Kolun hydraulisch voor hout met zijn eigen handenvideo

Hydraulische houtsplijters voor elk budget

De houtsplijter is een hydraulische of houtsplijter, een middel om de voorbereiding van brandhout te automatiseren. Meestal wordt een hydraulische splitter een "mechanisch hakmes" genoemd. En veel modellen zijn gemaakt door de handen van thuismeesters en bekwame ingenieurs.

Houtsnijders, mechanisch en hydraulisch, worden gebruikt in particuliere boerderijen of in kleine houtbewerkingsworkshops. In elke plaats voeren de machines mechanisch stutten uit, evenals de splitsing van hout van verschillende rassen.

Handgereedschap voor splijten en bucking wordt heel vaak verbroken en vereist vaardigheid, moeite en tijd. Machines en installaties van een ander, niet-hydraulisch type worden vaak gebroken als gevolg van een ongelijkmatige belasting.

Houtsplijters, gemaakt in de fabriek of met eigen handen, winnen niet aan populariteit door reclame. Feit is dat in elk apparaat van dit type lading, dat 10 ton bereikt, geleidelijk wordt gevoed, met een toenemend vermogen. Dat bespaart zowel de motor als de oliepomp tegen overbelasting en breuk.

De markt van bouwmachines biedt enkele tientallen modellen van hydraulische houtsplijters in de prijscategorie van 10 tot 200 duizend roebels. Het is belangrijk om te weten dat de prijs afhankelijk is van:

 • gewicht;
 • vermogen;
 • inspanningen;
 • motortype;
 • maximum voor de lengte van het logboek;
 • spanning (modellen met een elektromotor).

Voedingen voor de motor zijn onderverdeeld in 2 categorieën.

Elektrische motor. Deze energieomvormer heeft effect op de pomp. En de elektromotor wordt gebruikt in de meest primitieve huishoudelijke apparaten. Het bedienen van dergelijke modellen is heel eenvoudig en u kunt het in dezelfde garage of schuur gebruiken, gezien de milieuveiligheid. Met hun eigen handen of in de winkel verzameld, zijn de modellen met elektromotoren het gemakkelijkst om voor te bereiden op het werk, ze mogen zelfs met de hand worden gedragen. Het grootste nadeel is dat ze niet functioneren zonder elektriciteit.

De benzinemotor. Het is geïnstalleerd op krachtige modellen, die kunnen worden getransporteerd naar de plaats waar brandhout wordt geoogst. De houtsplitser op benzine is in de regel zwaarder, duurder en krachtiger. Maar het is ook functioneler vanwege zijn mobiliteit en meer kracht.

Meestal gebruikt voor huishoudelijke behoeften ter voorbereiding op het stookseizoen. En het technische denkvermogen van een arbeider op het platteland kan worden aangemoedigd om huishoudelijke en professionele apparatuur te maken.

In dit geval is bij het huishouden alles duidelijk, maar een professionele werktuigmachine kan in een lijn werken. Simpel gezegd, hebben nog steeds de functie van voeren, trimmen, lossen.

Iedereen die zijn eigen soortgelijke faciliteiten voor het faciliteren van werk wil maken, kan in het netwerk worden gevonden met tekeningen, diagrammen en video-instructies. Een voorbeeld van een goede hydraulische splitter, samengesteld door uzelf, dient deze video:

Wat zit er in de constructie van een hydraulische splitter?

Een hydraulische splitter, met de hand gemaakt, moet uit bepaalde delen bestaan. Onderdelen zijn belangrijker, maar beginnen met:

 • bed;
 • de cilinderstop;
 • wigvormig blad (of bladen);
 • pomp;
 • een vloeistofdrukverdeler;
 • olietank;
 • motor of motor.

De eenvoudigste manier om een ​​werkende houtsplitter te verzamelen begint met het lassen van het frame, dat u op het platform moet bevestigen. Het onderste deel van het platform is uitgerust met een auto-aansluiting (tenminste).

In het bovenste deel van het frame wordt noodzakelijkerwijs een connector berekend. Het is nodig om een ​​andere diameter en verschillende lengte te kiezen.

Splitter in de foto is gemaakt door eigen handen, maar het is al berekend op industrieel volume. Daarin een complexer ontwerp, dat noodzakelijkerwijs bestaat uit een hydraulische krik op een bed van stationair (niet-overdragend) type. De oprichting van deze installatie vereist een bekwaamheid in metaalbewerking, berekening van veiligheidsmaatregelen. Laat de eenheid op het eerste gezicht niet ingewikkeld zijn, maar het werk van de operator met een onvoorzichtige houding zal vroeg of laat tot een ongeluk leiden.

Wegens tijd- en middelenbesparing werden wigvormige messen met 4-8 messen gemaakt. Het is een feit dat het standaardmes de boorkop in twee delen verdeelt, en dit model verwerkt één log in elk logboek.

Een hydraulische splitter, met de hand gemaakt, moet bij hogere capaciteiten (rijden van een tractor, benzinemotor) worden uitgerust met een wigmes met ten minste 4 messen.

Hoe een houtlogger te maken

Het oogsten van brandhout vereist aanzienlijke inspanningen: ze moeten worden gezaagd, vastgemaakt en in een droogkast worden gevouwen om te drogen. De meeste van alle krachten gaan naar het hout om te hakken. De houthakker kan het proces verlichten en versnellen. Ze worden gepresenteerd in voldoende hoeveelheden, maar ze zijn veel geld waard. Tegelijkertijd kunt u zelf een eenvoudige houtsplijter maken van schroot - pijpen, hoeken, enz. Alles zal letterlijk enkele duizenden kosten - als er geen metaal is, zal het moeten worden gekocht.

Als het logvolume klein is, kunnen ze gemakkelijk worden verwerkt door een mechanische houtsplijter. Ze verschillen in de eenvoud van ontwerp, het minimale aantal complexe knooppunten, en ook het feit dat de kosten minimaal zijn, zelfs als de boerderij geen geschikte stukken ijzer heeft.

De eenvoudigste en veiligste optie. Het is alleen jammer dat de prestaties laag zijn. Maar het is veilig

Een eenvoudige houtsplijter met mijn eigen handen: mechanica

De eenvoudigste mechanische splitter is als een put van een put. Het ontwerp is één op één, alleen in plaats van een emmer zijn de snijder en handvatten gefixeerd. De verbinding van de kolom (men) en de dwarsbalk kan het eenvoudigst worden gemaakt - scharnierend. Het heeft alleen een goed smeermiddel nodig.

Het principe van werk, waarschijnlijk allemaal te begrijpen. Churbak zet op de standaard, trekt de hendel scherp naar beneden, vanwege de traagheid krijgt de snijder een aanzienlijke kracht en splijt de stam. Het proces wordt herhaald totdat de stammen met de vereiste dikte zijn verkregen.

De eenvoudigste houtsplijter kan met een paar pijpen worden geassembleerd

Zo'n mechanische splitter is gemakkelijk te monteren met je eigen handen, en letterlijk, uit het feit dat er pijpen zijn, een hoek van elke afmeting, kan zelfs een bijl worden gebruikt als een snijder. Bovendien kan een dergelijk ontwerp vouwen worden gemaakt - om het te kunnen dragen.

Er zijn veel minpuntjes. Hout hakken kost veel inspanning. En er wordt meer moeite gedaan om het hakmes te stoppen nadat het logboek is samengevouwen. Het tweede negatieve punt - een soortgelijke houtsplitter bezet een solide gebied, omdat hoe langer de hefboom, hoe minder moeite het kost om aan te brengen. Niettemin vermindert zelfs een dergelijke primitieve mechanische inrichting de bewerkelijkheid van het proces aanzienlijk.

Een van de opties - het hakmes is gelast aan een vierkante buis, gevuld met beton

In dit ontwerp moet het hakmes zwaar zijn. Daarom is het blad zelf vastgelast aan een volledig metalen klodder. Beter betaalbare optie - las op de buis (rond of vierkant) en giet het met beton. Mee eens, je kunt zo'n houtsplijter met je eigen handen maken door iedereen die weet hoe je met een lasmachine moet omgaan.

Er is een aangepast ontwerp van een handmatige mechanische houthakker, die, met kleinere afmetingen, het hout beter hecht, minder inspanning vereist. In dit model is de hoofdwerkeenheid een veer die aan het frame is bevestigd, en het bovenste deel daarvan rust tegen een vaste dwarsbalk waarop het hakmes is bevestigd.

Bouw van een veerbelaste houtsplijter

In dit ontwerp neemt de belangrijkste inspanning - om het hakmes na het splitsen van het hok te splitsen - het voorjaar over. Daarom is het belangrijkste om een ​​veer en een nadruk te kiezen, zodat er minimale inspanningen worden gedaan, maar deze waren voldoende om zelfs complexe, knoestige logs te splitsen. De stuwkracht onder de veer kan verplaatsbaar worden gemaakt. Vervolgens kunt u de parameters aanpassen aan specifieke omstandigheden. Echt, "re-tuning" is vereist voor een specifieke persoon. Als je met het geweer werkt, zal er één persoon zijn, dan kun je alles permanent doen, de hoogte door ervaring oprapen.

Het is even belangrijk om een ​​beweegbare geleding te maken van het frame en de hendel waarop het hakmes is bevestigd. De beste optie - lagers. Ze moeten kwalitatief zijn, bij voorkeur zelfnivellerend.

Afgewerkte zelfgemaakte veerbelaste houtsplijter

De minimale hoogte van de zelfgemaakte houtsplijter is ongeveer 800 mm. Maar dan moet er ofwel voorovergebogen worden, of moet de machine op de tafel / het frame worden geplaatst. Een comfortabelere optie, die minimale inspanningen vergt - gemaakt onder zijn eigen groei. Bepaal op welke hoogte het handig is om een ​​stam te laten staan, voeg aan deze figuur de hoogte van de stam zelf toe en verkrijg de hoogte van het bed. In dit geval zal het ook moeten buigen, maar alleen wanneer u het blok op de standaard installeert, en niet telkens als het hakmes naar beneden gaat.

Om mobiliteitsontwerpen toe te voegen, is het frame aan één kant gelast waaraan de wielen zijn bevestigd, op het tweede zijn de aanslagen gelast. Om zo'n houtsplijter met je eigen handen te maken is iets ingewikkelder, maar als er een veer en lagers is, is het zo'n moeilijke taak.

Verticale traagheid van splitsers

Een andere eenvoudige optie voor zelfproductie. Om zo'n splitter te maken, hebben ze twee pijpen met grotere en kleinere diameter nodig. Nog steeds een zware plaat nodig - de basis en, in feite, het prikgedeelte - de snijder / hakmes.

Het ontwerp is een van de eenvoudigste, de vereiste inspanning is klein. Op een massief platform is een dikwandige buis bevestigd, of beter een pen. Hoogte - ongeveer een meter. Dit is de leidende pijp. Daarop beweegt vrijelijk het hakmes, dat is gelast aan de ringen van een pijp met een iets grotere diameter dan de leidende buis. Werp het brandhout als volgt: pak het hakmes en laat het los. Je kunt een beetje versnellen. Vanwege de zwaartekracht splitst het hout.

Maar deze mechanische splitser splitst niet meteen alle logs. Om de effectiviteit te vergroten, kunt u een weegmiddel op het hakmes maken. Het kan zo nodig worden "toegevoegd". De tweede optie is om de kolom een ​​paar keer met een hamer te raken. Deze methode is goed als de snijder vastzit in het hout. Het alternatief is om de knobbel naar boven te heffen en deze scherp te laten zakken. Maar het is gemakkelijker om met een hamer te zwaaien.

Handmatige houthakker vergemakkelijkt natuurlijk de voorbereiding van brandhout, maar vereist nog steeds veel fysieke inspanning. Niet zozeer als ze besteden aan het zwaaien met een gewoon hakmes, maar toch ... Doe nog meer moeite om de elektromotor te helpen. Aan de basis daarvan zijn houthakkers van verschillende ontwerpen gemaakt. Maar het is moeilijker om zo'n houtsplijter te maken. Hier is het apparaat gecompliceerder en is minimaal een minimale kennis van de elektriciens vereist.Het is wenselijk om de motor via de starter en met de "start" - en "start" -knoppen te verbinden.

Een van de meest voorkomende modellen is een houtsplijter met een kegel of schroef. Het verschil tussen beide is alleen in de afwezigheid / aanwezigheid van een draad op het prikelement, dat in dit model is gemaakt in de vorm van een kegel.

Cone wood splitter versnelt de productie van brandhout

Churbak splitst als gevolg van het feit dat de door de motor geroteerde kegel in het hout snijdt en geleidelijk uit elkaar scheurt. Bij grote boomstammen worden eerst de randen gebroken en vervolgens wordt het midden gebroken.

Eerst werd het snijdeel gedraaid in de vorm van een gladde kegel. Als je een zachte kegel gebruikt, moet je tijdens het werken zwaar tegen de stam leunen, zodat de cilinder in het hout "bijt". Veel gemakkelijker is het proces, als op zijn oppervlak de draad wordt doorgesneden. In dit geval wordt het log op de een of andere manier op de schroef geschroefd en splitst het.

Tekening met afmetingen van een kegel met een schroefdraad voor een houtsplijter van het schroeftype

Het belangrijkste is om een ​​kegel correct te maken met een draad. Als er een draaibank en werkervaring is, kun je proberen jezelf te maken. Zo niet, dan moet je bestellen. De draad is anders gemaakt, maar de volgende parameters worden als optimaal herkend: stap 7 mm, diepte 3 mm (minimaal - 2 mm). Een ander belangrijk punt - de diepte van de stoel op de motorreductor - niet minder dan 70 mm.

Schroef voor houtsplijter

Als er een kegel met gehakte draden is, is het niet moeilijk om deze houtsplijter met uw eigen handen te maken.

U hebt een elektromotor nodig die krachtig genoeg is (2 kW en hoger of 5-9 l / s), maar met een kleine rotatiesnelheid: 250-600 tpm. Bij 250 bochten en lager, is de tuniek erg traag en als de snelheid meer dan 500 is, is het gevaarlijk om te werken, zo kan het een blok uit zijn handen trekken.

Een houthakker met een schroef, direct op de krukas

Als u de motor met dergelijke parameters kunt vinden, kunt u de gemaakte piek (schroef) direct op de krukas plaatsen (in de bovenstaande foto). Als er meer omwentelingen zijn, moet een reductietandwiel worden geplaatst of moet een ketting- of riemtransmissie worden gemaakt om de rotatiesnelheid te verminderen.

De verhouding wordt berekend op basis van het motortoerental. Er is bijvoorbeeld een motor voor 900 omwentelingen. Nadat we 1: 2 een verkleiner hebben gemaakt, ontvangen we 450 beurten / mijnen. Gewoon de beste optie.

Reductie van versnelling voor een houtspeider van het schroeftype

De transmissies kunnen een riem of ketting zijn. Ketting werkt meerdere malen luider, vereist constante penseelstreken en zelfs de sterren scherpen met de juiste parameters is meestal duurder. De riemtransmissie is wenselijk dubbel (zoals op de foto hierboven). In dit geval zal er minder slippen zijn.

Als het ontwerp voor de transmissie zorgt, moet de motor eronder worden geplaatst en moet de schroef zelf op het werkoppervlak worden bevestigd. De hoogte van het werkoppervlak dat u kiest om te groeien, zodat u niet op de helling hoeft te werken.

Een veiliger model. Om zo'n houtsplijter met je eigen handen te maken - om het leven veel gemakkelijker voor jezelf te maken

Er is een andere parameter, zoals de hoogte van de schroef boven het werkoppervlak. De afstand van de tafel tot de cilinder moet in de buurt van 8-20 cm zijn. Het is niet nodig om het boven te plaatsen - het kan kleine boomstammen draaien. De optimale afstand is 8 - 12 cm, zelfs kleine stammen roteren niet.

Hydraulische splitter - de krachtigste, maar ook de meest complexe en duurste in de productie. Naast het frame, de motor en de snijmessen is een hydraulische cilinder met voldoende vermogen nodig. Ze kosten niet goedkoop. Daarnaast hebben we een olietank en een pomp nodig.

Hydraulische hakselaar

Hydraulische splitters voor brandhout ontwikkelen een stevige inspanning, omdat wanneer het wordt gemaakt, een metaal van aanzienlijke dikte wordt gebruikt - 6-10 mm, afhankelijk van het aandrijfvermogen. Ontwikkelde inspanning is genoeg om in één keer het blok in 6-8 logs te breken. Daarom zijn de messen gemaakt in de vorm van een sterretje.

Kolun met een hydraulische aandrijving uitgerust met een complexe snijder, die het houtblok in meerdere boomstammen tegelijk breekt

Bij het maken van messen worden ze over meerdere centimeters verspreid. Zodat er op het werk er maar één was. Bijvoorbeeld eerst - horizontaal, dan - verticaal, dan - rechts en aan het einde - links. Tegelijkertijd wordt elk van de bladen versterkt door achterste wapeningsplaten te lassen. Staal is wenselijk om hard te gebruiken, voorlopig wordt het op hetzelfde principe aangescherpt als op de hakmessen.

Benzine houtsplijter werkt vrij snel, hoewel hennep berken bomen. Ik moest met een iep doorboren - dit is echt een puinhoop, het hakmes steekt in het hout. Te oordelen naar de video moet de benzinesplitter de iep afhandelen.

Hydraulische splitter. Snel loggen

De herfst is niet ver weg. En als uw datsja wordt verwarmd door een boiler met vaste brandstof, is het tijd om na te denken over het oogsten van brandhout. Met een groot volume verwarmde ruimtes heeft de gemechaniseerde blank duidelijk de voorkeur boven de prestaties van een conventionele bijl. Een hydraulische splitter (of anders een hydraulische splitter) is een goede oplossing voor het probleem.

Varianten en werkingsprincipe van hydraulische houtsplijters

Er moet meteen worden opgemerkt dat het mogelijk is om het proces voor het verkrijgen van brandhout op een andere manier te mechaniseren - bijvoorbeeld door een schraper te gebruiken met een elektrische of zelfs een handmatige aandrijving. De hydraulische aandrijving maakt echter het voorpersen van de stam mogelijk, waardoor het werk met de houtsplitter wordt beveiligd en een betere splijting wordt verkregen. De pompunit wordt meestal aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 3 ... 6 kW, of van een benzinemotor.

De aandrijving van de hydraulische splitter kan uit twee versies bestaan: horizontaal en verticaal. Beide zijn van toepassing, het wordt allemaal bepaald door de beschikbaarheid van een vrij gebied op de site van het nutsgebouw, en - in het geval van een hydraulisch hakmes door eigen handen - de beschikbaarheid van de bestaande pompeenheid die bedoeld is om te worden gebruikt.

Merk op dat de verticale eenheid is uitgerust met een frame met wielen, waarmee u het rond de site kunt verplaatsen. Het gepresenteerde ontwerp kan worden verbeterd door een gereedschap met een X-achtig mes te gebruiken in plaats van een gewoon plat mes, waardoor de aalscholver in vier stukken kan worden verdeeld, niet in twee.

Met het beheer van een verticale hydro-truck kan één persoon gemakkelijk omgaan, hoewel de hoogte van het oorspronkelijke houtblok wordt beperkt door de afmetingen van het frame. Er wordt aangenomen dat de longitudinale stabiliteit van de aandrijving met deze opstelling wordt verminderd, zodat het vermogensmodel van hydraulische verticale houtsplitsers inferieur is aan hun horizontale "collega's". Om het apparaat te besturen, kunt u het hydraulische systeem van een tractor op wielen gebruiken en zal het schematische diagram niet veel verschillen van het schema in de afbeelding.

De uitgangspunten voor het selecteren van het geschikte industriële ontwerpmodel zijn:

 1. De druk die is gecreëerd aan het einde van het splitlogboek. Afhankelijk van het model van de unit varieert deze druk tussen 100 ... 200 bar, wat in termen van kracht ongeveer 60 ... 80 kN oplevert. Deskundigen zijn van mening dat dergelijke ontwerpparameters voldoende zijn om stammen van gewoon hout met een diameter van 45 ... 50 mm te hakken (eiken, sequoia, haagbeuk, enz., Exotische zijn natuurlijk uitgesloten).
 2. Werkslag van de zuiger. Kenmerkend fabrikanten werkende zuigerverplaatsing (waaraan de steel spie bevestigd) op 200 ... 400 mm, met twee snelheidaandrijving: de voorwaartse slag van 30 ... 80 mm / s, om terug te keren 100 ... 150 mm / s.
 3. Type schijf Afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de gebruiker. Als de elektriciteitsvoorziening onstabiel is, is het beter om je te richten op benzine of zelfs dieselmotoren. Het energieverbruik, afhankelijk van het type pompaggregaat, is 2 ... 4 kW.
 4. Extra opties, de belangrijkste daarvan geacht mobiliteit installatiehoogte instelling splitst voorvorm, de aanwezigheid van de regelklep en de controlebeginsel (elektriciteitskosten tijdens de teruggaande beweging stang reduceren) (variant met twee hefbomen veiliger handen van de operator buiten het werkgebied).

Een belangrijk onderdeel van de keuze is de prijs van een hydraulische splitter. biedt de markt is enorm, variërend van eenheden van de binnenlandse productie, waarvan de prijs begint bij 100.000 ... 140.000 roebel aan de hydraulische Cleaver geïmporteerd, die oplopen tot 280.000 roebel (gerangschikt per merk Sple, Lancman producten). Op speciaal overbelaste modellen hier wordt het niet genoemd, omdat ze gericht zijn op de industriële gebruiker.

Allereerst is het noodzakelijk om de functionaliteit en lay-out van het apparaat te bepalen. Voor hun eigen behoeften meer geschikt hydraulisch mes verticaal type. Hoewel ze minder productief zijn, maar veel compacter en volledig beschikbaar voor productie door hun eigen handen.

De volgende positie is de keuze van het type drive. Het gebruik van een benzinemotor geeft de eenheid meer mobiliteit, tot de toepassing ervan direct op de snijplaats. De elektrische aandrijving is veel milieuvriendelijker en eenvoudiger te integreren met de pomp en daaropvolgende bediening, maar is verbonden met het dichtstbijzijnde stopcontact. Reken alleen op 220 V vermogen.

Ten slotte kun je, met behulp van een reguliere autocraat, een zelfgemaakte apparaat maken, waarvoor geen externe schijf nodig is. In dit geval wordt het houtblok, dat omhoog beweegt onder de kracht van de krik, gespleten door een wig of een mes, die op het bovenste dwarselement van het rechthoekige frame zijn bevestigd. De krik is gemonteerd op de T-vormige dwarsbalk, die het onderste deel van het frame vormt.

Het werkinstrument kan in de volgende versies worden vervaardigd:

 • Een regelmatige wig (zoals weergegeven in de figuur), die een centreerinrichting omvat voor het exact verticaal geleiden van de stam naar de as van de voorgestelde splitsing. Voor dit doel is een centraal gat noodzakelijk langs de as van het blok, waarin de wig verder het log zal binnengaan strikt loodrecht op zijn ondereinde. Dit zal de kwaliteit van het snijden verbeteren;
 • Een mes dat het hout onmiddellijk in twee delen splitst. De belasting neemt toe naarmate het contactoppervlak van het gereedschap met het werkstuk toeneemt. Tegelijkertijd neemt de kwaliteit van het snijvlak toe, waardoor problemen met het laden van een ketel met vaste brandstof kunnen worden opgelost;
 • X-vormig mes, dat wanneer het in het hout wordt ingebracht, zijn splitsing in vier delen tegelijkertijd zal uitvoeren. Dit zal ook het laden van de ketel vergemakkelijken, bovendien zal de duurzaamheid van dit mes het grootst zijn.

De krik kan ook worden aangepast voor de vervaardiging van een horizontale hydrodrive. De aanpassing in dit geval moet op een wielframe worden uitgevoerd.

Hydraulisch zelfgemaakt hakmes werkt als volgt. Bij het schommelen van de hendel van de krik raakt de steel het uiteinde van de stam en begint daarop in te grijpen. Het andere uiteinde van het werkstuk doorboort het hout en splitst het. Door het verlichten van druk in de hydraulische vijzel links en rechts van de terugstelveren terug geïnstalleerd de staaf naar zijn oorspronkelijke positie.

Bij het vervangen van een plat mes door een X-vormige uitvoering, zal het hakken van brandhout verdubbelen. Als in dit geval de logging niet geschikt is voor de gebruiker. We moeten de houtsplijter uitrusten met een pompunit. Hier doen zonder te kopen in een winkel van een geschikte cilinder van het type (selectieparameters eerder beschreven is), olietank, pomp-type of NS-32 NS-50 en de regelklep.

Om het frame te maken, is het noodzakelijk om een ​​kanaal te gebruiken en de installatie op een mobiele trolley te monteren.

Horizontaal hydraulische boor: a - algemeen beeld, b - apparaatschema:

1 - steunbalk; 2 - Plaat onder het blok; 3 - Bevestigingsmiddelen; 5 - Handvat voor het installeren van het vervangende gereedschap; 6 - Wedge; 7 - Stam: 8 - Drukplaat voor vijzel: 9 - Terugloopveer; 10 - Jack; 11 - Oliedruk ontlastklep; 12 - Handvat; 13 - Achteraanslag; 14 - Voorstop; 15 - Krachtelement van het kloofwerktuig; 16 - Klem voor het aansluiten van de krik op de steunbalk

Laat een reactie achter met behulp van Vkontakte

zoeken

Recente opmerkingen

 • proinstrumentinfo.ru to the record Tool Kraftool. Geelgroene kwaliteit
 • Vladimir to the record Tool Kraftool. Geelgroene kwaliteit
 • Sasha to the record Hoe kies je een kettingzaag voor de prijs en kwaliteit?

Alle rechten voorbehouden © 2018 Proinstrument. Alles wat u moet weten over een bouwtool

Uw feedback is ontvangen en verzonden naar de beheerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

16 − 12 =