Collector voor een warme watervloer

Het schema van de verzamelaar van de warme vloer - hoe alles zou moeten werken

Het installeren van een warme vloer is een zeer kostbare zaak, omdat u niet alleen moet uitgeven aan verwarmingscircuits die in de vloer zijn ingebouwd, maar ook aan extra uitrusting om de normale werking van het verwarmingssysteem te garanderen. Dergelijke apparatuur is collectors, pompen, kleppen en sensoren. In dit artikel zullen we u vertellen hoe u zelf een collector voor de warme vloer kunt monteren, waarmee u geld bespaart.

Wat is de verzamelaar van de warme vloer?

De collector is een set onderdelen die het mogelijk maken het koelmiddel te regelen: meng en doseer vloeistof van parallelle verwarmingsringen. De grote doorsnede en lage snelheid maken het mogelijk om de hete warmtedrager, die wordt aangevoerd door de ketel, te mengen en warm te maken, waardoor deze uit de verwarmingsbuizen komt, waardoor het mogelijk is de temperatuur van het koelmiddel gelijk te stellen aan de vereiste waarden.

Om de retour correct te mengen (gekoeld water uit de circuits in de vloer) en warm water tot de gewenste temperatuur, zijn er verschillende sensoren op het systeem geïnstalleerd: een watertemperatuursensor, een straatwarmtesensor en een sensor die de druk in het systeem meet. Sensoren geven informatie over de kleppen die de koelvloeistof mengen. De collector van het warme vloersamenstel met een pomp en een speciale sensor kan de druk in het systeem bewaken.

Voor een beter begrip van het werkingsprincipe en de noodzaak van dit systeem, let op het volgende voorbeeld: in het huis dat is aangesloten op de ketelvloerverwarming, verwarmingsradiatoren en douche. De douche heeft heet water nodig bij een temperatuur van ongeveer 70 ° C, verwarmingsradiatoren vereisen een koelvloeistof met een temperatuur van 75 ° C en voor het verwarmen van de vloer heeft u slechts 50 ° C nodig, zodat de temperatuur van de afwerkvloer de sanitaire norm van 30 ° C niet overschrijdt.

Zoals u kunt zien, kunnen alle verbruikers van warm water niet rechtstreeks op de ketel worden aangesloten, daarom is er een collector nodig voor de warmwatervloer, die het water voor het systeem zal koelen, daarnaast zorgt de extra druk die de pomp biedt voor de normale werking van lange circuits. Lees ook: "Het optimale schema voor het verbinden van een warme vloer - we maken de juiste keuze."

Voor een stabiele werking van de mengeenheid heeft u nodig:

 1. De mengklep, die we hieronder zullen bespreken;
 2. Een pomp waarmee u de waterdruk kunt regelen (meer in detail: "Hoe u een pomp kiest voor een warmwatervloer - verschillen in details");
 3. Afsluit- en inregelafsluiters;
 4. Sensoren: manometers en thermogram met thermometer;
 5. De lucht die zich in het systeem ophoopt, verstoort de stabiele werking, dus moet deze worden ontlucht met een ontluchter.
 6. U hebt verschillende sanitaire connectoren nodig: tees, fittingen, enz.

Er zijn twee soorten mengkleppen die in de collectoreenheid voor de warme vloer zijn geïnstalleerd: een tweeweg- en driewegklep. Ze verschillen in het principe van hun werk, dat in meer detail moet worden besproken.

Hoe de tweewegklep werkt:

 1. Thermische kop met een temperatuursensor meet de verwarming van het koelmiddel dat de circuits binnenkomt;
 2. Als de watertemperatuur de norm overschrijdt, sluit de thermische kop de klep om de toevoer van warm water te verminderen;
 3. Als de temperatuur van het verwarmingsmedium lager is dan nodig, wordt de klep geopend en neemt de hoeveelheid warm water in het circuit toe.

Zoals u kunt zien, is het werk van de tweewegklep het regelen van de toevoer van warm water, terwijl de retourstroom een ​​constante stroom is. Deze klep heeft een lage stroomcapaciteit, die zorgt voor een soepele verwarming van de vloer. Als de kamer waarin u een warme vloer gaat plaatsen minder is dan 200 vierkante meter, dan kunt u deze mengklep veilig gebruiken.

Het is noodzakelijk om een ​​uitweiding te maken en advies te geven: door de mengklep aan te sluiten op het verdeelblok voor de warme vloer, moet deze worden geïnstalleerd via een ontkoppelingskoppelstuk, waardoor het gemakkelijk kan worden vervangen in de toekomst als de klep defect raakt.

Werking van de driewegklep:

 1. De driewegklep balanceert tegelijkertijd de retour en het warme water van de ketel binnen in de bypass;
 2. In de klep bevindt zich een speciale klep die loodrecht op de buis is geïnstalleerd met warm water en retourstroom;
 3. De positie van deze demper varieert, die ook de eindtemperatuur van de gemengde warmtedrager regelt.

Zo'n klep is bijvoorbeeld ideaal voor grote verwarmingssystemen, waar meerdere verwarmingscircuits tegelijkertijd worden gebruikt. Ze worden ook aanbevolen in het geval dat de collectorgroep voor de warme vloer de watertemperatuur automatisch kan aanpassen. Om ervoor te zorgen dat het systeem automatisch werkt, worden servo-aandrijvingen op het ventiel geïnstalleerd, aangestuurd door weers- en temperatuursensoren.

De driewegklep heeft twee nadelen:

 1. De verandering in vloertemperatuur komt vrij dramatisch voor;
 2. Vanwege de hoge doorvoer is het moeilijk om de temperatuur te regelen, omdat zelfs een kleine verandering in de positie van de klep kan leiden tot ernstige temperatuurveranderingen. Lees ook: "Hoe is een mixer voor een warme vloer en waar is het voor?".

Is het de moeite waard om het systeem te automatiseren

Allereerst is het de moeite waard om over weersensoren te praten. Hiermee kunt u de temperatuur van het koelmiddel aanpassen, afhankelijk van de temperatuur buiten het raam van uw huis. Je zou het zelf kunnen doen, maar de nachtvorst komt onverwachts, bijvoorbeeld als je slaapt, dus 's morgens kan het veel koud zijn in huis, in dergelijke situaties staan ​​de weersensoren je niet toe om te bevriezen.

Weersensoren worden vaak geïnstalleerd met binnentemperatuursensoren die de klep met 1/20 deel verschuiven als de temperatuur in het huis lager is dan nodig.

Als u alle details voor het verwarmingssysteem selecteert, kunt u beginnen met de montage. U kunt de mixer in een externe of interne kast installeren, maar vergeet niet dat alleen een systeem tot 16 cm breed in de buitenste kasten kan worden geplaatst.

Het schema van de verzamelaar van de warme vloer staat op de foto. Lees het aandachtig door en assembleer uw systeem volgens dit schema.

De collector is een noodzakelijk ding voor het regelen van een verwarmingssysteem in het huis, alleen de prijs kan je bang maken, maar het verbinden van een warme vloer met de collector zal de energiekosten voor het verwarmen van het water aanzienlijk verminderen.

Collector (mengeenheid) voor waterverwarmde vloer

Bij het installeren van een vloerverwarmingssysteem worden een aanzienlijk aantal pijpen gelegd - meerdere secties, die contouren worden genoemd. Ze zijn allemaal gebouwd op het apparaat dat de warmtedrager verdeelt en verzamelt - de collector voor de warme vloer.

Een warmwatervloer onderscheidt zich door een groot aantal buislussen en een lage temperatuur van het koelmiddel dat daarin circuleert. Over het algemeen is verwarming van het koelmiddel tot 35-40 ° C vereist. De enige boilers die in deze modus kunnen werken, zijn condensatiegas. Maar ze worden zelden geïnstalleerd. Alle andere soorten ketels produceren warm water. Het kan echter niet worden gestart met een dergelijke temperatuur in het circuit - de warme vloer is niet comfortabel. Om de temperatuur te verlagen en de knopen van het mengsel nodig zijn. Daarin wordt in bepaalde verhoudingen heet water uit de toevoer gemengd en gekoeld uit de retourleiding. Daarna wordt het door de collector voor de warme vloer naar het circuit gevoerd.

Collector voor een warme vloer met een mengeenheid en een circulatiepomp

Om water van dezelfde temperatuur in alle circuits te ontvangen, wordt het naar een kam van een warme vloer gevoerd - een apparaat met één ingang en een aantal uitgangen. Zo'n kam verzamelt het gekoelde water uit de circuits, van waar het de ketelinlaat binnengaat (en gedeeltelijk naar de knoop van het mengsel gaat). Dit apparaat - feeders en retourstroom - wordt ook wel de collector voor de warme vloer genoemd. Hij kan meegaan met de knoop van het mengsel, en misschien alleen de kammen zonder enige extra "lading".

De collector voor de warme vloer bestaat uit drie materialen:

 • Roestvrij staal. De meest duurzame en duur.
 • Brass. De gemiddelde prijscategorie. Bij het gebruik van een kwaliteit legering dienen voor een zeer lange tijd.
 • Polypropyleen. De goedkoopste. Voor werken met lage temperaturen (zoals in dit geval) polypropyleen - een goede budgetoplossing.

Collector voor vloerverwarming voor 6 circuits

Bij de installatie op het collectorverdeelblok zijn de ingangen van de circuits van de warme vloer verbonden met de kam van de retourleiding - de uitgangen van de lussen. Ze zijn per twee verbonden - om eenvoudiger in te stellen te zijn.

Bij het installeren van een met water verwarmde vloer wordt aanbevolen om alle contouren van dezelfde lengte te maken. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de warmteoverdracht van elke lus hetzelfde is. Het is jammer dat deze ideale variant niet vaak voorkomt. Veel vaker zijn er lengteverschillen en significante verschillen.

Om de warmteoverdracht van alle circuits op het toevoerverdeelstuk gelijk te maken, plaatst u de debietmeters aan de achterkant van de kamregulerende kleppen. Flowmeters zijn apparaten met een transparant plastic deksel met toegepaste schaalverdelingen. In de plastic behuizing bevindt zich een vlotter die aangeeft hoe snel het koelmiddel in deze lus beweegt.

Het is duidelijk dat hoe minder koelvloeistof er overgaat, hoe koeler het in de kamer zal zijn. Om de temperatuur aan te passen, wordt de stroomsnelheid op elk circuit gewijzigd. Met dit type collector voor vloerverwarming wordt dit handmatig gedaan met behulp van regelkleppen die op de rugkam zijn geïnstalleerd.

De stroom wordt gewijzigd door aan de knop van de bijbehorende regelaar te draaien (in de bovenstaande foto zijn ze wit). Om gemakkelijker te kunnen navigeren, is het bij het samenstellen van de collectoreenheid wenselijk om het hele circuit te ondertekenen.

Flowmeters (rechts) en servo / servomotoren (links)

Deze optie is niet slecht, maar om de flow te regelen, en daarom moet de temperatuur handmatig zijn. Dit is niet altijd handig. Voor het automatiseren van de aanpassing aan de ingangen zijn servo-aandrijvingen geplaatst. Ze werken in combinatie met kamerthermostaten. Afhankelijk van de situatie wordt de servo opgedragen de stroom te sluiten of te openen. Op deze manier wordt het onderhoud van de ingestelde temperatuur geautomatiseerd.

Menggroep voor de warme vloer kan worden gebouwd op basis van een tweeweg- en driewegklep. Als het verwarmingssysteem wordt gemengd - met radiatoren en vloerverwarming, is er ook een circulatiepomp in het apparaat. Zelfs als de ketel zijn eigen circulatiepomp heeft, kan hij niet alle lussen van de warme vloer "slaan". Daarom zetten ze de tweede. En degene die op de ketel staat, werkt op de radiatoren. In dit geval wordt deze groep soms een pompmengeenheid genoemd.

Een driewegklep is een apparaat dat twee stromen water mengt. In dit geval is het het verwarmde toevoerwater en kouder water uit de retourleiding.

Het principe van de driewegklep

Binnen dit ventiel bevindt zich een beweegbare regelsector die de stroomsnelheid van kouder water regelt. Deze sector kan worden geregeld via een thermisch relais, een handmatige of elektronische thermostaat.

Het diagram van de mengeenheid op de driewegklep is eenvoudig: het warme water en de retourstroom zijn aangesloten op de klepuitgangen, evenals de uitvoer die naar het collectoraanvoerverdeelstuk voor de warme vloer gaat. Na de driewegklep wordt een pomp geïnstalleerd die het water naar het toevoerverdeelstuk "drukt" (de richting is belangrijk!). Iets verder van de pomp bevindt zich een temperatuursonde van de thermische kop die op de driewegklep is gemonteerd.

Regeling van een menggroep voor een warmwatervloer op een driewegklep

Alles werkt als volgt:

 • De ketel ontvangt heet water. Op het eerste moment wordt het gepasseerd door een klep zonder bijmenging.
 • De temperatuursensor stuurt informatie naar de klep dat het water warm is (de temperatuur is hoger dan de ingestelde temperatuur). Een driewegklep opent een subvolume water uit de retourstroom.
 • In deze toestand werkt het systeem totdat de watertemperatuur de opgegeven parameters bereikt.
 • Een driewegklep blokkeert de toevoer van koud water.
 • In deze toestand werkt het systeem totdat het water te heet wordt. Dan gaat het mengsel weer open.

Het algoritme is eenvoudig en duidelijk. Maar dit schema heeft een belangrijk nadeel - er is de mogelijkheid dat in het geval van storingen in de contouren van de warme vloer, warm water direct, zonder bijmenging wordt geleverd. Aangezien de buizen in de warme vloer meestal uit polymeren worden gelegd, kunnen ze tijdens langdurige blootstelling aan hoge temperaturen worden vernietigd. Helaas kan dit nadeel in dit schema niet worden geëlimineerd.

Merk op dat in het bovenstaande diagram een ​​jumper-bypass in groen is getekend. Het is noodzakelijk om de mogelijkheid van werking van de ketel zonder verbruik uit te sluiten. Deze situatie kan zich voordoen wanneer alle afsluiters van de vloerverwarming zijn gesloten. Dat wil zeggen, er zal een situatie zijn waarbij de koelmiddelstroomsnelheid helemaal niet zal zijn. In dit geval, als de bypass in het circuit niet aanwezig is, kan de boiler oververhit raken (zelfs oververhitting zeker) en verbranden. Als er een bypass is, wordt water uit de toevoer door de jumper (gemaakt door een buis waarvan de diameter een stap kleiner is dan de hoofdleiding) naar de inlaat van de boiler gevoerd. Oververhitting gebeurt niet, alles werkt in de normale modus totdat het debiet verschijnt (de temperatuur in een of meerdere circuits zal niet dalen).

Een tweewegklep wordt op de voeding van de ketel geplaatst. Het inregelventiel is op de brug tussen de toevoer- en retourleidingen geïnstalleerd. Dit apparaat is instelbaar, afhankelijk van de gewenste flow-temperatuur (meestal geregeld met een inbussleutel). Het bepaalt de hoeveelheid geleverd koud water.

De tweewegklep moet worden ingesteld om te worden geregeld met een temperatuursensor. Net als in het vorige schema, wordt de sensor achter de pomp geplaatst en drijft de pomp het koelmiddel naar de kam. Alleen in dit geval verandert de intensiteit van de warmwatervoorziening van de ketel. Dienovereenkomstig verandert de temperatuur van het toegevoerde water aan de pompinlaat (de koude stroom is ingesteld en stabiel).

Regeling van een mengeenheid op basis van een tweewegklep

Zoals je ziet, gaat een koudwatervijver in zo'n schema altijd door, dus in dit schema is het onmogelijk om water rechtstreeks uit de ketel in het circuit te krijgen. Dat wil zeggen, het schema kan betrouwbaarder worden genoemd. Maar de menggroep op de tweewegklep kan verwarming van slechts 150 - 200 vierkante meter warmwatervloeren bieden - er zijn geen kleppen met een grotere capaciteit.

Zowel tweeweg- als driewegkleppen worden gekenmerkt door capaciteit of capaciteit. Dit is een hoeveelheid die de hoeveelheid koelmiddel weergeeft die het zelf in een tijdseenheid kan doorlaten. Meestal uitgedrukt in liters per minuut (l / min) of in kubieke meter per uur (m 3 / uur).

Over het algemeen is het bij het ontwerp van het systeem noodzakelijk om een ​​berekening te maken - om de doorvoer van de circuits van de warme vloer te bepalen, rekening te houden met de hydraulische weerstand, enz. Maar als de collector voor de warme vloer met de hand omhoog gaat, zijn berekeningen uiterst zeldzaam. Vaker zijn ze gebaseerd op experimentele gegevens, en ze zijn als volgt:

 • Kleppen met een debiet van maximaal 2 m 3 / uur kunnen ongeveer 50-100 vierkante meter leveren. Een warme vloer (100 vierkanten - met een rek bij goed verwarmen).
 • als de capaciteit (soms aangeduid als KVS) van 2 m 3 / h tot 4 m 3 / h is, kunnen ze worden gevormd op systemen waarbij de oppervlakte van de warme vloer niet meer dan 200 vierkanten bedraagt;
 • voor gebieden van meer dan 200 m2 is een capaciteit van meer dan 4 m 3 / uur vereist, maar vaker worden twee pods gemaakt - dit is eenvoudiger.

Materialen waaruit de kleppen - bidirectioneel en drieweg - messing en roestvrij staal zijn. Bij het kiezen van deze elementen moet alleen worden genomen merk en getest - op hun werk hangt af van het werk van de hele warme vloer. Er zijn drie duidelijke leiders in kwaliteit: Oventrop, Esby, Danfos.

Er is nog een parameter waaruit u kunt kiezen: de grenzen van de temperatuurregeling van het koelmiddel. Kenmerken geven meestal vork aan - minimum en maximum temperatuur. Als u in de Mid-Strip of in het zuiden woont, tijdens het laagseizoen, wordt een comfortabele kamertemperatuur gehandhaafd als de onderlimiet van de aanpassing 30 ° C of minder is (bij 35 ° C is deze al heet). In dit geval kunnen de aanpassingslimieten er als volgt uitzien: 30-55 ° C. Voor meer noordelijke regio's of met slechte vloerverwarming neem met een aanpassingslimiet van 35 graden.

Hoe u een collector kiest voor een met water verwarmde vloer en deze zelf installeert - waardevolle adviezen van professionals

De collector voor de met water verwarmde vloer is een van de hoofdelementen van het hele systeem. Dankzij hem heeft u de mogelijkheid om een ​​bepaalde verwarmingstemperatuur te handhaven. Zonder dit onderdeel zal de vloer niet effectief werken. Natuurlijk moet men het werkingsprincipe en de kenmerken van het bewerkingswerk kennen.

Voordat u een collector voor een warme vloer installeert, moet u erachter komen welk apparaat hij heeft:

 1. Het product moet zijn uitgerust met een circulatiepomp.
 2. Twee verzamelaars.
 3. Mengventiel (het kan 2-weg of 3-weg zijn). Tweerichtingsverkeer is anders omdat het een lage bandbreedte heeft. In dit geval wordt de warme warmtedrager geleverd zonder scherpe sprongen. Het is het meest geschikt voor ruimtes waarvan de oppervlakte niet groter is dan 200 m2. Een driewegklep kan worden gebruikt in complexe verwarmingssystemen. Het is universeel.
 4. Vergrendeling, evenals inregelafsluiters.
 5. Drukmeters waarmee de druk wordt bewaakt.
 6. Een sensor en een thermische kop die de verwarmingstemperatuur regelen.
 7. Ventilatie.
 8. Fittingen, T-stukken, verbindings- en bevestigingselementen.

Elke klep is in de loop van de tijd verstopt, omdat het systeem zelden gedestilleerd water gebruikt. Om dit probleem te verhelpen, installeer het op een verwijderbaar koppelstuk.

Kenmerken van enkele structurele elementen

Het collectorsamenstel kan zeer snel worden gemonteerd, maar het is noodzakelijk dat het enkele noodzakelijke elementen bevat in zijn ontwerp:

 1. Flow controller. Het moet worden geïnstalleerd als er meerdere circuits in uw systeem aanwezig zijn. De lengte van de pijpen kan verschillen. Als het niet is geïnstalleerd, is de warmteverdeling onregelmatig. In dit geval maakt de stroomaanpassing het mogelijk om de toevoer van de verwarmde vloeistof naar elk circuit in evenwicht te brengen.
 2. Thermostatische regelaars. Ze helpen het systeem om tijdig te reageren op schommelingen in het temperatuurregime in geval van luchten in de kamer of veranderende weersomstandigheden. Dergelijke regelaars moeten op elk circuit worden geïnstalleerd. Voor regeling van de kamertemperatuur worden kamerthermostaten gebruikt.
 3. Mengeenheid. Houd er rekening mee dat als uw warme vloer wordt gevoed door een gemeenschappelijk verwarmingssysteem, de begintemperatuur van het koelmiddel 70-90 graden Celsius kan zijn. Het is alleen geschikt voor radiatoren of batterijen. Om de temperatuur van het koelmiddel te verlagen, worden speciale mengeenheden gebruikt. Dankzij hen worden koude en hete vloeistoffen gemengd.
 4. Mengklep. Hij is degene die verantwoordelijk is voor het koelen van de oververhitte vloeistof. De kleppen kunnen handmatig worden aangepast, of met behulp van een speciaal automatisch apparaat.

De verzamelaar voor een warme vloer moet op de juiste manier worden geselecteerd, hiervoor is het nodig om rekening te houden met dergelijke nuances:

 • De belangrijkste parameter bij het kiezen van een dergelijk product is het schema van de warme vloer.
 • Houd er bij aanschaf rekening mee dat het apparaat de veiligheid van het hele systeem garandeert. Daarom zou je geen erg goedkope apparaten moeten kopen.
 • Het is noodzakelijk om het product te selecteren, rekening houdend met alle kenmerken van uw verwarming. Dat wil zeggen, het apparaat moet de nodige druk in het systeem leveren.
 • Tijdens de selectie moet ook rekening worden gehouden met het materiaal van de fabricage. Sommige kunnen bijvoorbeeld van messing zijn, terwijl andere van roestvrij staal zijn. De prijs van het reservoir is vaak afhankelijk van deze parameter.

 • Besteed aandacht aan de complexiteit van het model. Waarschijnlijk laat het schema van een warme vloer het in uw geval toe om het apparaat zonder extra elementen te maken.
 • Besteed aandacht aan het gebied van de kamer, en ook aan het doel waarvoor het zal worden toegepast. Als de kamers bijvoorbeeld klein zijn, kunt u een kunststof spruitstuk gebruiken.
 • De laatste belangrijke parameter die moet worden gevolgd, zijn de kosten van het product. Het hangt af van de uitrusting van het apparaat. Als bijvoorbeeld een stroommeter het distributiespruitstuk binnengaat en er een mogelijkheid tot bijstelling is, dan zal een dergelijk apparaat goedkoop genoeg zijn. Als u iets gecompliceerder wilt kiezen, kunt u een apparaat kopen waarin een groep mixers met vijf uitgangen is geïnstalleerd. Het wordt geproduceerd door verschillende bedrijven. Maar deze groep zal vrij hoge kosten hebben.

Op de foto een collectorgroep van 5 circuits met een mengeenheid

Collector voor de warme vloer met hun eigen handen om gemakkelijk te verzamelen en te installeren. U hoeft alleen maar het aansluitschema en enkele functies van het werk te observeren.

Als u een collector van een warme vloer met uw eigen handen wilt installeren, moet u zich van tevoren op dit werk voorbereiden. Dit schakelmateriaal moet zich in een speciale kast bevinden. Het wordt binnen of buiten de muur gemonteerd.

Voordat u met het werk begint, moet een schema worden getekend waarop de verbinding zal worden gemaakt, pas dan wordt de kam voor de warme vloer geïnstalleerd.

Installatie kan pas worden uitgevoerd nadat de leidingen al zijn gelegd en de collectorkast is geïnstalleerd.

De verzamelaar moet zo worden geplaatst dat u geen ongemak voelt. Tegelijkertijd moet er goede toegang voor zijn.

Het montageschema is afhankelijk van het aantal contouren van het systeem. Als er twee zijn, dan kan dit zijn: een tweeweg en een kogelklep zijn parallel aan elkaar geïnstalleerd. Ze zijn verbonden door middel van een regelklep. Een circulatiepomp en een watertemperatuursensor worden geïnstalleerd langs de inlaatleiding voor warm water. Vervolgens wordt de servomotor aangesloten, waaruit de draden al zijn verwijderd, voor de installatie van een schakelblok, voedingseenheid en kamerthermostaten. Daarna wordt de hete vloeistof in de leidingen gevoerd. Zo is het principe van de verzamelaar gewaarborgd.

Verder is deze lijn verbonden met de retourcollector, die koud water ontvangt. Door de kogelklep stroomt het terug naar het verwarmingssysteem. Dit schema is het eenvoudigst.

Monteer de collector voor de warme vloer met je eigen handen is niet moeilijk. Maar je moet bepaalde regels volgen. Houd er rekening mee dat de zelfgebouwde collector volledig moet voldoen aan alle vereisten van de vloerverwarming. De temperatuurinstelling moet zo correct mogelijk worden aangepast.

Het schema van een dergelijke inrichting met de aansluiting van regelkleppen kan een grote hoeveelheid investering vereisen. Het voordeel van een dergelijk systeem is echter het vermogen om de stroom koelmiddel in elk circuit te regelen.

Uiteraard moet de installatie beginnen met de installatie van afsluiters uitgerust met een thermometer. Als u niet zeker weet of u de verzamelaar zelf kunt verzamelen, is het het beste om een ​​kant-en-klare inzamelingsset te kopen. Meestal is het al uitgerust en kan onmiddellijk worden aangesloten op het verwarmingssysteem. Zo'n groep kan behoorlijk duur zijn, hoewel er verschillende modellen zijn.

Als u kant-en-klare kits hebt gekocht, verbindt u ze eenvoudig. Eerst wordt het product gemonteerd op de warmwater- en retourleidingen. En dan is het verbonden met de elementen van de warme vloer.

Knelkoppelingen worden gebruikt om alle componenten van het apparaat te repareren. Omdat de elementen verschillende diameters hebben, hebben ze adapters nodig om ze te verbinden.

Als de geïnstalleerde kam voor de warme vloer het principe van de collector biedt, dan is alles correct gedaan. Laat een mening achter over het artikel van vandaag in de comments, was het nuttig voor u?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

7 + 3 =