Gesmede hekken van trappen

Gesmede hekken voor trappen, hun types en voordelen

Een trap die naar een huis leidt of verschillende niveaus binnenin verbindt, is een belangrijk architectonisch element dat zeker de aandacht trekt. Soms wordt het hele interieur rond de trap gebouwd, in overeenstemming met het ontwerp en de stijl. En de grootste ruimte voor verbeelding kan een gesmede trapbewaking opleveren.

Ongeacht de stijl waarin u besloot om uw huis in te richten, zullen valse traphekjes de positieve esthetische perceptie van het interieur of de omgeving verbeteren, afhankelijk van waar ze worden gebruikt. Het is alleen nodig om een ​​geschikt patroon van het patroon te kiezen.

Gesmede elementen in het klassieke interieur

Alle gesmede producten verschillen van elkaar door de complexiteit van de interliniëring, hun verzadiging (zie ook het artikel over valse hekken, zie hun schetsen). En als we specifiek over de trappen praten, dan kunnen ze allebei volledig metaal zijn en worden gecombineerd met andere natuurlijke materialen - steen, hout, glas. Dit alles beïnvloedt hun uiterlijk en kosten.

De verzadiging en sierlijke elementen van het patroon worden geselecteerd afhankelijk van de gekozen trapstijl. U kunt het zelf maken, uw favoriete ornament vinden op internet of een interieurmagazine, kiezen uit de catalogus van de fabrikant.

Het patroon van hekken in complexiteit kan in drie soorten worden verdeeld:

 • Eenvoudig, zonder decoratieve inserts en elementen. Gebruikt in die gevallen waarin de ladder alleen functionaliteit vereist, of wanneer eenvoud en laconisme wordt bepaald door de algemene stijl van het interieur.

Op de foto staat een voorbeeld van een eenvoudig gesmeed hekwerk van een trap met meerdere verdiepingen

 • Patroon van gemiddelde complexiteit. Metalen rails zijn gedecoreerd met een eenvoudige inrichting, elementen van een eenvoudige interliniëring met minder rechte lijnen, maar niet erg sierlijke lijnen.

Gesmede trap van gemiddelde complexiteit

 • Een complex patroon, verzadigd met verschillende decoratieve elementen. Meestal gebruikt om trappen te versieren in de stijl van het paleis, klassiek of modern interieur. Hoewel het de modernste woning kan aanvullen - hangt het van het beeld af.

Trap rails van complexe kunst smeden

De prijs van schermen hangt in de eerste plaats af van de complexiteit van de uitvoering van het patroon. De laatste soort verwijst naar de hoogste prijscategorie.

Mogelijkheden om materialen te combineren

Metaal - een hard, sterk, maar tegelijkertijd flexibel en plastic materiaal, waaruit u zowel opengewerkte als visueel gewichtloze, en zeer zware en massieve structuren kunt maken.

De juiste indruk wordt versterkt door de toepassing in combinatie met het smeden van andere materialen.

 • In de externe omgeving hebben gesmede hekken voor trappen uitsluitend van één metaal de voorkeur. Correct verwerkt, is het niet bang voor schadelijke atmosferische invloeden, in tegenstelling tot hout of steen. Bovendien wint hij de laatste in het gemak van installatie en transport.

Ter referentie. Als het herkenbaar is om hekken voor bouwlocaties te huren, dan weet je dat dergelijke ontwerpen meestal van metaal zijn en ondanks de moeilijke gebruiksomstandigheden nog heel lang dienen.

 • In het binnenland, vrij van de schadelijke effecten van regenval, ultraviolette stralen, wind en snelle temperatuurveranderingen, treden vaak houten structuren en decoratieve elementen de trap op.

Dit komt niet alleen door de wens om het interieur te versieren, maar ook om het hek functioneler te maken. Het aanraken van de houten leuningen is veel aangenamer dan aan de metalen leuningen.

En als de kamer houten meubilair heeft of hout in de afwerking aanwezig is, dan is de trap met dezelfde treden, balusters of balustrades esthetisch verbonden met het omliggende interieur.

Harmonie van metaal en hout

 • Niet minder mooie look gesmede hekken van trappen met decoratieve stenen elementen. Als je je status en rijkdom wilt benadrukken, kan de steen de hele ladder zijn en smeden zal het gevoel van massaliteit iets verzachten.

Maar u kunt zonder onnodige uitgaven doen, waaronder een steen in het ladderensemble in de vorm van afwerkpalen, tussenbalusters of tegenoverliggende treden.

Elegante combinatie van steen en metaal

 • Het is acceptabel kunst smeden te combineren met glas (kleur, glas in lood, acryl), mozaïek, keramiek.

Glas in lood inzetstukken - de exclusieve oplossing voor uw trap

Voordelen van vervalste trappen

Het is moeilijk te betwijfelen dat de beschreven decoratieve constructies veel voordelen en voordelen hebben ten opzichte van andere soorten trappen.

Hier zijn slechts enkele van hen:

 • Duurzaamheid en weinig veeleisende zorg. De instructie voor de werking van gesmede hekken in de externe omgeving vereist slechts een periodieke renovatie van de roestwerende bescherming van producten door ze te bevlekken met speciale smeedverven.
 • De mogelijkheid om op elke ondergrond te monteren: hout, beton, baksteen, etc.
 • Het vermogen om elke vorm te geven, wat ruimte bespaart. Dit is vooral het geval bij het bewaken van trappen in het huis.

Metalen reling kan elke vorm krijgen zonder de breedte van de ladder op te offeren

 • Hoge sterkte met maximale transparantie en decoratief ontwerp.

Gesmeed hek, daarentegen, trekt naar zichzelf opvattingen, dwingt smaak te schatten en de status van de eigenaar van het huis.

We hopen dat dit materiaal nuttig is voor degenen die momenteel het ontwerp en ontwerp van de trap in hun huis, appartement, kantoor of winkel overwegen. In de video in dit artikel vindt u aanvullende informatie over dit onderwerp.

Gesmede hekken voor trappen met hun eigen handen. Selecteer een schets, een foto, een foto

Het is moeilijk om een ​​huis zonder trappen en hekken te bedenken. Gemaakt van metaal of hout, ze zijn noodzakelijk aanwezig. De leuning verwijst naar de hulpelementen van de structuur, maar dit betekent niet dat het gemakkelijk is om ze te maken. En een vervalste reling met je eigen handen maken is twee keer zo moeilijk.

Componenten van de ladderafrastering bevinden zich op verschillende niveaus, daarom zijn er in hun ontwerp schuine delen, waarvan de vervaardiging een speciale nauwkeurigheid vereist. Voeg aan deze prachtige gesmede balusters, elementen en patronen toe en krijg op het eerste gezicht een onmogelijke taak. Maar, zoals je weet, "de ogen zijn bang en de handen doen het", dus laten we onze mouwen opstropen en aan het werk gaan.

Gereedschap en materiaal voor het vervaardigen van gesmede leuningen

Het is niet zo belangrijk wat voor soort product je gaat spelen: gesmede hekken voor trappen, straatleuning voor veranda, huis of balkon. De benodigde gereedschappen en materialen zijn altijd hetzelfde.

 • een lasset: een lasapparaat en elektroden erop, een masker en natuurlijk elektriciteit;
 • een redelijk ruim, vlak platform waarop u rails kunt verzamelen;
 • Gereedschappen voor het snijden van profiel: Bulgaars en mondstukken, stripcirkel, niveau;
 • materiaal voor de vervaardiging van smeedijzeren leuningen: metalen profielen en metalen producten van verschillende secties. Het is raadzaam om een ​​profiel met een kleine doorsnede te gebruiken, omdat het gemakkelijker is om te snijden en de gewenste vorm te geven.

Gesmede leuning met de hand - een stapsgewijze handleiding

Om met uw eigen handen een vervalste reling te maken, moet u de volgende reeks handelingen volgen.

Kies een schets van de gesmede trapleuning die het beste voldoet aan uw eisen voor uiterlijk, betrouwbaarheid, veiligheid en functionaliteit. Vergeet niet dat het product moet passen bij de rest van de interieurelementen of de buitenkant van uw huis.

Als een voorbeeld kan elke foto van een gesmede handleuning of foto worden gebruikt.

Houd rekening met je capaciteiten en probeer geen te ingewikkelde projecten uit te voeren waarvoor smeden van heet metaal nodig is, thuis onmogelijk door het ontbreken van een pneumatische hamer en een hoorn. Het is beter om een ​​meer bescheiden ontwerp te kiezen.

Wanneer u de schets van de ladderbeschermer kiest, moet u berekenen hoeveel u gerold metaal en profiel nodig heeft. Voordat u een goed idee koopt, terwijl u de componenten thuisbezorgt, is de lengte van het profiel 6 meter. Je kunt natuurlijk vragen om in een metaalmagazijn te worden geknipt, maar er is te veel kans om een ​​fout te maken. Dan moet je de fout corrigeren, verhogend en kokend.

Nu is het noodzakelijk om een ​​plaats voor de montage van de gesmede leuningen klaar te maken. Op deze site moet een omslag staan ​​waarmee je alle stappen van de ladder in schaal 1: 1 kunt tekenen.

Voer de nodige metingen uit. Om dit te doen, moet u een niveau, een meetlint, een gradenboog en een potlood opslaan met een notitieblok. Meet, zoals weergegeven in de afbeelding, de hoogte en diepte van elke stap. Merk op dat de diepte van de stap precies wordt gemeten vanaf de rand, die in ons geval een afgeronde vorm heeft.

Verderop teken je een silhouet van een ladder op een platform.

Na het voltooien van de stappen, schetst u de contouren van de toekomstige rails, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Er wordt van uitgegaan dat de handigste hoogte van de leuning 950 mm is. Maar we moeten er ook rekening mee houden dat de beschermkap van de ladder 100 mm boven de treden moet worden opgetild. Als u bovendien de installatie van een leuning hebt gepland, vergeet dan niet om in deze afmetingen en de hoogte ervan ongeveer 40 mm op te nemen. Dat betekent dat de hoogte van de metalen structuur zelf dus 810 mm zal zijn.

Let op het feit dat de palen zich op een afstand van 100 mm van de laatste en de eerste trap bevinden. Aan de bovenkant is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de rekmontage niet in het mengsel komt dat wordt gebruikt om de riser te bevestigen. Anders kan de riser eraf vallen. De tweede reden is dat het aan de rand van de stap onmogelijk is om de pilaar stevig te versterken. De onderste inkeping is zo gemaakt dat de onderkant van de reling niet op de trede ligt.

Gesmede elementen voor leuningen - we bedenken en maken een patroon

Wanneer het frame van het hek is getekend, probeer dan een patroon erin te tekenen. Het kan bijvoorbeeld bestaan ​​uit gesmede balusters in de vorm van wijnstokken en extra ornamenten - bladen, die in de winkel worden verkocht. Kies niet te complexe, moeilijk te vervaardigen elementen van gesmede leuningen. Gebruik krijt zodat u lijnen gemakkelijk kunt wissen. Ik stel bijvoorbeeld een kleine fotogalerij voor van gesmede leuningen.

Niet-symmetrische patronen, waarin er geen identieke herhalingselementen zijn, zijn veel eenvoudiger uit te voeren.

Als het patroon helemaal klaar is, neem dan een touw van ongeveer een halve meter lang en gebruik het om de lengte van elke krul te bepalen. Bevestig het kant zo nauwkeurig mogelijk aan de getrokken lijnen en meet de resulterende snede.

Vervolgens moet u het profiel in delen snijden, waarvan de lengte iets groter is dan wat u in uw metingen hebt gekregen. De lengtemarge is handig in het geval van een fout, als het niet nodig is, kunnen de extra centimeters niet worden afgesneden.

Nu het moeilijkste: elk segment en elk element moet een geplande vorm krijgen. Aangezien het onmogelijk is om een ​​oven te gebruiken voor het thuis verhitten van metaal, zal het nodig zijn om het koud te buigen. Heb genoeg geduld, het vervalsen van omheiningselementen is een tijdrovende klus. Kan onmiddelijk werken, maar blijf buigen, klop met een hamer en geef het metaal de gewenste vorm.

Gebruik de bankschroef. Plaats er een spatie in, bijvoorbeeld een vierkant en met een gassleutel, buig hem in de gewenste hoek. Na verschillende pogingen, zult u het principe van de actie van de hefbomen begrijpen en met wat het nodig is om inspanningen te leveren.

Nadat je alle lege plekken een bepaalde vorm hebt gegeven, knip de extra centimeters af, indien nodig. Gesmede elementen van de ladder moeten zo veel mogelijk overeenkomen met het ontwerp van de reling.

In de volgende fase van het zelf maken van de gesmede rails, hebben we een lasmachine nodig. Eerst moet je het frame van het hek verbinden. Leg de gewenste vorm en het "hecht" -lassen uit de metalen profielen. Haast u niet om volledig te lassen, zodat het in geval van een fout eenvoudig kan worden gecorrigeerd.

Verder is het noodzakelijk om het frame te vullen met voorbereide gesmede elementen van de leuning, die een patroon zullen creëren. Dus we passen het onderdeel voor het onderdeel aan en repareren het. Nogmaals, op de contactplaatsen leggen wij speldenprikken vast, die indien nodig kunnen worden verbroken.

Nadat het patroon is voltooid, draait u de leuningen aan de andere kant en bindt u de naden goed, keert u vervolgens terug naar de beginpositie en last u deze zijde. In dit stadium kunt u extra gesmede juwelen lassen: bloemen, bladeren, voering enzovoort.

Als u klaar bent, controleert u of de resulterende tekening overeenkomt met uw tekening. Als alles in orde is, draait u de constructie om en last u de onderdelen stevig vast. Draai de leuning weer om en las ze aan de andere kant. In dit stadium kunt u extra gesmede juwelen lassen: bloemen, bladeren, voering en dergelijke, waarmee uw rails een rijkere uitstraling krijgen. Bovendien helpen deze details u de mogelijke defecten te verbergen die tijdens het lassen optreden.

Klaar gedeelte van gesmede trapranden op de pilaren. Dit moet heel voorzichtig gebeuren, afwijkingen vermijden.

Wanneer de reling volledig is gelast, moeten alle naden worden schoongemaakt, zodat ze gelijkmatig worden en een esthetische uitstraling hebben. Deze bewerking wordt uitgevoerd met behulp van een molen uitgerust met een reinigingscirkel. Bescherm uw ogen tegen vonken met een speciale bril. Vervolgens zetten we een Bulgaarse metalen borstel op en werken we aan het oppervlak van de rail om roest, kleine defecten en onregelmatigheden te verwijderen die de verven van het product kunnen hinderen.

Wanneer het metaal volledig is voorbereid, is het noodzakelijk om gesmede rails te schilderen. U kunt deze handeling uitvoeren met een borstel of met behulp van een spuitpistool. Voorafgaand is het noodzakelijk om metaal te primen. Het is het beste om een ​​witte primer te gebruiken. Het zal de kleine onregelmatigheden van het oppervlak verbergen en de verf gladder maken. De primer applicatie is nodig voor buiten gesmede rails, die worden blootgesteld aan negatieve atmosferische factoren. Voor binnenladders is de primer niet nodig.

Zorg ervoor dat je de primer en verf kiest, let op hun composities zodat ze compatibel zijn. Coatings worden eerst aan de ene kant en vervolgens aan de andere toegevoegd. Voordat u een nieuwe laag aanbrengt, laat de vorige goed drogen.

Voor diegenen die een beetje chic willen toevoegen, raad ik aan om patina voor smeden toe te passen, wat een decoratief effect zal creëren voor sommige delen van het product: ribben, bochten, gesmede trapelementen. U kunt het effect van vergulden of veroudering geven, zodat de reling steviger en rijker lijkt.

De vervaardiging van de gesmede rails met de handen is voltooid. Het blijft alleen over om het hek van de trap op de juiste plaats te installeren: een veranda, een huis of een balkon.

Gesmede hekken voor trappen

Gesmede hekken tussen alle soorten hekken nemen een speciale plaats in. Als decoratie-element passen ze perfect bij hout, baksteen, steen en glas. Met deze materialen smeden kunt u een verscheidenheid aan composities maken. Gesmede rails en hekken zijn van toepassing voor de bescherming en decoratie van gebieden, trappen, spatborden, balkons, priëlen en zelfs bloembedden.

Voordelen van valse hekken:

 • veelzijdigheid;
 • hoge sterkte;
 • schoonheid;
 • originaliteit en uniciteit;
 • een geslaagde combinatie met andere materialen.

Gesmede hekken voor trappen

Gesmede traphekjes passen in het interieur, gemaakt in elke stijl. De leuningen kunnen eenvoudig zijn, waarbij de nadruk ligt op de sterkte en schoonheid van metaal, of met bizarre decoratieve elementen en kantpatronen, zoals op de foto. Welk ontwerp u ook kiest, gesmede hekken kunnen de trap in huis versieren.

Gesmede hekken van spiraalvormige trappen

Als de trapleuningen voor marstrappen vrij eenvoudig kunnen zijn, inclusief rechte en diagonale elementen in hun ontwerp, moeten valse traphekjes alle bochten precies herhalen. Bovendien zijn deze trappen meer geschikt voor bloemrijke en delicate elementen. Dit ontwerp is veel ingewikkelder en het productieproces is vrij arbeidsintensief, dus de prijs zal hoger zijn in vergelijking met de prijs voor het bewaken van trappen.

Productie van gesmede hekken

Het vervaardigen van gesmede hekken wordt uitgevoerd door middel van koude, machinale of handmatige smeden. Maar het exclusieve werk kan worden verkregen door alleen handmatig smeden toe te passen.

Onze werkplaats staat klaar om u een gesmede omheining aan te bieden, vervaardigd volgens een van deze methoden. U kunt een product kopen dat is gemaakt op een voltooide schets of het bestellen voor uw project.

Professionele meesters, gebruikmakend van hun kennis en ervaring, zullen voor u een bestelling van elke complexiteit kunnen vervullen. Realisatie van de gecreëerde schets in het metaal is een echte kunst en we zijn klaar om voor u meesterwerken van artistiek smeden te creëren die lang zullen meegaan.

 • 03/05/2017 Nu bestellen, ontvang 10% korting. Om een ​​korting te krijgen, dient u de manager op de hoogte te stellen van kortingsbon SV-1977

Smeden. Kunstsmeedwerk op bestelling. Gesmede producten in Moskou. Bel +7 (499) 638-54-59

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

54 − = 48