Collage op de muur

Hoe maak je met je eigen handen een fotocollage aan de muur?

Handgemaakte ideeën Hoe maak je met je eigen handen een fotocollage aan de muur?

Gereedschappen en materialen Tijd: 3 uur • Moeilijkheidsgraad: 2/10

 • afgedrukte foto's van dezelfde grootte;
 • plastic of schuim boord;
 • schrijfwaren mes;
 • lijm.

Van kleine foto's kun je met je eigen handen een prachtige fotocollage op de muur maken, die een canvas van familiegeschiedenis wordt en je herinnert aan de helderste momenten uit het leven van het gezin.

Laten we de fotocollage aan de muur samen met onze eigen handen beginnen.

Bepaal met een geschikte lege muur. Op foto 2 bevindt deze zich links van de ingang van de woonkamer.

Kies foto's voor toekomstige panelen, sorteer ze in collages om op een kleurenprinter af te drukken. U kunt bijvoorbeeld een afbeelding op een zwarte achtergrond met een witte rand plaatsen.

Stap 3: Knip de foto op maat uit

Schaar of een briefpapiermes we knippen foto's uit.

Papieren foto's aan de muur zien er, op zijn zachtst gezegd, onesthetisch uit. Daarom kunnen ze op een vel gewoon karton of schuimkarton, plastic, worden geplaatst. Het belangrijkste is dat het een dicht materiaal is dat in staat is om de vorm goed te houden.

We schetsen de basis en snijden de wit met een briefpapiermes.

Lijm foto's op de voorbereide PVA-basis of het lijmpotlood. Trouwens, op dezelfde manier hebben we een aanzienlijk bedrag bespaard op fotolijsten, die zich alleen maar kunnen verheugen.

Plaats nu onze foto's aan de muur.

Houd er echter rekening mee dat uw collage heel lang aan de muur hangt. En als u de lijmsporen verwijdert, blijven er gaten in het behang achter. Maar als u een tijdelijke optie nodig hebt, moet de basis van foto's worden toegevoegd aan een dubbelzijdige tape. Als een optie kunt u alle foto's op een groot stuk multiplex plakken en als een afbeelding op een spijker hangen. Toegegeven, je kunt ook een goed gelijmd pistool vastmaken.

Voor de nauwkeurigheid van het werk heb je een lange liniaal nodig. Het is handig voor haar om een ​​dunne lijn op de muur te tekenen met een potlood, wat de bovenrand van het paneel zal zijn. Voor deze doeleinden kunt u een schildertape gebruiken.

Als u de eerste rij foto's op dezelfde afstand van elkaar lijmt, gebruikt u een liniaal of een verftape voor een gelijkmatige opmaak van de volgende rij.

Nadat je op een dag een dergelijke fotocollage met je eigen handen aan de muur hebt gemaakt, stop daar dan niet en experimenteer vervolgens met prachtige foto's in het interieurontwerp.

Creatief succes voor jou!

Hoe u met uw eigen handen een fotocollage aan de muur kunt plakken, kunt u ook lezen in onze bonusvideo.

Wat zijn de frames en collages voor foto's aan de muur, de locatieregels

Met accessoires, zoals fotolijsten aan de muur, kunnen collages de kamer een afwerking geven. Het gebruik van decoratieve objecten in het interieur siert de kamer altijd, voor een vleugje comfort. Vooral populair zijn altijd familiefotokaders op de muur, met afbeeldingen van alle gezinsleden.

Typen frames aan de muur voor foto's

Ondanks het feit dat in een wereld die gedomineerd wordt door de leeftijd van elektronische technologie, de meeste mensen zijn niet meer te drukken foto's en opslaan op uw computer en telefoon, nog steeds ingelijst in een frame frames laten warme herinneringen aan een bepaald moment van het leven te houden. Het moderne ontwerp van de muurruimte impliceert het gebruik van accessoires, verschillend in vorm, maat en materiaal van vervaardiging.

In zijn verscheidenheid wordt dit decor praktisch in de vorm van een geometrische figuur geproduceerd:

Het grootste succes voor gebruikers heeft rechthoekige, afgeronde varianten gewonnen. De vorm van het frame kan zijn: veelhoekig, hart, gestileerd onder de richting van de kunst. De optimale combinatie van verschillende vormen is de multi-frame populair voor decor. In dit arrangement kun je van 3 of meer foto's een collage van afbeeldingen maken.

rondje vierkant rechthoekig arbitrair

De meest gangbare formaten zijn formaten die voldoen aan de normen van de foto. Rechthoekige modellen beginnen met maten van 9 bij 13 cm en eindigen met afmetingen van 50 tot 60 cm. Vaak worden ook 10 bij 15, 15 bij 20 en 20 bij 30 beschouwd. De eerste twee opties worden gebruikt voor standaardfoto's, de rest voor grotere kopieën.

Frames met een andere vorm komen ook overeen met de opgegeven parameters, maar kunnen afgeronde hoeken of andere nuances hebben. Om de ruimte te decoreren met behulp van foto's, worden ook frames met de formaten A en B gebruikt, die volledig overeenkomen met de algemeen aanvaarde classificatie van papiernormen. De vierkante frames hebben een gelijkzijdige afmeting en zijn meer geschikt voor portretten van kinderen van dichtbij.

Vanwege het enorme assortiment aan grondstoffen, kan het frame worden gemaakt van hout, metaal, glas, stof of baguette. Houten producten worden als klassiek beschouwd, maar met de komst van verschillende interieurstijlen kiezen mensen meer originele modellen.

Multi-frame is vaak gemaakt van een polymeer materiaal, dat in verschillende tinten is geverfd en geeft vervolgens een factuur. Aluminium variaties zijn geschikt voor een minimalistisch ontwerp, ze worden ook ingelijst door grote afbeeldingen. Je kunt karton, mozaïek, natuurlijke materialen, knoppen en zelfs een canvas gebruiken om een ​​fotolijst met je eigen handen te maken.

Een breed scala van producten kunt u de optie die is geschikt voor elke stijl van het interieur en de beschikbaarheid van materialen en de beschrijving van de gedetailleerde masterclasses maakt onafhankelijke fabrikanten van apparatuur een eenvoudig en leuk te kiezen. Zelfs een kind kan zijn eigen kamer maken met grappige foto's van persoonlijk vakmanschap.

glas hout plastic

Ondanks het feit dat kant-en-klare modellen voor elke smaak kunnen worden gekozen, wil je soms het product enigszins aanpassen. Hiervoor wordt een extra decor gebruikt: verven, pailletten, steentjes, stenen, die verkrijgbaar zijn in kunstwinkels. Als u van plan bent om een ​​lijst op de muur te plaatsen met het beeld van familieleden, kunt u het decoreren met een decoratief koord, dat vooraf in een geschikte kleur is geverfd. De originele oplossing verfraait het product met krantenbuizen - dit ontwerp is geschikt voor een jeugdkamer.

Een goed idee voor kinderen baby's is een multi-frame, versierd met zoete kralen van verschillende kleuren. Kies voor het interieur in vintage-stijl frames aan de randen langs een verouderde aluminium draad gebogen door krullen. Om de zomervakantie op zee nog lang te herdenken, kunt u het apparaat met zee kiezels decoreren en vervolgens bedekken met vernis.

In de kamer van een tiener, die dol is op programmeren of computerspelletjes, kunnen zorgzame ouders een fotolijst plaatsen, versierd met knoppen van het toetsenbord. Nog een origineel idee - verschillende producten met een oppervlak van oude glimmende schijven, die een collage vormen.

Hier zijn enkele andere decoratiemogelijkheden:

 • weet niet waar je oude kleurpotloden van verschillende hoogtes moet plaatsen - ze zijn een uitstekend idee voor het ontwerp van de fotolijst van de lichte kinderkamer;
 • hoezen van glazen flessen kunnen dienen als een geschikt middel voor het maken van miniframes en het vormen van een compositie op de muur;
 • in feite zijn zelfs lege kartonnen containers uit eieren nuttig - ze zijn geschikt voor het maken van originele lijsten voor foto's op de muurcollages;
 • textielvariaties trekken hun gezelligheid aan, ze creëren de familiale sfeer van elke kamer - versierd met linten en strikken, zachte fotolijsten zijn erg populair bij romantische aard;
 • producten met natuurlijke materialen - dunne takken, gedroogde bloembladen en gekonfijt fruit zullen in Scandinavië passen in het interieur.

Blijkbaar zijn er veel ideeën voor werken, het allerbelangrijkste is om de verbeelding mee te nemen en om het eindresultaat van versieren met frames te presenteren.

Het maken van een collage van verschillende foto's, de belangrijkste taak is om ze correct te plaatsen om een ​​hele compositie te vormen. Plaats geen afbeeldingen in modellen van dezelfde grootte in de buurt - dit zorgt voor het effect van nauwgezetheid en eentonigheid. De beste optie is om de producten met dergelijke variaties te positioneren:

 • Opstelling van het decor rond één centrale foto. Versier de muren met foto's en vorm een ​​collage-structuur op basis van de fotolijst in het midden;
 • creatie van een triplex - een populaire methode om het interieur te verdunnen met behulp van beeld-triplexen kan op deze apparaten worden toegepast. Eén grote familiefoto moet in drie delen worden afgedrukt, zodat deze correct wordt verdeeld in gelijke onderdelen. Elk van de afbeeldingen moet in dezelfde vierkante vorm worden geplaatst en in de juiste volgorde aan de muur worden bevestigd. Met de juiste benadering van decor, kunt u uw eigen individuele stijl krijgen;
 • collage vierkant - deze compositie is geschikt voor het gebruik van glasframes, die elk foto's van verschillende onderwerpen bevatten: portretten, abstracties, landschappen. Vaak omvatten dergelijke opties zwart-witafbeeldingen - ze zijn perfect afgestemd op het retro-interieur en dragen een atmosfeer van rust en mysterie;
 • de locatie van het mozaïek - met deze lay-out worden de foto's in het kader aan de muur bevestigd, volgens een bepaalde geometrische figuur. Tegelijkertijd mogen de externe grenzen van producten niet verder gaan dan de grenzen van een denkbeeldig figuur;
 • stapmethode - het op deze manier gefixeerde multiframe ziet er harmonieus uit op de muur als het onderste deel van de visuele fase. Gebruik voor de twee bovenste sectoren enkelvoudige producten met de juiste vormen.

Hangende foto's aan de muren kunnen in elke kamer zijn - het hangt allemaal af van de verbeeldingskracht van de eigenaren van het huis. Als de foto warme familiefoto's van de familie vastlegt, worden deze in de woonkamer of keuken geplaatst. Voor foto's uit een persoonlijk archief is het beter om een ​​meer afgelegen plaats te kiezen, bijvoorbeeld een slaapkamer. In fraaie, vrolijke collages voor fotolijsten van kinderen, die ook originaliteit toevoegen aan het interieur van de kamer.

Als de muren op het balkon of de loggia de neiging hebben om te decoreren, kan de compositie van de foto daar worden geplaatst. Het worden professionele foto's met de natuur, stillevens en zeegezichten. Uitstekende multi-frame benadrukt de stijl van afbeeldingen.

Elk interieur wordt een individu bij de voltooiing met behulp van een foto. Gebruik deze tips om uw eigen collage van de meest favoriete fotolijsten en foto's te maken.

Uit de video die we voor je hebben voorbereid, kun je leren hoe je frames correct kunt plaatsen en mooi kunt rangschikken voor foto's op de muur en collages.

De onderstaande foto's helpen je bij het plaatsen van collages en het versieren van fotolijsten voor muren.

Fotocollage op de muur van een foto zonder frames: 17 goede ideeën

De laatste trend in fotocollages is het maken van creatieve vormen op basis van foto's zonder randen. Het is grappig en het kan een onverwacht resultaat geven. Ter inspiratie hebben we 17 beste voorbeelden verzameld, door onszelf gemaakt. In de meeste gevallen worden de foto's direct op de muur gemonteerd, soms op zwaar papier, canvas of opgehangen aan een draad. In elk geval zijn dit zeer goedkope manieren om een ​​fotocollage te maken. Het kost slechts een beetje tijd en verbeeldingskracht. U kunt foto's met hetzelfde of een ander formaat afdrukken. Het hangt van je idee af.

Hart van foto's nu in een trend

De nieuwste mode is het maken van een collage in de vorm van een hart van Instagram-foto's.

Is er een lege hoek? Maak er een fotocollage van in de vorm van een hart. Postalpix.

Een elegant idee om een ​​wandklok en een fotocollage te combineren

Foto's bevinden zich de klok rond. Photojojo.

Het hoofd van een hert is de laatste tijd erg populair. Waarom haal je het niet van je foto's?

Goed idee voor het versieren van een kinderkamer.

Gebruik een tekenreeks om een ​​interessante geometrische vorm te maken.

Hang je foto's op een draad

Een reeks vierkante foto's van Artifact Uprising

Deze fotolijst op schorsingen ziet er erg modern uit.

Maak een fotocollage in vrije vorm om een ​​eclectisch decor te maken

De collage in de vorm van een wolk maakt deze kamer erg aantrekkelijk. Dit idee om een ​​foto zonder frames te plaatsen die op één Parijse zolder staat. Lees er meer over op remodelista.com

Strikte, vlotte, perfecte rechthoek van de foto

Rechthoekige fotocollage met netjes geplaatste foto's.

Heb je een grote muur? Maak van de foto's gearrangeerd door kleuren een gigantische Instagram-collage.

Maak een fotocollage in vrije vorm om een ​​eclectisch decor te maken

De frames en de boom zelf zijn eigenlijk vinylstickers.

De hele muur is een grote collage.

Op maat gemaakt behang.

Een collage die kan groeien ...

... en word een chique zwart-witte fotomuur.

Ze zeggen dat elke foto in zwart-wit beter is.

Deel met vrienden

 1. hoofd-
 2. Handige artikelen
 3. Fotocollage op de muur van een foto zonder frames: 17 goede ideeën

Door een formulier op de site in te dienen, gaat u akkoord met het privacybeleid van deze site

Astron Furniture Factory

Zarechny, regio Penza, postbus 344

Maandag - vrijdag, van 08:00 tot 17:00 uur

Aanvragen worden verwerkt van maandag tot vrijdag van 10:00 tot 18:00. Onze manager belt u terug op de opgegeven telefoon.

Na het verwerken van de applicatie neemt onze manager contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

33 + = 43