Wel foto

Hoe een bron in het land uit te rusten (56 foto's): soorten ontwerpoplossingen en materialen voor afwerking

Tegenwoordig worden zomerhuisjes gebouwd vanuit een containersblok en dankzij de kwaliteitsafwerking van dergelijke gebouwen is het niet meteen mogelijk om te bepalen wat ze zijn. De vraag is, kun je niet een ontwerpaanpak toepassen op de naar buiten toe oninteressante putmijn? Natuurlijk kun je, het belangrijkste is om je verbeelding te verbinden en de juiste materialen te kiezen!

In dit artikel zullen we bekijken hoe en met welke materialen de putten in de datas zijn gerangschikt. Natuurlijk kan de aankleding van een dergelijk object worden toevertrouwd aan gespecialiseerde organisaties die snel en efficiënt met de taak zullen omgaan. Maar helaas, de prijs van een dergelijke bestelling zal hoog zijn, en daarom zal dit werk beter met hun eigen handen gebeuren.

Gebruik van de put met behulp van damwanden

Decoratieve figuren in het ontwerp van een put

Methoden en materialen die het mogelijk maken om een ​​put te tekenen op de datsja worden geselecteerd en toegepast in overeenstemming met het type waterinlaatschacht.

Laten we eens kijken naar voorbeelden van hedendaagse ontwerpoplossingen.

 • De put in de Russische stijl is een traditioneel utilitair ontwerp met een minimum aan decoratieve elementen.

Traditionele decoratie van een put met behulp van ronde boomstammen

Typisch, de structuur is de bovenkant van de schacht, afgezet met hout en uitgerust met een dak, bedekt met houten gordelroos of plaatwerk.

Als decoratieve elementen, houtsnijwerk of artistieke schilderkunst met vernis-en-verf materialen worden gebruikt. Als hefmechanisme wordt een handmatige poort met een trommel gebruikt om de ketting of kabel op te wikkelen.

 • Shaduf - een technisch verouderde versie van de plaatsing van de waterinlaatschacht. Toch ziet deze oplossing er meer dan aantrekkelijk uit.

Op de foto shaduf - een bron met een kraan

De mijn wordt gemaakt met behulp van alle beschikbare materialen (hout, steen, steen, enz.). Een onderscheidend kenmerk van de constructie is een hefmechanisme - een kraan.

Het mechanisme is een balk, bevestigd tussen twee dwarsrekken. Aan het ene uiteinde van de schuine balk is een paal losjes bevestigd, aan het einde daarvan is op zijn beurt een emmer bevestigd. Aan de achterkant van de balk is een last bevestigd die ervoor zorgt dat de volle emmer gemakkelijk uit de mijn kan worden getild.

Belangrijk: vanwege de structurele kenmerken van shaduf, is het niet mogelijk om een ​​volledig dak te installeren. Om te voorkomen dat er puin in de waterinlaatschacht komt, moet daarom een ​​opvouwbare of schuifbare houten afdekking worden gebruikt.

 • De constructie van putten in de datsja in de oosterse stijl is een traditionele constructie van het hoofd van een putmijn die is uitgerust met een handmatige kraag en een trommel waarop een ketting of kabel is gewikkeld.

Decoratie van de put in oosterse stijl

Om de constructie een Oosterse smaak te geven, kan een dak in de vorm van een pagode worden gemaakt. Bovendien kunt u een decoratieve waterval toepassen op de plaats waar het resterende water uit de emmer wordt samengevoegd.

De emmer, evenals de hele afwerking, moet van natuurlijk hout zijn, omdat de producten van gegalvaniseerd staal in de esthetiek van het oosten niet passen.

 • Decoratieve putten voor dachas in de vorm van huizen, molens en andere miniatuurgebouwen komen steeds vaker voor.

Decoratief huis voor de waterinlaatschacht

Het voordeel van dergelijke ontwerpen is dat het ontwerpelement de putkop zal bedekken om er vuil in te krijgen.

Belangrijk: alle bovenstaande oplossingen moeten in zekere mate resoneren met het ontwerp van een buitenhuis.

Nadat we voorbeelden hebben beschouwd van hoe het ontwerp van de put in de datacha kan worden uitgevoerd, zullen we bepalen welke materialen kunnen worden gebruikt om de waterinlaatschacht te construeren.

Een put maken met keramische stenen

 • Keramische baksteen is een universeel materiaal, waardoor het mogelijk is om de reeds beschikbare betonnen hoofddeksels te coaten of om een ​​volledig gemetseld hoofd van de mijn te bouwen.

Het voordeel van keramische stenen is de hoge sterkte en weerstand tegen mechanische belasting. Maar we moeten niet vergeten de hoge mate van hygroscopiciteit van het metselwerk.

Keramiek absorbeert water en daarom moet het oppervlak van de kop worden bedekt met hydrofobe lak. Als dit niet op tijd gebeurt, zal frequent contact van de baksteen met water tot snelle vernietiging leiden.

Belangrijk: Gezien de aanzienlijke kosten van goede keramische stenen, kunt u silicaatanalogon als alternatief gebruiken, vooral omdat dit materiaal tegenwoordig in verschillende kleurenversies wordt geproduceerd.

 • Keramische tegels - een uitstekende oplossing voor het decoreren van een onopvallende betonnen kop van een waterinlaat. Het ontwerp van de put op de datsja met keramische tegels wordt gekenmerkt door de eenvoud van het geplande werk en de duurzaamheid van het eindresultaat.

Ten eerste is de tegel, ongeacht de modificatie, bestand tegen water, en daarom zal deze afwerking lang meegaan zonder reparatie. Om een ​​maximale weerstand van de keramische bekleding te verzekeren tegen het effect van overmatig vocht, is het raadzaam om een ​​mortel, verdund met vloeibaar glas, als een hechtdraadvuller te gebruiken.

Belangrijk: als het budget voor afwerking is beperkt, kunt u in plaats van keramische tegels een tegelgevecht gebruiken, dat meerdere keren goedkoper is en waaruit u een mozaïek kunt opmaken.

 • Lumber - een goede oplossing voor het decoreren van een waterinlaatschacht in een rustieke stijl.

De instructie voor het versieren van de schachtkop met een boom veronderstelt het gebruik van een afgeronde stam of een balk, waarvan een log-achtige structuur met een hoekverbinding "in de poot" is opgemaakt. Ook kan het dak volledig uit het hout worden verzameld.

Het gebruik van gezaagd hout wordt gekenmerkt door de lage prijs en het gemak van machinale bewerking. Maar er is een belangrijk nadeel, namelijk dat hout bang is voor overtollig vocht. Daarom hebben we ongewoon hout nodig.

Aspen kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de afwerking, omdat dit ras minder snel zal rotten door langdurig contact met water. Ook hier kan het hout worden geïmpregneerd met speciaal gereedschap.

Als er niet veel geld is, is het mogelijk om opgeschoond vakmanschap toe te passen als een dergelijke speciale uitrusting. Bedek indien mogelijk de afgewerkte structuur met een laag antiseptisch middel en breng na volledig drogen verscheidene lagen vernis aan.

Voorbeeld van afwerking met vervalste elementen

 • Metaal is een zeer goed afwerkingsmateriaal, tenzij er natuurlijk vaardigheden zijn om het te verwerken.

Afwerking van putten in het landhuis met het gebruik van gesmede elementen is niet zo populair, maar met een competente benadering van het geval van een metalen staaf, kunt u het frame van de waterinlaatschacht smeden en lassen en in de houders van de poort en de trommel passeren. Nogmaals, van metaal is het mogelijk om het dakframe te monteren, dat kan worden afgewerkt met polycarbonaat.

Natuurlijk moet de metalen afwerking van de put verder worden verwerkt, bijvoorbeeld bedekt met speciale lakmaterialen, die het verschijnen van roest zullen voorkomen.

Belangrijk: als de datas niet geëlektrificeerd is, kunnen bepaalde moeilijkheden optreden bij het werken met het metaal. Als u dit probleem oplost, kunt u een dieselgenerator kopen of huren voor een zomerresidentie.

Nu u de instructies kent voor het kiezen en toepassen van afwerkingsmaterialen, kunt u beslissen wat precies geschikt is om een ​​put te bouwen in uw zomerresidentie.

Wanneer u zelf de afwerking uitvoert, kunt u een van de eerder genoemde ontwerpoplossingen toepassen. Of gebruik geen kant-en-klare oplossingen en gebruik je fantasie en eindig op je eigen manier.

Als je vragen hebt, kun je meer nuttige informatie vinden door de video in dit artikel te bekijken.

Hoe een put te versieren in de datsja in huis?

Hout, steen, beton, gips of bakstenen zijn de belangrijkste materialen die decoratieve afwerking van putten in het landhuis en landhuis mogelijk maken.

 • Door de methode om water op te tillen: met een kraag en een kraan (een touw bevestigd aan de kraag of een lange stok die als hefboom fungeert).
 • De kop wordt uitgevoerd in de open (basis, rekken en dak) of gesloten type, zoals een "huis". In open structuren wordt een put afgesloten met een deksel, in "huizen" - een deur op een van de dakhellingen.
 • Het is toegestaan ​​om het hele gebied rond de put en de structuur zelf te verlichten. Prachtige lantaarns hangen aan het dak van de structuur en schijnwerpers - op takken en struiken.

Aandacht alstublieft! Bij putten wordt het niet aanbevolen om hoge bomen en struiken te planten met vertakte wortels.

Het log van het natuurlijke massief wordt behandeld met getinte impregnering, geeft de gewenste toon en biedt bescherming tegen bederf en insecten. Het ziet er goed uit snijwerk of uitgesneden voering. Voorbereiding van het decor is eenvoudig uit te voeren met behulp van een puzzel door stencil, en genageld aan de planken met kleine spijkers. Oude blokhut of betonnen ringen verbergen zich onder de houten voering. Het is vooraf in maat gesneden, behandeld en behandeld met een antisepticum. Planken vastgespijkerd aan het frame, met verdere coatingvernis of lijnolie.

Bij het kiezen van een weefpatroon, is het verplicht om te installeren in de grond houten staken of metalen pinnen, gevlochten met een flexibele wijnstokken.

Voor het afwerken van baksteen of monolithische structuren, natuurlijke of kunstmatige steen, gevel tegels, mozaïek, grote steentjes, gebroken keramische tegels dienen.

Het ziet er goed uit met het gebruik van een mineraal pleisterwerk, bekleed met silicaatverf.

Decoratie van houten putten in oude Russische stijl

Harmonie in elk landschap lijkt op putten, gemaakt van een natuurlijk massief. Een uitstekende toevoeging aan hen zijn huizen met gebeeldhouwde elementen in de vorm van vogels en dieren. Geplant in de buurt van bloemen en een winkel, een vat, een rieten hek, een gestileerde kar en een molen zullen de kleurrijke stijl van de site benadrukken. Het bovenhuis is gemaakt in een rond, viervlak of polyvlak ontwerp met behulp van een frame. Voor geconfronteerd met de muren, is er een geplaveide, een baksteen of een geschaafd bord, het zadeldak boven de structuur. Het bovenste gedeelte van het huis kan de vorm van een tent aannemen. Gebruik als afdekmateriaal een natuurlijke vijl, bitumen dakspanen, polycarbonaat of stro.

Tip: voor het ontwerp van alle gebouwen in één sleutel, is het dak van de put gemaakt in een soortgelijk ontwerp, met betrekking tot de constructie van het huis.

Om de decoraties functioneel te maken, moet u een aantal stappen uitvoeren:

 • Sluit de waterdichte afdekking om te voorkomen dat er vuil in de as komt en bescherming biedt tegen de zonnestralen.
 • Voltooi de compositie met een draaipunt met een ketting en een emmer die wordt gebruikt voor het beoogde doel wanneer de elektrische energie wordt afgesneden.
 • Originele structuren met kantwerk, geweven maasconstructies zien er origineel uit.
 • Bij het planten van klimplanten, zoals clematis, rozen, klimop of druiven, kunt u het landschapsontwerp met succes aanvullen en er een schaduwrijke rustplaats van maken.

De keuze van de richting vereist de voorbereiding van een steen in grijze schaduw en verouderd hout van een vergelijkbare kleur (planken of boomstammen). Aan de basis van de constructie wordt een terrein gebouwd, betonnen of aangelegd met een natuursteen. Balken en dakbedekking zijn gemaakt van grijze materialen. De resulterende opstelling past goed bij de omgeving van heldere kleuren, zoals een gast uit het verleden.

Het Zwitserse chalet wordt geassocieerd met een stenen bekleding in het onderste deel van de put en de prevalentie van een natuurlijk massief erboven. De decoratie van het hoofd wordt gemaakt met behulp van ronde kasseien, waarbij het beton in een cirkel wordt gegoten. Het dak wordt meestal direct op het hoofd geplaatst, waardoor een deur voor de emmer ontstaat.

De oosterse stijl is gemakkelijk te herkennen aan een soort dak met gebogen randen, zoals in Japanse of Chinese huizen. Neem voor een basis een boom of een steen.

Moderne uitvoering van de constructie geeft een betonmengsel, kunststof of metaal. De kop wordt gepresenteerd in de vorm van een betonnen figuur, voor de ontwikkeling van het dak is een gekleurd plastic en de steunen voor het dak zijn gemaakt van gesmeed metaal.

De shadouf well is geschikt voor een huis in etnische stijl, in de aanwezigheid van een grote open ruimte, het bereik van de kraanhendel is 3-4 m. De constructie van het dak vereist veel arbeid, dus een platte hoes wordt op het hoofd bevestigd met behulp van scharnieren.

Het ontwerpontwerp elimineert de aanwezigheid van uitgesproken stilistiek, wat hun succesvolle toepassing voor het ontwerp van landschappen bepaalt.

Liefhebbers van maritieme stijl worden gevraagd om een ​​decoratieve waterput te versieren:

 • de basis is met een touw gewikkeld;
 • gebruik als handgreep voor de poort het stuur;
 • Hang het decoratieve anker op de balk;
 • kies een bier- of wijnvat in plaats van een conventionele emmer.

Houten structuren hebben de vorm van een windmolen met 4 messen. Een venster in de kop waar de emmer wordt geplaatst, wordt op de achterkant geplaatst en het product zelf wordt met bladen naar het centrale pad van de villa gedraaid.

Een miniatuur huis, aangelegd in steen en bedekt met lichte tegels, past goed in de barbecue waar drinkwater wordt aanbevolen in de buurt van de plaats om te koken.

Een put maken van betonnen ringen

De implementatie van het idee begint met de voorbereiding van materialen:

 • cement-zand mengsel - 4 emmers;
 • 0,5 liter pastelkleuren;
 • troffel;
 • borstel;
 • een tank voor het bouwen van mix;
 • spatel;
 • stenen van een kleine fractie.

Het ontwerp van de put omvat een aantal stappen:

 • Het mengen van de oplossing met hun eigen handen of met behulp van een betonmixer, wordt gelijkmatig over de betonnen ring aangebracht, waarbij dezelfde dikte van de laag wordt waargenomen.
 • Gebruik een spatel om de muren glad te maken, geef de tijd om de oplossing te drogen.
 • Begin met het ontwerpen van de bron. De bodem wordt 1/3 gesneden met een steen en met een beetje moeite in het cement-zandmengsel geduwd. Het interieur is versierd met een platte natuursteen.
 • Het resterende deel (2/3 van een monolithische put) wordt gemaakt met behulp van het "bakstenen" -patroon: ze worden geverfd met een chip op een enigszins gedroogd mengsel van stenen of ringen en drukken op een glazen pot. Laat de compositie een dag staan, zodat u het patroon kunt vatten.

Neem een ​​penseel en verf, beschilder de stenen. In plaats van een borstel, zal een gewone spons, geschikt voor vlekken, dienen.

Aandacht alstublieft! Het wordt niet aanbevolen om een ​​verf van heldere tinten te gebruiken, zowel groen als roze, waardoor de put een belachelijke uitstraling krijgt. Het is beter om de voorkeur te geven aan rustige tonen.

Natuursteen voor het afwerken van de put

Voor een villa in verband met een stenen paleis, zou de ideale oplossing zijn om een ​​barokke put te creëren. Schadelijke atmosfeer creëert een put met metselwerk eronder en vormt een succesvolle combinatie met andere materialen. Dit zal dienen als een grote platte kiezelsteen of "wilde" steen met een ongelijke coating. Kronkels van tuinpaden zijn aangelegd van de steen die wordt gebruikt voor de onderkant van de structuur. Een alternatieve optie voor het arrangement is een "oude" baksteen, het dak is gemaakt van riet en vraagt ​​een vleugje romantiek en gezelligheid.

Om hun eigen ideeën te vertalen, wordt de keuze van decoratieve materialen gepresenteerd:

Ze zijn gemonteerd op een baksteen, schuimbeton of cellenbetonoppervlak. Vóór het begin van de bekleding van de put met een natuursteen, die een groot gewicht heeft, wordt de structuur versterkt. Op het oppervlak wordt een anker of draadgaas geplaatst, dat zorgt voor een betrouwbare bevestiging van de afwerking. Installatie wordt uitgevoerd met behulp van betonmortel, aangebracht op het oppervlak door het principe van de plaatsing van gips. De werken worden uitgevoerd met behulp van twee spatels en een gebouwniveau. De oplossing droogt een paar dagen, daarna wordt het klaargemaakt en wordt een natuursteen geplaatst.

Voor het landgedeelte worden grote rotsblokken gebruikt, verbonden door cementmortel. Voor het vergemakkelijken van het werk wordt een houten jaloezie gebruikt (aan het einde van het werk wordt deze verwijderd). Leg meestal een basis op drie niveaus. Om het eerste niveau te creëren, zijn er grote stenen die massaliteit en het vermogen geven om de verdere structuur te behouden.

Aandacht alstublieft! Bij het verwerken van de bakstenen fundering van de put is geen extra versterking verschaft.

De afwerking van de bron met een decoratieve steen wordt gekenmerkt door lage arbeidskosten, wat wordt verklaard door het lage gewicht van de constructies:

We bereiden het oppervlak van de put voor steenafwerking

De basis is gemaakt van beton of gipsplaat. De laatste optie is geïnstalleerd op het frame of zonder. Wireframe-technologie isoleert de put bovendien met isolatieplaat (bijvoorbeeld polystyreenschuim). Voorafgaand aan de installatie is het oppervlak gegrond, wat een hoge mate van hechting aan de kleefstofsamenstelling zal garanderen.

Een betrouwbare set decoratieve steen vereist een standaardset van materialen:

 • Kleefstof voor keramiek en steen, bestemd voor gebruik buitenshuis.
 • Gebouwniveau, voor een vlotte installatie van decoratieve elementen.
 • Tegelsnijder voor de bereiding van individuele stukken kunststeen.
 • Spatel voor het toepassen van een oplossing.

Over de hele omtrek blijft de grond vochtig, om deze te versterken, wordt een betonnen gietvorm gebruikt. Het is toegestaan ​​om opvulling te gebruiken

(grind of grind). Het vullen met stenen helpt overtollig vocht te verwijderen en de afwerking van de structuur te behouden, waardoor de put het oorspronkelijke ontwerp krijgt.

Ontwikkeling van het deksel voor de put met uw eigen handen

Voor het gemak wordt een vast paneel met twee openingsflappen beschouwd. Het stationaire element kan worden gemaakt in de vorm van een ronde of vierkante shit, met een luik in het midden. Het luik is uitgerust met twee flappen bevestigd door middel van lange lussen. De kleppen gaan gemakkelijk naar buiten open en bieden toegang tot water of apparatuur. Het deksel van het deksel is vergrendeld.

 • planken van 2 cm;
 • een bar 4х4 sm - 4 stuks;
 • staaf 2x2 cm - 4 st.;
 • metalen handgrepen - 2 stuks;
 • lussen - 4 stuks;
 • schroeven;
 • nagels;
 • dichtingsproduct voor houtmassief;
 • lijnolie, vernis of verf.
 • Op 2 bars van 4 x 4 cm gepakte borden. De voorbereiding van platen van verschillende lengtes is vereist, waardoor een rechthoekig luik in het midden kan worden gemaakt. De schermbalken vallen op het onderste en bovenste deel van het luik. Op de zijkanten een extra 2 staven vullen.
 • 2 kleine schilden van een plank en een balk van 2х2 cm neerhalen en luiken vormen om het luik dicht te slaan. Ze zijn opgehangen aan scharnieren en bevestigd aan de zijwanden van het luik.
 • Bevestig met behulp van bouten metalen handgrepen aan de luiken.
 • Naden tussen planken worden ingevet met een kit.
 • Om vochtbestendigheid te geven, wordt het deksel behandeld met lijnolie. Terwijl het droogt, wordt het behandeld met verf, beits of vernis.

Verwijder in de eerste stap de oude coating met een spatel of oplosmiddelen. Reinig het oppervlak met een doek en afwasmiddel. Als er duidelijke gebreken en grote scheuren zijn, worden ze genivelleerd. De basis is voorbereid. In aanwezigheid van metalen elementen op het oppervlak, worden ze behandeld met een beschermende samenstelling, anders bestaat er een risico op roest. De afwerking van de nieuwe put gebeurt met een kalkmortel.

De lijst met noodzakelijke accessoires omvat:

 • spatel;
 • rasp;
 • een metalen troffel;
 • een reservoir voor het gipsmengsel;
 • rollen of matrijzen voor gestructureerde materialen;
 • verf;
 • primer voor verf.

Ongeacht de keuze van gips, wordt het afwerken van betonnen ringen uitgevoerd volgens het volgende algoritme:

 • Bereid de mortel voor op bepleistering, volgens de instructies (bij voorkeur minerale samenstelling).
 • Breng het mengsel aan op basis van de gekozen technologie (kiezelsteen, mozaïek, Venetiaanse techniek of "schorskever"). De maximale laagdikte is 40 mm. De volgende lagen worden aangebracht nadat de voorgaande lagen volledig zijn opgedroogd. Het mengsel wordt handmatig of machinaal aangebracht. De eerste laag moet overeenkomen met de naam "spuiten", die wordt bepaald door de gelijkmatige en dunne aanbrenging.
 • Pureren. Het werk wordt uitgevoerd op een semi-droge laag, wanneer het materiaal wordt verwerkt en al stevig op de coating is bevestigd. Een speciale structuur zal helpen om de roller een speciale configuratie te geven, raspen, stempels, borstels, plastic zakken, bladeren en veren. De reliëfvormen worden gecreëerd door ze over het oppervlak aan te brengen en te dragen, door patronen toe te passen. De dikte van de laag wordt bepaald door het gewenste effect.

Raad. Terwijl de pleister niet droog is, wordt deze uit rechte of gebroken groeven gedrukt, waarmee een baksteen / steenmetselwerk wordt nagebootst.

Voordat de verf wordt aangebracht, wordt de pleister voorzien van primer, waardoor het oppervlak langer blijft. Een waterdichte verf die bestand is tegen mechanische schade en ultraviolet wordt goed gebruikt voor het werk. Het proces wordt uitgevoerd met een rol met een lange stapel, maar een eenkleurige verf laat niet altijd toe het gewenste effect te geven, wat vereist dat het uitstekende reliëf wordt gedimd. Gebruik een lak op waterbasis om de verf te fixeren. Het wordt verdund met water in hoeveelheden van 1: 1, wat zorgt voor een diepe penetratie in de structuur van de pleister. De vernis wordt aangebracht met een borstel (het moet goed worden geperst, met uitzondering van de vorming van strepen) in 2-3 lagen.

Hoe maak je met je eigen handen een decoratieve waterput van een blokhut? Stapsgewijze instructies

Voorbereiding van de basisstructuur:

 • Graaf de put op voor een grote capaciteit, laat aan elke kant een vrije ruimte vrij (tot 20 cm).
 • Op de bodem van de put is het zandmengsel bedekt (20-30 cm), wanneer de container wordt geplaatst, zal de top in dezelfde ruimte boven het grondniveau uitkomen. Het reservoir wordt gefixeerd door de randen van de uitgraving te besprenkelen met aarde.
 • De fundering van de put is omgeven door boomstammen. Om dichtheid te verkrijgen wordt een fundering rond de put gegoten op een diepte van 30 cm.

Top ontwerp:

 • Over het feit van de voorbereiding van het onderste deel, ga dan verder met decoratieve afwerking. Loggebouwen worden op de grond geïnstalleerd, voorbehandeld met antiseptische middelen.
 • De onderste rij boomstammen wordt met ankers aan de basis bevestigd, vervolgens wordt een put gemaakt op een hoogte van 1 m. In het vierkant worden de pilaren geplaatst - de basis voor het dak. Nagels worden gebruikt voor fixatie. Op elk rek worden twee balken neergehaald door een huis gemonteerd, verbonden door middel van dwarsbalken.
 • Aan de posten is de trommel en het handvat bevestigd, waardoor het water opheft. De decoratieve hoes is gemaakt in rond of vierkant design. Op de plaats van het deksel bovenaan de decoratieve bron wordt een bloembed geplaatst. Om de duur van de bewerking te garanderen, wordt het hout behandeld met een antisepticum, vernis, verf of beits.
 • Het dak van het huis is gemaakt van bamboe, stro of shingles.

 • Bij het voorbereiden van de afwerking voor de bovenste ringen, is het noodzakelijk vooraf de opstelling van extra isolatie te voorzien. Maar veel meesters verwaarlozen deze toestand als de waterspiegel onder het vriesniveau van de grond ligt.
 • Met decoratieve afwerking kunt u een externe waterdichtingslaag maken. Deze regel is verplicht bij het werken met bakstenen en betonnen ringen.
 • Bij aansluiting op de put van een autonoom watertoevoersysteem dat loopt vanaf de pomp, worden de nabewerkingswerken uitgevoerd nadat de leidingen in de grond zijn geplaatst en de installatiewerkzaamheden zijn voltooid.
 • Het budgettype voor het afwerken van de wells is pleisterwerk met gebruik van vloeibaar glas en kleurstof. Dit geeft extra bescherming aan het afgewerkte uiterlijk.
 • Ongeacht de dikte van de bekleding mag de gevormde coating niet uitsteken tot voorbij de randen van het blinde gebied op de grond. In het tegenovergestelde geval is het nodig om het uit te breiden met een betonmix of een voeringmateriaal.

Het is belangrijk om te onthouden! De kosten van decoratief werk kunnen een orde van grootte meer kosten dan de prijs van een ander systeem.

MirTesen

ontwerp en ideeën van een goed dateertje.

Onze voorouders zouden jaloers zijn geweest op de aanwezigheid van een bron in elke buitenwijk, omdat ze aan het einde van de straat water moesten halen en dan zware emmers water naar hun huis moesten dragen. Maar in die verre tijden zouden ze zelfs niet raden dat moderne decoratieve putten in de meeste gevallen alleen elementen van landschapsontwerp zijn en hun directe functies niet vervullen. We raden u aan om te kijken hoe u de juiste putten kiest en hoe u ze rangschikt in overeenstemming met de algemene oriëntatie van de buitenkant van uw site.

Waarom heb je een put nodig als er geen water is?

In feite wordt meestal een put gebruikt in de datsja om regenwatertanks, rioolluiken en andere voorzieningen te dekken, en alleen in enkele gevallen worden putten gebruikt voor het beoogde doel - decoratieve "huizen" sluiten de put af met drinkwater. In dit geval dient een dergelijk pittoresk ontwerp niet alleen voor esthetisch plezier, maar voert het ook een volledig prozaïsche functie uit - beschermt water in de put tegen puin, stof, insecten en in de winter en tegen bevriezing.

En elk huis voor de waterput wordt voor 100% geëxploiteerd voor decoratieve doeleinden - op het dak en aan de zijkanten plant Ampel bloemen, en op de basis geplant klimplanten. Op zo'n pretentieloze manier kan een gewone put worden omgezet in een pergola of een schaduwrijk recreatiegebied.

Welke materialen maken decoratieve bronnen

Meestal in de landhuizen en voorstedelijke gebieden zijn er houten putten. Natuurlijk materiaal werd te allen tijde gewaardeerd om zijn schoonheid, milieuvriendelijkheid en, belangrijker nog, betrouwbaarheid. Bovendien passen gebouwen van hout heel gemakkelijk in het landschapsontwerp, voldoende om het gebied te omgeven met groen gras, bomen en bloemen.

In de regel is het hele huis (zowel de basis als het dak) gemaakt van boomstammen of planken. De muren zijn aangelegd met baksteen, steen, tegels of afgezet met geschaafde planken. Het dak kan twee-, drie-, vierhelling zijn, met een windvaan of decoratieve skate, hier al omdat het aangenamer is voor wie. Hier moet worden opgemerkt dat het dak van de put open en gesloten kan zijn. In het eerste geval is het een luifel en heeft het een meer esthetische functie, terwijl het in de tweede de kop van de put afsluit en een beschermende rol speelt.

Je kunt het dak afdekken met alles, alles: in de loop is er een bar, planken, tegels (cement, keramiek, zacht), metaalplaten. Zelfs bamboe is geschikt voor deze doeleinden, in welk geval een uniek ontwerp in de oosterse stijl zal blijken. Een beetje advies van ontwerpers - als u de put goed in het ontwerp van de site wilt passen, is het beter om het dak te maken van hetzelfde dakmateriaal als het dak van het huis.

Pijlers zijn gemaakt van boomstammen, ze kunnen glad zijn en zelfs of met patronen en sculpturen van dieren en vogels. Het wordt aanbevolen om een ​​betegeling van beton of bestrating platen rond de actieve of decoratieve put te maken. Onlangs heeft een zachte blind aan populariteit gewonnen, die betere prestatie-eigenschappen heeft, het ontwerp van de put niet schaadt en de penetratie van oppervlaktewater naar zijn wanden niet toelaat.

Hoe een put te versieren

Verschillende situaties doen ons nadenken over het verbeteren van het uiterlijk van de put. Iemand vindt de uiterlijke versiering niet leuk, iemand heeft een put door overerving van vorige eigenaars en is door ouderdom oud versleten. In ieder geval, als u geïnteresseerd bent in de vraag hoe een put moet worden ingericht, zal ons advies hierbij helpen.

Als uw tuin is ingericht in landelijke stijl, met netjes ingerichte karren, wielen, decoratieve molens versierd met een rieten hek, versier dan de tuin goed in dezelfde stijl. De eenvoudigste manier is om het wiel van de kar aan de basis te bevestigen, dankzij een dergelijk klein detail past het meteen in de algemene stijl van de site.

Ontwerp van een waterput in een landhuis

Houten putjesfoto

Prachtig er goed uitziend, verdrinkend in het groen, omringd door gazongras en bijvoorbeeld struiken voor een haag van jeneverbes vermengd met bloembedden. Om de landelijke stijl te benadrukken, kunt u bij de bron een geweven omheining van takken of wijnstokken plaatsen en een steen met een steen plaatsen. Als er een kleine vijver in de buurt is, profiteer dan van de behuizing en installeer er een houten tuinbrug doorheen. Het belangrijkste is om het hele plaatje van de site te representeren, dan om met het ontwerp van de put op de datasja te komen en de buitenkant te maken zal heel gemakkelijk zijn.

Hoe een put te tekenen op de site

Decoratieve put op de site

Een van de mooiste manieren om putten te versieren is om het te omgeven met dichtgroeiende bloemen. Bijvoorbeeld, omdat een bloembed vaak wordt gebruikt op het dak van de put. Maar de bloemen kunnen in hangende potten op de zijwanden worden geplaatst en in potten op de kop van de put worden geplaatst, en kunnen zelfs de basis omringen, waarbij bloeiende planten langs de rand van de put worden geplaatst.

Mooie decoratieve putjesfoto

Decoratief ontwerp van putten met bloemen

En de volgende optie is het gebruik van de Alpine-heuvel. Als je bron in werking is, laat je de grond na het boren in de put achter, haal hem niet uit het perceel, maar bouw er een alpine heuvel naast. De overvloed aan steen, groene vegetatie en kabbelende beekjes pacificeert en creëert een gunstige atmosfeer voor recreatie.

Decoratieve putten in landschapsontwerp

Decoratief goed op de foto van het huisje

De bron in de middeleeuwse stijl is versierd met natuursteen, graniet, geplaveide en het dak van deze structuur is een metalen koepel. Een moderne uitstraling van de put zal een minimalistische stijl geven - gesmede palen in plaats van palen, polycarbonaat op het dak en gebrek aan sierlijke decoratie. Zo'n put en decoratie is niet nodig, het belangrijkste is dat het in de buitenkant van de site past.

Hoe een foto te maken

En een decoratieve put kan worden ingericht in een maritieme stijl. Om dit te doen, worden de basis van de put en de pilaren gewikkeld in een dik touw, in plaats van emmers wordt een houten biervat gebruikt, ankers hangen op de verticale rekken en de hendel wordt gebruikt als de hendel van de poort. Wees er zeker van dat dit element van de inrichting van de site het zeker zal doen herleven en een lokaal "herkenningspunt" zal worden, waarover buren en gasten van uw huis u zullen vertellen.

Hoe maak je een decoratieve put met je eigen handen

Decoratieve tuin goed

En dit deel van onze publicatie zal interessant zijn voor die meesters die niet graag werkeloos willen zitten. Laten we eens kijken hoe je een decoratieve bron met je eigen handen kunt maken.

Hiervoor hebben we een grote capaciteit nodig, bijvoorbeeld een tank. We graven de put op in overeenstemming met de grootte van de tank en aan de zijkanten maken we "vergoedingen" van 20-25 cm. Voor kracht op de bodem van de put vullen we het zand tot een diepte van 30 cm, zodat het bovenste deel van de tank ook 30 cm boven de grond zal stijgen, maar dit is alleen in ons voordeel.

Zodra de tank in de put is geïnstalleerd, moeten de randen met aarde worden bestrooid en dicht worden gepakt. Omring dan de basis met houtblokken. Om ervoor te zorgen dat ze lang blijven staan, vullen we de fundering met een diepte van ongeveer 30 cm rond de put. Boor de gaten en "ga zitten" de onderste rij boomstammen op het anker. Alle andere houtblokken worden gelegd met goed metselwerk tot een hoogte van 1 m.

Maak vervolgens een dak. Eerst moet je rekken installeren - ze worden in het resulterende vierkant van de bar geplaatst en met spijkers eraan vastgemaakt - dit is de basis van het dak. Sla nu het huis in twee staven (we hebben 2 kleine huizen nodig), installeer ze op de staanders en verbind ze met dwarsstaven - ze moeten dicht opeengepakt zitten, omdat ze zullen de rol van een dak spelen. U kunt de constructie afwerken door een decoratief deksel op de put te installeren.

Er kunnen veel opties zijn voor het ontwerpen van putten, maar het belangrijkste advies van ontwerpers is dat decoratieve putten niet op zichzelf staan ​​op de site. Onze hoofdtaak is om ze nauwkeurig in te passen in het landschapsontwerp van het aangrenzende gebied.

Kies het ontwerp van uw bron (foto)

Steenputten (foto)

Reacties op het artikel

Comments

Antwoorden op het commentaar

Antwoorden op het commentaar

Antwoorden op het commentaar

 • © 2007-2018. Bij het gebruik van materialen is de vermelding van de "ALL FOR HOME" -site verplicht

Verdachte activiteit is geregistreerd vanuit uw account. Voor uw veiligheid willen we ervoor zorgen dat dit echt u is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

9 + 1 =