Collage van foto’s op de muur

Een fotomuur maken. Hoe mooi om foto's op de muren te plaatsen

Collages van foto's - een interessante manier om een ​​groot deel van de muur te versieren. Als u een collage wilt maken, moet u verschillende foto's in een of verschillende stijlen, dezelfde of verschillende formaten selecteren en deze op de muur plaatsen. Alles klinkt eenvoudig genoeg, maar meestal probeert een collage van foto's aan de muur deze muur in chaos te veranderen en maakt het er niet mooi en interessant, maar chaotisch en smaakloos uit.

Er zijn verschillende regels voor het plaatsen van foto's aan de muur, zodat de hele compositie er origineel en waardig uitziet.

Tip # 1: Kies de juiste muur.

De eerste stap naar het succesvol plaatsen van foto's is de selectie van de muur. Het is beter om foto's op een muur te plaatsen waar je van ver naar kunt kijken en daardoor de integriteit van de compositie te evalueren, en waar je dichtbij kunt gaan om de foto's in meer detail te bekijken.

Het is om deze reden dat ik niet raad om collages uit foto's in gangen of over een gesloten trap te plaatsen. Het is raadzaam om alleen foto's op de muur te hebben als de afstand tot de tegenoverliggende muur minimaal 3,5 meter is.

Als u een collage wilt plaatsen, hebt u gemiddeld 2 meter vrije ruimte op de muur nodig. Dit betekent helemaal niet dat je expositie zo groot moet zijn, simpelweg door deze regel te volgen, zal de compositie van foto's aan de muur er vrij uit zien en niet afgeplat en verfomfaaid zijn.

Ontwerpers raden af ​​persoonlijke foto's te plaatsen, dat wil zeggen afbeeldingen van familieleden over grote meubels - een bed of een bank, omdat uw gasten de foto van dichterbij willen bekijken. De enige ontwerp-gecontroleerde versie van het plaatsen van persoonlijke foto's boven het hoofdeinde van het bed - het gebruik van verschillende grote foto's met een klein aantal details, kunt u zwart-wit.

Nu je hebt gekozen op welke muur je de foto's moet plaatsen, is het tijd om je collage te plannen.

Meestal voor het apparaat van een compositie uit foto's kiezen familiefoto's, of thematische cycli van foto's van moderne fotografen. Iets minder vaak - fotografische reproductie van beroemde schilderijen of afbeeldingen van de natuur. Al deze opties zijn goed, als je de familiefoto's niet kiest - begin vanuit de stijl van de kamer.

Onthoud dat in een succesvolle collage, naast de semantische eenheid, er een visueel centrum moet zijn - het grootste of het helderste kader. Het ziet er erg mooi uit als fotocollage, waarbij een of meer afbeeldingen worden vervangen door spiegels.

Nu moet u beslissen of u frames voor foto's gaat gebruiken en zo ja, welke. Als je de optie met frames hebt gekozen, is het niet nodig om hetzelfde te kopen. Er is een regel: hoe meer dezelfde afbeeldingen je kiest, hoe meer vrijheid je je kunt veroorloven bij het kiezen van frames. Overdrijf het gewoon niet!

Als u vindt dat de door u geselecteerde kaders uniek zijn op zichzelf, dan kunt u het doen zonder kaders.

Als je groep verschillende soorten elementen - verschillend in stijl foto of afbeelding en spiegel frames moet de keuze zeer conservatief te zijn: het is beter dun, wit, zwart of zilver te zijn (indien aanwezig in de samenstelling spiegel) frame.

Tip # 4. Bepaling van de afmetingen en verhoudingen van foto's.

Vandaag is alles heel eenvoudig. Er zijn veel kant-en-klare oplossingen die u kunt proberen. Om de locatie en grootte te bepalen, kunt u vellen karton of gekleurd papier uitsnijden en op de muur plaatsen zoals u van plan bent om foto's te plaatsen.

Opties voor het plaatsen van foto's aan de muur.

Als je de voorbereidingen niet leuk vindt opties voor het plaatsen van foto's aan de muur, je kunt er zelf een bedenken, volgens de regels:

  • Een succesvolle collage heeft in de regel één verticale of horizontale as, waarlangs deze zich bevindt.
  • Volg de regels van symmetrie en balans. Bijvoorbeeld, als u een klein ovaal frame (niet in het midden) in een collage van vierkante of rechthoekige afbeeldingen zeker over een tweede ovale vergelijkbaar percentage tweede oval frame moet symmetrisch zijn opgesteld of verticaal gereflecteerd.
  • In een collage mogen er niet meer dan 3 verschillende vormen of groottes van foto's zijn.
  • De meest vergelijkbare visuele of beeldformaten, vreemd genoeg, moeten dichter bij elkaar worden geplaatst, in tegenstelling tot minder vergelijkbare afbeeldingen.
  • Als u met afbeeldingen van verschillende grootten werkt - plaats de plaatsing van groot naar klein.
  • Gebruik bij het plaatsen van een collage het niveau - haakjes opgehangen foto's maken de muur niet mooier.
  • Het midden van de collage moet op ooghoogte of iets hoger worden geplaatst.

Nu weet je, hoe mooi om foto's op de muren te plaatsen.

Collages van fotolijsten: een stijlvol arrangement van foto's aan de muur

Collage op de muur.

Collages van foto's zijn een goede manier om de ruimte van een lege muur te transformeren. De essentie van dit decor is om foto's te combineren op stijl, grootte, thema of ontwerp van de houderframes in een enkele compositie. Meestal wordt een collage van foto's aan de muur vast bemand samenstelling van soortgelijke frames in verschillende maten en familiefoto's van gevangenen in het frame. Zo'n collage kan onmiddellijk worden gevormd of groeien met nieuwe objecten in het proces van bestaan. Echter, wanneer de eerste studie van de foto's die voorbeelden tonen van de voltooide collages, kan het dat de vorm van hun individuele samenstelling is niet moeilijk, lijken, maar in feite zijn er een aantal regels die de rommel van diverse foto's op de muur te voorkomen.

Regels voor het plaatsen van foto's in het interieur.

Om ervoor te zorgen dat collages uit de fotolijsten er het meest effectief uitzien, moet u de keuze van de muur serieus benaderen. In het ideale geval moet een dergelijke wand bekend zijn als leeg, d.w.z. erop mogen geen foto's, schansen, posters en andere objecten hangen. Bovendien is het beter om de voorkeur aan de verre muur te geven, waardoor u het uiterlijk van de compositie van veraf kunt beoordelen op basis van fotolijsten. Het is ook wenselijk dat de doorgang ernaar vrij is, zodat iedereen dichterbij kan komen en al je inspanningen kan evalueren.

Ontwerpers raden af ​​om foto's in gangen en op de muren van gesloten trappen te plaatsen, omdat het effect van de collage eenvoudigweg niet zichtbaar is. De indruk is alleen de aanwezigheid van afbeeldingen in plaats van een enkele compositie.

Op de vrije benadering van het object op de muur die we hebben genoemd, is niet toevallig, het feit dat de plaatsing van de beelden op grote meubels, dat is een bank of bed, zal interfereren met de aanpak van nieuwsgierige gasten die willen uw familiefoto's te evalueren. Ontwerpers adviseren de bedden om neutrale niet-gezinsafbeeldingen te plaatsen, wat niet zo'n duidelijke interesse in uw gasten zal veroorzaken. Nou, of hang grote foto's op een rij, opties zijn ook welkom bij 4 grote foto's van twee op een rij. Zo zullen de mensen in staat zijn om het beeld te evalueren vanuit de verte, en zij zullen niet hoeft te bukken omvangrijk meubilair.

Stap nummer 2. U moet een genre van compositie selecteren.

Onder het genre wordt een stijlidee verstaan, namelijk het thema van foto's. Er zijn familievarianten van collages, kinderen, paren (jongen en meisje), collages met dieren, de natuur, reproducties van beroemde artiesten. Elk van deze composities moet qua stijl in de ruimte passen. Laten we zeggen dat zwart-witfoto's passen in vintage interieurs, in klassieke kamers zullen imitaties voor portretten er goed uitzien. In dit stadium moet u beslissen over de foto's, die in de toekomst een enkele collage zal zijn.

Stap # 3. Selectie van randen van foto's.

Dergelijke handelingen rand frame, in een ideale kader moet identiek zijn in alle foto's zijn, wat is de reden waarom het beter om een ​​paar extra frames te kopen, want zeker de tijd die u wilt uw nieuwe collage van foto's aan te vullen. Deze methode is geschikt voor strikte interieurs en zal zeker gewaardeerd worden door mensen die van alles houden. Maar de identiteit van de frames is helemaal niet belangrijk en onbetwistbare regel, de samenstelling van de verschillende in textuur frames kijk dan niet slechter, en in sommige gevallen zelfs veel interessanter identieke frames. Collages van fotolijsten aan de muur worden geselecteerd op basis van het kleurenschema van de kamer, evenals de stijl. Dus laten we zeggen in een kamer met meubels, deurkozijnen en sokkels van wengé-kleur, frames met soortgelijke donkere kleuren zijn ideaal.

Deze stap is erg belangrijk, omdat je moet beslissen hoe de compositie er tegen de muur uitziet. Hoe dit te doen voordat u een foto afdrukt? Het is heel simpel! Noodzakelijke vellen A4-papier te lijmen, of vice versa om de grootte van de foto's te snijden, leg ze op de vloer in een enkele samenstelling, en vervolgens in een vorm gemonteerd op een muur, kunt u tape of briefpapier kruidnagel gebruiken. Met deze techniek kun je de compositie persoonlijk evalueren, bijvoorbeeld om een ​​paar nieuwe slagen te maken of in tegendeel om iets te verwijderen. Nou, het bepalen van de grootte en positie van afbeeldingen, moet je naar de fotostudio en de eerder geselecteerde foto af te drukken.

In welke kamers geschikte collages zullen zijn.

In feite zijn er geen duidelijke regels, je kunt veilig composities uit foto's plaatsen in woonkamers, slaapkamers, kinderkamers, ruime keukens, eetkamers, kantoren en een thuisbibliotheek. Bovendien kunnen ze op de muur van een open trap worden geplaatst. Maar van plaatsing op gesloten trappen, evenals in nauwe gangen, is het beter om ingewikkelde composities niet te ontwerpen, ze zullen het simpelweg niet kunnen waarderen. Als je foto's in de gang wilt ophangen, is het beter om je geen zorgen te maken over het probleem van complexe compositie en gewoon grote foto's achter elkaar op te hangen.

Regelingen voor het plaatsen van fotolijsten aan de muur.

Hieronder kunt u de schematische voorbeelden van het plaatsen van foto's bestuderen.

Collage van foto's in het interieur (klik op de foto's om ze te vergroten):

Idee voor een zelfgemaakte collage zonder frames (video):

Op deze eenvoudige manier kunt u uw huisruimte transformeren. Van dergelijke collages als een fan van familiecomfort en warmte, foto's in de lijst die ik wil overwegen en herinneren aan de momenten die op hen zijn verzegeld.

Fotocollage op de muur van een foto zonder frames: 17 goede ideeën

De laatste trend in fotocollages is het maken van creatieve vormen op basis van foto's zonder randen. Het is grappig en het kan een onverwacht resultaat geven. Ter inspiratie hebben we 17 beste voorbeelden verzameld, door onszelf gemaakt. In de meeste gevallen worden de foto's direct op de muur gemonteerd, soms op zwaar papier, canvas of opgehangen aan een draad. In elk geval zijn dit zeer goedkope manieren om een ​​fotocollage te maken. Het kost slechts een beetje tijd en verbeeldingskracht. U kunt foto's met hetzelfde of een ander formaat afdrukken. Het hangt van je idee af.

Hart van foto's nu in een trend

De nieuwste mode is het maken van een collage in de vorm van een hart van Instagram-foto's.

Is er een lege hoek? Maak er een fotocollage van in de vorm van een hart. Postalpix.

Een elegant idee om een ​​wandklok en een fotocollage te combineren

Foto's bevinden zich de klok rond. Photojojo.

Het hoofd van een hert is de laatste tijd erg populair. Waarom haal je het niet van je foto's?

Goed idee voor het versieren van een kinderkamer.

Gebruik een tekenreeks om een ​​interessante geometrische vorm te maken.

Hang je foto's op een draad

Een reeks vierkante foto's van Artifact Uprising

Deze fotolijst op schorsingen ziet er erg modern uit.

Maak een fotocollage in vrije vorm om een ​​eclectisch decor te maken

De collage in de vorm van een wolk maakt deze kamer erg aantrekkelijk. Dit idee van het plaatsen van een foto zonder frames op één Parijse zolder. Lees er meer over op remodelista.com

Strikte, vlotte, perfecte rechthoek van de foto

Rechthoekige fotocollage met netjes geplaatste foto's.

Heb je een grote muur? Maak van de foto's gearrangeerd door kleuren een gigantische Instagram-collage.

Maak een fotocollage in vrije vorm om een ​​eclectisch decor te maken

De frames en de boom zelf zijn eigenlijk vinylstickers.

De hele muur is een grote collage.

Op maat gemaakt behang.

Een collage die kan groeien ...

... en word een chique zwart-witte fotomuur.

Ze zeggen dat elke foto in zwart-wit beter is.

Deel met vrienden

  1. hoofd-
  2. Handige artikelen
  3. Fotocollage op de muur van een foto zonder frames: 17 goede ideeën

Door een formulier op de site in te dienen, gaat u akkoord met het privacybeleid van deze site

Astron Furniture Factory

Zarechny, regio Penza, postbus 344

Maandag - vrijdag, van 08:00 tot 17:00 uur

Aanvragen worden verwerkt van maandag tot vrijdag van 10:00 tot 18:00. Onze manager belt u terug op de opgegeven telefoon.

Na het verwerken van de applicatie neemt onze manager contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 16 = 17