Kappen op omheiningsposten voor bakstenen

Hoe een kap op de schuttingpaal te maken

De hoofdfunctie van de kap die de inlaatpaal sluit, is om deze te beschermen tegen vocht en neerslag. Het oorspronkelijke profiel van een dergelijk product beschermt de pilaren op betrouwbare wijze tegen indringen in de sneeuw of regen.

Een voorbeeld van een originele dop voor een hek

Het belang van het maken van caps is niet in twijfel. Het is heel eenvoudig. Zelfs in een zeer mild klimaat begint de betonoplossing uit te spoelen. Als gevolg hiervan wordt de betrouwbaarheid van de muren verminderd, scheuren in de stenen. Het reviseren van de ondersteuning is een arbeidsintensieve klus, het is veel gemakkelijker om een ​​beschermkap te installeren.

Naast de "beveiligingsfunctie" versieren de doppen de hekken. Ze zijn een prachtig decoratief product. En vaak zie je op de pilaren caps met ongewone vormen.

De apparaatlay-out en de namen van de hekelementen

Om een ​​creatief ontwerp te maken, kunt u een decoratieve zaklamp installeren aan de bovenkant van het product. Het hek ziet er origineel en zeer stijlvol uit.

Om een ​​kap met je eigen handen te maken, heb je een heel andere tool nodig:

Eerst wordt het oppervlak van de kolom gemeten, dat bedekt moet worden met een beschermkap. Vervolgens wordt een tekening van het product gemaakt. Geeft de hoogte van de rok aan, de juiste hoek van de helling. Het tekenen van driehoeken wordt uitgevoerd, berekening van dimensies wordt uitgevoerd.

Tekendop met afmetingen voor zelfproductie

Met zijn handen wordt het product geassembleerd, de kastelen neergelegd.

Verschillende opties voor onafhankelijke productie

Heel vaak zijn pilaren van hekken gemaakt van metalen buizen. In de winter kan er sneeuw in de pijp vallen, die in ijs verandert en de buis kan breken. Om deze ondersteuning te beschermen, zijn er verschillende materialen beschikbaar:

Als u een tekening tekent, een dop maakt door de handen van het hierboven beschreven schema, kunt u de afrasteringsteun volledig beschermen en uw site versieren.

We maken een cover met onze eigen handen

Dit proces kost niet veel tijd, u zult geen grote financiële investeringen nodig hebben.

Gedetailleerd schema van de kap voor de kolom

Schaar, volgens de tekening, knip het werkstuk uit. Daarna vouwen ze het met hun eigen handen, zonder speciaal gereedschap te gebruiken. De randen van het patroon overlappen elkaar, ongeveer 1,5 cm.

Koperen klinknagels maken het bevestigen van op elkaar geplaatste vellen. Om de kap op de paal te installeren, worden verschillende metalen stroken met een breedte van 1,5 cm en een dikte van 0,2 cm op het oppervlak van de kap bevestigd. Om de afzuigkap te beschermen tegen alle mogelijke atmosferische invloeden, is de beste methode kleur. Voor dit doel is olieverf het meest geschikt.

Houten palen hebben ook bescherming nodig. De hierboven beschreven, met de hand gemaakte kappen beschermen de steunen op betrouwbare wijze tegen vocht. De boom zal niet rotten en nat worden.

zelfgemaakte kap voor houten pilaar

Kappen op de palen worden bevestigd met gewone schroeven. Als de steun van hout is, kunt u nagels gebruiken. Wanneer dergelijke doppen op de ontluchtingspijpen zijn geïnstalleerd, blijft er een bepaalde opening over.

Het eenvoudigste schema voor het beschermen van pilaren is het gebruik van een kap met bitumineuze dakspanen.

In dit geval is het niet nodig om tekeningen te maken, ingewikkelde berekeningen uit te voeren, eenvoudig alle gekrulde delen te bedekken die met zachte tegels voorbij de pilaar uitsteken.

In de meeste gevallen wordt deze technologie gebruikt om stenen omheiningen te beschermen.

Er zijn verschillende opties voor beschermende doppen, die met hun eigen handen zeer moeilijk te vervaardigen zijn.

Een voorbeeld van het bevestigen van een kap aan een paal

In dergelijke gevallen is het beter om gebruik te maken van diensten van bouworganisaties die dergelijke soorten pluggen produceren.

Blanks voor steunen gemaakt van bakstenen

Uiteraard moeten stenen palen noodzakelijkerwijs worden beschermd. In de regel is zo'n kolom een ​​metalen buis met stenen bekleed. Regen en sneeuw vernietigen geleidelijk zowel het betonmetselwerk als het oppervlak van de buis. Om dit te voorkomen, zijn de stenen pilaren bedekt met beschermkappen.

Om ze te produceren, kunt u een breed scala aan materialen gebruiken. Wanneer de kap is gemaakt van beton, is een merk vereist, dat niet wordt beïnvloed door atmosferische neerslag. Met andere woorden, het moet specifiek zijn ontworpen voor buitenwerk.

Dit is hoe concrete doppen op bakstenen palen eruit zien.

Een dergelijke tip wordt geïnstalleerd onmiddellijk nadat het hek sluit. Het beschermt niet alleen de ondersteuning, maar creëert ook een compleet beeld van de hele structuur.

Een concrete kap maken

Deze kap is heel eenvoudig zelf te maken. Voor dit doel wordt een mal gemaakt die wordt gegoten met een betonoplossing. Het gebied van volledige verharding van beton, het is geïnstalleerd op de ondersteuning.

Ze zijn gemaakt van twee delen, die zijn verbonden door vouwnaden.

Ongeacht het type kappen, moeten ze zo gemaakt worden dat ze bij het bevestigen van de rand iets over het oppervlak van de kolom. Water kan dus niet rechtstreeks op het oppervlak van de steun komen, het raakt de spanwijdte van het hek niet aan en valt alleen op de metalen lamellen die de overspanningen bedekken.

Doppen ter bescherming van de ondersteuning, soms ook stompjes, paraplu's of hoofdeinden genoemd, hebben mogelijk het meest ongewone ontwerp. Maar om het werkbeginsel te begrijpen, zullen we eerst leren hoe we de eenvoudigste bel van een kegelvormige vorm kunnen maken. Het kan niet alleen worden gemaakt van dakbedekking staal, aluminium, maar ook koper, kunststof, multiplex, hout en andere geschikte materialen. Maar meestal is het metaal.

Op basis van het patroon moeten we de metalen plaat doorknippen en deze vervolgens langs de aangegeven lijnen buigen:

Buigen van tin. Een kap maken

1. Buig het metaal handiger met een houten kyanik, plaats het op het kanaal, vooraf gemonteerd op een werkbank. In dit geval zullen we soepele buiglijnen kunnen bereiken.

Je kunt de dop op de paal plaatsen op de volgende manier:

Kappen gelast van plaatstaal met decoratieve afwerking

Afhankelijk van het totale ontwerp van de gevel, kan de vorm van de omheiningdoppen worden aangepast:

In de onderstaande afbeelding ziet u de varianten van de doppen met een andere vorm van de kegel en de onderste rok. Maar het principe van hun productie is vergelijkbaar - we hebben het hierboven beschreven.

Kappen op het hek - bescherm en decoreer onze schermen

Op de foto is er een hek en kant-en-klare bekledingen

Meestal na het bouwen van een omheining van baksteen of buta, rijst meteen de vraag wat te doen met de bovenkant van de omheining structuur. Vol begrip dat in deze vorm de structuur er niet afgewerkt uitziet, we zijn op zoek naar het antwoord op deze vraag.

Maar het antwoord is er altijd, en alleen al om de nieuwe structuur een afgewerkte look te geven, is er zoiets op de markt voor bouwmaterialen, het wordt metalen doppen op het hek genoemd. Maar deze elementen geven uw structuur niet alleen een complete uitstraling, ze beschermen deze ook. Laten we alles in orde brengen.

Kortom, de afdekconstructies zijn vandaag gemaakt van twee soorten, dit zijn concrete en metalen, die vandaag zullen worden besproken. Maar wat moet u in de eerste plaats over deze producten weten?

Het blijkt dat de doppen voor het hek niet universeel kunnen worden genoemd, elk ontwerp heeft zijn doel, vandaar de classificatie van dit materiaal.

  1. Paraplu's op de schutpalen - een speciaal vervaardigd ontwerp, direct gebruikt voor palen van baksteen of steen. In de regel beschermt het de basis van de kolom tegen vocht in de vorm van neerslag in de structuur. Dergelijke producten worden meestal op bestelling gemaakt. Nadat de constructie van de kolom is voltooid, worden er metingen uitgevoerd en op basis daarvan worden afzuigkappen gemaakt op de hekkolommen.
  2. Overheadbekledingsconstructies - directe verdedigers van overspanningen van schermconstructies. Sier de vlucht zelf perfect in, gecombineerd met parasols op palen. Om ze te produceren, gaat u verder na het verwijderen van de exacte afmetingen.
  3. Schoorsteenkappen. Meestal worden deze producten gebruikt op schoorsteenpijpen. Ze doen uitstekend werk om water in de vorm van regen of sneeuw in de schoorsteen te houden. Ook geïnstalleerd op de ventilatieschachten om de leidingen te beschermen en in te richten.
  4. Concrete deksels op de omheiningsposten - niet bepaald de kooien, natuurlijk, maar ze hebben dezelfde functie.

Kant-en-klare vliegende structuur van paraplu

Informatie! In de regel kunnen dergelijke producten in het retailnetwerk van bouwmarkten niet altijd worden gekocht. Als u ook op de verkoop wieldoppen of bedekkingen op omheiningen vindt, dan zullen dergelijke ontwerpen reeds van bepaalde grootte zijn. Meestal wordt dit soort goederen besteld in gespecialiseerde blikslagerijen, nadat de constructie van het hek is voltooid.

Meestal moet de klant bij het maken van dergelijke producten het type kiezen dat bij hem past. Dienovereenkomstig maken ze in de werkplaats artikelen van dezelfde soort voor pilaren en overspanningen.

Welk assortiment kunnen we vandaag aanbieden? Hier misschien de hoofdlijn van de categorie caps tot de hekken, die je blikkenkisten van de meester kunt aanbieden:

  • klassiek - de meest populaire vorm van vandaag van de afdekstructuur (de afdekking op het hek). Heeft een gebruikelijke piramidevorm, geen franjes.
  • Monumentale weergave van de paraplu - de basis is nog steeds dezelfde piramidale vorm, maar de basis is toegevoegd in de vorm van een rok. De piramide staat op de grond en komt als het ware eruit. Uitstekend geschikt voor een omheining van gevelstenen, waardoor het sober en groots is.
  • Mont Blanc - hier spreekt de naam voor zichzelf. Het idee van dit ontwerp werd voorgesteld door de Mont Blanc zelf, en het ontwerp lijkt op zijn sneeuwbovenkant. Het is meestal gemaakt van twee kleuren metaal, waardoor het een ongewone schoonheid en grootsheid krijgt.
  • De piramide is hoog - zo'n dop voor een hek, herinnert twee piramides, waar de eerste uit de tweede komt, alsof hij het voortzet. Meestal ziet het er erg chic uit op de pilaren, waar er gesmede producten zijn. Het ziet er ook goed uit bij hoge constructies, waar de uitvoering de nadruk legt op de grootsheid van de constructie.
  • Platte constructie - Eigenlijk is dit het gebruikelijke vliegtuig, waar er is, niets overbodigs. Om de bovenkant van de structuur te sluiten en de voortijdige vernietiging van de structuur te voorkomen, is hier de hoofdtaak. Gewoonlijk is de prijs van een dergelijk product niet hoog, omdat het gemakkelijk te vervaardigen is en geen speciale arbeid vereist.

Mont Blanc, kan worden gemaakt van verschillende kleuren metaal

Zoals je kunt zien is de variëteit van dit soort materiaal behoorlijk groot, daarom kunnen de kleuren verschillend zijn. Het is dus mogelijk dat het voor u wordt uitgekozen, iets echt unieks, waarvan een product nog niet, nergens is.

Is het mogelijk om zelf zo'n dop te maken?

Het is niet ongebruikelijk om zo'n vraag op het internet te vinden, hoe je thuis een kap op het hek kunt zetten? Vandaag zullen we proberen u te helpen met het antwoord op deze vraag. Maar we waarschuwen meteen om dit ontwerp zelf te maken, je hebt een beetje geduld en vaardigheden nodig om met metaal te werken.

U moet goed begrijpen hoe gegalvaniseerd metaal gebogen moet worden, hoe u het de juiste vorm moet geven. Wij zullen u op hun beurt een tekening van de dop op het hek aanbieden, waarbij u zich concentreert op het feit dat u uw eigen pet moet maken, en niet zoals de anderen.

Algemeen beeld van de paraplu op de omheiningspost

Zoals je op de tekening kunt zien, worden alle dimensies aangegeven met speciale symbolen, de hoogte van de paraplu is "h", het kan elke gewenste zijn, maar dan met de kant-en-klare kolom.

De grootte van de landing van onze kap "a" en "b" kan iets meer worden gedaan, het hangt af van de kwaliteit van het baksteen- of steenmetselwerk. Dat wil zeggen, als we ergens een warboel hebben die breder is, en ergens al, dan kun je gewoon geen paraplus meer op een post plaatsen. Om een ​​dergelijke situatie te voorkomen, is het beter om een ​​reserve te maken.

De grootte van de "d" -hoek kan direct ter plaatse worden gemeten door een meetlint, om zo te zeggen, maar u kunt de onderstaande formule gebruiken.

De formule voor het berekenen van de hellingshoek

We hebben dus een kant-en-klaar patroon voor de afrastering, op basis waarvan we een metalen plaat zullen uitsnijden.

Verder is het al gemakkelijker - om de hele structuur te verbinden die we gaten boren. Ze worden in de figuur aangeduid als "ф3.5". Daarna moeten alle elementen die in de tekening zijn aangegeven met een stippellijn, worden gebogen.

Informatie! Het wordt aanbevolen om alle buigingen op het vel te buigen. Maar als je er geen hebt, kun je het zelf maken, vanuit de metalen hoek. In dit geval zijn alle lijnen van bochten in u recht, waardoor de afgewerkte constructie netjes en mooi is. Bij het werken met metaal, namelijk het buigen van de hoeken, volgt een houten kyanikoy.

Als je het metaal nog steeds met een hoek buigt, kies je de vijftigste hoek en buig je de lijnen "A" en "B", waarbij je eerder de hoek op de bank hebt gemaakt.

Gereedschap voor het buigen van ringen, hoeken buigen

Hierna moet je beginnen met het buigen van de randen van de dop, lijn "d", je zou de juiste vorm van de paraplu moeten krijgen, die je hebt geprobeerd te bereiken. Nu kunt u controleren hoe de docking-kanten van uw product passen. Als alles samenkomt, kun je de markering markeren waar het bevestigingsgat zich bevindt. Na het boren en fixeer het met een klinknagel.

Nou, je hebt bijna een hoed op het hek gemaakt met je eigen handen, en heel weinig overblijfselen. Wanneer het ontwerp wordt aangedraaid door een bevestigingsnagel, buig dan de "A" - en "B" -vlakken. Dit kan met de hand gedaan worden, waarbij de paddenstoel zelf tussen een metalen strook en een houten staaf gehouden wordt.

Klop indien nodig de structuur met een houten kyanik, zodat u de vliegtuigen maximaal op hun maat kunt maken. Theoretisch is je kap klaar, maar je moet nog steeds de riem voor de onderste motorkap maken. In de regel is het beter om het apart te maken en vervolgens te verbinden met de hele structuur.

Let op de tekeningen van de kappen op het hek om de onderste riem te maken. We moeten een strook van metaal nemen, deze moet overeenkomen met de lengte en breedte van de landingsgordel aangegeven door de symbolen "a" en "b". Buig op deze strip het bovendeel en maak zodoende de zijkanten, die als verankering en tegelijkertijd stijfheid zullen dienen.

Een dergelijk eindproduct moet in de kap worden gedaan die je al hebt gemaakt, vóór de laatste bocht van de constructie. Anders, als u het niet kunt invoeren, zal het eenvoudigweg niet binnenkomen. Als er een behoefte is, moet deze met een klinknagel worden bevestigd.

Zo'n paraplu zou uiteindelijk moeten eindigen

Als u grote doppen voor hekken nodig heeft, moet ons patroon worden verdeeld. Je moet het verdelen, zodat de kap is gemaakt van twee tegenover elkaar liggende delen. Nadat deze onderdelen zijn verbonden met een slot of de verstijvers die u maakt.

Zoals je uit al het bovenstaande kunt opmaken, is het mogelijk om thuis zo'n dop te maken, maar dat is moeilijk. Het is noodzakelijk om speciale aanpassingen te doen of om ze zelf te doen. Maar na deze technologie onder de knie te hebben, zullen de kappen elke keer eenvoudiger en gemakkelijker worden gegeven.

Wees niet ontmoedigd als je voor de eerste keer niet helemaal slaagt, wat je wilde. Bedankt, de volgende keer dat je alles hebt, gaat alles goed. Het belangrijkste verlangen en verlangen om resultaten te bereiken. Onze instructies moeten u helpen de productie van stompen op de schuttingpalen onder de knie te krijgen.

Foto van een machine voor het buigen van plaatwerk

Voordat u begint, moet u alle apparaten voorbereiden die u nodig hebt voor het buigen van gegalvaniseerd metaal. Het hangt er immers van af, welke kwaliteit je krijgt voor een afrastering.

Wat uiteindelijk alles op zijn plaats zou zetten, raden wij u aan een video te bekijken van hoe deze doppen in productieomstandigheden worden vervaardigd. Dit zal helpen om al het gedekte materiaal in meer detail te begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

97 − 90 =