Collectieve aanvraag van bewoners van het monster in ZhKH

Voorbeelden van aanvragen bij het beheermaatschappij: de nuances van het compileren

De beheersorganisatie is verantwoordelijk voor het onderhoud van het appartementencomplex. En vaak moeten huurders een aanvraag indienen bij de beheermaatschappij voor het leveren van een bepaalde dienst of klacht.

Elke huurder die niet tevreden is met de activiteiten van de beheermaatschappij heeft het recht om een ​​claim in te dienen bij de rechtbank, maar alle problemen kunnen op vreedzame wijze worden opgelost, hiervoor is het noodzakelijk om een ​​klachtaanvraag bij het bedrijf zelf in te dienen.

In de toepassing moet u in een willekeurige vorm alle claims schrijven die beschikbaar zijn voor het beheermaatschappij en vermeldt u de vereisten. Stuur vervolgens het papier naar het officiële adres van het bedrijf.

In de toekomst is het mogelijk om een ​​van de twee varianten van de ontwikkeling van evenementen te verwachten:

 1. Het beheermaatschappij kan de klacht van de huurder negeren en weigeren om aan deze vereisten te voldoen. Dan is er maar één uitweg - een rechtszaak.
 2. De beheermaatschappij beoordeelt de aanvraag en gaat verder met het voldoen aan de vereisten van de eigenaar van het appartement.

De klacht, schriftelijk opgesteld, moet uit drie delen bestaan: het afschrift cap, de hoofdtekst en de conclusie. De header geeft aan wie de klacht is gericht (bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer), evenals de informatie van de aanvrager (volledige naam, volledig adres en telefoonnummer).

Geef in de meeste gevallen zoveel mogelijk een beschrijving van alle bestaande claims aan het bedrijf en druk hun eisen uit. Als er bewijs is dat de klacht ondersteunt, moet u deze bijvoegen. Als bewijs kunnen foto's en video's zijn, zoals een lekkend dak of niet-geoogst gebladerte op de binnenplaats van het huis.

Aan het einde van de hele tekst moet u de datum van de aanvraag en de handtekening van de aanvrager achterlaten.

Let op: bij het indienen van een klachtaanvraag bij de beheermaatschappij zijn er een aantal nuances:

 • De aanvraag moet in twee exemplaren worden ingediend om aan te tonen dat niet aan bepaalde vereisten is voldaan. Helaas komt het vaak voor dat bedrijven slechts een deel van de vereisten vervullen, waarna ze verklaren dat er geen klachten meer in de brief zitten.
 • Het is niet alleen nodig om twee exemplaren te schrijven, maar beide moeten bij de indiening bij het kantoor van het bedrijf worden geregistreerd. Maar het gebeurt dat de secretaresse, op de snit, de aanvraag weigert te accepteren, dan kan het via e-mail worden verzonden in de vorm van een aangetekende brief. De handtekening van het bedrijf bij ontvangst van de brief zal het bewijs zijn dat de klacht hen heeft bereikt.
 • In een verklaring kan men in geen geval ongerechtvaardigd vocabulaire uiten en manifesteren van agressie.

Een voorbeeld van een klacht bij het beheermaatschappij kan hier worden gedownload.

Er zijn gevallen waarin de activiteit van de beheermaatschappij van een flatgebouw niet geschikt is voor niet één persoon, maar meerdere. Dan kun je een collectieve verklaring opstellen.

De collectieve verklaring is op dezelfde manier opgesteld als een individuele klacht, maar verschilt alleen omdat uiteindelijk geen enkele handtekening vereist is, maar van alle eigenaren van het appartement van de ingang of het hele huis. Hetzelfde geldt voor de hoeden, het moet achtereenvolgens de gegevens van alle aanvragers vermelden.

Het grootste deel van de aanvraag wordt analoog aan het overzicht van vorderingen en claims opgesteld. Vervolgens worden beide exemplaren geregistreerd bij de bedrijfssecretaris of per aangetekende post verzonden.

Als er bij de ingang van het appartementencomplex waarin u woont, lang geen reparatie of dak heeft gestaan ​​en de beheermaatschappij hiervan niet op de hoogte is, waardoor er geen maatregelen worden genomen, is het altijd mogelijk om hierop een verklaring aan te vragen.

De applicatie is geschreven met uw eigen hand of afgedrukt op een computer op een wit vel A4-papier in twee exemplaren. Tijdens het opstellen van een brief kunt u zich geen zorgen maken over het juiste formaat, omdat het in vrije vorm is geschreven, maar het moet uit drie delen bestaan: de dop, de hoofd- en de laatste.

De koptekst geeft de gegevens aan van het beheermaatschappij waar u naar verwijst, namelijk de naam, het adres en het telefoonnummer. Naast het contacteren van het bedrijf, is het noodzakelijk om de informatie van de aanvrager (volledige naam, exact adres en telefoonnummer voor contact) te vermelden, als de aanvraag onmiddellijk wordt geschreven door verschillende ontevreden huurders, dan is het noodzakelijk om de gegevens van allen te vermelden.

Het grootste deel van de aanvraag moet een verzoek bevatten om het dak, de veranda, de afvoer, de trappenhuizen en dergelijke te repareren. Als u de exacte of geschatte datum van de laatste reparatiewerkzaamheden weet, geef deze dan op. Dit is belangrijk, omdat de regels en voorschriften specifieke tijdsperioden vaststellen waardoor reparaties vereist zijn. Bijvoorbeeld, de normen voor het bedienen van een ingang zijn van drie tot vijf jaar, dat wil zeggen dat reparaties aan de ingang ten minste om de vijf jaar moeten worden uitgevoerd.

Beschrijf ook de mate van breuk of verslechtering van het verzoek, u kunt zich concentreren op bepaalde plaatsen waar reparaties dringend nodig zijn. Laat aan het einde van de aanvraag de datum van opstelling van het beroep en de handtekening, als de aanvraag collectief is, moeten de handtekeningen precies hetzelfde zijn als het aantal aanvragers in de dop.

Nadat u het beroep hebt opgesteld, stuurt u het naar het adres van de beheermaatschappij in de vorm van een aangetekende brief of schrijft u het rechtstreeks in bij de secretaris van de organisatie.

Het aanvraagformulier voor reparatie kan hier worden gedownload.

Een voorbeeld van de voltooide aanvraag voor reparaties kan hier bekeken worden.

Vaak zijn huurders gedurende een aantal maanden niet thuis, waardoor de hulpprogramma's niet werden gebruikt, maar het account kwam op dezelfde manier als gebruikelijk. Dan kunt u uw wettelijke recht gebruiken en een aanvraag voor herberekening in het beheermaatschappij schrijven.

De applicatie is in twee exemplaren op een wit vel A4-papier geschreven. Vul in de rechterbovenhoek de koptekst in, waar u uw gegevens opgeeft (volledige naam, exact adres, telefoonnummer) en bedrijfsgegevens (naam, adres en telefoonnummer).

Vervolgens wordt in het midden van de pagina het kopje geschreven: "Aanvraag voor herberekening van de vergoeding", waarna de vereisten in detail worden beschreven met de opgegeven redenen. Voeg kopieën toe van de betaalde facturen waarvoor de herberekening vereist is.

Tot slot, teken en vermeld de datum van indiening van het verzoek.

 • Je moet je aanmelden binnen dertig dagen nadat je naar huis bent teruggekeerd.
 • De beheermaatschappij is verplicht om uiterlijk vijf werkdagen na ontvangst van de aanvraag een herberekening te maken. En de teruggehaalde ontvangst wordt volgende maand verzonden.
 • Herberekening kan alleen worden uitgevoerd als de huurder ten minste vijf dagen afwezig was.
 • De mogelijkheid tot herberekening strekt zich alleen uit tot die diensten waarvoor de eigenaar van het appartement betaalt volgens de standaardtarieven.

U kunt de applicatie voor herberekening downloaden door op de link te klikken.

Andere toepassingen en hun voorbeelden

Het bevat niet alle gevallen waarin u een aanvraag wilt indienen bij een beheermaatschappij. Misschien wilt u wat informatie krijgen van het managementbedrijf, dat niet mondeling wordt gegeven. Of je hebt een probleem met het verwarmen van het appartement. Of misschien heb je schimmel in de kamer veroorzaakt door het bedrijf.

In deze en andere gevallen worden uitspraken in een willekeurige vorm geschreven, het belangrijkste is om drie delen ervan te observeren: de inleiding, de hoofdtest en de conclusie.

De algemene universele voorbeeldtoepassing kan hier worden bekeken.

Hieronder vindt u een lijst met voorbeeldtoepassingen voor verschillende gevallen:

 • Een voorbeeldtoepassing voor een daklek is hier.
 • Een voorbeeld van de verklaring over de vuilstortkoker is hier en hier.
 • Een voorbeeldtoepassing voor de isolatie van buitenmuren is hier.
 • Een voorbeeld van een claim over een storing van de lift is hier.
 • Een voorbeeld van een klacht over schending van hygiënische normen is hier.
 • Een voorbeeld van een claim over illegale hekken in de tuin is hier.

Aanvraag voor beheermaatschappij

En wat als u een verklaring moet afleggen die niet 'in' het beheermaatschappij is, maar 'aan' is? Bekijk de video.

Klachten over huisvesting en gemeentelijke diensten. Voorbeelden van verklaringen

Voorbeelden van aanvragen (klachten) in huisvesting en gemeentelijke diensten

Correct geschreven verklaring (klacht) over slecht geleverde huisvestingsdiensten - dit is al de helft van het geval. Uitspraken met betrekking tot de belangrijkste problemen die zich kunnen voordoen bij bewoners van een appartementencomplex, worden hieronder weergegeven en nu geven we een overzicht van alle items waarmee rekening moet worden gehouden in een goed geschreven verklaring:

 • Het adres van het huis en het appartement waar u woont moet worden aangegeven.
 • Er moet een duidelijke verklaring van de claim zijn met een precieze aanduiding van het probleem.
 • Het is noodzakelijk om alle beschikbare regels en wetten die deze situatie reguleren te brengen (de huisvestingscode van de Russische Federatie, SanPin, wetten - alles is te vinden op internet).
 • Rechtvaardig en geef het woningkantoor, HOA of VK aan dat de oplossing van het probleem binnen hun competentie valt.
 • Bord en nummer

Met deze verklaring moet u contact opnemen met de afdeling Wonen, HOA of VK, die uw woning bedient. Als er geen reactie is, moet de aanvraag worden doorverwezen naar het Openbaar Ministerie en Rospotrebnadzor, die de audit zullen starten op basis van uw aanvraag. Voor advies over het vrijgeven van informatie door organisaties die zich bezighouden met activiteiten in het beheer van gebouwen met meerdere appartementen, evenals over hervestiging van burgers en grote reparaties, neemt u contact op met de hotline van het fonds op 8 (800) 700-8989 op werkdagen van 7 tot 18 uur (tijd in Moskou).

Om klachten in te dienen over de laksheid van hun huisvesting en openbare voorzieningen, CC en VvE's op het gebied van huisvesting en gemeentelijke diensten, kunt u terecht bij het parket of de Rospotrebnadzor van uw regio.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en woonadres), als de muren van uw huis schimmels op de muren lijken te zijn en er geen actie is om deze te elimineren.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA's (vervang uw gegevens en woonplaats), als in uw appartement vanuit de kraan koud water in plaats van heet loopt.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA's (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als de kraan vies wordt, slecht ruikt of water met zandverontreinigingen.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als de verwarmde handdoek niet verwarmd is.

Voorbeeldaanvraag (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA's (vervang uw gegevens en adres van woonplaats), als het appartement problemen heeft met riolering.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA's (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als het appartement een spanningsverlies is.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als de ventilatie is geblokkeerd.

Voorbeeld aanvraag (klacht), die moet worden afgedrukt en toegeschreven aan het Wetboek van Strafrecht, HOA's (vervang uw gegevens en adres van woonplaats), als het appartement geen verwarming heeft.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als het leidingwater in een dun stroompje stroomt.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als uw huis geen gloeilampen is.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA's (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als er op de muren van uw huis inscripties of graffiti waren.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en adres van woonplaats), als uw huis geen gewassen vloeren is.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA's (vervang uw gegevens en adres van woonplaats), als uw huis knaagdieren of insecten heeft.

Voorbeeldaanvraag (klacht), die moet worden afgedrukt en toegewezen aan het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en adres van woonplaats), als de muren van uw huis zijn geplakt advertenties.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en adres van woonplaats), als bij de ingang van uw huis tegels op de grond zijn gekraakt.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, VvE's (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als er een raam in de ingang van uw huis is.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die moet worden afgedrukt en toegewezen aan het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en adres van woonplaats), als de treden op de trap zijn beschadigd.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, VvE's (vervang uw gegevens en adres van verblijfplaats), als de vuilnismoor verstopt is.

Voorbeeldaanvraag (klacht), die moet worden afgedrukt en toegewezen aan het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en adres van woonplaats), als uw huis een vuile lift is.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als de mailbox is verbroken.

Voorbeeldaanvraag (klacht), die moet worden afgedrukt en toegeschreven aan het Wetboek van Strafrecht, HOA's (vervang uw gegevens en adres van woonplaats), als de leuning op de trap is gebogen.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en adres van woonplaats), als er een onaangename geur uit de kelder was.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als het balkon gedoucht is.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, VvE's (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als er op de gevel van uw huis inscripties waren.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als het dak lekt.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA's (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als de afvoerbuizen verstopt zijn.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die moet worden afgedrukt en toegekend aan de CC, HOA (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als de naden tussen de panelen in de woning niet verzegeld zijn.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en adres van woonplaats), als u de sneeuw niet bij u in de buurt van uw huis schoonmaakt.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als het vizier bij de ingang instort.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, VvE's (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), als er scheuren in de fundering zijn.

Voorbeeld applicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA's (vervang uw gegevens en adres van woonplaats), als in de buurt van het huis is niet verwijderd ijs van wegen en trottoirs.

Voorbeeldapplicatie (klacht), die u moet afdrukken en verwijzen naar het Wetboek van Strafrecht, HOA's (vervang uw gegevens en adres van uw woonplaats), indien niet verwijderd van het dak van het huis.

 • Overzicht van woongebouwen (inclusief een volledig overzicht van de woningvoorraad) en de productie van ontwerpschattingen (ongeacht de periode van reparatiewerkzaamheden).
 • Reparatie en bouwwerkzaamheden voor de vervanging, restauratie of vervanging van elementen van woongebouwen (met uitzondering van een volledige vervanging van stenen en betonnen funderingen, dragende muren en kozijnen).
 • Modernisering van residentiële gebouwen tijdens hun revisie (herontwikkeling overwegen downsizing multi-kamer appartementen, apparaten de extra keukens en sanitair, de uitbreiding van de leefruimte ten koste van de ondersteunende faciliteiten, het verbeteren van isolatie lokalen, de eliminatie van donkere keuken en toegang tot het appartement via de keuken naar het apparaat, indien nodig, ingebouwde of verbonden lokalen aan trappenhuizen, toiletten of keukens); vervanging van de centrale verwarmingsoven met een boiler, warmtegeleider en verhittingsstations; dak en andere autonome bronnen van warmtetoevoer; re-uitrusting van ovens voor het erin verbranden van gas of kolen; Materialen installaties koud en warm water, gasvoorziening met verbinding naar de bestaande backbones op afstand van de ingang tot de verbinding met het stroomnet van 150 m, een inrichting rookkanalen, vodopodkachek ketel; volledige vervanging van de bestaande centrale verwarming, warm en koud water (inclusief een verplichte toepassing opgewaardeerd radiatoren en leidingen van kunststof, metaal kunststof, enz., het verbod op de installatie van stalen buizen ....); installatie van huishoudelijke elektrische kachels in plaats van gasfornuizen of keukenbranden; Inrichting liften, stortkokers, verwijdering lucht afvoersystemen in huizen met teken van de bovenste verdieping overloop 15 m of meer bedraagt; overdracht van het bestaande voedingsnetwerk naar verhoogde spanning; reparatie van televisieantennes voor gedeeld gebruik, aansluiting op een telefoon en een radionetwerk; installatie van intercoms, elektrische sloten, installatie van brandveiligheids- en rookverwijderingssystemen; Automatisering en dispatching van liften, verwarmingsinstallaties, warmte-netwerken, technische apparatuur; landscaping yards (tegels, bestrating, groenvoorziening, hekken, apparatuur, houten schuur en apparatuur voor kinderen en huishoudelijke gebieden). Reparatie van de daken, gevels, gewrichten prefabricage van gebouwen tot 50%.
 • Opwarming van woongebouwen (werken ter verbetering van de hittewerende eigenschappen van omsloten constructies, de installatie van raamvullingen met drievoudige beglazing, de installatie van externe tamboerijnen).
 • Vervanging van ingenieursnetwerken binnen de pool.
 • Installatie van warmtemeters voor verwarming en warmwatervoorziening, koud- en warmwaterstroming naar het gebouw, evenals installatie van warm- en koudwatermeters (bij vervanging van netwerken).
 • Reorganisatie van ongeventileerde gecombineerde daken.
 • Het toezicht van de auteur op ontwerporganisaties voor kapitaalreparatie van woongebouwen met volledige of gedeeltelijke vervanging van vloeren en herplanning.
 • Technisch toezicht in gevallen waarin in de lichamen van lokaal zelfbestuur, organisaties, eenheden voor technisch toezicht op kapitaalherstel van woningvoorraad zijn gevestigd.
 • Reparatie van ingebouwde gebouwen in gebouwen.

De eigenaren moeten betalen. Hoe en waarvoor - er wordt besloten op de algemene vergadering.

Hoe het managementbedrijf kwalitatief te laten werken?

Het verkrijgen van een vergunning is niet vereist voor verenigingen van huiseigenaren, woningcoöperaties of andere gespecialiseerde consumentencoöperaties.

De eigenaren van gebouwen kunnen een "veto" opleggen aan de beslissingen van het orgaan van staatshuisvestingstoezicht op het onthouden van de beheersorganisatie van het recht om activiteiten uit te voeren om dit appartementengebouw te beheren. In het geval van een dergelijke beslissing van de eigenaars, behoudt de beheermaatschappij het recht om een ​​dergelijk appartementengebouw met meerdere appartementen te beheren.

Om erachter te komen welk bedrijf achter het onderhoud van uw huis staat en of het in het register is opgenomen, kunt u, als u op de link Mijn manager klikt, uw regio kiezen en uw thuisadres invoeren.

Een licentie kan worden ingetrokken door een beheermaatschappij in de volgende gevallen:

 • Voor overtreding van de regels voor de uitvoering van ondernemersactiviteiten voor het beheer van appartementsgebouwen (artikel 7.23.3 van de Code van administratieve delicten van de Russische Federatie).
 • Voor de uitvoering van ondernemersactiviteiten voor het beheer van appartementsgebouwen zonder een vergunning (artikel 14.1.3 van de Code voor administratieve delicten van de Russische Federatie).
 • Voor overtreding van de licentiecommissie van het onderwerp van de Russische Federatie, de vereisten van de wetgeving inzake het verlenen van vergunningen voor ondernemersactiviteiten voor het beheer van appartementsgebouwen (artikel 19.6.2 van het wetboek van administratieve overtredingen van de Russische Federatie).

Als u denkt dat uw rechten en belangen worden geschonden geaccepteerd handelingen of besluiten van de overheid, lokale overheden en ambtenaren, u in overeenstemming met de federale wet van 1992/01/17 № 2202-1 «Over Office of Openbaar Ministerie van de Russische Federatie" heeft het recht om in beroep het parket op de woonplaats met het verzoek, klacht of een andere behandeling, met informatie over schendingen van de wetten of om naar de rechter met een klacht tegen de handelingen of besluiten van de overheid ambtenaren die, naar uw mening in geschonden ashi rechten en vrijheden op basis van de wet van de Russische Federatie van 1993/04/27 № 4866-1 «Op beroep te gaan tegen de acties en beslissingen het schenden van de rechten en vrijheden van de burgers", en hoofdstuk 25 van het wetboek van burgerlijke rechtsvordering van de Russische Federatie.

Alles over de revisie in appartementsgebouwen lees je in het artikel Grondige reparaties aan een flatgebouw.

Vandaag: 19 januari 2018 Vrijdag - 01:19:22 UTC

Voorbeelden van het opstellen van een claimclaim van de eigenaar aan de beheermaatschappij

Heel vaak de management company (MC) voldoet niet aan zijn verplichtingen en verwijst achteloos naar de inhoud van het woongebouw.

Het is heel logisch dat de huurders onmiddellijk op deze willekeur reageren, omdat zij een overeenkomst met deze organisatie hebben ondertekend en een bepaald bedrag betalen voor haar diensten.

In dit geval rijst de vraag: hoe kan het VK gedwongen worden om contractueel te voldoen aan wettelijke voorschriften? Schrijf een verklaring - het meest effectief voor deze optie.

Wat werkt onder meer de huidige en kapitaalreparaties van het appartementencomplex? Antwoord kom er nu achter.

Gronden en voorwaarden voor het indienen van een claim

Volgens het contract, eerder gesloten met huurders, evenals deel 2 van Art. 162 LC RF-beheermaatschappij heeft zich vrijwillig verplicht tot het onderhouden en repareren van de gemeenschappelijke gebouwen van het huis, die volgens de wet moet in een vlijtige staat worden bewaard.

Anders moet het bedrijf hiervoor verantwoordelijk zijn voor de eigenaren van het huis en andere hogere instanties. Elke huurder heeft wettelijke manier van beïnvloeding - het indienen van een schriftelijke klacht in het Wetboek van Strafrecht.

Het wordt ingediend op voorwaarde dat de aanvrager de wettelijke eigenaar is van het appartement in het huis onder de jurisdictie van het bedrijf.

De basis voor een officieel beroep op het Wetboek van Strafrecht is de schending ervan, niet-nakoming van contractuele verplichtingen, evenals deel 2 van Art. 162 LCD, decreet Gosstroy nummer 170 "Over de goedkeuring van regels en normen voor technisch onderhoud van woningen" en een aantal andere documenten.

Zo is er verschillende duidelijke gronden presentatie van claims in het Wetboek van Strafrecht:

 • schending van het contract of niet-naleving van de voorwaarden;
 • niet naleven van de huisvestingswetgeving (punt 162 ЖК de Russische Federatie);
 • het negeren van de gerechtvaardigde eisen van de huurders.

Het onderwerp van de klacht moet feiten, omstandigheden, die behoren tot de competentie van de beheersorganisatie. Om hiervan zeker te zijn, moet u de overeenkomst met het Wetboek van Strafrecht aandachtig lezen en kennis maken met de wetgeving.

Als je het niet bij de hand hebt, dan is alle benodigde informatie te vinden op de officiële site van het specifieke strafwetboek, waar de overeenkomst zelf op de hoofdpagina wordt gedupliceerd. De managementorganisatie is niet verplicht om die werken uit te voeren die niet in het contract zijn vastgelegd.

De belangrijkste fout van huurders bij het indienen van een klacht is een vereiste voor een revisie van het huis, en dit is vooral het geval wanneer het huis al lang geleden in gebruik is genomen, maar een dergelijke reparatie werk van het Wetboek van Strafrecht is niet bevoegd om te presteren.

Grote reparaties worden uitgevoerd door het Regional Capital Repair Fund, waarvoor de MC niet verantwoordelijk is. Inwoners betaal voor het afzonderlijk contante bijdragen, en de beheermaatschappij houdt zich uitsluitend bezig met huidige / cosmetische reparaties. Dit zijn verschillende reparatiemaatregelen vanuit het oogpunt van de wet.

In het kort gezegd, men kan eruit kiezen De veel voorkomende redenen voor de klachten van de eigenaren van het huis over het Wetboek van Strafrecht:

 • niet-naleving van de huidige herstel van de gemeenschappelijke ruimten van het huis op tijd of als gevolg van een noodsituatie, afbraak (vervanging van een bril, vuilophaal reparatie, trapleuning, het schilderen van muren, enz.);
 • behoefte aan reparatie en aanpassing van technische netwerken;
 • gebrek aan technische expertise en onderzoek van gemeenschappelijke gebouwen van het huis door de CC;
 • verwaarlozing van sanitaire of milieuvoorschriften, wanneer in kelders, zolders, trappen, entrees van de woningen bewoond door knaagdieren, kakkerlakken, ongedierte, en het management bedrijf is in geen haast om iets te doen, enz.;
 • onredelijke verhoging van tarieven voor nutsbedrijven;
 • zakelijke dienstverlening van slechte kwaliteit: systematische stillegging van warm water, stroomuitval, koude batterijen, enz.;
 • weigering om de eigenaars van het huis op de hoogte te brengen van alle geplande en lopende reparatiewerkzaamheden, evenals wijzigingen in het bedrag van de betalingen, enz.;
 • andere situaties.

naar de inhoud ↑

Hoe een klacht opstellen?

Hoe een verklaring aan het beheermaatschappij schrijven? Elke klacht en beroepschrift wordt schriftelijk opgesteld op een normaal A4-blad. De eigenaar kan een claim schrijven persoonlijk of typ tekst op de computer.

De klacht wordt in vrije vorm ingediend, omdat de wet geen dwingende eisen bevat voor het schrijven ervan, maar het is logisch dat de wet de beginselen van het bijhouden van gegevens naleeft.

In de rechterbovenhoek is de zogenaamde "cap" aangegeven, waar de volledige naam van het Wetboek van Strafrecht, zijn adres, postcode en ambtenaar is geschreven, aan wie de klacht is gericht. Verder voert de aanvrager zijn volledige naam, volledig adres, index, mobiele telefoon en andere contactgegevens in.

Vervolgens wordt in het midden het woord "Verklaring", "Klacht" of "Vordering" geschreven en beschrijft de essentie van het probleem en de vereisten. In dit deel van de hogere voorziening moet duidelijk en beknopt worden aangegeven wat er precies is gebeurd en wat de beheermaatschappij heeft geschonden.

Om hun beweringen correct te onderbouwen, is het noodzakelijk om te verwijzen naar specifieke clausules van het contract, evenals wetgeving (artikel 162 van de RF LC).

Helemaal aan het einde van de tekst van de klacht, welke acties moeten door het beheermaatschappij worden ondernomen om de situatie te corrigeren.

Om dit te doen, is het wenselijk om in grote letters het woord "PLEASE" of "PLEASE" te schrijven, als de klacht van de huurders collectief is. Nadat de hoofdtekst van de verklaring is geschreven, worden de datum en de persoonlijke handtekening ingevoerd met een transcript.

Wetgeving staat het opstellen van zogenaamde collectieve klachten toe en moedigt het aan, waar de eisers twee of meer appartementseigenaren zijn.

Het is identiek gemaakt aan de individuele toepassing, maar alleen in de "dop" zijn meestal gewoon woorden die aangeven dat de claim afkomstig is van de eigenaren van het huis, dat zich op een bepaald adres bevindt.

In het midden van de pagina staat de zinsnede "Collectieve klacht", zodat de geadresseerde meteen duidelijk werd. Na de tekst van de klacht, helemaal aan het einde, zijn handtekeningen met de decryptie en het aantal appartementen van alle geïnteresseerde eigenaars van het huis ingeschreven.

Als de tweede optie kunt u onmiddellijk in de "header" -instructies schrijven van de volledige naam van de huurders, zo niet zo veel, en uiteindelijk alleen de handtekening met het decoderen plaatsen. In andere gevallen een collectieve klacht is zowel individueel als zonder uitzonderingen samengesteld.

Uiteraard collectieve behandeling vanuit juridisch oogpunt veel effectiever, dan individueel, zoals het Wetboek van Strafrecht daar prompt op reageert. In dit geval is de hoofdtaak van de initiatiefnemer het onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk mensen.

Om hun vereisten te bevestigen, kunt u extra documenten of andere papieren / digitale media daaraan toevoegen zal dienen als bewijs in de zaak.

Na het opstellen van een klacht is het noodzakelijk om stuur naar de geadresseerde, of liever het managementbedrijf. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan:

 1. Stuur een aangetekende of waardevolle brief met een ontvangstbevestiging per e-mail, evenals een inventaris van de bijlage.
 2. Neem persoonlijk contact op met het managementbedrijf.
 3. Telefonisch contact opnemen en de officiële essentie van de claim formuleren, of in noodsituaties de master, engineer.

De beste manieren om het beroep over te dragen - dit is de eerste en tweede optie, aangezien de coördinator of een andere verantwoordelijke persoon in het geval van een telefoontje de toepassing kan vergeten. Om dergelijke situaties te voorkomen, moet u de claim telefonisch registreren.

Als de huurders besloten om persoonlijk contact op te nemen met de beheermaatschappij, moet de klacht worden overgedragen aan de medewerker van het kantoor of aan de secretaris van de algemeen directeur van het bedrijf.

Geen enkele andere persoon zonder registratie wordt aangeraden om documenten over te zetten, omdat u dan niets kunt vinden. De claim moet worden geregistreerd en het bijbehorende ontvangstbewijs of ontvangstbewijs moet thuis aan de huurder worden overhandigd.

Als bewijs van hun eisen het is noodzakelijk om aanvullende documenten te verzamelen. Zelfs als het Wetboek van Strafrecht niet op de klacht reageert of geen actie onderneemt, kunnen deze documenten altijd voor de rechtbank of in andere gevallen worden gebruikt. Volgens de juridische praktijk omvatten dergelijke documenten:

 • foto en video van gemeenschappelijke ruimten en andere elementen van het huis;
 • de conclusie van een externe deskundige;
 • ontvangst van betaling voor het werk van de aannemer;
 • getuigenverklaringen van huurders, schriftelijk opgesteld;
 • opnemen van gesprekken met de werknemer van het Wetboek van Strafrecht;
 • ontvangsten voor betaling van nutsbedrijven;
 • andere documenten.

naar de inhoud ↑

Volgens paragraaf 18 en p.21 Post. Regering van de Russische Federatie N 731 een schriftelijke klacht moet worden overwogen binnen 10 werkdagen, beginnend met de officiële datum van registratie van de claim.

Beheermaatschappijen verwijzen vaak naar Art. 12 van de federale wet "Op de volgorde van behandeling van aanvragen van burgers", waar deze is vastgesteld 30 dagen wachttijd voor het reageren op een klacht, maar deze rechtshandeling heeft geen effect op de activiteiten van het Wetboek van Strafrecht.

Feit is dat dergelijke organisaties geen staatsorgaan zijn en van nature zijn het alleen particuliere bedrijven die een vergunning hebben om bepaalde huisvestingsfuncties uit te voeren.

Het is raadzaam om te wachten op een reactie van het Wetboek van Strafrecht om verder te handelen, maar als het verzoek werd genegeerd, dan is het noodzakelijk contact op te nemen met de hogere organisaties.

Wat als het CC niet reageert?

Dit is een vrij veel voorkomende praktijk bij het Wetboek van Strafrecht negeert een schriftelijke verklaring of onderneemt geen actie, ondanks beloften. In dit geval kan de eigenaar van het appartement een beroep doen op de volgende instanties:

 1. Huisvesting inspectie van de stad, die is begiftigd met toezicht functies voor de activiteiten van het Wetboek van Strafrecht.
 2. Rospotrebnadzor.
 3. Het parket van de stad.
 4. Administratie van de stad (stadhuis).
 5. Rechtbank.

Evenzo, in de bovengenoemde organisaties een klacht wordt ingediend in vrije vorm, Waar nodig om de nodige documenten bij te voegen, inclusief een kopie van het officiële antwoord van het Wetboek van Strafrecht, en als hij niet kwam, dan moet in een schriftelijke verklaring dit feit worden opgemerkt.

Dergelijke beroepen kunnen per post worden verstuurd, persoonlijk worden ingeleverd of worden ingevuld speciaal elektronisch aanvraagformulier op de officiële website van de instelling.

Dit wordt "elektronische ontvangst" genoemd, waar u, zonder het huis te verlaten, de tekst van de klacht kunt formuleren en in gescande vorm alle documenten bijvoegt.

Nadat het is verzonden, worden het aanvraagnummer en de voorwaarden van de afweging meestal naar de e-mail gestuurd.

Een rechtbank is een extreme maatregel, waar ze van toepassing zijn als klachten naar andere instanties geen praktische resultaten opleveren.

In deze situatie een bepaalde procedurele vorm van het document wordt opgesteld, waar de informatie bedoeld in artikel 131 van het wetboek van burgerlijke rechtsvordering van de Russische Federatie moet worden bewaard. Het wordt geserveerd op de locatie van het Wetboek van Strafrecht of de woonplaats van de eigenaar.

In dergelijke huisvestingssituaties en gevallen is het noodzakelijk om alle details te kennen die de oplossing van de situatie kunnen versnellen. Met bewuste bereidheid om een ​​verklaring te schrijven in de huisvesting en gemeentelijke diensten, is het noodzakelijk om de volgende nuances te onthouden en kennen:

 1. In de aanvraag voor het Verenigd Koninkrijk is het wenselijk om kort en consistent uw vereisten te beschrijven zonder gebruik van emotionele en beledigende taal, noodzakelijkerwijs verwijzingen naar art. 162 LCD van de Russische Federatie en onderdelen van het contract.
 2. De klacht moet schriftelijk worden geschreven in 2 exemplaren, zodat het beheermaatschappij in de toekomst niet beweerde dat het niets ontving en er geen verklaringen werden afgelegd. Bij een persoonlijk beroep op de tweede klacht is het wenselijk om een ​​stempel of een schilderij van de werknemer van het Wetboek van Strafrecht te plaatsen.
 3. Wanneer u een bericht per post verzendt, moet u dit doen aangetekend schrijven met ontvangstbewijs, aangezien in het geval van aflevering van de letter van het Wetboek van Strafrecht de ingevulde kennisgeving met de juiste notatie teruggestuurd zal worden naar de mailbox.
 4. Bij telefooncirculatie het is wenselijk om een ​​gesprek op de recorder op te nemen, als er een dergelijke functie in de telefoon is.
 5. Het is noodzakelijk om het contract zorgvuldig te lezen, wat precies deel uitmaakt van de taken in het Wetboek van Strafrecht, aangezien het ontbreken van enige vereiste huisvestingsmaatregelen in de tekst van de overeenkomst reden geeft aan het Wetboek van Strafrecht om het verzoek te weigeren.
 6. Beheermaatschappij doet alleen routine-onderhoud, maar geen kapitaalreparaties, en dit zijn verschillende concepten vanuit het oogpunt van de wet.
 7. moet om vertrouwd te raken met de beslissing van Gosstroy No. 170, waar de normen en voorwaarden van alle reparatiewerkzaamheden die moeten worden uitgevoerd door het Wetboek van Strafrecht in het woongebouw precies worden gespecificeerd. Met behulp van dit document is het eenvoudiger om uw vereisten te rechtvaardigen.
 8. Het gebrek aan contanten op het saldo van het Wetboek van Strafrecht, evenals niet-betaling van nutsbedrijven is geen reden voor weigering voldoen aan de eisen van de eigenaar.
 9. De rechtbank is de laatste instantie van bescherming van woningbelangen, ondanks het feit dat de wetgeving in dergelijke situaties er is geen vooronderzoek van het geschil vereist, maar de rechter kan anders berekenen. In zo'n situatie is het gemakkelijker om eerst naar andere instanties te gaan en vervolgens naar de rechtbank.
 10. Het officiële antwoord van de CC moet worden bewaard, maak een kopie en voeg bij klachten aan andere instanties toe, waarbij u nota neemt van onwil of weigering om contractuele verplichtingen na te komen.

Over de regels en procedure voor het herberekenen van hulpprogramma's voor 354 Resolutie in ons artikel.

We kunnen dus stellen dat je zonder de hulp van advocaten een verklaring in het strafwetboek kunt schrijven, aangezien de klacht in vrije vorm wordt ingediend. Nog een vraag: of deze toepassing van praktisch nut zal zijn?

In ieder geval moet u in eerste instantie contact opnemen met de beheerder, en vervolgens naar andere instanties (Volkshuisvesting inspectie, Rospotrebnadzor, officieren van justitie, rechtbanken), indien de aanvraag niet is beantwoord of de woonsituatie is onopgelost gebleven.

Over dat, hoe het managementbedrijf te laten werken, je kunt van de video leren:

We raden ook aan om te lezen:

Vraag over dit artikel. In het gedeelte over de timing van de behandeling van de klacht, wordt verwezen naar pp. 18 en 21 van het RF-regeringsdecreet van 23 september 2010 N 731. Waar staat het over de timing van de reactie op klachten? De resolutie verwijst naar de openbaarmaking van informatie over het Wetboek van Strafrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 29 = 33