Goed voor rioolwater

Wat is nuttig voor een bron van rioolwater?

Putten van rioolwater - worden gepresenteerd in de vorm van de definitieve constructie, die wordt geplaatst in de laatste fase van de installatie van het drainagesysteem.

Met filteren met stormputten kunt u al het afvalwater dat zich in drainagebuizen en sleuven verzamelt, door uzelf transporteren.

Regenwaterput, niet-druk, inspectie, kunststof

Bovendien kunnen de kamers en putten van regenwater effectief een groot deel van het terrein afvoeren.

1 Het apparaat van regenwaterafvoer

Een bron van afvalwater dat afvalwater filtert dat uit het drainagesysteem stroomt, wordt gepresenteerd in twee versies - lineair en puntvormig.

Stormwell, dat gebruik maakt van versterkte betonblokken in zijn constructie, is verbonden met een drainagesysteem op een diepte van 50-70 cm.

Van bovenaf is bij de ingang van het afvoersysteem een ​​rooster bevestigd. Het rooster kan worden gemaakt met gietijzer of met een hoogwaardig kunststof.

Versterkte betonconstructies die het lichaam van de put vormen, zijn gemiddeld gemaakt met een diameter van 500 mm.

Regenwaterput, beton, met een jellied pijp

Versterkte betonnen putten hebben zo'n inrichting dat het rooster waar water doorheen stroomt, op elke, zelfs de kortste afstand van de rioolbuis kan worden gemonteerd.

De filterende regenwaterput, die het regenwater door zichzelf laat stromen, is in staat het rioolwater te destilleren, terwijl het een voldoende hoge doorvoer vertoont.

Een regenwaterbron die grote waterstromen filtert, heeft versterkte betonnen ringen die de wanden versterken.

Gewapende betonconstructies zijn echter niet de goedkoopste optie. Het is het meest rationeel om mangaten te gebruiken die verbonden zijn met een plastic container.

Deze luiken en de grill die hen bedekt, om verstopping te voorkomen, kunnen worden gemaakt met behulp van een verscheidenheid aan materialen.

Hemelwaterbronnen hebben een dergelijke inrichting, gebaseerd op de kenmerken waarvan luiken en roosters de meest kwetsbare elementen van het ontwerp zijn.

De put van de waterinlaat, filterende waterstromen heeft een dergelijke inrichting, die speciale luiken omvat.

Storm goed, riool plastic, uitkijk

Met dit systeem heeft u snel toegang tot het volledige communicatiesysteem. Luik, knip bij het samenvoegen de bovenste omtrek van de structuur af.

De waterinlaat is zo geconstrueerd dat de diepte van de afvoerwaterleidingen en de diepte van de bladwijzer van het oppervlak samenvallen.

Een dergelijk communicatieapparaat maakt de installatie van drainageluiken op bijna elke plaats mogelijk.

Een bron met regenwater kan in zijn ontwerp een speciaal apparaat hebben - een patroon.

Dit apparaat is een filterelement. De patroon is in het lichaam van de put gemonteerd.

Dit goedkope en vrij compacte apparaat kan goed worden gecombineerd met de zuivering van regenwater met een kleine hoeveelheid stroming.

De filterpatroon wordt aangeboden in de vorm van een apparaat dat is ingesloten in een polymeer of metalen behuizing en bedoeld voor het reinigen van water uit deeltjes die daarin zijn gesuspendeerd.

Regenwaterput, baksteen, ronde vorm

De cartridge kan worden bediend door mechanische belasting. Bovendien kan de onderhavige patroon voor waterzuivering door sorptiebelasting werken.

Het is vermeldenswaard dat de reinigingscartridge van een gecombineerd type kan zijn. Een put met regenwater heeft verschillende voordelen, ze worden afgesloten in:

 • Mogelijkheden voor gelijktijdige ontvangst en omleiding van water;
 • Eenvoud van installatie van hellingen en afvoeren;
 • Afvalwater uit grote gebieden;
 • Weinig kans op verstopping van communicatie;
 • Onmogelijkheid van bodemdaling;
 • Voorkomen van de vorming van plassen.

2 Fasen en nuances van het monteren van de put

Voordat u begint met de installatie van een stormput, moet u van tevoren een set gereedschappen en benodigdheden aanschaffen. Wanneer u zo'n ontwerp installeert, kunt u niet zonder:

 • Betonnen ringen, waaruit de fundering van de put zal worden gemaakt;
 • Betonplaat of mengsel dat wordt gebruikt voor het storten van dekvloeren;

Rooster voor een storm goed, staal

 • Bitumen - voor het afdichten van gaten en putmuurwanden van binnenuit;
 • Cement oplossing;
 • spatel;
 • gips;
 • Betonpomp;
 • Hefmechanisme;
 • Automatische of handmatige stamper;
 • Meet- en regelgereedschappen.

Installatie en installatie van een stormput is een vrij nauwgezet werk, daarom moet elke fase van installatie worden uitgevoerd met een oriëntatie op de vastgestelde regels.

Eerst wordt de algemene voorbereiding van de put gemaakt voor de daaropvolgende installatie. De betonnen plaat wordt gelegd - de dikte mag niet minder zijn dan 100 mm.

Het belangrijkste doel van een dergelijke plaat is om te voorkomen dat afvalwater de grond binnenkomt voordat ze volledig zijn gesetteld.

Vervolgens wordt de lade geïnstalleerd, die een geschikte vorm moet hebben, waarbij het materiaal van de lade beton is.

Hemelwaterbronnen, kunststof met bak en zonder bak

Vervolgens worden de uiteinden van de hoofdpijpleiding, die wordt toegevoerd aan de funderingsput, geblokkeerd met bitumen.

De interne wanden van de structuur worden ook onderworpen aan een dichte stopverf met deze substantie. Na enkele dagen (afhankelijk van de stollingssnelheid van de cementslurrie) wordt alle voegen grondig gevoegd met mortel of bitumen.

Wanneer de bodem van beton zijn kracht verwerft, wordt het lichaam van de put geïnstalleerd. Er moet aan worden herinnerd dat de betonnen ringen van de put een diameter van meer dan 1 meter moeten hebben.

Het proces van hun onderdompeling wordt uitgevoerd met een hoge mate van nauwkeurigheid en een lage mate van afdaling in de put.

Aanvoerringen moeten redelijk gelijkmatig worden gemaakt, terwijl scheeftrekken onaanvaardbaar zijn. Nadat de installatie is voltooid, worden de voegen opnieuw gevoegd - dit verlengt de levensduur van de constructie aanzienlijk.

Nadat de laatste afwerking van de pleister is uitgevoerd, valt de funderingsput in slaap. Zand wordt gegoten in het midden van de diepte van de put, waar zorgvuldig mee moet worden geknoeid.

Stormkanaal kunststof, compleet, met beschermnet

Vul dan de grond over het zand. Het is ook handmatig of automatisch geknoeid.

Na het voltooien van de ram is de aarde rond de put bedekt met betonnen stoep. De breedte moet ongeveer 150 centimeter zijn.

Hiervoor wordt een betonoplossing toegepast, die wordt aangevoerd door middel van een betonpomp en wordt aangebracht met schoppen.

Om zeker te zijn van de juiste werking van de put, is het voor het opvullen van de funderingsput en het daaropvolgend rammen noodzakelijk om testtests uit te voeren.

De uitlaten van de pijpleidingen die naar de structuur leiden, zijn verstopt. De ruimte van de put is volledig gevuld met water.

Het ontwerp bevindt zich de hele dag in deze positie. Als er geen intensieve lekken worden waargenomen, wordt de put in gebruik genomen.

2.1 Montage van de regenwaterdop (video)

Bouwervaring: 13 jaar

Stel een vraag

Controleer uw bereidheid om de verhalen zelf te regelen

Goed van rioolwater: het apparaat en het werkingsprincipe

De put van rioolwater en het gehele afvoersysteem is ontworpen om het overstromingsrisico van woningen en niet-residentiële gebouwen te minimaliseren als gevolg van een sterke stijging van het waterpeil als gevolg van de overvloedige neerslag. Ook is het bestormingssysteem, zoals het ook wordt genoemd, onmisbaar in de laaglanden, waar het water constant staat en er een geleidelijke overspoeling van gebieden is. Tijdens een abnormale regenval of tijdens het smelten van de sneeuw, kan er een dreiging van overstroming van kelders zijn, en het gevaarlijkst is de erosie van de fundering van het huis, wat kan leiden tot de vernietiging ervan.

Op plaatsen met zware belasting, bijvoorbeeld langs motorwegen, industriële faciliteiten of kades, wordt aangeraden om betonnen of metalen waterkoppen te ontwerpen. In de privépercelen en privésectoren voor de drainagetank kunnen kleinere plastic bronnen worden gebruikt die voldoende zijn voor een klein tuinoppervlak.

Volgens de fabricagematerialen is het mogelijk om 4 soorten putten toe te wijzen: beton, baksteen, plastic, metaal goed voor rioolwater. De prijs van verschillende typen is behoorlijk verschillend, plastic hulzen kunnen bijvoorbeeld worden gekocht, variërend van 2500 roebel tot 20.000, afhankelijk van het type, het volume en de configuratie, en RC-ringen lopen van 1200 tot 4800 per stuk.

Dit type is een hoofdapparaat, bestaande uit meerdere gewapende betonnen ringen, op elkaar gemonteerd. De hoogte kan 5 meter bereiken, wat een vrij indrukwekkend volume van het stroomgebied is. Dergelijke soorten putten worden meestal gebruikt op plaatsen waar grote hoeveelheden water worden verzameld en bij industriële faciliteiten. Op het grondgebied van privépercelen worden ze praktisch niet gebruikt vanwege aanzienlijke tekortkomingen:

 • complex transport, alleen mogelijk als er speciale transport- en handlingmachines zijn;
 • de installatie kan niet handmatig worden uitgevoerd, wat opnieuw de toepassing van technologie afdwingt;
 • de hoge kosten van RC-ringen. Naast het feit dat er geen "copeck" wordt besteed aan het laden, transporteren, lossen en installeren van ringen, zullen de kosten van de ringen zelf niet veel bewondering wekken - ze zijn erg duur.

Vrij populaire soorten worden echter opnieuw voornamelijk gebruikt op plaatsen met grote waterophoping met een grote belasting van het oppervlak. Putten van rioolwater van metaal hebben de volgende voordelen:

 • ze zijn bestand tegen zwaar gewicht;
 • zich verzetten tegen verschillende milieueffecten van negatieve aard;
 • lange gebruiksperiode.

Naast de verdiensten zijn er ook nadelen:

 • gewicht (putten gemaakt van metaal zijn ongelooflijk zwaar, omdat voor de vervaardiging dikke platen ijzer worden gebruikt);
 • waarde (de prijs van metaal in het laatste decennium is enorm gestegen, tegelijkertijd zijn metalen producten soms in waarde gestegen);
 • corrosie, die langzaam maar zeker de structuur van de put vernietigt.

Deze versie van de tank is 100% de beste in de prijs-kwaliteitverhouding. De meest succesvolle keuze van een waterverzamelaar voor privé-huizen is een rioleringsput voor rioolwater. De prijs van een dergelijke structuur, gekoppeld aan opvallende kenmerken, kan alleen maar de aandacht trekken van eigenaren van de particuliere sector. De afgewerkte bron kost gemiddeld 10.000-12.000 roebel, waarvan het volume volstaat voor een autonoom afvoersysteem. Deze soort heeft een aantal voordelen:

 • gewicht (lichtgewicht ontwerp, dat vrij eenvoudig te transporteren is);
 • Installatie (plastic tanks kunnen handmatig worden geïnstalleerd);
 • montage (samen met een waterslot in de set is er altijd alles wat nodig is voor hun installatie en gebruik);
 • vorstbestendigheid (geen temperatuurveranderingen, geen vorst is vreselijk voor dergelijke bronnen);
 • zeldzame reiniging van de wanden (vanwege het gladde oppervlak op de wanden van de maaibord is er bijna geen vuil, in tegenstelling tot de gewapende betonnen ringen en metaallagen, dus het probleem van de reiniging komt veel minder voor);
 • weerstand tegen chemicaliën en zouten;
 • milieuvriendelijk materiaal;
 • lage prijs (als je de polymeerbronnen vergelijkt met metaal en gewapend beton in de prijskwestie, ligt het onbetwiste voordeel aan de kant van de voormalige).

Door al deze kenmerken van de plastic apparaat regenwater mangaten wint aan populariteit, zowel in particuliere huishoudens en in de schaal van de stad en de regionale overheden, die al actief ze zijn te gebruiken in parken, parkeerplaatsen, pleinen.

Een eenvoudige manier om een ​​waterverzamelaar voor te bereiden, is door hem uit een baksteen te leggen. In dit geval is geen hardware nodig. U moet echter enkele nuances overwegen voordat u met het werk begint:

 1. Nadat de put gereed is, moet een laag zand op de bodem worden begraven, er zullen puin bovenop liggen, waarop bovenop een betonnen kussen moet worden gevormd.
 2. Dan kun je gaan leggen. Je kunt de dikte van een halve steen gebruiken. Het wordt echter aanbevolen om het materiaal in verschillende lagen te leggen, waardoor het frame meer kracht krijgt. Bovendien moet de horizontale banding van de rijen worden uitgevoerd en hoe vaker dit wordt gedaan, des te sterker zal de drainagebron voor rioolwater zijn.
 3. Een voorwaarde is de keuze van een baksteen - deze moet rood en vol lichaam zijn. Holle in een paar seizoenen breekt af van een temperatuurdaling, silicaat is ook onstabiel voor vocht.

Typen putten volgens ontwerp

Als je kijkt naar het algemene schema van de drainagestructuur van een deel van de stad of ten minste een tuin, zal het meteen duidelijk worden dat dit een heel systeem is dat bestaat uit buizen, roosters, waterbassins en putten. De laatste in hun doel zijn onderverdeeld in vijf soorten, waarbij elke soort put zijn functie vervult.

 1. Absorptie.
 2. Het ontvangen.
 3. Bekijkt.
 4. Perepadnaya.
 5. Verdelende put van stormwaterafval.

Het wordt ook filteren genoemd, het ziet eruit als een eenvoudige put met een diameter van ten minste een meter, een diepte van 200 centimeter en meer. Het grootste verschil is het ontbreken van een bodem. Dit is een soort drainagebron voor rioolwater. Dergelijke structuren zijn mogelijk op die plaatsen waar grondwater op grote diepte stroomt, en de grond zelf heeft een los, goed geabsorbeerd substraat. Als gevolg hiervan wordt water na penetratie hier opgenomen in de grond.

Ontvangstput van rioolwater

Alleen van de naam die u kunt begrijpen dat dit soort goed ontworpen om het binnenkomende water te nemen van het oppervlak. Het ziet eruit als een gewone as diameter van 0,6 meter tot een kleine depressie in de grond. Een geperforeerde afdekking moet altijd bovenaan zitten. En de put moet zich in zo laag mogelijke punten van het territorium bevinden. Ieder van jullie heeft deze kappen vele malen gezien, erop getrapt. de putdiepte van de diepte van de buis moet voldoen gezien de hellingshoek, en de noodzaak om de mogelijkheid van bevriezing van het water in de overgangsperioden voorjaar en de herfst elimineren, wanneer de dag nul waard temperatuur en 's nachts onder nul.

De ontvangende bron van het stormriool heeft altijd een bodem, zodat het water niet in de grond lekt, of, omgekeerd, als het grondwater hoog is, zodat ze niet in de put lekken.

Deze faciliteit heeft als hoofddoel het bekijken, reinigen, ontdooien en repareren van leidingen op hun kruispunten, het veranderen van de hellingshoek en richting voor de hoogwaardige werking van het gehele systeem. De inspectieput van rioolwater moet volledige en gemakkelijke toegang tot alle kruispunten van het netwerk openen. De aanwezigheid van een dergelijke structuur is wenselijk als het systeem uit verschillende richtingen bestaat, want voordat het water uit verschillende ontvangende putten naar de collector wordt teruggetrokken, komt het eerst in de inspectieruimte en dan pas in het hoofdreservoir.

Zo'n waterverzamelaar, nauwkeuriger gezegd, de verdeler is ontworpen op die plaatsen waar de pijp onder een grote helling gaat, en de snelheid van stroming van water is erg hoog, waardoor conventionele bronnen een grote stroom niet aankunnen. Water kan omhoog gaan. De distributieput van rioolwater is ontworpen om dergelijke situaties op te lossen door de inkomende waterhoeveelheid in verschillende richtingen te verdelen. Dit type bron is onmisbaar voor de afvoer van overtollig water naar nabijgelegen waterlichamen.

In sommige gevallen is het nodig om de hoek van de buis of het niveau van de ondergrondse locatie te wijzigen. Meestal ontstaat een dergelijke behoefte in het geval van een botsing van een afvoerpijp met een centrale waterpijp of andere objecten. Differentiële bronnen van rioolwater zijn in staat om de objecten van struikelen van boven of beneden en zonder problemen te omcirkelen. Zo'n put bestaat uit een mijn en twee pijpen op verschillende niveaus - de structuur is heel eenvoudig, maar tegelijkertijd is hij onmisbaar in het installatiesysteem van drainagesystemen. Opgemerkt moet worden dat met een grote stroom van water een hectisch geluid zal creëren, vooral hoorbaar zal het 's nachts zijn.

Als een conclusie moet worden gezegd dat de put van de rioolriolering - in al zijn typen en typen - het gebouw noodzakelijk en belangrijk is, zowel in de stad als in de omstandigheden van de buitenwijk. Elk systeem is echter goed, wanneer het op volle capaciteit functioneert zonder storingen, daarom moet onderhoud en zorg worden uitgevoerd voor een goede afvoer, die bestaat uit het reinigen van leidingen, het elimineren van zandophopingen en andere vormen van verstopping.

Hoe een drainageput kiezen voor regenwaterafvoer en correct installeren?

De installatie van rioolwater is een belangrijke fase in de ontwikkeling van het infieldgebied. Zo'n systeem van afleiding van atmosferische wateren bestaat uit vele elementen die bepaalde functies vervullen. Een van de noodzakelijke elementen voor het goed functioneren van de storm is een drainagebron.

De aanleg van een put van een riool is vrij simpel. De installatie van een dergelijk apparaat is ook niet moeilijk. Typisch is dit een begraven in de grondcontainer, bestaande uit verschillende elementen en een systeem van leidingen voor toevoer en afvoer.

Afhankelijk van het doel en het apparaat zijn de drainageputten verdeeld in verschillende types:

 • Goed draaien. Dit ontwerp wordt geïnstalleerd op plaatsen waar het nodig is om de richting van regenwaterafvoer te veranderen. Op de hals van de constructie is een afneembaar deksel aangebracht, waardoor tijdens het reinigen het slib en andere afzettingen van dit deel van het riool worden gereinigd.
 • Inspectie- of inspectieput is een integraal onderdeel van het systeem van afleiding van atmosferische wateren, dat van grote lengte is. Zo'n constructie moet een diameter hebben van minimaal één meter, zodat een persoon naar beneden kan komen om de regendouche te onderhouden. Meestal wordt de installatie van een dergelijke put uitgevoerd op het convergentiepunt van drainagebuizen vanuit verschillende richtingen, omdat deze plaats periodiek moet worden gecontroleerd en uit het slib moet worden gepompt.
 • Indien nodig worden de absorberende structuren geïnstalleerd langs de omtrek van het infieldgebied. Het doel van deze put is het punt ontvochtiging van de site. Een speciaal ontwerp maakt de natuurlijke verwijdering van de gehele hoeveelheid water die zich in het systeem heeft opgehoopt mogelijk. Het is noodzakelijk dat de diepte van zo'n put niet minder dan twee meter bedraagt.

 • De opvang- of opvangput is een soort eindreservoir van rioolwater. Het wordt verzameld en gezuiverd water, dat vervolgens wordt geloosd in een rivier of ravijn. Ook kan deze massa gezuiverd water worden gebruikt om een ​​gazon, tuin of tuin water te geven.

Tip! Opgemerkt moet worden dat de opvangput in het rioolstelsel van rioolwater lekvrij is en een volledig waterdichte bodem moet hebben. Tegenwoordig worden kunststof geprefabriceerde constructies het vaakst gebruikt voor deze doeleinden, die worden gepresenteerd in het assortiment op de binnenlandse markt.

Materiaal van de productie van een drainageput

De meest praktische en bewezen tijd zijn drainageputten gemaakt van dergelijke materialen:

 • Betonnen ringen met verschillende diameters. Een van de voordelen van dergelijke ontwerpen is het vermelden waard betrouwbaarheid en duurzaamheid. De nadelen zijn de bewerkelijkheid van het installatieproces en de noodzaak om een ​​manipulatiekraan aan te trekken om betonnen ringen te installeren.
 • Tegenwoordig zijn kunststofstructuren erg populair voor transport en verzameling van regenwater. Alle elementen van rioolwater worden kant-en-klaar geleverd, ze mogen alleen goed worden verbonden met speciale manchetten en rubberen afdichtingen.

Opgemerkt moet worden dat plastic bronnen en andere elementen van het drainagesysteem onmiskenbare voordelen hebben:

 1. Lichtgewicht.
 2. Snelle en eenvoudige installatie, beschikbaar voor uitvoering door eigen handen.
 3. Veelzijdigheid van het ontwerp: de mogelijkheid om verschillende opties voor bochten uit te voeren - voor dit doel zijn speciale blanks voorzien voor de gaten.
 4. Lange levensduur. Zelfs onder de meest ongunstige omstandigheden is het minstens 50 jaar oud.
 5. Inertie tegen elke vorm van agressieve regenwaterinvloeden.
 6. Vanwege het gladde oppervlak hebben de kunststofelementen van rioolwater een hoge doorlaatbaarheid en zijn ze minder gevoelig voor sedimentatie van slib op het wegdek.

Tip! Bovendien zijn kunststof putten en afvoerbuizen veel gemakkelijker schoon te maken. Het is voldoende om het systeem met een waterstraal uit een slang te spoelen. Hiertoe is in dergelijke systemen een afneembare putdop voor de drainage verschaft.

Laten we in meer detail de technologie bekijken van het installeren van verschillende drainagestructuren voor rioolwater.

Van beton maken ze meestal inspectie- of absorptieputten - dit komt door de eigenschappen van het materiaal en de installatietechniek. De juiste technologie voor het installeren van een structuur van betonnen ringen is de volgende reeks werkzaamheden:

 • Allereerst moet je een funderingsput van de gewenste grootte graven.
 • Aan de onderkant van de funderingsput wordt een afvoerkussen gevormd, bestaande uit gelijke delen zand en grind (of grind).
 • Vervolgens vallen met behulp van hefwerktuigen betonnen ringen in de funderingssloot.
 • Vervolgens vindt de installatie van het hemelwaterafvoersysteem plaats.

Opgemerkt moet worden dat voor dergelijke putten een gietijzeren afdekking van geschikte diameter het vaakst wordt gebruikt.

Tip! Soms kan het nodig zijn om de dichtheid van de betonconstructie te verzekeren (bijvoorbeeld door de ontvangende tank uit te rusten). Hiervoor wordt een betonnen plaat op de bodem van de put gelegd. Op het met behulp van een waterdichtingsoplossing, zijn betonnen ringen van de collector geïnstalleerd.

Installatie van kunststofstructuren

De installatie van kunststofelementen van rioolwater is veel eenvoudiger. Voor dit doel wordt het volgende algoritme gebruikt:

 • Op de installatielocatie wordt een funderingsgraaf- en greppelsysteem voor pijplegging uitgegraven.
 • De bodem van de uitgraving is bedekt met een grindkussen en is bedekt met geotextiel.
 • Met het hoge niveau van het grondwater wordt aanbevolen een betonnen plaat of balk pour gezet en zorgen haken voor het verankeren van een kunststofhouder.
 • Dan is de bodem van de put ingesteld.

 • De verbinding van de nodige rioleringsbuizen is gemaakt. Tegelijkertijd moet men de noodzaak van een strakke verbinding niet vergeten. Rubber pakkingen en speciale manchetten worden gebruikt.
 • Daarna hoeft alleen maar de overblijvende ruimte opvullen tussen de wanden van de put en de plastic putjes of kleine slakken en verdicht screenings.
 • Gegraven sleuven na het installeren van rioolbuizen zijn gevuld met eerder in beslag genomen grond.

Om de structuur tegen vuil binnendringen beschermen en geven esthetische ingevulde formulier dat meegeleverd wordt kunststof afdekking. Het kan op de draad zitten of op de afdichtringen voor een veilige fixatie op de nek.

Tip! Opgemerkt dient te worden dat vandaag de dag de markt biedt kant-en-klare plastic profielen voor verschillende diameters van 35 cm tot 1 meter. Dit maakt het gebruik van dergelijke ontwerpen voor elke vorm van drainage putten.

Rioleringen infield - vrij gecompliceerde constructie bestaande uit vele verschillende elementen. Maar om dit systeem te begrijpen, om hun eigen handen maken een gefaseerde installatie van de hele structuur niet veel voor nodig.

voor de bouw en reparatie van riolering door eigen handen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

9 + 1 =