Betonnen putten met riolering

Rioleringsbetonputten

Elke eigenaar van een datsja of een landhuis werd geconfronteerd met de noodzaak om lokaal rioolwater en een bron van drinkwater te organiseren.

Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen. Koop een in de fabriek gemaakte septic tank, koop een high-tech polymeer goed of bouw het zelf, gemaakt van baksteen of steen.

Bij het installeren van een rioleringssysteem in een huis, is het vaak nodig om de pijpen over een aanzienlijke afstand uit te rekken, om van richting te veranderen. Ook minimaal twee keer per jaar een preventief onderzoek van het systeem en voorbereiding op de lente - zomer en herfst - winterseizoenen.

De volgende soorten putten zijn de belangrijkste constructieve elementen van de gecombineerde, fecale-onweersriolering:

 • bekijken. Gebruikt om het rioolsysteem te controleren en schoon te maken van gevallen bladeren, stokken en ander vuil;

Foto: uitkijk

 • Perepadnaya. Het wordt geïnstalleerd op plaatsen waar een scherpe verandering in het terrein of speciale technische omstandigheden optreedt die een groot verschil in de diepte van de waterleidingen vereisen;

Foto: differentieel

 • filtratie, het is ook een septic tank met één kamer, het is hetzelfde als de septische kamer, het wordt gebruikt om afvalwater af te voeren in ondergrondse filtratievelden;

Foto: filtratie

 • opslag.

Foto: cumulatief

Een aparte positie zijn verschillende zelfgemaakte lokale station afvalwaterbehandeling, één, twee en drie compartimenten, septic tanks zonder pompen en gewone putjes dienen voor drinkwater.

Foto: gewapend beton

Ferroconcrete rioleringsputten volgens GOST nr. 8020-90, meestal gebruikt in het lokale rioleringsontwerp van een particulier landhuis, hebben duidelijk gedefinieerde totale afmetingen.

Foto: afmetingen van rioolbetonputten

 • Apparaat en standaard fecale rioleringsstelsel (CPK afkorting) kunnen uitsluitend bestaan ​​de ringen met een inwendige diameter van 1000, 1250, 1500 en 2000 mm, en bereiken een hoogte van 2410-2870 mm;
 • De accumulatiekamer van het stedelijk rioleringsnetwerk (KDK) bestaat uit ringen met een diameter van 1000 millimeter en bereikt een hoogte van 2,5 meter;
 • De accumulatiekamer van gewoon regenwater kan van 820 tot 1500 millimeter in diameter zijn. De hoogte van de ring is beperkt tot twee meter.

De situatie met de eisen die worden gesteld aan de bronnen van gewapend beton die worden gebruikt om de werking van het lokale rioleringssysteem te waarborgen, is iets democratischer. Alleen de minimum en maximum aanbevolen diameter van de ring is gespecificeerd, van 1500 tot 2000 millimeter.

Een dergelijke verwennerij houdt verband met het ontbreken van hoofdwegen, gebouwen en gebouwen met meerdere verdiepingen boven het lichaam van de put, waardoor de structurele elementen geen significante belasting dragen.

Het rioleringssysteem in een privé-huis vereist zorgvuldige berekening van de capaciteit van een afvalwaterbron van gewapende betonnen ringen.

Om het waterverbruik en bijgevolg de afvoer van effluenten te berekenen, wordt een empirische constante van 200 liter per persoon per dag genomen. Voor het filteren van septic tanks, moet het volume van de bezinkkamer, gemaakt in de vorm van een gewapend betonput, de dagelijkse snelheid van afvoer van water verdrievoudigen.

Voor septische tanks en beerputten van het opslagtype met hun eigen handen - 20 keer of meer.

Het volume van een betonnen put kan eenvoudig worden berekend met behulp van de volgende formule:

In deze formule:

Met het kennen van het vereiste volume, is het met behulp van deze formule eenvoudig om de hoogte en de binnendiameter van de ringen te bepalen die verondersteld worden te worden gebruikt bij de constructie van deze technische structuur.

Recensies over hoekopbergbakken voor de keuken, zie hier.

Typische gewapend beton riolering goed ↑

Een typisch project van putten voor riolering in gewapend beton, afhankelijk van het doel ervan, werd in 1984 ontwikkeld door het Central Scientific Research Institute for Standard and Experimental Design.

De basis wordt genomen door GOST's nr. 8020-80 en 8020-90 "Ronde putten, inspectie voor water- en rioleringsnetwerken." Om het gebruiksgemak te vergroten, werden alle standaardprojecten geconsolideerd in twee albums - 901-09-11.84 "Waterputten" en 902-09-22.84 "rioleringsbronnen".

Het is het laatste album dat ons interesseert. Het presenteert de berekende gegevens voor de meeste soorten bronnen die van belang zijn voor de eigenaren van voorstedelijke gebieden.

Dergelijke informatie is van onschatbare waarde voor de kapitein die besloot om onafhankelijk een septic tank van gewapende betonnen ringen te bouwen, evenals een gewone put die verantwoordelijk is voor de watervoorziening van de site.

De strijd om de eenwording en produceerbaarheid van de gefabriceerde producten heeft geleid tot het feit dat de versterkte betonput "in verzameling" ten minste vijf structurele elementen omvat:

 • ringen van beton, de belangrijkste componenten van de gehele structuur;
 • ringmaat, extra, de hoogte van 10 tot 30 centimeter. Gebruikt om nauwkeurig de gewenste hoogte van de put te selecteren;
 • betonnen basis of bodem. Afhankelijk van de fabrikant kan het gewapend beton zijn of eenvoudig beton. Dergelijke vrijheden tijdens de fabricage zijn toegestaan, aangezien dit element geen significante mechanische belastingen draagt;
 • goed hoofd met een luik. Gebruikt bij het gebruik van versterkte betonnen ringen met een diameter van twee meter of meer;
 • plaat van gewapend beton, met een luik, voor putten van "normale" afmetingen.

De combinatie van de bovenstaande elementen maakt het mogelijk om de meest gedurfde plannen van een beginnende "samodelkin" te realiseren.

Foto: samenstellende delen van de putten:

Passes, in de regel, in een eerder voorbereide put en begint met de voorbereiding van de basis voor de eerste ring. ZHBK zijn aan de andere kant geïnstalleerd en worden aan elkaar bevestigd door een euro-lock (groeven van een bepaalde vorm) of nietjes van stalen wapening, met een diameter van 10-20 millimeter.

Deze bewerking is nodig om de stabiliteit van de putschacht te vergroten voor mogelijke verschuivingen in grondlagen, de zogenaamde "snelzand". De betonnen bodem, met een diameter die iets kleiner is dan de RC van de ring, wordt gestapeld in de volgende volgorde.

De sleuven worden afgedicht met cementmortel. Verder wordt, indien nodig, de hoogte van de put geregeld door extra ringen. De laatste operatie is de installatie van een keel of wegplaat met een deksel. De structuur is klaar.

Het blijft alleen om de voegen af ​​te dichten met behulp van speciale mortels.

De sterkte van de rioleringsput in gewapend beton is voldoende voor een ongevalvrij gebruik gedurende meer dan een decennium.

Hoewel de weerstand van beton tegen drukbelastingen en uitzetting 10 keer lager is dan die van hoogwaardig staal, laat de versterkingsmantel niet toe dat het product bezwijkt, waardoor het grootste deel van de vervormingskracht wordt opgevangen.

De voor- en nadelen van een gewapend betonnen put zijn direct gerelateerd aan het fabricagemateriaal:

 • Het gewapende beton is technologisch en goedkoop. Een detail van elke complexiteit kan zonder onnodige problemen in de vorm worden gegoten;
 • gewapend beton is niet gevoelig voor corrosie. De wanden van de put zijn glad, gemakkelijk te reinigen;
 • het materiaal van de put is inert en heeft geen invloed op de waterkwaliteit (het geval van gebruik als bron);
 • kant-en-klare elementen vereenvoudigen het werk en verhogen de snelheid van installatie.

Van de tekortkomingen, kan men een lage weerstand opmerken voor schokken en het vervormen van belastingen. Maar in het geval van een bron doet dit er praktisch niet toe.

Welke diameter rioleringsbuizen zijn, lees hier.

Recensies over septica van de eurocube, zie het artikel.

De kosten van het belangrijkste element van het gewapend beton goed - eigenlijk, van de ring, fluctueert vanaf 1850 roebel voor een product met een inwendige diameter van 700 millimeter, een buitendiameter van 840, een hoogte van 59 centimeter en tot 7500 roebel voor 2000 millimeter interne diameter en een hoogte van 89 centimeter.

De prijzen voor de bodems, extra ringen, kelen en platen liggen in het bereik van 3000 tot 5000 roebel. Na analyse van de gegevens en deze te vergelijken met de prijzen op de "fabriek" model van septische tanks, is het gemakkelijk om een ​​eenduidige conclusie te trekken - putten van gewapend beton ringen - het is snel, veilig en goedkoop!

De bouw van een landhuis is tegenwoordig ondenkbaar zonder een riolering die zorgt voor de afvoer van huishoudelijk rioolwater via het interne en externe netwerk [...]

Tot op heden zijn de installatie van watertoevoer- en verwarmingsleidingen vaak gebruikte producten die zijn verbonden met permanente hulpstukken. Het wordt echter vaak gebruikt [...]

De kwaliteit van de bouwwerkzaamheden in het gebouw vereist het gebruik van alleen high-tech materialen in alle stadia. Het gebruik van nieuwe technologieën in de productie [...]

Vertel het je vrienden! Vertel over dit artikel aan uw vrienden in uw favoriete sociale netwerk met behulp van de knoppen in het paneel aan de linkerkant. Bedankt!

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Elke kopie van het sitemateriaal is verboden!

Neem voor samenwerking contact op per e-mail

Hoe maak je een concrete drainage goed?

Voor het onderhoud van netwerken van externe riolering zijn rioleringsputten nodig. Deze elementen worden geïnstalleerd op de moeilijkste delen van de netwerken (op hoeken, vorken, plaatsen van verschillen), evenals op rechte stukken met een zekere periodiciteit. Traditioneel zijn ze gemaakt van gewapend beton en bedekt met zware gietijzeren luiken. Ondanks de verspreiding van plastic en vandaag, rioleringputten in gewapend beton worden gebruikt bij de aanleg van rioolstelsels.

Het is onmogelijk om een ​​extern rioleringssysteem te bouwen zonder gebruik te maken van rioleringsputten. Dit element moet op de keerpunten van de pijpleiding worden geïnstalleerd, in andere moeilijke gebieden.

Daarnaast zijn ze nodig voor de installatie van waterleidingen, regenriolering en een drainagesysteem, dat wordt gebruikt om overtollig grondwater af te tappen. Gebruik voor de constructie vaak afgewerkte producten - versterkte betonnen ringen. Dientengevolge worden geprefabriceerde rioleringsputten verkregen uit betonnen ringen.

Gebruik bij het installeren van buitennetten voor riool de volgende soorten putten:

Laten we eens kijken hoe de genoemde soorten putten worden gebruikt, volgens de vereisten van GOST:

 • Kijkers zijn gebouwd op lange rechte stukken van de pijpleiding. Ze zijn nodig voor inspectie en reiniging van de riolering.

Tip! De GOST bepaalt de optimale afstanden tussen de inspectieschachten op rechtlijnige secties. Bij het aanleggen van huishoudelijke riolen met een buisdiameter van 110 mm worden de putten op een afstand van 20 m van elkaar geplaatst. Als een buis met een diameter van 150 mm wordt gebruikt, kan de afstand worden vergroot tot 35 m.

 • Het doel van het bouwen van bedieningsputten is vergelijkbaar, maar ze staan ​​op het punt waar de diameter van de buis verandert. Bovendien worden ze op het kruispunt van netwerken geplaatst.
 • Doorspoelen wordt natuurlijk gebruikt voor het spoelen van leidingen, dus deze worden op het hoogste punt van het netwerk geïnstalleerd.

 • Regenwater vormt een integraal onderdeel van het rioolwaterafvoersysteem.
 • Wells-settling tanks worden gebruikt bij de aanleg van lokale rioleringsnetwerken. Ze worden gebruikt voor ophoping en sedimentatie.
 • Differentieel op de plaats van een scherpe verandering in het niveau van de locatie van de buis.
 • Putten met een speciaal doel worden op de kruising van de rioleringspijpleiding geïnstalleerd met andere communicaties.

Laten we eens kijken hoe de betonnen rioleringsputten zijn gerangschikt - een standaardmonster bestaat uit de volgende onderdelen:

 • beneden;
 • Het luie gedeelte;
 • De keel;
 • Dek af met een gat voor het installeren van het luik.

Gewoonlijk RC putjes een cilindrische vorm, de diameter van de werkkamer - tenminste een meter, de diameter van het mangat -. Minstens 70 cm bij gebruik van buizen met grote diameter, kan de gewapend betonnen mangat dezelfde grootte hebben, maar zal een vierkant vormen.

Het feit is dat in een gewapend betonnen ring onmogelijk een perforator voor een buis van zeer grote diameter, zodat in dergelijke gevallen, werden ze ofwel gebouwd van baksteen of monolithisch te gieten beton.

De productie van betonputten wordt gebruikt in overeenstemming met GOST 13015-2003, GOST 8020-90 en andere normen. Om sterkte aan de ringen te verlenen, worden versterkende staven en versterkende draad gebruikt bij de vervaardiging. Om een ​​rioleringssysteem te bouwen in gewone (niet-agressieve) bodems, gebruikt u ringen van beton met normale doorlaatbaarheid.

Als de constructie wordt verondersteld te worden uitgevoerd in gronden met agressieve samenstelling, dan is het noodzakelijk om een ​​materiaal te nemen dat is gemaakt van beton met een zwakke permeabiliteit. Ringen worden geproduceerd in verschillende standaardmaten, volgens GOST. Vanzelfsprekend, hoe groter de diameter van de ringen, hoe groter het volume van de putjes.

Voordelen van versterkte betonnen ringen

Laten we eens kijken, in welke voordelen van het apparaat van ferro-betonputten van kant-en-klare ringen:

 • Versterkte betonnen ringen worden in de fabriek gemaakt op moderne apparatuur met behulp van technieken voor vibrocompressie. Daarom zijn de elementen duurzaam en duurzaam.
 • Elk onderdeel is gemaakt met speciale uitsteeksels, dus bij het samenstellen van de ontwerpen is een betere grip tussen de onderdelen verzekerd. Dit zorgt voor de sterkte van de kamers en helpt de integriteit ervan te behouden tijdens het smelten en bevriezen van de grond, vergezeld van bodembewegingen.

 • Met het gebruik van hefapparatuur is de installatie van de ringen vrij eenvoudig en kost het niet veel tijd. Voor een gemakkelijke ingrijping in de ringen, zijn speciale gaten gemaakt.
 • Met behulp van versterkte betonnen ringen is het mogelijk om een ​​structuur van elke diepte te construeren.
 • Ringen worden gemaakt met speciale nietjes, volgens welke een persoon kan afdalen om zijn onderhoud uit te voeren.

Hoe wordt de installatie van de putten uitgevoerd?

In de eerste fase is het nodig om een ​​funderingsput te maken voor de installatie van een gewapende betonnen ring. Nadat de put klaar is, kunt u direct doorgaan naar de installatie. Werken gaan als volgt:

 • De bodem van de uitgraving wordt met klei gegoten en het bed van de opvulling wordt goed geramd. Deze operatie verhoogt de mate van waterdichtheid van de constructie.

Tip! Beddengoed klei wordt tijdens de bouw van de opslagputten, en, indien geconstrueerd drainageboorput, wordt het beddengoed van zand en grind.

 • Het fornuis wordt in de voorbereide put gelegd, die als bodem zal dienen. De plaat kan rond of rechthoekig zijn, de maat wordt bepaald door de diameter van de ringen.

Tip! U kunt afgewerkte ringen kopen, gecombineerd met de basis. Vanzelfsprekend wordt een dergelijk onderdeel alleen gebruikt voor de constructie van de onderkant van de camera.

 • De plaat moet plat worden gelegd, de vlakheid van de leg wordt gecontroleerd met behulp van een niveau. De aanwezigheid van zelfs een kleine helling kan leiden tot een scheef ontwerp, waardoor de mechanische sterkte afneemt.

 • Op de bodem stap voor stap de gewapende betonnen ringen, die de kamer van de put vormen.
 • Als het niet mogelijk was om ringen te kopen met reeds voorbereide gaten voor het verbinden van pijpen, dan moeten de gaten worden doorboord.
 • Als er een mangat wordt gebouwd, wordt een speciale lade gebouwd van cement en werknemers aan de zijkanten van de lade zijn planken of platforms.
 • Nadat de gewenste hoogte van de kamer is gerekruteerd, wordt deze afgedekt met een plaat met een gat voor het installeren van het luik.

Vrijwel het enige nadeel van de put uit betonnen ringen is het onvoldoende afdichtingsniveau. Het zwakke punt van constructie is de bodem (op voorwaarde dat ringen met een blinde basis niet worden gebruikt), evenals de plaatsen van verbindingen tussen individuele ringen.

Om de assemblage goed afgesloten te maken, is waterdicht maken van de zwakke punten van de constructie noodzakelijk. Laten we eens kijken hoe de waterdichting van deze structuur wordt uitgevoerd. Hoe werkt de bodemafdichting? De eenvoudigste manier is om ringen met een blinde basis te kopen, dit zal het installatiewerk aanzienlijk vergemakkelijken. Als er geen dergelijke ringen zijn, moet u een aantal werken uitvoeren voordat u de putmontage start. Een deel van het werk is in elk geval gedaan, dit is:

 • Voorbereiding van uitgraven, nivelleren en consolidatie van de bodem;
 • het creëren van een zandkussen, moet je zandlaag van 20 cm gieten, morsen met water en ram.

Na het uitvoeren van deze werken, kunt u een ring installeren met een blinde basis. Als er geen belsignaal is, dan heb je nodig:

 • om de bekisting samen te stellen;
 • leg de metalen fittingen;
 • stort betonmortel.

Nadat de oplossing is gestold, kunnen er ringen van gewapend beton worden geïnstalleerd. Na de voltooiing van het samenstel, is het noodzakelijk om de verbindingen aan de bodem van de kamer en de verbindingen tussen de individuele ringen waterdicht te maken.

Eerst moet je alle voegen bedekken met betonmortel. Voeg bij het bereiden van de oplossing vloeibaar glas toe aan het mengsel. Een glas vloeibaar glas is vereist op de emmer water. Nadat alle verbindingen zijn afgedicht en de oplossing droogt, wordt waterdicht gemaakt met bitumenmastiek. Mastiek moet in 2-3 lagen worden aangebracht.

Om waterdicht te maken was voldoende betrouwbaar, bij het vullen van de funderingsput rond de geconstrueerde put van gewapende betonnen ringen, is het noodzakelijk om klei te gebruiken. Het blijkt dus "clay lock", waardoor het risico op vervuild rioolwater de bodem binnendringt. Dankzij de genomen maatregelen, zal de aangelegde put luchtdicht zijn.

De rioolput is dus een verplicht element dat is geïnstalleerd in het afvalwaterverzamelsysteem. Hun hoofddoel is om de werking van het systeem te regelen. Indien nodig kan via deze bronnen de rioleringsleiding worden gereinigd. Putten gemaakt van gewapend beton zijn een traditionele constructieoptie die ondanks de verspreiding van kunststofproducten nog steeds wordt gebruikt.

voor de bouw en reparatie van riolering door eigen handen

Rioleringsputten in gewapend beton: selectie en installatie van betonproducten voor afvoer van huishoudelijk en regenwater

Op opstelling van bezinktanks, inspectie, drainage tanks drainage gefilterd door tanks: kunststof en gewapend beton mangaten Zuiveringsinstallatie. De materiaalkeuze voor de fabricage van structuren is afhankelijk van:

 • Geplande belasting van de constructie.
 • Type, samenstelling van de bodem.
 • De diepten van de installatie, de mogelijkheid om machines te gebruiken.
 • Noodzaak van het samenstellen van een tank van niet-standaard formaat.

Rioolputje: tankschema van de ring van ringen

Soorten producten en materialen voor de vervaardiging van rioleringsstructuren gemaakt van gewapend beton ↑

Gewapend beton mangaten voor drainage gebruikt in de opstelling van een privéwoning station drainage en behandeling van afvalwater, regenwater afvoer. Concrete producten worden gebruikt bij het werken op harde, steenachtige, losse en vochtige grond: het materiaal is bestand tegen een hoog gewicht, is bestand tegen vervorming. Voor de montage van afvalwatertanks worden onderdelen uit speciale waterdichte betonkwaliteiten gebruikt.

Prefab constructie van gewapend beton

Classificeer 2 soorten samenstelling per niveau van permeabiliteit:

 1. Producten uit een oplossing van normale permeabiliteit. Dergelijke ringen worden gebruikt bij de opstelling van inspectie- en controletanks, drainage- en opvangtanks. Gebruikt voor installatie in licht agressieve grond.
 2. Lage en zeer lage permeabiliteit. Producten uit de oplossing met de toevoeging van afdichtingsmiddelen voor de assemblage van rioolputten: putten, septische putten, filtratietanks.

Ringen voor afvoer van huishoudelijk en stormwater: maten en soorten ↑

De belangrijkste producten van gewapend beton voor de montage van rioolputten zijn ringen. De producten zijn gemaakt van ondoordringbare samenstelling door de methode van trillende persing. Deze productiemethode biedt sterkte en duurzaamheid. Gebruik metalen versterking om het ontwerp te versterken.

Ringen met een gelijkmatige rand: extra en muur

Standaardringen worden vrijgegeven met een vlakke rand. Wanneer de twee elementen verticaal worden samengevoegd voor bevestiging, worden een oplossing en metalen verbindingsbeugels gebruikt. Dergelijke verbindingen vereisen extra afdichting.

Voor rioleringsputten worden ringen met vergrendelingsverbindingen geselecteerd. Aan de bovenrand van het product wordt een uitsteeksel gevormd dat de groef langs de onderrand van de volgende ring verbindt. Het gebruik van het slot vermindert het risico van installatie met offset en horizontale kraam tijdens de opkomst van grondwater. De producten zijn stevig bevestigd, voor de verbinding is het niet nodig om versterkte beugels te gebruiken.

Producten klaar voor installatie: met een ladder, slot, afdichtmiddel

ZHB-ringen van putten voor afvalwater zijn uitgerust met metalen haken aan de bovenrand voor hijsen en transport. Binnen, monteer de richels van het anker om de master te laten zakken. De plaatsen van binnenkomst en uitgang van pijpleidingen van de ring zijn uitgerust met gaten tijdens het gieten. De diameter van de fabrieksgaten kan tot 600 mm bedragen - dit is voldoende voor het leggen van elke diameter van rioolbuizen.

zuiveringsinstallatie diameter putten Standard gemaakt van beton ringen is 100 cm. Voor verschillende types van structuren beschikbare producten riool diameter van 60 cm tot 200 cm.

Produceer afgewerkte producten van verschillende hoogtes

De constructie van diepe rioolputten vereist de verticale verbinding van verschillende elementen en extra uitrusting van de mijn met vloer- en vloerplaten. Ringen aanbrengen:

 • Wall. Ronde producten met een slot zonder bodem en overlappen.
 • Uiteindelijke assemblage. Producten voor het vergroten van de hoogte van de putschacht. Eén diameter wordt geproduceerd met een muur, maar met verschillende hoogten.
 • Ringen met een onderkant. Gebruikt als basis van een afgesloten riool. De ring is voorzien van een afgesloten bodem.

De afgedichte bodem en wanden van de revisietank

Naast standaardringen worden beton- en gewapend beton fabrieksstructuren gebruikt voor het assembleren van rioolputten:

 1. Overlap platen. Wordt gebruikt om jumpers tussen elementen te maken.
 2. Dekken. Geef uit één stuk vervaardigde producten van beton, die op de bovenste ring zijn geïnstalleerd. Gebruik voor inspectieputten hoezen met het fabrieksgat van het luik. De diameter van de nek of deksel: er zijn beton, gietijzer, polymeerproducten.

Bedek met een polymeer luik

Bedek met nek

 • Bottom. Door de diameter van de muurringen wordt de basis gekozen - het onderste deel van het eerste element in de schacht.

 • Chutes. Geproduceerd in verschillende maten. Ze worden gebruikt voor de afvoer van water in open stormsystemen. Diepe dakgoten worden gebruikt om sleuven te versterken en pijpleidingen te leggen.

Dienbladen voor communicatiebescherming

Voor- en nadelen van producten ↑

Voordelen van rioolputten van geprefabriceerd gewapend beton:

 • Hoge installatiesnelheid: bij de selectie van fabriekselementen met verbindingen wordt de installatie van ringen binnen enkele minuten uitgevoerd.
 • Grote keuze aan compatibele onderdelen: u kunt zelfstandig een as met de vereiste diameter en hoogte berekenen en monteren.

 • Duurzaamheid en sterkte: de betonnen ringen zijn niet onderworpen aan mechanische schade door steeninslagen en bodemdruk. Gepantserde putten met regelmatige inspectie en reparatie kunnen vanaf 20 jaar worden gebruikt.
 • Herstelbaarheid: de wand van gewapend beton wordt verzegeld wanneer scheuren verschijnen. Het materiaal moet worden hersteld met een conventionele oplossing met waterafstotende additieven.

Het grootste nadeel van betonnen onderdelen is te veel gewicht. Voor transport is het noodzakelijk om een ​​ladingstechniek te huren, en installatie met de hand is een gecompliceerd en tijdrovend proces. Gebruik voor de snelle installatie van putten een mobiele mobiele kraan of gebruik een lier.

Toepassing van gewapend betonnen putten in de opstelling van communicatie ↑

Versterkte betonnen putten worden gebruikt bij de constructie van septic tanks, als reservoirs voor drukrioleringsnetwerken, ontvangers in regenwaterpijpleidingen.

Bij het regelen van het huishoudelijk afvalwater van versterkte betonnen ringen, vorm putten:

 • Revisie. Geïnstalleerd op lange stukken van een rechte pijpleiding - als toegangspunt tot het T-stuk voor preventief spoelen en inspectie van de staat van de leidingen. Ook worden de inspectietanks op plaatsen gelegd waar meerdere takken zijn aangesloten om de dichtheid en integriteit van de verbinding te regelen.

 • Ontvangst. Tanks van ringen worden gebruikt om een ​​verzegelde zinkput en filtratiekamers voor een autonome septic tank te construeren. Toegepaste producten met verminderde permeabiliteit, om te voorkomen dat afvalwater de grond indringt en de put met grondwater overspoelt.

Ontvangst- en filtratietank

 • Filtration. Voordat de grond ingaat, wordt er water in de filterput geleid. Gebruik voor het monteren ringen zonder bodem en maak in de basis een grindzand bulkfilter. Dit is hoe de uiteindelijke nabehandeling van de in de filtratiekamers gezuiverde effluenten optreedt.

Storm rioolstelsels zijn uitgerust met 2 soorten putten: ontvangst- en delta-putten. De receptie kan worden gebruikt als opvangtank voor regenwater, gevolgd door het verpompen van vloeistof om de landschapswaterlichamen te vullen. Als de stormbuis is verbonden met een stedelijk netwerk, wordt een afvoer van water naar de gemeenschappelijke hoofdleiding gemaakt van de ontvangende bron.

Geperforeerde wanden voor het afvoeren van vloeistoffen in de grond

Op plaatsen waar de hoogte van de pijplegging sterk verandert, worden de putten geplaatst. Water uit de toevoerleiding wordt in de put gevoerd en via de uitlaat in het onderste deel van de ring wordt een tak teruggetrokken naar de volgende sectie van de pijpleiding, die zich onder het niveau van de toevoertak bevindt.

Montage en installatie van putten: installatiefuncties ↑

De constructie van de afvalwaterput van de kant-en-klare betonnen ringen is ontworpen na een nauwkeurige bepaling van het vereiste volume. Voor de assemblage is het beter om kant-en-klare, compatibele producten van dezelfde fabrikant te gebruiken: minder kans op problemen bij het verbinden van onderdelen en lekken bij gewrichten.

Opties voor het bouwen van een tank met betonproducten

Berekening van het volume en de grootte van de bron voor privériolering ↑

Het volume van de ontvanger - een put van gewapend beton - wordt berekend op basis van het type filtratie dat in het zuiveringssysteem is gekozen. Als een autonoom station is geïnstalleerd, moet de primaire kamer 3 dagelijkse volumes afvalwater bevatten. Voorspelling van het gemiddelde dagvolume, vermenigvuldiging van het aantal gezinsleden met de snelheid van het waterverbruik per persoon per dag. Voeg nog eens 30% toe - in geval van een onvoorziene toename van het waterverbruik.

Kies op basis van het geprojecteerde volume gewapende betonproducten. De standaard diameter van de rioolring is 1 m. Deze maat is voldoende voor het werk van één meester tijdens het reinigen, repareren of inspecteren van de tank.

Volume en diepte van afvalwatertanks

Verdiep de putten zodat de inlaat van de toevoerleiding zich in het bovenste derde deel van de ring bevindt. Dit houdt rekening met de geplande diepte van de pijpleiding en het vriespunt. Het grootste deel van de vloeistof in de opvangbak moet onder het vriesniveau liggen. Als een autonoom systeem is uitgerust met de noodzaak om de drains regelmatig te verpompen, mag de maximale diepte niet meer dan 3 m bedragen, vanaf een grotere diepte verwijdert de rioleringsmachine het sediment niet. De structuur wordt verdiept zodat er op het oppervlak van de site tot 10 - 15 cm van het bovenste element met een deksel en een luik is.

Het volume in de opstelling van de opvangput van de put voor rioolwater wordt berekend uit de waarde van het maximale dagelijkse gemiddelde neerslagvolume. Verdubbel zo mogelijk het volume om overlopen te voorkomen.

Installatie door particuliere handen van privériolering van zhab-ringen ↑

De aanleg van rioolbuizen van gewapend beton begint pas na de goedkeuring van het project voor particuliere riolering. Nadat ze een plaats hebben gekozen, beginnen ze sleuven en groeven uit te rusten voor tanks. Volgens het project van een autonoom station, rekening houdend met het aantal werkkamers, wordt de lay-out van de site uitgevoerd. Als u 2 - 3 camera's wilt installeren, vormt u een veelvoorkomende depressie met een hoogteverschil.

Diagram van een tweekamersysteem

Elke volgende put moet op 17 tot 20 cm onder de vorige worden gegraven voor de juiste overloopkanteling. Graaf een gat met een marge diep. Grond op de bodem zorgvuldig geramd. Zorg ervoor dat u de horizontaliteit controleert. Oneffenheden moeten worden verwijderd.

Verleng de nek voor toegang in de put

Als er een mogelijkheid is van regelmatige onder-overstroming door grondwater, wordt onderaan een laag drainage podsips gevormd van grind en grind. Controleer de juistheid van de keuze van de diepte en schat de hoogte van de greppelingang voor de rioolbuis in de put voor de put.

Een kant-en-klare tank wordt geïnstalleerd of samengesteld uit extra elementen. Aan de onderkant een plaat of een ronde bodem plaatsen, verbinden met een muurring. Extra details verhogen de hoogte tot het geplande.

Installeer de ringen en verifieer de verticale installatie

De verbindingen worden afgesloten met een oplossing, behandeld met een waterafstotende primer. De buitenmuren van de constructie moeten geïsoleerd zijn. Voor de behandeling van rioolputten worden verschillende soorten isolatie gebruikt: op bitumen gebaseerde coating, cement-polymeerverbindingen, rolspiraal.

Gewrichten, gewrichten - afgesloten met een oplossing

Bij installatie van de put op ondiepe diepte wordt extra isolatie toegevoegd: polystyreenschuim, minerale wol, film. Als de ringen niet zijn voorzien van in de fabriek aangebrachte gaten, worden ze handmatig doorboord op de plaatsen waar de pijpleiding binnenkomt en verlaat.

Afdichting en externe coating

In de gaten worden speciale ribbelbuizen of stukken asbestpijpen geplaatst. Backfilling wordt alleen uitgevoerd na controle en aansluiting van de rioolbuizen op de tank. Het bovenste deel van de put is verbonden met de nek.

Installatie van rioolputten voor inspectie ↑

De materialen voor de vervaardiging van inspectietanks stellen geen strenge eisen aan de permeabiliteit. Putjes vullen niet met water, respectievelijk kunt u besparen door producten van categorie 1 te installeren (met normale permeabiliteit). Het is de moeite waard om de fabrieksladder van de metalen beugels op de binnenmuur te betalen - er zijn geen problemen met toegang tot de bodem.

De keuze van het ontwerp, de diameter en de diepte van de put hangt af van de afstand van het oppervlak van de geul voor leidingen. Installatie van inspectieputten wordt uitgevoerd op alle probleemgebieden van de pijpleiding:

 • Op plaatsen waar de rioolbuis is gebogen.
 • Op lange rechte stukken.

Voorbereiden voor het leggen van pijpen

 • In de kruising van verschillende takken.

De ringen zijn verdiept om de helling van de op de installatieplaats geïnstalleerde buizen niet te verstoren. Het is raadzaam om een ​​punt voor de inspectietank te kiezen zodat de connector of het te repareren T-stuk niet dicht bij de binnenmuur blijft.

Isolatie van de wanden van inspectietanks

Bij de ingangspunten van de pijpen worden gaten met een diametermarge gevormd. Bij de wisselplaatsen wordt isolatie aangebracht om de buis te beschermen tegen scheurvorming tijdens de compressie. Buitenmuren zijn geïsoleerd met vochtbestendige materialen voor afdichting. De bodem wordt gegoten met een cementmengsel of bedekt met een laag grind.

Video: Regeling van autonome riolering van ringen ↑

Op de video - een volledig rapport over hoe je een riool goed van de ringen te maken. Instructies voor het installeren van een septische tank met drie kamers.

Is het de moeite waard om te besparen op professionele installatie? Complexiteit ontstaat in elke fase: bij het berekenen van volume, het bepalen van de diepte, het kiezen van een locatie. Naast het plaatsen van tanks, moet u ook pijpen leggen met een nauwkeurigheid van millimeters de hellingshoek.

Riolering is een complex systeem dat door specialisten moet worden beheerd. Masters zullen helpen bij de keuze van gewapende betonproducten, de levering regelen en installeren. Het onafhankelijk monteren en leggen van de pijpleiding duurt maanden, als het niet mogelijk is om apparatuur te bestellen. En als in de loop van het werk fouten worden gemaakt, zal het hele rioleringsdrainagesysteem moeten worden aangepast.

 • populair

Verwarming, watervoorziening en riolering door eigen handen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

9 + = 16