Kappen op de schutpalen van metaal

Zelfgemaakte eindes voor steunen

Als buizen als steun worden gebruikt, moeten ze van boven worden gesloten, zodat er zich geen vocht in de kolom verzamelt. Hiervoor zijn er speciale doppen, die kunnen worden gemaakt van plastic, metaal, beton en andere geïmproviseerde materialen. Een kap op de paal van het hek maken met je eigen handen is helemaal niet moeilijk, dus velen zijn goed op deze manier.

Beschermende coating op de hekdragers

Beschermende kappen verschillen niet alleen in materialen van vervaardiging, maar ook in grootte, decoratief en dichtheid - afhankelijk van het type palen zelf. De eenvoudigste versie van de kap voor een buis met kleine diameter is een bijgesneden plastic fles. Natuurlijk ziet een dergelijke bescherming er niet erg aantrekkelijk, maar erg goedkoop en effectief uit. Je kunt de doppen uit de blikjes snijden en dezelfde kleur oppakken.

Voor grote stenen pilaren passen dergelijke doppen niet; ze vereisen een betrouwbare, nette coating met de juiste afmetingen. Meestal zijn deze elementen gemaakt van beton of tin, hoewel sommige ambachtslieden kappen maken van zachte tegels, plaveien platen, stukjes geprofileerde plaat en andere materialen. De belangrijkste vereiste voor dit product is de sterkte en stabiliteit ervan voor atmosferische invloeden.

Bevestig de kap op verschillende manieren aan de paal: gebruik bouten, schroeven, speciale lijm of cementmortel, evenals lassen. De keuze van de bevestigingsoptie hangt af van de materialen waaruit de kappen en lagersteunen zijn gemaakt. Lijm en cement worden gebruikt om betonnen doppen te bevestigen aan stenen of stenen pilaren. Deze optie is het gemakkelijkst en snelst: het oppervlak van de kolom wordt uitgesmeerd met een speciale kleefstofsamenstelling en er wordt een beschermhoes aangebracht. De randen van het product moeten noodzakelijk iets uitsteken voorbij de randen van de kolom, anders wordt de oplossing gewassen door regen. Bevestig de afdekking op het betonmengsel met een standaardoplossing voor metselwerk.

Als caps niet beton en gegalvaniseerd, voor hen Bevestiging met pluggen: stenen op de bovenrand van de drager wordt geboord 35cm, onderaan de kap maken de geschikte gaten, op de post en vast met pennen. Leg daarna de bovenkant van de kap op en dicht de zijnaad af. Op de metalen steunen van het deksel eenvoudig gelast, op het hout geschroefd met schroeven. De belangrijkste voorwaarde - de dop moet de meest duurzame blijven, de top van de kolom volledig te bedekken en goed bestand tegen externe schokken.

Zelfgemaakte opties

Beschermende doppen op de palen met hun eigen handen niet moeilijk. De meest voorkomende zijn twee opties: het maken van een tincoating en uitgieten van beton.

Methode voor het gieten van een cementtip

Maak eerst een vorm van blik of gegalvaniseerd in de afmetingen van de steun. De vorm moet noodzakelijk piramidaal zijn, met nette, even randen. Stukjes blik van de juiste grootte snijden, ze worden met geïmproviseerde middelen vastgemaakt. Daarna op een vlakke ondergrond plaatsen, gefixeerd met afstandhouders en gestort beton. De verhoudingen voor de oplossing zijn standaard:

 • zand - 2 delen;
 • cement - 1 deel;
 • screenings of kleine grind - 4 delen.

Indien gewenst worden kleurstoffen aan de oplossing toegevoegd, vervolgens worden de deksels gekleurd. Vaak voor vormen met materialen met een gestructureerd oppervlak, waardoor de producten een origineel uiterlijk krijgen. Dankzij dergelijke trucs kunnen de doppen niet alleen een bescherming voor de palen worden, maar ook een echte decoratie van het hek.

Gedachte vorm van het product

Werkwijze voor het vervaardigen van een tinpunt

De tweede manier van produceren is niet veel gecompliceerder. Het vereist:

 • een vel dik papier;
 • potlood en liniaal;
 • kompassen;
 • metaalwerk hoek;
 • scharen voor metaal;
 • stuk plaatstaal of gegalvaniseerd met een dikte van 0,5 mm;
 • metalen hoek;
 • werkbank.

Neem eerst de afmetingen van de paal en teken een dop op het papier. In dit stadium moet u onmiddellijk de optimale hellingshoek en de hoogte van de basis van het product bepalen. Voor de basis, snijd een strook metaal, de breedte gelijk aan de hoogte van de rand van de structuur, en langs de lengte gelijk aan de omtrek van de kolom. Het bovenste gedeelte van de kap bestaat uit vier driehoeken. Alle details zijn netjes uitgesneden volgens de tekening, geven de vouwlijnen aan en zijn voorbereid voor montage.

Standaardparameters van de beschermhoes

Bevestig de details op de werkbank, buig de randen, maak de randen indien nodig glad, maak insnijdingen voor bevestigingsmiddelen. Daarna worden alle elementen tot een geheel geassembleerd, worden de naden gefixeerd en wordt de afgewerkte hoes op de steun geïnstalleerd. Om het metaal te beschermen, wordt het gemalen en geverfd. Dergelijke kappen worden gebruikt voor pilaren van vierkante doorsnede, want ronde pilaren doen iets anders.

Beschermende constructie voor ronde steun

Voor de basis van het product wordt een stuk metaalplaat in een buis gedraaid, waarvan de diameter 1-2 cm groter is dan de diameter van de kolom. De hoogte van de resulterende cilinder moet van 10 tot 15 centimeter zijn. Het bovenste deel is een gegalvaniseerde kegel, die volgens een schets wordt uitgesneden. Het is gevouwen, de randen zijn geplooid op een breedte van 15 mm, de naad is bevestigd met klinknagels. Aan de zijkanten van de conische klinknagel twee stalen strips, met behulp waarvan de kegel op de cilinder wordt gehouden. Het blijft alleen om het product op het rek en de verf te bevestigen.

Een kapje voor een videopin maken

Er zijn geen vergelijkbare onderwerpen.

Hallo, dank zij de auteurs van het artikel, veel interessante, maar ik denk dat in deze situatie is het beter om te hopen in de professionals en koop het eindproduct, bijvoorbeeld een fabrikant van polymeer producten TC Titan onder Tetto merk produceert mooi en duurzaam caps op de polen, die zal worden lang om te dienen en zijn uiterlijk te plezieren.

Kappen op de afrasteringpalen voor stenen: waar zijn ze voor en hoe de geschikte te kiezen

Om ervoor te zorgen dat de afrastering sterk en betrouwbaar is, moeten er steunpalen zijn. Vaak zijn deze pilaren bekleed met stenen, waardoor ze niet alleen erg mooi, maar ook duurzaam zijn. Het artikel zal een dergelijke beschermende constructie beschouwen als kappen voor palen voor bakstenen en hun hoofddoel, evenals informatie over het zelfstandig kiezen en monteren van de pommel.

Installatie van doppen op de hekpalen vermindert het risico van metselwerkvernietiging als gevolg van weersomstandigheden

Kappen op de afrasteringpalen voor stenen: waarom zijn ze nodig?

Als u besluit om een ​​kap op een bakstenen pilaar te kopen, moet u weten welke functies het moet uitvoeren, wat vereist is voor dit ontwerp en wat het doel ervan is. Hier zijn een paar redenen om kappen op palen van bakstenen hekken te installeren:

 1. Allereerst voeren ze een beschermende functie uit. Ze beschermen de stenen pilaren tegen de gevolgen van regen, sneeuw, hagel en ook van opzettelijk ijs.
 2. Secundaire, maar ook zeer belangrijke functie - esthetisch. Ik moet toegeven dat zonder pommel hekpalen veel minder aantrekkelijk lijken.
 3. Kappen op de palen dienen als een uitstekende basis voor het installeren van lantaarns, evenals andere decoratieve elementen die zijn ontworpen om de straat te verlichten en te versieren.

Caps op palen hebben niet alleen een decoratieve, maar ook een beschermende functie

Nuttig advies! Als we het hebben over bescherming, dan hebben we het vooral pilaren nodig, opgelegd uit natuursteen. Hun poreuze structuur maakt ze veel gevoeliger voor omgevingsfactoren.

Verwaarloos het belang van deze items niet. Bovendien is dit niet alleen een decoratief element, maar een noodzakelijk onderdeel van het hekwerk. Gelukkig kun je altijd de optie kiezen die je kunt betalen, of zelf een kap maken.

Wat zijn de doppen op de hekpalen

Zelfs de meest eenvoudige kap op de afrastering kan worden beschreven door verschillende parameters om er een idee van te krijgen. Gewoon langs de straat lopen, je kunt een verscheidenheid aan opties vinden, bijvoorbeeld:

 • eenvoudige constructies in de vorm van een kegel;
 • doppen in de vorm van een halve bol;
 • klassieke piramidevormige constructies;
 • kappen die lijken op een schuin dak;
 • Ontwerpen versierd met verschillende decoratieve elementen, zoals smeden of bal.

Daarnaast zijn er modellen die tegels of schalen nabootsen.

Decoratie van de grendel met decoratieve bal

Nuttig advies! Voor meer veiligheid van de pilaren, en om ze een ongewoon uiterlijk te geven, kunt u speciale schaatsen gebruiken over de gehele lengte van het hek.

Afhankelijk van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, kunnen de doppen ook worden onderverdeeld in:

 • metaal (gebruik in de regel roestvrij staal, plaatstaal of gegalvaniseerd staal);
 • plastic;
 • beton;
 • steen;
 • keramiek.

In dit geval zal een overvloed aan kleurenoplossingen zelfs de meest veeleisende koper tevreden stellen. Er zijn veel kleuropties, en het is noodzakelijk om een ​​optie te kiezen die het meest succesvol is in combinatie met de kleur van het hek en het dak van het huis. U kunt de voorkeur geven aan zowel glanzende als matte kap. Het belangrijkste is dat dit element niet uit de algemene compositie is en er goed uitziet.

Succesvol gematchte tops op de pilaren vormen een aanvulling op de algehele samenstelling van de site

Om metalen doppen op een stenen omheining gemakkelijk te installeren te maken, zijn ze hol van binnen gemaakt. Dit verlaagt niet alleen de prijs aanzienlijk, maar maakt het ook mogelijk om ze effectief te gebruiken in alle omstandigheden. De interne leegte heeft echter geen invloed op hun kwaliteit en maakt ze niet breekbaarder en vatbaarder voor beschadiging.

De prijs van metalen doppen op stenen palen omvat zowel de materiaalkosten als de productiekosten. Daarom hebben doppen gemaakt van roestvrij staal zo'n betaalbare prijs. Bovendien kunnen ze eenvoudig worden vervoerd door ze gewoon in de auto te plaatsen.

Nuttig advies! Een straatlantaarn kan in de kap van de kap worden gemonteerd. Hiermee kunt u tegelijkertijd de straat verlichten en het hek versieren.

Bij het kiezen van afzuigkappen voor stenen afrasteringspalen, moet u zich niet alleen concentreren op de esthetische component, maar ook op de parameters van het product. Hiervoor moet u, voordat u koopt, letten op de afmetingen van het product en op het materiaal waaruit de kap moet zijn gemaakt. Als u in de reeks van meerdere fabrikanten die groot genoeg zijn de geschikte optie niet kunt vinden, kunt u het beste een individuele bestelling plaatsen.

Metalen doppen op palen kunnen worden gekocht in de winkel en op bestelling worden gemaakt

In de regel wordt de individuele vervaardiging van afzuigkappen voor een afrastering uitgevoerd binnen 10-14 dagen vanaf het moment van de bestelling, waarbij de tekening vooraf wordt opgesteld en alle noodzakelijke metingen voor het werk zijn verricht.

Wat de kap uit een bakstenen pilaar bestaat en wat te doen bij het kiezen

De structuur van de kappen op de pilaren kan bijna primitief worden genoemd. Elke afzuigkap heeft slechts twee componenten, die elk hun directe functie vervullen:

 • Het bovenste deel vervult in één keer twee hoofdfuncties: beschermend en decoratief. In dit geval kan het elke vorm hebben en van elk materiaal zijn gemaakt;
 • Het onderste deel is een sluiting waarmee je de structuur op de paal kunt houden.

Afmetingen van polymeer-zand composiet pommel voor pilaren

Om geen fout te maken bij het maken van een aankoop, moet je een paar eenvoudige regels gebruiken. Ze helpen u bij het controleren van de belangrijkste elementen en bijlagen en het evalueren van de kwaliteit van het voorgestelde product:

 1. Inspecteer het product van alle kanten. Probeer te evalueren hoe het proportioneel en symmetrisch is.
 2. Vraag de fabrikant om speciaal gereedschap waarmee u kunt controleren of de werkelijke hoeken van de kap zijn uitgelijnd met de specificaties van de fabrikant.
 3. Inspecteer de overkapping van de kroonlijst of de scheidingsplaats van de druppel zorgvuldig - deze moet idealiter goed gesloten zijn.
 4. Besteed aandacht aan de kwaliteit van de verpakking, omdat dit van groot belang is in het transportproces. Alle lagen moeten dicht en intact zijn.
 5. Voordat u een aankoop doet, moet u er nogmaals voor zorgen dat het model dat u aanschaft, goed zal werken met de rest van de afrasteringselementen, evenals met alles eromheen.

Door het product aan al deze items te koppelen, kunt u caps op het hek van het model kiezen en kopen die voldoen aan uw behoeften en wensen.

Afmetingen voor de fabricage van de kap door eigen handen, zie L en H - breedte en lengte van de inlaat

Kenmerken van de installatie van metalen of betonnen doppen op stenen palen

Het eerste dat je moet weten voor diegenen die bezig zijn met het plaatsen van een hek om hun huis - de bescherming van pilaren begint niet vanaf het moment dat je speciale doppen hebt gekocht, maar veel eerder. Als tijdelijke maatregel kunt u een dichte polyethyleenfilm gebruiken, evenals een normaal touw of een elastische band om te bevestigen.

Uiteraard zal het er niet erg aantrekkelijk uitzien, maar als het gaat om de veiligheid van het ontwerp, dan zul je voor enige tijd iets moeten opofferen. Het belangrijkste is om de film op schade te controleren. Immers, zelfs een klein gaatje zorgt ervoor dat het vocht binnendringt, met een destructief effect op de structuur.

Voor het uitvoeren van de installatie van de kap, is het niet nodig om professionele hulp te zoeken. Bezit de gebruikelijke set van tools, je kunt het alleen doen. Alle modellen gebruiken standaard bevestigingsmiddelen. De enige moeilijkheid die echt kan ontstaan ​​in je werk, is verbonden met het monteren van de kap op het hek met een zaklamp.

In dit geval neemt de meeste tijd de bedrading om de lampen van stroom te voorzien. Het is beter om een ​​beroep te doen op een professionele elektricien om mogelijke onaangename gevolgen en situaties die gevaarlijk zijn voor het leven en de gezondheid te voorkomen.

Voor de succesvolle installatie van de kap met de lantaarn is het noodzakelijk om van tevoren de bedrading naar de paal te verzorgen

De installatie van kappen en schaatsen is de laatste fase van installatiewerken, daarom is het de moeite waard om met verantwoordelijkheid genomen te worden. Dit alles kan onafhankelijk en zelfs alleen worden gedaan. Als u betonnen doppen op het hek hebt gekocht, kunt u geen constructie van 20 kilogram heffen. Om dergelijke zware producten te bevestigen, wordt speciale tegellijm gebruikt voor buitenwerkzaamheden.

Stapsgewijs werken aan de installatie van een dop voor een hek

De installatie van de kap op het hek kan worden opgedeeld in verschillende fasen, waarbij u het element op de steun veilig kunt vastmaken:

 • de bovenkant van de steunkolom moet worden gereinigd van stof en puin en vervolgens worden geprepareerd;
 • als u als bevestigingsmiddel lijm of cementmortel wilt gebruiken, moet deze worden aangebracht op het bovenste vlak van de kolom;
 • Op het oppervlak ingevet met lijm, plaats de kap en met behulp van wiggen proberen om het te maximaliseren. Gebruik het niveau om te zorgen dat alles op niveau is;
 • Alle naden die ontstaan ​​tussen het product en de steun moeten worden afgeveegd;

Nuttig advies! Als het door u gekozen model geen luifel biedt, moet de verbinding tussen de steun en de kap worden behandeld met een speciale vochtafstotende verbinding.

Bevestigingsmaten van metalen chetoryhskatnogo top

Het is erg belangrijk om de lijm te laten bevriezen. Het kan 2-3 dagen duren, en op dit moment is het beter om er geen invloed op uit te oefenen. Om verder te gaan met de installatie van decoratieve elementen, is dit alleen mogelijk als de kap stevig is bevestigd.

Metalen doppen op stenen palen kunnen op twee manieren worden gefixeerd:

 • op een speciale kleefstofsamenstelling;
 • met behulp van zelftappende schroeven.

Als u een glutineuze verbinding gebruikt, volg dan het klassieke schema. In het geval van zelftappen, is het belangrijkste om nauwkeurig te meten en naar de ingestelde plaats te gaan om de structuur precies aan de post vast te maken.

Speciale aandacht vereist de installatie van lampen op de kap. Zorg hiervoor van te voren voor het boren van alle benodigde gaten voor kabelgeleiding. Als u dit bedrijf aan een professional toevertrouwt, moet u zichzelf verlossen van onnodige rompslomp. Maar als u alles zelf wilt doen, is het helemaal niet overbodig om naar de foto van de afzuigkappen op het hek te kijken, evenals naar de elektriciteitsvoorziening.

Kroonkurken van metaal op hekpalen: prijzen en specificaties

De keuze van modellen aangeboden door fabrikanten is erg groot. En oriëntatie in een enorm assortiment is niet altijd gemakkelijk. Laten we eens kijken naar de meest populaire modellen voor de huidige motorkap, die te koop zijn.

Zoals je kunt zien in de bovenstaande tabel, kun je caps kopen op stenen omheiningpalen met verschillende financiële mogelijkheden. De prijs van de bel op de bakstenen pilaar zal aanzienlijk verschillen, afhankelijk van of er extra decoratieve elementen op staan.

Nuttig advies! In een aparte categorie kan men keramische doppen op de hekpalen onderscheiden. Ze zien er erg indrukwekkend uit, hoewel ze een aanzienlijke kost hebben.

Over het algemeen gesproken, zijn de prijzen van betonnen doppen op stenen palen veel hoger dan die van metalen. Dit is te wijten aan het feit dat ze moeilijker te produceren zijn en ook speciale zorg vereisen tijdens het transport.

Kappen op de betonnen pilaren van beton zien er eenvoudig en elegant uit

Ondanks de beschikbaarheid van redelijk goedkope modellen, proberen veel mensen met hun eigen handen een kap op de bakstenen pilaar te maken. Dit idee is niet zinloos in het geval dat u zeker weet dat het gemakkelijker voor u is om uw idee zelf te realiseren dan caps op hekpalen te kopen.

Parapet voor omheining: een extra element van schermen

De borstwering op het hek kan een verplicht ontwerpelement worden genoemd. Naast een complete afbeelding heeft de borstwering ook de functie om de afrastering te beschermen. Maar als je oorspronkelijk doppen op de schutbalken van beton hebt gekozen, moet je een betonnen borstwering op het hek kopen. Een grote fout is om verschillende materialen te mengen en de betonnen doppen op de schuttingpalen te combineren met de metalen borstwering.

De hoofdfunctie van de borstwering, evenals de metalen of betonnen doppen op de hekpalen, is om het materiaal tegen vocht te beschermen. Het ding is dat, horizontaal liggend, het oppervlak constant wordt blootgesteld aan ultraviolette stralen en vocht. In de loop van de tijd dragen deze factoren bij tot de vorming van microscheuren en de vernietiging van het hek.

Als het hek is gemaakt van baksteen of steen, is het raadzaam om er borstweringen op te plaatsen

Investeren hun financiële middelen in de inrichting van de lokale omgeving, geen eigenaar wil dat de resultaten van zijn inspanningen tevergeefs zijn, en na een paar jaar heeft het hek aanzienlijke schade opgelopen. Daarom is het bij het toewijzen van het budget noodzakelijk om belangrijke details te vermelden als borstweringen voor stenen omheiningen en afzuigkappen.

U moet elk bedrijf op verantwoorde wijze benaderen, vooral als u het resultaat van uw keuze dagelijks moet observeren. Omdat het mogelijk was om overtuigd te worden, na kennis te hebben gemaakt van de tabel en ook catalogi van fabrikanten, hebben de prijzen van doppen op hekpalen zeer brede limieten. Bespaar niet te veel op de aanschaf, maar een betaalbare kwaliteit en optie, ondanks de eenvoud, kunnen het beste bij u passen.

Vloeren in het appartement: wat te doen en hoe te kiezen

Een dop op de schoorsteenpijp: hoe je een ontwerp kiest of het zelf maakt

De grootte van witte silicaatsteen, kenmerken en kenmerken van metselwerk

De grootte van silicaatstenen, de kenmerken en styling

Bloembedden van stenen met hun eigen handen. Foto bloembedden gemaakt van bakstenen en andere materialen

Snelgroeiende klimplanten voor een hek: een landschappelijke decoratie van een site

Er was een nieuw soort kappen op de schuttingpalen. Polymeerzandafdekking Tetto. De website van de fabrikant heeft foto's van kant-en-klare omheiningen en een beschrijving van alle voordelen ten opzichte van beton en metaal. Ik raad aan om vertrouwd te raken, sindsdien. prijzen en uiterlijk zijn zeer aantrekkelijk.

Doppen ter bescherming van de ondersteuning, soms ook stompjes, paraplu's of hoofdeinden genoemd, hebben mogelijk het meest ongewone ontwerp. Maar om het werkbeginsel te begrijpen, zullen we eerst leren hoe we de eenvoudigste bel van een kegelvormige vorm kunnen maken. Het kan niet alleen worden gemaakt van dakbedekking staal, aluminium, maar ook koper, kunststof, multiplex, hout en andere geschikte materialen. Maar meestal is het metaal.

Op basis van het patroon moeten we de metalen plaat doorknippen en deze vervolgens langs de aangegeven lijnen buigen:

Buigen van tin. Een kap maken

1. Buig het metaal handiger met een houten kyanik, plaats het op het kanaal, vooraf gemonteerd op een werkbank. In dit geval zullen we soepele buiglijnen kunnen bereiken.

Je kunt de dop op de paal plaatsen op de volgende manier:

Kappen gelast van plaatstaal met decoratieve afwerking

Afhankelijk van het totale ontwerp van de gevel, kan de vorm van de omheiningdoppen worden aangepast:

In de onderstaande afbeelding ziet u de varianten van de doppen met een andere vorm van de kegel en de onderste rok. Maar het principe van hun productie is vergelijkbaar - we hebben het hierboven beschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

73 − = 72