Tapijt met vloerverwarming

We kiezen een warme vloer onder het tapijt: elektrisch, mobiel, infrarood. Warm de vloer onder het tapijt met je eigen handen

Welnu, wanneer in het appartement en op het werk, in de winkel en in de garage, de luchttemperatuur op een comfortabel niveau is. Hoe maak je het thuis zo warm?

Van alle traditionele en nieuwe opties van vandaag, overweeg dan elektrische vloerverwarming. Onder het tapijt, onder een tegel of andere vloer, wordt meestal een stabiel systeem gelegd, dat plaatselijk een bepaald gebied verwarmt. Alles is goed in deze modus, behalve één: je kunt het gedeelte van deze verwarming niet verplaatsen of wijzigen nadat de installatie is voltooid. En om problemen op te lossen, moet u de hoofdverdieping openen, het laminaat optillen of de tegel verwijderen.

De ontwikkelingen van moderne fabrikanten bieden consumenten de mogelijkheid om dergelijke situaties te vermijden. Door een draagbare warme vloer onder het tapijt te verkrijgen, krijgen burgers een van de opties voor het extra verwarmen van elke plek in hun huis- of kantoorruimte. Het kan in de woonkamer of kinderkamer worden geplaatst, in de slaapkamer bij het bed of op de grond aan het bureau. Het tapijt kan klein zijn of voor de hele kamer - het hangt alleen af ​​van persoonlijke voorkeuren.

Hoe een comfortabele nieuwigheid te gebruiken?

De rug-film kan niet alleen in het laagseizoen of in de winter worden gebruikt als een lokale kachel. Het maakt schoenen of babyspullen compleet weg. Als u het op de werkplek onder de voeten houdt, kunt u de arbeidsproductiviteit aanzienlijk verhogen en zelfs uw gezondheid sparen.

Bevriezen in wintergroenten op het balkon? Het is gemakkelijk om dergelijke problemen te voorkomen door de aardappelbewaarkast te isoleren met een infraroodfilm. Het is erg handig om een ​​dergelijke warme laag in de speelruimte van de kinderkamer te plaatsen of de stoel voor een gepensioneerde comfortabeler te maken.

Voor degenen die hun eigen woning nog niet hebben gekocht en in een gehuurd appartement wonen, kan de warme vloer onder het tapijt (beoordelingen bevestigen) een uitstekende mobiele optie zijn voor hun eigen comfort.

Elektrische draagbare infrarood warme vloeren zijn gemaakt op basis van een speciale polyesterfilm. De rol van verwarmingselementen maakt gebruik van koolstofstroken en zilver-koperen geleiders, die stevig op het substraat zijn gelamineerd. Na het aansluiten op de voeding, in de "vullen 9raquo; excitatie van koolstofatomen vindt plaats. Dit veroorzaakt uniforme straling van infraroodgolven met een lengte van 5 tot 20 μm langs het gehele oppervlak van de filmmodule.

De warme vloer onder het tapijt verbruikt zeer weinig elektriciteit van het standaardnetwerk. Als voorbeeld kunnen de volgende figuren worden genoemd: voor een module van 50 bij 35 cm zijn slechts 30 Watt vereist. Omdat het oppervlak tot 50 graden wordt verwarmd, is het gebruik van kleine modules mogelijk zonder extra thermostaten. Als u een oppervlak wilt gebruiken dat groter is dan een vierkante meter, hebt u een apparaat nodig om het apparaat automatisch uit te schakelen en in te schakelen afhankelijk van de temperatuur.

Volledigheid voor zelfinstallatie van IR-film

Het volstaat om met je eigen handen een warme vloer onder het tapijt te maken. Voorlopig moeten de volgende materialen en apparaten worden ingeslagen:

 • infraroodfilm met een breedte van 500 tot 800 mm;
 • een set verbindingsklemmen;
 • mastiek isolator;
 • conventionele warmte-isolerende folie zonder folie;
 • twee reeksen dampschermmateriaal (voor de onderste en bovenste lagen);
 • thermostaat;
 • een elektrische aansluitdraad met een plug.

De warme vloer onder het tapijt met zijn eigen handen wordt verzameld op het vrije oppervlak van de kamer. Leg eerst de stoom- en isolatiematerialen. Met een conventionele schaar wordt de infraroodfilm volgens de gekozen afmetingen gesneden en over de isolatie verdeeld. De geleidende banden van de film zijn parallel verbonden, aan elkaar bevestigd door clipclips. Alle contacten voor stijfheid moeten zorgvuldig worden geïsoleerd met mastieklijm. De film, thermostaten en de elektrische draad zijn verbonden in één systeem en verbonden met een contactdoos om de werking te controleren. De laatste fase bovenop plaatst opnieuw de dampscherm, dan de afwerklaag van het tapijt of gewoon een gewoon tapijt. De warme vloer onder het tapijt is klaar voor gebruik! De toplaag over het filmmateriaal mag niet te dik zijn, anders blijft alle warmte onder het tapijt.

En doet dit draagbare tapijt goed

Omdat de film zelf geen kant-en-klare kachel is, maar slechts één van de soorten materiaal, hangt de kracht van deze warmtebron af van de juiste samenstelling van de "bladerdeegcake", de warme vloer onder het tapijt. De antwoorden in dit geval zijn ondubbelzinnig: er is geen correcte montage, dus u moet niet wachten en goed verwarmen. Om comfortabele warmte in de kamer te krijgen door middel van alleen een infrarood filmapparaat, is het nodig om op deze manier ongeveer 70% van het vloeroppervlak te bedekken. Maar met de juiste en kwalitatief geordende warmte-isolatie, zal de efficiëntie van deze coating met een minimaal energieverbruik bijna 95% zijn. Waar het onmogelijk of onwillig is om een ​​complexe, stationaire warme vloer te leggen van boilers, zal een mobiel systeem op basis van IR-film een ​​universele oplossing worden. Bovendien kan dit systeem indien nodig worden verplaatst naar een andere kamer, een ander appartement of naar een datsja worden gebracht.

Warme vloer onder het tapijt "Teplolux9raquo; is een enigszins andere structuur dan de filmstructuur. Het oppervlak is een kunstmatig vilt dat duurzaam en gemakkelijk te reinigen is. Het canvas heeft bepaalde afmetingen en is verkrijgbaar in twee versies: 2 bij 1,5 m en 2,8 bij 1,8 m. De basis van de verwarmingsvulling is een dunne kabel in een beschermende hermetische schaal. De mat wordt op het elektriciteitsnet aangesloten door middel van een installatiedraad van 2,5 meter. Een dergelijke mobiele verwarmingsbekleding kan worden gelegd onder rieten, pluisvrije of heipalen van gemiddelde dikte, waarvan het oppervlak gelijkmatig tot 35 graden zal worden verwarmd.

Infrarood warme vloer onder het tapijt is verbonden met het lichtnet via een universele stekker, geschikt voor elk type stopcontact. De draad wordt bevestigd door de voedingskast. De optimale temperatuurmodus wordt ondersteund door een functionele en handige vermogensregelaar.

Zoals ze zeggen, zou het zonder slechte dingen moeilijk zijn om goed te begrijpen, of 'alles wordt geleerd in vergelijking'.

Beginnen met het opsommen van de negatieve eigenschappen van infrarood "underground9raquo; coating, is het belangrijk om rekening te houden met zowel de afmetingen, de plaats van gebruik en de beschikbaarheid van basisverwarming. Dus de nadelen:

 • De film is niet zo duurzaam als de consument zou willen;
 • op een draagbare warme vloer is het niet mogelijk om zware meubels te plaatsen, omdat dit de stralingsgeleiders kan overbrengen en bederven;
 • het materiaal is zeer nauwkeurig naar de netheid van het oppervlak waarop het is gelegd;
 • Als je er een dik kleed overheen legt, ligt de warmteoverdracht dicht bij het laagste punt;
 • als het warmteabsorberende infraroodsysteem niet correct is gemonteerd, verwacht dan geen warmte in het appartement.

Het is belangrijk om altijd rekening te houden met het feit dat de warme vloer onder het tapijt geen afzonderlijke verwarming is, maar een klein complex van maatregelen die worden genomen voor het comfort. Als de bovenstaande voorwaarden niet worden nageleefd, verliezen de infraroodverwarmingselementen hun efficiëntie.

Is gezondheid een mythe?

Lange golfstraling is niet alleen veilig, maar ook nuttig voor mensen en planten. Constant voederen van organismen door infraroodstralen helpt het immuunsysteem te versterken en de kracht te vergroten. Het effect van dergelijke hittegolven op een persoon is vergelijkbaar met die van een zon of een hete kachel. Modern medisch onderzoek wordt officieel aanbevolen om infrarode straling te gebruiken in de tandheelkunde, chirurgie en andere gebieden.

Het gebruik van een dergelijke coating, zoals een warme filmvloer onder het tapijt, heeft een gunstig effect op de gezondheid en het welzijn van zowel ouderen als kinderen. Infraroodstraling stopt de ontwikkeling van pathogene bacteriën, zelfs in het omringende luchtruim. Door geïoniseerde lucht te ademen, ontdoen mensen zich van allergieën en neurodermitis, van psoriasis en problemen met druk.

IR-stralen neutraliseren de schadelijke effecten van televisie- en computer-elektromagnetische velden. Er zijn effecten gevonden die zelfs de groei van kankercellen onderdrukken. Voor gezonde organismen heeft straling een mild gunstig effect. Een warme vloer (elektrisch) onder het tapijt zal alleen maar comfort en comfort brengen voor het huis.

Wat is een vloerverwarming onder het tapijt?

Draagbare vloerverwarming is relatief recent in de verkoop gekomen en is een unieke warmtebron. Ze hebben alle voordelen van een stationair analoog (uniforme luchtverwarming tot een bepaalde waarde), maar absoluut niet veeleisend bij installatie en onderhoud. U hoeft geen dure vloerbedekking te verwijderen, het niveau te verhogen en u zorgen te maken over waterdichtheid. Het volstaat om alleen een mobiele vloer met een thermoregulator te kopen en ze aan te zetten. In de binnenlandse markt is erg populair en heeft uitzonderlijk positieve feedback-producten van het bedrijf FTA (Special Systems and Technologies), in het bijzonder - de Thermolux Express-serie.

Overzicht van het bereik van mobiele vloeren

De hoofdlijn is:

 • Mobiel vloerlinoleum Thermolux Express voor tapijtbekleding met een oppervlakte van 5 m2.
 • Compacte verwarmingsmat van 2,8 m2.

De aanbevolen thermische stabilisator is TP Thermolux Express, een vermogensregelaar, met een kostprijs van ongeveer 2 600 roebel. Het is toegestaan ​​om een ​​goedkopere optie te gebruiken, maar de beoordelingen getuigen in het voordeel van de thermostaat van de fabrikant van warme vloeren. Extra aanbiedingen:

 • Compact Carpet Thermal Lux Carpet (slechts 0,4 m2) - een populair model voor het drogen van schoenen of het verwarmen van de lucht voor de ingang.
 • Autolux is een waterdicht tapijt met een oppervlakte van 0,72 m2, aangedreven door een batterij om de bestuurder te beschermen tegen weersinvloeden.

Functies en specificaties

De functie van het vloerverwarmingselement wordt uitgevoerd door een kabel ingebouwd in het substraat, de elektriciteitsbron is elektriciteit van een conventioneel netwerk, de hoeveelheid verbruik hangt af van het oppervlak van de draagbare mat. Ter bescherming tegen mechanische schade is een gelaatslaag van flexibel composiet thermoplast (kunstvilt) voorzien. De plug is geschikt voor alle soorten stopcontacten en de vloerbedekking is niet veeleisend in de zorg. Het apparaat voldoet aan de elektrische veiligheidsnormen en werkt autonoom, mits er een speciale thermoregulator is aangesloten. Deze laatste regelt de modi van het inschakelen van de draagbare warme vloer, afhankelijk van de temperatuur in de kamer (moderne modellen zijn uitgerust met geschikte sensoren).

Alle mobiele verwarmingstoestellen onder het tapijt zijn klaar voor onmiddellijk gebruik, installatiewerkzaamheden worden niet uitgevoerd. Ze zijn geschikt voor de vloer van elk bouwmateriaal: hout, tegels, laminaat, linoleum, parket. Een dunne en flexibele kabel is gelijkmatig verdeeld over de verwarmingsmat en wordt tijdens bedrijf niet getast. Het mobiele vloerdoek weegt ongeveer 3 kg, in gevouwen vorm neemt het weinig ruimte in, het is gemakkelijk te transporteren (geleverd in een kant-en-klare handige koffer). De producten van Teplolux worden geleverd met een garantieperiode van 2 jaar, zowel voor de meest betrouwbare elektrische kachels.

Om de warmte op het gewenste niveau te houden, is een oppervlakte van 2/3 kleiner dan de ruimte voldoende. De maximale temperatuur voor het verwarmen van de mobiele vloer is 30 ° C, de tijd om deze na het inschakelen te bereiken is 1 uur. Het apparaat droogt de lucht niet (zoals veel andere verwarmingstoestellen), volgens beoordelingen - het normaliseert de vochtigheid in de kamer. De bedrijfstemperatuur (met de hand gevoeld) ligt binnen 15-20 ° C, het is fysiek onmogelijk om het oppervlak te verbranden. Niettemin is de belangrijkste voorwaarde voor het gebruik van een draagbare warme vloer de volledige sluiting met een tapijt (stapel of geweven). In zeldzame gevallen worden ze onder de tegel in de badkamer geplaatst (dit is toegestaan, maar economisch niet rendabel), terwijl het niveau slechts 7 mm stijgt, omdat de coating al volledig geïsoleerd is.

"Ik heb het mobiele tapijt Teplolux vorige winter in de gang van het huisje gelegd, de warmtestroom voelde, maar niet belangrijk. Maar de luchtvochtigheid verdween, wat ik niet kwijt kon. Het natte schoeisel droogt snel en zonder oververhitting. Ik beschouw de koopprijs als gerechtvaardigd. "

Sergei Dovzhenko, Krasnodar.

"We hebben besloten om een ​​mobiele warme vloer onder het tapijt in de kinderkamer te kopen voor gebruik in de niet-verwarmingsperiode. Heb de beschikbare opties bekeken en de Express Thermal Suite op 2,8 m2 gerangschikt - deze past perfect in de kamer. Op advies van vrienden verplaatsten ze het zware bureau, zodat de benen niet op de cover drukten, het gebruikelijke tapijt werd er bovenop geplaatst. De kamer is warm, gezellig en droog. Voor een maand continu bedrijf is het stroomverbruik met ongeveer 40 kW toegenomen, de oliekoeler afgelopen winter was meer. "

Lydia Virko, St. Petersburg.

"Sinds twee jaar gebruik ik een mobiele mat om in het koude seizoen een prieel op te warmen. Ik klap hem recht op de dekvloer van de cementvloer. Een half uur na het inschakelen drinkt de hele familie thee in het zomerhuis. Na het afkoelen van het tapijt koelt het ongeveer 20 minuten af, ik zet het uit, om niet opnieuw te vertrappen en schoon te maken. Ik raad iedereen aan om deze methode om een ​​geïsoleerde extensie te verwarmen te gebruiken. "

Alexander Deripov, Rostov.

"Ik ben een grote fan van oosterse stijl in het interieur, het idee van warme vloeren komt dicht in de geest. Maar de installatie van een stationaire versie in een eenkamer appartement (een permanente verblijfplaats) werd als bijna onmogelijk beschouwd. Onlangs te koop gevonden mobiele vloeren van Thermolux en nu rustig slapen op een dunne futon. Schroeven worden niet gevoeld, de warmte van het oppervlak is vloeiend. In verschillende tijden van het jaar stel ik dankzij de thermostaat de modus in die bij me past, wat erg handig is. "

Andrey Prokofiev, Moskou.

Aanbevelingen voor selectie op basis van voor- en nadelen van het apparaat

Allereerst moet de warme vloer onder het tapijt worden gekocht in de kinderkamer, in welk geval de ouders rustig zullen zijn voor het kruipende en spelende kind. Het toepassingsgebied is niet beperkt tot appartementen, mobiele kachels zijn relevant in het land, op kantoor, bijgebouwen, kiosken, een verwijderbare onverwarmde woning. Beschouwd worden de voordelen van gebruik, zoals: eenvoud, regeling van de temperatuur en uniforme constante verwarming.

Het systeem heeft nadelen, in het bijzonder - het ontstaan ​​van gebieden van oververhitting in plaatsen van contact met meubilair (de uitgezonden kabel breekt sneller af) en een groot elektriciteitsverbruik. Mobiele verwarmingsmatten worden in elk geval beschouwd als een alternatieve warmtebron voor grote ruimtes of als optimaal geschikt voor vloerruimten met beperkte ruimte.

Om een ​​comfortabele temperatuur in bijna elke kamer te creëren, wordt de infrarood warme vloer gefilmd. Het is van toepassing in openbare en kantoorgebouwen, privé.

Onstabiele werking van het openbare nutsbedrijf leidt tot situaties waarin een stadsappartement, een privéhuis of een kantoor in het koude seizoen nodig heeft.

De populariteit van een warmwatervloer als verwarmingssysteem is onder andere te danken aan: uniforme verwarming, onderhoudsgemak, zuinigheid en ergonomie. .

Mobiele vloerverwarming - karakteristieken en prijzen

Tegenwoordig zijn warme vloeren niet ongebruikelijk en verrassend. Ze zijn handig en economisch, maar niet iedereen wil het appartement uitrusten met een warme vloer vanwege de noodzaak om de oude vloerbedekking te demonteren. Maar niet zo lang geleden veranderde de situatie radicaal: er was een mobiele warme vloer onder het tapijt, die niet alleen voor thuis, maar ook op het werk van toepassing is. Om dit te doen, hoeft u alleen maar een draagbaar systeem te plaatsen, op het lichtnet aan te sluiten en te genieten van comfort.

Mobiele vloerverwarming

Draagbare tapijten kunnen worden gelegd onder:

 • tapijten;
 • tapijten;
 • Andere coatings die geen thermische isolatie-eigenschappen hebben.

Gemiddelde prijzen voor verwarmde vloeren onder het tapijt

Overigens kan het zelfs een deken of matras zijn.

Werkingsprincipe van mobiele vloerverwarming

Dankzij de draagbare warme vloeren beweegt de verwarmde lucht van onder naar boven, waardoor de benen altijd warm blijven. Ook kan een dergelijk systeem volledig in de badkamer worden gebruikt. Het verwarmingsapparaat is volkomen veilig - je kunt jezelf niet verbranden als je het per ongeluk aanraakt en je kunt het kind veilig op de grond laten spelen. Ook wordt een dergelijke vloer gekenmerkt door een verhoogde weerstand tegen verschillende soorten schade.

De mobiele vloer is zo gemaakt dat de lucht in de kamer die hij verwarmt, niet droog is, wat uitermate belangrijk is voor mensen die voor hun gezondheid zorgen. Voor hem hoeft u geen andere componenten te kopen en te installeren en geen gespecialiseerde. onderhoud is vereist.

Matten voor de waterbodem, hoofddoel

Eerder hebben we gesproken over wat matten zijn voor een warme watervloer, je kunt hun doel en technische kenmerken hier zien

In feite is het een volwaardig verwarmingssysteem, waarbij het verwarmingselement een elektrische kabel is. Draagbare vloeren verwerken effectief hun hoofdtaak, namelijk het verwarmen van het huis / appartement.

Let op! Zo'n warme vloer is misschien wel de hoofd- en hulpbron van thermische energie. Indien gewenst kan het worden gecombineerd met andere systemen.

Dit systeem werkt ongeacht de parameters van centrale verwarming. Je kunt het op elk moment aanzetten, maar de meteorologische situatie beïnvloedt het op geen enkele manier. Een enorm populaire draagbare vloeren hebben het gevonden bij de eigenaren van dacha-sites, wat niet rendabel is om de datas de hele winter door te verwarmen. Het kan daar naartoe worden gebracht en op het elektriciteitsnet worden aangesloten, waardoor u uzelf kunt besparen op installatie en andere problemen. Het is ook onmisbaar voor mensen die in een gehuurd appartement wonen: naar een nieuwe plek verhuizen, ze hoeven het systeem alleen maar in een rol te draaien en het met hen mee te nemen.

Een draagbare warme vloer is een gesloten verwarmingssysteem dat praktisch in elke situatie en op elke plaats kan worden gebruikt. Zoals reeds opgemerkt, wordt het onder het tapijt geïnstalleerd en is deze vereiste verplicht, aangezien het lopen op de "kale" vloer buitengewoon ongewenst is.

Let op! Dergelijke systemen zijn vooral effectief met geweven of pooltapijten, omdat ze lange tijd warmte vasthouden en worden gekenmerkt door een hoge warmteoverdracht.

De meeste van deze vloeren zijn gemaakt op basis van infraroodverwarmers. De gebruikelijke, stationaire warme vloer (in de mensen bekend als film) werkt op dezelfde manier. Het beschreven systeem is uitermate handig - het kan eenvoudig worden aangesloten op elektriciteit en na een paar minuten wordt het oppervlak op de gewenste temperatuur verwarmd en op dit niveau gehouden. Voor temperatuurregeling is er een speciale thermostaat.

Mobiele warme vloer onder het tapijt is gemaakt van extreem dichte folie, bestand tegen mechanische belasting, hoge luchtvochtigheid en temperatuurveranderingen. Het is ook niet bang voor brand en als er problemen zijn in het systeem, zal het (het systeem) de machine uitschakelen. Het verwarmingselement is een koolstofvezel, gevoed door contacten gemaakt van koper. Fabrikanten bieden de mogelijkheid om een ​​vloer van elke grootte te kiezen en tegen een vergoeding kunt u producten van verschillende formaten kopen.

Zoals al opgemerkt, is er geen installatiewerk vereist (hoewel velen verzekerd zijn en de vloer met plakband plakken). Het is alleen nodig om het tapijt te meten voordat het wordt gekocht en het verbinden met het netwerk zal helemaal geen problemen veroorzaken.

Let op! Een belangrijke vereiste: de infraroodfolie moet volledig bedekt zijn met een tapijt!

De standaardafmetingen van dergelijke vloeren zijn 1x6 meter. De thermostaat is bevestigd aan de muur, waarvoor op het achterpaneel een speciale bevestiging is aangebracht. Houd er bij het instellen van parameters rekening mee dat de optimale temperatuur in dit geval 23 tot 26 graden is.

De belangrijkste voordelen van draagbare vloeren onder het tapijt

Vergelijkt u dergelijke verwarmingssystemen met andere analogen, dan vindt u tal van voordelen.

 • De lucht in de kamer warmt gelijkmatig op.
 • Als u bent bevrijd van andere bronnen van thermische energie, kunt u extra vrije ruimte krijgen.
 • Temperatuurregeling, evenals de werking zelf, is uiterst eenvoudig.
 • Dergelijke vloeren zijn economisch.
 • Ze zijn volkomen veilig voor anderen, inclusief kinderen en huisdieren.
 • Indien nodig worden ze snel en gemakkelijk getransporteerd.
 • Installatie en verbinding duurt niet langer dan vijf minuten.
 • Dergelijke systemen zijn relatief goedkoop, ze zijn ook duurzaam, bestand tegen corrosie, vlammen en hoge temperaturen.

Let op! Het enige nadeel in dit geval kan worden beschouwd als grote facturen voor elektriciteit, vooral in het geval van grote modellen. Hoewel de effectiviteit niet wordt beïnvloed.

Classificatie van mobiele warme vloeren

Alle modellen van dergelijke systemen kunnen voorwaardelijk in twee categorieën worden verdeeld.

 • Elektrisch type systemen. Deze werden gebruikt nog voor de filmvloeren verschenen. Het verwarmingselement in deze apparatuur is een kabel die door het substraat van het elastische materiaal wordt gevoerd. Een dergelijke vloer heeft een dikte van ongeveer 0,5 centimeter. Op het moment worden deze producten als verouderd beschouwd, hoewel ze in de uitverkoop zijn, en onder hen kunt u echt hoogwaardige systemen vinden.
 • Infraroodsystemen vervingen de vloeren beschreven in de vorige paragraaf. Ze wegen minder, en de dikte is niet zo groot. Wat de veiligheid betreft, hier is het ook op een hoger niveau, terwijl de hoeveelheid elektriciteit die door de producenten wordt verbruikt, is verminderd. Een belangrijke rol wordt gespeeld door het feit dat de verwarmingselementen een minimale dikte hebben. De meeste mobiele vloeren van dit type zijn niet dikker dan 1 millimeter, dus ze zijn uiterst gebruiksvriendelijk en vrijwel onzichtbaar.

De misvatting is de veronderstelling dat de mobiele warme vloer onder het tapijt alleen geschikt is voor het huis / appartement - het kan ook in andere gebieden worden gebruikt. U kunt het bijvoorbeeld tijdens het laagseizoen naar uw buitenwijk brengen, maar ook - om de meest comfortabele sfeer in de hostelkamer, een winkelkiosk, een gehuurd appartement, verschillende soorten huishoudelijke ruimten te creëren.

Let op! De kosten van een dergelijke verdieping zijn zeer democratisch - ongeveer 5-6,5 duizend roebel.

Dat is kenmerkend, deze uitgaven zullen zeer snel vruchten afwerpen en soms ook. Immers, het aantal gevallen van acute luchtweginfecties zal afnemen, en de werkcapaciteit zal toenemen, en lucht, het allerbelangrijkst, wanneer het werken aan een dergelijk systeem helemaal niet droog is.

Er zijn moderne fabrikanten en kleine matten die niet alleen kunnen worden gebruikt voor het drogen van schoenen op regenachtige dagen, maar ook om uzelf te verwennen op de werkplek, met extra verwarming van onderaf. Als u de feedback van consumenten gelooft, zijn mobiele vloeren bovendien een goed idee gebleken bij het werken op beglaasde balkons of loggia's.

Hoe de vloer op het balkon te isoleren

Wij adviseren u om ons advies over vloerisolatie op het balkon intern te leren kennen. Alle details die u hier kunt zien

Tot slot kunnen ook de fans van honden en de eigenaren van landbouwdieren, verwarmingsfilms van pas komen. Een elektrisch tapijt kan in een box van een huis worden geplaatst, zodat hij niet bang kan zijn voor zelfs de ergste vorst!

Beoordeling van populaire fabrikanten en modellen

Kies de juiste verdieping is heel eenvoudig, omdat moderne fabrikanten dit product in een enorm bereik produceren. Het is veel moeilijker om het model te kiezen dat echt de beste is. Wat het ook was, de meest populaire en hoogwaardige modellen zijn lang de verkoopleiders geworden, dus we kunnen er maar kort over praten.

Geproduceerd door het bedrijf "Teplolux" en is een van de leiders van de binnenlandse markt. Dergelijke vloeren verschillen aanzienlijk van soortgelijke producten van andere merken. Ze toonden de grootste efficiëntie op:

Hoewel zo'n apparaat mogelijk op een ander oppervlak functioneert, tot aan de tegel. Een speciale montagedraad met een lengte tot 250 centimeter is inbegrepen. Omdat de coating kunstmatig vilt is, zijn deze tapijten gemakkelijk schoon te maken en gemakkelijk op te bergen. Het systeem is ook uitgerust met een stekker die onder een stopcontact past. De voedingskast vergrendelt betrouwbaar de kabel.

Technische parameters zijn als volgt:

Een dergelijke mobiele warme vloer onder het tapijt geïnstalleerd, bij voorkeur geweven of met een stapel. Hoewel dit op geen enkele manier de efficiëntie van het systeem beïnvloedt.

"Sinplen"

Een ander niet minder populair model van draagbare vloeren, waarvan de dikte ongeveer 0.6 millimeter is. De fabrikant produceert elektrische tapijten met standaardafmetingen, maar indien gewenst kan de klant ze bestellen op basis van individuele parameters. Het is perfect te combineren met alle coatings, in het bijzonder is het:

Volgens de fabrikant moet u voor normale verwarming van de kamer slechts 1/3 van het vloeroppervlak bedekken, waardoor u aanzienlijk kunt besparen. Een ander voordeel is dat in het geval van uitval van één element, het gehele systeem normaal blijft functioneren. De gewenste temperatuur wordt gehandhaafd door een speciale thermostaat, hoewel het mogelijk is om individuele kamers in een kamer te verwarmen (bijvoorbeeld op een loggia, bed, enz.).

Producten van de Oekraïense fabrikant, die zich onderscheidt door zijn kleine afmetingen (0,6х1,8 meter).

Natuurlijk, voor hoogwaardige verwarming is dit niet goed, maar je zult geen geschiktere optie vinden voor puntverwarming van individuele zones. Het verbruikt een kleine hoeveelheid elektriciteit, de kosten zijn vrij laag.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een mobiele vloerverwarming?

Meteen zullen we een reservering maken, wat te definiëren met een keuze uit een elektrisch tapijt gewoon genoeg. Dus, als je moet kiezen tussen een elektrische en een filmvariant, dan is de voorkeur gegeven aan de tweede. Immers, zoals we al hebben opgemerkt, zijn IR-vloeren niet alleen goedkoper, maar ook veiliger in gebruik.

De volgende belangrijke parameter is de kracht, omdat de temperatuur van de kamerverwarming ervan afhangt. Vergeet tegelijkertijd niet dat warme vloeren - of ze nu stationair of draagbaar zijn - geen grote verwarmingssystemen zijn. Ze zijn meer bedoeld om de meest gunstige atmosfeer in de woning en vloerverwarming te creëren. Daarom is het niet nodig om een ​​grote kracht na te jagen. Het is voldoende temperatuur en 30 graden.

Als u rekening houdt met specifieke bedrijven en modellen, wordt het "Trio" -systeem bijvoorbeeld aanbevolen voor degenen die van plan zijn om alleen bepaalde delen van het gebouw te verwarmen. Maar "Synplen" is ontworpen voor meer belangrijke verwarmingsgebieden. Als er een wens is, kan deze over het algemeen worden gebruikt als het hoofdverwarmingssysteem, bijvoorbeeld als in de herfst koude dagen komen, maar de temperatuur nog steeds niet laag genoeg is om centrale verwarming op te nemen.

Vloeren "Teplolux" worden in een groot assortiment geproduceerd, maar vanwege de beperkte begrenzingstemperatuur kunnen ze alleen worden gebruikt om comfortabele omstandigheden in de kamer te creëren.

Let op! Vooral elektrische vloeren zijn nodig voor mensen die kinderen hebben. Tenslotte speelt elk kind, zoals je weet, graag op het tapijt.

De juiste oplossing is de installatie van een draagbare vloer op kantoor. Dit zal u helpen de efficiëntie te verhogen. In principe kan de mobiele warme vloer onder het tapijt in elke situatie worden gebruikt!

Eigenlijk is dat alles. Nu weet u wat draagbare vloeren zijn en kunt u veilig naar de winkel gaan voor een aankoop, zoals u weet over de selectiecriteria. De onderstaande video laat zien hoe een dergelijk verwarmingssysteem op de juiste manier kan worden gebruikt. Succes in het werk en warme winters!

Opwarming van de vloer van de eerste verdieping - de keuze van materiaal en praktisch

Opwarming van de vloer in een houten huis is ons schema en onze technologie.

Warm water vloer met je handen - een bewezen instructie op

Opwarming van de vloer van de eerste verdieping - de keuze van materiaal en praktisch

Opwarming van de vloer in een houten huis is ons schema en onze technologie.

Warm water vloer met je handen - een bewezen instructie op

De vloer opwarmen met geëxpandeerde klei - Zie stap voor stap handleiding

Opwarming van de vloer op het balkon + Video-instructie voor de isolatie van St.

Verzamelaars voor de warme vloer - prijzen, specificaties en instructies

Matten voor een warme waterbodem

Mobiele vloerverwarming - Herziening van technische specificaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 6 = 2