Collage van foto’s met uw eigen handen

Hoe maak je een collage van foto's met je eigen handen: verschillende creatieve ideeën. Masterclass: de gemakkelijkste collage van foto's

Een collage van foto's is een creatieve decoratie van een interieur en een uitstekend geschenk voor een goede vriend, vriend of familielid.

Dit prachtige kunstobject kan eenvoudig zelf worden gedaan. Een collage van foto's met hun eigen handen "zal master9raquo; zelfs een beginner in handgemaakte creativiteit, en het resultaat van het werk zal u en uw geliefden vele jaren tevreden stellen.

Collage van foto's met uw eigen handen op een substraat

Een van de eenvoudigste versies van een collage is een product van een eenvoudige geometrische vorm op een gemakkelijke basis. Het is snel gedaan, maar het ziet er erg indrukwekkend uit. Het belangrijkste is om heldere, bij voorkeur portretopnamen te kiezen.

Dus, om een ​​collage te maken, heb je nodig:

• Foto's (van een vierkante vorm, in een veelvoud van 4, op het voorbeeld van hun 48e)

• Substraat (dit kan een polyurethaanplaat, multiplex, kunststof zijn) in de maat 40 * 60 cm

• Klittenband, plakband of speciale hangers voor bevestiging aan de muur

• Decoupage matte lijm (het is mogelijk en PVA van goede kwaliteit)

Laten we de stadia van het werk eens bekijken. Het belangrijkste is om de compositie te vormen. Kies een foto, bepaal het aantal en de grootte, leg op het substraat uit. Het is belangrijk dat de foto's dezelfde grootte hebben en in even rijen zijn gerangschikt. Pas indien nodig een krijtje of een potlood nauwkeurig toe op de volgorde van rijen, het belangrijkste is dat de markeringen dan gemakkelijk kunnen worden gewist. Als de compositie gereed is, begin je de foto voorzichtig op de dubbelzijdige kleefband te plakken. Na het lijmen van de foto moet de collage worden bedekt met een laag lijm om deze er uit te laten zien als een geheel en beschermd tegen stof.

Nadat de lijm is opgedroogd, is de collage klaar. Het blijft alleen om het aan de door u gekozen muur te bevestigen.

Collage van foto's met uw eigen handen van de originele vorm

Naast de klassieke geometrische vorm gegeven kan worden met de hand gemaakt artikel thema-look, bijvoorbeeld voor een bruiloft collage kiezen voor de vorm van het hart, een verjaardagscadeau in de vorm van een collage van zijn initialen, voor foto's van de zomervakantie geschikte zonnebril, en voor een foto met een viervoetige lieveling - zijn silhouet.

Om een ​​dergelijke collage te maken, moet je voorbereiden:

• Basis (karton, papier)

• Plakband of dubbelzijdig plakband

Teken op de gekozen basis een silhouet van het toekomstige object, knip uit en ga verder met het vullen van de ruimte van het object. Plaats foto's op zo'n manier dat er geen lege plekken zijn, maar de overlap van sommige foto's op anderen was niet zo sterk. Gereed werk kan worden gelamineerd of onder het glas worden geplaatst. En voeg een extra decoratie toe, bijvoorbeeld verlichting rondom de omtrek van het product.

Collage van foto's met luciferdoosjes

Om een ​​driedimensionale collage te maken, kunt u lucifers gebruiken.

Voor werk heb je nodig:

• Foto's van verschillende formaten

• Basis (karton of Whatman)

• Ornamenten (bloemen, vlinders, schelpen, memorabilia, etc.)

• Scrappapier met inscripties

Maak een schets voordat je begint. Het moet een combinatie zijn van cellen van verschillende grootte, die een vierkant of een rechthoek vormen. Bepaal precies de grootte van elke cel. Sleep de schets naar de basis. Leg de dozen met luciferdoosjes neer, knip overtollige randen af ​​en maak dozen in plaats van cellen die overeenkomen met hun grootte. Lijm de dozen op de basis. Verf het product met acrylverf en laat het goed drogen. Universal wordt witte verf, maar je kunt elke kleur kiezen, afhankelijk van het thema van je collage. Verspreid vervolgens de foto's op de cellen, rangschik de decoraties, sommige cellen vullen ze met restjes kladpapier. Nadat de compositie er harmonieus uitziet en klaar is, kunt u beginnen met het lijmen van foto's en ornamenten. Gebruik een transparante lijm, u kunt de volumetrische elementen ook lijmen met een eventueel lijmpistool. Laat het product na het einde van het werk drogen. Het is noodzakelijk dat de lijm goed vastzit. Voor meer duurzaamheid na het drogen kun je het product bedekken met decoupagelijm en na enkele uren kan een collage van foto's met de hand aan de muur worden opgehangen.

Een paar tips voor het maken van een collage

Dus je hebt je collage van foto's met je eigen handen gemaakt, nu moet je er een geschikte plaats voor vinden.

Het thema van de collage moet overeenkomen met de gekozen kamer. Romantische harten zijn geschikt voor de slaapkamer en heldere combinaties van foto's voor de gemeenschappelijke ruimte.

Als u besluit om de collage aan te vullen met een kader, kiest u een eenvoudig rechthoekig of vierkant frame van een dun stokbrood om de focus op uw werk te houden.

De foto's zelf moeten in één stijl worden uitgevoerd, wel, als alle foto's van één fotosessie.

U kunt meer creativiteit toevoegen aan uw handgemaakte illustraties door collage-elementen te maken met Photoshop of Picasa.

In de laatste software is er zelfs een mogelijkheid om automatisch een collage te genereren van de gedownloade foto's. Als je de vaardigheden hebt om in deze programma's te werken, zorg er dan voor dat je ze gebruikt.

Corrigeer indien nodig de foto, misschien maak je alle foto's in zwart-wit of voeg je een veelvoorkomend kleuraccent toe.

U kunt de foto's een interessante vorm geven of een helder substraat maken.

U kunt de volledige collage in het programma uitvoeren en vervolgens het werk in de gewenste indeling afdrukken.

Deze optie is ook populair, vooral als u foto's kwalitatief kunt verwerken.

In elk geval kan het gebruik van deze programma's uw werk een extra dimensie geven.

Probeer een collage van foto's met uw eigen handen te maken, dit is een goed alternatief voor het fotoalbum.

© 2012-2018 "Mening van de vrouw". Bij het kopiëren van materialen - een link naar de bron is vereist!

Hoofdredacteur van de portal: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

De redactie: +7 (965) 405 64 18

Hoe maak je een fotocollage met je eigen handen: een origineel cadeau en interieurdecoratie van papier en foto's

Letterlijk wordt de collage uit het Frans vertaald als "lijmen 9raquo ;. Nu is de collage een soort ontwerpontvangst, die bestaat uit het maken van combinaties van verschillende materialen, zoals verschillende foto's, foto's, stof, folie en andere. Deze manier van diversiteit van de omringende ruimte wordt al sinds de oudheid gebruikt. Met de komst van de foto verschenen fotocollages - foto's die aan een basis waren bevestigd. Hoe maak je een fotocollage met je eigen handen met de selectie van een thema - we zullen vertellen in ons artikel.

Wanneer u een fotocollage maakt, moet u een aantal basisstappen volgen, die we hieronder zullen bespreken.

De allereerste en nogal belangrijke stap is om een ​​thema te kiezen voor een fotocollage. Meestal zijn dit enkele memorabele momenten van het leven, belangrijke gebeurtenissen, zoals een bruiloft of een jubileum, een prom of een reis. En soms wordt in één fotocollage de hele biografie van een persoon weerspiegeld.

Het moment van voorbereiding van foto's is de belangrijkste fase in het maken van een fotocollage. Het is noodzakelijk om de afbeeldingen te sorteren, de beste te selecteren, deze naar de gewenste grootte te knippen. Desgewenst kunt u de foto's scannen en deze in een speciaal programma verwerken, waarbij u een bepaalde nieuwe stijl instelt.

En je kunt natuurlijk niet zonder registratie doen. Hier kunt u uw creativiteit en verbeeldingskracht tonen. Een collage op het thema van een verjaardag kan bijvoorbeeld worden versierd met heldere elementen en een foto in kleurrijke kaders. Deze fotocollage zal zeker de stemming verhogen en een feestelijk gevoel geven.

Voor de fabricage zijn geen speciale vaardigheden en artistieke talenten nodig. En hoe maak je dan een fotocollage met je eigen handen? Het gebruik van stapsgewijze instructies is eenvoudig. Maak het volgende om een ​​eenvoudige fotocollage te maken:

  • karton voor warp;
  • foto's;
  • dubbelzijdige scotch tape;
  • vernis voor decoupage (niet noodzakelijk).

Maak foto's door ze naar de gewenste grootte te knippen. Als u gewoon karton gebruikt, kunt u dit vooraf kleuren. Bevestig vervolgens de foto's op een vel karton met een dubbele tape en dek af met een laag vernis. Je kunt het zonder. Plaats eerst de afbeeldingen rond de omtrek van de basis om symmetrie te bereiken en vul vervolgens het midden in willekeurige volgorde. Klaar! Nu kun je een collage aan de muur ophangen en versieren zoals je wilt.

We verzamelen een fotocollage op luciferdoosjes

Laten we nu eens kijken naar de meer complexe en interessantere versie van de collage. Het is noodzakelijk om voor te bereiden:

Leg de dozen in een rechthoek. Het handigste formaat is 6 x 12. In deze vakken worden foto's geplaatst.

Lijm de dozen van onder de lucifers op de kartonnen basis en schilder ze vervolgens met een penseel of verf uit de bus. In plaats van vlekken kan decoratief papier worden gebruikt.

Terwijl de lijm en verf drogen, bereidt u de foto's voor. Snijd ze om in een doos te passen.

Wanneer het substraat droog is, plaatst u de foto in de cellen. Als er niet genoeg foto's zijn, bedek de lege plekken met gekleurd papier.

Rest er nog steeds om de collage te versieren met decoratieve elementen, zoals linten, bloemen en andere soortgelijke items. Het werk is voltooid. Deze fotocollage kan worden gepresenteerd aan een van vrienden en familieleden, of worden achtergelaten als een herinnering.

Benodigde materialen en hulpmiddelen om een ​​collage te maken:

  • frame (hier gebruikt meubelgevel);
  • een elastische band;
  • een nietmachine voor meubels;
  • kleriklemmen;
  • foto.

Bevestig eerst de elastiekjes aan de achterkant van het frame. De eenvoudigste manier om dit te doen is met een nietmachine, maar je kunt ook kleine anjers in de zak steken of de schroeven schroeven. Het aantal tandvlees is afhankelijk van de grootte van het frame.

Bevestig vervolgens de clips aan de foto's. Gebruik bijvoorbeeld een plat voorwerp, een liniaal.

Het blijft alleen om foto's op de elastische banden te regelen met behulp van klemmen. Dat is alles, u kunt een collage aan de muur hangen.

We maken een fotocollage op de computer

In plaats van papieren foto's met een schaar te knippen, kunt u ze eerst in een digitale versie verwerken. Breng wat tijd door op de computer, hierdoor wordt het maken van de collage eenvoudiger en sneller.

Hier kun je niet zonder een grafische editor. Voor dit doel is Photoshop perfect. Met hem om een ​​fotocollage te verzamelen zal in staat zijn om elke beginner.

Eerst moet je de grootte van de basis voor de compositie selecteren. Als achtergrond is elke foto of foto geschikt.

Voordat u een collage maakt, moet u de foto verwerken en de helderheid, het contrast en de kleuren aanpassen. Experimenteer met filters en effecten.

Voeg een foto toe aan de collage. De grootte van de afbeeldingen wordt aangepast met behulp van de transformatiefunctie. Foto's kunnen op elke mogelijke manier worden gedraaid en gewijzigd.

Bijna klaar met collage versieren met grafische elementen of penseelstreken. Voeg fotolijsten, verschillende objecten toe, gesneden uit andere afbeeldingen.

Meer informatie over zelfgemaakte fotocollages is te vinden in de onderstaande video's.

Hoe maak je een collage van foto's met je eigen handen

Een collage van verschillende foto's kan voor compleet verschillende doeleinden worden gebruikt. Allereerst als een sieraad van een familiealbum. Ten tweede kan een dergelijk werk in een frame worden ingelijst en kan het worden gepresenteerd aan een vriend of iemand van familieleden voor de verjaardag van de bruiloft, verjaardag of andere viering. Bovendien kunnen collages een uitstekende decoratie zijn voor een woonkamer of een landhuis. Soms worden ze gebruikt voor reclamedoeleinden of om te tekenen.

Het kan voornamelijk worden gekarakteriseerd door het principe van uitvoering. Een collage van foto's met hun eigen handen kan elektronisch worden uitgevoerd en vervolgens worden afgedrukt (of achtergelaten voor het ontwerp, bijvoorbeeld van een webpagina) of direct op papier worden gedaan.

Ten tweede kan het eenvoudig of complex zijn. Ten derde worden soms alleen foto's als materiaal gebruikt, maar soms worden ze aangevuld met versieringen, tekeningen, appliqués en andere decoratieve elementen. Kortom, alles hangt af van het beoogde doel en de fantasie van de auteur. Het concept van "collage9raquo; zo breed dat het een eenvoudige samenstelling van meerdere foto's bevat, en een echt meesterwerk met behulp van verschillende artistieke technieken.

Werken met afbeeldingen in elektronische vorm

Het maken van een collage van foto's op de computer is mogelijk in elke grafische editor die voor dergelijke verwerking is ontworpen. Doorgaans bestaat de actie uit de selectie van verschillende thematische afbeeldingen, verwerking, uitsnijden van de nodige fragmenten en combineren op een gemeenschappelijke achtergrond.

Professionals op dit gebied stoppen daar meestal niet. Ze krijgen de compositie vaak als één geheel en de overgangen tussen de fragmenten ervan waren niet merkbaar. Dit wordt bereikt door het gebruik van verschillende tools voor grafische editors. Alle professionele fotografen weten hoe ze een collage van foto's moeten maken. Ze bieden deze service voor het ontwerpen van trouw-, promofilms en andere albums.

Wanneer we een collage van foto's met onze eigen handen gaan maken, moeten we eerst de afmetingen bepalen en bepalen wat de basis zal zijn. Het kan een A4- of A3-vel zijn, whatman, karton, stuk multiplex of plastic. Naast het en de foto's zelf, schaar, een liniaal, een eenvoudige potlood en lijm nuttig zijn. De rest is afhankelijk van de verbeeldingskracht van de auteur. Als u van plan bent om decoratieve details (linten, kralen) te gebruiken, moet u zorgen voor hun beschikbaarheid. In het geval van een collage met behulp van handgetekende elementen, hebt u kleurpotloden of -borstels met verf nodig.

Het eindproduct is vaak ingelijst. Je kunt het ook zelf doen of naar een baguette-workshop gaan. Professionals raden ten sterkste aan om, voordat ze een collage van foto's maken, ze op tafel te leggen, een model van het toekomstige werk te bedenken en te tekenen. Dan zal het bedrijf veel sneller gaan.

Zoals hierboven al vermeld, met het idee. Dat wil zeggen, we moeten niet handelen volgens het principe van "laten we beginnen, maar dan regelen we het wel". Elk werk, zelfs creatief, vereist orde. Daarom is het, voordat een collage van foto's wordt gemaakt, noodzakelijk om duidelijk voor te stellen waarvoor het is, wat er op wordt afgebeeld en in welke volgorde.

Dan moeten alle elementen worden ontbonden op een geprepareerde achtergrond volgens het schema. Snij foto's indien nodig bij tot de gewenste grootte. Soms worden ze niet volledig gebruikt, maar alleen bepaalde fragmenten ervan. Dit probleem is ook opgelost met een schaar.

Wanneer een compositie is neergelegd, moeten de elementen worden bevestigd. Dit is geschikt voor PVA, silicaat of andere lijm voor papier. Afhankelijk van het idee tussen de elementen, kunt u lege ruimte achterlaten, ze dicht plaatsen of zelfs overlappen (parallel, in een hoek ten opzichte van elkaar of met het effect van nalatigheid).

Als we het hebben over een thematische collage, moet elk van zijn elementen overeenkomen met het idee. Als u bijvoorbeeld een cadeau wilt maken voor de verjaardag van de bruiloft, is het passend om foto's van kinderen, kleinkinderen, zelf jubilarissen in verschillende perioden van hun leven bij elkaar te voegen. Afbeeldingen moeten warmte uitstralen en positief zijn.

Voordat u een komische collage van foto's met uw eigen handen maakt, moet u nadenken over het idee en verschillende opties uitwerken, waarbij u de meest succesvolle kiest. De compositie kan afbeeldingen van dezelfde grootte of één grote (basis) bevatten, terwijl de rest kleiner is.

Er zijn verschillende regels, wetende welke, het zal veel gemakkelijker zijn om een ​​foto te kiezen. Ten eerste moet het hoofdelement het grootste zijn. Als een collage bijvoorbeeld een cadeau voor een bruiloft is, is het belangrijkste een foto van de jongen. Ten tweede moet je, met behulp van fragmenten van afbeeldingen, heel voorzichtig te werk gaan om geen hoofd zonder oor of figuur zonder hand te krijgen. Ten derde is het wenselijk dat alle mensen naar het midden van de collage kijken en niet naar buiten. Op deze manier zal de integriteit van de samenstelling worden bereikt.

Nadat alle foto's zijn gelijmd, kunt u deze met linten, kralen versieren of decoreren met een patroon. Soms gebruikt de creativiteit de meest ongewone items (knopen, gekleurde draden, gedroogde bladeren en zelfs bessen). Dit alles blijft ook bij de achtergrond volgens het oorspronkelijke plan. Ongetwijfeld, tijdens het maken van een werk, kan het een beetje veranderen, maar zonder dat kun je het niet.

Als de compositie op het idee op de muur zou moeten plaatsvinden, moet deze in een lijst worden geplaatst en als hulpstuk worden gebruikt. Het is beter voor een beginner om dit werk aan een professional toe te vertrouwen en naar een baguette-workshop te gaan.

In principe kan een collage van foto's met hun eigen handen zelfs een kind vormen (veel kinderen houden erg van deze bezigheid). Hier is geen speciale techniek, vaardigheden of speciale kennis vereist. Dit feit spreekt echter helemaal niet over de eenvoud van het proces. Bij het maken van een kunstwerk (en collage, zonder twijfel, aan die zorgen), creativiteit, idee en nauwkeurigheid van de uitvoering zijn belangrijk. Alleen in dit geval zal het resultaat zowel de auteur als het publiek tevreden stellen. En als je niet alleen handelt, maar collectief (luidruchtig gezelschap of het hele gezin), dan zal het leuk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

22 − = 15