Hak voor brandhout

Hakmessen voor brandhout: het principe van werking, soorten en productiemethoden

Een paar tips voor het correct kiezen van het hakmes

Let bij het kiezen van een splitter op het werk op het volgende Belangrijke punten:

 1. Kies een handgereedschap op basis van uw fysieke vorm. Het gewicht van de schop moet overeenkomen met uw fysieke gegevens, zoals bij het splijten van hout wordt het niet 20 mахов uitgevoerd, en alle 100 en meer. Meestal wordt het apparaat voor het hakken van brandhout verkocht in een massa van 2-5 kg.
 2. De verhouding van de grootte van een hakmes en brandhout. Een licht instrument zal alleen kleine churochki breken, een groot dek dat ze niet kunnen doorsnijden. Vandaar de conclusie: de keuze van de houtsplijter is afhankelijk van de parameters van het brandhout, die moeten worden gesplitst. Een groot zwaar hakmes - voor een enorm dek, respectievelijk licht - voor kleine chokok.
 3. Materiaal voor het handvat van het hakmes. De beste optie voor een bijl top zal zijn viskeuze boomsoorten, bijvoorbeeld, esdoorn, iep. Bij afwezigheid hiervan is berk ook geschikt. Van het houttype hangt af van de levensduur van het handvat van het hakmes, de weerstand tegen belastingen. Sterke, frequente, onnauwkeurige slagen maken de bijlhandgreep van zacht materiaal snel onbruikbaar.
 4. Lengte van de handvat van de bijl, goed geselecteerd, draagt ​​bij tot beter werk. Een te lange of korte hendel is ongeschikt voor het splitsen van brandhout.
 5. Het is wenselijk dat je dat hebt gedaan verschillende tools om te splitsen, minstens twee. In dit geval moet een van hen een klassiek wigvormig mes voor brandhout zijn, het tweede een krachtige bijl op een lange steel. Het wigmes is geschikt voor het werken met vers gesneden of onbewerkt hout. Droog hout wordt eenvoudig gesneden met een tweede krachtig gereedschap.

Heel vaak gedraagt ​​het hout van verschillende soorten zich tijdens het snijden anders. Een toegewijde gastheer die twee huishoudelijke apparaten heeft voor het hakken van brandhout, er is altijd een kans om elk blok te splijten, ongeacht het ras.

Momenteel is de gereedschapsmarkt overspoeld met tools voor het splitsen van brandhout, buitenlandse fabrikanten. Ze lijken een beetje op een gewone bijl, maar hebben een lange plastic of stalen handgreep. Deze pseudocolumns staan ​​behoorlijk goed, maar de voordelen ervan zijn twijfelachtig. Veel mensen die een dergelijke invoer hulpmiddel voor hout hakken, teleurgesteld in hem hebben verworven, bij het splitsen van de ruwe brokken met een diameter van meer dan 20 cm, het is gewoon begraven, is het vast komt te zitten in een boom.

Cleaver handleiding. Het is anders dan de bijl

Vaak wordt een hakselaar voor hout verward met de bijl van een timmerman, en vindt geen verschil tussen hen. In feite verschilt het werk van het hakmes in veel opzichten van de actie van een bijl in zijn features:

 1. De bijl van de timmerman wordt gebruikt om houten spaties in een ruwe versie uit te voeren, om de algemene vorm van het product te verkrijgen. De schep wordt beschouwd als een werktuig voor de houthakker en wordt uitsluitend in de houtbewerkingsindustrie gebruikt om korte stukken hout af te scheiden en longitudinale delen voor verdere verwerking te verkrijgen. Een voorbeeld is de bereiding van emmers - stompen van hout, waaruit later houten lepels worden gemaakt.
 2. De lengte van het handvat van de bijl moet klein zijn. Dit is te wijten aan het feit dat de bijl wordt uitgevoerd door nauwkeurig werk met juwelen, verwerking van kleine onderdelen.

Tijdens het werken als een hakmes is het bij het slaan noodzakelijk om een ​​aanzienlijke fysieke kracht toe te passen zodat het maximaal blijkt te zijn. Dit geldt in het bijzonder voor het zagen van hardhout, stammen met een grote diameter. Hiervoor is de gereedschapsbijl, het hakmes, verlengd.

 • Het belangrijkste verschil tussen het haksel voor brandhout en de bijl is de convergentiehoek van de werkvlakken, verscherping. Een handmatige houtsplitser wordt gemaakt door de handen botter te maken, waardoor een houtblok kan worden gescheurd en niet doorboord.

  Bij het hakselwerk voor hout overschrijdt de slijphoek de bijbehorende ax-waarde. Dit verschil wordt bepaald door de basiswerkmomenten van de tools. Dus, met een bijl neigt het hout als een vlak, terwijl de lagen geleidelijk worden verwijderd uit het deel in de vorm van dunne krullen. Het slijpen van de bijl moet zodanig gebeuren dat de meester het werk grondig kan uitvoeren.

 • Het werk van de houtsplijter is gebouwd op de verspreiding van houtvezels, de vernietiging van verbindingen tussen hen, wat de reden is waarom de convergentiehoek van gezichten groter is.

  Er zijn ook ambachtslieden die proberen hout te hakken met een bijl. Bij hen blijkt het ook, maar alleen met kleine logs, churochkami. Dikke, massieve dekken, blokken kunnen niet worden verbroken met een bijl, het blad is eenvoudig verzonken in een boom en er is veel inspanning nodig om het los te laten.

  Veel productieprocessen in verschillende industrieën zijn gemechaniseerd en dit soort werk, zoals snijden, splijten van brandhout, heeft het niet doorstaan. Zijn verschenen mechanische houthakkers met manuele aandrijving.

  Het werk van een dergelijke aanpassing veronderstelt het gebruik van een krachtig, massief hakmes als het belangrijkste werkorgaan. Dit maakt het gemakkelijker om hout te zagen. En om het gewicht van het houtkaphout (houthakker) te verminderen, is het hakmes uitgerust met een veermechanisme. Dit mechanisme compenseert, neemt een deel van de schokactie over, het gewicht van het instrument zelf en vergemakkelijkt het beheer ervan.

  In Rusland leerden ambachtslieden met hun eigen handen een mechanisch hakmes te maken, niet minderwaardig in prestaties dan die van de fabriek.

  Een van de profs Een dergelijk mechanisme is de mogelijkheid om aanpassingen door te stellen door de veer, zijn positie aan te passen, de afstand tussen de veer en de wig te veranderen. Hiermee kunt u logs van verschillende lengtes met groot gemak splitsen.

  De essentie van het werkproces van een mechanische splitter is als volgt: op een stevige, stabiele basis wordt een blok geplaatst, een blok. De werker zwaait en duwt met een lichte inspanning het hakmes naar het blok. De wig splijt het in delen, waarna de veer inwerkt en het mechanisme terugkeert naar zijn oorspronkelijke positie. In een dergelijk instrument wordt het belangrijkste werk uitgevoerd door de zwaartekracht van het hakmes zelf en de sterkte van de elasticiteit van het staal.

  De mechanische spatten voor brandhout verminderen de belasting van de werknemer, waardoor de productiviteit van zijn arbeid wordt verhoogd zonder extra vermoeidheid.

  Mechanische splitters met elektrische aandrijving

  Een andere versie van het mechanische apparaat voor het splijten van brandhout is apparaat op basis van de elektromotor. In dit geval is de hoofdbeweging de rotatie van het werkelement. In dit geval is het werkelement gemaakt in de vorm van een kegel, met een gegeven hoekwaarde en met diepe schroefdraadinvoer. Tijdens de rotatie komt de schroef gemakkelijk het hout binnen, waar de vezels breken door de glijdende werking van het geometrische lichaam.

  De elektrocolumn bestaat uit de volgende onderdelen: een elektromotor, een bedieningsas, aan de uiteinden zijn er spiebanen voor de installatie van een riemschijf en een snijpunt.

  De as is bevestigd aan het frame met twee bevestigingsmiddelen, gebaseerd op lagers. Het is ook mogelijk om eenvoudig een werkende conus op de motoras te installeren.

  Als er geen elektriciteit is, kan een andere rotatiebron, zoals een verbrandingsmotor, worden gebruikt voor een mechanisch apparaat op elke versnelling.

  Wanneer u met uw eigen handen een mechanisch hakmes bouwt, moet u de tekening van de conische punt gebruiken en deze op de machine snijden. Het kan door elke willekeurige verkoper worden gedaan.

  Dit type houtsplitter gaat ervan uit gebruik van gecomprimeerde vloeistof, haar energie. Tijdens het werk wordt het hoofdkenmerk van een hydraulische pers toegepast. Waar bestaat het uit? Druk wordt gepompt, die door de vloeistof naar de zuiger stroomt, en de laatste beïnvloedt op zijn beurt het blok.

  Een integraal onderdeel van de hydraulische splitter zal zijn bed. Neem voor de productie een kanaal van staal met dikke muren. Het is op het bed dat de zuiger beweegt, met het snijelement erop gemonteerd. Tegelijkertijd wordt het snijgedeelte op meerdere niveaus gemaakt, wat ervoor zorgt dat stukken in één keer in stukken worden gehakt.

  De enige moeilijkheid bij het gebruik van een dergelijke inrichting is dat deze de rechtlijnige beweging van de blokken langs het bed vereist. Dit wordt opgelost door de hulplijnen te installeren - extra elementen.

  Dit soort mechanische houtsplitser voor het zagen van hout is gebaseerd op principe van schroeftransmissie of een "schroef-moer" -transmissie. De essentie is als volgt: de rotatiebeweging van het onderdeel met de externe schroefdraad, de schroef, wordt omgezet in de translatiebeweging van een ander deel, met een interne draad van dezelfde diameter - moeren.

  Deze beweging onderscheidt zich door een soepele bediening, de mogelijkheid om de moer in beide richtingen te bewegen bij het veranderen van de draairichting.

  Zelfs een kleine houtversnipperaar van het schroeftype, uitgerust met een elektromotor, kan voldoende impact creëren om de blokken in stukken te hakken. De installatie van het apparaat op een klein voetstuk zal het werk vergemakkelijken.

  • ← Vorige De bouw van een verwarmingsoven Kuznetsova eigen handen
  • De calorische waarde van verschillende brandstoffen: brandhout, kolen, pellets, briketten Volgende →

  Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

  We kiezen en maken een vuurpot voor een zomerresidentie

  Stoomgenerator voor Turks bad (hamam)

  Wat zegt de roker?

  Duurzame verwarmingsoven voor zomerresidentie

  Zomer BBQ met een dak uit eigen hand: 3 uitvoeringsvarianten

  De site wordt geadviseerd door een fornuis met 20 jaar ervaring.

  Informatie wordt alleen ter referentie verstrekt.

  Vraag advies en werk voor een professional. Alleen op deze manier kunt u zeker zijn van de betrouwbaarheid en veiligheid van de constructie.

  Hakmes voor brandhout - soorten hulpstukken, hun montage door hun eigen handen

  Het oogsten van brandhout sinds de oudheid is een van de belangrijkste menselijke activiteiten geweest. Het belangrijkste hulpmiddel hiervoor is een speciaal soort bijl - een hakmes.

  Handmes - wat is het verschil met een bijl?

  In principe verschilt het werk van het hakmes voor brandhout aanzienlijk van het werk van de bijl van de traditionele timmerman. Ze verschillen in een aantal parameters. Ten eerste is het gereedschap van de timmerman ontworpen voor een ruwe voorlopige verwerking van verschillende houten onderdelen, waardoor ze een gemeenschappelijke ruwe contour krijgen. Het hakmes is een uitzonderlijk hulpmiddel voor de houthakker. Bij houtverwerking kan het alleen worden gebruikt om korte snoeien van boomstammen in longitudinale delen voor daaropvolgende verwerking, bijvoorbeeld, wanneer aas wordt geslagen - knuppels voor het maken van houten lepels.

  Ten tweede is de bijl ontworpen voor nauwkeurig, vaak juwelierswerk, dat een vrij korte lengte van de bijlgreep bepaalde.

  Bij het slaan met een hakmes bij het werken met harde rotsen, moeten blokken van grote diameter de maximale kracht hebben, wat wordt bereikt met een aanzienlijke verlenging van de hendel van het gereedschap ten opzichte van de bijl. Deze parameter is behoorlijk belangrijk, er moet speciale aandacht aan worden besteed.

  En ten derde, een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van het hakmes vóór de bijl is de convergentiehoek van de werkvlakken (verscherping) van deze gereedschappen. Het hakmes is dommer - wanneer het slaat, steekt het niet in de vlammen, maar scheurt het uit elkaar.

  Het verschil wordt bepaald door hun werkingsprincipe. De bijl verteert het hout op een manier die vergelijkbaar is met het schaafmes, waarbij het laag voor laag wordt verwijderd in de vorm van fijne krullen van het werkstuk. Zijn verscherping moet de meester toelaten het werkstuk te verwerken. Het principe van het hakmes is om de vezels van het hout te verspreiden tot de vernietiging van hun onderlinge verbinding. Daarom overschrijdt de hoek van de verscherping de scherpstelling van de bijl aanzienlijk.

  Sommige stedelingen proberen het brandhout met een bijl te hakken, omdat ze het verschil tussen de twee instrumenten niet zien. Als dit voor boomstammen met een kleine diameter kan worden toegepast, leidt het werken met dikke werkstukken tot de binding van het bijlblad en de noodzaak voor aanzienlijke inspanning om te worden vrijgegeven.

  Hakmes voor mechanische brandhout - prestaties en gebruiksgemak

  Tegenwoordig verschijnen er een groot aantal mechanische assistenten van een man in verschillende productietakken, ook wanneer hij brandhout pakt. Het is een kwestie van mechanische kolunakh met een handmatige rit.

  Het werkingsprincipe van dergelijke apparaten is gebaseerd op het gebruik van een werkorgaan (koluna) met een voldoende grote massa, wat het proces van het splitsen van de houtblokken enorm vergemakkelijkt.

  Het verminderen van de belasting van de werknemer is te danken aan het gebruik van een veermechanisme dat de ernst van het impactmechanisme compenseert en het beheer ervan vergemakkelijkt. In de huishoudens van Russen kun je zowel fabrieksaanpassingen als huisgemaakte analogen vinden.

  Aanpassing van het apparaat wordt uitgevoerd door de positie van de veer aan te passen, de afstand tot het werkelement. Hierdoor is het mogelijk om houtblokken van verschillende lengtes met maximaal gemak te zagen.

  Voor het werk is het noodzakelijk om een ​​solide basis te hebben, waarop de passages van te leggen stammen worden geplaatst. De arbeider steekt met één hand het hakmes omhoog en legt het met een beetje inspanning op het blok.

  Wedge voert zijn werk uit, splitst het werkstuk in afzonderlijke delen en de veer brengt het mechanisme terug naar zijn oorspronkelijke positie. Het belangrijkste werk in dit apparaat wordt gemaakt door de zwaartekracht en de sterkte van de elasticiteit van staal. Vanwege een aanzienlijke vermindering van de belasting van de werknemer, neemt de productiviteit ervan toe zonder vermoeidheid, bijvoorbeeld in verband met het gebruik van een klassiek handbediend hakmes.

  Mechanisch hakmes met elektrische aandrijving - productie door eigen handen

  Een andere versie van het mechanische apparaat voor het splijten van houten blokken op de onderdelen maakt gebruik van een elektrische motor voor hun werk. De belangrijkste beweging die in het werk wordt gebruikt, is de rotatie van het werkelement. Het is zijn apparaat en is het belangrijkste geheim van de efficiëntie van dergelijke hakmessen.

  Het werklichaam is een kegel met de vereiste hoek, uitgerust met een schroefdraad van voldoende diepte. Met de rotatie van een dergelijke schroef wordt deze gemakkelijk in het hout gebracht en leidt tot scheuren van de vezels als gevolg van de glijdende werking van het geometrische lichaam.

  Naast de elektromotor heeft de elektrische as een werkschacht, die spiebanen aan de uiteinden heeft voor de installatie van een riemschijf en een snijpunt.

  De as is bevestigd aan het frame door middel van twee bevestigingsmiddelen die zijn uitgerust met lagers. Directe installatie van de werkconus op de motoras is ook mogelijk.

  Bij afwezigheid van elektriciteit is het mogelijk om de mechanische splitser uit te rusten met een interne verbrandingsmotor, niet door een elektrische rotatiebron, door een transmissie aan te passen, bijvoorbeeld een ketting.

  In het geval dat lezers een wens willen hebben om zelfstandig een conische punt op een mechanisch hakmes te maken, bieden wij u een tekening van het werkelement aan, volgens welke elke kassier het kan snijden.

  We vestigen uw aandacht op een belangrijke functie in het werk van dergelijke apparaten. Het wordt ten strengste aangeraden om de houtblokken niet naar de elektrocooler te voeren, door ze op het zijoppervlak te leggen. Dit kan het apparaat beschadigen.

  Op de roterende conus met schroefdraad worden de gesneden houtblokken alleen verticaal ingevoerd.

  Een ander type mechanisch apparaat voor het hakken van brandhout gebruikt de energie van gecomprimeerde vloeistoffen. Ze zijn gebaseerd op het principe van hydraulische persen, wanneer de geïnjecteerde druk door de vloeistof wordt overgebracht naar de werkende zuiger, die druk uitoefent op de stam.

  Bij de constructie van de inrichting is het noodzakelijk om een ​​frame te verschaffen dat is vervaardigd uit een dikwandig stalen kanaal, waarlangs de zuiger zal bewegen en waarop het snijelement zal worden gemonteerd. Het snijgereedschap heeft zijn eigen ontwerpkenmerken en wordt meestal uitgevoerd met een multi-blad.

  Hiermee kunt u een log in verschillende stappen in meerdere delen knippen.

  De moeilijkheid bij het gebruik van dit soort houtsplijters houdt verband met de noodzaak om een ​​rechte beweging van het blok langs het bed te waarborgen, waarvoor extra structuurelementen - geleidingen worden gebruikt.

  Het laatste soort mechanisch hakmes voor brandhout, waarop ik uw aandacht zou willen vestigen, maakt gebruik van een schroefdraad die bij velen bekend is, of de overbrenging van een schroefmoer. Het principe is gebaseerd op de transformatie van de rotatiebeweging van een onderdeel met een externe schroefdraad (schroef) in de translatiebeweging van een onderdeel met een binnenschroefdraad van dezelfde diameter (moeren). Voordeel van dit type beweging is de gladheid en het vermogen om de moer in beide richtingen te bewegen bij het omkeren van de rotatie.

  Kleine houtsplijters met een elektromotor zorgen ervoor dat u genoeg moeite kunt doen om de boomstammen in stukken te hakken. Voor het gemak kan het apparaat op een klein voetstuk worden geïnstalleerd.

  Beste lezers, als je vragen hebt, stel ze dan via het onderstaande formulier. We zullen graag met u communiceren;)

  We bevelen andere artikelen over het onderwerp aan

  Trillende tafel met eigen handen - verschillende productie-opties

  Varianten van hekconstructie van plastic flessen

  Een spuitpistool samenstellen met geïmproviseerde materialen

  Indeling van een papieren huis met uw eigen handen: diagrammen, veegbewegingen voor lijmen

  Om nu brandhout te hakken op veel verschillende apparaten en het is niet alleen een grote hamer met een metalen hakmes aan het einde, misschien is een apparaat eenvoudiger. We hebben een eenvoudig hakmes met een rubberen handvat in ons huis, zodat onze handen niet uitglijden en we hebben het bijna een paar keer per jaar nodig, wanneer we brandhout voor de winter aan het voorbereiden zijn, het heeft geen zin om een ​​complex apparaat te kopen, geloof ik.

  Opmerkingen en vragen van lezers

  Verhaal - rekenmachines

  Abonneer u op nieuwe artikelen

  Copyright © 2015 stroi-specialist.ru

  Het materiaal van de site is auteursrechtelijk beschermd. Kopiëren is verboden!

  Alles wat u moet weten over brandhoutsplijters

  Hout hakken is niet de meest voorkomende behoefte in de omstandigheden van de moderne wereld. Er zijn veel mechanismen die geen hard werk van een persoon vereisen.

  Soms moet je dit echter doen om een ​​kachel in een badhuis te bouwen of een paar houtblokken in de open haard te gooien. En dan komt het haksel voor hout te hulp.

  Veel mensen geloven ten onrechte dat het hakmes en de bijl hetzelfde zijn. Dit is niet helemaal waar. Colun is een speciaal soort bijl. De bijl is als zodanig vooral bedoeld voor het kappen van bomen en het hakmes is voor het verdelen van enorme stammen in compacte boomstammen.

  Maar de hakmessen hebben een meer "harde" uitstraling: een zwaar massief lemmet van ongeveer 3 kilo, geplant op een lange bijl. Zulke kenmerken voor beide soorten zijn duidelijk: om een ​​boom te kappen, is het nodig om lang en ijverig met een bijl te werken, waarbij je hem op een helling houdt. Niet elke hand is bestand tegen een dergelijke belasting. Met een hakmes op een andere manier: het is noodzakelijk dat de kracht van de botsing een opsplitsing in kleinere delen opleverde. Daarom is de belangrijkste kracht van de eerste aanpassing - in scherpte, en de tweede - in zwaartekracht.

  Classificatie van assen is verrassend divers: timmerwerk, universeel timmerwerk, houthakkersbijl, hakmes, smederijbijl, slagersbijl, vuurbijl

  De hakmessen voor brandhout kunnen echter ook verschillen. Ze zijn verdeeld in twee soorten:

  • Zwaar, doet denken aan het uiterlijk van een voorhamer, een hakmes.
  • Niet minder zwaar, maar meer gericht hakmes.

  Colt 4000g cast

  Er is een andere manier om te classificeren:

  In principe is er geen bepaald verschil bij het gebruik ervan, en deze factor heeft geen specifiek effect op de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden. Het is veel belangrijker welke structuur in het algemeen een hakmes heeft.

  Vorkschop 3 kg

  De structuur van het hakmes is niet de structuur van de tractor. Hier is alles eenvoudig: het handvat en het "hoofd". Het handvat kan worden gemaakt van iep, es, esdoorn of berk. Want deze houtsoorten worden gekenmerkt door wat zachtheid en flexibiliteit, wat een belangrijke voorwaarde is voor succesvol werk. Soms zijn er echter kachels met eiken en sommige onervaren geloven dat ze beter zijn, omdat ze een grotere hardheid hebben. In de praktijk werkt deze kwaliteit van het eiken gevest echter alleen ten koste van: er is geen demping van trillingen door impact. Zo'n handvat verslechtert snel.

  Kolun, zoals al eerder gezegd, is iets dat lijkt op een voorhamer met een kop van één kant geslepen. Het scherpe deel ervan wordt het mes genoemd, en het andere deel wordt de schoen genoemd. In dit geval kan het lemmet een andere mate van slijpen hebben.

  Hoe maak je een hakmes uit een bijl

  Het is erg moeilijk om een ​​goed hakmes te maken: het is noodzakelijk dat het handvat correct en comfortabel is en dat het hoofd moet worden geslepen volgens alle regels. Het is echter ook niet zo eenvoudig om zo'n tool te vinden die met succes geplet wordt door iemand. Hier zijn een aantal regels die u zullen helpen navigeren in de wereld van assen:

  Toporishche moet noodzakelijkerwijs zijn gemaakt van elastische variëteiten van bomen: iep, beuk, esdoorn, es of berk. Het is vooral goed als het handvat van as is gemaakt.

  • Maar van plastic en metalen analogen is het beter om te weigeren, vooral voor beginners.

  Hakmes met ashandvat

  Dergelijke handvatten kunnen de schok van de slag niet verdragen en gewoon in hun handen barsten. Hetzelfde kan gebeuren met het eiken gevest, wat aanzienlijk minder is in dit opzicht dan zijn meer flexibele broeders.

 • Kolun moet afzonderlijk worden geselecteerd. Verschillende hakmessen kunnen ander gewicht, vorm en lengte van het handvat hebben. Je kunt niet de eerste beschikbare optie nemen, zonder hem zelfs maar vast te houden. Idealiter, als je alle gepresenteerde modellen kunt vasthouden, beweeg ze dan en probeer ze over je hoofd te gooien. Natuurlijk moet dit allemaal voorzichtig worden gedaan, maar dan is plotseling het hoofd van de bijl slecht aan het handvat bevestigd? Dus je kunt je eigen hoofd verliezen.
 • Deze twee regels zijn gebruikelijk. Bij het kiezen van een hakmes moet echter ook worden overwogen voor welk soort brandhout het zal worden gebruikt:

  • Droog en dun brandhout is gemakkelijker en handiger in te korten met een kort hakmes met een steellengte van 40-60 cm.
  • Dikke boomstammen moeten worden gesneden met een zwaar hakmes met een groot hoofdgewicht en een vrij lange steel.
  • Voor het splitsen van ruwe of harsachtige stammen, is het beter om een ​​hakmes met een afgerond mes te kiezen.
  • Met een bijzonder dik en eigenwijs houtblok kan soms zelfs een van de zwaarste graafmachines het niet aan. Dan komt een speciale "jager" te hulp, waarvan het hoofd twee werkkanten heeft. De ene kant is een mes en de andere is in de vorm van een voorhamer. Dankzij de tweede zijde in de gleuf, doorboord door het mes, kunt u pinnen invoegen en blazen om het uit te breiden.

  Het juiste handmatige hakmes voor brandhout. Hoe eenvoudig is het om hout te hakken.

  Beste bezoekers. Houd een link naar deze site op sociaal gebied. netwerken. Er komt een tijd dat het huis koud zal zijn en we zullen je helpen 🙂 Deel!

  Tip! Het gebeurt dat het hakmes slipt en de klap niet door het hoofd gebeurt, maar door een bijl. Het lijkt erop dat dit niet eng is. Dit gebeurt echter vrij vaak en na enige tijd verslechtert de bevestiging van het hoofd aan het handvat. Uiteindelijk kan dit ertoe leiden dat de kop van het instrument op je eigen hoofd valt. Om dit te voorkomen, aan het handvat direct onder de plaats van bevestiging van de kop van het fragment van ijzer of strak gewonden aluminium draad.

  Veel mensen hebben in de bioscoop of in de dorpen gezien, zoals een man hout stak. Als je iemand echter een vraag stelt die nog nooit een bijl in zijn hand heeft genomen, hoe hij het doet, is het onwaarschijnlijk dat hij correct antwoordt.

  Maar ondertussen is er niets moeilijk in dit:

  • Vergeet niet dat tijdens het hakken brandhout vrij grote en scherpe spaanders kan vormen. Probeer daarom op de site een plaats te kiezen waar ze zich niet met anderen bemoeien of de veiligheid van iemand bedreigen.
  • Plaats de breedste en moeilijkste stronk op de geselecteerde plek die je kunt vinden.

  Regeling van splitsing van brandhout

  Weet dat het noodzakelijkerwijs de breedte van alles moet overschrijden dat je in klein brandhout gaat hakken. Het moet iets lager zijn dan je knie, zodat de impact op het blok sterk genoeg was.

 • Draag handschoenen en een veiligheidsbril. Iemand geeft er de voorkeur aan om zonder te doen, maar wil je dat de bijl tijdens de swing plotseling uit de handen glipte en de achterkant van een buurman in vloog? Of droom je dat sommige bijzonder snelle chips recht in je ogen vliegen en permanent vasthouden aan de piratengemeenschap? Nee? Overweeg in dit geval de veiligheidsmaatregelen niet te verwaarlozen.
 • Plaats het maaidek dat u wilt maaien en leg het op de verder van de boomstam gelegen zijde van de boomstronk. Dit gebeurt om veiligheidsredenen: in het geval van een misser zal de bijl niet door je knie worden geïntroduceerd, maar door de stronk.
 • Neem het hakmes met beide handen, knijp het stevig in en zwaai het, gooi het over zijn hoofd. Laat het hakmes vervolgens scherp zakken met het punt naar het houtblokframe.
 • Klaar! Nu kun je dapper bogen dat je weet hoe je hout moet hakken.

  Zoals elk bedrijf kan het splitsen van logboeken worden verbeterd. Hier zijn enkele tips om u hierbij te helpen:

  Een stomp in een autoband strooit niet in verschillende richtingen

  • Voor de kolka proberen het hout te drogen. Als de winter in de tuin ligt en het hout rauw is, laat ze dan bevriezen. Het belangrijkste is dat het hout niet zacht en los is.
  • Om de vorming van roet tijdens het branden van brandhout te minimaliseren, moet u eerst berekenen hoe lang het moet zijn. Dit gebeurt in de veronderstelling dat de lengte van het log ongeveer ¾ van de lengte van de oven moet zijn.
  • Als er een scheur in het blok is, plaats het dan niet handiger en probeer het erop te krijgen. Als je erin slaagt om in de spleet te komen, maar om een ​​of andere reden het hout niet hebt gespleten, wees dan niet nerveus. Neem een ​​voorhamer en sla hem op de schoenas. Als de sleehamers niet bij de hand zijn, neem dan een hakmes met een pak papier erin vast, zwaai ermee en sla erop met de hele stobbenconstructie. Na zo'n overtuigende stap zou de kloof moeten worden gedeeld.
  • Bij knopen is de situatie hetzelfde: tussen deze of een van de twee raken. Hier kan dezelfde ongemakkelijke situatie optreden als bij de spleet. Het schema voor het oplossen van het probleem is hetzelfde.
  • Probeer niet een heel groot houtblok in twee helften te splitsen: de kans is groot dat het hakmes vast komt te zitten. Probeer kleine stukjes langs de randen van het blok af te hakken en de rest daarna in twee te noemen.

  Zodat het proces van het versnipperen van hout succesvol was, moet u de juiste bijl kiezen: comfortabel, met een handvat van elastische houtsoorten en een acceptabel hoofdgewicht. Bovendien hangt het succes van de onderneming ook af van de correcte uitvoering van deze zaak en de verantwoordelijke benadering ervan. En natuurlijk moeten we in geen geval de veiligheid vergeten. Wanten aan de handen en bril helpen hierbij.

  Video: vergelijking van hakmessen voor het hakken van brandhout

  • Open haarden
  • schoorsteen
  • brandhout
  • schoonmaak
  • Waar te kopen open haard
  • Vloerverwarming
   • Warme vloeren
   • Elektrische warme vloeren

  Gegevens op deze site zijn bedoeld voor populair gebruik. Ze claimen geen referentie en wetenschappelijke nauwkeurigheid en zijn geen handleiding voor actie. Bij het bouwen van open haarden, neem contact op met de professionals.

  Het kopiëren van materialen zonder toestemming van de administratie van de site of de auteur is verboden.

  Na het invullen van het formulier zal de manager contact met u opnemen en alle vragen beantwoorden.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  84 + = 94