Zuigpomp

Nou pompen

Het probleem van watervoorziening is acuut in dorpen en datsja's. In de regel is er in kleine nederzettingen geen centrale watervoorziening en wordt er water uit de bronnen gehaald. Als de put erg diep is, is het een probleem om een ​​emmer water te krijgen. En voor huishoudelijke behoeften, water geven en thuis, is een grote hoeveelheid water nodig.

Een oplossing voor dit probleem kan een pomp worden. Maar het moet in staat zijn om correct te kiezen. Oppervlaktepompen zullen de watertoevoer aankunnen als de put niet meer dan acht meter diep is, maar als de put of put veel dieper is, is er een dompelpomp nodig voor de watervoorziening.

Elke dompelpomp behoort tot zijn eigen groep. U kunt pompen voor watertoevoer als volgt indelen.

 • Trilpomp. Het principe van de werking van dit apparaat is om de druk in de perskamer van de pomp te veranderen. De afvoerkamer bevindt zich in een compartiment met een werkkamer en is gescheiden door een diafragma. Het is te wijten aan zijn beweging en vocht wordt verzameld;
 • Centrifugaalpomp. De kop in deze pomp en in het gehele watertoevoersysteem van het huis en het infield wordt gevormd door de middelpuntvliedende kracht die ontstaat door de werking van de waaier op de vloeistof;

Centrifugale dompelpomp

 • Oppervlaktepomp. Een opvallend kenmerk van het ontwerp is dat een dergelijke pomp niet in de put hoeft te worden neergelaten, hij kan zijn taak perfect vervullen, dichtbij zijn of zelfs thuis staan. Twee slangen of leidingen verlaten deze pomp. Eén is nodig voor de waterinlaat en de tweede slang om deze op de juiste plaats af te leveren;
 • Pompstation. Een dergelijk ontwerp is een aan de oppervlakte verbonden pomp en een watertank.

Classificatie door de methode van het opheffen van water

In deze classificatie zijn er twee soorten pompen.

 1. De eerste wordt gekenmerkt door het feit dat het pas begint met het opnemen van water als de hijsleiding en de werkkamer van tevoren met water zijn gevuld.
 2. Zelfaanzuigende pomp. In de regel zijn dergelijke watertoevoerinrichtingen uitgerust met een uitwerpsysteem.

De volgende classificatie is gebaseerd op het niveau van druk dat wordt gecreëerd wanneer het water stijgt. Met andere woorden, het kan als volgt worden uitgedrukt: de hoogte waarop de pomp in staat is om water uit een put of put op te tillen.

Classificatie van de kwaliteit van het verpompte water

Er zijn drie soorten vergelijkbare pompen: schoon, licht vervuild en daarom vervuild water pompen. Voor huishoudelijke watervoorziening zal elk van deze pompen werken. Maar voor het huishouden - alleen de eerste.

In deze classificatie is alles eenvoudig. Hoe krachtiger de pomp, hoe meer diepte hij water door de pijp of slang kan pompen.

Dompelpomp in de put

Pompen zijn anders: met ingebouwde automatisering of zonder. Submersible en oppervlakkig. Maar ze kunnen allemaal van hoge kwaliteit en betrouwbaar zijn en dat zijn ze niet.

Er zijn goedkope en dure pompen. De prijs is direct gerelateerd aan de vorige twee classificaties. Dat wil zeggen, kracht en betrouwbaarheid. In de regel geldt: hoe duurder de pomp, hoe beter. Maar er zijn uitzonderingen.

Voor kopers is er een moeilijke keuze: wat voor soort pomp is het beter om te kopen voor watervoorziening thuis. Welke van hen verdient de voorkeur. Hierin zullen we proberen het verder te begrijpen.

De meest populaire zijn onderwaterpompen

Zoals de statistieken laten zien, kiezen kopers meestal voor een dompelpomp voor de watervoorziening thuis en in het land. Hoe is hij? Laten we proberen het te begrijpen.

Qua uiterlijk is de dompelpomp een cilinder van roestvrij staal, aan de binnenkant bevinden zich:

 • centrifugale motor;
 • Een waaier die water door een slang of buis naar de oppervlakte duwt.

De dompelpomp moet tijdens het gebruik worden gekoeld en moet daarom volledig in het water worden geplaatst. Maar vanwege dit kan er een compleet pompen van water uit de put plaatsvinden. Om dit te voorkomen, moeten verschillende apparaten worden gebruikt om de kritieke toestand van het water te melden en de pomp uit te schakelen.

Regeling voor het uitschakelen van de vlotter van een dompelpomp

Een voorbeeld van dergelijke apparaten zijn:

 1. Drijvers uitgerust met kikkers.
 2. Schakelaars gemaakt van bimetaal.
 3. De pomp kan ook worden uitgerust met elektronische automatisering.

Het is het beste om een ​​dompelpomp met een kikker te gebruiken. Zoals de praktijk laat zien, is deze optie het meest duurzaam en betrouwbaar.

Dompelpomp heeft een aantal voordelen.

 1. Het is in staat om water op te trekken via een slang of een pijp van een diepte van enkele tientallen meters.
 2. Een soortgelijke pomp kan worden ondergedompeld tot een diepte van 60 meter.
 3. De capaciteit kan oplopen tot 3,5 kubieke meter per uur.

Schema van dompelpompaansluiting

Naast voordelen zijn er nadelen.

 1. Een dompelpomp is mogelijk in staat om olie te verliezen die het water zal binnendringen.
 2. Een ander nadeel is de noodzaak om de voedingslijn te leggen om de pomp van stroom te voorzien.

Populaire modellen van pompputten

 1. Nou pompt grundfos. Er zijn meer dan 30 soorten vergelijkbare pompen. Prijzen variëren van 8 duizend roebel tot 40.000, dergelijke pompen voor het huis genieten van ongeëvenaarde populaire liefde, elke derde gekochte pomp - grundfos. De putpompen grundfos staan ​​bekend om hun betrouwbaarheid en lange levensduur. Dat is waarom ze zo populair zijn;
 2. Nou, pomp Jeelex. Dergelijke apparaten zullen ook een uitstekende oplossing zijn voor het leveren van water voor het huis en de villa. Dit merk van pompen is al 20 jaar aanwezig op de Russische markt. Al die tijd ontvangt Gilex alleen positieve feedback. Het bedrijf heeft vertrouwen in de kwaliteit van zijn producten, daarom is elke Gilex-pomp gegarandeerd voor 1 tot 3 jaar. Dergelijke pompen, indien gewenst, de koper geleverd met automatisering. Prijzen liggen op een relatief laag niveau. De goedkoopste pomp kost ongeveer 3500 roebel;
 3. Pumps Dab. Deze pomp kwam naar ons vanuit Italië. Meer van hen worden nog steeds gemaakt in hun historische thuisland. Dab-pompen worden geproduceerd door de internationale holding Dab Water Technology. Elk jaar behaagt dit bedrijf klanten met nieuwe producten en verbeterde pompen. Elk jaar wordt Dab compacter en compacter uitgebracht, maar tegelijkertijd krachtig en energiebesparend. Pumps van Italiaans gemaakte Dab gebruiken populaire liefde in ons land. In een breed scala van Dab vindt u zowel dompelpompen voor motorpompen als pompstations.

De helderste vertegenwoordigers van alle Dab-pompen zijn de Dab Divertron 1000 M en de Dab Divertron 1200 M, met ingebouwde automatisering. Deze pompen van Divertron zijn ontworpen voor zowel individuele als collectieve behoeften. De belangrijkste positieve eigenschap van Divertron is dat het geruisloos is en het water ook niet modderig maakt.

Belangrijkste kenmerken van Divertron:

 1. De ideale diepte van de Divertron is 10 meter.
 2. Divertron werkt vanuit een standaard enkelfasig netwerk. De vereiste spanning is 220-240 V.
 3. Koeling van de elektromotor vindt plaats met behulp van gepompt water.
 4. Alle Divertron-modellen zijn uitgerust met een elektromechanisch regelsysteem.
 5. Pompen van dit merk zijn in staat om een ​​vloeistof te verpompen met een temperatuur van 0 tot 35 graden Celsius. Vaste verontreinigingen, bijvoorbeeld zand, kunnen oplopen tot 50 gram per kubieke meter vloeistof.
 6. Het pomphuis van Divertron is gemaakt van speciaal technisch polymeer bedoeld voor werkzaamheden in direct contact met water.

Welke pomp het beste is, beslist u, natuurlijk. De bovengenoemde merken en modellen zijn momenteel het populairst in ons land. Welke pomp u ook kiest voor een put, het belangrijkste is dat deze moet voldoen aan de gestelde taken en de gestelde doelen moet bereiken.

De pomp wordt in de put neergelaten

De vorming van de prijs van een pomp voor een put

De prijs van de pomp en het watertoevoersysteem bestaat uit verschillende factoren. Het duurste element is natuurlijk de pomp zelf, maar de slang met pijpen moet ook wat geld uitgeven.

 1. Allereerst hangt de prijs van de pomp af van de capaciteit.
 2. Ook is het nodig om rekening te houden met het merk van de fabrikant. Hoe meer het merk wordt geadverteerd, hoe hoger de prijs.
 3. Een belangrijke rol wordt gespeeld door geruisloosheid. In de regel kosten pompen die geen harde geluiden produceren op het werk veel meer dan hun luidruchtige tegenhangers.
 4. Ecologische reinheid. Er is een enorm aantal pompen dat wordt gekoeld met een reagens dat verschillende chemische additieven bevat die, wanneer de behuizing drukloos is, in het water kunnen komen, waardoor de put moet worden schoongemaakt. In de regel is het verwijderen van een dergelijke olievlek erg moeilijk. Daarom zijn pompen die worden gekoeld door de verpompte vloeistof veel populairder en derhalve duurder.
 5. Seizoen van aankoop van goederen. In de zomer- en lentemaanden is de vraag naar pompen daarom veel hoger en zal de prijs in deze seizoenen groter zijn.

Slang voor pomp

Bijna alle bovengenoemde items zijn van invloed op de slang. Is dat exclusief vermogen. De slang kan ook milieuonvriendelijk zijn of niet van hoogwaardige materialen. In de regel is een rubberen, gemakkelijk buigende slang veel duurder dan een plastic slang, die in staat is om te breken bij de geringste draai van de waterpijp.

Als u een kwaliteitswaterpijp in uw landhuis of op het platteland wilt uitrusten, bespaar dan niet op elektrische pompen, slangen en diverse componenten. Als u onmiddellijk kwaliteitsonderdelen en apparatuur installeert, zal de watertoevoer vele jaren meegaan. Anders zal het vaak mislukken en moet het worden gerepareerd. Op het einde zal het verlangen om te sparen een wrede grap met je spelen. We hopen dat u de juiste conclusies en keuzes zult maken.

Auteur: S. Rozanova

Sla de link op om niet te verliezen, je hebt hem nodig:

Goed pompen: hoe kiezen en installeren

Eigenaren van privé- en buitenhuizen, evenals dachas, beroofd van stadswatervoorziening gebruiken vaak een put als bron van water. Oppervlaktepompen zullen de toevoer alleen aankunnen in het geval van een kleine diepte van de put en op een kleine afstand daarvan. Als de diepte groter is dan 8 meter, komen er putpompen ter hulp, die apparatuur van het onderwatervoertuig zijn. Een verscheidenheid aan soorten pompen voor putten, we zullen dit artikel wijden.

Speciale bronpompen zijn onmisbaar in omstandigheden met een grote diepte van de put

Classificatie van bronpompen

Alle bronpompen, gepresenteerd op de markt onder de aandacht van klanten, kunnen worden ingedeeld op basis van verschillende kenmerken:

Regeling van de installatie van dompelpompen en oppervlaktepompen

 1. Methode voor het hijsen van water.
 2. De druk gecreëerd in het systeem (de hoogte waarop water stijgt).
 3. Kwaliteit van de verpompte vloeistof:
 • schoon water;
 • licht vervuild water;
 • vuil water.
 1. Vermogen van de pomp.
 2. Betrouwbaarheid.
 3. De prijs.

Voor kopers is er een moeilijk probleem van een keuze. Zeer noodzakelijk bij dachas en in privé-huizenmechanismen - goed pompen: hoe te kiezen wat de voorkeur heeft?

Centrifugaalpompen met duikvermogen

Dit type pompen is een cilinder van roestvrij staal, waarin zich:

 1. centrifugaalmotor in hermetisch ontwerp;
 2. waaier, uitstromend water.

Uiterlijk van een diepe dompelpomp

Om de dompelpomp permanent te koelen, moet deze zich altijd in het water onder de grens bevinden. Om te voorkomen dat alle water per ongeluk uit de put wordt gepompt, worden verschillende apparaten gebruikt die de kritische watermarkering aangeven:

  • Frog drijft;
  • bimetalen schakelaars;
  • elektronische automatische systemen.

De meest betrouwbare in werking is een bronpomp met een vlotter, omdat het zo'n apparaat is dat eenvoudiger is en veel duurzamer dan andere constructies.

De voordelen van pompen van dit type zijn:

 • Diepte van onderdompeling: tot enkele tientallen meters.
 • Overdruk - de hoogte waarop water stijgt: tot 60 m.
 • Hoge productiviteit: tot 3,5 kubieke meter per uur.

Het grootste nadeel van de dompelpomp is de mogelijkheid om de olie te smelten die wordt gebruikt voor de koeling en smering ervan. Onjuiste bediening of breuk van de pomp kan leiden tot een drukverlaging van de kamer waarin de olie zich bevindt. In dit geval zal het noodzakelijk zijn om vrij dure werken uit te voeren, omdat de oliefilm van het wateroppervlak moeilijk te verwijderen is.

Regeling van de installatie van een centrifugale dompelpomp

Om te voorkomen dat er tijd, energie en financiën nodig zijn voor het verwijderen van de olievlek uit de put, is het noodzakelijk om de werkingsregels van de dompelpomp strikt te volgen.

Een ander nadeel is dat de aansluiting van een bronpomp het leggen van een elektrische leiding vanuit het huis vereist, die zijn vermogen levert.

Dit type pompen wordt gebruikt:

 • voor het snel pompen van grote hoeveelheden water;
 • voor professionele reiniging van putten.

De onbetwiste voordelen van deze pompen kunnen zijn:

 1. Het vermogen om zowel schoon water als sterk vervuild te verpompen.
 2. Hoge productiviteit (tot enkele tientallen kubieke meters water per uur).
 3. Vlotterbescherming tegen ontvochtiging, die het gebruik van deze bronpompen met automatische regeling in riolering en drainagesystemen mogelijk maakt.

Goed pomp met vlotter: circuit en uiterlijk

De nadelen zijn:

 • Een klein hoofd.
 • Lage wateropvoerhoogte - tot 10 m.
 • Onvermogen om in het watertoevoersysteem te gebruiken om verstopping met zwevende deeltjes te voorkomen vanwege de lage vraag van deze pompen naar waterkwaliteit.

Trilbodemputputpompen worden door de bewoners van de zomer vooral gebruikt als "seizoensafhankelijk", voor de voorziening van watervoorziening van een huis en een perceel omwille van hun onbetwiste voordelen:

 • eenvoud van bediening;
 • betrouwbaarheid;
 • hoge kop: tot 60 m;
 • Betaalbare prijs.

Diagram en uiterlijk van een onderwaterpomp met trilfunctie

De nadelen zijn:

 • lage productiviteit;
 • De onmogelijkheid om ze te gebruiken in putten die zijn geplaatst op drijfzand.

Vibratiepompen voor waterput, werken in putten op drijfzand, kunnen activeren. Dientengevolge, stijgt de bodem, vermindert het volume van water in de put. Deze processen leiden onvermijdelijk tot de behoefte aan frequentere reiniging van de put.

Putten op quicksides zijn het best uitgerust met centrifugale of oppervlakkige pompen.

De installatie van elke dompelpomp wordt uitgevoerd met behulp van een enkele technologie, eenvoudig in uitvoering en ziet er als volgt uit:

 1. De bevestiging van de pomp zelf gebeurt door middel van een dichte kabel, die door speciale gaten op het deksel wordt getrokken.

De optimale oplossing is het gebruik van een metalen kabel, die een anti-corrosie coating heeft. Met beperkte middelen kunt u een goedkopere en minder duurzame vervanging gebruiken - kapron-snoer.

 1. Vervolgens wordt de pomp in de put neergelaten (het is wenselijk om deze met een haak te ondersteunen). In dit geval moet de afstand tot de bodem ten minste 30 cm blijven.
 2. Bij de installatie is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de pomp de wanden van de put niet raakt.

Correct uitgevoerde installatie

Zoals u kunt zien, is het installatieproces echt heel eenvoudig. Opgemerkt moet worden dat bij een lage kwaliteit van het grondwater de voorkeur wordt gegeven aan modellen die zijn uitgerust met een zwevend filter.

Kenmerken van oppervlaktepompen

"Voordelen" van oppervlaktepompen:

 • Grote druk.
 • Hoge betrouwbaarheid, vanwege het feit dat de pomp niet direct in water ondergedompeld is.
 • Geweldige prestaties.
 • Eenvoudig in gebruik en onderhoud.
 • Het is niet nodig om de bron van de elektrische hoofdleiding te leggen.
 • Continue werking.
 • Kan worden gebruikt voor schoon en vuil water.

"Minpuntjes" van oppervlaktepompen:

 • Lage zuigkracht: tot 9 m.
 • Vermindering van de systeembetrouwbaarheid bij gebruik van een uitwerper, waarmee de wateraanzuighoogte tot 20 m kan worden verhoogd.
 • Lawaaiig werk, wat vereist dat de installatie van de bronpomp wordt uitgevoerd in een aparte technische ruimte.
 • De behoefte aan vaardigheden om de zuigleiding te vullen met water en de werking ervan.

Werking van de oppervlaktepomp

De pompstations die door sommige fabrikanten worden geproduceerd, bevatten alle elementen die nodig zijn voor de werking en het beheer van het watertoevoersysteem in de automatische modus:

Dergelijke apparaten hoeven alleen op een watertoevoersysteem te worden aangesloten.

Op de markt zijn er pompen die in staat zijn om water te zuigen. Ze vereisen geen speciale vulling met water uit de zuigleiding. Het water wordt in een speciale holte in het pomphuis gegoten en is volledig klaar voor gebruik. Meestal worden deze pompen gebruikt voor periodiek, kort werk.

Installatie van oppervlaktepompen

Oppervlaktepompen zijn zeer geschikt voor installatie in gebieden met een vrij dicht grondwaterspoor. De installatie van de bronpomp moet als volgt gebeuren:

 • Zuigleiding is nauw verbonden met de pomp.
 • Laat het uiteinde van de lijn met een terugslagklep in het water zakken.
 • Giet water in de hoofdleiding.
 • Zorg dat er geen luchtpluggen, waterlekkages in de zuigmond aanwezig zijn en voorkom dat de pomp werkt.

Deze pompen worden vaak gebruikt als een tweede trap met een voldoende grote diepte van de put, wat leidt tot een toename van de waterdruk in het systeem. De eerste fase in dit geval is een dompelpomp of centrifugaalpomp.

De pomp op het oppervlak monteren

In het algemeen mag het monteren van een pomp van welke aard dan ook geen problemen veroorzaken. Als de moeilijkheid is ontstaan ​​bij het kiezen van een bepaald type, hebt u de onderstaande video nodig.

Kopiëren van sitemateriaal is toegestaan ​​mits een actieve link naar de bron wordt geplaatst.

Hoe een betrouwbare dompelpomp voor een put te kiezen

Watervoorziening van een zomerresidentie en een landhuis wordt geregeld met behulp van putten of putten. Dompelpomp voor de put moet aan bepaalde eisen voldoen. Afhankelijk van de hefhoogte, wordt de vereiste output en druk, een centrifugaal of membraan (vibrerend) apparaat gekozen. Welk mechanisme in een bepaald geval van toepassing is, hangt af van de waterkwaliteit en de financiële mogelijkheden van de gastheer. Van alle modellen worden dompelpompen voor de put als de beste beschouwd.

Hoe het apparaat correct wordt berekend en geselecteerd

Het creëren van een autonoom watervoorzieningssysteem met behulp van een put begint met metingen:

 1. De diepte van de put wordt bepaald door de lading op het snoer naar beneden te laten zakken, waarbij de paspoortgegevens worden gecontroleerd.
 2. Het statische niveau wordt bepaald door de belasting naar het oppervlak van de spiegel te verlagen na een lange vulling. In de ochtend of na een langdurig gebrek aan opbouw, wordt de maximale vulling van de kamer bepaald.
 3. Het verschil in de niveaus geeft de diepte van de waterlaag.
 4. Debet: vul de camera per tijdseenheid. Deze waarde bepaalt de pompcapaciteit, de mogelijkheid van een lange zwaai zonder de dompelpomp te laten leeglopen.

Daarnaast is het nodig om de afstand of hoogte te weten waaraan water zal worden toegevoerd om de kop te bepalen. Het is belangrijk om de verhoogde agent te blijven gebruiken. De aanwezigheid van een verzameltank maakt het minder waarschijnlijk dat een dompelpomp voor de put is opgenomen. Tijdens het opstarten ondervindt de apparatuur meer belasting. Het is noodzakelijk om de chemische samenstelling en het gehalte aan zwevende stoffen in water te kennen.

Voor- en nadelen van dompelpompen

Het belangrijkste verschil tussen de put en de waterput is de diepte van de waterhorizon en de afmeting van de pijpopening. Putten zijn gebouwd met een grotere kamer en de diameter van de pomp beperkt de keuze niet. Maar in de put kan een kleinere stroom water zijn, beperkte productiviteit van het apparaat.

Het waterniveau in de put varieert per seizoen. Om het zand van de pomp op een hoogte van 15 cm tot de bodem niet aan te spannen, moet een metalen afscherming langs de sectie van de put worden geïnstalleerd, waardoor er een opening langs de contour ontstaat. Onder het blad zullen geen zandkorrels opstijgen en zal het water altijd schoon zijn.

Oppervlakte- of dompelpompen voor putten, wat beter is - wordt onder specifieke omstandigheden opgelost. Kies meestal een onderwaterboot:

 • de apparatuur is onder water, hoeft niet te worden gevuld, is op elk moment klaar om te werken;
 • de motor heeft waterkoeling, oververhit niet zelfs tijdens langdurig gebruik;
 • de mogelijkheid om filters op de zuigmond te installeren, beschermt het bedieningsmechanisme tegen verstopping;
 • het gebruik van automatisering zorgt voor de toevoer van water, indien nodig, zonder menselijke tussenkomst;
 • het blokkeren van de droge werking zorgt voor de veiligheid van de apparatuur.

Hoe moderner het apparaat, des te meer het automatiseringscircuit en veiligheidssloten erin, des te duurder het is. Alle dompelpompen voor putten zijn duurder dan oppervlaktepompen. Dit is gerechtvaardigd, hun levensduur is langer, de betrouwbaarheid is hoger, er is geen speciale ruimte vereist voor werking op nul-temperatuur. De verzegelde behuizing kan echter niet thuis worden gerepareerd en regelmatige vervanging van de filters in de inlaatleiding is vereist.

Advies van deskundigen bij het kiezen van een pomp voor een put

Materialen die worden gebruikt voor de vervaardiging van het pomplichaam zijn niet corrosief. Hoogwaardige kunststofwerken in water zijn niet slechter dan roestvrij staal.

Het is belangrijk om een ​​dompelpomp voor de put te kiezen met automatische besturing om de bediening van de put te minimaliseren. Tegelijkertijd kan het apparaat worden geïntegreerd in het watertoevoer- en verwarmingssysteem. Het automatiseringssysteem geeft een signaal om de make-up in te schakelen als het niveau of de druk in het systeem daalt.

Bij het installeren van de pomp is het belangrijk om de stroom water in de ontvangstkamer van de put te kennen. Het is gevaarlijk om een ​​niveau onder de onderdompeling van de pomp te kiezen. Het apparaat moet zich altijd onder het compartiment bevinden, met een diepte van ten minste 30 cm. Daarom is de beste dompelpomp voor een put er een die zorgt voor de vereiste stroming, hoofd en altijd onder de baai.

Kies een circulerende of trillende pomp, afhankelijk van de aard van het werk. Meestal wordt voor het inzenden van een dompelpomp gekozen op basis van bedrijfsomstandigheden. Een goedkoop membraan werkt periodiek en alleen in de zomer. De werking van de eenheid gaat gepaard met lawaai, trillingen in contact met de muren van de mijn kunnen bijdragen tot vernietiging. Aan de onderkant van de put wordt een laag slib gevormd. Als de prijs van een dompelpomp voor een put niet het belangrijkste criterium is, is het beter om een ​​circulatieapparaat te kiezen.

Onjuist gekozen pomp kan leiden tot het verschijnen van drijfzand, het verhogen van de bodem, het verminderen van de spiegel. Depressurisatie leidt tot het verschijnen van een oliefilm. De gevolgen worden met moeite en met grote materiaalkosten weggenomen.

De beste dompelpomp kiezen

De DAB Divertron 1000-pomp werkt volgens het "put and forget" -principe: één unit vervangt de opslagtank en wordt verkocht met ingebouwde automatisering. De pomp levert horizontaal water van 45 meter, met een productiviteit van 0,6-5,7 m 3 / uur. Bij het openen van de kraan is de kop verstelbaar. Het apparaat pompt water met zand, kan de put indien nodig afvoeren. De kosten van het apparaat bedragen ongeveer 20 duizend roebel.

Neem apparatuur alleen op via de spanningsregelaar!

Grundfos 3-45 A behoort ook tot de premiumklasse, met de hulp wordt de watervoorziening van een landhuis georganiseerd. De pomp werkt in de automatische modus, om water naar de tweede verdieping te brengen, heeft een tankaccu nodig.

Pomp DZHILEKS De watermeter PROF 55/35 A is voor de helft goedkoper dan bekende merken, maar de functionaliteit is goed. Gebruik de pomp alleen om de vloeistof op te tillen. Het schema van de watervoorziening wordt opgelost door de circulatiepomp. De droogloopmodus is uitgesloten, de vlotterschakelaar wordt gebruikt.

Dompelpomp voor het geven van Aquarius-3 is de beste oplossing. Kleine productiviteit wordt gecompenseerd door lage kosten - slechts 2 duizend. De dompelpomp werkt gedurende 2 uur, daarna duurt het 15 minuten om te rusten. Het vullen van de tank voor het besproeien van planten wordt vaker gebruikt dan andere machines. Zijn waardigheid is ultrahoge betrouwbaarheid. Werkt zonder reparatie tot 8 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 29 = 33