Goed in het land met zijn eigen handenfoto

Hoe maak je een put in het land met hun eigen handen

De put in de datsja, gemaakt door eigen handen, is de trots van elke eigenaar. Vaak worden de putten geplaatst, zelfs als het huis stromend water heeft - gewoon om de site te versieren. Natuurlijk is de aanleg van een bron niet mogelijk op elk gebied, soms is de watervoerende laag te diep en dan is het nodig om een ​​put te boren. Leer zelf hoe je een put kunt maken, bekijk de foto's van alle bouwfasen en krijg deskundig advies door dit artikel te lezen.

Eerder, met de verbetering van het buitenstedelijk gebied, was de put eenvoudigweg een noodzaak. Op dit moment is naast de hoofdfunctie een door eigen handen gebouwd goed een integraal onderdeel geworden van het landschapsontwerp.

De bouw is het beste om te starten in de herfst, wanneer de horizon van het water het laagste niveau heeft. Voordat een put in de buitenwijk wordt aangelegd, is het natuurlijk noodzakelijk om een ​​kleine studie van de locatie uit te voeren en de diepte van de watervoerende laag te bepalen. Als er waterputten in de buurt zijn, is de taak vereenvoudigd.

De meest betrouwbare manier om water te vinden, is verkennend boren. Als uit het onderzoek blijkt dat de watervoerende laag zich op een diepte van maximaal 20 m bevindt, is het mogelijk om veilig verder te bouwen.

Een put bouwen met je eigen handen: ringen leggen

Dus, hoe maak je een put met eigen handen om de boerderij niet alleen van schoon water te voorzien, maar ook om de site te versieren? De meest voorkomende constructie is een goed gemaakt van gewapende betonnen ringen.

Kijk naar de foto, hoe je een put maakt: de eerste ring wordt in een gegraven gat gelegd, de volgende - op de neergaande ring. Van onder de onderste ring wordt de grond geselecteerd - en de ringen onder hun eigen gewicht worden neergelaten. De kolom is dus opgebouwd voor de watervoerende laag. De aanpassing van de watervoerende laag wordt bepaald door een merkbare afkoeling - de luchttemperatuur in de put daalt met 1-2 graden, mini-fontanels verschijnen op de muren van de mijn.

Bij het bouwen van een put is het vaak mogelijk om een ​​zogenaamd verkhovodka-ondergronds water tegen te komen, dat zich op een relatief ondiepe diepte boven de waterdichte laag bevindt. Voor watervoorziening vypovodoku meestal niet gebruiken, omdat het geen tijd heeft, sijpelt door de grond, schoongemaakt van verontreinigingen.

Bij het besturen van een mijn wordt deze geïsoleerd: een of twee van de onderste voegen tussen de ringen worden met mortel gesloten. Waterinname komt van onderaf. Nadat de oplossing is ingenomen, gaat de penetratie van de put door. In de aquifer, in de regel, instellen van een tot twee ringen.

Daarna worden alle resterende verbindingen van binnenuit afgesloten met een oplossing met vloeibaar glas, de bodem van de put wordt bedekt met een laag grind van 20-30 cm hoog (fractie 5-25 cm), die zal dienen als filter voor inkomend water. De annulus is bedekt met grind en zand, de bovenkant is verdicht met klei om te voorkomen dat regenwater en ontdooid water de put binnendringen.

De bovenste ring wordt boven het maaiveld geplaatst om te beschermen tegen sneeuw en vuil. Het waterdicht maken van de verbinding tussen de bovenste ring en de gehele kolom wordt bijzonder zorgvuldig uitgevoerd.

Nadat het waterniveau in de put voldoende is om het pomptype "Kid" een aantal keren onder te dompelen om water weg te pompen om de put te "slingeren".

Hoe maak je een put in het land met hun eigen handen (met foto): het hoofd opzetten

De volgende stap om een ​​put te maken in de datsja is de erectie van het hoofd. Het meest effectief zijn de putten waarvan het bovenste deel (kop) is ingelijst in de vorm van een houten frame.

Let goed op de foto van de put met uw eigen handen: het frame kan rond de bovenste betonnen ring worden gemonteerd. Als gevolg hiervan zal een dergelijke put niet alleen functioneel zijn, maar ook een decoratief element in het landschapsontwerp van uw site.

Voor het oprichten van de kop van de put in de vorm van een houten frame heeft u een plaat nodig van 30-40 mm dik, een rond hout of een rond houtblok met een diameter van 180 - 220 mm. In plaats van logboeken kunt u ook een balk gebruiken met een doorsnede van ongeveer 150x150 mm.

Bereid het materiaal voor. Als u te maken heeft met een rondhout, dan moet dit in dit geval worden verwijderd van de schors, geschuurd, verwijderd en behandeld met een antisepticum. Vervolgens moeten de stammen worden gesorteerd in oplopende diameter, omdat de lagere logboekkronen een grotere diameter hebben dan de bovenste. Als u koos voor ronde stammen of balken, is het ook beter om ze te behandelen met een antiseptisch middel. Het is wenselijk om dit te doen, zelfs als u ervan overtuigd bent dat dit al is gedaan in de productie.

Om een ​​bron op de site te maken, markeert u de positie en afmetingen van het blokhut op het terrein. Over het hele gebied van de toekomstige constructie, verwijder de grond tot een diepte van minstens 150 mm. Giet een laag grind, grind of kiezels in de resulterende funderingsput en stamp deze aan. Over het stenen "kussen" is het raadzaam om beton te gieten en na het stollen om een ​​waterdichtheid van verschillende lagen dakbedekkingsmateriaal te regelen.

Snijd houtblokken of balken in preforms van de gewenste lengte. Houd er rekening mee dat de hoofdband meestal een formaat heeft van 1000 x 1000 mm tot 1500? 1500 mm. Het aantal knuppels hangt af van de diameter (dikte) van het materiaal dat u gebruikt - het kopstuk moet ongeveer 750 mm boven de grond komen.

Bij het samenstellen van het houtblok moet er rekening mee worden gehouden dat in de praktijk in de meeste soorten snijhoeken meestal twee methoden worden gebruikt: "in de kom" en "in de poot". Bij het "in de kom snijden" steken de uiteinden (overblijfselen) van de boomstammen uit tot voorbij de wanden van het frame. Daarom wordt deze soort soms een kappen "met een overblijfsel" genoemd. De uiteinden van boomstammen steken vaak over de grenzen van het logframe uit met ongeveer 200-300 mm.

De technologie om de muren "in de poot" te snijden (soms wordt dit soort kappen ook "in de hoek" genoemd) is anders, omdat boomstammen niet uitsteken buiten de hoeken van het blokhut. De uiteinden van de boomstammen in de hoeken worden verbonden door een geheime tand (poot).

De methode om de balk "in een halve boom" samen te voegen, is om de helft van hun dikte te verwijderen bij de hoeken van de bovenste of onderste kroonbalk.

Wanneer u de put met uw eigen handen bouwt, plaatst u de antiseptische of geasfalteerde platen op de waterdichtingslaag langs de gehele omtrek van het voorbereide gebied. Het monteren van de kop van de put begint met het leggen van de eerste (oakladnogo) kroon van dikkere boomstammen, uitgehouwen van onderaf. Vervolgens wordt de uiteindelijke assemblage van de kronen op volgorde uitgevoerd.

Om het frame stabieler te maken, wordt aanbevolen om de stammen van elke kroon te verbinden met speciale ronde of rechthoekige stekels - nagels. Voordat ze in het logboek worden geïnstalleerd, wordt een doorgaand verticaal gat geboord met een gedeeltelijke greep van het logboek van de onderliggende kroon. De nagels worden in de gaten gehamerd tot het punt van mislukking. Het resterende, niet-geoogste deel van de nagel wordt gelijk met het vlak van de balk gesneden met behulp van een beitel.

Nu je weet hoe je een put moet maken, bedek alle houten delen met verschillende lagen kleurloze of getinte vernis.

Boven de put is een houten poort met een metalen handvat geplaatst. Een ketting of touw is bevestigd aan de poort en een emmer is vastgebonden.

Zoals je op de foto kunt zien, zijn de bronnen in de datsja, gebouwd met hun eigen handen, niet alleen functioneel, maar ook erg mooie structuren!

Een put boren in het voorstedelijk gebied

Vaak laten putten de extractie van water uit diepe watervoerende lagen niet toe met water van hoge kwaliteit, dus veel mensen geven vandaag de voorkeur aan de put. Putten worden gebouwd op een diepte van 30 m en meer. Met hun hulp kunt u niet alleen grondwater opnemen, maar ook dieper liggen, waardoor het mogelijk is drinkwater van hoge kwaliteit te verkrijgen. Het proces van putconstructie omvat het boren van een putboring, het uitrusten met pijpen en een filter, pompen en installeren van een pomp. Afhankelijk van de diepte van het voorkomen van de watervoerende laag, de structuur ervan en de aard van de overliggende rotsen, kan de put een ander ontwerp hebben en verschillen in de opstelling van het waterinlaatgedeelte. Er zijn veel methoden voor handmatig boren van putten, maar ze hebben allemaal speciale apparatuur, gereedschappen en apparaten nodig, dus het is het beste om specialisten uit te nodigen om deze werken uit te voeren.

We rusten de put op de datasja uit met onze eigen handen: foto, ontwerpopties

Problemen met water in suburbane gebieden, doen velen nadenken over het bouwen van een put.

reden tekort water is bijzonder acuut in de zomer, wanneer het nodig is om de tuin en de tuin water te geven.

Het vinden van een oplossing helpt in dit geval om een ​​bron te boren, maar hiervoor zijn speciale apparatuur nodig.

Op zijn beurt constructie goed met hun eigen handen zal geld besparen en problemen oplossen met de toevoer van water.

Als u een plaats kiest voor de bouw van een put, is het belangrijk om de hoeveelheid en kwaliteit, evenals de samenstelling correct te bepalen grond. Voor de bron moet u een locatie kiezen weg van mogelijke bronnen van huishoudelijke vervuiling die de grond binnenkomen.

Daarom wordt de put aanbevolen weg gelegen uit het toilet, afvalbergen en plaatsen waar honden lopen. Al het bovenstaande zou niet dichterbij mogen zijn dan 30 meter van zuiver water.

Als er een autonoom rioleringssysteem is, moet het worden verbeterd en verzegeld. Het is een feit dat het grondwater geleidelijk in het binnenland zal vallen drains, Daarna zal zuiver water de smaak aantasten en zal het onveilig worden voor de gezondheid.

Het is beter om de put te installeren subliem plaats, en voor het gemak - dichter bij huis.

In de lente is de kans groot dat je er aankomt vadose. Wat betreft de bodem, moet hier worden opgemerkt dat een grote beschikbaarheid van zand en aarde zal vergemakkelijken boren wel, maar kleigrond en een groot aantal grote stenen, in tegendeel, zal veel moeilijkheden veroorzaken.

Er zijn er drie type Putten: schacht, sleutel en buisvormig. Laten we hun functies gedetailleerder leren kennen:

Dit is het elementair en een economisch zicht op de put.

Deze naam werd gegeven aan water, dat met een sleutel van de grond valt.

De aanwezigheid van zo'n veer in de buurt van de datsja is een vondst. Deskundigen adviseren echter om water te putten en te doen de analyse over de geschiktheid om te drinken.

De put op de sleutel kan worden gemaakt hout of beton. Het belangrijkste is om niet te vergeten om op te stijgen oppervlaktelaag (10-20 cm) en bij het installeren van de put is het belangrijk om de slagsleutel niet te beschadigen, anders kan deze stoppen met werken.

Een mijnschacht wordt meestal geïnstalleerd op plaatsen waar deze zichzelf kan rechtvaardigen. Waar geen open waterafvoer naar het oppervlak is, maar deze bevindt zich op een diepte van niet meer dan 25 m.

Bij het opzetten van een put van dit type is het belangrijk om te onthouden: het saldo ontvangst en consumptie van water, zodat ongebruikt water niet stagneert en niet verslechtert.

In de mijne zijn er drie bestanddelen van:

Mijnen zijn handig omdat tijdens droogte in hen is er altijd water ten koste van extra reservoirs (zumbra).

Voor een gegarandeerde voorraad het is noodzakelijk om het lagere onderwateronderdeel van de structuur iets breder te maken, om er een tent van te maken.

Dit type put wordt ook wel het Norton-type genoemd - een soort artesische structuur, die bestaat uit tubes. De diameter moet gelijk zijn aan 25-45 mm, uitgerust met een zeefvormige punt.

Met haar en de toevoer van water. De buis wordt geïnjecteerd met behulp van een boor. Het is geïnstalleerd in de watervoerende laag.

In afwezigheid waterdruk de buis wordt geleverd met een pomp, deze kan worden gebruikt in een onder druk staande waterlaag zonder pomp. Om een ​​buisvormige put op te richten, is het noodzakelijk om boorwerkzaamheden.

Een put van dit type is veel duurder dan een mijn, omdat grond wordt geboord. Het is op zijn beurt veel voordeliger omdat het water niet stagneert en altijd geschikt is voor gebruik.

Om een ​​put te bouwen, zijn de volgende gereedschappen nodig:

 • schroot (bij voorkeur twee: kort en lang);
 • alle soorten schoppen;
 • voorhamer;
 • schep (vereist voor vloeibare grondlaag);
 • touw;
 • emmer (met zijn hulp is de grond verhoogd);
 • verschillende emmers;
 • trolley (voor grondtransport);
 • touwladder (voor afdaling en opstijging in de put);
 • pomp (voor het verpompen van water);
 • draagbare verlichtingsapparaten;
 • Winch.

Met behulp van een lier is het erg handig om materialen omhoog en omlaag te brengen, alleen om het te gebruiken is een statief vereist. Het moet boven de bron worden geïnstalleerd.

De bouw van een put is geen gemakkelijke taak en daarom is het aanbevolen om de werkzaamheden uit te nodigen en te versnellen assistenten.

Nadat de locatie van de put is bepaald, graaft hij pit. Eén persoon draagt ​​één pitman voor de put, de overige assistenten staan ​​bovenaan. Ze zullen de grond optillen, vervoeren en de materialen laten zakken.

Eerst wordt een put gegraven tot op de diepte van één ring. Daarna een de ring, en van daaronder wordt al de grond verwijderd, waardoor deze ring geleidelijk dieper wordt. Dieper nog voor enige afstand, is het gevestigd tweede ring.

Ringen worden op elkaar geplaatst (de tweede op de eerste, de derde op de tweede, etc.), waardoor de mijn groter wordt kolom. Onder zijn eigen gewicht zal de kolom naar de diepte glijden, zo ver als de grond van onder de eerste ring is verwijderd.

komst waterhoudend de laag zal heel gemakkelijk worden bepaald, een sterke daling van de temperatuur en een hogere luchtvochtigheid van de onderliggende grond zullen in de put voelbaar zijn.

Deze fase van de bouw van de put is het meest arbeidsintensief en verantwoordelijk, dus het kost veel geduld en geduld. nat grond moet heel snel worden verwijderd. Misschien heb je een krachtige modder nodig pomp.

Als het niet bij de hand is en dan de aquifer bereikt, moet je al het mogelijke doen en nog heel snel graven 2-4 meter in de diepte (de snelheid van de waterstroom in de put hangt ervan af).

De bodem van de put als filter moet worden gelegd grind (een laag tot 30 cm). Gleuven gevormd tussen de grond en ringen (betonplaten) zijn ook gevuld met grind. De extreem gevouwen ring blijft op het oppervlak liggen (deze ligt niet begraven in de grond).

Om te voorkomen stromen in de put van de wateren van de wateren, zal helpen vlas koord, gestapeld tussen de ringen. Het gewricht van de ringen moet worden gecementeerd. Op het oppervlak van de put (eromheen) wordt gelegd kleislot. Natte klei, uit de put genomen tijdens het graafgat, wordt rond de put gelegd en geramd met een blok.

Wanneer de put met water is gevuld, moet deze worden weggepompt totdat deze in schoon en transparant verandert.

Blinds beschermen de put tegen vallen verontreinigde de bovenste en ontdooide wateren. Bovendien ziet de structuur er bij de jaloezieën veel leuker en handiger uit voor het aanwerven van water.

Om een ​​blinde ruimte uit te voeren, is klei of beton vereist. toelaatbaar dikte blind gebied - van 20 tot 30 cm, breedte - 1,2 - 2,5 meter. Het blinde gebied van klei is een gestampte kleilaag die in een inkeping van een bepaalde afmeting is gelegd.

Het heeft echter één nadeel: in het geval van water dat op het oppervlak van de laag valt kleverig vuil. Dientengevolge, extra uitgaven voor coating met beschermend materiaal.

executie betonblind gebied: oorspronkelijk neergelegd een kussen van grind, het is geïnstalleerd bekisting, die is gegoten beton. Verhogen van de levensduur van het blinde gebied helpt armaturnaya rooster, ingebed in de bekisting.

Betonblind gebied vereist waterdicht buitenmuren van de put. Dit zal helpen om stijve hechting van de laatste ring van de put aan het bevroren oppervlak van het blinde gebied te voorkomen.

De constructie van het dak moet beginnen dakspanten, Het is een stijve structuur waaraan de kist is bevestigd. Voor dit doel is een massief plaat (3 cm dik, 180 cm lang of dakhoogte) geschikt. Het installeren van de nachtschoot en het maaien moet gebeuren met behulp van een bord (2,5 cm).

materiaal voor het dak kunt u naar eigen goeddunken kiezen: plank, metalen plaat, ruberoid enzovoort.

De decoratieve bron bevindt zich tegenwoordig in de mode. Het is een zomers decor en sommige bewoners van de zomer rusten het uit met alle details, zo fijn en netjes dat het niet van de huidige structuur te onderscheiden is. Hieronder staan ​​foto's van decoratieve bronnen in het land, die met hun eigen handen kunnen worden gedaan.

Decoratieve putten zijn gemaakt van hout, banden en anders materialen. Het hangt er allemaal vanaf hoe graag het geschikt is voor eigenaren en welke pit ze erin stoppen.

Decoratieve put is geweldig voor het ontwerp van de put met elektrische pomp. Sommige bewoners van de zomer, die banden gebruiken om een ​​bron te maken, planten daar bloemen en ze vullen elkaar perfect aan met hun ongewoonheid.

Een mooie bron valt altijd in het oog en geeft de datsja een ongewone look. Ongeacht of de decoratieve bron is geïnstalleerd of echt, het moet er als een put uitzien en ontwerperfantasie kan naar eigen goeddunken worden gebruikt.

Overweeg meerdere stijlen decoratie van de bron in het huisje met een foto:

 1. land - Een houten hut waarin u alle omstandigheden kunt creëren en zelfs huishoudelijke apparaten kunt installeren (dat wil zeggen, de natuurlijke uitstraling van een houten put uit boomstammen met een luifel);

 • Nou - de kraan brengt het oude terug. Een onderscheidend kenmerk van een dergelijke put is het mechanisme van wateropvoer dat lijkt op het hoofd van een kraan op een lange nek;

 • Chalet. Sommige ontwerpers stellen voor om een ​​chalet goed te bouwen. Er zijn echter twee nuances: ten eerste moet het huis in dezelfde stijl worden gebouwd en ten tweede is deze stijl eigen aan Zwitserland.

  Gebouwen zijn versierd met natuurlijke of kunstmatige steen. En waarom niet zo'n schoonheid op je eigen site bouwen en het maakt niet uit wat er in Rusland is!

 • Oosterse stijl. Een heldere, kleurrijke structuur zou moeten hebben schuur. Vaak is het versierd met verschillende amuletten - figuren.

  Het hoofd kan gemaakt zijn van steen of hout. Voor een dak is het beter om zachte tegels met een pagode te gebruiken (verhoogde hoeken in oosterse stijl). In de put moet een houten zijn emmer;

 • Moderne stijl. Putten van een dergelijk plan zijn gemaakt van polycarbonaat, tegels, beton. Veel bewoners van de zomer gebruiken metaal of baksteen voor de bouw.
 • De allereerste en hoofdregel moet in acht worden genomen bij het bouwen van een bron, kiezen plaats voor boren goed. Hieraan hangt de duurzaamheid van de waterkwaliteit, de afwezigheid van mogelijke besmetting door bacteriën en chemicaliën, enzovoort.

  Regels van de put:

  • in de volgende 20 m vanuit de bron is het verboden om auto's, waterveeën, spoelkleding, enz. te wassen, die kunnen bijdragen aan besmetting water;
  • De kop van de put moet worden uitgerust met deksel (de-concrete overlapping met een luik);
  • rond de put zou moeten zijn schermen;
  • verwarming en bescherming van de bron tegen bevriezing moet worden gedaan met behulp van stro, hooi of zaagsel. Het is volledig verboden om glaswol en andere synthetische materialen te isoleren;
  • indien nodig heeft een put nodig schoon (verwijder gebladerte, naskomyh en andere afval);
  • na het reinigen moet worden uitgevoerd ontsmetting structuren;
  • op tijd vervangen versleten apparatuur.

  De put in de datsja is uiterst noodzakelijk en onmisbaar, dus de constructie van een dergelijk plan is noodzakelijk.

  Wat is het afvoersysteem rond het huis, de soorten en stadia van het werk die we in dit artikel lezen

  Hoe maak je zelf een bron schoon plus een video hier

  Perceel grond

  Nou - het wordt gebruikt als de belangrijkste of alternatieve optie voor watervoorziening van de datsja. Bovendien zorgt de aanwezigheid van een put ervoor dat de autonomie van het suburbane gebied niet alleen van het algemene waterleidingssysteem, maar ook van elektriciteit is. Ook kunt u met een bron zorgen voor de toevoer van water als een tuin en het hele huis. Over hoe we zelfstandig een waterput kunnen bouwen in het huisje, zullen we verder kijken.

  De put bij de datsja met eigen handenfoto en eigenschappen van de structuur

  In het begin, vóór de bouw van de put, moet u de locatie van de put bepalen. Deze factor hangt voornamelijk af van de hoeveelheid grondwater. Grondwater wordt gevormd door het filteren van regen en sneeuw, die door de grond sijpelen.

  Water bevindt zich tussen de lagen die gevoelig zijn voor water, meestal bestaan ​​ze uit klei. De locatie van het water wordt de aquifer genoemd. Kleilagen bevinden zich onder een helling, het is in deze gebieden dat veel vocht zich ophoopt.

  Water, dat zich op een diepte van niet meer dan vijf meter van de grond bevindt, wordt een baarswater genoemd. Om het aan te vullen, zijn regelmatige regens nodig, anders is deze variant van watervoorziening niet geschikt voor verder gebruik.

  De meest optimale variant van een waterbron voor het bouwen van een bron is diep water. Wij bieden u om vertrouwd te raken met de manieren van detectie:

  1. Bereid de vochtafgifte-inrichting voor in een hoeveelheid van meerdere liters. Meestal heeft het de vorm van korrels die vocht opnemen en vasthouden. In eerste instantie is het noodzakelijk om de substantie in de oven te drogen, vervolgens in een pot klei te gieten, de pot op een precieze schaal te wegen, deze in een dicht materiaal te wikkelen en op de daarvoor bestemde plaats te installeren om de put te bouwen. De diepte waarop de pot wordt geplaatst is 50-60 cm .Als na het wegen het gewicht van de pot verschilt van de vorige set, ligt het water dicht bij de grond en kan hier een put worden gebouwd.

  Als materialen voor vochtopname wordt een rode steen gebruikt. In dit geval volstaat het om het in de grond te begraven voordat het van tevoren wordt gewogen.

  2. De methode van observatie is dat het nodig is om de site 's avonds of eerder te inspecteren. De vorming van mist geeft aan dat de grond verzadigd is met vocht.

  3. De lagen klei, die de grond bedekken, herhalen meestal het reliëf. Daarom, als je een plaats op de site hebt, omringd door heuvels, bouw dan daar stoutmoedig een put. Als de vlakte horizontaal is, een groot gebied heeft, zal het water erop klein zijn. Ook wordt het niet aanbevolen om een ​​put op een helling uit te rusten.

  4. Besteed aandacht aan de vegetatie in de buurt van de plaats waar de aanleg van de put wordt verwacht. Planten die van vocht houden, groeien in het gebied waar het heerst.

  5. Met betrekking tot veranderingen in hoogte in het gebied, wordt de diepte van het grondwater bepaald. Voor deze doeleinden wordt een hulpmiddel gebruikt in de vorm van een barometer, die de waterdruk in hoogte bepaalt. Bij kleine drukvallen is het niet nodig om hier een put te bouwen.

  6. Verkenning booroptie - met behulp van een tuinboor. Om dit te doen, moet je een klein gaatje naar de watervoerende laag boren. Dus, als het hoog genoeg is, moet er op deze plek een put worden gebouwd.

  Zorgvuldige exploitatie van de put en juiste zorg ervoor zal het mogelijk maken om het gedurende tientallen jaren te exploiteren. Als het water diep is ten opzichte van de grond, is het aan te raden om een ​​put te bouwen op de locatie. Als de waterdiepte op de site echter ongeveer 6-8 meter is, is het redelijk realistisch om een ​​put te bouwen.

  De bron moet worden weggehouden van vuilnis, riolering, composthopen enz. Ook moet er bij het bouwen van een put op een helling voor worden gezorgd dat gesmolten regenwater wordt verwijderd. Gebruik een hoes om de bron van water tegen puin en andere voorwerpen te beschermen.

  Als er een autonome riolering op de site is, wordt aanbevolen om te zorgen voor volledige dichtheid. Anders wordt het grondwater aangesloten op het drainwater, terwijl de waterkwaliteit hieronder zal lijden.

  De locatie van de bron op een hoge heuvel zorgt voor bescherming tegen naastgelegen riolering. Als het hoofddoel van de put het gebruik van water voor huishoudelijke doeleinden is, wordt aanbevolen deze in de buurt van het huis te installeren.

  Het wordt aanbevolen om in de herfst of winter een plaats voor een bron te kiezen, omdat het in deze tijd van het jaar op het hoogste niveau is. In de lente is het grondwater in de buurt van het oppervlak, dus het is onmogelijk om de exacte locatie van hun diepe zeebodem te bepalen.

  De bron zelf - originele ideeën om te geven

  Met betrekking tot putconstructies zijn er twee manieren om een ​​put te maken. Een buisvormige put wordt geïnstalleerd met behulp van de boormethode. Om water uit de diepte van deze put te halen, is het noodzakelijk om een ​​handpomp te gebruiken. De constructie van een dergelijke put is werkelijk in het geval dat de wateren langs de oppervlakte van de aarde passeren. Het enige nadeel van deze methode is de behoefte aan boorapparatuur voor de constructie ervan.

  Een schacht van een mijntype - voor de vervaardiging ervan is een conventionele schop of boormachine voldoende. Deze versie van de put is eenvoudiger uit te rusten en eenvoudiger dan buisvormig. In het begin, voordat u een dergelijke put bouwt, moet u zich vertrouwd maken met de belangrijkste componenten ervan. Het schachttype van de as bevat de volgende onderdelen:

  • de ontvanger van water - bevindt zich in het laagste deel van de put, het is dit deel dat water verzamelt en filtert;
  • het stengelgedeelte van de put - houdt water vast en is verantwoordelijk voor de kwaliteit ervan, het moet sterk zijn en mag niet afbrokkelen onder de constante invloed van vocht;
  • Het hoofdgedeelte van de put wordt bodem genoemd, het beschermt de put tegen stof en puin en beschermt het ook tegen bevriezing in het winterseizoen.

  Voordat u een waterput in het land gaat graven, moet u zich vertrouwd maken met de veiligheidsregels voor de constructie ervan. Wees serieus met het werken in een putschacht, omdat het niet opvolgen van de onderstaande aanbevelingen kan leiden tot rampzalige gevolgen.

  Allereerst moet er op het hoofd van een persoon die zich bezighoudt met de aarde, een beschermende helm zijn die hem beschermt tegen het plotse wegschieten van de emmer. Om emmers met grond te verhogen, gebruik een strak touw en laat de ring en het touw zakken. Als de diepte van de mijn groter is dan zes meter, worden twee touwen op de bak geïnstalleerd - het hoofdtouw en de verzekering. Om te voorkomen dat grondbewegingen van de wanden van de put vallen, wordt de persoon die bij de graaf betrokken is, vastgebonden met een touw, dat van buiten de put wordt bevestigd voor een stevig voorwerp.

  Met de opstelling van een diepe mijn wordt deze periodiek gecontroleerd op gasverontreiniging. In dit geval is het noodzakelijk om een ​​kaars in de put aan te steken, als de vlam niet brandt, moet u wachten op verwering van het gas. Om van het gas af te komen, wordt een grote deken op de binnenput van het touw neergelaten, deze moet meerdere keren worden neergelaten en verhoogd, waarna de put opnieuw wordt gecontroleerd op gasverontreiniging.

  Hoe een put te graven in het land - aanbevelingen

  Eerder werd een boom gebruikt om de stam van het dek te maken. Nu, meestal, wordt een betonnen ring gebruikt als het belangrijkste deel van de putten. Bij het bestellen van deze materialen is het echter erg belangrijk om de juiste maat te kiezen. Voor hun installatie wordt gebruik gemaakt van grootschalige apparatuur. De hoogte van één ring is meestal gelijk aan vijfentwintig centimeter.

  De binnenwanden van de put moeten minstens één meter in diameter zijn. Om de belasting op de handen te verminderen, tijdens de bouw van de put, wordt het aanbevolen om een ​​tri-poot of een lier te gebruiken. Hiermee kunt u het installatieproces van de ringen regelen.

  Nadat de ringen voor een put zijn voltooid, ziet het proces van de constructie er als volgt uit:

  1. Een put graven met een schop. Kies bij voorkeur een schop met een korte hendel, omdat deze gemakkelijk in een kleine ruimte past.

  2. Na 50 cm verdiepen in de grond, wordt de eerste ring geplaatst. Er wordt een lier gebruikt om hem omhoog te trekken. Verder zal er een constante verzakking van het beton zijn.

  3. Na het uitgraven van nog eens vijfentwintig centimeter van de put, moet de volgende ring worden geïnstalleerd. Probeer de ringen met de hoogste dichtheid te passen. Tegelijkertijd worden stalen beugels gebruikt om ze te repareren. Gebruik een schietlood om elke ring te controleren. Probeer de ringen in een strikt verticale positie te installeren.

  Goed op de foto van de datas:

  In dit geval is het mogelijk om het water in vier, vijf dagen te bereiken. Houd er rekening mee dat een andere optie mogelijk is om het graven van de put uit te voeren. Aanvankelijk wordt de hele mijn opgegraven. Hierna de installatie van betonnen ringen. Als de grond op de site echter kwetsbaar is, is deze methode voor het aanbrengen van ringen niet geschikt. Bovendien is deze methode om een ​​bron te graven erg gevaarlijk voor een persoon in de mijn.

  Na het graven in het water op de datsja van de bron, is het noodzakelijk om dergelijke acties uit te voeren:

  • De vloeistof die zich in de put bevindt, wordt gekenmerkt door hoge troebelheid;
  • het moet eerst worden weggepompt;
  • graven de bodem van de put met vijftien centimeter, waterpas;
  • installeer een zandkussen, ongeveer 20 cm dik, op de bodem van de put;
  • installeer een kussen van puin, een dikte van 20 cm.

  Merk op dat voordat u grind of steenslag installeert, deze moet worden weggespoeld met chloorkalk-mortel. Wanneer het water te snel arriveert, is het noodzakelijk om eerst enkele houten planken te installeren en vervolgens de filtratielagen te vullen.

  Vervolgens moet u zorgen voor de interne waterafdichting. Voor deze doeleinden is een cementmengsel met PVA-lijm vereist. Met behulp van deze oplossing worden scheuren tussen de betonnen ringen verzegeld. Verder, met de hulp van een spatel, wordt deze samenstelling verdeeld over het gehele gebied van de wanden. Een variant van het kopen van een kant en klare waterdichtmakende verbinding of een vloeibaar glas is mogelijk.

  Houd er rekening mee dat het gebruik van waterdicht mastieken - onaanvaardbaar is, omdat ze bitumen bevatten, wat de geschiktheid van water voor drinken negatief zal beïnvloeden.

  Om de put te beschermen tegen vuil en uitwendig vocht, installeert het een betonnen ring, ongeveer een halve meter hoog. Daarnaast wordt ook aanbevolen om de put te sluiten met een deksel. Aan de buitenrand van de betonnen ring blijft een geul, die dicht is ingepakt met klei. Het is dus mogelijk om de put te beschermen tegen uitwendig vocht.

  Een variant van extra bescherming van de bovenste ringen is mogelijk met behulp van polyethyleen folie, stevig verlijmd met lijm. Hierna, tijdens de maand, wordt het water regelmatig uit de put gepompt en alleen in het dagelijks leven gebruikt. Vervolgens moet u het water in voor speciale tests die bepalen hoe geschikt het is om te drinken. Alleen in dit geval wordt water gebruikt om te drinken.

  Afwerking van putten in het land is een nogal belangrijk proces, dat moet worden benaderd met verbeeldingskracht en vindingrijkheid. Een decoratieve put in het land, kan een echt hoogtepunt worden. Gebruik voor het afwerken van de betonnen ringen natuurlijke of kunstmatige steen, keramiek, mozaïek, glas, enz.

  Om ervoor te zorgen dat het water altijd schoon is, is het aan te raden een kleine overkapping over de put te bouwen. Om ervoor te zorgen dat kinderen niet in de put kunnen kijken, installeert u het deksel met een slot.

  Om de werking van de put te vergemakkelijken, is het ook aan te raden een poort erop te plaatsen met een diameter van 20 cm en een ketting waarop de bak zal worden gehouden.

  Regeling van een waterleiding in de datsja van een bron

  Een waterput maken is de goedkoopste manier om een ​​waterleiding in het land uit te rusten. Meestal is de diepte van de put ongeveer tien meter, en dit is veel minder dan de constructie van de put. In de aanwezigheid van een grote tuin en een huis kan watervoorziening met een bron echter dienen als aanvulling op de hoofdbron van water. Omdat de productiviteit van de put niet hoger is dan 150 - 200 liter per uur.

  Om water uit de bron te halen, is het noodzakelijk om een ​​onderwaterpomp of een externe pomp te installeren. De eerste variant wordt gecompliceerd door de installatie, maar het geluid van de werking ervan is bijna niet hoorbaar, in de tweede variant wordt de pomp geïnstalleerd in een speciale ruimte bij de bron, zo een pomp kan gemakkelijk worden gerepareerd, indien nodig. Er moet ook op worden gelet dat speciale filters worden geïnstalleerd die zorgen voor extra reiniging van de pomp.

  Bij het geleiden van een waterleiding, moet u buizen aanschaffen die van staal, metaal of rubber zijn. De meest optimale tweede optie - buizen gemaakt van metaalhoudende kunststoffen verdragen vorst goed, bestand tegen vocht en externe invloeden.

  De diepte van het leggen van pijpen wordt bepaald door de klimatologische kenmerken van het gebied, evenals de seizoensgebondenheid van het gebruik van de waterpijp. In principe is het goed mogelijk om het werk zelfstandig uit te voeren, zonder tussenkomst van specialisten. Een watertoevoersysteem op basis van een bron is een uitstekende optie voor het leveren van water aan een landkavel.

  Gerelateerde artikelen

  © Bouwportaal StrPort 2011-2016. Artikelen over reparatie, constructie, bouwmaterialen.

  Het kopiëren van informatie van de site is alleen mogelijk met toestemming van de redactie of met een directe verwijzing naar de bron. Rechtsgrondslag

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  69 − = 61