Nou pompen

Nou pompen

Het probleem van watervoorziening is acuut in dorpen en datsja's. In de regel is er in kleine nederzettingen geen centrale watervoorziening en wordt er water uit de bronnen gehaald. Als de put erg diep is, is het een probleem om een ​​emmer water te krijgen. En voor huishoudelijke behoeften, water geven en thuis, is een grote hoeveelheid water nodig.

Een oplossing voor dit probleem kan een pomp worden. Maar het moet in staat zijn om correct te kiezen. Oppervlaktepompen zullen de watertoevoer aankunnen als de put niet meer dan acht meter diep is, maar als de put of put veel dieper is, is een dompelpomp nodig voor de watertoevoer.

Elke dompelpomp behoort tot zijn eigen groep. U kunt pompen voor watertoevoer als volgt indelen.

 • Trilpomp. Het principe van de werking van dit apparaat is om de druk in de perskamer van de pomp te veranderen. De afvoerkamer bevindt zich in een compartiment met een werkkamer en is gescheiden door een diafragma. Het is te wijten aan zijn beweging en vocht wordt verzameld;
 • Centrifugaalpomp. De kop in deze pomp en in het gehele watertoevoersysteem van het huis en het infield wordt gevormd door de middelpuntvliedende kracht die ontstaat door de werking van de waaier op de vloeistof;

Centrifugale dompelpomp

 • Oppervlaktepomp. Een opvallend kenmerk van het ontwerp is dat een dergelijke pomp niet in de put hoeft te worden neergelaten, hij kan zijn taak perfect vervullen, dichtbij zijn of zelfs thuis staan. Twee slangen of leidingen verlaten deze pomp. Eén is nodig voor de waterinlaat en de tweede slang om deze op de juiste plaats af te leveren;
 • Pompstation. Een dergelijk ontwerp is een aan de oppervlakte verbonden pomp en een watertank.

Classificatie door de methode van het opheffen van water

In deze classificatie zijn er twee soorten pompen.

 1. De eerste wordt gekenmerkt door het feit dat het pas begint met het opnemen van water als de hijsleiding en de werkkamer van tevoren met water zijn gevuld.
 2. Zelfaanzuigende pomp. In de regel zijn dergelijke watertoevoerinrichtingen uitgerust met een uitwerpsysteem.

De volgende classificatie is gebaseerd op het niveau van druk dat wordt gecreëerd wanneer het water stijgt. Met andere woorden, het kan als volgt worden uitgedrukt: de hoogte waarop de pomp in staat is om water uit een put of put op te tillen.

Classificatie van de kwaliteit van het verpompte water

Er zijn drie soorten vergelijkbare pompen: schoon, licht vervuild en daarom vervuild water pompen. Voor huishoudelijke watervoorziening zal elk van deze pompen werken. Maar voor het huishouden - alleen de eerste.

In deze classificatie is alles eenvoudig. Hoe krachtiger de pomp, hoe meer diepte hij water door de pijp of slang kan pompen.

Dompelpomp in de put

Pompen zijn anders: met ingebouwde automatisering of zonder. Submersible en oppervlakkig. Maar ze kunnen allemaal van hoge kwaliteit en betrouwbaar zijn en dat zijn ze niet.

Er zijn goedkope en dure pompen. De prijs is direct gerelateerd aan de vorige twee classificaties. Dat wil zeggen, kracht en betrouwbaarheid. In de regel geldt: hoe duurder de pomp, hoe beter. Maar er zijn uitzonderingen.

Voor kopers is er een moeilijke keuze: wat voor soort pomp is het beter om te kopen voor watervoorziening thuis. Welke van hen verdient de voorkeur. Hierin zullen we proberen het verder te begrijpen.

De meest populaire zijn onderwaterpompen

Zoals de statistieken laten zien, kiezen kopers meestal voor een dompelpomp voor de watervoorziening thuis en in het land. Hoe is hij? Laten we proberen het te begrijpen.

Qua uiterlijk is de dompelpomp een cilinder van roestvrij staal, aan de binnenkant bevinden zich:

 • centrifugale motor;
 • Een waaier die water door een slang of buis naar de oppervlakte duwt.

De dompelpomp moet tijdens het gebruik worden gekoeld en moet daarom volledig in het water worden geplaatst. Maar vanwege dit kan er een compleet pompen van water uit de put plaatsvinden. Om dit te voorkomen, moeten verschillende apparaten worden gebruikt om de kritieke toestand van het water te melden en de pomp uit te schakelen.

Regeling voor het uitschakelen van de vlotter van een dompelpomp

Een voorbeeld van dergelijke apparaten zijn:

 1. Drijvers uitgerust met kikkers.
 2. Schakelaars gemaakt van bimetaal.
 3. De pomp kan ook worden uitgerust met elektronische automatisering.

Het is het beste om een ​​dompelpomp met een kikker te gebruiken. Zoals de praktijk laat zien, is deze optie het meest duurzaam en betrouwbaar.

Dompelpomp heeft een aantal voordelen.

 1. Het is in staat om water op te trekken via een slang of een pijp van een diepte van enkele tientallen meters.
 2. Een soortgelijke pomp kan worden ondergedompeld tot een diepte van 60 meter.
 3. De capaciteit kan oplopen tot 3,5 kubieke meter per uur.

Schema van dompelpompaansluiting

Naast voordelen zijn er nadelen.

 1. Een dompelpomp is mogelijk in staat om olie te verliezen die het water zal binnendringen.
 2. Een ander nadeel is de noodzaak om de voedingslijn te leggen om de pomp van stroom te voorzien.

Populaire modellen van pompputten

 1. Nou pompt grundfos. Er zijn meer dan 30 soorten vergelijkbare pompen. Prijzen variëren van 8 duizend roebel tot 40.000, dergelijke pompen voor het huis genieten van ongeëvenaarde populaire liefde, elke derde gekochte pomp - grundfos. De putpompen grundfos staan ​​bekend om hun betrouwbaarheid en lange levensduur. Dat is waarom ze zo populair zijn;
 2. Nou, pomp Jeelex. Dergelijke apparaten zullen ook een uitstekende oplossing zijn voor het leveren van water voor het huis en de villa. Dit merk van pompen is al 20 jaar aanwezig op de Russische markt. Al die tijd ontvangt Gilex alleen positieve feedback. Het bedrijf heeft vertrouwen in de kwaliteit van zijn producten, daarom is elke Gilex-pomp gegarandeerd voor 1 tot 3 jaar. Dergelijke pompen, indien gewenst, de koper geleverd met automatisering. Prijzen liggen op een relatief laag niveau. De goedkoopste pomp kost ongeveer 3500 roebel;
 3. Pumps Dab. Deze pomp kwam naar ons vanuit Italië. Meer van hen worden nog steeds gemaakt in hun historische thuisland. Dab-pompen worden geproduceerd door de internationale holding Dab Water Technology. Elk jaar behaagt dit bedrijf klanten met nieuwe producten en verbeterde pompen. Elk jaar wordt Dab compacter en compacter uitgebracht, maar tegelijkertijd krachtig en energiebesparend. Pumps van Italiaans gemaakte Dab gebruiken populaire liefde in ons land. In een breed scala van Dab vindt u zowel dompelpompen voor motorpompen als pompstations.

De helderste vertegenwoordigers van alle Dab-pompen zijn de Dab Divertron 1000 M en de Dab Divertron 1200 M, met ingebouwde automatisering. Deze pompen van Divertron zijn ontworpen voor zowel individuele als collectieve behoeften. De belangrijkste positieve eigenschap van Divertron is dat het geruisloos is en het water ook niet modderig maakt.

Belangrijkste kenmerken van Divertron:

 1. De ideale diepte van de Divertron is 10 meter.
 2. Divertron werkt vanuit een standaard enkelfasig netwerk. De vereiste spanning is 220-240 V.
 3. Koeling van de elektromotor vindt plaats met behulp van gepompt water.
 4. Alle Divertron-modellen zijn uitgerust met een elektromechanisch regelsysteem.
 5. Pompen van dit merk zijn in staat om een ​​vloeistof te verpompen met een temperatuur van 0 tot 35 graden Celsius. Vaste verontreinigingen, bijvoorbeeld zand, kunnen oplopen tot 50 gram per kubieke meter vloeistof.
 6. Het pomphuis van Divertron is gemaakt van speciaal technisch polymeer bedoeld voor werkzaamheden in direct contact met water.

Welke pomp het beste is, beslist u, natuurlijk. De bovengenoemde merken en modellen zijn momenteel het populairst in ons land. Welke pomp u ook kiest voor een put, het belangrijkste is dat deze moet voldoen aan de gestelde taken en de gestelde doelen moet bereiken.

De pomp wordt in de put neergelaten

De vorming van de prijs van een pomp voor een put

De prijs van de pomp en het watertoevoersysteem bestaat uit verschillende factoren. Het duurste element is natuurlijk de pomp zelf, maar ook de slang met pijpen moet wat geld uitgeven.

 1. Allereerst hangt de prijs van de pomp af van de capaciteit.
 2. Ook is het nodig om rekening te houden met het merk van de fabrikant. Hoe meer het merk wordt geadverteerd, hoe hoger de prijs.
 3. Een belangrijke rol wordt gespeeld door geruisloosheid. In de regel kosten pompen die geen harde geluiden produceren op het werk veel meer dan hun luidruchtige tegenhangers.
 4. Ecologische reinheid. Er is een groot aantal pompen dat wordt gekoeld met een reagens dat verschillende chemische additieven bevat die, wanneer de behuizing drukloos is, in het water kunnen komen, waardoor de put moet worden schoongemaakt. In de regel is het verwijderen van een dergelijke olievlek erg moeilijk. Daarom zijn pompen die worden gekoeld door de verpompte vloeistof veel populairder en derhalve duurder.
 5. Seizoen van aankoop van goederen. In de zomer- en lentemaanden is de vraag naar pompen daarom veel hoger en zal de prijs in deze seizoenen groter zijn.

Slang voor pomp

Bijna alle bovengenoemde items zijn van invloed op de slang. Is dat exclusief vermogen. De slang kan ook milieuonvriendelijk zijn of niet van hoogwaardige materialen. In de regel is een rubberen, gemakkelijk buigende slang veel duurder dan een plastic slang, die in staat is om te breken bij de geringste draai van de waterpijp.

Als u een kwaliteitswaterpijp in uw landhuis of op het platteland wilt uitrusten, bespaar dan niet op elektrische pompen, slangen en verschillende componenten. Als u onmiddellijk kwaliteitsonderdelen en apparatuur installeert, zal de watertoevoer vele jaren meegaan. Anders zal het vaak mislukken en moet het worden gerepareerd. Op het einde zal het verlangen om te sparen een wrede grap met je spelen. We hopen dat u de juiste conclusies en keuzes zult maken.

Auteur: S. Rozanova

Sla de link op om niet te verliezen, je hebt hem nodig:

Pompen voor putten: hoe een dompelpomp en pomp voor oppervlakteputten kiezen en installeren

Bij plaatsing van de put is belangrijk voor iedereen: hoe ver het van het huis wordt verwijderd, wat is de diepte, hoe het harmonieus past in het omringende landschap. Deze "strategische" object trekt de aandacht van architecten, ontwerpers en onverschillig voor de natuurlijke schoonheid van de eigenaren van land doma.Kolodets wordt meestal het middelpunt van een uniek landschap samenstelling, terwijl de resterende gebruiksvriendelijke en betrouwbare bron van de watervoorziening van particuliere woningen. Het probleem van "levering" van water wordt volledig opgelost door moderne pompen voor putten.

Universele assistenten voor individuele watervoorziening

De belangrijkste voordelen van de meeste modellen zijn het gemak van installatie en bediening, duurzaamheid, energie-efficiëntie en een grote hoeveelheid gepompt water. Dit maakt het mogelijk niet alleen te voorzien van drinkwater naar het huis, maar het water de tuin en moestuin, vul het zwembad, fonteinen, watervallen en zelfs decoratieve vijvers te bouwen.

Hoe een pomp voor een put te kiezen: een nuttige video

Het assortiment van onmisbare landarbeiders is zo groot dat de vraag welke pomp beter is voor een put een technisch onervaren persoon in een impasse brengt. Om de juiste keuze te maken, moet u beslissen:

 1. met het zicht op de pomp;
 2. technische parameters van apparatuur;
 3. specifieke installatie.

Voor de uitrusting van een autonome waterpijp worden meestal dompelpompen (diepe of centrifugale) gebruikt, zelden oppervlaktepompen. We zullen begrijpen, in wat hun specificiteit.

De naam van deze eenheden spreekt voor zich: ze zijn in de buurt van de bron en werken zonder in het water te duiken. Dergelijke apparatuur wordt het vaakst geproduceerd in de structuur van opvoerstations, die de watertoevoer verzorgen en de werkdruk in het systeem handhaven.

Afhankelijk van het ontwerp zijn ze verdeeld in vortex en centrifugaal. De eerste zijn effectief voor het verhogen van de druk in de huishoudelijke watervoorziening, de tweede - om water te verhogen vanaf een ondiepe diepte - van 6 tot 9 meter.

Dergelijke pompen zijn goedkoop, eenvoudig te installeren en worden actief gebruikt door tuinlieden en vrachtwagenboeren in irrigatiesystemen. Maar ze zijn absoluut niet geschikt voor diepe putten en nog meer putten.

Dergelijke eenheden werken direct in water en zijn geroepen om het zelfs vanaf zeer diepe dieptes op te tillen. Alle modellen van dit type kunnen in twee groepen worden verdeeld: put en boorgat. Maar deze indeling is eerder voorwaardelijk en betekent niet dat putjes voor boringen volstrekt ontoereikend zijn. De specificiteit van pompen, genaamd putten, is dat ze een lagere afrastering hebben. Dit zorgt voor een ononderbroken werking van de apparatuur, ondanks constante schommelingen in het waterniveau. Dergelijke pompen kunnen werken in de modus van onvolledige onderdompeling, de meeste modellen hebben een vlotterschermsysteem dat werkt wanneer het watervolume kritiek wordt verminderd en de unit wordt uitgeschakeld.

Pompen voor putten verschillen in kleine diameter en kunnen praktisch op de bodem van de schacht werken, waardoor water vanaf zeer grote diepten kan opstijgen. Ze "tolereren" de aanwezigheid van vaste deeltjes in water en hoge belastingen.

Door een dompelpomp te kopen, kunt u de hele familie eenvoudig van drinkwater voorzien en alle delen van het groen water geven. Alle modellen zijn absoluut veilig en uitgerust met een speciale sensor. Het zal het apparaat uitschakelen bij een kritieke daling van het waterniveau en het automatisch inschakelen wanneer alles weer normaal is. Dergelijke apparatuur vereist geen service, het werkt vrijwel geruisloos en is eenvoudig te installeren.

De diepe pomp is een soort onderwaterpomp met duikvermogen. Werkende hijshoogte vanaf 15 meter en meer. Daarom is het goed geschikt voor mijnen. Het moet ook worden gekozen als de put in uw gebied een landschapskunstobject is dat de put "maskeert". In dit geval is een dergelijke pomp de enige juiste oplossing.

Dit is de meest voorkomende soort bronapparatuur. Het belangrijkste doel van de centrifugaalpomp is om het zuiverste bronwater te pompen. Bij het kiezen van deze optie moet in gedachten worden gehouden dat dergelijke aggregaten zelfs de minste aanwezigheid van zand of andere vaste deeltjes in het water niet verdragen.

Zoals u kunt zien, de verschillende soorten en modellen van moderne apparatuur voor het heffen van water kunt u vergeten dat vakantiehuis is niet aangesloten op een centrale watervoorziening systeem, en kunt u volop genieten van het leven in de open lucht, gebruik te maken van alle voordelen van de beschaving.

Geheimen bij het kiezen van een waterpomp voor een put

In feite is het grote probleem hoe een pomp voor de put te kiezen, nee. Ondanks het feit dat de winkels een enorme keuze bieden, lijkt het gewoon onmogelijk om de technische parameters van modellen van verschillende productiebedrijven te begrijpen.

Wat u moet weten om de juiste pomp goed te kiezen

 1. Op welke diepte is het water. Hiervan hangt af van de keuze van de eenheid volgens de parameters "Dompeldiepte van de pomp" en "Installatie".
 2. Afstand tot de waterspiegel (het niveau in de put). Deze indicator bepaalt het type pomp (bijvoorbeeld diep of centrifugaal).
 3. Mate van reinheid van de put. Om de karakteristieke "waterkwaliteit", aangegeven in de instructies bij de apparatuur, te verwaarlozen, is dit niet nodig - dit bepaalt rechtstreeks de levensduur van de gekochte eenheid.

Laten we het selectie-algoritme voor een specifiek voorbeeld uitleggen. Uw put heeft dus een diepte van 20 meter, het water bevindt zich op een niveau van 4 meter en is kristalhelder. De keuze moet worden gestopt op apparatuur met de volgende kenmerken: "Pomponderdompelingsdiepte" - 20 meter; "Pomptype" - dompelbaar of goed centrifugaal, "Installatie" - verticaal, "Waterkwaliteit" - schoon.

Nadat u de parameters aan de verkoopadviseur hebt doorgegeven, ontvangt u deskundig advies en kunt u snel het type pomp bepalen dat ideaal is voor uw huis.

Technische kenmerken van pompen voor putten

We weten al dat er verschillende pompen zijn voor putten, die bepaald werden voor het type eenheid. Er rest nog een model te vinden met optimale technische parameters. Om volledig aan uw verwachtingen te voldoen, is het belangrijk om te overwegen:

 • afstand van de put naar het huis;
 • volume waterverbruik;
 • de aanwezigheid van filters.

Met deze parameters kunt u de beste optie vinden met het vereiste vermogen, de juiste prestatie en de juiste druk. Meestal worden deze specificaties gegeven in de beschrijving van het product, maar veroorzaken veel controverse en twijfel. Dus laten we het uitzoeken.

Aangegeven in watts of kilowatt (W of kW). Deze indicator is verantwoordelijk voor het volume water dat per tijdseenheid wordt weggepompt. Hier kun je niet volgens het principe navigeren: hoe meer, hoe beter. Het hangt allemaal af van uw behoeften. Overdruk in het watertoevoersysteem is nutteloos, en zelfs tijdens de levensduur van de apparatuur is dit erg slecht.

 • Prestaties of doorvoer

Dit wordt aangegeven in liters, die de pomp per tijdseenheid verhoogt. De meest gebruikelijke indicator is 4,2 kubieke meter per uur. Bij het onderhoud van een groot gezin dat in een ruim huis met een enorme achtertuin woont, heeft u een montage nodig die kan pompen, bijvoorbeeld 4,8 liter per minuut.

De pomp moet niet alleen een stijging in water, maar ook voldoende druk in het bovengrondse deel van het watertoevoersysteem bieden. Om de gewenste kop te bepalen, moeten de diepte van de put (hefhoogte) en de transportafstand (de lengte van de horizontale buis) worden toegevoegd. En vergeet niet dat voor elke 10m van de feed "1m head" verloren gaat, aanzienlijk wordt deze factor ook verminderd door de aanwezigheid van filters.

Het redeneeralgoritme bij het analyseren van de technische beschrijving van het gekozen model kan ongeveer hetzelfde zijn. De diepte van de put is 18 meter, het is 22 meter van het huis, filters zijn niet geïnstalleerd. Vandaar dat 18 + 22 = 40 en minus 2 meter verlies. Daarom hebben we een pomp met een maximale hoogte van 38 meter nodig.

Dus, de langverwachte aankoop wordt gedaan, de pomp is al helemaal thuis, en je bent een stap verwijderd van permanente vergeten hoe vermoeiend om emmers water uit de put. Het voordeel van moderne pompen is dat hun installatie niet bijzonder moeilijk is. Met deze taak zal elke eigenaar van de achtertuin het hoofd bieden.

Het antwoord op de vraag hoe de pomp in de put moet worden geïnstalleerd, hangt rechtstreeks af van de technische kenmerken van de apparatuur die u hebt gekocht.

Installatie van de oppervlaktepomp

Er is niets eenvoudiger dan een zomerwaterleiding uitrusten met een dergelijk aggregaat. De installatie van de pomp in de put is uiterst eenvoudig. Het enige dat u nodig hebt, is om de apparatuur naast de bron te plaatsen, water te gieten, de slang in de put te laten zakken, de pomp op het irrigatiesysteem aan te sluiten en deze op het netwerk aan te sluiten. Het is belangrijk om te letten op het feit dat de watertoevoerslang vlak was en een kleine hoek had ten opzichte van het oppervlak van het water.

Het is iets moeilijker om deze pomp te installeren voor het hele jaar door. Zijn lichaam moet zorgvuldig worden geïsoleerd, bijvoorbeeld in de caisson. Dit is de naam van een speciale ijzertank, geïsoleerd met een extra schuim. De waterleiding moet op een diepte van minimaal 2 meter onder de grond worden gelegd.

Dit werk kan zelfs worden gedaan door een persoon die volledig onbekend is met technische problemen.

De pomp is met een zware kabel in de put gemonteerd. Het moet door de gaten worden getrokken die in het deksel van de put moeten worden geboord. Het is het beste om een ​​metalen kabel te gebruiken met een speciale anti-corrosie coating. Hij zal vele jaren als geloof en waarheid dienen. Een niet minder duurzaam alternatief is een kapronkoord.

De minimale afstand tot de bodem van de put voor dergelijke pompen is 30 centimeter. Het is belangrijk dat de pomp niet in contact komt met de wanden van de put.

Als de kwaliteit van water te wensen overlaat, is het beter om pompen te kopen die zijn verbonden door een aftakleiding met een zwevend filter. Dit verlengt de levensduur van de pomp en zorgt voor schoon water.

Zoals u kunt zien, kost het installeren van de pomp in de put niet veel moeite en tijd. Maar geeft een onbetwistbaar voordeel - de geautomatiseerde toevoer van water naar het huis en naar het huis.

Moderne bronpompen zijn de beste keuze voor de eigenaar van een chalet of plattelandskavel. Ze maken het mogelijk om het handmatig bewateren van uw favoriete planten te vergeten en u kunt een vaatwasser en een automatische wasmachine, douche, bad installeren en ook een wasstraat aansluiten. Dit alles maakt het leven in een landhuis comfortabel en gratis voor nutsvoorzieningen, watervoorziening en sanitaire voorzieningen.

Voor velen is de datsja het tweede huis waar je je gezondheid kunt opladen en kunt genieten van de geschenken van de natuur die zonder "chemie" wordt gekweekt. Het is echter onwaarschijnlijk. De volgende keer

De putten met hun eigen handen schoonmaken - de bezetting is heel goed mogelijk. Als je dit evenement toevertrouwt aan professionals, dan zijn ze in de meerderheid. De volgende keer

Wie ooit eens goed water dronk, begrijpt waarom veel inwoners van de zomer een put proberen te bouwen in hun gebied. . De volgende keer

Zelfs met een gecentraliseerd watervoorzieningssysteem zijn de bewoners van de zomer verbaasd over de vraag hoe ze water voor de put kunnen vinden. En dit is een hele serie. De volgende keer

In de buitenwijken is er zelden een centrale watervoorziening. In de regel wordt het vervangen door een traditionele put of, op zijn best. De volgende keer

Een put in de datsja is een buitengewoon nuttige structuur die de problemen van de watervoorziening oplost. Het boren kan worden toevertrouwd aan professionals, vooral als. De volgende keer

Gelukkige eigenaren van zomerhuizen en -tuinen brengen in groene oases niet minder dan zes maanden per jaar door. En hier. De volgende keer

nog meer ideeën:

in maart Laten we het deze maand over seizoenswerken hebben om uw tuin in perfecte staat te houden

Dompelpomp dompelbaar voor watervoorziening

Apparatuur voor hoogwaardige watervoorziening

Het is niet genoeg om een ​​put te graven en het water van de vereiste kwaliteit te krijgen, het is noodzakelijk om de levering van water naar de punten van wateronttrekking of naar het terrein te organiseren. Bron pomp dompelpomp bron pomp wordt gebruikt waar de put een diepte van meer dan 10 m heeft., De constructie is verwijderd van het huis, dat is perfect gedaan.

Deze apparatuur kan onder druk een vloeistof leveren tot een hoogte van 90 m., Veel minder energie verbruikend dan bijvoorbeeld een oppervlaktepomp. Een bronpomp heeft nog een onmiskenbaar voordeel: de relatieve stilte van de bewerking, die wordt verbroken door op het relais te klikken.

Tijdens de winterperiode bevriest de pomp in het water niet, maar deze werkt soepel en stabiel.

Verschillende ontwerpen en modellen van pompen worden aangeboden, de prijs en fabrikanten verschillen, hoe het juiste model te kiezen voor uw behoeften, en om het correct in een put te plaatsen?

Wat zijn de nuances en hoe deze in aanmerking te nemen of te omzeilen:

 • De manier van interactie met water bepaalt de classificatie van pompen.
 • De unit is volledig ondergedompeld in water en vormt een groep dompelpompen.
 • Oppervlaktetype, werkt op het land en neemt water uit de put via een aanzuigleiding of slang.
 • Dompelpomp op zijn beurt is verdeeld in boorgat en drainage.
 • Verder is de groep het niet eens met het principe van actie - centrifugaalpompen en vibratiemodellen.
 • Het belangrijkste onderdeel van de centrifugaalpomp is een roterende één of meerdere wielen die op de as zijn bevestigd, zoals in een meertrapsmodel.
 • Help om de ontwerpkenmerken en andere termen te onderscheiden. Bijvoorbeeld: "zelfaanzuigend", wat is het verschil met een "normaal zuig" pomp?

Het blijkt dat er een verschil is en als je de hydraulica moet vullen met water om de eerste pomp te starten, wordt de hele zuigleiding in de tweede pomp gegoten, waardoor de lucht wordt verplaatst.

 • Normaal gesproken moet de zuigpomp een lijn hebben die constant met water is gevuld. Er zijn gevallen waarin het lucht krijgt vanwege een vloeistoflekkage door de terugslagklep, die ofwel niet dicht of dicht ging, maar niet is gesloten, waarna de pomp en de aanzuigleiding weer worden gevuld.
 • De zelfaanzuigende pomp is ook beperkt in zijn mogelijkheden. De technische mogelijkheden om de zuighoogte te bereiken, vastgesteld in de praktijk 7-8 m. Om de index van de diepte van de stijging te verhogen, wordt de pomp voorzien van een uitwerper.

  Het grootste nadeel van dit systeem heeft te maken met verhoogd geluid tijdens de werking, zodat ze uit het woongebouw worden gehaald.

 • Let op: dompelpompen die op twee pompen op de pomp zijn aangesloten, bieden de mogelijkheid om water af te geven vanaf een diepte van 45 m, als het motorvermogen dit toelaat, en dan met meer.

  • De instructie van het beschrijvende constructiedeel van de pomp bevat een verwijzing naar de bestaande interne koelmantel in de motor die het mogelijk maakt om dergelijke apparatuur in een put of put met een grote diameter te plaatsen.
  • De bronpomp gebruikt het potentieel van de motor efficiënter, ze hebben een hogere productiviteit dan een pomp onder in het gat en verbruiken hetzelfde stroomverbruik veel minder.

  Scope en soorten structuren

  Deze dompelpomp is al geselecteerd

  Prioriteitsrichtingen voor het kiezen van een dompelpomp liggen op het oppervlak - eenvoudige installatie, hoog rendement, stille, stille werking, waardoor bruikbare ruimte wordt bespaard. Het belangrijkste voordeel, dat alle typen dompelpompmodellen die niet bereikbaar zijn voor oppervlakteaggregaten verenigt, is de diepte van de inname van het water, evenals de compactheid.

  Het nadeel van alle dompelpompen is een grote diepte van locatie en complex onderhoud:

  • Een van de soorten centrifugale dompelpompen verwijst naar het drainagetype van pompen.
  • Hun hoge kosten zijn te wijten aan het gebruik van materialen die niet zijn blootgesteld aan vocht, en dit is roestvrij staal, speciale polymeren.
  • Drainage-opties hebben een breed scala aan toepassingen gevonden.
  • Ze zijn geschikt voor het verpompen van vloeistoffen uit ondergelopen kelders, kelders, dat wil zeggen, vanuit een kleine afgesloten ruimte, voor irrigatie en bewatering van de voorsteden.
  • Ze zijn uitgerust met instelbare vlotterschakelaars die de werking van een autonome modus garanderen.
  • De meest functionele modellen voorzien in het waterniveau waarop in- of uitschakelen wordt uitgevoerd, onafhankelijk ingesteld.
  • Het minimumniveau wordt gekozen als het nodig is om overstromingen te voorkomen, als de pomp niet moet drogen. De afvoerpomp is verdeeld in een pomp voor schoon water, vuil water, een fecale pomp.
  • In het algemeen kan het type pompen dat in de putten wordt gebruikt, tot één groep worden teruggebracht - centrifugaal, vortex, tril- en schroefpompen. Ze verschillen alleen in het werkbeginsel.

  Opmerking: De basisregel voor het installeren van een dompelpomp is dat het waterniveau boven en onder de pomp minimaal één meter moet zijn.

  • Het gebeurt dat er al een boorputpomp is met een lengte van 90 cm, en het waterniveau in de put is klein, het kan niet worden gebruikt, het wordt gebruikt, maar niet in een rechtopstaande positie. In putten kun je vaak putpompen vinden met correct geselecteerde parameters, minder vaak goed.

  Positieve eigenschappen van pompen en hun nadelen:

  • Vibratiepompen hebben geen roterende onderdelen en elementen. Alle bewegingen van de staaf die water in de pijp duwt zijn vibrerend, wat de naam aan de pomp gaf.

  Trillen kan de put niet beschadigen en bijdragen aan de vernietiging ervan, omdat er geen destructieve details in zitten. Het wordt niet aanbevolen om dit type pomp op zand drijfzand te installeren.

  De trillingen, zelfs op aanzienlijke afstand van de bodem, kunnen de opkomst van de kleinste deeltjes zand veroorzaken en ze opzuigen, waardoor de kwaliteit van het water op zijn zachtst gezegd verslechtert. In andere putten kan het veilig worden gebruikt.

 • Dit is een van de goedkoopste categorieën van producten, vaak gekozen door bewoners van de zomer. Een meer fundamentele keuze heeft echter betrekking op een centrifugaalpomp voor een put.
 • Een centrifugaalpomp met een trillingsverschil is weergegeven in het diagram

  • De centrifugaalpomp heeft een fundamenteel ander ontwerp en het werk is anders georganiseerd.
  • Centrifugaalputpompen dompelpomp worden alleen bediend als ze volledig in het water zijn. Water dient als thermische bescherming tegen drooglopen, een spanningssprong of een andere noodsituatie.

  De centrifugale dompelpomp is uitgerust met drijvers of speciale automatisering, wat het begin van een kritische markering aangeeft wanneer het waterniveau daalt.

 • De behuizing is gemaakt van roestvrij staal of plastic, het duurdere en duurzame model is gemaakt van roestvrij staal. Dergelijke modellen zijn niet bang voor schurende deeltjes en hebben uitstekende prestaties.

  Een groot pluspunt van de pomp is de mogelijkheid om water te pompen, dat zand tot 185 g / m³ bevat. Het prijsspectrum voor centrifugaalpompen is behoorlijk indrukwekkend en hangt af van de fabrikant en de kwaliteit van de materialen.

 • Het waterdebiet in de waterleiding bepaalt de capaciteit van de pomp. Het totale verbruik bestaat uit ander waterverbruik: een wastafel, een spoelbak in de keuken, een douche, een wasmachine, een lijst met sanitaire voorzieningen en hun waterverbruik.

  Het exacte model wordt geselecteerd na het berekenen van de kop. De druk is direct afhankelijk van de diepte van de put, de afstand van de put tot de structuur van het huis, de waterspiegel.

  Dompelpomp heeft verschillende afmetingen, de diameter doet er niet toe, maar de veiligheid is afhankelijk van de lengte.

  • De video in dit artikel en de master vertellen ons dat in de dompelpomp voor de put water door het gat vanaf de bodem wordt getrokken, waar zich een filter bevindt, dat voorkomt dat grote deeltjes binnenkomen.

  Pompinstallatie en watertoevoerinstallatie

  • De taken van het installeren van de pomp in een put, de installatie van een waterleiding in het huis, zijn op het eerste gezicht moeilijk, hoewel ze hun eigen nuances hebben, maar ze worden behoorlijk succesvol uitgevoerd, zelfs zonder de betrokkenheid van specialisten.
  • Als het werk is gepland om te doen door jezelf, dan is het beter om twee of drie mensen te installeren om de pomp te installeren, een put, net als het Oosten, is kwetsbaar en de verzekering is altijd handig.
  • Ten eerste loopt een waterpijp van de bron naar het gebouw, een sleuf wordt uitgegraven zonder bochten en bochten om minimale verliezen in de kop van water te krijgen. De diepte van de greppel wordt bepaald door het niveau van bevriezing en graaft eronder.
  • De bodem van de greppel moet worden schoongemaakt van scherpe stenen, bouwafval en glas.
  • Aan de onderkant wordt een zandkussen gelegd met een laag van 15-20 cm, geotextiel wordt uitgespreid, waarin een waterpijp wordt gewikkeld.
  • Voor de waterleiding is gekozen voor een product gemaakt van stalen buizen, kunststof materialen, roestvrij staal, polypropyleen buizen en gewone tuinslangen.

  Let op: De slangen worden gebruikt voor seizoensgebruik in de warme periode, de stalen buizen zijn gecorrodeerd, zodat de pijpen overblijven van de resterende materialen.

  • Pijpstukken zijn onderling verbonden, gewikkeld in een warmte-isolerend product en geplaatst in een pijp met een grotere diameter. Een dergelijk sandwich-systeem vervult een beschermende functie tegen mechanische schade en beschermt tegen thermische isolatie.

  Noodontlading van water gebeurt via een aftapkraan

  • De resulterende buis wordt vervolgens in een geul gelegd en plaatsen van een tie-in in de put en de muur van het gebouw zijn gepland.
  • Het uiteinde van de waterpijp wordt geleverd met een aftapkraan met een T-stuk. Op de foto is te zien dat het naar beneden draaien van de pijp de plaats van installatie van de pomp zou moeten bereiken.
  • De dompelpomp in de put hangt aan een kabel bevestigd aan het montageframe.
  • Het bevestigingsframe is gelast van de stalen hoek 50x50 mm en geïnstalleerd op de kop van de put.
  • Een van de hoeken bevat een opening voor het bevestigen van het andere uiteinde van de kabel.
  • Na installatie wordt de pijpleiding door de fundering gelegd en naar de watertoevoerapparatuur - accu, filters en ketel.
  • Na installatie van de buizen is de pijpleiding, gewikkeld in geotextiel, bedekt met een laag zand van 10 cm en gemalen.

  De moeilijkheid van het installeren van een dompelpomp in de put gaat gepaard met afdaling tot op het niveau van de huls, voor het verbinden van de buis. Dit probleem kan worden omzeild door een flexibele slang te gebruiken.

  Werk wordt gedaan van boven en je hoeft niet naar beneden te gaan. Als er om de een of andere reden geen mogelijkheid is om de waterleiding in de greppel onder de vrieslijn van de grond te strekken en de leidingen niet begraven zijn, worden ze op een verwarmingskabel geplaatst om ze tegen bevriezing te beschermen.

  Sorry, er zijn geen reacties gevonden

  putten en putten

  Alle rechten voorbehouden.

  voorlopige goedkeuring in geval van installatie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2 + 3 =