Caps op palen

Hoe een kap op de schuttingpaal te maken

De hoofdfunctie van de kap die de inlaatpaal sluit, is om deze te beschermen tegen vocht en neerslag. Het oorspronkelijke profiel van een dergelijk product beschermt de pilaren op betrouwbare wijze tegen indringen in de sneeuw of regen.

Een voorbeeld van een originele dop voor een hek

Het belang van het maken van caps is niet in twijfel. Het is heel eenvoudig. Zelfs in een zeer mild klimaat begint de betonoplossing uit te spoelen. Als gevolg hiervan wordt de betrouwbaarheid van de muren verminderd, scheuren in de stenen. Het reviseren van de ondersteuning is een arbeidsintensieve klus, het is veel gemakkelijker om een ​​beschermkap te installeren.

Naast de "beveiligingsfunctie" versieren de doppen de hekken. Ze zijn een prachtig decoratief product. En vaak zie je op de pilaren caps met ongewone vormen.

De apparaatlay-out en de namen van de hekelementen

Om een ​​creatief ontwerp te maken, kunt u een decoratieve zaklamp installeren aan de bovenkant van het product. Het hek ziet er origineel en zeer stijlvol uit.

Om een ​​kap met je eigen handen te maken, heb je een heel andere tool nodig:

Eerst wordt het oppervlak van de kolom gemeten, dat bedekt moet worden met een beschermkap. Vervolgens wordt een tekening van het product gemaakt. Geeft de hoogte van de rok aan, de juiste hoek van de helling. Het tekenen van driehoeken wordt uitgevoerd, berekening van dimensies wordt uitgevoerd.

Tekendop met afmetingen voor zelfproductie

Met zijn handen wordt het product geassembleerd, gieten wordt uitgevoerd.

Verschillende opties voor onafhankelijke productie

Heel vaak zijn pilaren van hekken gemaakt van metalen buizen. In de winter kan er sneeuw in de pijp vallen, die in ijs verandert en de buis kan breken. Om deze ondersteuning te beschermen, zijn er verschillende materialen beschikbaar:

Als je een tekening tekent, een dop maakt door de handen van het hierboven beschreven schema, kun je de afrasteringsteun volledig beschermen en je site versieren.

We maken een cover met onze eigen handen

Dit proces kost niet veel tijd, u zult geen grote financiële investeringen nodig hebben.

Gedetailleerd schema van de kap voor de kolom

Schaar, volgens de tekening, knip het werkstuk uit. Daarna vouwen ze het met hun eigen handen, zonder speciaal gereedschap te gebruiken. De randen van het patroon overlappen elkaar, ongeveer 1,5 cm.

Koperen klinknagels maken het bevestigen van op elkaar geplaatste vellen. Om de kap op de paal te installeren, worden verschillende metalen stroken met een breedte van 1,5 cm en een dikte van 0,2 cm op het oppervlak van de kap bevestigd. Om de afzuigkap te beschermen tegen alle mogelijke atmosferische invloeden, is de beste methode kleur. Voor dit doel is olieverf het meest geschikt.

Houten palen hebben ook bescherming nodig. De hierboven beschreven met de hand gemaakte kappen beschermen de steunen op betrouwbare wijze tegen vocht. De boom zal niet rotten en nat worden.

zelfgemaakte kap voor houten pilaar

Kappen op de palen worden bevestigd met gewone schroeven. Als de steun van hout is, kunt u nagels gebruiken. Wanneer dergelijke doppen op de ontluchtingspijpen zijn geïnstalleerd, blijft er een bepaalde opening over.

Het eenvoudigste schema voor het beschermen van pilaren is het gebruik van een kap met bitumineuze dakspanen.

In dit geval is het niet nodig om tekeningen te maken, ingewikkelde berekeningen uit te voeren, eenvoudig alle gekrulde delen te bedekken die met zachte tegels voorbij de pilaar uitsteken.

In de meeste gevallen wordt deze technologie gebruikt om stenen omheiningen te beschermen.

Er zijn verschillende opties voor beschermende doppen, die met hun eigen handen zeer moeilijk te vervaardigen zijn.

Een voorbeeld van het bevestigen van een kap aan een paal

In dergelijke gevallen is het beter om gebruik te maken van diensten van bouworganisaties die dergelijke soorten pluggen produceren.

Blanks voor steunen gemaakt van bakstenen

Uiteraard moeten stenen palen noodzakelijkerwijs worden beschermd. In de regel is zo'n kolom een ​​metalen buis met stenen bekleed. Regen en sneeuw vernietigen geleidelijk zowel het betonmetselwerk als het oppervlak van de buis. Om dit te voorkomen, zijn de stenen pilaren bedekt met beschermkappen.

Om ze te produceren, kunt u een breed scala aan materialen gebruiken. Wanneer de kap is gemaakt van beton, is een merk vereist, dat niet wordt beïnvloed door atmosferische neerslag. Met andere woorden, het moet specifiek zijn ontworpen voor buitenwerk.

Dit is hoe concrete doppen op bakstenen palen eruit zien.

Een dergelijke tip wordt geïnstalleerd direct nadat het hek sluit. Het beschermt niet alleen de ondersteuning, maar creëert ook een compleet beeld van de hele structuur.

Een concrete kap maken

Deze kap is heel eenvoudig zelf te maken. Voor dit doel wordt een mal gemaakt die wordt gegoten met een betonoplossing. Het gebied van volledige verharding van beton, het is geïnstalleerd op de steun.

Ze zijn gemaakt van twee delen, die zijn verbonden door vouwnaden.

Ongeacht het type kappen, moeten ze zo gemaakt worden dat ze bij het bevestigen van de rand iets over het oppervlak van de kolom. Water kan dus niet rechtstreeks op het oppervlak van de steun komen, het raakt de spanwijdte van het hek niet aan en valt alleen op de metalen lamellen die de overspanningen bedekken.

Kappen op de afrasteringpalen voor stenen: waar zijn ze voor en hoe de geschikte te kiezen

Om ervoor te zorgen dat de afrastering sterk en betrouwbaar is, moeten er steunpalen zijn. Vaak zijn deze pilaren bekleed met stenen, waardoor ze niet alleen erg mooi, maar ook duurzaam zijn. Het artikel zal een dergelijke beschermende constructie beschouwen als kappen voor palen voor stenen en hun hoofddoel, evenals informatie over het zelfstandig kiezen en monteren van de pommel.

Installatie van doppen op de hekpalen vermindert het risico van metselwerkvernietiging als gevolg van weersomstandigheden

Kappen op de afrasteringpalen voor stenen: waarom zijn ze nodig?

Als u besluit om een ​​kap te kopen op een bakstenen pilaar, moet u weten welke functies het moet uitvoeren, wat vereist is voor dit ontwerp en wat het doel ervan is. Hier zijn een paar redenen om kappen op palen van bakstenen hekken te installeren:

 1. Allereerst voeren ze een beschermende functie uit. Ze beschermen de stenen pilaren tegen de gevolgen van regen, sneeuw, hagel en ook van opzettelijk ijs.
 2. Secundaire, maar ook zeer belangrijke functie - esthetisch. Ik moet toegeven dat zonder pommel hekpalen veel minder aantrekkelijk lijken.
 3. Kappen op de palen dienen als een uitstekende basis voor het installeren van lantaarns, evenals andere decoratieve elementen die zijn ontworpen om de straat te verlichten en te versieren.

Caps op palen hebben niet alleen een decoratieve, maar ook een beschermende functie

Nuttig advies! Als we het hebben over bescherming, dan hebben we het vooral pilaren nodig, opgemaakt uit natuursteen. Hun poreuze structuur maakt ze veel gevoeliger voor omgevingsfactoren.

Verwaarloos de waarde van deze items niet. Bovendien is dit niet alleen een decoratief element, maar een noodzakelijk onderdeel van het hekwerk. Gelukkig kun je altijd de optie kiezen die je kunt betalen, of zelf een kap maken.

Wat zijn de doppen op de hekpalen

Zelfs de meest eenvoudige kap op de afrastering kan worden beschreven door verschillende parameters om er een idee van te krijgen. Gewoon langs de straat lopen, je kunt een verscheidenheid aan opties vinden, bijvoorbeeld:

 • eenvoudige constructies in de vorm van een kegel;
 • doppen in de vorm van een halve bol;
 • klassieke piramidevormige constructies;
 • kappen die lijken op een schuin dak;
 • Ontwerpen versierd met verschillende decoratieve elementen, zoals smeden of bal.

Daarnaast zijn er modellen die tegels of schalen nabootsen.

Decoratie van de grendel met decoratieve bal

Nuttig advies! Voor meer veiligheid van de pilaren, en om ze een ongewoon uiterlijk te geven, kunt u speciale schaatsen gebruiken over de gehele lengte van het hek.

Afhankelijk van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, kunnen de doppen ook worden onderverdeeld in:

 • metaal (gebruik in de regel roestvrij staal, plaatstaal of gegalvaniseerd staal);
 • plastic;
 • beton;
 • steen;
 • keramiek.

In dit geval zal een overvloed aan kleurenoplossingen zelfs de meest veeleisende koper tevreden stellen. Er zijn veel kleuropties, en het is noodzakelijk om een ​​optie te kiezen die het meest succesvol is in combinatie met de kleur van het hek en het dak van het huis. U kunt de voorkeur geven aan zowel glanzende als matte kap. Het belangrijkste is dat dit element niet uit de algemene compositie is en er goed uitziet.

Succesvol gematchte tops op de pilaren vormen een aanvulling op de algehele samenstelling van de site

Om metalen doppen op een stenen omheining gemakkelijk te installeren te maken, zijn ze hol van binnen gemaakt. Dit verlaagt niet alleen de prijs aanzienlijk, maar maakt het ook mogelijk om ze effectief te gebruiken in alle omstandigheden. De interne leegte heeft echter geen invloed op hun kwaliteit en maakt ze niet breekbaarder en vatbaarder voor beschadiging.

De prijs van metalen doppen op stenen palen omvat zowel de materiaalkosten als de productiekosten. Daarom hebben doppen gemaakt van roestvrij staal zo'n betaalbare prijs. Bovendien kunnen ze eenvoudig worden vervoerd door ze gewoon in de auto te plaatsen.

Nuttig advies! Een straatlantaarn kan in de kap van de kap worden gemonteerd. Hiermee kunt u tegelijkertijd de straat verlichten en het hek versieren.

Bij het kiezen van afzuigkappen voor stenen afrasteringspalen, moet u zich niet alleen concentreren op de esthetische component, maar ook op de parameters van het product. Hiervoor moet u, voordat u koopt, letten op de afmetingen van het product en op het materiaal waaruit de kap moet zijn gemaakt. Als u in de reeks van meerdere fabrikanten die groot genoeg zijn de geschikte optie niet kunt vinden, kunt u het beste een individuele bestelling plaatsen.

Metalen doppen op palen kunnen worden gekocht in de winkel en op bestelling worden gemaakt

In de regel wordt de individuele vervaardiging van afzuigkappen voor een afrastering uitgevoerd binnen 10-14 dagen vanaf het moment van de bestelling, waarbij de tekening vooraf wordt opgemaakt en alle noodzakelijke metingen voor het werk zijn verricht.

Wat de kap uit een bakstenen pilaar bestaat en wat te doen bij het kiezen

De structuur van de kappen op de pilaren kan bijna primitief worden genoemd. Elke afzuigkap heeft slechts twee componenten, die elk hun directe functie vervullen:

 • Het bovenste deel vervult in één keer twee hoofdfuncties: beschermend en decoratief. In dit geval kan het elke vorm hebben en van elk materiaal zijn gemaakt;
 • Het onderste deel is een sluiting waarmee je de structuur op de paal kunt houden.

Afmetingen van polymeer-zand composiet pommel voor pilaren

Om geen fout te maken bij het maken van een aankoop, moet je een paar eenvoudige regels gebruiken. Ze helpen u bij het controleren van de belangrijkste elementen en bijlagen en het evalueren van de kwaliteit van het voorgestelde product:

 1. Inspecteer het product van alle kanten. Probeer te evalueren hoe het proportioneel en symmetrisch is.
 2. Vraag de fabrikant om speciaal gereedschap waarmee u kunt controleren of de werkelijke hoeken van de kap zijn uitgelijnd met de specificaties van de fabrikant.
 3. Inspecteer de overkapping van de kroonlijst of de scheidingsplaats van de druppel zorgvuldig - deze moet idealiter goed gesloten zijn.
 4. Besteed aandacht aan de kwaliteit van de verpakking, omdat dit van groot belang is in het transportproces. Alle lagen moeten dicht en intact zijn.
 5. Voordat u een aankoop doet, moet u er nogmaals voor zorgen dat het model dat u aanschaft, goed zal werken met de rest van de afrasteringselementen, evenals met alles eromheen.

Door het product met al deze items te matchen, kunt u caps op het hek van het model kiezen en kopen die voldoen aan uw behoeften en wensen.

Afmetingen voor de fabricage van de kap door eigen handen, zie L en H - breedte en lengte van de inlaat

Kenmerken van de installatie van metalen of betonnen doppen op stenen palen

Het eerste dat je moet weten voor diegenen die bezig zijn met het plaatsen van een hek om hun huis - de bescherming van pilaren begint niet vanaf het moment dat je speciale doppen hebt gekocht, maar veel eerder. Als tijdelijke maatregel kunt u een dichte polyethyleenfilm gebruiken, evenals een normaal touw of een elastische band om te bevestigen.

Uiteraard zal het er niet erg aantrekkelijk uitzien, maar als het gaat om de veiligheid van het ontwerp, dan zul je voor enige tijd iets moeten opofferen. Het belangrijkste is om de film op schade te controleren. Immers, zelfs een klein gaatje zorgt ervoor dat het vocht binnendringt, met een destructief effect op de structuur.

Voor het uitvoeren van de installatie van de kap, is het niet nodig om professionele hulp te zoeken. Bezit de gebruikelijke set van tools, je kunt het alleen doen. Alle modellen gebruiken standaard bevestigingsmiddelen. De enige moeilijkheid die echt kan ontstaan ​​in je werk, is verbonden met het monteren van de kap op het hek met een zaklamp.

In dit geval neemt de meeste tijd de bedrading om de lampen van stroom te voorzien. Het is beter om een ​​beroep te doen op een professionele elektricien om mogelijke onaangename gevolgen en situaties die gevaarlijk zijn voor het leven en de gezondheid te voorkomen.

Voor de succesvolle installatie van de kap met de lantaarn is het noodzakelijk om van tevoren de bedrading naar de paal te verzorgen

De installatie van kappen en schaatsen is de laatste fase van installatiewerken, daarom is het de moeite waard om met verantwoordelijkheid genomen te worden. Dit alles kan onafhankelijk en zelfs alleen worden gedaan. Als u betonnen doppen op het hek hebt gekocht, kunt u geen constructie van 20 kilogram heffen. Om dergelijke zware producten te bevestigen, wordt speciale tegellijm gebruikt voor buitenwerkzaamheden.

Stapsgewijs werken aan de installatie van een dop voor een hek

De installatie van de kap op het hek kan in verschillende fasen worden verdeeld, waarbij u het element op de steun veilig kunt vastmaken:

 • de bovenkant van de steunkolom moet worden gereinigd van stof en puin en vervolgens worden geprepareerd;
 • als u als bevestigingsmiddel lijm of cementmortel wilt gebruiken, moet deze worden aangebracht op het bovenste vlak van de kolom;
 • Op het oppervlak ingevet met lijm, plaats de kap en met behulp van wiggen proberen om het te maximaliseren. Gebruik het niveau om te zorgen dat alles op niveau is;
 • Alle naden die ontstaan ​​tussen het product en de steun moeten worden afgeveegd;

Nuttig advies! Als het door u gekozen model geen luifel biedt, moet de verbinding tussen de steun en de kap worden behandeld met een speciale vochtafstotende verbinding.

Bevestigingsmaten van metalen chetoryhskatnogo top

Het is erg belangrijk om de lijm te laten bevriezen. Het kan 2-3 dagen duren, en op dit moment is het beter om er geen invloed op uit te oefenen. Om verder te gaan met de installatie van decoratieve elementen, is dit alleen mogelijk als de kap stevig is bevestigd.

Metalen doppen op stenen palen kunnen op twee manieren worden gefixeerd:

 • op een speciale kleefstofsamenstelling;
 • met behulp van zelftappende schroeven.

Als u een glutineuze verbinding gebruikt, volg dan het klassieke schema. In het geval van zelftappen is het belangrijkste om nauwkeurig te meten en naar de ingestelde plaats te gaan om de structuur precies aan de post vast te maken.

Speciale aandacht vereist de installatie van lampen op de kap. Zorg hiervoor van te voren voor het boren van alle benodigde gaten voor kabelgeleiding. Als u dit bedrijf aan een professional toevertrouwt, moet u zichzelf verlossen van onnodige rompslomp. Maar als u alles zelf wilt doen, is het helemaal niet overbodig om naar de foto van de kappen op het hek te kijken, evenals de stroomtoevoer naar hen.

Kroonkurken van metaal op hekpalen: prijzen en specificaties

De keuze van modellen aangeboden door fabrikanten is erg groot. En oriëntatie in een enorm assortiment is niet altijd gemakkelijk. Laten we eens kijken naar de meest populaire modellen voor de huidige motorkap, die te koop zijn.

Zoals je kunt zien in de bovenstaande tabel, kun je caps kopen op stenen omheiningpalen met verschillende financiële mogelijkheden. De prijs van de bel op de bakstenen pilaar zal aanzienlijk verschillen, afhankelijk van of er extra decoratieve elementen op zitten.

Nuttig advies! In een aparte categorie kan men keramische doppen op de hekpolen onderscheiden. Ze zien er erg indrukwekkend uit, hoewel ze een aanzienlijke kost hebben.

Over het algemeen gesproken, zijn de prijzen van betonnen doppen op stenen palen veel hoger dan die van metalen. Dit is te wijten aan het feit dat ze moeilijker te produceren zijn en ook speciale zorg vereisen tijdens het transport.

Kappen op de betonnen pilaren van beton zien er eenvoudig en elegant uit

Ondanks de beschikbaarheid van redelijk goedkope modellen, proberen veel mensen met hun eigen handen een kap op de bakstenen pilaar te maken. Dit idee is niet zinloos in het geval dat u zeker weet dat het gemakkelijker voor u is om uw idee zelf te realiseren dan caps op hekpalen te kopen.

Parapet voor omheining: een extra element van schermen

De borstwering op het hek kan een verplicht ontwerpelement worden genoemd. Naast een complete afbeelding heeft de borstwering ook de functie om de afrastering te beschermen. Maar als je oorspronkelijk doppen op de schutbalken van beton hebt gekozen, moet je een betonnen borstwering op het hek kopen. Een grote fout is om verschillende materialen te mengen en de betonnen doppen op de schuttingpalen te combineren met de metalen borstwering.

De hoofdfunctie van de borstwering, evenals de metalen of betonnen doppen op de hekpalen, is om het materiaal tegen vocht te beschermen. Het ding is dat, horizontaal liggend, het oppervlak constant wordt blootgesteld aan ultraviolette stralen en vocht. In de loop van de tijd dragen deze factoren bij aan de vorming van microscheuren en de vernietiging van het hek.

Als het hek is gemaakt van baksteen of steen, is het raadzaam om er borstweringen op te plaatsen

Investeren hun financiële middelen in de inrichting van de lokale omgeving, geen eigenaar wil dat de resultaten van zijn inspanningen tevergeefs zijn, en na een paar jaar heeft het hek aanzienlijke schade opgelopen. Daarom is het bij het toewijzen van het budget noodzakelijk om belangrijke details te vermelden als borstweringen voor stenen omheiningen en afzuigkappen.

U moet elk bedrijf op verantwoorde wijze benaderen, vooral als u het resultaat van uw keuze dagelijks moet observeren. Omdat het mogelijk was om overtuigd te worden, na kennis te hebben gemaakt van de tabel en ook catalogi van fabrikanten, hebben de prijzen van doppen op hekpalen zeer brede limieten. Bespaar niet te veel op de aanschaf, maar een betaalbare kwaliteit en optie, ondanks de eenvoud, kunnen het beste bij u passen.

Vloeren in het appartement: wat te doen en hoe te kiezen

Een dop op de schoorsteenpijp: hoe je een ontwerp kiest of het zelf maakt

De grootte van witte silicaatsteen, kenmerken en kenmerken van metselwerk

De grootte van silicaatstenen, de kenmerken en styling

Bloembedden van stenen met hun eigen handen. Foto bloembedden gemaakt van bakstenen en andere materialen

Snelgroeiende klimplanten voor een hek: een landschappelijke decoratie van een site

Er was een nieuw soort kappen op de schuttingpalen. Polymeerzandafdekking Tetto. Op de website van de fabrikant staan ​​foto's van kant-en-klare omheiningen en een beschrijving van alle voordelen ten opzichte van beton en metaal. Ik raad aan om vertrouwd te raken, sindsdien. prijzen en uiterlijk zijn zeer aantrekkelijk.

Hoe maak je petten op palen voor een hek van een baksteen door eigen handen

Wanneer je een nobel huisje of huis hebt gebouwd, het hebt omringd met een stenen kolomhek, verschillende ontwerpbewerkingen hebt uitgevoerd, kan het werken aan de hekken als compleet worden beschouwd? Natuurlijk, maar het is raadzaam om beschermende piramides voor zo'n hek te regelen. Ze worden ook hubcaps genoemd. Ze beschermen het hek tegen de schadelijke effecten van de omgeving. Hoofdzakelijk door neerslag, vooral sneeuw.

Kappen zijn meestal gemaakt van beton of metaal. Er zijn ook houten variaties.

Zoals hierboven opgemerkt, is de vorm van de beschermende structuren voor de hekken een piramide. Hoewel deze voorwaarde optioneel is. U kunt de zogenaamde tops bestellen, waarbij u een aantal van uw wensen in vorm en ontwerp aangeeft.

Caps met decoratieve tops

Voor verschillende soorten hekken, een speciaal soort kappen

Voor uw hek kunnen tovenaars hoeden maken. Deze ontwerpen zijn speciaal ontworpen voor de verdediging van stenen of bakstenen pilaren. Wanneer uw hek klaar is, komt een specialist naar u toe, produceert de vereiste metingen. In het algemeen kunnen fabrikanten van dergelijke ontwerpen in de reeks voorstellen verschillende parameters hebben. Daarom moet u in dit stadium allerlei voorstellen zorgvuldig bestuderen.

Na het beschermen van de schutpalen, kunt u de verdedigingen en hun overspanningen regelen. Voor dit doel produceren specialisten speciale constructies voor het afdekken van deze specifieke hekken.

Ook stellen dergelijke bedrijven vaak voor om beschermende aanpassingen aan pijpen van schoorstenen en mijnen van ventilatie aan te brengen. Dit zijn speciale paraplu's die deze gebieden tegen neerslag beschermen.

Meestal produceren de overtrekken voor de hekken van tin. Volgens de uiterlijke verschijning van het product kan zijn:

 1. Monumental. Het formaat van de hoes is een piramide. De basis is een rok. De piramide is op de basis bevestigd en laat deze visueel achter. Dit is een uitstekende optie voor een stenen omheining. Hij geeft hem elegantie en indruk.
 2. Classic. Dit is de meest voorkomende en populaire optie.
 3. Versie van de Mont Blanc. De constructie van deze variant lijkt op de top van de beroemde berg Mont Blanc, bedekt met sneeuw. Variatie heeft een andere kleurenversie. Zijn vorm: twee piramides, waarvan er een is gerangschikt op de tweede. Deze optie past perfect op de hekstijl, die smeden heeft. Als het wordt uitgevoerd op hoge structuren, zullen ze er majestueus uitzien.
 4. Flat. Dit is de eenvoudigste knop. Ze versieren niet. Hun belangrijkste taak is om de structuur te beschermen tegen ongewenste vroege vernietiging. Dergelijke producten hebben ook bescheiden prijsindicatoren. En ze zijn gemaakt in een korte tijd en passen tegelijkertijd een beetje materiaal toe.

De classificatie van kappen wordt meestal gevormd door dergelijke criteria: het materiaal van hun productie en hun vorm.

In vorm worden ze meestal rond, langwerpig of vierkant gemaakt. De materialen van hun productie zijn meestal:

Houten versies voornamelijk decoratieve functies uitvoeren. Ze zijn niet in staat om hoogwaardige bescherming te bieden tegen vocht en neerslag, maar vullen de buitenkant van de binnenplaats uitstekend aan. En de onafhankelijke vervaardiging van dergelijke doppen is heel geschikt voor veel meesters. Het belangrijkste is om een ​​legpuzzel, zaag en beitel te hebben.

Metaalvariaties Ze hebben voldoende kracht en zijn uitstekend in het omgaan met agressieve externe invloeden. Het zijn prachtige beschermende en esthetische oplossingen voor stenen, houten, gesmede of stenen hekken. En als ze worden behandeld met zink, kunt u hun levensduur aanzienlijk verbeteren, bijvoorbeeld gesmede hekken met kappen op palen.

Betontypes zijn te vinden in bouwwinkels. Prijzen voor hen zijn erg bescheiden. Omdat de indicator van hun kosten erg laag is. Ze onderscheiden zich ook door een indrukwekkende massa. En ze zijn volledig ontoereikend voor gesmede en houten hekken.

Plastic variëteiten van doppen gekenmerkt door het gemak, de praktische bruikbaarheid van duurzaamheid. Gebruik PVC-panelen om ze te maken. Kan originele producten maken van bitumen gordelroos.

Als je de soorten kappen kent voor hekken, hun specifieke kenmerken, kun je ze zelf maken. Om dit te doen, is het belangrijk om te bepalen wat voor soort nominale uitstraling je nodig hebt. Het is ook noodzakelijk om een ​​bepaalde instructie strikt te volgen.

U bent bijvoorbeeld van plan om een ​​metalen kap op het hek met uw eigen handen te maken. Ten eerste, zoals in veel vergelijkbare werken, moet je door de tekenfase gaan.

Bepaal de hoogte van het geplande product. De hoogte kan anders worden ingesteld, maar deze moet overeenkomen met de al gemaakte pilaar. Het kan worden aangeduid met de letter H.

De parameter voor het landen van de paraplu "a", "b" kan enigszins worden ontwikkeld. Het is belangrijk om het type metselwerk in ogenschouw te nemen: steen of baksteen. Als in sommige gebieden de breedte van het metselwerk groter is, wordt de gemaakte paraplu op geen enkele manier op de basis geplaatst. En hier wordt het aanbevolen om wat reserve te regelen.

Om de hoekparameter "d" te berekenen, meet deze meerdere keren met meetlint. Als je de vraag met de waarden hebt opgelost en als je een tekening hebt gemaakt, als een patroon, kun je het metaal zelf al snijden.

Een eenvoudige pet-tekening kan zijn:

Daarin moet je gaten maken met een boor. Via hen verbindt u de details.

Voordat je het materiaal buigt, doe je het erop gestippelde lijn. En houd de bocht vast. Voor deze bewerking is het beter om de listogib te gebruiken. Als er geen dergelijk hulpmiddel is, kunt u het zelf doen. Dit vereist een metalen hoek.

Alle beschikbare lijnen moeten worden verkregen Recht zonder de minste afwijking. Dus de kap op de afrastering komt aantrekkelijk en netjes uit. Gebruik een houten kijan om de hoeken te buigen.

Je hebt ook nodig vijftigste hoek. Buig de lijnen naar hen. Fixeer het eerst op de werkbank.

Volg daarna het werk op de bovenste regel - de rand van het product. Het is belangrijk om de vorm van de paraplu foutloos in te delen.

uitchecken de kwaliteit van de montage van de uiteinden van de kap wordt gecreëerd. Als er geen twijfel bestaat over de kwaliteit, kunnen we de posities van toekomstige gaten markeren met een viltstift.

Maak gaten en maak de zijkanten vast met klinknagels. Totdat de laatste fase een beetje is verlaten. Vouw een beetje het vlak "a" en "b". Ook hier helpt een houten kyanika. Klem de paraplu vast tussen de bar en de metalen strip. Dus je hebt een kap gemaakt.

Vervolgens moet je een lagere riem maken. Het proces is als volgt:

 • Er wordt een metalen strip gebruikt, die noodzakelijk identiek is aan de breedtes van de riemen "a" en "b";
 • het bovenste deel is gebogen. Dus de zijkanten worden gevormd, ze zullen de stijfheid van uw product goed ontwikkelen en zullen de bevestigingselementen worden.

Deze riem wordt in de gemaakte pommel geplaatst voordat de uiteindelijke productie van het product wordt gebogen. De riem zelf kan met een klinknagel worden bevestigd.

Deze kap is moeilijk te maken. We hebben een bepaald hulpmiddel nodig:

Werkmateriaal kan als een blad dienen. Goede opties zijn golfkarton en ijzeren platen die gegalvaniseerd zijn. De vellen moeten glad en vrij van gebreken zijn.

Misschien komt jouw debuutproduct niet perfect uit. Maar verbeter je vaardigheden door constant te oefenen, en dan wordt dit werk een eenvoudig proces voor je.

Klinker (keramiek) doppen

Hieronder staan ​​de nuances van het maken van doppen van andere materialen.

Hoe een concrete versie van de kap te maken

Als u van plan bent om concrete doppen te maken, zorg er dan voor dat u speciale vormen krijgt. Ze kunnen worden gemaakt van ijzer volgens het schema dat al is aangegeven. Vet daarna de mallen in en vul ze met de compositie. Elk product bevriest gedurende drie dagen. En dit is de minimale periode van harden.

Als je echt caps wilt maken voor hekken, maar daar heb je geen speciale tijd voor, dan is de versie van bitumen gordelroos de beste oplossing voor jou. In dit geval hoeft u niet te baden met berekeningen en tekeningen. Het is alleen nodig om de uitstekende afgebeelde elementen van de steunen af ​​te dekken met het aangegeven werkmateriaal.

Hoe te zijn met keramiek, steen of smeedijzer

Als uw plannen ook de vervaardiging van kappen van keramiek, stenen of gesmede opties omvatten, dan zult u ze moeten veranderen. Als zodanig wordt onafhankelijk werk gekenmerkt door toegenomen complexiteit en gevaar. En het is beter om dergelijke versies te bestellen bij het bedrijf dat ze produceert.

Een kap met smeden

Over ijzeren constructies meer

Als je een hek hebt is een melkweg van metalen buizen, dan zul je in principe volgens een soortgelijk schema moeten handelen. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke kenmerken van buizen. En je moet eerst een deksel maken.

Lijst met benodigde materialen:

 • metalen plaat;
 • een blad behandeld met zink;
 • aluminium of tin.

Eerst wordt er gewerkt aan het werkstuk in overeenstemming met de tekening. Vervolgens moet het werkstuk met de hand worden gevouwen en moeten de randen van het patroon worden overlapt, ongeveer 1,5 cm.

De boven elkaar liggende vellen moeten worden vastgelegd. Hier wordt je geholpen door koperen klinknagels.

De installatie van de kap op een dergelijke paal is succesvol als u metalen stroken (2-4 stuks) op het oppervlak van het deksel zelf aansluit. De breedte van elke strook is 1,5 cm en de dikte is 2 mm.

De hierboven beschreven kappen voor bakstenen palen zijn ook bevestigd aan metalen hekken met behulp van traditionele schroeven. Een boormachine of een perforator helpt hier. Zo ziet het eruit als een klassieke kap op de stenen omheining, foto:

En u kunt dergelijke producten aan houten hekken bevestigen, beide met schroeven en spijkers.

Zelfgemaakte petten te koop

Als u van plan bent om handgemaakte caps te verkopen, moet u de prijslijst voor vergelijkbare producten in uw stad en regio bestuderen. Het is hierbij belangrijk welke parameters uw product heeft, de kwaliteit en het ontwerp, en ook het werkmateriaal.

Bijvoorbeeld, de prijs voor een metalen kap met de parameters 390х390 cm 600-650 wrijven. per stuk (geverfde versie). Als de parameters twee keer zo hoog zijn, kan de prijs worden gewijzigd ten opzichte van de grootte.

Als het product anders is met een of andere originele, elegante vorm, een ontwerpbeslissing, dan neemt de prijs ervan zelfs nog meer toe. U kunt bijvoorbeeld een leeuwfiguur aan de basis bevestigen. Dan, onder de voorwaarde van uitstekende kwaliteit, kunt u een prijs van 5000-6000 roebels instellen. per stuk.

Concrete versies van kappen kunnen worden verkocht voor 700-750 roebel / stukjes.

Over het algemeen kent perfectie geen grenzen, en de vaardigheid om afzuigkappen te maken voor omheiningen wordt vaak begrensd door de fantasie van de meester. Als dit geen probleem is, kunt u een goed bedrijf regelen.

In de video hieronder vertelt Roman Fedortsov hoe hij caps op hekken maakt. Video kan erg nuttig zijn, evenals opmerkingen, waarin kijkers sommige momenten delen die ze anders doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 77 = 80