Collecties van badkamertegels

Verzameling van tegels voor de badkamer

Het selecteren van een tegel in de badkamer is een moeilijke taak. Het bereik is immers vandaag zo divers in grootte, structuur en kleur dat het bepaalde problemen veroorzaakt. Een nieuwe stijlvolle badkamertegel ontmoedigt kopers. Maar nu samen zullen we proberen uit te vinden wat direct bij u past.

Hoe de juiste tegel in de badkamer te kiezen

Om de keuze van het benodigde materiaal voor de badkamer rationeler te benaderen, raden wij u aan om een ​​foto van de badkamer te maken voordat u naar de winkel gaat en gaat winkelen met een foto. Deze foto helpt je om de grootte van je kamer correct in te schatten en om bepaalde oplossingen aan te roepen. U kunt dus op een moderne en hoogwaardige tegel voor de badkamer blijven.

Het assortiment tegels van vandaag is vrij uitgebreid. Dus haast je niet om het eerste wat je leuk vond te kopen. Blader door alle collecties. Houd er rekening mee dat dit materiaal kan worden gemaakt van:

 • glas;
 • porselein;
 • natuursteen;
 • keramiek.

Het meest geschikt voor een badkamer is keramische tegels. Het is waterdicht en heeft een lage prijs. Een hoge graad van waterdichtheid wordt in dit geval als een belangrijk criterium beschouwd. Het water in de badkamer moet immers heel goed worden afgestoten. Bovendien zijn de keramiek eenvoudig te leggen en te snijden zonder problemen.

Ziet er goed uit design badkamertegels gemaakt van natuursteen. Maar het zal vrij duur zijn. Bovendien is het niet zo eenvoudig in te pakken. Als u vragen hebt over de tegel en de vormgeving, neemt u contact op met de verkoopconsulent die u een volledig antwoord op al uw vragen geeft.

De grootte van de tegel is erg belangrijk voor de kamer, waar deze wordt gelegd. Vergeet niet dat modieuze tegels van grote afmetingen alleen geschikt zijn voor grote oppervlakken.

Welnu, laten we het nu hebben over kleur. Het populairst is het pastelkleurenschema. Natuurlijk kunt u risico's nemen en gedurfde kleuren en oplossingen gebruiken. Maar dan zal het noodzakelijk zijn om de juiste leidingen te selecteren. Immers, voor de originele tegel is het wenselijk om accessoires met vaardigheden te selecteren. We bieden voorbereidingen om vertrouwd te raken met al klaarstaande interieurs op een foto en dan al om de verbeeldingskracht en dromen te belichamen.

Steeds populairder bij kopers wint vinyltegels in de badkamer. De belangrijkste voordelen zijn:

 • stijlvolle;
 • water weerstand;
 • ecologische compatibiliteit;
 • eenvoudige en snelle installatie.

Door de verwerking van het oppervlak door ultrasone straling, wordt de vinyltegel antislip. Daarom wordt het niet alleen op de muren gelegd, maar ook op de vloer. Zo'n tegel in de badkamer is niet traumatisch.

Ze produceren dergelijke varianten van vinylproducten: onder een boom, onder een bamboe, onder een steen en onder een baksteen. Als je een compositie met verschillende patronen toevoegt, kun je een uitstekende optie krijgen om tegels in de badkamer te leggen. Enkele voorbeelden zijn te vinden op de pagina van onze website.

Hoe een badkamer met een tegel te versieren

Je kunt het zelf doen. Hiervoor kunt u zowel originele tegels als klassiek gebruiken.

Als we zouden stoppen bij de klassieke, dan zou een van de eenvoudigste opties een visuele verdeling van de wanden in twee delen zijn. In dit geval nemen we een tegel voor het bovenste gedeelte van een lichtere toon en voor een lagere, een donkerdere kleur. Als u zones moet toewijzen, dan is een interessante oplossing het gebruik van tegels met tussenkleur. Je kunt ook decoreren. Dergelijke legopties worden als traditioneel beschouwd.

Maar je kunt ook niet alleen klassiekers gebruiken. Heldere kleuren van ongebruikelijke tegels voor de badkamer zullen een prachtig interieur voor een dergelijke ruimte creëren. Wees niet bang om te dromen! Gebruik gedurfde kleuren! Je kunt de tegel zelfs ongewoon leggen, oorspronkelijk. Dit geeft je een lange tijd kracht en positieve energie.

Hoe kan ik de tegel in de badkamer betegelen?

 1. Als u verschillende kleuren gebruikt, kunt u de tegel in de vorm van een mozaïek leggen.
 2. Tijdens het leggen van tegels moet men niet op de wanden focussen, waarvoor een stijlvol materiaal, uitgedacht door ontwerpers, is aangeschaft. Seks vereist niet minder van uw deelname. Varianten van de leg kunnen verschillen: patronen, ontwerpbeslissingen, ongebruikelijke foto's.
 3. De meest gebruikte tegel in een bad (tot 70%) is wit en al zijn tinten. Deze populariteit is te wijten aan het feit dat de witte kleur visueel de ruimte vergroot. Maar vergeet niet dat deze kleur geen wondermiddel is. Probeer een diepere toon aan te brengen, want dan ziet de ruimte er ook aantrekkelijk uit.

Strenge ontwerpoplossingen van echte professionals

Uw aandacht wordt een verzameling badkamertegels aangeboden, waarvan de foto's zich hieronder bevinden. Misschien helpen ze je bij het maken van de juiste ontwerpbeslissing.

Revitaliseer de tegel met behulp van kleur. Combineren met witte tegels is niet moeilijk. Maar het zal nooit hetzelfde onnavolgbare effect hebben als de combinatie van kleuren zoals glanzend koraal en oranje. Als je een schaal toevoegt aan deze combinatie, die zich op het tafelblad van natuurlijk hout bevindt, en een neutrale muur maakt, ziet de tegel er gewoon ongelooflijk mooi uit.

Vind je cellen leuk? Kijk naar deze schoonheid, gemaakt in crème-beige kleuren. Schaken op de muren, die de badkamer de eindeloosheid van de ruimte geeft, balanceert het stenen voetstuk, gemaakt met kleinere vierkanten. De gebogen badkamer balanceert volledig de achtergrond. Een dergelijke badkamer, tegels (waarvan de foto in de artikelcatalogus is weergegeven) die vrij gemakkelijk is gecombineerd, heeft een nogal aristocratische uitstraling.

Of zullen we de bands proberen? Dit is precies de manier waarop u voor een beetje geld een origineel ontwerp kunt maken. Kies een goedkope tegel voor muren en vloeren en koop vervolgens heldere en ongebruikelijke tegels of stoepranden of decors om een ​​strook langs de hele muur te leggen. Dit soort kamer zal niemand onverschillig laten.

En dit is een andere originele manier om een ​​ongewoon accent te maken bij het gebruikelijke leggen van tegels. Het bezielt echt het interieur. Kies de tegels van dezelfde kleuren, maar hebben verschillende formaten. Op deze manier kunt u een uniek uiterlijk creëren in de vorm van meerdere lagen.

Je wastafel bevindt zich in een nauwe ruimte tussen twee ramen, en iedereen heeft de indruk dat hij nauwelijks hangt en zich ongemakkelijk voelt? Mozaïektegels op de muur achter hem hypnotiseren je volledig en je vergeet dat de gootsteen buiten de doos is geplaatst.

Sluit. Een andere originele manier om keramische tegels te leggen, waarmee het gemakkelijk is om de badkamerruimte nieuw leven in te blazen met een verzadigd kleurenschema. Kijk toevallig in de spiegel. Zie je hoe de douchewand is bekleed met groene tegels? Door de tegel langs één kant uit te breiden, slaagde de ontwerper erin om een ​​badkamer en een douche samen te stellen.

Als je besluit om de douche te veranderen, moet je misschien een stoel of een bank erin maken. Gebruik hiervoor felle kleuren. En je zult zien dat dit ding niet alleen functioneel, maar ook behoorlijk esthetisch wordt.

En wat denk je van het kader? Trouwens, een kaptafel - dit is de plek die je kunt verfraaien met een onverwachte afwerking in de vorm van een lijst. Hiervoor zullen tegels van niet alleen bold tones, maar ook verschillende texturen doen. We zijn ervan overtuigd dat de ruimte veel effectiever zal worden, en een dergelijke decoratie zal een wasbekkengebied gunstig verdelen.

Hou je van glamour? Dan zal deze regenboogtegel in de badkamer, waarvan het foto-ontwerp wordt gepresenteerd in de galerij van het artikel, uw individualiteit volledig benadrukken. Enigszins brutale tinten in het interieur, vergeet niet dat het hier de witte afwerking is die het meest voordelig is - en de badkamer zal volledig aan al uw eisen voldoen.

En nu zullen we nadenken over het toilet. We vinden dat hij er ook ongewoon moet uitzien. We raden u aan de muur met de tegels achter de toiletpot uit te leggen en de vloer uit te leggen. Zie hoe het er origineel en mooi uitziet.

Deze optie herhaalt in veel opzichten de vorige, maar let op het feit dat de tegel niet alleen vierkant kan zijn. Misschien vind je dit idee leuk.

Visueel valsspelen. Veel ontwerpers gebruiken dit. Als de badkamerruimte vrij smal is, probeer deze dan visueel uit te breiden door de tegels horizontaal te leggen.

Voor liefhebbers van verfijning adviseren wij in de badkamer om het tapijt van de tegel te leggen. En als u deze sjabloon in de vorm van een kader rond de spiegel naar de muur verplaatst, moet u ervoor zorgen dat uw badkamer de meest stijlvolle is.

Heb je een nis in de badkamer? Uitstekend! Dit is een geweldige plek voor gewaagde experimenten. Met behulp van tegels kun je het meer volume geven. Maar onthoud dat je in de nis een licht moet houden en de juiste accessoires moet kiezen.

Als u van plan bent om de tegel niet op een muur te leggen, raden we u aan om verschillende kleuren en tinten te gebruiken voor visuele uitbreiding. Maar wees voorzichtig bij het kiezen. Zorg ervoor dat de kleuren die u kiest, worden gecombineerd en elkaar aanvullen. Nou, in het algemeen, wees niet bang om te combineren.

Merk op hoe de mozaïekwanden de badkamer soberheid en tegelijkertijd finesse geven. Is het niet waar, wat een opvallende esthetiek wordt verkregen met behulp van deze kleur en een onovertroffen textuur.

Badkamertegels: beste fotoformaten

Badkamer - een speciale plek in het huis. Elke dag vertrekt elke persoon van haar bezoek. Na een dag hard werken willen we allemaal zo snel mogelijk douchen, of genieten van het warme bad, ontspannen, vermoeidheid verlichten en de dagelijkse beslommeringen vergeten.

Om deze redenen moet het ontwerp van de badkamer speciale aandacht krijgen. De moderne markt van bouwmaterialen biedt een verbazingwekkende keuze aan afwerkingsmaterialen voor dergelijke gebouwen. Van deze variëteit is er één onveranderlijke favoriet - dit is keramische tegels. Waarom is het zo populair? Laten we dit in meer detail bekijken!

Een van de belangrijkste voordelen van dit afwerkingsmateriaal is het vochtbestendigheid. Dit geldt met name voor tegels, die bedekt zijn met glazuur. Deze eigenschap van de tegel beschermt de badkamer tegen schimmels en vermenigvuldiging van schadelijke micro-organismen.

Keramische tegels absorberen geen geuren. Het is bestand tegen de effecten van verschillende chemicaliën. Daarom kan de tegel veilig worden gewassen met bijna alle schoonmaakmiddelen.

Keramische tegels - duurzaam materiaal, die enkele decennia kan duren en in topvorm blijft. Vooral als de tegels werden blootgesteld aan dubbel vuren.

Dit is een van de veiligste afwerkingsmaterialen. Klei, waaruit keramische tegels worden gemaakt, is een natuurlijk materiaal. Er zitten praktisch geen giftige stoffen in. Alle mogelijke toxines verdampen onder invloed van hoge temperaturen tijdens het bakken.

Keramische tegels zijn brandveilig, omdat het bestand is tegen vuur en geen elektrische stroom geleidt. In een moderne badkamer, waar er een wasmachine, een haardroger, een elektrisch scheerapparaat en andere technische wonderen zijn, zonder dergelijke eigenschappen van het afwerkingsmateriaal, is het gewoonweg gevaarlijk.

Een verscheidenheid aan kleuren, texturen, maten en vooral - prijzen! Dit alles kan veilig worden toegeschreven aan de voordelen van keramische tegels. Met deze variëteit kunt u absoluut elk interieur in de badkamer creëren.

Nu kunt u een eenvoudige, meer klassieke keramische tegel kiezen, die niet hard op het gezinsbudget zal stoten. En u kunt een echt meesterwerk maken vanuit de badkamer: gebruik mozaïek, keramische tegels voor marmer of steen, verschillende decoratieve elementen. Elke fantasie wordt werkelijkheid met zo'n keuze aan tegels!

Helaas, er zijn geen idealen in deze wereld! En zelfs keramische tegels hebben hun eigen kleine nadelen. Een van hen is arbeidsintensiviteit. Plaats de tegel op een volledig vlak oppervlak.

In dit geval moet je een heel goede oogbol hebben, het vermogen om de divergentie van lijnen op te merken, zelfs met één millimeter. Als ten minste één rij tegels niet exact is gelegd, moet al het werk opnieuw worden gemaakt.

Tijdens het transport en het leggen van tegels, moet u onthouden dat het, ondanks de hardheid, onervaren handen kan breken!

De vloeren zijn afgewerkt met keramische tegels, erg koud en glad. Los deze problemen echt op. Tegels moeten worden gekozen met een antisliplaag. Om het te leggen is het noodzakelijk op een betonnen koppeling met een warmte-isolerende laag, of om het systeem "de warme vloer" te gebruiken.

Interlacing-naden zijn een ander klein nadeel van dit type afwerking. In tegenstelling tot de tegel, kunnen de naden donker worden, vuil verzamelen. Ze zijn gevoelig voor schimmels en bacteriën. Ze moeten verschillende keren per jaar op speciale manieren zorgvuldig worden gemonitord en verwerkt.

De tekortkomingen van dit bouwmateriaal zijn prijzen. Natuurlijk kan de tegel niet duur worden gekozen. Maar hoeveel er zijn allerlei nuances en trivia waarvoor u moet betalen: lijm, bouwmaterialen voor voegen, speciale voorbereiding van muren en vloer. Vergeet niet de prijzen voor de diensten van de tegelzetter.

Denk er bij het kiezen van de kleur van keramische tegels aan dat reparaties in de badkamer zwaarder zijn dan in elk ander deel van het appartement of huis. Dit betekent, dat je geen fout kunt maken met kleur.

Probeer te felle kleuren te vermijden - ze kunnen zich snel vervelen. Eenkleurige badkamers zijn ook niet de beste optie. De sfeer in hen kan na verloop van tijd te saai worden. Dus welke kleurtegels kiezen? Laten we mogelijke varianten bekijken.

Deze tegelkleur is een waar symbool van zuiverheid. Het is lang gedefinieerd als een klassieke kleur voor het ontwerp van de badkamer. In alle landen en tijden was en is hij in de mode. Als de badkamer echter is afgewerkt met witte tegels, is deze te licht en pakkend.

Het is beter om de witte kleur te verdunnen met kleine decoratieve elites van andere tinten. Deze kleur kan met elke andere worden gecombineerd. Kies alles wat je hartje begeert - je zult je niet vergissen.

Houd bij het kiezen van een witte keramische tegel rekening met: vuile ineenvallende naden op een witte achtergrond zullen opvallen. In dit geval zijn er twee opties om dit probleem op te lossen: gebruik een voeg voor naden van een andere kleur of elke uitvoer was de badkamer in een ideale staat.

Niet iedereen beslist om de badkamer af te werken met een zwarte kleur. Hoewel, deze badkamers zien er chic, elegant en laconiek uit. Vooral als je een tegel kiest met een glanzend oppervlak.

Met deze keuze is het de moeite waard om te onthouden over verlichting. Eén lamp is hier duidelijk niet genoeg! De beste oplossing: voeg een paar ingebouwde gloeilampen toe over de hele omtrek van het plafond.

Bij het kiezen van een eenvoudige zwarte tegel zonder reliëfs en tekeningen, is het beter om conventionele gloeilampen helemaal te laten staan ​​en ze te vervangen door energiebesparend daglicht. U kunt het contrast van zwart en wit binnenshuis houden. Gewone gloeilampen kunnen de kleur van de tegels vervormen. Verdund zwart kan alleen wit zijn. Alle andere kleuren gaan verloren op de achtergrond.

Deze kleur heeft de voorkeur van gepassioneerde mensen, zelfverzekerde leiders, klaar om binnen een fractie van een seconde beslissingen te nemen. Mensen met een explosieve aard, zoals een kleur voor het ontwerp van de badkamer, is beter om niet te kiezen, omdat de rode kleur het zenuwstelsel ernstig prikkelt en fungeert als een "rode lap voor de stier" in de letterlijke en figuratieve zin van deze uitdrukking.

Rode kleur beïnvloedt sterk het onderbewustzijn van een persoon, waardoor agressie bij hem wordt gewekt. Het is gemakkelijk te repareren: combineer de witte en rode kleur in de badkamer. Het ziet er harmonieus, esthetisch en niet zo opzichtig uit.

Lichte blauwtinten verpersoonlijken reinheid en frisheid, aangename koelte. Een tegel van een donkere tint blauw is beter te verdunnen met witte decoratieve elementen. Met deze kleur moet je voorzichtig zijn. Het verwijst naar een koud kleurenschema en kan een gevoel van overmatige koelte in de badkamer creëren.

Deze kleur van donkere tinten is vrij zwaar voor de waarneming. Daarom zou dat de ruimte niet overbelasten, meestal donkerpaarse accenten in het interieur van de badkamer maken, de hoofdkleur is licht gemaakt, bijvoorbeeld, hetzelfde licht - paars of lichtroze.

Een goede keuze voor een badkamer zijn de lichte muren, met een horizontale decoratieve strook en een vloer met donkerpaarse tinten.

Groen is de kleur van dromers en avonturiers in één persoon. Een tegel van lichtgroene kleur van deze kleur zal de badkamer luchtig maken, "licht", dat doet denken aan een lentemorgen. Dit gevoel zal sterker worden als de badkamer elementen van gele kleur bevat.

Donkergroene tegels zullen de badkamer luxueus, maar koud maken. Het is beter om deze kleur te combineren met wit of deze te gebruiken in plaats van een accent in een lichtgroene ruimte.

Deze kleur geeft iedereen warmte en comfort, omdat geel - de kleur van de zon. Interieuropties met het gebruik van deze kleur - een enorme variëteit. Helder geel past perfect bij de witte kleur, waardoor het een gevoel van levendigheid geeft.

Sandy geel past goed bij bruine decorelementen, waardoor de badkamer een sfeer van gezelligheid en warmte krijgt. Lichtgeel (niet licht) is perfect te combineren met lichtgroene kleuren en vult de kamer met lichtheid, zachtheid, frisheid.

Mode en originaliteit in het ontwerp van de badkamer

De combinatie van verschillende kleuren - dit zijn niet alle trends van de moderne mode in het ontwerp van het interieur van de badkamer. Fabrikanten van moderne keramische tegels bieden hun klanten de mogelijkheid hun badkamer uniek en uniek te maken met behulp van verschillende decoratieve elementen.

Keramische tegel die marmer imiteert

Zo'n tegel zal elke badkamer versieren. Tegels voor wit marmer zijn een van de meest populaire in Europa. Ze benadrukt de hoge status van de eigenaar van het huis, geeft de badkamer een sfeer van luxe, overvloed.

Keramische tegel die een steen imiteert

Dit soort tegels is veel goedkoper dan natuursteen, maar het effect ervan is hetzelfde. Zo'n tegel geeft de badkamer een gevoel van comfort, gezelligheid. De badkamer met het ziet eruit als een aparte hoek van de natuur, verborgen voor de ogen van anderen.

Dit decoratieve element opent nieuwe perspectieven in het ontwerp van de badkamer voor iedereen die een exclusieve, unieke badkamer wil creëren. Mozaïek is al sinds de oudheid bekend, maar het heeft zijn populariteit niet verloren.

Nu kun je een mozaïek vinden met verschillende insluitsels, gekleurde scheidingen, scheuren en niet alleen. Het kan een decoratie worden voor elke badkamer. Zeer origineel lijkt de vloer van het mozaïek en het frame van de spiegel. Gewoon een mozaïek, je kunt een podium of een tafel rond de gootsteen selecteren. Elke fantasie met een mozaïek zal geschikt worden.

Hoe een keramische tegel voor een badkamer te kiezen

1. Geef voorkeur aan kwaliteitstegels. Dit afwerkmateriaal zal de wanden van uw badkamer langer dan een jaar versieren, daarom: het is beter om te veel te betalen en een duurzame, goede tegel te kiezen dan om hem in de toekomst te sparen en te sparen.

2. Besteed speciale aandacht aan de grootte van de tegels. Kleine tegels zorgen voor veel naden, maar het is gemakkelijker om muren met gebreken aan te brengen, evenals op de richels. Voor een ruime badkamer kun je een grote tegel kopen. Voordat u een tegel kiest, moet u de mogelijkheden van uw badkamer correct evalueren.

3. Om het aantal benodigde tegels te bepalen, is het beter om een ​​specialist te raadplegen. Hij zal de nodige berekeningen maken, de waarschijnlijkheid van het breken van de tegels tijdens het leggen berekenen en vertellen hoeveel u de tegels "prozas" moet kopen.

4. Welke kleur jouw badkamer zou moeten zijn, wordt alleen door jou bepaald. Maar toch: probeer te heldere, donkere en koude kleuren te vermijden. Leer ze te combineren, maar gebruik niet meer dan drie kleuren in het interieur. Lichte tonen verhogen het volume van de kamer visueel en de verticale elementen maken het een beetje hoger. Vergeet accenten en decoratieve elementen niet. Je fantasie is hier niet beperkt.

5. Let op de weerstand van de tegels tegen licht, slijtvastheid, chemicaliënbestendigheid. Het beste is om het tentoonstellingspanelpatroon te vergelijken met hetzelfde patroon in de doos. Aarzel niet om de consultants te vragen naar de voorwaarden die erop staan.

De kwestie van de prijs is voor velen van belang. Prijzen voor dit afwerkingsmateriaal hebben een grote reikwijdte: van enkele honderden roebels tot enkele tienduizenden roebels per vierkante meter. Maar tegels zijn niet alles wat je nodig hebt om te kopen voor reparaties. Het is noodzakelijk om lijm, grout en in de meeste gevallen ook bouwmaterialen voor het egaliseren van wanden en vloeren te kopen.

Vrijwel alle soorten keramische tegels zijn bestand tegen detergentia. Verduidelijk deze informatie wanneer u een tegel koopt. Behandel intertitic steken met speciale antischimmelmiddelen om de 3 maanden en houd ze schoon.

Tegel kan het beste worden gewassen met een zachte doek en een borstel met zachte haren. Om de keramische tegels op te fleuren, wordt vaak een oplossing van ammoniak gebruikt (3 eetlepels alcohol per 1 liter warm water).

Interieurontwerp - echte foto's, beste ideeën © 2018. Kopiëren van materiaal van de site is alleen toegestaan ​​als u een actieve link naar de bron opgeeft

Monsters van tegels voor de badkamer. Overzicht van moderne marktcollecties en aanbevelingen voor de keuze

Het afwerken van vloer- en wandbekledingen is een onmisbare voorwaarde voor comfort in de badkamer. Geconfronteerd met tegels, marmer, hout of plastic verliest niet aan populariteit, vooral omdat monsters van badkamertegels te vinden zijn in elke catalogus, besteld per post of bekeken in de winkel. Het is maar één ding belangrijk: om de juiste tegels voor de badkamer te kiezen, zodat de reparatie voldoening schonk en niet een te verwoestende gebeurtenis werd.

Keramiek: de definitie en voordelen van het materiaal

Tegel of keramische tegel - een materiaal voor tegenover elkaar liggende oppervlakken, dat wordt verkregen tijdens het verbranden van klei in ovens bij een voldoende hoge temperatuur. Klei - grondstoffen zijn beschikbaar, maar er zijn verschillende soorten materiaal: wit, rood, met additieven. En de prijs van grondstoffen wordt gelegd in de verzameling badkamertegels: afhankelijk van de zuiverheid, de aanwezigheid van complexe ornamenten, patronen, het technologische proces en het gebruik van handarbeid, kan de waarde van verzamelkopieën enkele duizenden roebels bedragen.

Collecties van tegels in het bad: wat is het?

De verzameling tegels in de badkamer bestaat uit een bepaald stel tegels, dat wordt verenigd door een enkel patroon, een ontwerpoplossing. De set bevat in de regel standaardelementen met één kleur, een herhaald patroon en decoratieve matrix: trottoirtegels, medaillons, panelen, friezen en andere. De eenvoudigste badkamertegelset bestaat uit slechts één rij standaardtegels en één decoroptie.

Maar er zijn ook andere collecties die een volledige verscheidenheid aan schilderijen combineren die met de hand zijn gemaakt of door middel van machinaal afdrukken. Dergelijke sets zijn vaak bedekt met verschillende lagen beschermende lijm, geglazuurd en zelfs met de hand beschilderd met goud, zilver en andere verf. De kosten van de kit zijn afhankelijk van de grondstof, de gebruikte additieven, de complexiteit van het palet, het patroon en de technologische kenmerken van de fabricage.

Om sets met badkamertegels te selecteren, kunt u fotocatalogi en opties voor ontwerpoplossingen bekijken, die hieronder worden vermeld. Dit zal helpen bij het bepalen van het kleurenschema en bij het nadenken over de locatie van de tegel in de kamer. Het is belangrijk om de ruimte te meten, na te denken over de oppervlakken en interieuronderdelen die u wilt decoreren en pas daarna de aanbiedingen van de fabrieken te bekijken.

De kwestie van de prijs is ook belangrijk. De duurste collecties wandtegels voor de badkamer zijn gemaakt door Italiaanse ambachtslieden. Dankzij de geweldige ervaring en bewaard gebleven oude recepten, produceren de fabrieken unieke kits die zelfs een kleine badkamer tot een meesterwerk van muurschildering kunnen maken. Meer democratische collecties produceren fabrieken in Duitsland, Bulgarije, Rusland en Wit-Rusland. Met een uitstekende kwaliteit is de prijs van tegels vrij betaalbaar.

Maar vergeet niet de gerelateerde producten: de tool, troffels - het is allemaal ook het geld waard. Als je tegels wilt kopen en geld wilt besparen, moet je aandacht besteden aan Chinese fabrieken. Goede kwaliteit is gegarandeerd. Maar wacht niet op de vlucht van het ontwerpidee, de sappigheid van het beeld en de lange periode van perfecte werking.

Belangrijk! Monsters van keramische tegels voor de badkamer, aangelegd in de winkel, zien er heel anders uit dan in werkelijkheid op de muur of vloer van uw appartement. Verlichting, breking van licht en zonnestralen, weergave en algemene perceptie van de kleurstructuur worden in elke kamer volledig anders ervaren. Dit geldt vooral voor laconieke kleine kamers. Daarom hoeft u voor kleine badkamers geen artikelen te kiezen met overvloedige fijne patronen, friezen en schuine randen. De badkamer ziet er daardoor nog kleiner uit. Ja, en een klein patroon begint in de loop van de jaren het oog te 'snijden'.

Maar in een enkele stilistische oplossing monsters van tegels voor de badkamer op de muren en de vloer plukken, een vloerbedekking kopen voor een toon of twee donkerder. Let er bij het kopen van een niet-fabrieksaflevering bovendien op dat de tegels even groot zijn. Maar in ieder geval moet je je laten leiden door je eigen visuele waarneming en kiezen wat je wilt. De multi-formaat en gestructureerde elementen zijn perfect voor panelen, interieurdecoratie en stoepranden. Door de "vriendelijkheid" van de kleurenoplossing te observeren, kunt u uw eigen ontwerp van de kamer maken en op dezelfde tegel in de badkamer kost u geen fortuin.

 • tegelmatrices van groot formaat op een klein gebied zien er belachelijk uit;
 • betontegels zijn vaak bedekt met interieurartikelen, dus raak niet betrokken bij het verfraaien van een kleine badkamer met lage plafonds;
 • panelen, schilderijen en medaillons op de badkamervloer worden vaak verborgen door kasten, de basis van kasten, huishoudelijke apparaten;
 • tegels "met een schede onder de oude dagen" is zeer ingewikkeld in het proces van laatste voegen en onderhoud. Denk er drie keer over na voordat je het koopt.

Decoratieve elementen voor decoratie

Leuke voorbeelden van tegels in de badkamer kunnen buiten de collectie worden gekocht, maar dan is het de moeite waard om te beslissen over de decoratie. Hiervoor worden verschillende designdecoraties en ontwerpopties aangeboden:

 1. tegels voor stoepranden: uitvoeren van de functie van bovenafwerking op de rand met de muur, plint in de plaatsen van de verbinding tussen de muur en de vloer. Met behulp van stoeprandmatrices is er één effectief paneel beschikbaar, een interieuritem of een aparte lay-out voor de badkamer, kolommen;
 2. decoratieve getextureerde tegels: het is mogelijk om op de achtergrond van een gemeenschappelijke facing op een gelijke afstand te plaatsen. Dergelijke tegels voor badkamers zijn verkrijgbaar in verschillende texturen, kleuroplossingen en functionele doeleinden (in de vorm van een haak, plank);
 3. panelen, friezen, mozaïeken: ze bestaan ​​uit een of meer matrices. Ze vertegenwoordigen een compleet beeld, patroon of patroon. De opstelling kan worden gemaakt in verticaal, horizontaal, kruisvormig of zelfs diagonaal.

Wat is de waarde van tegels voor badkamers?

Keramische coating is vaak de enige mogelijkheid voor de badkamers. De sets badkamertegels zijn lange tijd operationeel en hygiënisch. Ze zijn uitstekend geschikt voor het afwerken van badkamers, badkamers en andere ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Welke kenmerken moeten een goede verzameling badkamertegels hebben:

 1. waterbestendigheid: verplichte kwaliteit, waarmee u de afwerking op de wanden en de vloer van de douchecabines kunt bevestigen;
 2. Betaalbare prijs: u kunt altijd kant-en-klare oplossingen ophalen voor een democratische kost;
 3. Esthetiek: een enorm scala aan kleurnuances, het rijkste scala aan texturen en perfectie van vormen. Kies een set tegels voor de badkamer kan zowel in een strikte klassieke stijl, en elk ander geschikt voor uw kamer;
 4. veelzijdigheid: de tegel wordt harmonieus gecombineerd met ander materiaal. Bovendien kunt u zelf beslissen waar u de elementen plaatst: vloer, wanden, plafond of interieurartikelen;
 5. gemak van verwerking: snijden, snijden - tegels van welk type dan ook kunnen thuis gesneden worden, in tegenstelling tot marmer, steen en andere afwerkingsmaterialen;
 6. vuurvast: tegels worden niet tevergeefs beschouwd als een van de meest brandwerende materialen. Elke tegelset voor de badkamer gaat door het brandende stadium en is daarom niet brandbaar;
 7. kracht en praktisch: de tegels die op de markt worden aangeboden, zijn meestal bestand tegen reiniging met huishoudelijke chemicaliën, hij is sterk genoeg en is bestand tegen toevallige mechanische invloeden.

Lange levensduur, kleurbehoud, UV-bestendigheid - al deze nuttige eigenschappen zijn van toepassing op tegels als deze correct is geselecteerd.

Classificatie van tegels en zijn kenmerken

Met alle populariteit en gelijkenis van grondstoffen, een eenvoudige productietechnologie is genoeg, er zijn verschillende soorten collecties. Monsters van tegels in de badkamer onderscheiden zich door:

 • een werkwijze voor het bereiden van een mengsel van klei;
 • beglazing (er is of niet een toplaag);
 • roosttechnieken;
 • porositeit van de structuur;
 • toewijzen van elementen;
 • slijtvastheid / sterkte;
 • vorstbestendigheid;
 • glijcoëfficiënt.

Afhankelijk van de technologische productiemethode worden monsters badkamertegels gemaakt door op te drukken: het hogedrukpoedermengsel wordt in mallen geperst en geëxtrudeerd: tegels worden uit de viskeuze massa geperst.

Ook kan tegel worden bedekt met een dunne laag gekleurd of transparant glas (beglazing) of verkocht zonder coating. Soms passeert de tegel niet één, maar verschillende stadia van roosteren: enkelvoud wordt gebruikt voor elementen zonder beglazing, maar dubbel of meer - voor beglazing. Collecties met een enkel schot worden gekenmerkt door een dichtere structuur, daarnaast is deze methode minder duur, wat betekent dat een dergelijk tegelmonster voor een badkamer zich in een meer betaalbare prijscategorie bevindt.

Bij het kiezen van voorbeelden van tegeltegels voor de badkamer hoeft u geen aandacht te schenken aan modetrends, merktrends of geadverteerde goederen. De moderne fabrikant beschikt over alle faciliteiten voor het produceren van kwaliteitsproducten. Omdat de gemiddelde prijs in prijptegels alle voordelen van een zeer duur materiaal kan combineren, maar de lage inbrengkosten, kunnen de goedkope kosten van grondstoffen en vormen hoge kwaliteitseisen stellen tegen democratische kosten.

Kopieermateriaal is alleen mogelijk met een indicatie van de actieve, niet afgesloten van indexeerkoppelingen naar de bron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

75 + = 77