Kappen op betonnen hekpalen

Betonnen kappen op de schuttingpalen: bescherming en esthetische uitstraling van uw hekken

Het hek heeft bepaalde functies: ten eerste is het het schermen van het grondgebied en de bescherming ervan. Vergeet echter niet de esthetische kant van de hekken, die elementen van een algemeen beeld zijn en daarom een ​​volledig uiterlijk moeten hebben.

Kappen gemaakt van beton zijn ontworpen om omheiningen te beschermen tegen negatieve milieu-invloeden

Voor dit doel zijn er extra afrasteringcomponenten:

 • pijlers;
 • getijden;
 • caps, waar we in dit artikel meer in detail over zullen praten.

Dat zou je moeten weten! Kappen op de palen van beton bescherm de polen tegen negatieve milieu-invloeden: in de eerste plaats door neerslag, waardoor de hekken de grootste schade aanrichten, waardoor ze snel worden vernietigd. Bovendien geven ze een esthetisch afgewerkte vorm van schermen.

Kies de juiste elementen voor het hek is niet te moeilijk, want hun bereik is vrij uitgebreid. Om hekken te rangschikken, kunt u ook profielstenen, luifels, overtrekken kiezen.

Om ervoor te zorgen dat de algehele stijl niet wordt geschonden, kun je het goede kiezen:

 • grootte;
 • kleur;
 • vorm van de kap en andere hekelementen.

De betonnen kap op de hekstijl bestaat uit twee delen - de boven- en onderkant, die elk hun specifieke functie vervullen

 • De bovenkant, die een decoratief element is, vervult ook de functie van een soort paraplu (uitsteeksels steken een bepaalde afstand langs alle vier zijden uit), omdat vocht niet op de pijler van het hek valt en leegloopt tot eb. Dit geldt vooral in de winter: bevriezen, vocht uitzet en smelt - integendeel, het vernietigen van de pijlerconstructie.
 • Het onderste deel wordt gebruikt als een bevestigingsmiddel. Installeer de betonnen (kap) afdekkingen op de hekpalen vrij gemakkelijk en met hun eigen handen.

Hekbekleding bestaat uit twee typen:

 1. De klassieke versie is gebaseerd op de kleur van beton. Als je petjes (caps) op het hek koopt, heb je de mogelijkheid om ze later te schilderen met de gevelverf van de gewenste kleur.
 2. Optie twee - dit zijn doppen gemaakt van beton op het hek met de toevoeging van pigment. Dergelijke producten worden geproduceerd volgens een bekend principe: tijdens het mengen van beton wordt een bepaald pigment toegevoegd dat de toekomstige kap kleur geeft.

Het voordeel ligt in het feit dat de kleur gelijkmatig wordt verdeeld tijdens de productie - deze vervaagt niet en wordt niet weggespoeld door regen gedurende de hele gebruiksperiode.

Rood pigment - oppervlak "shagreen"

Doppen gemaakt van beton voor hekpalen:

 • afmetingen: 390 х 390 х 55 mm - oppervlakte type "shagreen";
 • gewicht - 16 kg 1 st.

Het bedrijf Grada produceert betonnen deksels voor pilaren op de nieuwste apparatuur, met behulp van vibro-castingtechnologie van beton van de hoogste kwaliteit, waaraan een weekmaker is toegevoegd. Dit voorkomt de ontwikkeling van scheuren en interne defecten in het materiaal.

Op deze foto, de klassieke versie van de kleur van beton, heeft het bedrijf Grada

Afdekkingen voor hekpalen zijn geverfd met "Caparol" -verf voor buitenwerkzaamheden. Dergelijke producten hebben een heldere kleur en zijn meer beschermd tegen atmosferische verschijnselen. Met deze methode kunt u de gewenste kleur van de kap nauwkeuriger kiezen.

Je kunt doppen kopen op een grijze (natuurlijke) schutting of de kleuren:

Tip! Bij bestelling kunt u de producten van een andere kleur schilderen die u nodig hebt: door de oproep aan het bedrijf de tijd en de hoeveelheid te bepalen.

Daarnaast is het mogelijk om deksels te maken met de toevoeging van verschillende pigmenten. Desgewenst kunt u dergelijke standaardkleuren bestellen (voor tinten van tegels):

Doppen gemaakt van beton 390 x 390 x 55 mm met toevoeging van olijfpigment

Covers en borstweringen "Grad" hebben geen bijzonder lage prijs omdat alleen de beste grondstoffen worden gebruikt. Onze doppen op de pilaren van beton hebben de hoogste sterkte vanwege de inhoud van weekmaker en steenslag in de betonmix. Dergelijke producten worden nooit afgeworpen of gebarsten.

Pigmenten zijn niet onderhevig aan uitbranden, en "Caparol" voor vandaag is een van de meest hoogwaardige buitenlakken. De bouw is een zeer verantwoordelijk en moeilijk proces, dus het is beter om een ​​kwalitatieve afrastering te maken dan om het elk jaar te verbouwen.

Esthetische volledigheid en betrouwbare bescherming van schuttingpalen

 • Vergelijkbare producten - kappen in de afmeting 490 х 490 х 60 mm - voor meer dimensionale palen;
 • Gewicht van dit product is 18 kg - 1 stuk:
 • De prijs is iets hoger.

Tip! Wanneer u caps bestelt, vergeet dan niet de borstweringen. Alle producten kunnen in één kleur worden geverfd of met een van de pigmenten worden geproduceerd.

Borstweringen - een onmisbare aanvulling op de beschermende eigenschappen van hekken

De meest populaire en wijdverspreide vorm van bedekkingen op de pilaar is "Medusa"

"Jellyfish" hebben dezelfde kwaliteit en technische kenmerken, evenals kleurparameters, zoals de vorige modellen, maar hebben meer artistieke contouren. In de complete set is het ook mogelijk om borstweringen te bestellen.

 • Afmetingen: 450 x 450 x 100 mm;
 • gewicht - 24 kg - 1 stuk;
 • De kosten, afhankelijk van gewicht en artistieke component, zijn iets hoger.

Op onze portal vindt u uitgebreide informatie over het materiaal over de hekken en hoezen die voor hen beschikbaar zijn, bestaande uit moderne constructies, en gedetailleerde instructies van professionals helpen u. In de video in dit artikel vindt u aanvullende informatie over dit onderwerp.

Betonnen kappen voor hekstijlen - soorten en toepassingen

Atmosferische neerslag kan een negatieve invloed hebben op de steunen van beton en baksteen voor hekken. Daarom is het, om de bedrijfsperiode van de laatste uit te breiden, noodzakelijk om zich vooraf zorgen te maken over hun extra bescherming. In dergelijke gevallen is het rationeel om bijvoorbeeld betonnen kappen op stenen palen te gebruiken, die ze niet alleen beschermen, maar ook de ontwerpen een origineel en esthetisch uiterlijk geven.

In de foto - bescherming van hekpalen

Doppen gemaakt van beton voor hekwerk - wat is het?

Dergelijke covers kunnen variëren afhankelijk van:

De meest populaire optie zijn de doppen op de hekpalen, waarvan de vorm overeenkomt met een vierhoekige piramide. De producten met een ongewone contouren winnen echter aan populariteit, die op bestelling worden gemaakt, waarvan de prijs iets hoger is dan het gemiddelde.

Concrete rubrieken op het hek

Maar ten eerste moeten dergelijke materialen stenen, stenen en betonnen steunen beschermen in plaats van versieren.

Als ze constant worden blootgesteld aan temperatuurschommelingen, evenals vocht:

 • de mate van uitwassen van naden zal toenemen;
 • Het beton en de baksteen beginnen te barsten;
 • hun levensduur zal aanzienlijk worden verminderd.

Met behulp van betonnen doppen op de schuttingpalen kunt u al deze problemen vermijden, evenals extra kosten voor de reconstructie.

Types van concrete kappen

Kleur en uiterlijk

De meest gebruikte zijn de deksels met betonkleur, d.w.z. grijs. Bij gebruik van vibratiegieten worden echter verschillende pigmenten aan de samenstelling toegevoegd, die elke kleur aan het product zullen geven.

Dit type kleuring heeft verschillende voordelen:

 • Niet afspoelen onder invloed van vocht;
 • bestand tegen UV-stralen, dus het brandt niet in de zon;
 • Omdat de verf niet buiten en gelijkmatig in het product is verdeeld, is het niet nodig om deze voortdurend bij te werken.

Advies: na het kopen van een grijze kap, kan deze gemakkelijk opnieuw worden geverfd met behulp van een gevelverftype.

Doppen op de schutpalen van beton kunnen worden geverfd met gevelverf

Uiterlijk zijn de deksels van beton op de pilaren verdeeld in:

 • geworpen (twee of vier).
 • convex (Flat).
 • Met afgeronde (scherpe) hoeken.
 • geribd (Smooth).
 • Bolvormig of getrapt.
 • Met de aanwezigheid van schoppen en ballen.
 • Architectonische elementen gebruiken.
 • Rond, vierkant of rechthoekig en vele andere variëteiten.

  De productie van echt hoogwaardige producten wordt uitgevoerd op moderne apparatuur. En als hoofdmateriaal worden vocht- en vorstbestendige betonsoorten gebruikt. Bovendien kunnen andere componenten die bepaalde eigenschappen verlenen, bijvoorbeeld vezelvezels, aan de samenstelling worden toegevoegd, hetgeen de kans op het verschijnen van scheuren op de producten vermindert.

  Tip: er zijn gevallen waarin het nodig is om een ​​communicatielijn door een betonnen fundering te leiden, de beste manier is om diamantgaten in beton te helpen boren met kronen met de vereiste diameter.

  Het gebruik van concrete uiteinden op het hek

  De tekst gebruikt slechts twee hoofdnamen: een betonnen deksel en een betonnen kap, maar dit product heeft nog een aantal andere namen, waaronder:

  Waarom beton?

  Momenteel zijn er een aantal materialen die worden gebruikt voor de vervaardiging van afdekkingen voor hekdragers:

  • metaal bedekt met zink of ander materiaal;
  • polyester;
  • Pural, die niet doorbrandt;
  • Plastisol, waarop geen krassen zijn;
  • rubber;
  • plastic;
  • PVC.

  Elk van de bovengenoemde materialen heeft zijn voor- en nadelen en ze garanderen allemaal een goede bescherming voor de pilaren. De keuze voor beton voor de productie van wieldoppen wordt echter gedaan door de eigenaars, die nadenken over de duurzaamheid van dergelijke producten, evenals over hun betrouwbaarheid.

  Het is vermeldenswaard dat dergelijke hoezen harmonieus gecombineerd worden met een omheining gemaakt van bijna elk materiaal.

  Tip: gebruik voor metalen steunen metalen hoezen van andere materialen.

  De populariteit van beton voor de productie van "tops" wordt verklaard door drie dingen:

 • Eenvoudig verwerken van het materiaal zelf.
 • Een redelijk acceptabele prijs.
 • Eenvoudig installatieproces.

  Bovendien zijn betonproducten hydrofoob, worden ze niet beïnvloed door ultraviolette straling van de zon en worden ze ook niet vernietigd onder invloed van een chemisch agressief medium.

  Een ander handig kenmerk van de pijlerkappen is dat ze eenvoudig op de verlichting kunnen worden geïnstalleerd. Het is alleen nodig voor de installatie om een ​​overeenkomstig gat in de afdekking te maken, waardoor de kabel vervolgens zal rekken.

  Tip: als u de verwerking van gewapend betonoppervlakken van verschillende diktes wilt uitvoeren, wordt voor dit doel het zagen van gewapend beton met diamantwielen met speciaal gereedschap en met behulp van professionele teams gebruikt.

  Aanvullende applicatie en installatie

  Als er veel palen zijn en u een lamp voor iedereen wilt ophangen, is het beter om voor elk circuit voor een onafhankelijke schakelaar te zorgen. Dit helpt niet alleen om de verlichting van uw tuin te regelen, maar ook om energie te besparen (lees ook het artikel "Markeren van beton en producten ervan: symbolen leren lezen").

  Als u niet wilt rotzooien met het deksel (boorgaten, verlichtingsarmaturen installeren), kunt u producten kopen met reeds gemonteerde lampen.

 • Ziet er esthetisch aantrekkelijk uit.
 • Bespaar installatietijd.

  Zoals eerder vermeld, wordt de installatie van betonnen deksels op de pilaar zonder enige inspanning uitgevoerd, het is alleen nodig om een ​​cementmortel of lijmsamenstelling te maken.

  De instructie is als volgt:

 • In de eerste fase wordt het steunvlak met de hand schoongemaakt.
 • Vervolgens wordt een diepe penetratieprimer aangebracht.
 • Breng vervolgens lijm of mortel aan.
 • Het proces wordt voltooid door de tip te installeren.

  Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het aan alle kanten iets boven de steun hangt, wat de naad beschermt tegen wegwassen.

  Tip: in situaties waarin de betonnen dop op hetzelfde niveau als het zijoppervlak van de steun wordt geplaatst, is het wenselijk om een ​​waterafstotende verbinding op de naden aan te brengen.

  Bescherming van beton en baksteenconstructies tegen vocht, in het bijzonder hekpalen met betonnen doppen, maakt het mogelijk om ze lange tijd intact te houden. Installatie van producten is niet moeilijk en kan gemakkelijk onafhankelijk worden uitgevoerd.

  De video in dit artikel helpt je aanvullende informatie over dit onderwerp te vinden.

  Zelfgemaakte eindes voor steunen

  Als buizen als steun worden gebruikt, moeten ze van boven worden gesloten, zodat er zich geen vocht in de kolom verzamelt. Hiervoor zijn er speciale doppen, die kunnen worden gemaakt van plastic, metaal, beton en andere geïmproviseerde materialen. Een kap op de paal van het hek maken met je eigen handen is helemaal niet moeilijk, dus velen zijn goed op deze manier.

  Beschermende coating op de hekdragers

  Beschermende kappen verschillen niet alleen in materialen van vervaardiging, maar ook in grootte, decoratief en dichtheid - afhankelijk van het type palen zelf. De eenvoudigste versie van de kap voor een buis met kleine diameter is een bijgesneden plastic fles. Natuurlijk ziet een dergelijke bescherming er niet erg aantrekkelijk, maar erg goedkoop en effectief uit. Je kunt de doppen uit de blikjes snijden en dezelfde kleur oppakken.

  Voor grote stenen pilaren passen dergelijke doppen niet; ze vereisen een betrouwbare, nette coating met de juiste afmetingen. Meestal worden deze elementen gemaakt van beton of plaatwerk, hoewel sommige ambachtslieden gemaakt caps van zachte tegels, vloertegels, geprofileerde plaat kladjes en andere materialen. De belangrijkste vereiste voor dit product is de sterkte en stabiliteit ervan voor atmosferische invloeden.

  Bevestig de kap op verschillende manieren aan de paal: gebruik bouten, schroeven, speciale lijm of cementmortel, evenals lassen. De keuze van de bevestigingsoptie hangt af van de materialen waaruit de kappen en lagersteunen zijn gemaakt. Lijm en cement worden gebruikt om betonnen doppen te bevestigen aan stenen of stenen pilaren. Deze optie is het gemakkelijkst en snelst: het oppervlak van de kolom wordt uitgesmeerd met een speciale kleefstofsamenstelling en er wordt een beschermhoes aangebracht. De randen van het product moeten noodzakelijk iets uitsteken voorbij de randen van de kolom, anders wordt de oplossing gewassen door regen. Bevestig ook het deksel op de betonmix met een standaardoplossing voor metselwerk.

  Als caps niet beton en gegalvaniseerd, voor hen Bevestiging met pluggen: stenen op de bovenrand van de drager wordt geboord 35cm, onderaan de kap maken de geschikte gaten, op de post en vast met pennen. Leg daarna de bovenkant van de kap op en dicht de zijnaad af. Op de metalen steunen van het deksel eenvoudig gelast, op het hout geschroefd met schroeven. De belangrijkste voorwaarde - de kap moet zo stevig mogelijk worden gehouden, bedek de bovenkant van de paal volledig en weerstaan ​​de externe impact goed.

  Zelfgemaakte opties

  Beschermende doppen op de palen met hun eigen handen niet moeilijk. De meest voorkomende zijn twee opties: het maken van een tincoating en uitgieten van beton.

  Methode voor het gieten van een cementtip

  Maak eerst een vorm van blik of gegalvaniseerd in de afmetingen van de steun. De vorm moet noodzakelijk piramidaal zijn, met nette, even randen. Stukjes blik van de juiste grootte snijden, ze worden met geïmproviseerde middelen vastgemaakt. Daarna op een vlakke ondergrond plaatsen, gefixeerd met afstandhouders en gestort beton. De verhoudingen voor de oplossing zijn standaard:

  • zand - 2 delen;
  • cement - 1 deel;
  • screenings of kleine grind - 4 delen.

  Indien gewenst worden kleurstoffen aan de oplossing toegevoegd, vervolgens worden de deksels gekleurd. Vaak voor vormen met materialen met een gestructureerd oppervlak, waardoor de producten een origineel uiterlijk krijgen. Dankzij dergelijke trucs kunnen de doppen niet alleen een bescherming voor de palen worden, maar ook een echte decoratie van het hek.

  Gedachte vorm van het product

  Werkwijze voor het vervaardigen van een tinpunt

  De tweede manier van produceren is niet veel gecompliceerder. Het vereist:

  • een vel dik papier;
  • potlood en liniaal;
  • kompassen;
  • metaalwerk hoek;
  • scharen voor metaal;
  • stuk plaatstaal of gegalvaniseerd met een dikte van 0,5 mm;
  • metalen hoek;
  • werkbank.

  Neem eerst de afmetingen van de paal en teken een dop op het papier. In dit stadium moet u onmiddellijk de optimale hellingshoek en de hoogte van de basis van het product bepalen. Voor de basis, snijd een strook metaal, de breedte gelijk aan de hoogte van de rand van de structuur, en langs de lengte gelijk aan de omtrek van de kolom. Het bovenste gedeelte van de kap bestaat uit vier driehoeken. Alle details zijn netjes uitgesneden volgens de tekening, geven de vouwlijnen aan en zijn voorbereid voor montage.

  Standaardparameters van de beschermhoes

  Bevestig de details op de werkbank, buig de randen, maak de randen indien nodig glad, maak insnijdingen voor bevestigingsmiddelen. Hierna worden alle elementen tot een geheel geassembleerd, worden de naden gefixeerd en wordt de afgewerkte hoes op de steun geïnstalleerd. Om het metaal te beschermen, wordt het gemalen en geverfd. Dergelijke kappen worden gebruikt voor pilaren van vierkante doorsnede, want ronde pilaren doen iets anders.

  Beschermende constructie voor ronde steun

  Voor de basis van het product wordt een stuk metaalplaat in een buis gedraaid, waarvan de diameter 1-2 cm groter is dan de diameter van de kolom. De hoogte van de resulterende cilinder moet van 10 tot 15 centimeter zijn. Het bovenste deel is een gegalvaniseerde kegel, die volgens een schets wordt uitgesneden. Het is gevouwen, de randen zijn geplooid op een breedte van 15 mm, de naad is bevestigd met klinknagels. Aan de zijkanten van de conische klinknagel twee stalen strips, met behulp waarvan de kegel op de cilinder wordt gehouden. Het blijft alleen om het product op het rek en de verf te bevestigen.

  Een kapje voor een videopin maken

  Er zijn geen vergelijkbare onderwerpen.

  Hallo, dank zij de auteurs van het artikel, veel interessante, maar ik denk dat in deze situatie is het beter om te hopen in de professionals en koop het eindproduct, bijvoorbeeld een fabrikant van polymeer producten TC Titan onder Tetto merk produceert mooi en duurzaam caps op de polen, die zal worden lang om te dienen en zijn uiterlijk te plezieren.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  1 + 6 =