerste zal de stroom constant zijn, maar nauwelijks merkbaar, infuus. Als het tijd is om niet in te grijpen en niet te repareren, zal het proces onvermijdelijk intensiveren.

Ik ben het met Oksana eens, vanwege de watermeter besloot ik mijn toilet te controleren. En het bleek dat het echt werkt. Reguleerde dit probleem onafhankelijk, zonder tussenkomst van sanitair. Het apparaat voor het aftappen van het toilet - het ontwerp is nergens eenvoudiger en u kunt het zelf repareren. Daarom raad ik aan dat je vaak kijkt naar je "ontwerpen", vooral degenen die al oude toiletpotten hebben, ze hebben de eigenschap te lekken omdat het plastic waaruit het apparaat is gemaakt, al achterhaald is.

Internet-encyclopedie over de inrichting van netwerken van technische en technische ondersteuning

Waarom de knop van het toilet niet zakt tot het einde en voor een volledige ontlading moet deze worden bewaard

Eerder, toen de knop van de afvoerklep werd ingedrukt, werd de knop verdronken tot het einde en werd het volledige volume water in het reservoir afgetapt. Nu wordt het water gedeeltelijk leeggemaakt, alleen gedurende een periode van gedwongen persen en het vasthouden van de afvoerknop. Om water volledig uit de tank te laten lopen, moet u de lekknop een paar seconden ingedrukt houden. Wat regelt of stelt de standaardmodus voor het aftappen van het water en hierboven beschreven?

Goede middag, Sergey!

Om de oorzaak van de storing te verhelpen, moet u het deksel van de tank verwijderen. Meestal heeft het geen extra bevestigingsmiddelen en wordt het van verplaatsing gehouden door een enkele knop, die tegen de wijzers van de klok in moet worden gedraaid. Na toegang tot de binnenkant, inspecteer zorgvuldig de aandrijving van het drainagemechanisme. Helaas hebt u het type niet opgegeven, dus probeer te beschrijven hoe u het probleem kunt oplossen in een van de algemene ontwerpen (zie onderstaande afbeelding).

Heel vaak komt de door u beschreven fout voort uit de spontane verplaatsing van de duwstang. In de figuur wordt dit weergegeven door een detail van rode kleur. Bovendien kan overmatige kracht met een druk op de knop een verschuiving van de borgring veroorzaken (een rond blauw deel). Minder vaak gebeurt dit soort problemen wanneer de afvoerschakelaar wordt verplaatst (dit wordt aangegeven door een pijl).

Repareer het afvoermechanisme in dit geval eenvoudig - het volstaat om de stang een of twee delen hoger te bevestigen, de stop moet in de uitsparing op de behuizing van de binnenste aftakleiding worden geïnstalleerd en de tong moet op zijn plaats worden teruggeplaatst.

Als de fout wordt veroorzaakt door schade aan de onderdelen van de afvoerkleppen, kunnen deze worden geprobeerd met epoxyhars of worden vervangen door de gehele assemblage. Gelukkig is het drainagemechanisme goedkoop en het is te vinden in elke bouwmarkt.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Goede middag. De automatisering van de ketel AOGV 11 is onstabiel.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallo Dit jaar zijn we verhuisd naar het land.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallo Onlangs vond ik verschillende gewonden op het dak.

Internetencyclopedie over het bouwen van communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

4 + 4 =