Wells met eigen handen

Vormen voor put boringen met de hand

Het toepassingsgebied van gewapende betonnen ringen is vrij uitgebreid. Als het nodig is om geld te besparen, kunt u het zelf doen. Maar dit vereist mallen voor betonnen ringen. De aankoop van dergelijke apparatuur is een kostbaar genoegen, voor privégebruik zal het zichzelf niet rechtvaardigen. Maar je kunt ook zelf formulieren maken.

Waar zijn betonnen ringen voor?

Meestal zijn betonnen ringen nodig voor de bouw van een put, maar ze worden ook gebruikt voor de installatie van een autonoom rioleringssysteem - ze maken septic tanks of filtratieputten. Een ander toepassingsgebied zijn mangaten bij de installatie van een storm- en drainagesysteem. Ze maken zelfs kelders van betonnen ringen. En er zijn verschillende opties - verticaal, horizontaal. Over het algemeen is het toepassingsgebied breed.

Betonnen ringen worden gebruikt voor de constructie van verschillende structuren

Er zijn ringen van verschillende grootte voor verschillende behoeften, ze hebben ook verschillende wanddiktes, kunnen met of zonder wapening zijn. Ondanks zoveel keuze, denken veel mensen erover om ringen van gewapend beton met hun eigen handen te maken. Het gaat erom dat je met de ontwikkeling van de site misschien geen enkele ring nodig hebt, en zelfs geen tien. Sommigen nemen slechts een tiental meer in de put. De belangrijkste kosten voor de vervaardiging van producten van gewapend beton zijn veel lager dan hun verkoopprijs. Zelfs rekening houdend met het feit dat je mallen moet maken voor betonnen ringen. En als u nog steeds rekening houdt met de bezorgkosten, dan zijn de besparingen zeer solide.

Rassen en afmetingen van betonnen ringen voor putten

Industrieel vervaardigde betonnen en gewapende betonnen ringen moeten voldoen aan de normen voorgeschreven in GOST 8020-90. Hun afmetingen kunnen van de tafel worden gehaald, evenals het geschatte gewicht en de prijs (aangegeven bij levering in Moskou).

Voor de vervaardiging van producten van elk type moeten twee delen van de bekisting zijn - extern en intern. De afstand tussen hen wordt voorgeschreven in de GOST, afhankelijk van de grootte van de ring. Voor versterkte ringen voor een put met een diameter van 70 cm of 100 cm, is deze respectievelijk 7 cm en 8 cm bij het maken van ringen zonder een bladwijzer van versterking, de dikte van de wanden is veel groter - 12 cm en 14 cm.

Voor het maken van ringen zijn speciale vormen vereist

Naast verschillende maten is er nog een ander profiel van het eindgedeelte van de ringen - gelijkmatig en met een slot. Het slot is een nokvormig uitsteeksel. Bel dergelijke ringen pazogrebnevymi of lock. Op elkaar zetten, ze zijn goed aangehangen, ze zijn moeilijk te verplaatsen met zijwaartse belastingen, wat erg belangrijk is voor de constructie van putten van welk doel dan ook. Minus deze optie - meer complexe vormen voor betonnen ringen - het is noodzakelijk om de juiste stappen aan de uiteinden te vormen.

Technologie van de productie van betonnen en versterkte betonnen putringen

Om in de productie betonnen ringen te maken, wordt een harde oplossing met een kleine hoeveelheid water gebruikt, die na het gieten noodzakelijkerwijs aan trillingen wordt blootgesteld. Zonder dit proces is het onmogelijk om uniformiteit en hoge sterkte te bereiken. Bij de productie van vibrators worden ingebouwd in de wanden van de mallen, voor privé-productie is het mogelijk om met submersible vibrators voor beton te gebruiken. Dit zijn relatief kleine apparaten, waarvan het lichaam in de handen wordt gehouden en de vibratorkop in het beton wordt neergelaten. De lengte van dit mondstuk moet voldoende zijn om bijna tot aan de onderkant van de ring te reiken.

Dus het ziet eruit als een onderwater vibrator voor beton in gebruik

Beton voor putringen voor de sterkte van de lading wordt gebruikt ten minste B15 (klasse M200). Samenstelling van hard beton dat wordt gebruikt bij de productie:

 • cement ПЦ500Д0 - 230 kg:
 • zand van gemiddelde korrelgrootte (modulus van grootte 1,5-2,3) - 900 kg;
 • gemalen steen van de fractie 5-10 mm - 1100 kg;
 • weekmaker C-3 - 1,6 kg;
 • water - 120 liter.

De output is een kubieke meter beton. De hoeveelheid water is aangegeven voor een zandvochtigheid van 4%. Als het zand nat is, wordt de hoeveelheid water aanzienlijk verminderd.

Hoe kan een vorm voor de productie van zinkringen

Dat het noodzakelijk is om te zeggen dat in een conventionele huishoudmixer zoals "peer" dergelijk droog beton je niet mengt. Voor het mengen moet een mixer van het geforceerde type worden gebruikt. Als dat niet zo is, maak dan vloeibaar beton. Het nadeel van deze oplossing is dat het noodzakelijk is om enige tijd beton te weerstaan ​​in de bekisting (van 4 tot 7 dagen afhankelijk van de temperatuur). In de aanwezigheid van één vorm voor betonnen ringen kan het maken van een tiental betonnen ringen een maand lang worden opgerekt. De oplossing is om de oplossing zo stijf mogelijk te maken en om meer dan een paar bekistingen te hebben.

Het is mogelijk om, volgens alle regels, de versterkingsring te verbinden met een geribbelde staaf met een dikte van 8-10 mm - cirkels, met elkaar verbonden door verticale stukken wapening. Het aantal ringen van de wapening hangt af van de hoogte van de ring. De optimale afstand tussen beide is 20-30 cm. Wanneer de hoogte van de putring 90-100 cm bedraagt, worden drie of vier versterkingsriemen gemaakt. Verticale segmenten worden in stappen van 30-40 cm geplaatst en met een speciale binddraad verbonden.

Aan de bovenste verstevigingsriem is het mogelijk om lussen te binden, waarvoor het mogelijk is om de betonnen ring te draaien met behulp van hefapparatuur.

Voorbeeldversterking van gewapende betonnen ring

Houd bij het installeren van de verstevigingsriem rekening met één detail: de wapening moet zich in de dikte van het beton bevinden. Vanaf het metaal tot de rand van het product moet het minimaal 3-4 cm zijn, daarom is in bovenstaande figuur te zien dat de verstevigingsgordels niet op het oppervlak liggen, maar veel lager zijn. Ongeveer en het is noodzakelijk om een ​​armatuur te hebben.

Het anker kan ook worden gelast, maar het is beter om te binden - hoe sterker de constructie is

Zelf gemaakte betonnen ringen worden vaak versterkt met een afgewerkt stalen gaas - de dikte van de stang is niet minder dan 4 mm, de trede is 20 cm. Het is afgesneden van vervelende lengte en lengte, gebogen in een ring, de randen zijn verbonden met draad. Deze versterking is iets slechter dan de standaard, maar het is genoeg om meer kracht te geven.

Het vibratieproces verhoogt de sterkte van beton voor verschillende klassen (zonder de formulering te veranderen). Bij het verwerken van beton, "sijpelt" ervoor, luchtbellen komen eruit, het vulmiddel en cement worden gelijkmatig verdeeld. Doen zonder deze procedure zal niet werken - de muren zullen los zijn, zullen lekken en snel afbreken.

Gladde en dichte wanden kunnen alleen worden verkregen als het beton trilt

Men kan het echter niet overdrijven - stratificatie kan voorkomen. Stop de behandeling als de krimp van de oplossing stopt, het oppervlak glad wordt en er bovenop cementmelk verschijnt.

Op een vlak gebied of een ijzeren plaat wordt het buitenste (buitenste) deel van de bekisting geïnstalleerd. Als een groefring is gemaakt, wordt de groefvormer neergelegd. Op een afstand van 3-4 cm van de rand van de bekisting wordt een wapeningsnet blootgelegd. Het binnenste deel van de bekisting wordt geplaatst, bevestigd met schroeven aan de uitstekende delen van de externe bekisting (vingers).

Het beton wordt in de gevestigde vorm gegooid met schoppen of een soort apparaat. Nadat de ring is gevuld, trillen (in kant-en-klare vormen duurt het 1-2 minuten). Indien nodig (zie krimp), wordt beton toegevoegd. Na het einde van de trilling wordt het oppervlak van de ring gladgestreken door de troffel. Installeer indien nodig de nokring en druk deze in.

In industriële omstandigheden wordt het dek direct uitgevoerd - hiervoor wordt hard beton gebruikt, zodat u de kit onmiddellijk kunt gebruiken om de volgende ring te maken. Om dit te doen, verwijdert u uw vingers, haalt u de bekisting eruit. Het vormen van de onderste groef, de verbrossing blijft totdat het beton sets.

Hoe en van wat te vormen voor betonnen ringen te maken

Fabrieksvormen zijn gemaakt van plaatstaal, versterkt met verstijvingsribben. De dikte van het metaal is 3-8 mm, afhankelijk van de grootte van de ring.

Vormen voor putringen zijn meestal gemaakt van metaal

Thuis is het niet eenvoudig om een ​​plaatmetaal te buigen met de vereiste kromtestraal. Het is veel gemakkelijker om twee dikwandige vaten met verschillende diameters te vinden. Diameters moeten verschillen van 14-16 mm. In dit geval is de wanddikte 7-8 mm. Voor een put is een ring met wapening vereist.

Om het gemakkelijker te maken om met het formulier voor gewapende betonnen ringen te werken, kunt u de twee helften met scharnieren van de deur bevestigen

Het vat wordt van de bodem afgesneden, het binnenste deel wordt ongeveer 10 cm hoger gemaakt - dus handiger. Om de bekisting van de gerede ring te kunnen verwijderen, worden de tonnen in twee delen doorgezaagd. Helften moeten stevig verbonden zijn. U kunt dit op verschillende manieren doen:

 • het lassen van de hoeken met geboorde gaten, vastzetten met bouten;
 • maak "oren" om wiggen te hameren.

Om het binnenste gedeelte niet te leiden, moet je aan elke helft een paar stutten lassen, waardoor de muren niet vervormen.

Plaats een deel van de bekisting in de andere, plaats ze op dezelfde afstand ten opzichte van de ander (meet de opening in een cirkel). Op verschillende plaatsen worden gaten geboord - onder de noppen, waarmee ze worden gefixeerd. Haarspelden - stukjes van een staaf aan beide zijden waarvan de draad wordt afgesneden. De gaten worden tegenover elkaar geplaatst, zodat de delen van de bekisting betrouwbaar kunnen worden bevestigd.

Steek in de geboorde gaten de tapeinden, draai de moeren aan. Bij een niet erg grote dikte van de wanden van de mal voor betonnen ringen, is het hoogstwaarschijnlijk noodzakelijk om grote ringen of met metaal gesneden platen met een gat onder de moeren te plaatsen, zodat bij het gieten van het beton de vorm niet buigt.

Indien gewenst kunt u mallen maken voor betonnen ringen en een strook plaatwerk en houten staven, die de bekisting stijfheid zal geven. Snijd de strook van de gewenste lengte - langs de omtrek van de cirkel + 10 cm naar het gewricht. De breedte van de strook is gelijk aan de hoogte van de ring + 10 cm Buig naar beneden en naar boven 5 cm, langs de rand van de strook maak je dezelfde kant. In de zijkant, boor gaten voor de spanbouten. De bovenrand wordt om de 20-25 cm gesneden (minder als de diameter van de ring klein is). Nu kan de band verbogen worden - krijg een ring. Maar het is erg onstabiel - "speelt". Stijfheid kan worden gegeven met een houten frame.

Vormen voor betonnen ringen kunnen van plaatstaal zijn

Knip stukken van 20-25 cm lang uit de bar. Monteer ze onder de zijkant om een ​​gat in het metaal te boren, bevestig de zelfgesneden stroken. Wanneer de lengte van de staven 20-25 cm is, zal de vorm niet rond zijn, maar veelzijdig. Als dit belangrijk voor je is, kun je vaker incisies maken, de repen sneller afsnijden. Het is ook nodig om de hoogte te versterken. Gebruik hiervoor ook balken. Versterk ze vaker - zodat de muren niet buigen.

Als je weet hoe je lassen moet gebruiken, kun je het op een andere manier doen. Naast plaatwerk is een geprofileerde buis met vierkante doorsnede nodig. Het past op 15 * 15 mm of 20 * 20 mm. Eerst moet u vier identieke halve bogen buigen uit de profielpijp. Vier grote - voor externe bekisting en vier kleinere - voor de binnenste. Aan de bogen lassen de gesneden stroken van metaal.

Als basis om bogen van een profielpijp te gebruiken

Van houten planken of staven

Als u gemakkelijker met een boom werkt, kunt u vormen voor zhb-ringen van hout verzamelen. Ze worden verzameld op smalle platen, onderaan en bovenaan bevestigd met een ring. De ring kan bijvoorbeeld van metaal zijn vervaardigd uit een gebogen geprofileerde buis. Het kan op de pijpbocht worden gekromd met de vereiste kromtestraal.

Formulieren voor de productie van ringen kunnen van hout worden gemaakt

Als kuiper kunst je paard is, kun je ook bogen van hout maken. Het materiaal is niet zo belangrijk. De sterkte en stijfheid van de resulterende vorm is belangrijk. Merk op dat de rand aan de buitenkant van de grotere bekisting is bevestigd en van de binnenkant kleiner.

Belangrijk! Om de bekisting gemakkelijk te verwijderen, moet vóór het vullen de mal gesmeerd worden. Als u van plan bent om betonnen ringen voor een put met drinkwater te gebruiken, kunt u zonnebloemolie gebruiken. Als een technische voorziening wordt verondersteld te worden gebruikt, kan deze worden gebruikt als smeermiddel gemengd met machineolie of met DT (of zuivere motorolie).

Hoe versterkte betonnen ringen te maken voor de bouw van een put

Bij het bouwen van voorzieningen tijdens de installatie van waterleidingsystemen, riolering, drainage van het privéperceel, is het noodzakelijk om putten te bouwen voor verschillende doeleinden. Tegelijkertijd worden kant-en-klare betonnen ringen voor putten gekocht in grote fabrieken of bij individuele ondernemers die zich bezighouden met de vervaardiging van dergelijke producten. In sommige gevallen is het rendabeler om een ​​mal te kopen voor de zelfproductie van deze betonconstructies en om ringen in de juiste hoeveelheid te gieten. Er zijn verschillende soorten blanco's, verschillend in grootte en configuratie, waarmee u gewapende betonproducten van verschillende diameters en hoogtes kunt krijgen.

Deze video toont het werk van een zelfgemaakte installatie, met behulp waarvan betonnen ringen voor putten worden gemaakt. Opgemerkt moet worden dat voor één product twee werknemers slechts 15 minuten nodig hebben.

Voorbereiding van beton met maximale sterkte

Voor de vervaardiging van gewapende betonnen ringen voor de put is oud cement van klasse M400 en hoger vereist. Cement wordt als volwassen beschouwd, vanaf de productiedatum die meer dan een maand verstreken is. Naast cement, water en zand, evenals grind, zijn nodig. Het is belangrijk om de verhouding van alle ingrediënten te observeren om beton van maximale dichtheid te verkrijgen. Hiervoor wordt elk deel van het cement genomen:

De voorbereiding van beton begint met het mengen van zand en cement. Vervolgens wordt water aan het materiaalmengsel toegevoegd en wordt het kneedproces voortgezet. Volgende bocht komt naar het grind, dat vóór toevoeging moet worden bevochtigd met water. De vorm, op een vlakke vloer of stalen pallet geïnstalleerd wordt eerst een maas waarop het oog is gefixeerd noodzakelijk de uiteindelijke ring te verplaatsen. Daarna gaan ze de mal gieten met beton. De dikte van het versterkte product is van 0,6 tot 11 mm. Afhankelijk van de afmetingen verandert het volume van de gefabriceerde ring, wat van invloed is op de hoeveelheid van de oplossing die moet worden gemengd.

Belangrijk! Als je zelf ringen voor een put maakt zonder het gebruik van wapening, verhoog dan de wanddikte tot 15 cm. De levensduur van dergelijke ringen is erg groot. Om verplaatsing van de cilindrische wanden te voorkomen, wordt er een afstandhouder van houten wiggen tussen geplaatst.

De productie van betonnen ringen op een open bouwplaats wordt aanbevolen om te worden uitgevoerd onder een luifel om neerslag in de stollende oplossing te voorkomen

Lijst met benodigde apparatuur

Het werk aan de vervaardiging van betonnen ringen wordt uitgevoerd op een ruime bouwplaats. De lijst met verplichte apparatuur en noodzakelijke apparaten kan zijn:

 • betonmixer (schoppen en metaalplaat, waarop de betonoplossing handmatig wordt gekneed);
 • vormstukken voor ringen (speciale vormen);
 • vibrator;
 • Hefinrichtingen, aangezien het gewicht van een enkele betonnen betonnen ring voor een put 500 kg of meer kan bedragen;
 • frame versterkt (kan worden gekocht klaar of geweven onafhankelijk van de draad).

Hoe maak je zelf een vorm voor een put?

Bij de onafhankelijke vervaardiging van een cilindrische vorm worden twee metalen vaten geselecteerd, waarvan de diameters een ring van geïnstalleerde afmetingen mogelijk maken. In plaats van vaten kunnen luchtkanalen of leidingen met de juiste diameter in gebruik worden genomen. Als er geen kant-en-klare cilindrische vormen zijn met de gewenste diameter, zijn ze gemaakt van afzonderlijke staalplaten, met elkaar verbonden door eenvoudige raam- of deurzonweringen. Deze verbindingselementen zijn door lassen of klinknagels aan de metalen mal bevestigd.

Belangrijk! U kunt bekistingen niet alleen uitvoeren met metalen of plastic cilindrische "glazen". Met lichte plastic vormen is het gemakkelijker om te werken met kleine mechanisatie van handarbeid.

Een speciale vorm voor de vervaardiging van gewapende betonringen bestaat uit twee metalen cilinders met verschillende diameters. Betonmortel wordt in de bekisting gegoten

Fabrieksvibrovormen voor de vervaardiging van betonnen ringen en extra elementen van verschillende diameters. Als er materialen op de opgegeven formaten zijn, is het mogelijk om een ​​zelfgemaakte constructie te maken

De binnenring heeft een taps dak, dat is gelast aan de bovencontour van het product. Aan de bovenkant van de kegel bevindt zich een lus, die aan de apparatuur is bevestigd om de constructie op te tillen na het vervaardigen van de betonnen ring. Met deze vorm van het dak kunt u snel een gemengde oplossing gooien die in de ruimte tussen de buitenste en binnenste wanden van de bekisting stroomt.

Belangrijk! In sommige constructies wordt de externe bekisting niet omhoog gebracht, maar de flappen worden naar de zijkanten geopend en openen de sloten die ze verbinden.

De belangrijkste stadia van de productie van de concrete ring

Dus, hier is de volgorde van werken bij het gebruik van een trillende installatie:

 • Aanbrengen van beton in lagen, hoogte 20-25 cm, gevolgd door rammen van de oplossing met een dikke metalen staaf.
 • Demontage van de houten stutten na het gieten van de mal de helft van zijn hoogte.
 • Nivellering van het oppervlak van het betonmengsel.
 • Incorporatie van een trillingsinstallatie om de betonverdichting te maximaliseren en de lege ruimtes te vullen die overblijven na verdichting.
 • Indien nodig de oplossing bijvullen.
 • Demontage van de vorm na drie of vier dagen (met het optimale niveau van temperatuur en vochtigheid kan de ring de volgende dag uit de mal worden losgelaten).
 • Tiendaagse (minimum) veroudering van het product om de vereiste betonsterkte te bereiken.
 • Vervoer naar de plaats van verpakking.

Belangrijk! Als het product in de open lucht wordt vervaardigd, worden de formulieren aangevuld met speciale deksels die de oplossing beschermen tegen vreemde voorwerpen en sedimenten.

Zoals je kunt zien, is het mogelijk om met je eigen handen betonnen ringen voor een put te maken, maar dit is best moeilijk. Maar de verkregen besparingen kunnen worden gebruikt voor andere materialen die nodig zijn voor het leggen van communicatie.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Goede middag. De automatisering van de ketel AOGV 11 is onstabiel.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallo Dit jaar zijn we verhuisd naar het land.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallo Onlangs vond ik verschillende gewonden op het dak.

Internetencyclopedie over het bouwen van communicatie

Vormen voor put boringen met de hand

Maken vorm voor de putringen met hun eigen handen Ik werd gedwongen door omstandigheden. In de hete zomer van 2010 hebben veel inwoners van de zomer te maken met het probleem van de watervoorziening.

Ononderbroken watertoevoerputten zijn opgedroogd.

De meeste eigenaren van suburbane en voorstedelijke gebieden maken gebruik van putten met versterkte betonnen ringen met een inwendige diameter van 1000 mm en een hoogte van 900 mm.

Het lijkt de put te verdiepen, geen probleem, maar ...

Seduce geklemd de bodem van de put is niet mogelijk, het graven van een bron van alle kanten is onrealistisch ...

Het eerste wat in je opkomt - het is makkelijker om een ​​nieuw te graven, maar de prijs van de ring in 2000 roebels onmiddellijk sprong naar 2300-2400 roebel, is niet beschikbaar, allemaal geschilderd voor 2-3 maanden vooruit. En je wilt drinken en je moet een tuin water geven. Als je een beetje omwentelingen te verplaatsen, en stapt uit de bank in de buurt van de TV, dan kan dit probleem worden opgelost in een paar dagen, met uitzondering van sommige mensen een aanzienlijk deel van het gezinsbudget, en een aantal toe en roer tot een winstgevend bedrijf. Het spreekt voor zich dat de buitendiameter van de ringen om de bestaande put te verdiepen minder dan 1000 mm moet zijn. Ik nam de buitendiameter van 840 mm, de binnenste 700 mm en de hoogte van de ringen 600 mm. Beton in dergelijke ring zal 100 liter, vereisen d.w.z. ongeveer 180 kg, die nodig is voor het maken van 50 kg cement (RUB 180-190.), 130 kg zand (45-50 wrijven.), Een emmer water en ongeveer 10 kg draad (laat het 100 roebel zijn, maar ik zal 4-6 mm vinden of stelen). De kosten zijn niet meer dan 340 roebel. voor 0,6 meter lineaire toekomstige putten. En hoeveel zou een standaardring 2,400 roebel kosten als de hoogte niet 900 mm, maar 600 mm was? 2400 wrijven. : 900 mm x 600 mm = 1600 roebel. We besparen 1260 roebel. op elke ring. Ik ga van de bank af en ga naar de garage (hij is een werkplaats en een magazijn voor illiquide goederen).

Om direct duidelijk te zijn, toon ik het voltooide Vorm voor ringen uit eigen hand.

Dit moest ik doen. In feite, maak een bekisting voor de ringen met uw eigen handen niet moeilijk. Hoe een vorm te maken voor de ringen Ik bedacht het snel.

Als je weet hoe je een schaar voor metaal, molen en een kleine elektrische gebruiken - de vlag in zijn handen en liet shabashniki spelbreker.

Ik heb met een schaar op metaal gesneden uit een plaatstaal van 1,8 mm dik twee ringen met een binnendiameter van 840 mm, extern 900-950 mm. De buitendiameter is onbegonnen - dit zijn de ribben van de stijfheid voor het buitenste deel van de bekisting. Schaar scheert normaal, als je de hendel verlengt. plaat 600 mm brede rol in de "tube" boven en onder - de ring, kook, verkregen rezhu shtukovinu grinder in twee helften, de incisie versterken stalen hoek van boutgaten voor de montage en demontage.

Het is moeilijker met een sproet ... je moet iets bedenken om te voorkomen dat het na het gieten door beton wordt geperst, en het zou mogelijk zijn om het vrij te nemen. Daarom moet vóór het gieten de diameter ervan gelijk zijn aan de ontwerpdiameter, d.w.z. 700 mm, en na het gieten - afnemen met 15-25 mm.

Ik besloot dit probleem op te lossen door twee oude auto-aansluitingen te vernietigen, waarmee ze een apparaat maken om de uitbreiding naar vier zijden te comprimeren.

Het is makkelijker om te laten zien dan om uit te leggen:

Ik verzamel interne "barrel" van de twee ronde delen met een diameter van 700 mm (type bodem en deksel) en vatmuur weer uit de baan van staalplaat 600 mm. Sheet opnieuw gerold tot een buis te vermijden rolling - samen te trekken met de lierkabel en dringt het onderdeksel. Het deksel en de bodem van het gerede vat uitgesneden vierkante openingen (rond molen cut ik niet), is geïnstalleerd in de vervorming, die is afgeleid van de vijzels, gesneden in 4 stukken I, versterking van de incisiegebied.

Ik controleer of het compressie-decompressiemechanisme werkt:

Omleiden bit: als vervaardigd uit een dunne metalen voering, bijvoorbeeld gegalvaniseerde 0.55- 0,8 mm dik, 600 mm breed en 700 in diameter en 840 mm, dan gebruik ervan kan niet wachten op het beton in de vorm zelfgemaakte mangat gegoten ringen, grijp en onmiddellijk na het trillen van de betonmix de te verwijderen bekisting. Zo zal het mogelijk zijn om een ​​dag te werpen in plaats van een ring, en zo veel als je paar mouwen te bereiden. Zelfs dunne metalen schalen laten het betonmengsel niet raferen nadat de bekisting is verwijderd.

Let in deze foto op de bouten. Ze spelen onder meer de rol van het beperken van de uitbreiding.

Nu weet je hoe je een bekisting voor ringen moet maken. Daarna breien we de versterkende kooi. Het ontwerp kan willekeurig zijn, het belangrijkste is dat de afstand tussen de staven niet meer dan 200 mm hoog en 300 in omtrek is. De diameter is 770 mm. Loops vergeten niet te bevrijden.

Bij mij is het zo:

We trekken vrije arbeid aan in de persoon van familieleden om het betonmengsel in een oud bad te kneden. Ik kon geen familieleden vangen, maar er is een betonmixer.

Vul het afgewerkte mengsel in de zelfgemaakte bekisting voor de ringen, laat het stuk versterking trillen en drink bier op de bank onder de tv tot de volgende dag. Overnachting beton zal begrijpen, en het is mogelijk om de zelfgemaakte vorm te schieten.

Het buitendeel is gemakkelijk te verwijderen. Het binnenste gedeelte moet voorzichtig worden verwijderd om de ringwanden niet te beschadigen. Doe het samen beter of bouw een hefmechanisme zoals een kraan.

Welnu, en dan herhalen we het proces van het samenvoegen van de vermenging van de vulling van het trillen van bier drinken, ugh, d.w.z. demontage zo vaak als u ringen nodig heeft. Het kostte me niet meer dan 1 uur om een ​​enkele ring te werpen.

Ringen in natuurlijke sterkte-omstandigheden kunnen beter twee weken worden bewaard, dan kun je laden, transporteren, kantelen, als het cement niet wordt bewaard, natuurlijk ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

36 − = 31