Geitenbouw door eigen handen

Bouw geiten met hun eigen handen

Alle reparaties en constructiewerkzaamheden moeten op hoogte worden uitgevoerd. In de draagbare betekenis - dit is standaard, en soms gebeurt het dat je letterlijk boven je mogelijkheden moet uitstijgen. Fysiek. Naar de hoogte. En het eerste ding waar de hand zich uitstrekt - naar de ladder. Het gaat goed, alleen de ladder beperkt de bewegingsvrijheid, dat niet elk werk mogelijk is. Maar het bouwen van steigers of geiten is een heel andere zaak. Op hen en met de assistent is het mogelijk om de benodigde uitrusting of het materiaal aan te brengen en te bevestigen, dat bij de hand zou moeten zijn. De industrie in Kozlostroitelnaya is nog niet in voldoende mate ontwikkeld, dus je moet zelf het toneel maken.

De etymologie van de term geiten is niet betrouwbaar bekend, maar sommige aannames kunnen worden gedaan. Geen ridder die een stand wordt genoemd en die het mogelijk maakt om bouwwerkzaamheden op lage hoogte uit te voeren. En met de koetsiers heeft dit ding weinig gemeen, dus laten we deze etymologische studie voor deskundigen op het gebied van tweehoevige hoofden en filologen. We zijn ook geïnteresseerd in het maken van bouwgeiten met onze eigen handen. Of steigers, als iemand zijn oor snijdt een nadruk op de eerste lettergreep.

Bouwgeiten - een praktische en multifunctionele oplossing waarmee je niet alleen op een bepaalde hoogte kunt zijn, maar ook de vrijheid hebt om te bewegen op een niveau dat wordt bepaald door de hoogte van de ondersteuning van geiten. En hier zijn de geiten buiten competitie. Volgens de materialen van de productie van de geiten kunnen ze zijn:

 • houten bouw geiten;
 • bouw geiten van metaal;
 • geiten gecombineerd.

Overweeg de optie van houten, omdat het de minst dure, zowel in termen van materialen en tijd.

Indien gewenst kunt u een steiger te regelen, zelfs voor de gehele lengte van de muur, indien vereist door de situatie, om de hoogte van de emmer, verf gereedschappen, alle materialen en zelfs assistent tot stand te brengen. Het is dus niet nodig om de standaard en het gereedschap constant te dragen, zoals in het geval van een trapladder.

Maar dat is niet alles. Met een paar geiten kan een kleine draagbare bank in de werkplaats worden gerangschikt, met de eenvoudigste klemmen of andere bevestigingsmaterialen. Dit kan een volwaardige draagbare tafel voor de montage of reparatie, snijden, of snijden zijn, op het einde, kost niets om een ​​paar geiten te zetten in een lichte tuintafel of picknicktafel. Waar wachten we op? Laten we de geiten ontwerpen.

Bouw van bouwgeit

Een van de meest naar onze mening praktische oplossingen - vouwconstructie geiten. Feit is dat praktische mensen er altijd de voorkeur aan geven alles wat ze nodig hebben bij de hand te hebben. En willekeurige geiten nemen een zee van plaats in en vroeg of laat raken ze gewoon in de war als er geen constructie of reparatie gepland is. Daarom zal deze optie, samenvouwbaar, de rechtbank zijn van alle praktische eigenaren van vakantiehuizen of chalets. Voor verschillende foto's is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te raden welk ontwerp deze vierpotige assistenten hebben.

Het blijft alleen om de lineaire afmetingen van de structuur te bepalen. En de hoofdgrootte is de hoogte van de benen. Empirisch is gebleken dat de optimale hoogte van de geassembleerde constructie meester die bude voeren werkzaamheden, verminderd met 10-12 cm toeneemt. Het aantal stutten voor stijfheid kan ook willekeurig als hout sectie waaruit het frame zijn uitgevoerd.

De boveneinden van de frames zijn verbonden door deurzonweringen en om de poten te kunnen bevestigen, moet een begrenzer worden meegeleverd. Kan een dergelijke structuur, als burger van de uitgevonden spijker maloestetichnyh, maar de eenvoudigste manier is om het leven ingewikkeld en nemen twee stukken truss tape en bevestig deze aan de onderste steunen maar zodanige afstand dat de bokken stabiel.

Nu een beetje over technologie. Om de elementen van de structuur onderling te fixeren, kunt u natuurlijk de spijker- en buigtechnologie in de oude modus van de andere kant gebruiken. Alleen dit is absoluut niet praktisch en niet zo betrouwbaar als de assemblage van bouwgeiten met hun eigen handen op schroeven met behulp van speciale houtsnijders en schroevendraaiers.

En om, indien nodig, de onhandige constructie van het podium aan het einde van het werk te demonteren, zul je veel moeten slingeren met een hamer en een koevoet. Hoewel dat mogelijk is en het ontwerp origineler is dan de gebruikelijke constructie, zijn geiten niet-gemonteerd.

Eigenlijk, dan, voor wat we verzamelen, bouwen we geiten met onze eigen handen - een platform. Afhankelijk van de aard van de uitgevoerde werkzaamheden, wordt de grootte van de site ook afzonderlijk geselecteerd. Het gewicht, dat het moet weerstaan, moet niet minder zijn dan het gewicht van een persoon plus de lading gereedschappen en materialen. Kortom, 150-170 kg is voldoende voor alle constructie- en reparatiewerkzaamheden. Totale afmetingen van de site moet zodanig zijn dat het past in de deuropeningen, en het is niet meer dan 70 cm en de lengte mag niet meer dan anderhalve meter, anders zal het lastig manoeuvreren.

Bijgevolg is voor de vervaardiging van de twee geiten, een speeltuin en eventueel de muur ladder, hoeft niet meer dan 12-15 meter scherpkantig bewerkt, maar het is niet genoeg om ervoor te zorgen dat u een comfortabele acht-mate voor eventuele reparaties en de bouw te ontvangen.

"Hoe de houten vloer waterpas te maken zonder de planken af ​​te breken

Welke armaturen zijn beter voor een spanplafond "

zoeken

 • © Alle rechten voorbehouden 2015 - 2017 Onze voorman

  Hoe je geiten kunt bouwen met je eigen handen

  Deze les met praktische aanbevelingen leert jezelf zonder enige moeite om zelf geiten te maken. Laten we beginnen.

  • Boor of schroevendraaier
  • Cirkelzaag of ijzerzaag
  • hamer
  • roulette
  • potlood
  • 8 bruskov 700 * 50 * 100 mm
  • 6 balken 800 * 50 * 100 mm
  • 32 stks van gegalvaniseerde spijkers
  • 12 schroeven

  Zag de balken die in de constructie worden gebruikt.

  Bevestig de lange staven met behulp van de schroeven zoals weergegeven in de foto.

  Nadat alle onderdelen zijn geniet, is de basis van uw geit voltooid.

  Maak vervolgens de steunvoeten vast met behulp van spijkers.

  Na al deze eenvoudige stappen heb je zulke goede constructie geiten.

  Vind je het artikel leuk? Deel het met je vrienden!

  Mooi, creatief, compact. Het wordt echter geen bouwgeit genoemd. Alleen geschikt als poten onder een tijdelijke tafel van een soort. Maar waarom wordt zo'n krachtig bord gebruikt? Veel overtollig bos, respectievelijk, en gewicht. Als een stand onder het platform, die mensen zal werken passen niet. Of de poten in de zijkanten zullen zijwaarts of zijwaarts gaan en deze structuur zal zich ontwikkelen. Het is gevaarlijk voor een dergelijke structuur om te klimmen. U moet jumpers toevoegen. Regel van de driehoek. Vergeet het niet bij het maken van houten bouwgeiten.

  Bedankt voor de toevoeging. Ik hoop dat de lezer de opmerking zal zien en er rekening mee zal houden bij het maken van de geit.

  Bedankt voor het artikel! Ik heb mezelf zo gemaakt, erg handig om alleen nagels te gebruiken in plaats van nagels. Zeer stevige constructie en er zijn geen jumpers nodig. Gecontroleerd.

  Bouwgeiten: maken en aanbevelingen

  Bijna elke bouwer die de vraag tegenkwam om een ​​gebouw op te zetten voor welk doel dan ook, vroeg zich af hoe hij de geiten zelf met hun eigen handen kon maken. Zonder hen zullen de bovenstaande manipulaties vrij moeilijk zijn. De structuur kan worden gehuurd, maar het is vrij duur, wat vooral geldt voor het geval dat de constructie van een constructie lang duurt.

  Als de geiten door hun eigen handen worden gebouwd, moeten in eerste instantie alle materialen en gereedschappen worden voorbereid. Onder de eerste kan een pijp met een diameter van 1,5 of 2 inch worden onderscheiden. De laatste parameter hangt af van de verwachte belastingen. Het zal een pijp met een diameter van 1 en 1,5 inch nodig hebben, de figuur zal afhangen van de pijpparameter, die hierboven werd beschreven. Van de lege te maken horizontale jumpers, die zich bij de rekken zullen voegen. Er is nog een 0,5-inch diameter buis nodig om de haken te maken waarin horizontaal gerichte jumpers zijn geïnstalleerd. Een ronde staaf met een diameter van 14 millimeter zal fungeren als pinnen. Deze voorbereiding moet aan beide kanten op een horizontale trui worden gelast.

  Aanvullende aanbevelingen voor training

  Als de geiten met hun eigen handen worden gebouwd, dan zal er naast de hierboven beschreven elementen een aanpassingsmechanisme nodig zijn dat oppervlakteonregelmatigheden helpt wegvlakken. Voor de vorming moet je vier bouten kopen, evenals moeren. Bouten moeten worden geselecteerd op basis van de diameter, waarvan het minimum 20 millimeter moet zijn. In het onderste deel van de palen, moet u de moer lassen waarin de schroef is gemonteerd.

  Wanneer de geiten door hun eigen handen worden gebouwd, is het nodig om te beginnen met het vormen van het zweepontwerp vanuit de rekken. In dit geval is alles vrij eenvoudig, aan de onderkant van deze elementen moet u de moeren voor de bouten lassen. Een aftakbuis is gelast in het bovenste gedeelte. Het zal gebruikt moeten worden om een ​​sectie van de volgende laag te monteren. Aan de zijkanten van de boven- en onderkant van de buis, die van de randen van 200 millimeter zijn afgeweken, is het noodzakelijk om buizen te lassen waarvan de lengte 100 millimeter is. Boven en onder hen moeten er vier zijn. Dientengevolge moet een kruis worden verkregen, hetgeen het mogelijk zal maken, door de rekken met dwarsstukken te verbinden, om een ​​rechthoekige structuur te vormen. Rekken van de bovenste niveaus zullen verschillen van vergelijkbare elementen van onderen door de afwezigheid van noten. In dit geval moet de pijp vrij blijven.

  Aanbevelingen voor werk

  Als u steigers bouwt, moet de volgende stap langs de randen van horizontale lange en korte bruggen de pinnen lassen, hierna buigend in een rechte hoek. Het is belangrijk om de structuur te voorzien van een rek, dat componenten van dikke platen moet hebben. Hun breedte zou gelijk moeten zijn aan 0,5 meter. Tijdens het assemblageproces wordt het rek op horizontaal geplaatste korte jumpers geplaatst.

  Het produceren van steigers van metaal, de volgende fase zal moeten worden geassembleerd. Om dit te doen, wordt de meester aangemoedigd om de hulp inroepen van een andere persoon. Een van hen moet twee rekken vasthouden, terwijl de andere jumpers erin moet steken. Met behulp van korte elementen kunt u twee zijwanden verzamelen. Elk van de meesters, die zich vasthouden aan de zijkant, begint lange jumpers in te voegen. Nadat de gegevens van het werkstuk op zijn plaats zijn, is het mogelijk om alles op niveau te nivelleren, waarbij de ladders op hen worden gelegd. Voordat u bouwgeiten maakt, moet u vertrouwd raken met de technologie. In de volgende fase neemt het de mogelijkheid aan om volgende lagen te installeren, terwijl de hierboven beschreven techniek wordt gebruikt.

  Kenmerken van de productie van houten bossen

  Als u besluit om geiten van hout te maken, kan de stap tussen de posten gelijk zijn aan een limiet van 2 tot 2,5 meter. Wat de breedte van het dek betreft, zou deze gelijk moeten zijn aan één meter. Maak de constructie niet onnodig hoog, de maximale hoogtelimiet is 6 meter. Voor het werk moeten borden met een dikte van 50 millimeter worden voorbereid. Wat de breedte betreft, mag dit cijfer niet kleiner zijn dan 100 millimeter. Het is mogelijk om dergelijke spaties te vervangen door een vierkante balk van 10 cm. Rond hout kan de basis vormen van de pijlers en aanslagen. Spacers en hekken zijn in de regel gemaakt van platen met een dikte van 30 millimeter of meer.

  Als je geiten wilt vouwen, die hierboven zijn besproken, kunnen ze vele jaren worden gebruikt. Dit kan niet worden gezegd van houten constructies die behandeling vereisen met bepaalde stoffen die materiaal van speciale kwaliteiten voorzien. Hout dient minder en is niet zo stabiel in de afgewerkte constructie. Houten wielen moeten onder andere op een speciale trap worden geïnstalleerd, waardoor interactie tussen het hout en de grond uitgesloten is. Met het tekenen van constructie-geiten kun je het werk zonder fouten uitvoeren. Je kunt het uit het artikel lenen of het zelf tekenen, afhankelijk van de afmetingen van het toekomstige gebouw. Het is hier immers van afhankelijk hoe gemakkelijk het is om werken te bouwen.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  65 + = 71