Collector voor een warme vloer met je eigen handen

Hoe de polypropyleen collector voor het vloerverwarmingssysteem in huis met uw eigen handen te monteren

Een collector is een apparaat dat verantwoordelijk is voor de distributie van warm water en kan niet zonder worden vermeden bij het installeren van een warme, huiselijke vloer. Doe het zelf en met je eigen handen is niet gemakkelijk, maar het is mogelijk. Hoe maak je zo'n apparaat gemaakt van polypropyleen? Alles zal heel duidelijk worden na het bekijken van foto's en videomateriaal over de installatie van het systeem, evenals het bestuderen van gedetailleerde instructies.

Hoe is het systeem van de warme vloer

De gebruikelijke radiatoren, die de enige mogelijke installaties zijn voor het geven van warmte in het huis recentelijk, worden geleidelijk vervangen door warme vloeren en plafonds. Ze kunnen werken op elektriciteit en met warm water. De tweede optie wordt als meer praktisch beschouwd en, indien gewenst, kan een met water verwarmde vloer met uw eigen handen worden gebouwd. In het verwarmingssysteem van de waterbodem is niets ingewikkelds. Zijn schema bevat verschillende elementen:

 • Boiler voor waterverwarming. Het moet het water dat door alle leidingen is verdeeld voldoende verwarmen en nog steeds enige gangreserve hebben. Als dit in cijfers wordt uitgedrukt, moet de extra productiviteit 15-20% van het totale vermogen van de warme vloeren bedragen.

Raad. Wanneer het is gepland om een ​​ruimte groter dan 120 m² te verwarmen, is het wenselijk om een ​​ketel met een ingebouwde circulatiepomp of een afzonderlijke installatie daarvan aan te schaffen.

 • Om te voorkomen dat tijdens de reparatie of bij een ongeval water uit het volledige systeem stroomt, worden afsluiters bij de inlaat en uitlaat van de boiler geïnstalleerd.
 • Leidingen die polypropyleen kunnen zijn, maar gemaakt kunnen worden van speciaal vernikkeld polyethyleen, voor waterverdeling en buis voor het spreiden van het vloeroppervlak. De diameter van deze buizen mag niet minder zijn dan 16-20 mm, en ze moeten bestand zijn tegen temperaturen tot 95 ° C en een druk van 10 bar.
 • De collector is een splitter met kranen. Dit is een essentieel element waaraan vanuit de centrale toevoerleiding meerdere circuits zijn aangesloten voor warme en retourbemonstering van reeds gekoeld water.

De collector is een soort midden van buizen, kleppen, manometers, fittingen en andere hulpeenheden van metaal of kunststof. Het apparaat dient als een menger voor proceswater, dat afkomstig is van verwarmingscircuits. Hij verdeelt het koelmiddel ook via de leidingen terug.

Als gevolg van de werking van de collector, wordt de watertemperatuur in verschillende gebieden gelijk gemaakt en dienovereenkomstig verwarmt de verwarmde lucht stabiel in de verwarmde ruimtes.

Elk verwarmingssysteem werkt volgens het volgende principe: het warme water voor huishoudelijk gebruik wordt door de aangesloten circuits en leidingen gestuurd. Tijdens de doorgang koelt het af en door middel van een circulatiepomp keert het terug naar de collector via een retourstroom, waar het wordt gemengd met een heet koelmiddel. De verhouding tussen warm en gekoeld water wordt geregeld door speciale kleppen en de temperatuur en druk worden gecontroleerd door sensoren.

De temperatuur van het koelmiddel in conventionele radiatoren is 70-95 ° C, en in het systeem van warme vloeren moet het 30-50 ° C zijn. Bij uitbreiding is vervorming van de vloerbedekking en drogen van lucht in de ruimte mogelijk. Lopen op de warme vloer is ook onmogelijk.

Dat is het in dergelijke gevallen en het werk van de verzamelaar is vereist, omdat de ketel in staat is om een ​​koelvloeistof van slechts één temperatuur te produceren.

Wanneer de temperatuursensor is bevestigd, sluit de klep en komt warm water in kleinere hoeveelheden binnen. Nadat het koelmiddel is afgekoeld, opent de klep opnieuw. Gekoeld technisch water uit de retourleiding wordt onder druk geleverd en heet van de ketel - indien nodig.

Onderdelen van de warme vloercollector

 1. Mengklep.
 2. Afregelventielen en afsluiters.
 3. Manometer en temperatuursensor.
 4. Circulaire pomp.
 5. Automatische ontluchter.

Voor zelfmontage hebt u zeker verschillende fittingen, adapters, tepels, etc. nodig

Zelfassemblage polypropyleen spruitstuk

Om een ​​verzamelaar te bouwen, heb je nodig:

 • kogelkranen, bij voorkeur Amerikaans;
 • pijpen met een diameter van 25 en 32 mm;
 • koppelingen met interne draad 32х "1" en 25х3 / 4;
 • Koppelingen met buitenschroefdraad 25х3 / 4;
 • pluggen Ø32 mm;
 • Geschikt voor middellijn tees;
 • afdichtmiddel, bij voorkeur een draad;
 • beveiligingsgroep;
 • automatisch apparaat voor ventilatie.

Het distributiespruitstuk bestaat uit twee delen. De eerste komt met verwarmd technisch water, afkomstig van de ketel, en in het tweede deel komt al gekoeld koelmiddel terug, dat wil zeggen retourstroom.

 1. Alle onderdelen waaruit de kam bestaat, zijn verbonden door een behandeling op hoge temperatuur met een speciale soldeerbout voor kunststofbuizen.
 2. Een automatische ontluchter en een veiligheidsgroep zijn verbonden met een deel van de collector.
 3. Een kraan is aangesloten voor nooddrainage van water.
 4. Op het tweede deel van de collector wordt een kraan en ontluchter geplaatst. Hierdoor worden de leidingen aangesloten om het afgekoelde koelmiddel terug te voeren.
 5. Er is een circulatiepomp aangesloten op de retour, die druk creëert en de koelvloeistof begint krachtig door de leidingen en verwarmingscircuits te bewegen. Hij is ongeveer op de ketel gemonteerd, dat wil zeggen dat de pijl op de pomp op de ketel moet worden gericht. Door deze installatie gaat het apparaat veel langer mee.

De plaatsen die waren bedoeld voor het solderen van het T-stuk, moeten op beide kammen worden achtergelaten en pas nadat exact is vastgesteld waar het zal worden geplaatst, is het mogelijk om de pluggen te lassen. De aanwezigheid van een tee is noodzakelijk om de kam in de toekomst uit te breiden.

Om ervoor te zorgen dat het systeemwater in de juiste richting circuleert, moet een zogenaamd "omgekeerd" ventiel worden geïnstalleerd.

Nadat de installatie van het verwarmingscircuit voltooid is, is het noodzakelijk om beide collectoren erop aan te sluiten en de ketel op de geplande plaats te installeren. Vervolgens moet u één tik op beide delen van de collector schroeven. Het expansiereservoir is aan de invoerzijde gesoldeerd. De installatie van de ketel aan de collectoren voltooit de installatie.

Raad. Als er twee verdiepingen in het huis zijn waarin de collector is geïnstalleerd, is het redelijk om vier verwarmingscircuits aan te sluiten op de aansluitklemmen respectievelijk twee voor elke verdieping.

Warme vloeren creëren een speciale sfeer in het huis en de installatie van een dergelijk verwarmingssysteem moet met alle ernst worden uitgevoerd. Vóór zelf-assemblage, moet u elk detail zorgvuldig overwegen en de verschillende variaties herzien. Als er een fout in de berekening zit, zal verdere bediening en onderhoud van het systeem als geheel onmogelijk worden en zullen we helemaal opnieuw moeten beginnen.

Collector voor een warme vloer met je eigen handen: montage en aansluiting

Warme vloeren zijn lange tijd een teken geweest van hoge normen.

Hun gebruik is te danken aan de hoge kwaliteit van de verwarming - de kamer wordt overal verwarmd door natuurlijke convectie, omdat voor de kamerlucht het gehele vloeroppervlak dient als verwarming.

De vloer zelf wordt verwarmd van een elektrische, film of oude soort boiler - een warmwaterketel.

Het appartementencomplex of appartement heeft meerdere kamers, en in elk van hen is een thermisch circuit in de vloer gelegd.

Voor het koelmiddelhoofdleiding is het verbonden door de invoer-uitvoereenheid in de vorm van twee pijpen.

De behoefte aan thermische energie voor elk van de circuits is in de regel anders: de temperatuur in verschillende kamers kan verschillen. Aan de andere kant zijn de delen van het pand niet hetzelfde, wat betekent dat het volume van het koelmiddel voor elke kamer ook anders is.

Dus, tussen de ketel en de verwarmingscircuits is het noodzakelijk om een ​​verdeler te installeren met de functies van de regelaar. Zo'n apparaat wordt een verzamelaar genoemd. Qua functionaliteit is het een mengeenheid. Het is de taak ervoor te zorgen dat de circuits van water worden voorzien.

Gewoonlijk heeft de verzamelpijp verbindingsknopen - door het aantal thermische circuits.

In totaal bevat de collector twee leidingen:

 • men voert de functies van de menger en de toevoer van koelmiddel naar de circuits uit;
 • de andere dient om de retour van alle circuits te verzamelen en het afgekoelde water in de circuits naar de boiler terug te brengen, en gedeeltelijk door een twee- of driewegklep in de uitvoermixer.

Toevoeging van heet water uit de ketel aan de menger vindt plaats door het inschakelen van de thermostatische klep, die in de watertoevoer naar de menger is geplaatst. Wanneer de temperatuur in de menger lager is dan het toegestane (we herinneren ons - 40 o C), levert de klep een deel van het warme water.

Deze groep bimetalen kleppen verandert het stroomgebied, evenals het volume water dat wordt doorgelaten. Hiermee kunt u de temperatuur naar wens instellen. Bij de ingangen van de retourstroomsensoren zijn geïnstalleerd, en het retourkanaal is ook voorzien van een ontluchter. Het verwarmingssysteem wordt door het systeem gepompt met behulp van een waterpomp, die de nodige druk in de pijplijn creëert.

Een complete set collectordelen bevat ook verschillende sanitaire fittingen. In een reeks apparaten voor warmwatervloeren is de collector wellicht de belangrijkste, omdat deze zorgt voor:

 • veiligheid en juiste uitbuiting van de geslachten;
 • de mogelijkheid om comfortvoorwaarden in te stellen voor het gebruik van warmtetoestellen.

De collector heeft een aanzienlijk nadeel - hoge kosten.

Daarom verzamelen veel "samodelkin" hun eigen handen in verschillende versies van verzamelaars, in overeenstemming met hun portemonnee en de beschikbaarheid van componenten.

Er zijn twee opties voor dit pad:

 1. Verzamel de collector van de gekochte componenten en profiteer van het feit dat ze bijna allemaal te koop zijn. Het kan economisch zijn, maar de kwaliteit van de gebruikte producten laat veel te wensen over.
 2. Vervang een deel van de collector door polypropyleen buizen. Hier kan de verwachte besparing oplopen tot 40%, maar de esthetiek van het afgewerkte apparaat en de betrouwbaarheid, op zijn zachtst gezegd, is niet erg ...

Een 3-lus collectorcircuit kan als volgt worden geïmplementeerd:

 1. Eerst is het nodig om de collectorleidingen te verzamelen - retour en warmtedrager, die thermische circuits levert. Gebruik hiervoor één kam op 3 kanalen of 3 enkelknikpunten per verzamelaar.
 2. De retourcollector is uitgerust met een debietsensor of een debietmeter en een contra-gemonteerde verbindingsslangaansluiting voor retourstroom door elke lus. One-loop-collectoren zijn verbonden door draadelementen aan de kam. Elke koelmiddellus bevat een warmtesensor met een actuator en een knooppunt voor het aansluiten van de voedingslijn van het verwarmingscircuit.
 3. Aan één uiteinde van de ventilatieopening collectoren verbonden, anderzijds - is verbonden met de verzamelbuizen pomp pompen verwarmingsmedium, en verder aangesloten op dit punt de thermostatische klep of aandrijving, die keer op keer de warmwaterkraan.
 4. Het collectorsamenstel wordt aan de muur bevestigd, op bruikbaarheid gecontroleerd en aangesloten op de thermische circuits. Hierna wordt de laatste installatie en afstelling van het volledige systeem uitgevoerd.

Hier is de eenvoudigste werkende versie van de collector voor de warme vloer beschikbaar voor een breed scala aan vakmensen. De mogelijkheden van echte verzamelaars worden vaak uitgebreid door het verbinden van meer complexe systemen van regulering en boekhouding.

Sluit bijvoorbeeld de warmtemeters, extra temperatuurmeters en nog veel meer aan, wie is dat veel - dan zijn er uitvinders die zichzelf uitvinden, tot 'iets om jezelf te verzamelen'.

Als de zelfgemaakte collector is gesoldeerd uit polypropyleen buizen, moet het arsenaal van de gereedschappen worden aangevuld met een speciale soldeerbout voor het lassen van onderdelen van dit polymeer.

Bij assemblage door lassen neemt de afmeting van elke eenheid met enkele knoop toe vanwege de naden, en als de thermische contouren groter zijn dan 3, wordt de gehele collector omvangrijk en wordt de installatie ervan problematisch. In andere opzichten verschillen het plastic collectorcircuit en de instelling ervan niet van die welke eerder zijn beschreven.

Bekijk een video waarin een ervaren gebruiker de nuances uitlegt van het monteren van een collector voor een warme vloer met uw eigen handen:

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

Kopiëren van sitemateriaal is mogelijk zonder voorafgaande toestemming in het geval van het installeren van een actieve geïndexeerde link naar onze site.

Zelfgemaakte verzamelaar voor vloerverwarming

Populair in de afgelopen tijd, het verwarmingssysteem van gebouwen met behulp van een warme vloer vereist aandacht bij het ontwerp, de selectie van componenten en apparatuur. Voor de productie zijn meer componenten en producten vereist dan voor een systeem met radiatoren. Dit is te wijten aan vele factoren, maar het belangrijkste is de behoefte aan een competente verdeling van het koelmiddel langs de takken en het regelen van de verwarming ervan.

Een van de verplichte knooppunten is het verdelerspruitstuk (kam) waarmee de pijpen die in de vloer lopen worden verbonden. Het voert verschillende functies uit en zonder hen is het apparaat van een warme vloer problematisch. Ondanks het feit dat de verzamelgroep voor de warme vloer door veel fabrikanten is gemaakt en in veel aanpassingen aan de markt wordt geleverd, is er vaak een verlangen om deze zelf op te slaan en te maken.

Hoe gaat dit proces, waaruit je zelf het distributieverdel kunt verzamelen en welke materialen hiervoor worden gebruikt? Laten we proberen deze vragen te beantwoorden.

Collector in het systeem van een warme vloer.

Doel van de collector in warme vloeren

De collector voor de warme vloer wordt gebruikt in verwarmingssystemen met de volgende doelstellingen:

Het belangrijkste doel is om het koelmiddel te voorzien van de vereiste temperatuur en hoeveelheid aan elke tak van de warme vloer. Voor dit doel wordt een mengeenheid met een pomp, regelkleppen en een bypass (in sommige versies) geïnstalleerd met de collector.

De noodzaak voor temperatuurregeling is te wijten aan het feit dat de ketels hoofdzakelijk worden voorbereid met een veel hogere temperatuur dan vereist voor warme vloeren. En om het in de vereiste parameters te vertalen, wordt water gemengd met een "retour" totdat de gewenste temperatuur is bereikt.

De collector in de mengeenheid.

Naast de materiële en technische kenmerken verschillen de reservoirs in het type regeling. Ze kunnen óf zonder regelgeving óf met behulp van flowmeters, handmatige afsluiters en automatische apparaten zijn.

De collector voor een warme vloer zonder regeling maakt het mogelijk om een ​​goedkope variant van het distributiesysteem te creëren. Er wordt geen regelapparaat gebruikt en de koelmiddelstromen worden verdeeld afhankelijk van de hydraulische eigenschappen van het systeem. Ondanks de kosten mag deze optie niet worden gebruikt, omdat deze niet handig is om te gebruiken en in de toekomst voor problemen kan zorgen.

Om een ​​dergelijke variant van een verzamelaar vast te stellen, streven ze in de eerste plaats naar diegenen die proberen te sparen op de apparatuur. Dit is niet altijd een slechte zaak. Besparingen laten u geld naar de plaats sturen waar ze meer nodig zijn. Wat zijn de voor- en nadelen van deze optie?

De handmatige regelaar heeft recht op leven en kan zijn functie vervullen door de vereiste hoeveelheid koelmiddel in elke tak te handhaven. In dit geval wordt de temperatuur van het verwarmingsmedium geregeld in de mengeenheid en wordt de hoeveelheid voor elke lus handmatig ingesteld door eenmaal in te stellen. Verder werkt het systeem onafhankelijk. Goed beproefde koperen collectoren van dit type.

Bijzonder relevant is de optie voor de installatie van een warme vloer als extra comfortelement in het verwarmingssysteem. Wanneer de hoofdverwarming wordt uitgevoerd door radiatoren of andere apparaten, en de warme vloeren alleen een extra comfort creëren. Voor een standaard verwarmingssysteem in de vorm van een warme vloer, is het beter om serieuzere automatisering te bieden.

Een van de opties voor het regelen van de stroming van koelmiddel naar elke tak vanaf de collector is het gebruik van een balanceermeetmeter. Dit element maakt het mogelijk om de stroming van het koelmiddel te regelen en het visueel te regelen.

Het apparaat bestaat uit een staaf met een flens, waarmee de voorwaardelijke doorgang in de pijplijn kan worden geregeld. Het bevat een venster met een schaalverdeling, waardoor het mogelijk is om de specifieke stroomsnelheid van het koelmiddel door de waargenomen tak visueel te bepalen. De afstelling gebeurt door een stelring onder een dop. De verbinding met het spruitstuk wordt uitgevoerd door middel van een schroefdraad.

Het spruitstuk met stromingsmeters wordt heel vaak gebruikt in moderne systemen vanwege de lage kosten en goede prestatiekenmerken.

Onlangs zijn vaak warme vloeren geïnstalleerd, die zijn geïnstalleerd met automatische regulering van collectoren. Hiervoor worden servo's voor elke lus gebruikt. In combinatie met thermische sensoren van een warmwatervloer laten ze toe de warmtedragerstroom in elke tak te regelen als een functie van de temperatuursensormetingen.

Spruitstuk met servoaandrijvingen.

Voor dit doel wordt de noodzakelijke sectiepassage vastgesteld. Dergelijke systemen zijn duurder dan opties zonder regulering of met handmatige, maar eerder flexibele en zorgen ervoor dat u comfortabele leefomstandigheden krijgt. Vergeet niet dat automatische systemen een competente regulatie vereisen, zonder welke ze niet hun volledige functionaliteit zullen tonen.

Wat kan worden gedaan met de verzamelaar

Geleverd op de markt standaard collectoren voor de warme vloer zijn gemaakt van verschillende materialen: dit is polypropyleen en staal en verschillende legeringen. De grootste verdeling werd verkregen door metalen elementen vanwege de kwaliteit, sterkte en betrouwbaarheid ervan.

Aparte kammen met een ander aantal polypropyleen kranen zijn beschikbaar, die met elkaar kunnen worden geassembleerd en spruitstukken van verschillende afmetingen kunnen maken. Hetzelfde geldt voor koperen elementen.

Als het installeren van een collector voor een warme vloer niet van de fabriekselementen is, kunt u stukken buizen, T-stukken en andere elementen van het warmtevoorzieningsnetwerk gebruiken. Geschikte stalen buizen met een grote diameter, die in leidingen voor het verbinden van pijpleidingen snijden. Er zijn ook opties voor het gebruik van polypropyleent-stukken, die onderling zijn verbonden met het gebruik van afgeknotte pijpen. Als gevolg van deze actie wordt een kam met de gewenste afmeting en karakteristieken verkregen.

Collector gemaakt van polypropyleen.

Productie van een verzamelaar door eigen handen

Als u besluit een zelfgemaakte collector voor een warme vloer te monteren, moet u enige ervaring en begrip hebben voor het ontwerp van de verwarmingssystemen. Allereerst is het nodig om kennis te maken met het werkbeginsel en de taak van de verzamelaars, vervolgens een bekwame berekening te maken en direct te produceren.

Het schema van de collector van de warme vloer wordt geselecteerd op basis van de kenmerken van het specifieke systeem. Allereerst is het noodzakelijk om de secties van de pijpleidingen te berekenen en te selecteren. Vóór de productie is het noodzakelijk:

 • Volgens een vooraf ontworpen schema om te bepalen van welke takken het systeem van de warme vloer en hun kenmerken zal bestaan.
 • Bereken alle parameters van het systeem: de temperatuur van het warme water dat aan de collector wordt geleverd, de stroom van het koelmiddel door alle takken van de warme vloer, de locatie van de secties.
 • Het is belangrijk om de aanwezigheid en hoeveelheid van andere verwarmers te weten te komen, behalve degene die op het verdeelblok worden aangesloten.
 • Selecteer het regel- en regelsysteem dat moet worden gebruikt in het distributiespruitstuk.
 • Het is noodzakelijk om de locatie van de collector te bepalen, omdat het ontwerp en de locatie van de aftakleidingen hiervan afhankelijk zijn. De implementatie van dit artikel maakt het mogelijk de collector van de warme vloer optimaal aan te sluiten.

Om een ​​goed distributiespruitstuk te creëren, dat u in staat stelt de warme vloeren in uw huis op een professionele manier te beheersen, is het belangrijk om speciale aandacht te besteden aan de selectie van alle componenten en onderdelen. Ze moeten zodanig zijn ontworpen dat ze werken.

Geselecteerde verdeelstuk kwalitatief vervullen functioneren en geen extra hydraulische weerstand te creëren stromen en ruis, worden geleid in de selectie van dergelijke regel: diameterverdelingspiek verzamelleiding moet zodanig worden gekozen dat de doorsnede gelijk is aan of groter is dan het doorsnedeoppervlak van alle leidingen die verbonden met het apparaat. Hetzelfde geldt voor een verzamelverdeelstuk.

Dat is, bijvoorbeeld als de verzamelbuis 4 zijn inwendige diameter d = 20 mm, het dwarsdoorsnedeoppervlak van de collector moet zijn: S = 4 (πd² / 4) = 1256 mm². Dat wil zeggen, de diameter van de pijp voor de collector zal ten minste 40 mm zijn. Deze regel voor verwarmingsnetwerkapparatuur wordt met name beschreven in een dergelijk normatief document: STO RAO UES of Russia "Heatpoints of heating networks".

Wanneer u een reeks elementen selecteert die de verzamelaar invoert, moet u zich richten op dergelijke producten:

 1. Een kam, die een stuk pijp is met insnijdingen erin gesneden om de pijpleiding met de warme vloer te verbinden. Ze kunnen afzonderlijk worden aangeschaft, van metaal worden gelast of van polypropyleenelementen worden gesoldeerd. Voor de collector die op de voeding is, is het noodzakelijk om een ​​regelklep op elk circuit te hebben.
 2. De luchtopening, die is aangesloten op de bovenkant van het product om de lucht te ontlasten die zich in het systeem verzamelt.
 3. Beugels, die een kwalitatieve installatie van de collector van de warme vloer op de constructiestructuur mogelijk maken. Ze kunnen uit de standaardtypen worden gekozen of onafhankelijk worden gemaakt.
 4. Aftapkraan, waardoor het mogelijk is om de koelvloeistof uit het systeem te verwijderen.
 5. T-stukken en verbindingselementen.
 6. Bevestigingsmiddelen voor het verbinden van metalen of polyethyleen pijpleidingen van een warme vloer.

Accessoires voor de verzamelaar.

Deze standaardset elementen is geschikt voor spruitstukken van verschillende materialen.

Rechtstreeks omvat de collectoreenheid voor de warme vloer naast de collector zelf een groot aantal aanvullende elementen die het mogelijk maken om het systeem te regelen en te regelen. Het omvat een drieweg- of tweewegklep, pomp, afsluitklep en regelafsluiters. Het verbindingsschema van de collector in elke versie is afhankelijk van het geselecteerde type apparatuur.

De productie van een collector verschilt niet van het werken met elementen van een verwarmingsnetwerk. Als polypropyleen wordt gebruikt, worden alle componenten gesoldeerd in overeenstemming met de dichtheid, worden kranen en andere elementen aangesloten. Het is noodzakelijk om de locatie van de spuitmonden te controleren, zodat ze gemakkelijk kunnen worden aangesloten.

Bij het installeren van een collector voor een warme vloer gemaakt van stalen buizen, moet je een vaardigheid in lassen hebben. Voor het werk wordt een stalen buis met grote diameter met een cirkelvormige of vierkante dwarsdoorsnede genomen. Knip de lengten voor de spruitstukdelen uit de buis. De buissecties worden aan beide zijden vastgelast, waarna ronde stalen buizen eraan worden gelast, waaraan pijpleidingen kunnen worden aangesloten. Voor de installatie van meet- en regelapparatuur in de spuitmonden moeten plaatsen worden voorbereid voor het apparaat voor luchtafgifte en andere componenten. Om te beschermen tegen corrosie, heeft zo'n verzamelaar schilderwerk nodig.

Voor de montage is het belangrijk om alle risico's en mogelijke besparingen te beoordelen en vervolgens te beginnen met werken. Het is niet nodig om de collector als een onafhankelijk systeem te beschouwen: het is een belangrijk onderdeel van de mengeenheid en als er een idee was om het zelf te monteren, is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de mogelijkheid van onafhankelijke productie van de gehele assemblage. Om dit te doen, is het belangrijk om op competente wijze alle componenten, driewegkleppen, pomp- en afsluitkleppen te selecteren. Het is noodzakelijk om te voldoen aan alle vereisten voor de installatie van verwarmingsapparatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 89 = 98