Collage van fotolijsten

LiveInternetLiveInternet

 • Interieur ontwerp, decoratie (63)
 • Klokken, panelen en andere kleine artikelen voor thuis (52)
 • Decoupage (39)
 • Doen (37)
 • Masterclasses over decoreren zijn anders. (37)
 • Naaien, schoenenpoetsen, accessoires (31)
 • Glas, glas-in-lood, schilderij (29)
 • Handige tips voor thuis (29)
 • Boeken en tijdschriften over decor (27)
 • Papier, quilling. (19)
 • Licht, lampen, lampen. (19)
 • Modellering, kunststof, fimo (17)
 • Handige links (17)
 • Nieuw leven van oude dingen (15)
 • Materialen voor creativiteit (15)
 • Lessen tekenen en schilderen (10)
 • Huisdieren pluizig en caudate. (8)
 • Groene hoek in het huis. Bloemen en planten. (8)
 • Zeep met eigen handen (5)
 • Kaarsen (5)
 • Batik, schilderen op stof (4)

-Ik ben een fotograaf

-belangen

-Regelmatige lezers

-uitzendingen

Hoe maak je een collage uit het gebruikelijke kader.

Veel interessanter dan een traditioneel familieportret!

foto: Lee Meredith

Hier kunt u een collage maken van uw foto's of knipsels uit tijdschriften. Dit fotolijstontwerp is een volledig unieke manier om je favoriete foto's te presenteren aan iemand die een lege ruimte aan de muur heeft.

De frames kunnen worden aangesloten, op elk, in elk gewenst aantal, naar wens, en onder elke grootte van de muur.

Een paar houten frames (bijvoorbeeld IKEA is geweldig hiervoor)

Marker of potlood

Twee of meer klemmen

Verf naar keuze, penseel

Foto's voor het vullen

Eerst moet je alle glazen uit de frames verwijderen

Leg vervolgens de lay-out van onze collage op de vloer. Ik pak eerst de juiste foto's en teken een ruwe lay-out op papier. U bepaalt dus eerst het aantal vereiste frames en ten tweede de grootte ervan. Maar u kunt en vice versa, zoals de auteur van dit artikel adviseert om ze later op te halen. Het belangrijkste is correct bepaald met het aantal verticale en horizontale frames.

Markeer vervolgens met een lichte markering (als u van plan bent later kleuren van lichte tonen te gebruiken) of met een potlood van de plaats waar de frames in elkaar passen. Wat zou dan niet verloren gaan en het vergeten. Bovendien zullen ze op de labels gemakkelijker met elkaar te verbinden zijn.

We gaan door met het samenstellen van ons collagekader en niet te vergeten het oppervlak te beschermen waarop we gaan lijmen. Smeer de randen van het frame in met lijm, klem de klemmen op en wacht tot de lijm volledig is opgedroogd. Eén clip voor elk paar.

Vergeet niet om overtollige lijm te verwijderen met een vochtige doek, zodat de frames schoon blijven voor het schilderen. Als je twee frames op één plakt, heb je twee klemmen nodig.

Als u tijdens het werk niet genoeg klemmen hebt, lijpt u de frames beurtelings. Wacht voorlopig op de vorige "party9raquo; zoals het hoort, uitgedroogd en bevestigd, zodat ons frame niet uitgedroogd is, niet uit elkaar begon te vallen. Ik zou adviseren, voor betrouwbaarheid, om een ​​meubel nietmachine te gebruiken voor extra bevestiging van frames, als die er is, natuurlijk.

Als we alle fragmenten in één keer lijmen, controleren we na het monteren van ons frame nogmaals of er lijm is achtergebleven waar de lijm is opgedroogd, dan verwijderen we het met een mes en schrapen het weg. Laat vervolgens ons frame voor de nacht drogen.

Wanneer het frame volledig droog is. We gaan over tot schilderen. Het is beter om acrylverf op waterbasis, aërosolverf (maar niet thuis), te gebruiken als u de textuur van de boom wilt behouden of technieken zoals decoupage of deco-pack wilt toepassen. In het algemeen hangt alles alleen af ​​van je verbeelding.

We schilderen ons frame indien nodig in meerdere lagen.

Na zorgvuldig schilderen, zijn alle plekken geverfd, vergeet de zijframes niet.

Wanneer het frame na het schilderen helemaal droog is, plaatst u het glas en gaat u verder met het vullen van de collage met uw foto's. Ontwerperaad Lee Meredith: om onze collage er aantrekkelijker uit te laten zien, moet je de foto's zodanig rangschikken dat ze naar binnen kijken, niet uit het frame. (Er is blijkbaar een gevolg van het feit dat mensen niet direct naar je zouden kijken, maar enigszins naar de zijkant.)

Nog een tip voor ontwerpers: gebruik verschillende soorten foto's voor een visueel evenwicht. Combineer bijvoorbeeld: een groepsportret, enkele close-ups, natuur of levenloze objecten ...

Als u problemen ondervindt bij het voltooien van het framework. En het ziet er overweldigd uit met grote plannen, probeer in plaats van wat foto's, gebruik doeken, blanco foto's (kleurenvel in plaats van foto's), blauwdrukken, mini-foto's of print op papier. Probeer een kleur in verschillende kaders te gebruiken. Experimenteer in het algemeen dat uw collage er leuk uitziet voor de ogen.

Rama-collage is klaar. We hangen aan de muur en bewonderen.

Collages van fotolijsten: een stijlvol arrangement van foto's aan de muur

Collage op de muur.

Collages van foto's zijn een goede manier om de ruimte van een lege muur te transformeren. De essentie van dit decor is om foto's te combineren op stijl, grootte, thema of ontwerp van de houderframes in een enkele compositie. Meestal is een collage van foto's aan de muur een dicht opeengepakte compositie van vergelijkbare frames van verschillende grootte en familiefoto's van gevangenen in deze frames. Zo'n collage kan onmiddellijk worden gevormd of groeien met nieuwe objecten in het proces van bestaan. Wanneer je echter eerst foto's bestudeert met voorbeelden van kant-en-klare collages, lijkt het er misschien op dat het niet moeilijk is om je individuele compositie te formuleren, maar in feite zijn er een aantal regels waarmee je kunt voorkomen dat je verschillende foto's op de muur kunt stapelen.

Regels voor het plaatsen van foto's in het interieur.

Om ervoor te zorgen dat collages uit de fotolijsten er het meest effectief uitzien, moet u de keuze van de muur serieus benaderen. In het ideale geval moet een dergelijke wand bekend zijn als leeg, d.w.z. erop mogen geen foto's, schansen, posters en andere objecten hangen. Bovendien is het beter om de voorkeur aan de verre muur te geven, waardoor u het uiterlijk van de compositie van veraf kunt beoordelen op basis van fotolijsten. Het is ook wenselijk dat de doorgang ernaar vrij is, zodat iedereen dichterbij kan komen en al je inspanningen kan evalueren.

Ontwerpers raden af ​​om foto's in gangen en op de muren van gesloten trappen te plaatsen, omdat het effect van de collage eenvoudigweg niet zichtbaar is. De indruk is alleen de aanwezigheid van afbeeldingen in plaats van een enkele compositie.

We noemden de vrije benadering van het object aan de muur niet toevallig, het is een feit dat de afbeeldingen boven het grote meubilair, dat een bank of een bed is, de benadering van nieuwsgierige gasten die zeker je familiefoto's willen evalueren, zal verstoren. Ontwerpers adviseren de bedden om neutrale niet-gezinsafbeeldingen te plaatsen, wat niet zo'n duidelijke interesse in uw gasten zal veroorzaken. Nou, of hang grote foto's op een rij, opties zijn ook welkom bij 4 grote foto's van twee op een rij. Zodoende kunnen mensen de afstand van een afstand inschatten en hoeven ze zich niet te buigen over omvangrijke meubels.

Stap nummer 2. U moet een genre van compositie selecteren.

Onder het genre wordt een stijlidee verstaan, namelijk het thema van foto's. Er zijn familievarianten van collages, kinderen, paren (jongen en meisje), collages met dieren, de natuur, reproducties van beroemde artiesten. Elk van deze composities moet qua stijl in de ruimte passen. Laten we zeggen dat zwart-witfoto's passen in vintage interieurs, in klassieke kamers zullen imitaties voor portretten er goed uitzien. In dit stadium moet u beslissen over de foto's, die in de toekomst een enkele collage zal zijn.

Stap # 3. Selectie van randen van foto's.

Dit frame is een frame, in het ideale geval moeten de frames identiek zijn in alle foto's, daarom is het beter om een ​​paar extra frames te kopen, want na verloop van tijd wilt u natuurlijk uw collage aanvullen met nieuwe foto's. Deze methode is geschikt voor strikte interieurs en zal zeker gewaardeerd worden door mensen die van alles houden. Maar de identiteit van frames is helemaal geen belangrijke en onbetwistbare regel, composities uit verschillende frameachtige frames zien er niet slechter uit en zijn in sommige gevallen zelfs interessanter dan identieke frames. Collages van fotolijsten aan de muur worden geselecteerd op basis van het kleurenschema van de kamer, evenals de stijl. Dus laten we zeggen in een kamer met meubels, deurkozijnen en sokkels van wengé-kleur, frames met soortgelijke donkere kleuren zijn ideaal.

Deze stap is erg belangrijk, omdat je moet beslissen hoe de compositie er aan de muur uitziet. Hoe dit te doen voordat u een foto afdrukt? Het is heel eenvoudig! Het is noodzakelijk om de grootte van foto's van A4-vellen papier te lijmen of uit te snijden, ze in één compositie op de grond te leggen en vervolgens in deze vorm om op de muur te bevestigen, kunt u scotch of administratieve kruidnagels gebruiken. Met deze techniek kun je de compositie persoonlijk evalueren, bijvoorbeeld om een ​​paar nieuwe slagen te maken of in tegendeel om iets te verwijderen. Welnu, na het definiëren met de afmetingen en een rangschikking van afbeeldingen, is het noodzakelijk om naar de fotostudio te gaan en eerder geselecteerde foto's af te drukken.

In welke kamers geschikte collages zullen zijn.

In feite zijn er geen duidelijke regels, je kunt veilig composities uit foto's plaatsen in woonkamers, slaapkamers, kinderkamers, ruime keukens, eetkamers, kantoren en een thuisbibliotheek. Bovendien kunnen ze op de muur van een open trap worden geplaatst. Maar van plaatsing op gesloten trappen, evenals in nauwe gangen, is het beter om ingewikkelde composities niet te ontwerpen, ze zullen het simpelweg niet kunnen waarderen. Als je foto's in de gang wilt ophangen, is het beter om je geen zorgen te maken over het probleem van complexe compositie en gewoon grote foto's achter elkaar op te hangen.

Regelingen voor het plaatsen van fotolijsten aan de muur.

Hieronder kunt u de schematische voorbeelden van het plaatsen van foto's bestuderen.

Collage van foto's in het interieur (klik op de foto's om ze te vergroten):

Idee voor een zelfgemaakte collage zonder frames (video):

Op deze eenvoudige manier kunt u uw huisruimte transformeren. Van dergelijke collages als een fan van familiecomfort en warmte, foto's in de lijst die ik wil overwegen en herinneren aan de momenten die op hen zijn verzegeld.

Fotocollage - collage van fotolijsten

Een ongewone oplossing voor het plaatsen van foto's in het interieur - een fotocollage - een collage van fotolijsten.

Maak een collage van fotolijsten eenvoudig en niet duur (de prijs is afhankelijk van de fotolijsten die deelnemen aan dit project). Dit is wat u nodig hebt om het project "fotocollage - een collage van fotolijsten" te implementeren:

Neem de fotolijsten en spreid ze op de grond, dat zou de vorm van de toekomstige fotocollage kiezen.

Misschien is het handiger als u foto's in fotolijsten invoegt. Niet alleen ontwerp is belangrijk, het is ook belangrijk om foto's op de juiste manier te plaatsen. Daarom is het niet erg om vooraf te weten hoeveel foto's horizontaal zijn en hoeveel verticaal.

Kies hoe de fotolijsten worden geplaatst? Opgemerkt moet worden! Markeer op het verbindingspunt. Als je uiteindelijk collage van fotokaders worden niet gedekt door een transparante verf, aarzel dan niet om het label marker, pen, enz. Maken Gebruik anders een lichte markering of een potlood.

Nu beginnen we de fotolijsten met elkaar te lijmen. We fixeren de plaatsen van lijmen samen met de klemmen totdat de lijm volledig droogt.

Als de lijm is doorgekomen, moet deze worden afgeveegd. Als u na het drogen een ontbrekende druppel vindt, kunt u deze met een mes verwijderen.

De laatste stap is het kleuren van de fotolijsten in de geselecteerde kleur.

Nadat de verf is opgedroogd, plaatst u de foto's en plaatst u de fotocollage op de muur.

Vergeet niet, zei ik tegen een van mijn posts over de ontwerper truc, waarmee de profs bereiken van het effect van het verhogen van de visuele ruimte? Je moet een helder en opvallend object in de verste hoek van de kamer plaatsen. Men gaat ervan uit dat op deze manier het uitzicht, niet vastklampt aan dichterbij gelegen voorwerpen, maar onmiddellijk verder doordringt en de ruimte groter lijkt. Het project "fotocollage - een collage van fotolijsten" is eenvoudig gemaakt om de horizon van het gebruikelijke uit te breiden!

bron www.craftstylish.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 3 = 6