De collector met een hydro-pistool

Shotgun met een verzamelaar: productieschema, tekening, gebruiksmogelijkheden en feedback

Veel moderne mensen stellen vragen over hoe je een hydro-gun met een collector kunt plaatsen (het productieplan hieronder). Tegelijkertijd beginnen zelfs veel professionals in de loop van de tijd te begrijpen dat het gebruik van gespecialiseerde hydraulische afscheiders voor de aansluiting van ketels een behoorlijk effectief hulpmiddel is dat de efficiëntie van het geïnstalleerde verwarmingssysteem aanzienlijk verhoogt.

Veel mensen weten dat ketels zonder aangesloten pompen vaak direct op de collector worden aangesloten en in plaats van een dergelijke optie wordt zo'n hydroshoot met een collector (het onderstaande fabricageschema) het vaakst gebruikt. deze apparaten eenvoudig genomen uit een boiler pomp, waardoor vastgesteld voor elke individuele verwarming circuit, maar in feite een dergelijke optie, kunt u niet, terwijl nog steeds te gebruiken in alle situaties, als op het moment dat de ketel onder garantie, in vervolgens uit het onmogelijk zal zijn om de pompen te verwijderen, maar als we het hebben over een gietijzeren pot, in het geval van het verwijderen van de componenten wanneer je voor het eerst inschakelen van de verwarming kan zelfs afzonderlijke delen van de ketel, niet in staat om een ​​dergelijk temperatuurverschil weerstaan ​​ontploffen.

Om van dit alles af te komen, gebruiken we vandaag een gespecialiseerd hydro-pistool met een collector (het productieschema staat in het artikel). Dit apparaat is bedoeld voor de scheiding van hydraulica, en preciezer, verdeelt de ketel direct met de rest van het verwarmingssysteem. Zo kan bijvoorbeeld een hydroshield met een collector (het geïllustreerde vervaardigingsschema) zorgen voor een enkele pomp in de ketel, terwijl in het systeem meerdere meer van dergelijke eenheden van verschillende kracht zijn geïnstalleerd.

De opstelling van dergelijke apparatuur is uiterst eenvoudig. Op dit moment zullen we geen hightech-apparaten demonteren, maar alleen de belangrijkste opties overwegen om een ​​dergelijke technologie te implementeren.

In principe is het voldoende om een ​​standaard buisstuk te gebruiken, waaruit een hydro-schutter (hydroscheider) wordt gemaakt. Met de berekening van het waterpistool kunt u begrijpen welke basiskenmerken een dergelijk apparaat moet hebben en welke materialen het best worden gebruikt voor de productie.

Eerst en vooral gaan ontwerpers ervan uit dat de pijl bedoeld is voor de scheiding van hydraulica. In de meeste gevallen proberen fabrikanten vandaag ketels te produceren die zijn uitgerust met hun eigen pompen, en dergelijke apparaten zijn behoorlijk krachtig.

Er zijn bijvoorbeeld ketels met een gesloten verbrandingskamer, waarin ingebouwde pompen zijn geïnstalleerd. Het vermogen van dergelijke inrichtingen kan ongeveer 300 Watt, maar in feite is het niet voldoende om volledig te duwen het verwarmingssysteem als de software object vereist 1.000 m 2, namelijk zo'n hoge verwarmingsgebied ongeveer apparatuur werkt.

In dit opzicht moet u extra pompen monteren en gecombineerde systemen gebruiken. Het is in deze situatie dat, in plaats van te helpen, de pomp die oorspronkelijk in de ketel werd gebruikt, eenvoudigweg interfereert en dat in dergelijke gevallen een hydro-gunner kan worden gebruikt (afspraak, berekening, productie - meer hierover in het artikel). Tegelijkertijd is het vermeldenswaard dat dergelijke apparatuur met hoog vermogen in het merendeel van de gevallen aanvankelijk wordt geleverd met het fabrieks hydro-pistool in de set of dat er tenminste een vrij nauwkeurige instructie is over hoe deze moet worden aangesloten.

Als we kleinere ketels nemen, dan zijn ze in feite hetzelfde verhaal, maar in dit geval zullen we ze zelf moeten produceren.

Het waterpistool is gemonteerd op vloerverwarming zonder een ingebouwde pomp om een ​​effectieve bescherming van de ketel tegen het grote temperatuurverschil tijdens de eerste start van het verwarmingssysteem te garanderen. Met behulp van deze apparatuur kunnen bijvoorbeeld standaard stalen boilers worden beschermd tegen het gecreëerde condensaat, terwijl gietijzeren apparaten kunnen worden beveiligd tegen de mogelijkheid van uitval van afzonderlijke secties.

Om dergelijke onaangename situaties uit te sluiten, wordt een gespecialiseerd hydro-kanon gebruikt. De tekening en het diagram van het ketelhuis spelen in dit geval een belangrijke rol, omdat afhankelijk van de kenmerken van het verwarmde voorwerp, de geschikte uitrusting moet worden gekozen. Het enige dat vermeldenswaard is, is dat u ook een extra pomp voor verschillende vloerverwarmingstoestellen moet gebruiken.

Aanvankelijk wil een persoon in zijn huis een bijna perfect verwarmingssysteem krijgen, waarbij hij redelijk geld heeft uitgegeven, en in dit geval begint alles met de ketel. Voor een klein privé-huis, kunt u kiezen voor een standaard tweeledige ketel met een gesloten kamer, die aan de muur wordt bevestigd. Tegelijkertijd moet goed worden begrepen dat in de meeste gevallen het, om een ​​normale verdeling van het koelmiddel in dit systeem mogelijk te maken, nodig is om de collector afzonderlijk te produceren voor de verwarming van het hydro-pistool. In deze situatie doet zich een volledig standaard vraag voor: zullen hun pompen worden gebruikt en wat moet er met het apparaat in de ketel worden gedaan?

Het is logisch dat veel mensen in dergelijke situaties, liever gewoon om de pomp van de ketel te demonteren, zodat het niet het geïnstalleerde hydraulische systeem bedierf, maar in feite het ontwerp van sommige apparaten wordt gemaakt op een zodanige wijze dat om deze procedure te doen is weinig kans van slagen. In dergelijke situaties is de ideale oplossing om de ketel van het hydro-pistool en de collector aan te sluiten.

Zoals in deze situatie, wordt de installatie uitgevoerd

Aanvankelijk wordt een diagram van het verspreidingsspruitstuk getekend. Neem als voorbeeld de volgende situatie:

 • Twee circuits warme vloeren.
 • In het systeem zal een indirect verwarmingsketelcircuit worden gebruikt, twee reservecircuits voor een warmtepomp of een afzonderlijke elektrische boiler, evenals een circuit van een hydro-pistool, dat wil zeggen vijf circuits.

In dit geval is er niets ingewikkelds aan het tekenen van een verzamelaarschema - het is voldoende om op zijn minst enig begrip te hebben van hoe dit systeem werkt.

Het is vermeldenswaard dat u het vermogen dat uw hydraulische pijl heeft, onafhankelijk van elkaar kunt aanpassen. Hoe u het vermogen kunt berekenen, u moet al direct van de kenmerken van uw kamer en de gebruikte apparaten uitgaan.

Als u niet de kracht van het apparaat dat u hebt gekocht nodig hebt, kunt u de draden in diameter doorsnijden, maar tegelijkertijd een langere pijl maken. In sommige situaties, de totale capaciteit van de gekochte apparatuur dient te worden verminderd om u maximaal twee keer, zoals, bijvoorbeeld, is 80 kW unit niet nodig in elk huis, en in dergelijke gevallen is het optimaal zou zijn om de apparatuur te verlaten met een vermogen van 40 kW.

Sommigen die gebruikt vervaardigen gidrostrelki hun handen Scheme, liever in de directe omgeving in de buurt van de ketel te installeren, maar veel deskundigen zeggen dat een goede keuze is ook de installatie van het apparaat op de collector, die uiteindelijk zorgt voor volledige en harmonieuze ontwerp, die zal worden in de toekomst is het gemakkelijk te gebruiken, controleren en onderhouden.

De ketel kan ongeveer drie meter worden gemonteerd tot aan het punt waar de pijl is gemonteerd, terwijl de ketelaanvoer- en retourkanalen via de vloer kunnen worden geïnstalleerd als er een vloerverwarmingstaart in het huis is. In de rest zijn er geen fundamentele verschillen in waar uw pijl zal worden gemonteerd, en het belangrijkste in dit geval is de installatie van apparatuur met een geschikte capaciteit en altijd in een verticale staat. Als u een verwarmingspistool maakt voor het verwarmingssysteem (schema / berekening hierboven), waarbij een ketel zonder veiligheidsklep wordt geïnstalleerd, dan is het raadzaam om een ​​inch-draad aan de bovenkant van het apparaat te lassen om een ​​speciale veiligheidsgroep te monteren.

In het onderste gedeelte wordt ook aanbevolen om een ​​kleine draad te lassen om een ​​normale afvoer te verzekeren en de pijl te vullen. Een verplichte praktische voorwaarde is het plaatsen van gespecialiseerde koppelingen voor de installatie van thermometers in het systeem "boiler, hydro-gun en collector". In het verdere bedrijf kan dit uw leven gemakkelijker maken, omdat u hierdoor probleemloos kunt zien hoe het verwarmingssysteem werkt.

Als u een standaard lasmachine heeft en ervaring hebt met het werken met dergelijke apparatuur, dan is er in dit geval niets moeilijk om een ​​volwaardig hydro-pistool te lassen. Het is echter noodzakelijk om correct te begrijpen dat bij het uitvoeren van dit werk, het noodzakelijk is om rekening te houden met een groot aantal subtiliteiten.

Tegenwoordig is er niets moeilijks in het vinden van een tekening van een hydro-gun, maar je moet goed begrijpen dat al dergelijke tekeningen anders zijn en dat er geen specifieke sjabloon is. Elke expert ziet de structuur van de vuurwapens op verschillende manieren, maar er zijn bepaalde regels die door absoluut iedereen worden nageleefd.

De pijl zelf is een specifieke metalen houder, waaraan de spuitmonden zijn gelast, bedoeld voor aansluiting op de ketel en voor toevoer en retour. Ook in het systeem zijn ingebouwde klantverbindingen.

Optioneel is het mogelijk om mondstukken te gebruiken die zijn bedoeld voor een automatische ontluchter in het bovenste deel van de geïnstalleerde pijl. In het onderste deel is een aftakleiding voor de kraan geïnstalleerd om te zorgen voor diversificatie van verschillende slib en vuil. Onder andere op een bepaalde plaats kunt u ook een pijp plaatsen om water aan het systeem te geven.

De belangrijkste regel die altijd in acht moet worden genomen, is de zogenaamde "regel van drie diameters", dat wil zeggen dat de diameter van het hydro-pistool dat u hebt geïnstalleerd drie keer groter moet zijn dan deze parameter in de spuitmonden. Als u wilt dat de waterafscheider zijn basisfuncties volledig kan uitvoeren, is dat:

 • om het slib van het systeem te scheiden;
 • Afvoergassen;
 • gelijk het hydraulische verschil;
 • om het verwarmde water aan de ketel te leveren om zijn grote duurzaamheid te garanderen.

Veel mensen geven er de voorkeur aan om onafhankelijk van polypropyleen zelfrijdende wapens te sparen en te produceren, maar dit is absoluut een verkeerde beslissing, meestal genomen door mensen die de bijzonderheden van de werking van dergelijke apparatuur niet begrijpen.

Het is om deze reden dat het de moeite waard is om alleen volwaardige metalen buizen te gebruiken, die het mogelijk maken om het potentieel van dergelijke technologie volledig te benutten en zich echt effectief zullen manifesteren gedurende de volledige levensduur van een dergelijk systeem.

Collector met hydro-gun: voordelen en ontwerpeigenschappen

Voor het verkrijgen van het recht om het onderhoud van het verwarmingssysteem te garanderen, is de aanschaf en installatie van het hydro-pistool verplicht. Als u geen deel uitmaakt van ervaren installateurs, weet u waarschijnlijk niet waarom u een element zoals een hydro-pistool nodig hebt. In de meeste gevallen wordt de installatie geassocieerd met mercantiel. Veel installateurs installeren een vuurwapen om extra financiering te krijgen, terwijl dit element als een modern wonder wordt beschreven, waardoor het mogelijk wordt om de warmte-index te verhogen. Niet iedereen weet echter dat het heel eenvoudig is om dit object als zodanig te vervaardigen, omdat het een elementair schema is. Laten we eens wat beter bekijken wat een hydro-gun is.

Shotgun met verzamelaar: productieschema

Als je een conventionele lasmachine hebt en je weet hoe je hem moet gebruiken, dan zal het niet moeilijk voor je zijn om zelf een hydro-gun te maken. Maar met een dergelijke onafhankelijke productie is het noodzakelijk om te begrijpen dat in het hele proces van productieapparatuur het noodzakelijk is om rekening te houden met een aantal subtiliteiten. Nu, nee, er is geen probleem om een ​​tekening te vinden van de productie van een hydro-gun, maar het moet duidelijk zijn dat het ontwerp heel anders kan zijn, dus de tekeningen zijn ook anders en er is geen specifieke sjabloon.

Extern kunnen de waterkanonnen verschillen van die op de foto, maar de "essentie" van alle is hetzelfde

De meester van de hydro-gunner ziet het op zijn eigen manier, maar er zijn bepaalde regels die door elke specialist moeten worden gevolgd.

De pijl heeft een weergave van het ijzeren reservoir waarin de spuitmonden zijn gelast, deze zijn nodig voor aansluiting op de verwarmingsketel en de mogelijkheid om de retour te voeden. In het algemene systeem zijn ook de verbindingen van de klant ingebouwd. Tegelijkertijd is het mogelijk om spuitmonden te gebruiken die zijn ontworpen voor automatische luchtafvoer, die zich bevinden in het bovenste deel van de geïnstalleerde pijl. In het onderste gedeelte is een kraan aangesloten om verschillende neerslag af te voeren. U kunt ook een spuitmond in de pijl lassen om automatisch water aan het systeem toe te voegen. Zoals de verzamelaar met een hydro-gun in de sectie laat zien, zie je op de foto, wordt het verbindingsschema daar ook beschreven.

Hydraulische scheiders: wat is het en wat is het principe van hun werking

Om het verwarmingscircuit te scheiden van het ketelcircuit, wordt een hydraulische afscheider gebruikt, dit is de hoofdtaak. Ook zal een dergelijke toepassing het mogelijk maken drukdruppels en afvalwarmtedrager te verminderen en ook zo snel mogelijk te reageren op veranderingen in de watertemperatuur. Hydraulische scheiders, in de regel, zijn gemaakt van roestvrij staal, hun installatie wordt uitgevoerd samen met de installatie van het hele apparaat. Vrijwel altijd wordt het gebruikt in verwarmingssystemen op middelhoog en hoog vermogen.

Hydrolux is een eenvoudig apparaat dat is ontworpen voor het uitbalanceren en beschermen van het verwarmingssysteem

Een dergelijke scheider voor het verwarmen van ketels met verschillende circuits, maakt het mogelijk om de noodzaak voor het in evenwicht brengen van de stroming van de pomp te elimineren.

Bovendien voeren de apparaten hun functies afzonderlijk van elkaar uit. Laten we nog een heleboel belangrijke rol van de hydraulische afscheider in het verwarmingssysteem opmerken. Dit is de bescherming van de ketel tegen de omgekeerde werking van onverwarmd water.

Als je praat over het principe van de afscheider, dan is het principe heel eenvoudig. Het verwarmingssysteem bestaat uit twee circuits, klein en groot. Op dat moment, wanneer de vereiste hoeveelheid koelmiddel met de gewenste temperatuur in de boiler wordt geproduceerd, begint er water in de hydraulische scheider te stromen en begint de horizontale beweging langs de scheider. En zodra het evenwicht in het systeem verstoord is, beweegt het koelmiddel langs een kleine contour, de temperatuur voor de ketel zal stijgen. Het automatische systeem schakelt op zijn beurt de ketel uit, voor de veiligheid. Het water zal in de normale modus bewegen totdat de temperatuur daalt. De gekoelde vloeistof wordt een signaal voor het inschakelen van de ketel.

Strapping of the hydro-gun: waar is het voor?

De hoofdtaak van de leidingen is: correcte temperatuurinstelling, selectie van de juiste bedrijfsmodus, eliminatie van het risico van oververhitting van de ketel en het hele systeem. Als het harnas zijn doel op de juiste manier vervult, is het mogelijk om aanzienlijk geld te besparen, vanwege de juistheid en efficiëntie van de warmteverdeling in uw eigen huis.

Het installeren van een duur automatisch systeem heeft in dit geval geen enkele zin.

Dit is een zeer belangrijke factor voor de werking van ketels die werken op vaste brandstof of brandstof van hoge kwaliteit. Voor dergelijke ketels is er geen automatisch systeem en de juiste leidingen van de ketel zullen in dit geval de effectiviteit van het systeem aanzienlijk beïnvloeden.

De collector van verwarming met een hydro-gun voor 5 circuits: de verantwoording van de installatie

Om een ​​verklaring te geven waarom een ​​hydraulische pijl voor een verwarmingssysteem noodzakelijk is, is heel eenvoudig. Het proces van het uit balans brengen van het verwarmingssysteem is, denk ik, bekend bij alle eigenaars van hun huis. De ketel van vandaag is uitgerust met een kleiner circuit in volume dan het verbruiksvolume van de circulatie van de consument. De hydraulische pijl scheidt het circuit van de warmtegenerator van het secundaire circuit en verbetert de kwaliteit en betrouwbaarheid van het systeem.

Een pijp voor een hydro-gun is niet alleen geschikt voor een cirkelvormige sectie, maar ook voor een vierkant

Het antwoord op de vraag: waarom moet de installatie van een waterpistool worden geïnstalleerd, er zal een lijst met bepaalde voordelen zijn.

De belangrijkste voordelen zijn:

 • Verplichte staat van fabrikanten, om technische ondersteuning te garanderen, op ketels met een vermogen van 50 kW of meer of op ketels met gietijzeren warmtewisselaar is de aanwezigheid van een afscheider;
 • Een dergelijk knooppunt geeft de maximale stroom van het thermische element en handhaaft een evenwicht tussen temperatuur en hydraulica van het verwarmingssysteem;
 • Met de parallelle aansluiting van de verwarmings- en verwarmingsweerstanden, ontvangt de eigenaar een minimaal verlies aan druk, warmte-energie en productiviteit;
 • Knie-nippels zorgen voor de noodzakelijke secundaire temperatuurcircuits;
 • De originele selectie en berekening van de brandkraan voor het verwarmingssysteem beschermt de ketel tegen het verschil in de aanvoer- en retourtemperatuur, beschermt het apparaat tegen een zonnesteek, egaliseert de circulatie van waterstromen in de primaire en secundaire circuits;
 • Verhoogt ook de efficiëntie van de ketel, het zorgt voor de circulatie van het koelmiddel in het ketelcircuit, bespaart elektriciteit en brandstof;
 • Het vermogen om een ​​constant volume water in de ketel te houden - een mengsel;
 • In geval van nood compenseert de afscheider de vloeistofstroom in het secundaire circuit;
 • Voor het verminderen van de impact van pompen met een ander vermogen, secundaire circuits en de ketel zelf, beantwoordt de holle afscheider.

Er zijn ook extra functies van de waterafscheider - de vorming van omstandigheden voor de scheiding van opgeloste gassen en slib en een vermindering van de hydraulische weerstand.

Wat is een verzamelaar met een hydro-gun (video)

De vuurhydrauliek moet deel uitmaken van de werking van veel contourboilers om de werking van de unit in balans te houden. Het principe van de werking van de pijl maakt het mogelijk om de hydrodynamische processen in het verwarmingssysteem te stabiliseren. Het op tijd verwijderen van mechanische onzuiverheden biedt de mogelijkheid om de levensduur van de ketel, pompen en kranen te verlengen. Bij het verdelen van de stromen, maakt het vuurwapen het mogelijk om maximaal gebruik te maken van de hitte van de brandstof die brandt.

Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Shotgun met een verzamelaar: voordelen van gebruik en ontwerpkenmerken

Hetzelfde probleem doet zich voor in netwerksystemen met stromen van materie of energie. Dit zijn elektrische netwerken, hydraulische netwerken, transportnetwerken, computernetwerken en vele andere.

Er is zelfs een apart wiskundig vakgebied gewijd aan de overweging van deze vragen. We zullen ons er niet mee bezighouden, maar we zullen met concrete toepassingen van deze theorie doorgeven aan huishoudelijke verwarmingssystemen en collectoren met een hydro-pistool.

De hydrolux voor verwarming functioneert ongeveer hetzelfde als de railpijl.

Slechts in één geval gaat het om de verdeling van verkeersstromen en in de andere om de verdeling van warmtedraagstromen - verwarmd water in verwarmingssystemen.

De werking van dit apparaat is om het primaire verwarmingscircuit (ketelcircuit) te scheiden van het secundaire circuit - het verwarmingssysteem zelf.

Het ontwerp met een enkele verwarmingsverdeler heeft veel nadelen. In het bijzonder oefenen met een dergelijk verwarmingssysteem de afzonderlijke componenten van het verwarmingssysteem een ​​sterke invloed op elkaar uit, hetgeen niet bijdraagt ​​tot hun normale werking.

Een concreet voorbeeld van een onbalans in het verwarmingscircuit

Stel dat we een verwarmingsschema hebben voor 4 circuits verbonden door een gemeenschappelijke collector en hetzelfde aantal zonepompen die water leveren aan de zones van het verbruik.

Wanneer het aantal zonepompen of hun eigenschappen wordt gewijzigd, zal het systeem onvermijdelijk de gevolgen ondervinden van wederzijdse interferentie van elk van de pompen met alle anderen.

 • in de herfst van prestaties van elk van de pompen;
 • bij de instorting en vroegtijdige slijtage van apparatuur met sterke drukvallen;
 • in een andere werkingsmodus van het gehele systeem. Een algemene afname van de efficiëntie, oneconomisch en onevenwichtig;
 • bij oververhitting van radiatoren, waarvan de temperatuur boven de norm blijkt te zijn, zelfs als de pompen die dit specifieke circuit binnenkomen worden losgekoppeld;
 • in de verhoogde waarschijnlijkheid van thermische schok, evenals in andere problemen, die de collector en de hydro-gun zijn ontworpen om op te lossen.

Voor een artikel over de constructie van een zelfrijdende waterverwarmer voor het verwarmen van jezelf, lees hier.

Hier zijn enkele voorbeelden van verwarmingssystemen waarbij de installatie van een hydraulische afscheider (een andere naam voor een hydro-pistool) redelijk lijkt:

 1. Als er meerdere ketels in het systeem zijn. Als optie kunt u een voorbeeld geven van een verwarmingssysteem met twee ketels: de ene verdieping en de andere - wand. En de noodzaak om het pistool te gebruiken is niet afhankelijk van het ontwerp en het bedieningsprincipe van de ketels - het belangrijkste is dat er meerdere zijn.
 2. In complexe verwarmingssystemen met één (of meerdere) ketels, maar met verschillende verbruikszones. Laten we zeggen dat het water in het systeem wordt verdeeld tussen een systeem met "warme vloer", een ketelcircuit en meerdere radiatoren. En in dit geval kunnen we niet zonder een waterpistool.
 3. In eenvoudige systemen die niet aan de bovenstaande criteria voldoen, is de hydraulische afscheider misschien niet geïnstalleerd.

Als we het hebben over de puur technische mogelijkheid hiervan, dan kunnen we positief antwoorden - ja, we kunnen deze onderneming implementeren.

Als het gaat om de redelijkheid van de gegeven actie, dan is het onmogelijk om ondubbelzinnig te antwoorden. Alles hangt af van de omstandigheden en de specifieke mogelijkheden van de eigenaar van het verwarmingssysteem.

Als je genoeg geld hebt, kun je met de onafhankelijke ontwikkeling en installatie van pijlen niet rommelen. Natuurlijk alleen in het geval dat een dergelijk ontwerp u geen puur creatief plezier geeft.

Voor degenen die toch besloten hebben om deze kwestie op te nemen, zullen we aanbevelingen doen over het ontwerp en de installatie van een spruitstuk met een hydraulische afscheider.

Lees hier voor een artikel over condensatieketels.

Soorten uitvoering van de hydraulische afscheider Het eerste dat we zullen doen is wiskunde.

De parameters van de hydraulische afscheider worden in de onderstaande volgorde berekend:

 1. We definiëren drie beginwaarden voor de berekening: het debiet van het eerste circuit (Q1), het debiet van het tweede circuit (Q2) en de maximale verticale watersnelheid (V) in de shifter zelf.
 2. Bereken de verschilmodule | Q1-Q2 | - dit is hetzelfde stroomverschil, dat moet worden gecompenseerd door het vuurwapen. Elk pompcircuit draagt ​​bij aan het totale volume van de koelmiddelcirculatie in het systeem.

Het is gemakkelijk om te zien dat er voor Q1 = Q2 geen scheidingstekens nodig zijn. Maar meestal gebeurt dit niet.

Op basis van de vereisten voor het ontwerp, nemen we V - de snelheid van het koelmiddel gelijk aan elk aantal in het bereik van 0,1 tot 0,2 meter per seconde. Deze snelheid zou niet groter moeten zijn, omdat water niet te snel in de separator zou moeten komen. Bereken de vereiste binnendiameter van de kolom van het geschutvuur volgens de formule: D = 18.81 X √ (Q / V)

Wat het materiaal betreft, is het het beste om een ​​roestvrijstalen pistool te maken. Tegelijkertijd zijn er twee verschillende ontwerpvarianten van de scheider met verschillende opstelling van de spuitmonden. Ze worden weergegeven in de bovenstaande afbeelding. Dezelfde figuur toont alle karakteristieke dimensies van de structuur:

Concluderend merken we dat veel bekende fabrikanten van verwarmingstechnologie de introductie van collectoren met een ingebouwde hydraulische afscheider hebben vastgesteld.

Zie de video, waarin een ervaren specialist de kenmerken van het schema van de productie van een hydro-gun met een verzamelaar uitlegt:

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

Kopiëren van sitemateriaal is mogelijk zonder voorafgaande toestemming in het geval van het installeren van een actieve geïndexeerde link naar onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

9 + 1 =